PREA MULTE FELURI ÎN CARE SE POATE MURI

Un show chiar este intitulat ”1000 ways to die” (o mie de feluri în care poți muri)! Te poți rezema prea apăsat de o balustradă șubredă, te poți împiedica de un cablu, poți să dai cu capul de un stâlp, sau să te îneci cu mâncarea. Un pasager zburând de la Singapore la Aukland (Noua Zeelandă) s-a înecat cu dumicatul și a rămas mort alături de prietena sa (sau mai degrabă ea a vrut să rămână lângă el) timp de vreo opt ore până au ajuns la destinație. Tânăra arhitectă de 27 de ani mergea să își întâlnească pentru prima oară viitorii socri. Era șocată de instantaneul morții: ”Într-un moment eram împreună, în celălalt era mort!”

Să facem o listă amănunțită a modului în care putem preveni asemenea accidente ridicole: nu mai ieșiți din casă! Ați eliminat 1000 de feluri în care puteți muri. Problema este că nu sunt doar 1000. În casă se poate muri în o mie de feluri. Nu ne mai dăm jos din pat? Ar însemna că deja suntem morți… Într-o zi tot vom muri! Dacă nu de una, de alta.

Obsesia morții este zăbovirea nepermisă asupra inevitabilului. Mai degrabă ar trebui să ne preocupe cum trăim. Într-o dimineață, tânărul de 31 de ani s-a sculat vesel din pat. Se pregătea să meargă acasă unde părinții își sărbătoreau 50 de ani de căsnicie. Cu această ocazie, avea să le prezinte aleasa inimii sale. De bucurie, au ajuns cu șase ore mai devreme în aeroport, înainte de zborul (de 11 ore) programat pentru 8 pm. Cu mici modificări, poate fi istoria fiecăruia dintre noi.

Ce părere ai de ziua de azi? Există vreo siguranță, ai vreo certitudine cu privire la ea? Una singură: dacă L-ai primit pe Isus Hristos ca Domn, ești născut din nou, trăiești pentru El și Îl slujești în fiecare zi, vei fi cu El pentru tot restul eternității! Iar de eternitate, fiecare dintre noi suntem mai aproape decât ne așteptăm! Pentru că în ziua în care ai fost mai atent și te-ai păzit mai bine, ești tot atât de aproape de moarte ca și atunci când nici nu te-ai gândit la ea.

Consider că trebuie să avem înțelepciune și să nu provocăm circumstanțe în care ne punem viața în pericol. Frica este un resort natural pus de Dumnezeu în ființele noastre pentru a ne proteja. Dusă la extremă obstrucționează traiul nostru normal de toate zilele și ne răpește bucuria vieții. Pe de altă parte, un spirit aventurier al riscului exagerat poate atrage o moarte prematură. Eu cred că există o infinitate de ramificații ale traiectoriei noastre de viață. Dumnezeu le controlează pe toate și toate pot face parte din Planul Său! Așa că putem alege fără să considerăm că Îi afectăm Suveranitatea!

Mă refer la normalitatea vieții noastre zilnice. Asigură-te că atunci când vine momentul ești pregătit pentru ce urmează! Și fii încredințat că urmează ceva! Eternitatea… cu sau fără Dumnezeu!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “PREA MULTE FELURI ÎN CARE SE POATE MURI”

 1. God created us with intelligence and various talents, and He expects us to use them wisely. He gave us all the gift of intelligence, so it is imperative that we use our critical thinking
  God knows and has always known, exactly how and when we’ll die, but living our lives using common sense would never be against God, it’s using the brains God gave us.

  One simple example among tons others would be the use of the seat belt or how fast we’re driving. It has saved many thousands of lives. If God wants us to „die in a crash” He doesn’t need our help. God’s will, will be done, without us helping Him. In the meantime, it would be very wise to use common sense and logic….and use that seat belt …. it may save us from paralysis or death.

  Intelepciune si sfintenie tuturor ( including myself!)!

  I’ll close with this well known story:

  A man was stranded in a current in a stream and he prayed that God deliver him. A boat rode by and the captain asked the man to come on board but he said:
  „No, God will deliver me.”
  Still been pushed further towards the waterfall, a man that was docked saw him, quickly grabbed his life saver and threw it at the man but he said: „No thanks, God will deliver me.”
  One of the men called a rescue helicopter and the man looked up and said that is not God, thanks but God will help me.
  The helicopter left and the man fell through the waterfall, hit his head and body in the rocks below and died.
  He stood in God’s presence and asked „why did you not help me Lord, I prayed over and over, I trusted you.”
  God said, I sent you a man on the boat, you rejected him, sent you a life saver, you rejected it, I even sent you a helicopter, you also rejected it. You died because you refused my help.

  Now, with that being said, we must trust God but also know that Dumnezeu are si trimite oamenii LUI sa ne ajute/scape!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: