IAR S-AU ÎNCĂLZIT EXPERȚII LA CAP, DECI…

În sfârșit, (doar) un pic de adevăr de la rețelele majore de știri: 2011 este un an extrem și epuizant în ce privește mulțimea și varietatea dezastrelor naturale. Dacă în 2010 a fost rău de tot pentru întreaga lume (America a fost în general scutită), anul acesta s-a dovedit mai nepărtinitor, aducând un număr record (10!) de catastrofe peste această țară, pe lângă cutremurul și tsunami din Japonia, inundațiile din Australia și seceta din Africa.

Tornade, inundații (în anumite regiuni) și secetă (în alte regiuni), un viscol teribil la începutul anului, cutremure (pe unde nu se credea că ar fi posibile) și uraganul Irene. Mai sunt patru luni, între care Septembrie este luna uraganelor. Cum bine reflecta un meteorologist, ”dacă nu te topești înseamnă că te îneci…” Și, adaug eu, dacă nici una nici alta, atunci ori zbori cu tot cu casă, ori îți cade casa în cap.

Dacă Associated Press se oprea undeva pe aici, era interesant. Slabe speranțe! După ce dă vina pe anomaliile lui anapoda, adică așa s-a nimerit, respectabila agenție de știri întoarce placa și ne oferă, totuși, o picătură de rațional: încălzirea globală (global warming) e de vină! Ceea ce, bineînțeles, reclamă schimbări radicale în stilul nostru de viață și nivelul nostru de trai, pe placul zgârietorilor de SUV-uri. Păi dacă așa zic experții

Recent, candidata la președenția americană, Michelle Bachman a spus (atrăgându-și oprobiul… experților) că prin dezastrele naturale din ultima vreme ne vorbește Dumnezeu!

Deci, teribila ofensă de a condamna avorturile, desfrânarea, crimele, furturile, minciuna, necredința și toate relele pe care le raportează dumnealor (știriștii) în fiecare zi! Deci, cu nemiluita! Deci, Dumnezeu este supărat și ne atrage atenția: ”Nu-Mi place cum vă purtați!” ”Blasfemie! strigă miloșii, auzi, să spui că au murit oameni, femei și copii, alții au rămas pe drumuri, că i-a bătut Dumnezeu, asta e compasiune?” Și, clap! închid pocăiții gura. Să nu ne creadă insensibili! Da’ pe urmă vin dumnealor și ne acuză că încălzim planeta și de-aia se răzbună (ea, planeta) pe noi! Și, clap! iar închid gura pocăiții că, deh, au vorbit experții!

Am să-mi permit să spun că nenorocirile care vin tot mai des și mai catastrofal peste noi sunt din vina noastră! Deci, aici sunt pe aceeași pagină cu experții! Deci, ne înțelegem! Diferența este că nu încălzitul planetei (inclusiv, zic ei, noaptea când nu se mai răcesc motoarele) îl supără pe pământ. Nu amețește fiindcă îi băgăm pe gât fum de pe țeava de eșapament. Nu-i e greață din cauza poluării. Biblia spune că altele sunt zvârcolirile dumisale. I s-a umplut paharul de la înmulțirea peste măsură a păcatelor. Astea îl poluează! De aceea devine deșert sau torent, sughiță sau tușește, deci, îi e rău

O să-i fie din ce în ce mai rău!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “IAR S-AU ÎNCĂLZIT EXPERȚII LA CAP, DECI…”

  1. Caldura mare monser, caldura mare !
    Incalzire global-electorala ante-portas, monser !
    Strada Pacientii numaru’ paisp’ce, sau strada Sapientii, numaru’ paisp’ce…trecute fix ?
    Cred ca…Sapientii, ca umbla din ce in ce mai multi homo-sapiens incinsi de canicula pe-acilea !
    Parca era mai bine in zilele uraganului Irene, ca era mai multa racorire la…circumvolutiunile cerebrale !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: