Pe lângă toate amănuntele legate de programul din seara aceasta, un lucru mi-a atras atenția în mod special. Cu toate eforturile pastorului Cîmpean împreună cu Biserica Filadelfia și întreaga comunitate, m-am temut de o participare mai restrânsă decât în anii trecuți. Criza economică pe de o parte, slăbirea comunităților din Chicago și Detroit în ultimii 3-4 ani, iar pe de altă parte transmisia ”live” de 6 ani încoace, puteau fi motive de îngrijorare. Se pare că participarea și atașamentul penticostalilor români din America față de Convenție nu s-a diminuat cu nimic. Același entuziasm, aceeași atmosferă festivă, aceeași consacrare și dăruire în slujba lui Dumnezeu. Nu am putut vedea foarte bine nivelul al doilea, dar îmi închipui că s-au așezat destui și acolo. Sala de jos însă a fost plină. Aseară a fost o participare peste așteptări. Astăzi, pentru o seară de sâmbătă, a fost excelent. De la noi, Adi Tișe și Levi Durcău au cântat (ca de obicei) foarte frumos! Un moment impresionant a fost atunci când, slăbit de boală, pastorul fondator al Bisericii Filadelfia, George Galiș, unul dintre pionierii Convenției, a fost adus în sală. Dorim ca Domnul să-l binecuvânteze!
Am plecat spre casă pe Lakeshore Drive (printre Downtown și Lacul Michigan și peste Chicago River). Chicago arată spectacular, ca întotdeauna!
Cei de la Credo s-au grăbit să afișeze serviciul de aseara AICI. Mă opresc… aici pentru că e târziu și vreau să ascult cântările de Vineri (Corul de fete și Corul bărbătesc de la Elim). Subiectiv? Nah… 🙂
Sinteti destul de subiectiv, din mai multe privinte………ar spune un conservativ 🙂
Si sa fim obiectivi , corul mixed ( Portland/Chicago) a fost extraordinar, cintari solide, cu texte serioase si linie melodica a la Carol Cymbala de la Brooklyn Tabernacle Choir. Pentru acele citeva momente, parca am fost in al treilea cer!
Portland, huh? 🙂
Nope, puteau sa fie din Alaska,nu conta 🙂 . Cind e vorba de calitate spirituala ( in special) regionalismele ar trebui sa dispara.
La seara tineretului au fost de toate pentru toti, predici bune, participare buna, muzica lenta si muzica (….) 🙂 🙂 , comedie , am intilnit si ceva prieteni „virtuali”. Asteptam acum seara batrinilor….
Așteaptă…
S-ar putea să nu pleci curând din Chicago! 🙂
De mulți ani tineretul este promovat la toate serviciile convențiilor. Să te uiți la corul „mare”: plin de tineret! Și aceasta reflectă o realitate din bisericile noastre duminică de duminică. Inclusiv la capitolul calitate. Asta pentru cei care încă mai susțin percepțiile mincinoase că nu iubim și nu promovăm tineretul! Cine nu crede să privească la scenele bisericilor noastre pline de tineri, amvoanele de unde tineri predicatori și păstori predică!
Nici stilul muzical nu mi s-a părut exagerat deloc (cu foarte puține excepții) plus că selecția a fost destul de bună. Predicile sunt foarte bune întotdeauna pentru că sunt aleși dintre cei mai buni predicatori și se pregătesc cu lunile. Este o normalitate!
Ceea ce încerc să aduc în prim plan prin aceste (mini)reportaje sunt lucruri care îmi atrag atenția ca fiind surprize (plăcute) cum ar fi participarea absolut excepțională a penticostalilor români în acest an la Convenția din Chicago. Ca și organizatorii, sunt încântat de-a dreptul! Convenția are viitor!
Pe linga participare, nivelul mesajelor au fost la INALTIME……personal consider, cel putin pina acum, cea mai buna conventie, vorbesc de nivelul spiritual, la care am participat……speram aceasi atmosfera si entuziasm si miine….DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE TOTI PARTICIPANTII SI TOTI PRIVITORII PE UNDELE ELECTRONICE.
De fiecare dată este cea mai bună convenție… 🙂
Fr. Cornel Ilioi, intrebare, cum ne putem pronunta daca o conventia a fost sau nu a fost spirituala ?
rectificare: care sint criterile
@Fr. Cristian and Fr.Gabi……in primul rind, cred ca s-a inteles din comentariul meu ca m-am referit la mine insumi: „….PERSONAL consider, cel putin pina acum, cea mai buna conventie, vorbesc de nivelul spiritual, la care AM PARTICIPAT……” , deci nu am vrut sa pun o eticheta pe conventie.
Apoi, chiar daca as vrea sa etichetez o conventie, pot argumenta ca a fost prima data (sper ca nu si ultima) cind am fost pusi pe genunchi pentru rugaciune, si credeti-ma pe cuvint, de jos de pe genunchi totul pare foarte spiritual…..!!!!!
Fr. Cornel , fair enough. Am intrebat de curiozitate.
De exemplu, de cele mai multe ori , datorita unei cintari, sau unei predici care-mi atinge emotile , consider ca prezenta Domnului este peste mine. Dar de cele mai multe ori sint doar emotii. Fara a avea nimica de-a face cu Domnul.
Am asistat la multe predici, in care predicatorul s-a folosit de povestioare lacrimogene, sau de un anumit stil de predica, care au afectat un anumit segment din biserica, care sint sigur au judecat aceea predica ca fiind „spirituala”.
Dar asta nu inseamna ca prezenta Domnului nu produce emotii. Problema mea este ca de multe ori nu discern.
Ma omoara intrebarea ” fratilor, credeti ca Domnul este aici?” , de parca se poate gasii un loc in univers in care Domnul sa nu fie.
Poate vor sa intrebe daca Dumnezeu isi face prezenta „simtita” in mijlocul bisericii . ?
Acel fel de prezenta, de cele mai multe ori nu cred ca este de dorit, in special cind sfintenia noastra lasa de dorit. .
In majoritatea cazurilor biblice, prezenta lui Dumnezeu i-a facut pe oameni sa cada la pamint, nu sa sara in sus de bucurie.
A fost o cintare care spunea ceva de genul:” Te iubesc Doamne mai mult ca orice pe acest pamint” . Eu nu am cintat-o.
subiectiv? putin, poate pride or respect
Din România e greu accesibil la ore miezonocturne. Mă bucur că la Credo tv pot vedea reluare. În trecut mă mai uitam la (…) Era un chin; cu viteză slabă pe net, dar acum este ok.
(…)
Nu am dorit să se simtă cineva lezat… 🙂
Apropo de fratele Galis, aici e un articol scris de un frate american despre conventia din 1984 si despre fratele Galis.
http://rodiagnusdei.wordpress.com/2011/09/03/brother-george-galis-tireless-hard-at-work-and-…-no-interest-in-who-gets-the-credit-by-jacob-dwight-cotan/comment-page-1/#comment-3330
Dumnezeu sa Binecuvinteze lucrarea aceasta, ma asteptam ca macar unul din Pastorii tinerii sa vina la Avon, calauzit de Duhul Sfint sa spuna o predica, poate cu Ajutorul Domnului sa se Organizeze si o Conventie numai a Tinerilor, fara seniorii calauziti de Duhul Sfint
La ultima Conventie de la Atlanta dumneavoastra a-ti avut o frumoasa predica, a fost unica care a miscat cit de cit spirualitatea
Păi noi nu suntem tineri?… 🙂
Eu nu sunt pocait, dar mi-a placut predica lui Avram….daca ar veni sa predice si la Biserica Ortodoxa din Dallas
fr. Ionescu vezi daca Gabi are acelasi curaj intre patru ochi
Am auzit ca s-a ales si la Conventia baptista, azi, pe CINE TREBUIE. 🙂
slava Domnului,ca erau multi”prinprejur” . 🙂
dar ne-taiati imprejurul inimii.
Presedintele RBA este fratele Dan Paul din Cleveland.
S-auzim numai de bine, avind in vedere lucruirle bune care se stiu despre dinsul.
Domnul sa-l ajute, ca nu-i va fi usoara povara presedintiei.
Nu subiectiv….corul vostru de fete canta foarte frumos tot timpul!
Apreciez mult cuvintele dvs. frumoase!
Muzica a fost la inaltime. (…) nu avea ce cauta acolo.
Pete , nu stiu cine e (…), dar as fi platit intrarea inca odata, daca Tim Hill cinta toata seara. Nu pot sa inteleg din ce cauza liderii de la departamentul „laudarosii cu inchinarea” nu invata ca romanii „mor” dupa muzica gen gospel. Am urmarit publicul aproape tot timpul conventiei. Majoritatea nu cintau.Multi care erau pe platforma nu cintau, si cred ca din mai multe motive : traduceri slabe, linie melodica abstracta etc( dont get me wrong, nu toate melodiile au fost asa). Cind Tim Hill a inceput sa cinte, atmosfera s-a schimbat imediat. Aceasi atmosfera s-a produs sa produs la sfirsit, cind sa cintat cintat „Poporasul meu” 🙂 🙂
Cineva imi spunea astazi , ca daca urmaresti muzica crestina moderna, in majoritate este compusa ptr. femei.Nu intru in detalii acum, dar acum in sfirsit , mi-am dat seama de ce sint asa de exasperat de unele cintari. Nici o substanta, ci numai emotii si romantism ieftin.
Marius Cruceru spune asa de bine :
Am impresia că versificatorii noilor cîntece “creştine” simt o plăcere deosebită în chinuirea limbii engleze, limba maicii lor, iar traducătorii, în chinuirea limbii române, limba maicii noastre, după care ne trag pe roată şi ne crucifică neuronii prin tot felul de metafore expirate, lozinci fără sens, epitete lăbărţate şi versuri de şotron. Aia cu “aripa închinării” pe picioare, iar pe sărmanul vers “Dumnezeu atoatevegheator” nu-l pot ierta deloc.
Simt că fac diabet de la dulcegăriile pe care le ascult pe la unele trupe de Praise and Worship. Melodii anemice, versuri de doi bani, într-o punguţă de voci obosite, nişte simple miorlăieli care îl fac de ruşine pe Isus şi Biserica Sa. Dacă aşa se va cînta în ceruri, îl voi implora pe Domnul să mă ducă surd în Rai. Voi mirosi florile de pe lîngă aleile de aur.
Fr. Ionescu,
nu cred ca era cazul sa stergeti comentariul meu. Dvs. care ati fost acolo prezent , nu cred ca puteti afirma ca, am vorbit lucruri neadevarate !!! Nu pe blogul dvs. s-a vorbit despre imbracamintea indecenta ? Si atunci, nu vad care este problema !!! Pai daca numai vorbim si nu luam atitudine prin masuri concrete de eradicare a acestui fenomen, inseamna ca numai batem ” apa-n piua ” !!!
In rest, cele bune.
Credeți-mă, oricât de preventiv și de exigent am administra lucrurile, apare și „căprița” de pe undeva. Totuși nu au fost exagerări de pomină. Progresăm… 🙂
Remus, „the train has left the station” (trenul a plecat din statie), singurul lucru pe care il putem face este sa incercam sa-i incetinim viteza. Alta solutie este sa sarim din el .
Fr. IONESCU te-ai temut sa dai ochii cu GABY?
Dimpotrivă, l-am căutat! 🙂
God bless you Gabi! Ce zici de cantarea – mi se topesc ochi de dor dupa tine–Ai vazut pe cineva cu ochi topiti de dor dupa Isus or Dumnezeu?? Isus a zis ca Duhul adevarului va fi cu voi si IN VOI. In cazul acesta dorul este complect anulat si nici ochii nu trebuie sa mai fie topiti.Dumnezeu ne-a dat ochii ca sa vedem lucrurile cari ne inconjoara si lucrarile lui Lui si nicidecum sa ni se topeasca.Si ori de cate ori se canta i se aduce lui Dumnezeu o –minciuna – ca slava. Sa cante dar grupul de lauda si inchinare ca ori cum Dumnezeu tot nu primeste asa ceva.Sa auzim de bine ,dela toti si dela tine…!
Psalmistul folosește expresia „mi se topesc ochii” (VDC).
Dacă vă referiți la cântarea „Inima mea tânjește după curțile Tale,” textul cântării spune „mi se topesc oasele de dor după Tine.”
Inima mea tânjeşte după curţile Tale
Sufletul meu suspină după-al Tău locaş
Mi se topesc oasele de dor după Tine
Iar ochii-mi plâng neîncetat
Privesc spre Locul Sfânt
Ca să-Ţi văd puterea şi slava
Chem bunătatea Ta peste viaţa mea
Aştept în tăcere răspunsul Tau, Doamne
Vino, nu-ntârzia!
Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea
Şi în numele Tău voi ridica mâinile
Lauda Ta va fi mereu în gura mea
Te iubesc, o, Domnul meu.
Chris, psalmistul poate sa spuna ca ochii I se topesc, dar eu inca nu cred ca as putea cinta acel cintec.
Dar daca repeti fraze de mai multe ori pe o melodie buna, mai ca incep sa ca incep sa cred cea ce cint….
Poate as putea : Doamne iarta-ma ca nu mi Se topesc ochii dupa tine……
De aceea nu prea pot cinta multe cintari.
N-am auzit cantarea cu topirea ochilor probabil ca ai dreptate. Dar nici asta cu topirea oaselor nu-i ok? 🙂
I like it, it’s a nice prayer with words taken straight out of the psalms. Some of our best songs are taken out of scripture, no?