FRICA/RUȘINEA DE A FI CREȘTIN (EVANGHELIC)

Ne-a amețit pe toți cu bâlbâielile lui rasiale, liberale, intelectuale și al(t)e ale(a)…

Este evanghelic dar nu merge la biserică. E creștin dar poartă (ocazional) turban. E președinte american dar se înclină până la pământ înaintea califilor. Nu ține cu Israelul, dărâmă cu nonșalanță America și subminează poziția de superputere a acestei țări. Sincer, nu mă deranjează nimic din toate acestea. L-au ales, să și-l poarte (oricum, l-a lichidat pe Osama așa că a dovedit ceva, nu?…)

Dar ca să interzică adunări religioase la ”ground zero” (vă asigur că nu vor veni imamii) și să excludă participarea în program a unui evanghelic la serviciul memorial din Washington DC mi se par atitudini strigătoare la cer. Nu că aș lăuda pe evanghelicul (fie și invitat) care ar sta cot la cot cu o călugăriță budistă și un imam să zică rugăciuni. Să stea frumușel la locul lui evanghelicul! Cum bine făcea Rick Warren să stea acasă la inaugurarea lui Obama.

A fi creștin evanghelic înseamnă să știi cine/ce ești, unde/cu cine te duci, ce/de ce faci! Poziția cel puțin timidă a președintelui Obama și a multor astfel de evanghelici este nedemnă de numele pe care îl poartă.

Acum zece ani, o națiune întreagă s-a închinat lui Dumnezeu cerându-i ajutor și mângâiere. Fără rezerve, fără implicații politice, fără frică și rușine! Zece ani mai târziu s-a uitat și de Dumnezeu și de rugăciune și cine ne sunt prietenii și cine ne sunt dușmanii. Nu-l acuzați chiar așa de mult pe Obama. Credeți că Ceaușescu a creat el de unul singur sistemul? America a devenit o țară post-creștină și  nu mai reprezintă idealurile și valorile Împărăției lui Dumnezeu (nici măcar teoretic).

Iar cât despre evanghelici, rău că nu ni s-a propus să fim acolo, rău dacă acceptam să participăm la această adunare ecumenică păgână (În Catedrala ”Mântuirii” Episcopaliene a neamului american)! Bine dacă eram invitați, bine să fi refuzat (ceea ce nu sunt atât de sigur că s-ar fi întâmplat), dar și mai bine să ne rugăm pe unde om fi, că la ”ground zero” nu a creat Dumnezeu niciun fel de quantum leap spre eternitate (adică nu e mai aproape de cer ca oricare alt loc de pe pământ).

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri sa “FRICA/RUȘINEA DE A FI CREȘTIN (EVANGHELIC)”

 1. Nu am fost acceptați să ne rugăm la ”ground zero”. Ce am fi câstigat din aceasta, noi creștinii? Poate prea puțin (poate chiar 0), ce am pirdut prin aceasta? Tot atât.
  Acolo dușmanii națiunii au distrus acum 10 ani și se pare că tot ei se vor ruga acolo în câțiva ani de acum încolo.
  Toată această mascaradă nu ne poate lua însă dreptul și patosul rugăciunilor pentru țara în care locuim.

 2. In sept 2001 cred ca vineri dupa atentate a fost zi de doliu. Si tin minte ca s-a oficiat in National Cathedral din Washington DC o „slujba” ecumenica. Au fost invitati reprezentanti ai tuturor religiilor. Ceea ce m-a intristat pe mine cel mai mult a fost ca preotul/pastorul local a rostit o „rugaciune” la inceputul procesiunii in care a invocat pe nume dumnezeii tuturor religiilor prezente.
  Mi se pare tare anapoda sa te rogi tu crestin la dumnezei straini doar ca sa se simta bine toti musafirii. Era mai simplu sa-i lase pe ei sa se roage fiecare in legea lui si apoi sa-si tina discursurile pregatite.
  A doua intristare ceva mai mica a fost legata de faptul ca nici macar Billy Graham invitat sa tina „predica” principala nu a rostit vreun indemn la pocainta. Ci doar incurajari, de genul, Domnul e cu noi, si o sa fie bine.

 3. Încă ceva: toţi preoţii erau leviţi dar nu toţi leviţii erau preoţi. Chiar dacă toţi pocăiţii ar fi evanghelici, nu toţi evanghelicii sunt pocăiţi. Unii sunt baptişti pentru că asta-i religie oficială americană, doar n-or avea o religie înapoiată cu secole. Au şi evanghelicii cărţile „sfinţilor părinţi” ai cultului după care să se interpreteze Biblia. Ruşine să n-avem faţă de oameni, dar cum vom sta înaintea Lui Dumnezeu după o viaţă de „pocăinţă” cu ignorarea sau neglijarea studiului Biblic şi lipsa vieţii de rugăciune?

 4. Scuze!… Am observat prea tîrziu asta. Citisem numai titlul. În lipsa softului necesar mi-e foarte greu să citesc. Foloseam un lector demo care a expirat.

 5. „L-au ales, să și-l poarte …”, sau cum spune romanul „cum iti asterni, asa dormi”.
  Problema e ca presedintele unei tari e „oglinda” natiunii, un fel de „barometru spiritual”, asa ca la viitoarele alegeri ma tem ca veti avea aceeasi „Marie”, cu alta palarie (sau cu turban). La noi in Romania, la urmatoarele alegeri prezidentiale se prefigureaza o „Marie” cu … batic … 🙂

 6. Nu e de mirare ca in curând nu o sa mai fie nici o diferența in ce privește „crestinatatea-paganism”.
  Dacă o sa auziti pe cineva spunând
  -„mam făcut crestin”
  -…o da? La ce religie?
  – pai …. Musulman .
  -ce bine ….

  Sa ne fereasca Dumnezeu de ASA vremuri. Si sa Ne țină Dumnezeu ochii deschisi.

 7. Fratilor, ma adresez voua cu umilinta si , dupa ce s-a mincat piinica din mina „stapinului” americii, si cred ca este o piine buna, ca doar nu va tine nimeni cu forta in tarisoara aceasta, sigur, frumos si crestineste este sa-i aducem si oarece jigniri, sa mai clevetim cite ceva pe seama lui, daca se poate sa-l si judecam un pic.Toate acestea sa fie facute cu mare sirg si responsabilitate ! Altu ii cuiul. Cam de cita dragoste este nevoie ca un crestin care trebuie sa-si iubeasca si vrasmasul, este necesara pentru a il iubi pe Husein Obama? Vedeti voi superioritatea celor nascuti intr-o tara fost comunista si neocomunista acum? Ca daca facem cam cit se vede, apoi nu asa fac si paginii? Incet, incet, incep sa cred ca criteriile de a alerga spre tara lui Obama nu au nimic comun cu principiile biblice ale unui crestin fie el si penticostal . Oameni buni, despre ce calauzire vorbim cind avem in sufletele noastre asemenea ginduri ca cele postate aici? Pot sa cred un singur lucru: este gindirea lumeasca a unor indivizi care si-au vazut sacii in caruta si….mai departe vom vedea,ca doar democratia, fie ea si a lui Obama ,ne garanteaza libertatea.Halal libertate.Eu credeam ca este totusi timpul sa vorbim de libertatea si slobozenia in Isus Hristos, care nu cred ca depinde de vreo persoana sau de fata vreunui rasfatat politic. Mai cred ca acesti conducatori de tari nu ajung acolo fara a fi ingaduiti de Dumnezeu! Nu pot sa cred ca asa ceva se poate intimpla fara a fi sub controlul divin. Haideti sa ne gindim daca este biblic sa-l iubim pe David, pe Iuda ,pe tilharul de pe cruce, pe Pilat din Pont care a lasat sa fie rastignit Domnul meu, pe Pavel care distrugea si ponegrea biserica, si pe Sadam Husein,si pe cel condamnat in puscarie pe viata, fie cine o fi. Oare chiar asa diferenta este intre acestia si Obama,?.Eu nu prea cred.Si sa nu uit,as da un indemn: cind va ridicati de la masa sa multumiti Domnului pentru bucate,dar si pentru cel care va ingaduie in casa lui sa aveti materialiceste o masa asa de bogata.

 8. Pînă şi numele (Barak Hussein Obama) arată un fel de unitate-n diversitate. America are toate naţiile şi toate religiile existente pe Terra, în mod normal conducerea reflectă acest fapt. Sper ca la următoarele alegeri Domnul să pună înainteaq americanilor cele două căi, să aleagă viaţa sau secularismul mortal, să aleagă odată pentru totdeauna pe ce drum vor merge. SUA – ţară creştină şi totuşi păgînă… cine ştie ce-o fi! cum spunea Iosif Ţon, – ţara cu cel mai mare aport la misionarismul creştin mondial, şi totuşi ţara ce promovează toate nelegiuirile.

  Am spus şi cu altă ocazie: în India poţi avea ce religie vrei, poţi inventa una, nimeni nu se supără. Creştinii sunt prigoniţi acolo pentru că celelalte credinţe sunt detestate, considerate nocive.

  Oare cum predică Billy Graham din 2 Timotei 3:12 ?

 9. Si mă intrebam mai ceva vreme in urma: oare cum se va raci dragostea, cum se va pierde credinta si de ce oare asa de putini luati si foarte multi lasati.Sa vedeti ce taraboi vor face, cu versete din Biblie desigur, cei ramasi pe pamant si cum vor ceda semnului fiarei…

 10. Este totusi vorba de Obama.De la el nu avem la ce sa ne asteptam.
  Lenin ar fi mandru de el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: