CUM VA AJUNGE IERUSALIMUL SĂ PRIMEASCĂ PACEA

Ierusalimul, capitala păcii, a devenit cel mai contestat petic de pământ al istoriei. Scăldată în sânge de mai multe ori, zidită și rezidită, cetatea nu a cunoscut vremea cercetării nici măcar în ziua intrării triumfale.

Luca 19:41-44 ”Când S-a apropiat de cetate şi a văzut-o, Isus a plâns pentru ea şi a zis: „Dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi. Vor veni peste tine zile, când vrăjmaşii tăi te vor înconjura cu şanţuri, te vor împresura şi te vor strânge din toate părţile: te vor face una cu pământul, pe tine şi pe copiii tăi din mijlocul tău; şi nu vor lăsa în tine piatră pe piatră, pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetată.”

Adevărata pace a Ierusalimului nu va fi obținută prin negocieri sau tratate de pace, nici prin bunăvoința ONU sau prin diplomația lui Anticrist. Israel nu va primi pacea în schimbul cedării unor teritorii. Singura sursă de pace pentru Israel este Mesia, Isus Hristos Mântuitorul. Ascultați și vizionați imnul Ierusalimului, Jerusalem of Gold – Yerushalayim shel Zahav:

Adevărații creștini iubesc necondiționat poporul lui Dumnezeu! Rugați-vă pentru pacea Ierusalimului!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

21 răspunsuri sa “CUM VA AJUNGE IERUSALIMUL SĂ PRIMEASCĂ PACEA”

 1. Pe ce verset biblic vă bazaţi când faceţi afirmaţia că „adevărații creștini iubesc necondiționat poporul lui Dumnezeu!” Şi cum se raportează ea la porunca explicită „Dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănînce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui.”
  Ori la îndemnul „Înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţămiri pentru toţi oamenii (1Ti 2:1 CNS)”.

  • Pai se raporteaza.Evreii nu sunt si ei oameni?Sunt ei alta specie cumva?Oare nu i-a facut si pe ei Dumnezeu?Sa inteleg ca evreii nu fac parte din toti oamenii?Stilul dumneavoastra incepe sa semene cu cel a lui Alin Cristea.
   Fratele Cristian are dreptate.Crestinii adevarati iubesc poporul lui Dumnezeu.Petru era EVREU,Ioan era EVREU,Iacov era EVREU.Matei era EVREU.Iuda era EVREU(si tineti cont ca Domnul l-a iubit).PAvel era evreu.Daca nu va plac operele EVREului Pavel catre romani,Corinteni,Coloseni,Galateni,evrei,va rog frumos rupeti paginie din biblie.
   Teritoriul Israelului e dat de Dumnezeu.E indivizibil si nu poate fi instrainat palestinenilor.

   • Pentru Adrian.S.

    Adriane, bine ai spus în comentariu de mai sus!
    Scriptura vorbeste aşa de clar despre Israel, şi totusi oamenii o contestă şi vor să alinieze spusele Scripturii cu politica de la ONU şi ideologia musulmanilor din Orient! Ce-i trist este că cei ce contestă Scriptura sunt acei oameni care stau cu Ea în mînă, şi care scot în circulaţie traduceri noi, că – vezi, Doamne! – ei au o „călăuzire mai superioară” decît ce-a avut Cornilescu.

    Fii binecuvîntat!

  • Vaisamar, stiu ca citesti Carson, el a scris o carte (pe care se pare ca nu ai citit-o), „The Difficult Doctrine of the love of God” . Very helpful.
   Romani 11:25-28 VDC

   Fraților, pentruca să nu vă socotiți singuri înțelepți, nu vreau să nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut într’o împietrire, care va ținea pînă va intra numărul deplin al Neamurilor.
   Și atunci tot Israelul va fi mîntuit, dupăcum este scris: „Izbăvitorul va veni din Sion, și va îndepărta toate nelegiurile dela Iacov.
   Acesta va fi legămîntul, pe care-l voi face cu ei, cînd le voi șterge păcatele.“
   În ce privește Evanghelia, ei sînt vrăjmași, și aceasta spre binele vostru; dar în ce privește alegerea, sînt iubiți, din pricina părinților lor.

  • Vaisamar si inca ceva, cred ca se poate , fara sa iesi din ortodoxia crestina , sa crezi ca biserica este Israelul, si evrei ca natiune nu mai reprezinta poporul lui Dumnezeu( cu toate ca evenimentele din ultimii 60 de ani demonstreaza faptul ca evrei inca sint „speciali”). Dar sa argumentezi ca Israelul este motivul ptr. care palestinieni sint in situatia prezenta denota o incapacitate crasa de a analiza intr-un mod independent situatia din middle East. Dar nu sint surprins, traind in spatiul secular european si fiind indoctrinat zilnic de catre mass media locala nici nu trebuie sa ne asteptam la ceva mai bun.
   Putin vi s-a dat, putin vi se va cere!

 2. Foarte adevărat!

  Nu am fost niciodată în Israel. Cred că se trăiesc sentimente deosebite cînd se păşeşte prin locurile acelea.

 3. Frate Cristian Ionescu,

  raspunsul exista in insasi Cuvantarea (plangerea) Domnului Isus pentru cetatea Ierusalimului din Luca 19:410-44, redata fragmentar aici:

  „pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetată.”

  „De cate ori n-am vrut…n-ati vrut !” subliniaza Domnul Isus in Matei 23:37-39.

  El este Domnul Pacii profetit inca din binecuvatarea data de patriarhul iacov, fiului sau Iuda, in Genesa 49:9-12). dar El, „a venit la ai Sai, dar ai sai nu L-au primit !” (Ioan 1:11)

 4. Vă rog să mă iertați dacă intervenția mea este neavenită – dacă dați semnal că este, nu voi reveni, dar bănuiesc că dacă ați lăsat opținea comentariilor deschisă, n-o să vă supărați că pun și eu un comentariu.

  Nu cunosc în detaliu opiniile lui Emanuel și nu aș semna petiția semnată de el pentru simplul motiv că este unilaterală, deși cred și eu că soluția a două state este normală, dacă nu singura pentru conflictul dintre Israel și Palestina. Ce mă surpinde, însă, sunt unele aspecte ce par implicate în teologia pe care o promovați. Mă gândesc că poate nu ați considerat toate implicațiile…

  Adevărat, „adevărații creștini iubesc necondiționat poporul lui Dumnezeu.” Dar adevărații creștini nu pont confunda Israelul politic cu poporul lui Dumnezeu. Un israelian ateu sau urâtor de Dumnezeu nu este poporul lui Dumnezeu simplu, în virtutea faptului că este evreu. În același timp, un palestinian creștin temător de Dumnezeu este fiul lui Avraam și popor al lui Dumnezeu pentru că are credință. Aceasta este ce ne-a lăsat Hristos, Noul Testament este atât de plin de acest adevăr încât mi se pare pueril să încerc să dovedesc asta.

  M-am gândit și eu așa, că o afirmație genralizatoare ca cea de mai sus poate induce în eroare foarte ușor…

  • Dragă Eugen Matei,
   Sunt multiple exemple în Scripturi când Dumnezeu se răfuiește cu poporul Său pentru necredința, răutatea și secularizarea lor. Chiar folosește popoare păgâne pentru a-i smeri. Dar nici popoarele de care se folosește pentru Planul Său nu ies prea bine. Israel însă RĂMÂNE poporul Său ales. Apariția Statului Israel în 1948 este un miracol divin. Legământul lui Dumnezeu, chiar dacă încălcat sau nesocotit pentru o vreme de Israel, este retroactiv și proactiv și în virtutea lui iubim acest popor.

 5. Dragă Cristian Ionescu,

  Nu cred că ai înțeles ceea ce am spus și pur și simplu nu te-ai mai referit deloc la poporul lui Dumnezeu, ca în postarea inițială, ci doar la Israel. Să încerc din nou:

  După Scriptură, poporul lui Dumnezeu sunt cei ce au credință. Avraam a crezut și de aceea el și urmașii lui sunt poporul lui Dumnezeu. Scriptura este destul de clară că urmașii lui Avraam se identifică prin credință, nu pe baze etnice sau rituale, cum ar fi tăierea împrejur. De aceea, practic Avraam are o singură sămânță și aceasta este Hristos (Gal 3:16). Toate făgăduințele făcute lui Avraam se aplică seminței lui, adică acelora ce sunt în Hristos, evrei, palestinieni, români și alte neamuri.

  Că poporul lui Dumnezeu se identifică prin credință este evidențiat și de natura legămîntlui care aduce împreună și constituie poporul lui Dumnezeu. După cum spune și VT, a fi înfiat în poporul Lui este o chestiune de a avea (Legea) Duhul lui Dumnezeu în inimă, a fi înnoit de El, născut din El și împuternicit să-l chemi „Tată” (Gal 4.6). Deci, îmi este drag să întreb un păstor penticostal, (aplicând textul biblic) pentru că știu că mă va înțelege mai bine decât oricine: „prin legământul în carne ai primit tu Duhul, ori prin auzirea credinţei?” (Gal 3:2) Deci, pentru mine, poporul lui Dumnezeu este constituit din evreul, palestinianul, și românul care ca și tine, e născut din Duhul.

  Desigur, nu pretind că cu aceasta am rezolvat problema Israelului ca națiune, nici nu afirm că Dumnezeu nu mai are planuri cu ei ca națiune. Națiunea Israel a fost aleasă prin credița lui
  Avraam înainte de a exista – mai precis, a fost creată prin credința lui Avraam. Câți și când au rămas în credința lui Avraam au fost sămânța lui Avraam și poporul lui Dumnezeu. Când s-au lepădat de El, și Dumnezeu s-a lepădat de ei, dar întotdeauna Dumnezeu a păstrat în aceasta națiune o rămășiță credincioasă. Dumnezeu mai are planuri cu ei ca popor, dar oricare ar fi aceste planuri, ele nu sunt în afara lui Hristos, și în afară de recunoașterea de către ei a celui pe care l-au străpuns (Zah 12:10, Apoc 1:7). Cum se vor petrece aceste lucruri? Nu pot decât să-l citez pe Christos (Fapte 1):
  Deci apostolii, pe cînd erau strînşi laolaltă, L-au întrebat: ,,Doamne, în vremea aceasta ai de gînd să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?„ 7 El le -a răspuns: ,,Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le -a păstrat supt stăpînirea Sa. 8 Ci voi veţi primi o putere, cînd Se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi pînă la marginile pămîntului.„ (Act 1:6-8)

  O scurtă precizare. Spunând aceste lucruri nu susțin vre-o cauză anti-evreească sau alta. Fără îndoială, islamicii care folosesc cauza palestiniană ca justificare a terorismului și distrugere a evreilor au o bârnă mare în ochi. Nici nu cred că recunoașterea unilaterală a palestinienilor ca stat, fără ca ei să se dezică de extremiștii islamici și să recunoască dreptul Israelului de a exista este o mișcare bună, pentru că această recunoaștere doar ar da platformă mai bună teroriștilor în zonă pentru a acționa. Dar nu pot nici să nu văd bârna din ochii noștrii când echivalăm pe evreii necredincioși cu poporul lui Dumnezeu și îi eliminăm pe palestinienii credincioși din poporul lui Dumnezeu pentru că nu sunt evrei după trup. Dumnezeu este drept, și nu va conduce istoria după teologia noastră, ci după a Lui.

  • VĂ mulțumesc pentru clarificări.
   Am înțeles de la început poziția DUMNEAVOASTRĂ.

   • Nu sunt specialist in social media, dar se spune ca literele mari in comunicarea de acest gen echivaleaza cu a striga. Presupun deci, ca doriti sa fiti adresat cu dumneavoastra. Desigur, clarificarea prin cuvinte ar elimina nevoia de a presupune. Cum nu sunt nici eu tocmai tanar, dupa poza am considerat ca suntem de varste apropiate. N-am intentionat nici o lipsa de respect. O sa ma straduiesc din rasputeri sa ma adresez conform asteptarilor.

  • @Eugen Matei,

   Ca sa va citez tot pe dumneavoastra:

   „Dar nu pot nici să nu văd bârna din ochii noștrii când echivalăm pe evreii necredincioși cu poporul lui Dumnezeu și îi eliminăm pe palestinienii credincioși din poporul lui Dumnezeu pentru că nu sunt evrei după trup. Dumnezeu este drept, și nu va conduce istoria după teologia noastră, ci după a Lui.”

   Adica, „gura pacatosului adevar graieste”;

   a) Cu privire la propria barna;
   b) Doar „evreii credincoisi” reprezinta poporul lui Dumnezeu ! Nu-i „echivalam” (n-avem niciun drept de arbitraj istoric, politic adu spiritual) Ei sunt pentru ca Vechiul testament este doldora de promisiuni pentru cei care isi taie imprejur inima si aceatsa este o promisiune si totodata o binecauvantare conditionata : „Daca va veti intoarce la Mine din toata inima „! Sau cum remarca Evanghelistul Ioan 1:11-14: A venit la ai sai, dar ai Sai nu L-au primit ! Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se numeasca…”;

   c) Nu-i „eliminam” pe palestinieni, ci „nu ne permitem sa-i includem „numai pe motiv ca expresia cu incarcatura ei semantica din Ezechiel 47:9 exprima o larghete interpretativa daca nu citesti si mai jos, versetele din context care precizeaza ferm ca doar „”cele douasprezece semnitii ale lui Israel…vorm mosteni intre hotarele…” delimitate de acele puncte de reper din versetele 15-20.
   Apoi , incepand de la versetele 21-23 si apoi concluzionand cu precizare speciala din versetul 23: „Strainului ii veti da mostenirea lui in semintia (lui Israel) in care va locui (el strainul, recunoscut ca si cetatean al tarii in care locuieste) nicidecum ca…stat enclava de tip Republica Gagauzia.
   Atunci ar trebui sa sustinem si drepturile minoritatilor maghiare de a-si face stat in stat, in tinutul Secuiesc, cu ludete Mures, Covasna si Harghita cu tot ! Na, am dat deja o idee doritorilor, iubitorilor de…petitii…
   Expresia „orice faptura vie, care se misca…” din Ezechiel 47: 9 are in comun cu Apocalipsa 7:9-10 doar „spalarea hainelor in Sangele Mielului ” (versetul 14) iar expresia „gloata mare pe care n-o puea s-o numere nimeni, din orice semintie…” din Apocalipsa 7:9 este o explicatie de referinta la promisiunile din Genesa 12:3 :’Toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine”; apoi Genesa 15:1-6; Genesa 17:4-8 care iarasi subliniaza: Tie si semintei tale dupa tine iti voi da tara…”
   In Apocalipsa 7:4-8 se stipuleaza „pecetluirea” si numarul reprezentativ al celor de 12 x 12.000 de pecetluiti din fiecare semintie a lui Israel (nu a palestinienilor). Si Mielul (Mesia) domneste peste ei. Noul Israel il va primi, il va accepta si il va recunoaste Ca Imparat al Noului Israel cu numarul deplin al neamurilor (ncidecum „stat in stat” dar asta este o problema mesianica, nicidecum politica separatista de tip…gagautia…(Gagautia nu Gagauzia sovietica !) Auzi, enclave…!

   d) „Dumnezeu este drept, și nu va conduce istoria după teologia noastră, ci după a Lui.”

   Bine-ati zis ! Deci sa-L lasam pe Dumnezeu cu consilierea noastra politica de doi bani…Isi are El propria „politica” sfanta, dreapta si desavarsita ! Nu suntem noi angajati analisti politici consilieri prezidentiali la…”Cotroceniul ceresc” !
   Va rog sa priviti cam ce se intampla pe-aici in spatiul mioritic atunci cand se amesteca sfatuitorii iluminati peste noapte…! Din cand in cand, ii mai loveste insa (si aici) intempestiv „bumerangul” suvitei rebele a Imperatorului pamantesc Traian Basescul !

   Oricum, v-am citit si eu cam cu ce intentii ne iluminati. Felicitari ! Ati veniti in varful destelor de la picioare (pe poante ca un balerin) si-acum ne explicati soft si voalat… ! Bogdaproste !

 6. Daca se va forma un stat palestinian crestinii de acolo vor avea atitea drepturi cite au cei din Iran sau alte state musulmane asa ca mai incet cu drepturile crestinilor .Situatiia palestinenilor din gaza este mult mai rea de cind a fost cedata lor pentru ca inainte lucrau pt. evrei si aveau salariul dublu decit cei care lucrau pt. ai lor . putina documentare nu le strica celor care sar in apararea lor.

 7. Domnule Eugen Matei, eu cred ca in gentiletea lui, fratele pastor Ionescu nu a continuat ideea in raspunsul in care confirma ca a inteles prima dvs postare. Eu indraznesc sa va spun ca veniti cu o teorie personala foarte periculoasa, ca sa nu mai spun si cit de neadevarata este. De unde scoateti afirmatia ca numai israeliti care iubesc pe Dumnezeu sunt poporul ales!!!????.Grav, foarte grav. Raspunsul il aveti citind biblia ca TATAL isi pedepsea copii si cind faceau rele, pacatuiau.Oare milioanele de evrei scosi din Egipt nu erau poporul ales?Si au murit aproape toti parca sub pedeapsa divina,nu?Si cel mai elocvent raspuns este in epistole, cind aflati despre mintuirea de obste, adica a ramasitei poporului evreu, adica a poporului lui Dumnezeu, cind intoarcerea lor v-a fi viata din morti. Faptul ca poporul ales, la aceasta vreme nu este tot cu inima spre Domnul, cu un pic de meschinarie ,dar trebuie sa multumim ca ne-au facut loc la neamuri( asa era in planul lui Dumnezeu pentru mintuirea omului, a lumii) Eu zic sa nu renuntati la interventii si contributii la forumul acesta, dar putina documentare si un pic de calauzire a Duhului Sfint, parca ar fi trebuincioase.Biblia nu cred ca este o carte pentru biblioteca, ci este o carte pentru trairea crestina adevarata, este ghidul sfint a lui Dumnezeu dat omenirii!Domnul sa va binecuvinteze si sa va creasca credinta.

 8. Frate pastor Ionescu, eu vreau sa va marturisesc ca binecuvintez tot timpul poporul lui Dumnezeu pentru ca vreau sa fiu si eu binecuvintat.Si eu cred toate fagaduintele facute noua de catre Dumnezeu.Ca or mai fi si alte motivatii, ca vom ajunge sa iubim pina la iubirea de oameni, ca ne vom apropia de desavirsire, bine sa fie, Slava Domnului, dar dintre toate acestea, eu recunosc ca vreau sa fiu binecuvintat.Cine a depasit acest nivel, Domnul sa-l intareasca si sa-i creasca credinta si sfintirea pina la a ajunge sa umble cu Dumnezeu ca Enoh.Ajuta-ne Doamne.

 9. Dragă Domnule Mihail,

  Aș fi răspuns imediat după întrebarea dumneavoastră din mesajul de mai sus, dar se pare că sistemul a fost setat să nu mai pot răspunde la nimic. Iată de unde scot că nu toti everii sunt poporul lui Dumnezeu: din cuvintele Domnului Isus:

  Ei I-au zis: ,,Noi nu sîntem copii născuţi din curvie; avem un singur Tată: pe Dumnezeu.„
  42 Isus le -a zis: ,,Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M’aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin dela Dumnezeu: n’am venit dela Mine însumi, ci El M’a trimes.
  43 Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvîntul Meu.
  44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El dela început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentrucă în el nu este adevăr. Oridecîteori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. (Ioan 8:41-44 CNS)

  • @Eugen Matei,

   Este simplu !
   ” A venit la ai Sai…” (ioan 1:11-14, in special versetele 11 si 12). Intelegeti si dumneavoastra !

 10. Mai cititi Biblia INCA ODATA,dar nu printre rinduri,si veti intelege negresit ca un crestin adevarat ,trebuie sa iubeasca pe evrei,si sa se roage pentru pacea Ierusalimului.
  Se pare ca parte din domniile voastre sunteti antisemiti.
  DUMNEZEU CU MILA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: