CUTREMURE, CUTREMURE ÎN PARCUL DE AMUZAMENT

Se cam zgîlțâie lumea tocmai unde n-ar trebui, adică unde nu s-ar aștepta nimeni. Coasta de est a Statelor Unite nu este o zonă predispusă la cutremure. Ieri însă, au văzut unul mai măricel și cam lung (și în timp și în spațiu). Aflat în vacanță (tot nu credeți în conspirații?), președintele nu mai știa ce să creadă: naaah, n-are cum să fie cutremur, poate niscaiva vești rele de la bursă (tocmai din America)…

La Washington, Catedrala ”neamului” american a rămas și ea fără vreo trei vârfuri că, deh, dacă pică să pice de sus. Și Monumentul prezintă crăpături și tot la partea de sus.

Amuzați, vest-iții s-au apucat de râs: păi la ei așa se mestecă în cafea… 🙂 Gata, ne mutăm toți în California! Și mai amuzant este felul în care canalele de cablu au stors știrea cu traficul și zborurile întârziate. Sunt curios cum le explică azi dacă nu apare vreun cutremur. Sau altceva, de exemplu un uragan.

Conspiraționist sau nu, întâmplarea face ca pe aceeași traiectorie costală să se năpustească și Irinuca, aducând cu sine inundații, pene de curent (scuzați inadvertența) sau ”mai rău” (zic știrile).

În cealaltă parte de lume, tăvălugul musulman își des-căpătuiește rând pe rând dictatorii, fără să le pese de ziua de mâine când, probabil, vor nimeri pe mâna ayatollah-ilor. Iar pe aceia nu-i miști nici cu semnul crucii. Ridicol a fost comentariul pe care l-am citit deunăzi (cred că pe Drudge Report) în care cineva îl lua la rost pe Obama că a zis acum vreo trei luni că zilele regimului Gaddafi sunt numărate. Și, și?… se lamenta criticul. Probabil că dumnealui l-a auzit și a dat vreo bursă opoziției ca să facă cutremurul.

Conflictul israelo-palestinian nu este nimic nou, cu excepția faptului că măcar la vecini este regretat Mubarak.

Știți ce e trist? Tocmai faptul că ne amuzăm. Avem impresia că ne aflăm pe un carusel al distracțiilor cu viteză și scuturături. În realitate, se zguduie închieturile pământului și omenirea întreagă. Îmi veți spune că nu-i nimic nou sub soare. Ce este a mai fost și va mai fi. Era o vreme când cataclismele aveau un impact mai mult local. Ne amuzăm gândindu-ne că babele din sătuc ziceau că vine sfârșitul lumii doar pentru o grindină de vară cu fulgere, tunete și trăznete (ihihih, maică). Acum că se întâmplă mereu, de toate și peste tot, nu ne mai impresionează nimic. Întreaga lume a devenit un fel de Disneyland…

Câteva zile în urmă, în timp ce vulcanul Etna era în plină erupție, sicilienii se bronzau pe plajă fără măcar să arunce vreo privire spre monstrul de abur și foc. Oare ce crede Dumnezeu despre toate acestea?…

Proverbe 1:20-33 ”Înţelepciunea strigă pe uliţe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare; la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei: „Până când veţi iubi prostia, proştilor? Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura şi vor urî nebunii ştiinţa? Întoarceţi-vă să ascultaţi mustrările mele! Iată, voi turna duhul meu peste voi, vă voi face cunoscut cuvintele mele… Fiindcă eu chem şi voi vă împotriviţi, fiindcă îmi întind mâna şi nimeni nu ia seama, fiindcă lepădaţi toate sfaturile mele şi nu vă plac mustrările mele, de aceea şi eu voi râde când veţi fi în vreo nenorocire, îmi voi bate joc de voi când vă va apuca groaza, când vă va apuca groaza ca o furtună şi când vă va învălui nenorocirea ca un vârtej, când va da peste voi necazul şi strâmtorarea. Atunci mă vor chema, şi nu voi răspunde; mă vor căuta, şi nu mă vor găsi. Pentru că au urât ştiinţa şi n-au ales frica Domnului, pentru că n-au iubit sfaturile mele şi au nesocotit toate mustrările mele. De aceea se vor hrăni cu roada umbletelor lor şi se vor sătura cu sfaturile lor. Căci împotrivirea proştilor îi ucide, şi liniştea nebunilor îi pierde; dar cel ce m-ascultă va locui fără grijă, va trăi liniştit şi fără să se teamă de vreun rău.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “CUTREMURE, CUTREMURE ÎN PARCUL DE AMUZAMENT”

 1. atentie la lucrurile cu care nu se glumeste, in rest numai de bine

 2. ”Contemporanul” nostru Iov spunea ”Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama” Iov 33:14
  Cu ce scop? Este lesne înțeles.
  Noi, oamenii, avem aici și o recomandare…

 3. Spuneati ca cineva il regreta pe Mubarak, si bine spuneati, dar nu este o noutate, ce, romanii nu-l regreta pe Nicolae?Ma refer la cei care sunt sinceri, ca de glanetisti este plina lumea.Se schimba calimera doar cind omul apuca si el cu o mina sau chiar cu un deget de cornul abundentei, tradus, in peste jumatate din situatii inseamna cirdasie politica si hai la furat.Daca subiectul depaseste cadrul, imi cer iertare, voi intelege medierea,mama vindecatorului nu mai traieste dar mama mea inca TREBUIE sa traiasca cu o pensie de 300 lei si ca ea inca atitia.Cred ca despre asemenea situatii vorbea ap Pavel cind spunea”moartea este un cistig”.Deci as dori sa nu mai spunem ca Dumnezeu nu mai face minuni.Sunt linga noi la tot pasul, doar sa avem ochi sa vedem,slavit sa fie Dumnezeu.

  • Mihail nu cred,
   nu cred ca pe apostolul Pavel il mai interesa ca are sau nu ce minca; cind nu avea, lucra cu miinile sale;
   permite-mi sa te contrazic:
   Pavel socotea un cistig sa fie in prezenta lui Hristos,
   imi pare curios ca poti intelege in felul asta spusele lui
   Pavel.
   Apoi daca credem in minuni, ce ,ai conteaza cit e pensia?. 🙂
   e destul sa credem Cuvintul, care ne spune ca El se ingrijeste de crini, dar cu atit mai mult de noi.
   Si dupa asta…asteptam si minunile, pentru ca Domnul nu lasa pe copiii Sai de izbeliste.
   Slava LUI !
   P.S. nu inteleg despre ce pensie poate fi vorba? cine a lucrat macar 25 de ani in cimpul muncii beneficiaza de cea mai mult, chiar daca nu depaseste pe bogatii veacului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: