SINGURA POLITICĂ PE CARE O FAC ESTE CĂ NU FAC NICIO POLITICĂ

Nu contest bunele intenții și eforturile de a face binele ale multor politicieni. Aș merge până acolo încât să afirm că începuturile oricărei cariere politice sunt dintre cele mai nobile. Însă politica, mai devreme sau mai târziu, devine un joc murdar.

Mai întâi apar beneficiile irezistibile oferite de sferele de interes în schimbul susținerii cauzelor lor. Apoi urmează pumnul de fier al blocului politic pe care îl reprezinți și care te dirijează. În preajma alegerilor, calculele supraviețuirii politice dictează alte jocuri de culise întotdeauna detrimentale binelui public. Încet, încet politicianul învață limbajul politic, stilul de viață duplicitar și își formează o conștiință compartimentată.

Nu ascund faptul că într-o oarecare măsură cred teoriile care demască spiritul conspirativ al aparatului politic. De aceea, Domnul Isus și apostolii au fost acuzatori ai sistemului politic dar întotdeauna din afara lui!

Biserica nu poate fi expusă sau supusă presiunilor manipulative ale animalului politic care, pentru un pumn de voturi, este în stare să se facă grec cu grecul și iudeu cu iudeul. Nu cred în a vota pentru răul cel mai mic și nu accept că Biserica își pierde relevanța prin lipsa de implicare politică. Dimpotrivă, Biserica își pierde relevanța de BISERICĂ atunci când devine o mașinărie politică.

Stimați pastori,

Nu vă lăsați cuceriți, intimidați sau cumpărați de acest spectru întunecos. Bisericile pe care le păstoriți nu vor deveni mai importante, mai numeroase și nici mai duhovnicești în urma experienței politice. Amvoanele bisericilor noastre sunt exclusiv desemnate pentru predicarea Evangheliei! Cele câteva încovoieri pe care le-am acceptat, împotriva conștiinței mele, atunci când am cedat să dau cuvânt unor politicieni (evanghelici) m-au lăsat cu un gust amar. Nu se încadrează în timpul alocat, încearcă să implice bisericile în proiecte care promovează agenda lor politică și sunt tributari unui anumit partid și curent politic.

Acest articol nu are de-a face cu un anumit politician și nici cu o anumită biserică. Am mărturisit deja câteva scăpări personale (e adevărat, foarte rare și foarte mici). Atrag doar atenția că mai devreme sau mai târziu Biserica Domnului va intra inevitabil pe traiectoria unei coliziuni frontale cu sistemul politic. Îi va denunța corupția, imoralitatea și minciuna! Dar nu fiind parte din el! Dacă un credincios chiar simte chemarea spre politică e treaba lui! Dar să lase biserica în afara aventurii sale politice! Există mitul că satana este foarte fericit că a reușit să scoată bisericile și pe pocăiți în afara discursului politic și că această dimensiune a rămas proprietatea exclusivă a lumii. Dimpotrivă, politica este nici mai mult nici mai puțin decât eșafodul discreditării noastre în fața societății! Copiii lui Dumnezeu se roagă pentru dregătorii dar nu sunt ei dregătoriile. Nu-mi spuneți ce paradis ar fi pe pământ dacă oamenii integri, creștinii adevărați ar stăpâni țara. Oare nu știți ce vremuri trăim? Nu mai avem timp, energii și resurse decât pentru a propovădui Evanghelia. Dacă îmi arătați un politician evanghelic care să spună că Dumnezeu l-a trimis în politică doar pentru a face evanghelizare… Domnul să-l binecuvânteze! Când a luat-o razna cu platforma-program-reforma-cuneiforma… la revedere!

Ieșiți din politică și scoateți politica afară din biserici! Aceasta este… politica mea!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

48 răspunsuri sa “SINGURA POLITICĂ PE CARE O FAC ESTE CĂ NU FAC NICIO POLITICĂ”

 1. Felicitari pentru articol! Domnul sa ne dea putere sa ramanem credinciosi si cu o inima care sa bata doar pentru cer!

 2. Foarte bun articol, frate Cristian…

 3. F deacord… si totusi Bisericile si cultele lor sunt ele insasi platforme politice–atata timp cat lucratorii sunt alesi prin vot, nu vad diferenta…Imi scapa mie ceva?!

 4. Da’ de cei implicati in ceea ce se poate numi politica bisericeasca ce parere aveti? Adica cei care fac aceleasi lucruri ca si politicienii, doar ca se rezuma la zona bisericeasca.
  Ma refer la cei care din culise ridica si coboara pastori, rup biserici ca sa faca loc inca unui pastor pe tapet, fac si desfac asocieri de biserici, tanjesc dupa functii si sunt in stare de aproape orice pentru a le obtine, samd

 5. In ceeace priveste …implicarea si participarea fratilor in politica legislativa a tarii..asi dori sa redau un mesaj concret -din partea Domnului- luna Decembrie 2008 in Adunarea din Portland,catre fr.Dep. M.L.
  Domnul ia cerut sa se roage mult ..pentru AL SCOATE din „hatisul si plasa intinsa de cel rau,deoarece este un PLAN DRACESC care ii sta in fata. Daca va asculta Domnul ii va face eliberare si va multumi Domnului,iar daca NU amarnic se va tangui atat el cat si familia lui,deoarece aceasta partida va cadea”.
  Sigur ca au fost frati care au spus ca ” A FOST VOIA DOMNULUI SA AJUNGA ACOLO..”
  Sintem in asteptare si vom vedea DACA A VORBIT DOMNUL sau NU !!!
  Acum stau si ma intreb..CE AU FACUT ATATIA FRATI(inclusiv penticostali) in Parlamentul Romaniei,in afara de de a vota PENTRU TAIEREA PENSIILOR etc ..si a fi fideli 100% partidului care ia chemat pentru a fi doar o MASINA DE VOT LA NEVOIE IN VEDEREA TRECERII FORTATE A UNOR LEGI ABERANTE ???

 6. Sa nu uitam totusi, ca datorita unor crestini/politicieni traim in tara aceasta, care a transformat lumea si a fost un loc de refugiu ptr. milione de crestini din toata lumea.

  Sa nu uitam ca datorita crestinilor/politicieni comertul de sclavi a fost interzis( William Wilberforce )

  Sa nu uitam ca datorita crestinilor/politicieni s-a ajuns la interzicerea sclavismului in USA

  Sa nu uitam cu ajutorul unor presedinti crestini se va putea interzice avorturile ( supreme court)

  Sa nu uitam ca datorita crestinilor/politicieni (in parte) , Israelul mai are un singur aliat in aceasta lume

  • Era sa uit:
   SA NU UITAM CA DATORITA POLITICIENILOR/CRESTINI , BISERICILE SI FRATII DIN AMERICA TRIMIT BANI TAX-EXEMPT LA ITP , CA ACEIA(unii membrii) LA RINDUL LOR, IMPOTRIVA VOINTEI CELOR CARE AU TRIMIS DONATILE, SA PROMOVEZE UN STAT TERORIST CARE URMARESTE DISTRUGEREA SINGUREI DEMOCRATII REALE IN ORIENTUL MIJLOCIU, ISRAEL.

   Not my money. NOT ANYMORE!!!

   • Gabi, ai subliniat excelent!

   • Frate Gabi Bogdan, de ce folosiţi un plural „aceia”, când vă referiţi în fapt la o singură persoană, în speţă la mine?
    .
    Nu susţin promovarea unui stat terorist care urmăreşte distrugerea Israelului. Susţin „two state solution”, ca posibilă soluţie de ajungere la pace în Orientul Mijlociu. Modul în care îmi răstălmăciţi spusele este un atac la inteligenţă.
    .
    În altă ordine de idei, ce faceţi dvs. se numeşte şantaj. Adică „dau bani, dar joci după cum cânt eu”. Mă îndoiesc că fr. Ionescu e de-acord ca enoriaşii săi care dau bani la biserică să-i dicteze lui ce să predice în biserică, pe acelaşi model propus de dvs („Noi te plătim, zici ca noi”).
    .
    Dacă este împotriva credinţei penticostale crezul meu, vă rog să semnalaţi Departamentul de Educaţie al Cultului şi alte foruri abilitate, să mă ia la rost că nu mă încadrez în învăţătura şi practica penticostale. Nu confundaţi sionismul (de o anumită factură) cu penticostalismul sau (şi mai rău) cu Scriptura.
    .
    Am spus-o şi cu alte ocazii: în momentul în care se va considera că activitatea mea la ITP nu cadrează cu scopurile acestei instituţii, voi lăsa locul liber.

   • @Vaisamar
    Ma bucur sa aflu ca numai dumneavoastra sustineti infintarea statului palestinian

    Statul Palestinian putea fi infintat la „Camp David”
    Statul Palestinian( precum si arabii, Iranul) nu recunosc dreptul de existenta a Israelului.

    Palestinienii omoara zilnic fiinte nevinovate ( copii, femei) ( suicide bombers , rachete, omoruri). Crezul nostru penticostal nu cred ca incurajeaza aceste metode de promovare a libertatii.

    Argumentele mele impotriva formarii statului palestinian( in conditile prezente) nu sint bazate (numai ) pe scriptura.

    Nu este santaj.O persoana are dreptul sa doneze unei organizatii care reprezinta credinta si ideile mele. Bineinteles ca , in momentul cind idealurile unei organizatii se schimba, sau cind acea organizatie sustine membrii care ( in opinia acelei persoane) promoveaza idei aberante, sa nu mai doneze si sa faca publica aceasta decizie.

    Frate Ionescu, ce s-ar intimpla daca dumneavoastra a-ti promova activ, un stat palestinian de la amvonul bisericii dumneavoastra??

   • @fr. Ionescu
    Nici o problema , ca aeroportul din Portland o sa va dea dreptul sa aterizati.
    Cu covor rosu… 🙂
    Cu sau fara palestinieni 🙂

   • …in strada s-au facut aterizari de urgenta, Fr. Ionescu.
    Intrebati „compania” Duhului Sfant ce stare de urgenta
    este la PortFila.
    V-ar cuprinde mila, cantand „/:As vrea sa zbor:/ mai sus, mai sus,
    sa ma’ntalnesc cu ei, as vrea sa zbor”.
    Si totusi, daca e voia Lui…?

   • Fr. C.I.
    …apropo de zbor…asteptati inca putin.. cca 2-3 ani si sint pregatite toate conditiile.pentru zborul galactic;
    Va rog accesati adresa urmatoare;
    phttp://www.gandul.info/international/foto-video-cum-se-construieste-primul-aeroport-spatial-din-lume-care-va-fi-dat-in-folosinta-in-2013-8709195

  • Gabi, sa NU UITAM ca la Anul Domnului 1620,Pilgrimii-ce au venit din Anglia-Irlanda-ERAU CU ADEVARAT OAMENI NASCUTI DIN NOU-aveau frica de Dumnezeu si au adus binecuvantarea lui Dumnezeu peste aceasta tara. Dar unde a ajuns acum America dpdv al credintei adevarate.??
   Ca atare Romania NU suporta comparatie cu America ,deoarece masa majoritara a populatiei in America a fost formata din PROTESTANTI (oameni cu temere si ascultare de Dumnezeu) pe cand -fratii nostri NEOPROTESTANTI /POLITICIENI ROMANI-sint o PICATURA intr-un ocean de NETAIATI IMPREJUR ,o masa „amorfa” dpdv spiritual ce IA INGHITIT.
   Din aceasta cauza ei-in loc sa fie sarea pamantului- raspund si executa intocmai la comenzile primite de la preaiubitul Partid -formand un MONOLIT DE NECLINTIT.
   Ai auzit tu ca in Parlamentul Romaniei SA RIDICAT vre-o VOCE NEOPROTESTANTA,care sa protesteze impotriva proiectelor legislative aberante,ce sau propus spre aprobare..??
   Eu n-am auzit,ci din contra AU VOTAT „PRO” SI AU AJUNS PE LISTA RUSINII.??!!!

   Cei ce au avut curajul de a vota impotriva au fost dintre cei NETAIATI IMPREJUR si au fost dati afara din Partid,DAR SI-AU ASUMAT VOTUL POTRIVIT PROPRIEI CONSTIINTE.

   • Drago , sa zicem ca ai dreptate si ca acel politician la care domnia ta bati apropo, este corupt si nu este cu adevarat crestin( eu nu sint de acord cu aceasta caracterizare, dar hai sa zic ca tine).
    Asta nu inseamna ca toti politicienii crestini sint corupti. Or fi ei putini, dar sint. Unul dintre motivele ptr. care comunismul a cazut in Europa. a fost Ronald Reagan, tot un crestin politician.

    Despre politica romanesca nu stiu multe si nu stiu despre ce legi aberante vorbesti.

    Faptul ca sa taiat din beneficile sociale, nu neaparat este ceva aberant. Daca guvernul nu mai are bani, aceasta a fost poate singura solutie( pe linga cresterea impozitelor, care la rindul lor poate sa opreasca dezvoltarea economica, de ex., se vede ce rezultate are politica celui mai iubit presedinte de catre majoritatea romanilor din Romania , Obama.)

 7. Politics is dirty business.Ar fi bine ca biserica sa nu aiba legaturi cu politica ca altfel trebuie sa schimbam cele 10 porunci a lui Dumnezeu in cele zece porunci ale partidului.
  1. Eu sunt Partidul Tau; sa nu crezi in altii. Eu sunt cel mai mare. Eu sunt cel mai tare. Eu te bag in Parlament. Eu te scot din saracie. Asa sa crezi si sa nu cercetezi.

  2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini altora, toti te duc cu zaharelul, noi te ducem cu presul.

  3. Sa nu iei numele Partidul tau in desert. Critica e constructiva, dar numai pentru altii.

  4. Adu-ti aminte de ziua alegatorului, ca doar una are si o cinsteste cu daruri.

  5. Cinsteste-i pe inaintasii partidului, ca de la ei vine banul.

  6. Ai, n-ai, dai! Insa nu de la tine.

  7. Ceilalti sunt corupti si desfranati. Nu noi.

  8. Sa furi. Cat mai mult si nesimtit. Mai ales daca te numesti prim ministru sau ministru.

  9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva partidului tau, ca se intorc toti impotriva ta si ajungi vedeta la TV.

  10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau, decat daca isi zice popor sau alegator.

 8. @Gabi Bogdan. Ziceţi: SA NU UITAM CA DATORITA POLITICIENILOR/CRESTINI , BISERICILE SI FRATII DIN AMERICA TRIMIT BANI TAX-EXEMPT LA ITP.
  .
  Eu sper că cei care trimit bani la ITP nu-i trimit datorită unor politicieni, ci fiindcă vor să ajute lucrarea Domnului pe tărâm românesc. Nu vi se pare că aveţi o optică strâmbă?

  • Deloc, unul dintre motivele ptr. care americanii dau bani este ptr. ca orice donatie este „tax deductible” , lege care incurajeaza donatile ptr. cauze caritabile.

   Bineinteles ca motivul principal ptr. care cineva doneaza este sa ajute lucrarea Domnului, dar probabil , ca fara aceasta lege ( in unele cazuri) donatia ar fi ( posibil) cu 35% mai mica.

   • Gabi, eu n-am afirmat sau afirm ca -politicianul respectiv -este corupt..departe de mine asa ceva. Ceeace am afirmat si sustin,pana in prezent,este ca -respectivii frati politicieni-NU SAU IMPUS SI AFIRMAT ,CONFORM PRINCIPIILOR BIBLIEI, pentru sustinerea acestora in DECIZIILE LUATE-UNDE FIECARE VOT CONTEAZA-DACA INTRADEVAR CHEMAREA IN ACEASTA „VIE DE LUCRAT” a fost facuta de Domnul.
    Din contra SINT 100% DEDICATI POLITICII DE PARTID- VOTAND LA DOUA CAPETE-ceeace inseamna FURT SI CORUPTIE,fapt confirmat de CAMERELE TV ce ia prins cu DUBLU VOT/CARTELA (votand in lipsa titularului).(Cazuri dezbatute la mesele rotunde ale PRO TV, REALITATEA TV etc).
    Sub pretextul ca NU MAI SANT BANI, au fost taiate Pensiile,sau redus salariile,sau majorat ABERANT impozitele in anul 2010(inclusiv 2011) DECE.. pentru-ca acum sa se anunte ca incepand dela 1 ian 2012 -se va reveni cat decat la ce a fost in 2010… CARE ESTE SUBSTRATUL ACESTOR MASINATIUNI…CASTIGAREA DE VOTURI IN CAMPANIA DIN 2012.
    Totul functioneaza pe ACELASI PRINCIPU VECHI… PROMISIUNE IN CAMPANIE..TAIEREA (REDUCEREA DIN DREPTURI) IN PRIMA ETAPA SI…REVENIREA CU PROMISIUNI SI CATE CEVA FARAMITURI(pachetele de zahar,uleigaletietc) in campanie

   • continuare,
    ..prin hotararile si masurile ABERANTE luate in 2010 sau CREAT CU BUNA STIINTA-REZERVE FINANCIARE(in urma carora multe vieti omenesti au fost curmate,NEREZISTAND LA CURBELE DE SACRIFICII IMPUSE-culminand cu ARUNCATUL DELA BALCONUL PARLAMENTULUI IN TIMPUL SESIUNII DE VOTARE)) .urmand ca acum DIN REZERVELE „PATATE DE SINGE SI BLESTEMATE” sa se FACA PROMISIUNI DE AJUTORARE DISTRIBUIRE SI REVIGURARE-pana SE CASTIGA ALEGERILE…dupa care SE REIA PROCESUL CICLIC..CA UN „PERPETUM MOBILE”.
    Te rog,da-mi exemple CONCRETE de implicare si PROTEST a vreo-unei VOCI NEOPRO. -chemate de Domnul- IMPOTRIVA ACESTOR ” HOTARARI ABERANTE”.

   • Gabi,
    .”.Unul dintre motivele pentru care comunismul a cazut…a fost Ronald Reagan…”
    Sant de acord,pana la un punct,ca Dumnezeu sa folosit si de Ronald Reagan, dar HOTARAREA DE CADERE A COMUNISMULUI A FOST IN PLANUL LUI DUMNEZEU asa cum SI CADEREA AMERICII ESTE TOT IN PLANUL LUI DUMNEZEU si NU vre-unui „ESCU..” sau „.ICI..) de pe pamant.
    Afirm aceasta in cunostinta de cauza- CAND DUMNEZEU SA PRONUNTAT,FERM IN ACEASTA ACTIUNE- fara a fi mentionat vre-un NUME DE OM.

   • Gabi,
    pentru documentarea ta in ce priveste „lista rusinii” unde sant TOTI fratii NEOPRO./PARLAMENTARI te rog acceseaza adresa urmatoare
    :http://www.listarusinii.ro/

   • Drago nu te pot contrazice deoarece stiu foarte putin(deloc) despre situatia prezenta a Romaniei , nici nu stiu exact din ce cauza sau taiat salarile sau au crescut impozitele.
    Cit despre Regan, bineinteles ca din perspectiva Dumnezeiasca totul ce se intimpla are loc datorita celui care are totul in control. Dar aceasta nu absolva responsabilitatea umana. Ca daca ar fi sa urmam aceiasi logica, Hitler nu este chiar asa de vinovat ptr. ca de fapt Dumnezeu este acela care a hotarit ca evreii sa fie pedepsiti ptr. pacatele lor. You see my point?

    Si inca ceva, de multe ori alegerea nu este intre bine si rau, ci intre rau si mai rau. Din cauza aceea nu pot sa judec voturile unor parlamentari crestini , deoarece nu stiu toate detalile.

   • Gabi.. pastrand aceiasi logiga, Hitler se „bucura” de aceleasi circumstante atenuante ca si:
    – Faraon caruia Dumnezeu ia impietrit inima si el na facut-o de capul lui
    -David ,caruia Dumnezeu i-a spus sa faca numaratoarea poporului
    -Osea-proorocul caruia Dumnezeu ia zis sa ia o nevasta…curva..
    si ex. ar putea continua..

 9. @Gabi Bogdan
  „Statul Palestinian( precum si arabii, Iranul) nu recunosc dreptul de existenta a Israelului.”
  Vaisamar: Despre ce “stat palestinian” vorbiţi? Nu există niciun stat palestinian. Acum se face demersuri. Ce vreţi să spuneţi dvs. este că “unii” palestinieni nu recunosc statul Israel. Dar nici “unii” evrei nu-l recunosc, fiindcă, în opinia lor, Mesia va trebui să refacă statul. Eu recunosc dreptul la existenţă al statului Israel şi recunosc şi dreptul la existenţă statală al Palestinienilor. Ce e greşit în asta?

  Gabi Bogdan: “Palestinienii omoara zilnic fiinte nevinovate ( copii, femei) ( suicide bombers , rachete, omoruri).”
  Vaisamar: Violenţă este şi de partea cealaltă. Haideţi să nu fim ipocriţi şi să recunoaştem că moneda are şi avers şi revers. Terorismul palestinian trebuie condamnat în aceeaşi măsură în care trebuie condamnată politica pe care o duce statul laic Israel. În Scriptură scrie clar: Deut. 20:19 “Dacă vei împresura multe zile o cetate cu care eşti în război, ca s’o cucereşti, pomii să nu -i strici, tăindu -i cu securea; să mănînci din ei şi să nu -i tai; căci pomul de pe cîmp este oare un om ca să fie nimicit prin împresurare de tine?” Israelul intră sistematic cu buldozerul în plantaţiile cu măslini ale palestinienilor.

  Gabi Bogdan: “Crezul nostru penticostal nu cred ca incurajeaza aceste metode de promovare a libertatii.”
  Vaisamar: nici eu nu încurajez. A susţine dreptul la existenţă al cuiva nu înseamnă a promova terorismul, cum în mod fals mă acuzaţi dvs.

  Gabi Bogdan: “Argumentele mele impotriva formarii statului palestinian( in conditile prezente) nu sint bazate (numai ) pe scriptura.”
  Vaisamar: Nici argumentele mele pentru formarea statului palestinian nu sunt bazate numai pe Scriptură.

  Gabi Bogdan: “Nu este santaj.O persoana are dreptul sa doneze unei organizatii care reprezinta credinta si ideile mele.”
  Vaisamar: “Ba este şantaj, din moment ce nici măcar n-aţi dovedit că acţiunea mea este vătămătoare pentru statul Israel. Mă acuzaţi de “crimă de gândire”. Susţineţi (ca şi mine) un stat democratic (nu teocratic!) în Orientul Mijlociu, adică Israelul, dar pe de altă parte spuneţi: Aha, n-am să mai dau bani la ITP, fiindcă tolerează libertatea de expresie în chestiuni neesenţiale pentru credinţa şi practica penticostale! Conţac gândeşte altfel într-o problemă care nu are de-a face cu identitatea penticostală! Trebuie să-i astupăm gura! Cum să procedăm? Hai să ameninţăm ITP-ul că nu-l mai susţinem! În opinia mea această mentalitate trădează o gândire limitată. Câtă vreme Cultul Penticostal nu s-a pronunţat oficial în privinţa chestiunea “Palestina la ONU”, nu văd în ce fel mă fac eu vinovat de “crimă de gândire” sau “delict de opinie”, cum insinuaţi dvs.

  Gabi Bogdan: “Bineinteles ca , in momentul cind idealurile unei organizatii se schimba, sau cind acea organizatie sustine membrii care ( in opinia acelei persoane) promoveaza idei aberante, sa nu mai doneze si sa faca publica aceasta decizie.”
  Vaisamar: Confuzia din gândirea dvs. este foarte mare. Idealurile organizaţiei pe care o slujesc (ITP) nu au nimic de-a face cu Palestina sau cu Israelul. Părerile pe care le-am exprimat pe blog sunt personale şi nu privesc doctrina penticostală. În chestiunile care nu ţin de fundamentul doctrinei, putem aveam păreri diferite, aşa cum de altfel au şi evreii. Unii dintre ei, care locuiesc în Israel, au idei similare celor pe care le susţin eu. Câtă vreme nu aţi dovedit că eu susţin idei aberante, acuzele dvs. sunt simple calomnii.

  • la itepe spui una si pe blog alta
   nu pricep

   citez:
   Părerile pe care le-am exprimat pe blog sunt personale şi nu privesc doctrina penticostală. În chestiunile care nu ţin de fundamentul doctrinei, putem aveam păreri diferite, aşa cum de altfel au şi evreii.

   deci la itepe zici ca crezi dar pe blog zici realitatea …

   evreii cred sau nu in dl ISUS?

   • La ITP nu predau teorie politică, stimate cititor anonim (şi curajos). Ce treabă au declinările şi conjugările cu teoriile politice şi dreptul internaţional (chestiuni legate de Israel şi Palestina)?

  • Omule Contac, te-am interpelat de mai multe ori si nici o data nu ai avut bunul simt sa-mi raspunzi, desi te-am lasat sa intelegi ca sunt un crestin care, vrind -nevrind contribuie la piinica ta cea de toate zilele. Pai omule bun, cum crezi tu ca poti sa stai intr-o casa in care te declari pe fata ginditor de alta factura cind, aceasta casa trebuie sa fie „cea mai tare din parcare” in fabricarea de diplome? Ca acestea ajung si la studenti nevinovati, asta este alta treaba, dar, cu asa teorii ce pot auzi acesti studenti de la tine, nu crezi ca noi, penticostalii care iubim neconditionat poporul lui Dumnezeu (…) si sa-ti debitezi parerile originale in libertate? NOI penticostalii (mai putin destepti decit se cere) avem o doctrina foarte clara(pentru unii poate nu) iar daca vrei aceasta piine penticostala, treci la rinduielile declarate ca si crez al acestei denominatiuni.Asta este solutia care cred ca se v-a da cit de curind unui filozof, nici macar penticostal declarat cu tarie, sa auda tot tirgul.O tot intorci cu drepturi internationale si de alte facturi, dar de dreptul lui Dumnezeu sa faca ce vrea cu poporul lui ai auzit? Te-ai gindit tu ca acest MARE DUMNEZEU s-a indurat de tine si tu vrei sa creasca in coasta poporului LUI,
   un sarpe? Nu ma intereseaza si nici nu trebuie sa te intereseze altceva decit VOIA LUI DUMNEZEU. Dar nu trebuie sa ne mire, daca mai sunt vreo citva „convinsi” ca tine in ITP, este limpede ce iese din truda voastra. Vino-ti in FIRE omule pina nu este prea tirziu, sa nu te trezesti ca lupti impotriva lui Dumnezeu. Esti foarte aproape sa devii expert in cursuri privind CREDINTA DEGEABA. Domnul sa iti dea intelepciunea de sus.

   • @Mihail. Nu răspund la astfel de interpelări. Repet: câtă vreme Cultul Penticostal nu are în mărturisirea de credinţă nimic cu privire la Israel şi Palestina, nu văd în ce fel încalc eu principiile noastre de credinţă.
    .
    Lăsaţi-l pe Dumnezeu să facă ce crede de cuviinţă cu poporul Său. Nu e cazul să-i dictaţi dvs. cum trebuie să procedeze.

   • Fratele meu Contac, este pentru prima data cind aud sspus din gura ta „cultul penticostal…principiile noastre de credinta. Adica te recunosti credincios penticostal. In aceasta situatie te rog frumos iarta-mi indrazneala de a vorbi despre adevaruri neplacute pe blogurile pe unde te-am mai intilnit, si Dumnezeu sa te binecuvinteze. Oricum nadejdea mea este ca Dumnezeu nu-si va lasa lucrarea lui murdarita sau holda invadaa de neghina pina la pieirea ei.

 10. Un primar pagin (si mason) vine in fata amvonului si face „cetatean de onoare al orasului”pe un frate pastor.
  Este blasfemie sau ba?

  • ESTE, pentru ca primarul nu era descult calcind locul sfint al amvonului, iar pastorul era in cautarea slavei personale! Mamaie, in ce casa de cultura ai intrat si ai crezut ca esti in biserica?

  • ..In libertinismul democratic..totul este posibil, avand ca justificare- faptul ca si Domnul Isus a stat la masa cu vamesii si pacatosii-
   Ramane de vazut care este …vamesul sau pacatosul..???

 11. Un imparat pagan l-a facut „cetatean de onoare” a „orasului” Susa pe evreul Mardoheu,a fost o blasfemie sau ba?

  Pai frate „vechile carari”,daca (daca!) omul este recunoscut de cetatenii si „primarul pagan” a acelei localitati, ca si un om cinstit si care a influentat pozitiv viata din acel oras, eu cred ca este o onoare nu numai pentru el, ci si pentru crestinism in general.Dumnezeu sa-l ajute sa-si pastreze aceasta „onoare”, si nu numai el……

 12. @ Vaisamar. I will let their own words say it:
  29 August 2011

  Palestinian leader Mahmoud Abbas has said that the Palestinian Authority would not recognize Israel as a Jewish state. Adopting a belligerent tone ahead of his planned statehood bid in September, Abbas also criticized demands made by the International Quartet for the Middle East. The chairman of the Palestinian Liberation Organization (PLO) and president of the Palestinian
  “I will not allow it to be written of me that I have … confirmed the existence of the so-called Temple beneath the Mount,” Yasir Arafat told President Bill Clinton in 2000.

  May 2011 Hamas’ Deputy Foreign Minister Ghazi Hamad says the major Palestinian faction will never recognize Israel, despite its recent unity deal with the Palestinian Authority.

  may2011
  We regard this as a continuation of the American policy based on oppression and the shedding of Muslim and Arab blood…We condemn the assassination and the killing of an Arab holy warrior. We ask God to offer him mercy with the true believers and the martyrs.”

  (Ismail Haniyeh, head of the Hamas administration in the Gaza Strip commenting on the killing of Osama Bin Laden, May 2, 2011)

  May 2011

  Recognizing Israel would „cancel the right of the next generations to liberate the lands,” Mahmoud Zahar told the Ma’an Palestinian news service on Wednesday

 13. @Vaisamar, poti sa comentezi asupra declaratilor de mai sus?
  Poate un crestin sa suporte un popor care cere anihilarea altui popor?
  Poate un crestin sa fie de acord cu „suicide bombers” ?
  Care este diferenta dintre pozitia Iranului si a liderilor palestinieni vis a vi Israel?
  Suporti cumva pozitia Iranului vis a vi Israel?
  Au evrei dreptul sa locuiasca in Orientul Mijlociu?
  Nu crezi ca palestinienii ar trebui sa recunoasca dreptul de existenta al statului evreu inainte ca evrei sa recunoasca statul palestinian?( i would be happy if you would answer at least this last question)

  • @Gabi Bogdan. Da pot. Din punctul de vedere al legislaţiei ONU, nu poţi fi stat ONU fără să recunoşti alt stat ONU. Indiferent ce ar vrea Hamas, recunoaşterea unui stat palestinian înseamnă la nivel diplomatic recunoşaterea Israelului de către noul stat palestinian.
   .
   Eu nu susţin un popor care cere anihilarea unui popor. Eu susţin crearea unui stat care să facă posibilă coexistenţa paşnică a două popoare.
   .
   Nu susţin terorismul şi nici pe cei care se sinucid în atentate teroriste.
   .
   Evreii au dreptul să locuiască în Orientul Mijlociu, dar fără a-i umili pe arabii israelieni, cum o fac în mod curent. Vezi aici un editorial Haaretz.http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/perhaps-israelis-need-humiliation-to-respect-others-1.383395
   .
   Condamn fără rezerve poziţia Iranului şi cred că preşedintele lor e un descreierat cu patalama.
   .
   Evident, palestinienii trebuie să recunoască Israelul. Speranţa mea este că o vor face, odată cu primirea lor în ONU şi că vor renunţa la pretenţiile lor nerealiste de cucerire a Israelului.

 14. @vaisamar
  Fair enough.
  Multumesc.

Trackbacks/Pingbacks

 1. POLITICA BISERICEASCĂ, CEL MAI URÂT FEL DE POLITICĂ | Popas pentru suflet - 6 septembrie 2011

  […] reacție la postarea precedentă am primit acest comentariu de la Val: Foarte de acord… Și totuși bisericile și cultele lor […]

 2. 3 postări în Top 10 WP (06.09.2011) « Romania Evanghelica - 6 septembrie 2011

  […] Noua echipă de slujire RBA (ABR) (mariuscruceru.ro) 6. Singura PoliticĂ Pe Care O Fac Este CĂ Nu Fac Nicio PoliticĂ (popaspentrusuflet) 9. Vladimir Pustan: Trebuie să ne trezim din somn! (penticostalismulazi) Share […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: