ADEVĂRATUL PERICOL AL TERORISMULUI

Terorismul este o plagă pentru civilizație deoarece sfidează spiritul cavaleresc al războaielor convenționale. America, singura superputere militară, s-a pregătit pentru acest gen de conflicte. Are mai sofisticate și mai multe bombe nucleare, avioane, tancuri decât oricine în lume. Are o armată excelent echipată și întreținută, ofițeri de elită, strategii bine puse la punct, o inteligență de excepție și un sistem diplomatic pe măsură. Nu are stomac pentru pierderile umane inerente războiului. Din acest motiv, America pierde toate războaiele pe care le câștigă.

Terorismul este arma unei civilizații inferioare, prin care se echilibrează frontul. Aici, America este cea mai vulnerabilă datorită diversității sale etnice. În timpul celui de-al doilea război mondial, în ciuda faptului că erau mulți cetățeni de origină japoneză loiali țării lor adoptive, datorită fanaticilor care puteau oricând să saboteze războiul împotriva Japoniei imperialiste, americanii au fost nevoiți să-i concentreze și să-i supravegheze în tabere special amenajate.

Deși spiritul terorist nu se poate generaliza și atribui tuturor cetățenilor americani-arabi, nici nu poate fi minimalizat pericolul ca oricare dintre aceștia să fie un terorist mascat. Lipsa de certitudine adună întreaga populație etnică arabă sub această suspiciune.

Pentru moment, societatea americană este oarecum liniștită, mai ales că nu a avut loc un atac pe teritoriul SUA din 11 Septembrie, 2001. Datorită crizei economice prelungite, unii specialiști avertizează că pe fondul creșterii prețurilor la produsele de necesitate, prin 2013 ne-am putea aștepta la vandalism și răscoale publice ca cele recente în Marea Britanie. În asemenea situații, orice guvern este obligat la măsuri drastice de securitate. Acestea, bineînțeles, pe cheltuiala libertății individului. De fapt acesta este cel mai mare pericol și produs colateral al terorismului.

Într-o asemenea situație, datorită corectitudinii politice și sensibilității la imagine a americanilor, restricțiile religioase vor fi universale (pentru a nu se crea percepția unei discriminări împotriva islamului). Deja, în școlile americane Coranul este mai acceptat decât Biblia. Politicienii și elitele academice repetă placa interminabilă că islamul este o religie a păcii iar Mahomed ar fi fost un sfânt al istoriei. Israelul este portretizat ca un stat opresiv, care încalcă brutal drepturile omului în teritoriile palestiniene. Palestinienii pe de altă parte, sunt compătimiți. În mod cronic, războiul pentru opinia publică este câștigat prin strategia ”tot el mușcă și tot el țipă”.

Trecând recent pe lângă teritoriile palestinienilor, am privit cu uimire zidurile imense, șirurile de sârmă ghimpată, structurile și punctele de control pe arterele de circulație și prezența în forță a armatei israeliene. Întradevăr deprimant. Dar și NECESAR! Tocmai s-a anunțat la știri că un tânăr de vreo douăzeci de ani a intrat cu o mașină taxi într-un punct de control, rănind vreo opt israelieni. Așa, din senin. Într-unul din comentariile postate recent, am remarcat o declarație a primului ministru Netanyahu: ”Dacă palestinienii depun armele va fi pace. Dacă Israelul depune armele va fi exterminat.”

Dar așa cum am remarcat, terorismul și teroriștii nu sunt o problemă doar pentru Israel. Ei reprezintă o armă diabolică. Scopul final țintește mult mai departe. Prin terorism, criza mondială va căpăta proporții apocaliptice. Soluția va fi de tip mesianic. Doar că acest mesia va fi cel mai mare dușman pe care l-a avut vreodată umanitatea. Anticrist va salva lumea pentru a o distruge.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri sa “ADEVĂRATUL PERICOL AL TERORISMULUI”

  1. Terorismul = Cavalerul rosu. Raza de actiune: intreaga planeta Zaharia 6:1-8
    11.09.2001 – pecetea a doua…

  2. Frate Cristian.Nu ati putut gasii alta imagine in afara de turnurile Gemene?Nu de alta dar dupa felul in care au cazut e mai degraba vorba de controlled demolition decat de un atac terorist.

  3. Fr Ionescu,

    Va aplaud sincer pt majoritatea articolelor (sunteti o fabrica de articole) :). Cred ca am urmarit cel putin 90 % din tot ce scrieti de la inceput si mai totdeauna sunt placut informat si zidit mai de tot ce scrieti–exceptia Peniel si Traducerea Bibliei :); totusi, va inteleg pct-l de vedere, in parte, si cu privire la acestea… Va mai ascult si pe site (mama deja a devenit dependenta de predicile dvs–nici pe IT nu-l mai asculta de cateva luni) :)….Chiar ma bucur ca pot aprecia asa de mult un „traditionalist legalist conservator” ca dvs :)…Sincer, nu cred ca problema sta in a(nu)fi legalist sau libertin, ci in a fi autentic.. Va apreciez si atunci cand simt nevoia ‘to play the devil’s advocate’. Multe binecuvantari va doresc si multumim pt tot ce faceti in Numele Domnului.

  4. Adrian cred ca au fost demolate de elicoptere negre pilotate de naivi ca tine daca poti sa te gindesti la asa ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: