DESPRE CONVENȚIA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA ȘI CANADA

Cel mai important eveniment anual din diaspora românească este Convenția Bisericilor Penticostale Române din Sua și Canada, ajunsă la a 43-a desfășurare. De la începuturi modeste, adunarea penticostalilor din America adună în fiecare an, funcție de locul desfășurării, între 3,000 și 5,000 de participanți. Prin intermediul internetului avem anual câteva zeci de mii de accesări. În spiritul antibisericesc și antipastoral care ia amploare în ultima vreme, Convenția a fost etichetată ca fiind o afacere profitabilă, o platformă de afirmare personală pentru organizatori, predicatori și cântăreți, o ocazie de a organiza reuniuni familiale etc. Trist este că unii dintre apărătorii vehemenți ai mișcării Peniel, cărora le glorificau intențiile ca și cum le-ar fi cunoscut inima, atacă acum Convenția, arogându-și competența de a o cunoaște pe a noastră.

Deoarece am fost de două ori (1994 și 2007) Pastor Coordonator al Convenției, cred că am dreptul să vorbesc despre acest eveniment, mult mai mult decât cei care își dau cu părerea din auzite și, uneori, nici măcar atât. Câteva date obiective despre organizarea Convenției:

 1. Pregătirea începe cu un an și jumătate înainte și implică prezentarea candidaturii către Consiliul Spiritual al Convenției, alegerea unei teme generale, închirierea facilităților corespunzătoare, numirea unei echipe de organizare, prezentarea și popularizarea evenimentului și mobilizarea comunității locale.
 2. Negocieri cu centrul de convenții, sindicate și hoteluri, multe ședințe prelungite, scrisori și email-uri, convorbiri telefonice, toate acestea pentru elaborarea infrastructurii acestei adevărate instituții.
 3. Elaborarea unei structuri generale a programului Convenției, implicarea departamentelor muzicale, tehnice, de ordine, tineret, media, transport, comunicare etc.
 4. Elaborarea tematicii specifice pe program, selectarea predicatorilor, cântăreților și în general a intervențiilor publice în cadrul programelor.
 5. Mobilizarea bisericii organizatoare, a comunității locale și pe plan național în vederea susținerii acestei lucrări prin rugăciune și participare.

Câteva concluzii (în baza experienței personale ca organizator):

 1. Costurile sunt imense și imposibil de acoperit în totalitate. Pe lângă costul de intrare, colectele care se fac la fiecare program sunt absolut necesare completării deficitului.
 2. Deși la convenții își fac apariția și cei care nu prețuiesc esența duhovnicească a evenimentului, marea majoritate dintre participanți sunt zidiți spiritual și motivați pentru o relație mai aproape de Domnul. Cunosc personal oameni care au fost vindecați la rugăciunile pentru bolnavi, familii reabilitate, credincioși orientați spre misiune.
 3. Cu toate eforturile, minusurile și dificultățile, sacrificiul se merită. Este ceea ce contribuie la unitatea frățească, păstrarea identității noastre comune și aplanarea multor tensiuni.

Anul acesta, biserica organizatoare este Filadelfia – Chicago, iar Pastor Coordonator Florin Cîmpean. Comunitatea este împreună! În câteva zile, mii de glasuri de români penticostali vor înălța Numele Domnului Isus în cântare și rugăciune în centrul uneia dintre cele mai mari metropole din lume. Evanghelia va fi predicată! În loc să organizăm sondaje de opinie cu privire la percepțiile oamenilor (cum, tendențios, au făcut unii) cu privire la această lucrare, vă invit să ne rugăm!

Pentru informații, accesați AICI site-ul Convenției.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

21 răspunsuri sa “DESPRE CONVENȚIA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA ȘI CANADA”

 1. Eram copil dar îmi amintesc că ați condus serviciul de rugăciune (sau ați predicat) la convenția din Portland în 1990!

  Am dreptate sau îmi amintesc greșit?

 2. Speram o partasie speciala……Cu ajutorul Lui Dumnezeu, de miine (pentru prima data) in Chicago….

 3. „Costurile sunt imense și imposibil de acoperit în totalitate. Pe lângă costul de intrare, colectele care se fac la fiecare program sunt absolut necesare completării deficitului.
  Deși la convenții își fac apariția și cei care nu prețuiesc esența duhovnicească a evenimentului, marea majoritate dintre participanți sunt zidiți spiritual și motivați pentru o relație mai aproape de Domnul. Cunosc personal oameni care au fost vindecați la rugăciunile pentru bolnavi, familii reabilitate, credincioși orientați spre misiune.
  Cu toate eforturile, minusurile și dificultățile, sacrificiul se merită. Este ceea ce contribuie la unitatea frățească, păstrarea identității noastre comune și aplanarea multor tensiuni”

  1. Dapai faptul ca o fost la fost bla..ala…bla la conventie ii da dreptul sa vorbeasca despre… dar asta nu inseamna ca cooonventia este un lucru bun in sine. Nu spun ca nu este …sunt doar agnostic in privinta asta. Daca banii astia s-ar investi intr-o universitate in care cei mai capabili penticostali sa fie educati in vederea traducerii bibliei. poate iese o varianta mai buna ca a lui Contac…si vorba aia, cu acordul Cultului si pe intelesul batranilor din biserici. Sau poate salvati de la moarte 100 de copii de malaria in africa. Nu sunt ei mai importanti decat predici strigate de pe pozitii de autoritate si serbari munictoresti?

  2. Ce nu se poate aplica, din ce ati scris mai sus, lucrarii Peniel?
  Raspunsul meu: punctul 1. Costurile sunt rezonabile, nimic fastouos, scump, sclipicios. Iar vasul de alabastru se sparge pentru altii…fundatii, misiune, proiecte sociale.
  mi se pare mie ca penielul pune intrebarea corecta: Cum pot sa-mi ajut mai bine aproapele? nu cine este aproapele meu?

  Doamne ajuta! Eu nu spun ca nu e buna conventia. ma intreb si eu ca moromete sau pastorul ion a lui P. Lascau Oricum, cine stie daca nu poate iesi ceva bun din Nazaret? 🙂 😦

  Comentariul e doar un reflex al unui om speriat de cei care afirma cu certitudine tot ce e de sus si de jos!

  Romania te iubim! oriunde ai fi! Poplaca sau siiiiicago!

  • Da. Apropo de vasul de alabastru. Și ucenicii au considerat că se face risipă și era mai bine să se dea banii la săraci.
   Și pentru Peniel sunt taxe de participare, dar, mă rog, cel puțin acolo vezi un dans ca lumea (literalmente)…

 4. La conventii, in general, ce criterii folosesc liderii conventiei pentru a alege pe cei ce slujesc in muzica? Sunt liste de inscriere? Sau slujirea in muzica apartine in totalitate bisericii gazde?
  (Intreb si eu, doar din curiozitate…)

  • E o combinație. Dar autoritatea rămâne a organizatorilor.

   • Permiteti va rog, corectarea :
    Autoritatea ramane Cuvantului Sfant a Lui Dumnezeu, pentru care organizatorii sunt obligati si raspunzatori sa -L pazeasca, altfel se fac vinovati ei insusi.
    Este o scarba inaintea lui Dumnezeu, goliciunea Izabelei.
    Si, daca sunteti de acord, pentru Numele Domnului care este SFANT, de trei ori SFANT, dati-o la o parte, ca sa nu va faceti partasi la uraciune.
    Este primita o cantare de lauda,cantata de toata asistenta, nicidecum una, condusa de o goliciune.
    S-a vorbit mult despre tinuta femeii, este timpul sa platim ” cu capul ” pentru marturia Adevarului. Pana cand Doamne…?

  • Fr. Marinca,

   Este suparator de amintit, dar nu va asteptati la calauzirea Duhului in muzica. Scriu cu durere si suspin , in inima.
   Cea care conduce corul din (…) aduce rusine si ocara, prin „lipsa” de imbracaminte care o prezinta in poze pe Face Book.
   O, daca s-ar pocai, iar cei ce-o vede sa intoarca capul, sa nu se intineze! Domnul sa aduca vremea trezirii, pana nu va fi prea tarziu.

   • Sunt de acord.
    Totuși nu e nevoie să menționăm orașul.

   • Sora Elisabeta,

    Nu cunosc persoana despre care vorbiti dar va inteleg frustrarea! Cred ca biserica locala, din care acea persoana face parte, este in masura de a rezolva aceasta problema, daca – bineinteles – conducerea bisericii o considera ca fiind „problema”.

    Mult Har si Pace de la Domnul!

 5. Speram sa fie o conventie reverenta si doar spre slava Domnului.
  Stiti cumva site-ul unde se va difuza live?
  Va multumim!

 6. Frumos oras Chicago. Cel putin nordul, ca in drum spre convention center am nimerit prin sud pe undeva , era noaptea la 10… Ca in filmele cu Charles Bronson…..

 7. Frumos oras Chicago. Cel putin nordul, ca in drum spre convention center am nimerit prin sud pe undeva , era noaptea la 10… Ca in filmele cu Charles Bronson…..

 8. AM URMARIT SEARA DE VINERI LIVE,DAR AM INTELES CA RESTUL CONVENTIE NU SE POATE URMARII DECAT PE DVD CONTRA COST.PACAT CA DEZAMAGITI FRATII DIN TARA CARE NU AU POSIBILITATEA DE A ACHIZITIONA ACEST PACHET DVD.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 11 postări în Top 100 WP (02.09.2011) « Romania Evanghelica - 2 septembrie 2011

  […] Uraaa!!! Avem pomografie!!!! (mariuscruceru.ro) 8. Secătura batjocoritoare (lascaupetru) 10. Despre ConvenȚia Bisericilor Penticostale RomÂne Din Sua Și Canada (popaspentrusuflet) 13. Vești îmbucurătoare de la Peniel (Guest post) (rascumparareamemoriei) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: