9-11 O INFUZIE DE REALITATE

Data de 11 Septembrie poate însemna multe lucruri pentru mulți oameni. O simplă dată calendaristică, o zi istorică, o zi tragică etc.
Pentru un anumit număr (mare și totuși restrâns) de familii, semnificația este mult mai aproape de casă.
În jur de 3,000 de copii au rămas orfani pe 11 Septembrie, 2001 ca rezultat direct al atacurilor teroriste din acea zi. Multe familii au fost violent destrămate. Lacrimile și suspinurile nu s-au putut contabiliza. Statisticile nu vor putea niciodată să descifreze infinitatea eventualităților întrerupte, potențialul irosit și visurile risipite odată cu pulverizarea celor două cazemate ale măreției americane.
Pentru marea majoritate a oamenilor, ziua de 11 Septembrie este un abstract din ce în ce mai (doar) comemorat. Adică, altcineva TREBUIE să ne aducă aminte ce înseamnă. Dar pentru cei care au pierdut pe cineva drag în acea zi, 9-11 nu va mai fi niciodată o zi obișnuită.
Cu câțiva ani în urmă, la sfârșitul lui 2002, am cunoscut un asemenea om. Era juristul care ne-a reprezentat atunci când Biserica Elim din Chicago și-a cumpărat proprietatea. Cu două săptămâni înainte de atacul terorist, fiica lui, proaspăt absolventă de frunte a unei importante instituții de învățământ și-a început cariera într-una din cele două clădiri identice din New York, fiind recrutată de o companie de servicii financiare. Tatăl ei a putut relata – printre sughițuri de plâns – fiecare detaliu al ultimelor conversații, despărțirea de la aeroport și ultimul rămas bun telefonic.
Am rămas mut, incapabil să gestionez conversația, conștient că dezlănțuirea durerii pe care o priveam nu putea fi nici mărită și nici atenuată.
Percepția pe care o au americanii despre avocați este dintre cele mai puțin măgulitoare. Desenzibilizați, profitori și amorali, ei reprezintă tot ceea ce urăște mai mult omul de rând. Nu cred că putem generaliza aceste percepții și, în niciun caz, nu consider că pot fi atribuite omului de care vorbim. Cel puțin mie nu mi-a produs o astfel de impresie. Dimpotrivă!
Dar în acea zi de toamnă târzie, el m-a adus atât de aproape de realitatea datei de 11 Septembrie cât voi putea ajunge vreodată.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

93 răspunsuri sa “9-11 O INFUZIE DE REALITATE”

 1. Fr. Ionescu,

  daca actele teroriste din SUA au facut aproape 3000 de morti si 3000 de orfani, SUA la randul ei cati morti si cati orfani au facut prin nenorocirile pe care le-au facut in lume. Ei vorbesc doar de victimele lor dar nu si de victimele pe care le-au produs in lume, care sant cu mult mai mari numeric, decat cele de la 11 Septembrie 2001.
  Aici este fatarnicia.

  • Draga Remus, sunt 2749 de morti, din 80 de tari, cu una vedem ce se intimpla, dar pe celelalte 79 de tari care si ele au victime in acele blocuri, ce ai auzit? Eu stiu ca am citit intr-0 CARTE ca cine seamana vint culege furtuna, oare sa fie adevarat?Domnul sa ne intelepteasca.

 2. Numai Dumnezeu stie cea vrut sa se distruga acolo: mindrie,independenta fata de Dumnezeu?????

 3. Fr. Remus, iar la judecată, nu? Nu ințeleg, ce au de-a face oamenii care au murit in WTC cu alte crime pe care le-au produs americanii, in lume. Sunt lucruri diferite.
  P.S. Ai o mentalitate de neamț, așa gândesc oamenii (cei mai mulți) din spațiul vorbitor de limbă germană, gândindu-se cu nostalgie la vremurile de dinainte de a le încurca americanii planurile, în urmă cu șaizeci de ani. Traiești în Germania, nu-i așa?

 4. Curiozitatea mea este daca se mai aplica acele indemnuri biblice (parafrazez) plingeti cu (TOTI)cei ce pling (altfel nu fac asa si paginii?). Ce diferenta poate fi intre plinsul unei mame sau copil american si plinsul unui copil orfan irakian sau afgan sau african sau…daca mamele care-si pierd copii pot plinge altfel decit auzim si vedem la stirile lor si daca va uitati bine, de multe ori chiar nici nu pling. Cine ma v-a convinge ca prietenul meu foarte bun Teo Peter (care in tinerete mi-a indrumat pasii in muzica, un suflet deosebit de sensibil si bun familist) a valorat 89 de mii de dollari ,iar criminalul bine-merci in libertate.Macar daca s-ar pocai ar mai fi un cistig pentru Imparatia lui Dumnezeu, parca pretul nu prea ne-ar mai interesa. Si bine ar fi daca lucrurile s-ar opri aici pentru americani.Dar cred ca nu prea au invatat nimic dupa 10 ani de umblare descultati de niste „primitivi”! Cita umilinta,o natiune intreaga plus oaspetii lor desculti prin portile de intrare a tarii si nu numai, si tot nu se smeresc. ” proud to be american”! OARE? Meditatia mea dupa acest articol citit este de genul: oare trebuie sa ne inchinam la faina daca a iesit piinea buna sau sa-L slavim pe CEL care a facut sa creasca griul asa de bun?

 5. Remus,

  1. Toate conflictele militare în care SUA a fost (sau este) implicată, sunt de 2 feluri: a) Au fost atacaţi şi provocaţi pentru a intra în conflict. b) Au fost solicitaţi de anumite guverne pentru a se implica şi pentru a veni în ajutor.
  2. Odată implicată într-un conflict militar, SUA a evitat pe cît posibil pierderea vieţilor omeneşti, mai ales printre civili.
  3. Cînd SUA a fost implicată într-un conflict, pe lîngă armamentul necesar, SUA a venit şi cu sacii de grîu şi literatură creştină pentru populaţia ţării.
  4. Nu uita că Germania şi Japonia sunt astăzi unde sunt, datorită ajutoarelor economice acordate de SUA, după război. Dacă SUA ar fi fost aşa de rea precum spui, atunci după terminarea războiului şi-ar fi luat bagajele şi nu i-ar mai fi interesat ce rămîne în urmă. Dar pentru faptul că ia interesat şi au dorit binele populaţiei de rînd, a întins o mînă de ajutor ca aceste ţări să se ridice şi să ajungă unde se vede.
  5. Nu uita că dacă SUA nu ar fi sprijinit Franţa în al doilea război mondial, francezii ar vorbi astăzi limba germană.
  6. Ce a pretins SUA pentru toate binefacerile făcute tuturor acestor ţări? O bucată de pămînt în care să-şi îngroape soldaţii căzuţi la datorie. Nimic altceva.
  7. Atîta timp cît SUA vine cu vapoarele şi TIRurile încărcate cu ajutoare – ca şi Moş Crăciun – toţi vorbesc de bine SUA şi aşteaptă precum Nătăfleaţă, să le cadă para mălăiaţă direct în gură! Cînd ajutoarele încetează, SUA nu mai e bună! Europa libertină şi alţii ca ei strigă în gura mare că „aşa vă trebuie!” şi se bucură de nenorocirea care a venit peste noi acum 10 ani. Mein lieber Freund, aici e făţărnicia!

  • point on target- excelent Ovidiu

   • @mike, la ce data au debarcat soladatii americani in zona franceza? Unde erau trupele aliate ,unde era linia frontului de razboi la acea data de debarcare? Nu se poate spune ca nu a avut importanta ei debarcarea,dar, soarta nemtilor era de mult hotarita.Ce s-a obtinut prin debarcare au fost ceva economii de vieti si materiale, sigur, scurtarea timpului pina la final fiind cistigul cel mai important.Dar sa citesti afirmaatia punctului 5 a lui Ovidiu, este putina provocare, nu crezi? Istoria nu este muzica, ci doar o alta materie care se invata tot la scoala.Fii binecuvintat.

   • Mihail dupa cum se vede nu prea cunosti istoria U.S.A.. Pina la atacul de la Pearl Harbor America a vrut sa fie neutra cu toate atacurile germane in oceanul Atlantic asupra navelor civile. De abia dupa actul criminal al Japoniei U.S.A. aintra in pregatire de rasboi cu toata industria . Era si normal ca Americasa deschida front in Pacific apoi sa pregateasca armata pentru cel de al doilea front –adica pe teatrul de operatii in Atlantic, Africa si nordul Europei. In operatiunea de debarcare pe coasta Frantei au murit in o singura zii soldati americani citi au pierdut Romania in intreg rasboi al 2-nd mondial. Dumneata vorbesti de ceva economii de vieti omenesti?? pentru ce sau sacrificat oare soldatii americani? nu era in joc soarta tarii lor . Istoria sa repetat si Americani elibereaz Franta din nou si ca drept multumita De Goule intoarce spatele celor care le-a intins o mina de ajutor . America e buna sa faca sacrificii sa duca alimente in toate tarile sarace sa foreze fintini la toti

 6. Pretene Remus

  Locuiesti cumva in Republica Democrata Germană? Esti cumva agent Stasi, colaborator ori prieten cu ei? Ai rude si la Al Quida ca prea le sti pe toate in versiunea in care Stasi si acesti amici ai lor spalau creierul oamenilor cu acest tip de informatii? Daca cineva nu ti-a tradus in germana corect, vorbim pe acest post despre memoria zilei de 11 sep. 2001. Pentru americani are o semnificatie deosebita. Pentru dumneata si altii cu gandurile dumitale poti verifica si posta pe alte bloguri ca „Hauptsache, es schmeckt!” .Viel Glück!

 7. www Adevarul 9/11

  Traim in noul Babilon vor veni vremurii cit de curind cind Domnul ne va spune sa iesim cit mai repede din acest Babilon, cit de curind atunci sa va vad cine are curajul sa își lase tot ce a facut in acest Babilon si sa plece? vor fi foarte putin, cind Dumnezeu ne-a adus in acest Babilon ne-a adus sa ne pocaim si sa stam in picioare cum a stat Daniel si prietenii lor chiar cu riscul ca vor fi arsi in cuptorul cu foc, cit de curind vom fi chemati sa parasim acest Babilon

  • „Boenica fara frica”

   Viziunea ta este gresita (ca si proorocia dela Atlanta) Nu numai America este „Babilonul”,ci spiritul lumesc de pretutindeni, si din fiecare inima necurata si stapanita de intunerecul veacului acestuia.Unde sa fugim, daca nu la cel care este Calea, Adevarul si Viata? Este Romania intr-o stare mai buna? Cativa ani in urma, am vizitat orasul Cluj, si nu mi-a venit sa cred ochilor; in geamul unui chiosc de ziare, in fata trecatorilor si a copiilor, era afisata o revista pornografica (mizerabila), ceeace in america este absolut ilegal.Noi locuim in New York,si daca undeva e nevoie de crestini adevarati, „sarea pamantului” si „lumina lumii”, sa sti ca aici e nevoie, poate mai mult decat oriunde.Nu vreu sa spun ca cei care au murit la WTC au fost mai pacatosi decat ceilalti, dar stiu ca Bibia ne spune ca „Dumnezeu STIE sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici…” (2Petru 2-9)

   Prin mila si Harul Domnului, fiica noastra Ligia a reusit sa scape de subt ploaia de molozuri si matereale si praful care impiedica vizibilitatea si respiratia.Cineva a ajutat-o sa ajunga la malul apei unde si-a mai revenit spalandu-si ochii si fatza. (ma refer la 9/11)

   Daca traim pentru Dumnezeu, si daca El traeste in noi, atunci noi nu facem parte din „Babilonul” acestei lumi, iar El va fi proslavit in viata fiecaruia dintre noi, indiferent in ce zona geografica traim.

   Sa fi binecuvantat !

 8. Pop Alexandru, Daniel Medre,Ovidiu Marinca si poate altii care au citit pina aici si au parerile la fel cu voi. Ia ascultati la „mosu”.De un de este rupta istoria aceasta pe care chipurile o puneti in circa lui Remus ,care de fapt a pus si el o intrebare? Smecheria cu Germania eu nu o inteleg, dar inteleg pe cei care profita pina la maxim (erau potrivite alte cuvinte) de sistemul celor care „s-au descultat singuri”.Cred ca Remus habar nu are de felul in care romanasii nostrii duc „luptele grele „cu viata de emigrant din USA.Remus habar nu are din ce credinta scumpa au venit unii indemnati de altii in USA si unde au ajuns, ei ca ei dar sa le vedeti odraslele. Voi va permiteti niste comparatii pe care nici copii de clasa a 8-a nu le pot face, daca au ceva interes pentru istorie.Si nu cea antica sau medievala ci cea a sec 20. Eu va dau doua exemple: 1.Romania. Ce frumos s-a dezvoltat dupa al doilea razboi mondial asteptind sprijinul american.A venit: ioc! Din tara care am terminat razboiul alaturi de invingatori, datorita prietenului nostru tare si bun si binefacator, am platit 19-20 de ani datorii de razboi si nu la oricine ci la Rusi, prietenii prietenilor. N-ar fi mare paguba, Romania a fost o tara bogata o vreme, a avut de unde si poporul a inteles in final si fiind crestini i-au iertat. Dar nr.2. Cind credeti ca ii vor putea ierta sirbii pe americani, care fara nici un motiv le-a bombardat tara 74 de zile (inclusiv ambasada China, cica din greseala bomba a fost trimisa exact in blocul cu pricina la etajul unu.Ce precizie) si astfel au creat premizele ca tiganii albanezi, care dupa 1945 datorita regimului comunist a lui Hogea suferind cumplit au fost primiti ca emigranti si protejati.Dupa ce s-au inmultit ca tiganii,si protejati de americani, au format statul Kosovo, provincie care pentru sirbi este ca si Sarmisegetusa pentru Dacia,acolo s-a format poporul sirb, este leaganul lor. In sec XVI in acea zona cneazul Lazar (un fel de Stefan cel Mare al nostru) a lasat inscris in piatra un fel de juruinta, ca poporul sirb sa nu aiva liniste si pace in sufletul lor pina cind picior de strain se afla ocupant in tara lor. Voi credeti ca astea sunt treburi de joaca? Este vorba de natiuni fratilor, Noi avem un pic de domiciliu si cerem o sumedenii de drepturi de protectie a proprietatii, asa ca sa va ginditi la un popor ca sirbii. Si ca ei si altii.Voi chiar puteti crede ca cei ce sufera de pe urma „interventiilor” nu blastama si nu pling inaintea lui Dumnezeu? Ar trebui , cei din zona Aradului (cred) sa cautati sa stati de vorba cu generalul Nicolaita Adrian, cel care aproape 10 ani a fost comandantul trupelor de pace din Kosovo, sa aflati adevarul direct de la sursa , va spun eu ca v-ati rusina de cele scrise.Sigur nici o judecata nu este buna,mai ales pentru un crestin,dar istoria priveste popoare, soarta lor, si nicidecum nu pot face obiectul unor astfel de comentarii.Eu spun ca noi trebuie sa raminem la ce am fost chemati fiecare, cit despre soarta popoarelor si a istoriilor lor, cred ca Dumnezeu care este in controlul a tot ce ne inconjoara v-a avea grija sa se intimple exact asa cum a planuit.Biblic este si faptul ca razbunarea este a Domnului, dar aceste pacate vor fi in seama altora, noi, asa cum am spus undeva, sa raminem la munca pe genunchi intr-o partasie frumoasa, chiar daca Remus traieste cum numai el stie ,nu toti au avut ” indemn de la Domnul” sa dea bir cu fugitii cind au dat de greu.Am mai intrebat: ce s-ar fi intimplat daca Isus, cind a dat la greu sa fi fugit de pe Golgota? Cred ca am reusit sa creionez cite ceva din aspectele care nu ne fac cinste ca si crestini (aceasta mi-a fost intentia si m-am folosit strict de ce se putea spune).Energia noastra trebuie sa o consumam aducind lumea la Isus, nu cu treburile lumesti.Noi nu mai avem nimic cu lumea fiindca suntem copii lui Dumnezeu (sau asa ar trebui sa fim)Fiti binecuvintati REMUS, daca nu esti inca in legamint cu Isus trebuie sa te grabesti. Din postarile tale eu vad ca ai dragostea pentru sarac si oprimat, ori si Domnul Isus cam despre aceasta vorbea.Cu cei care au trecut hotarul saraciei sigur ca da, in toata biblia citim „vai de voi…”, evanghelia este a celor saraci si bolnavi, poate si de aceea nu mai lucreaza cu atita putere;nu mai avem asa multi saraci si nici asa multi bolnavi.Domnul sa binecuvinteze pe fiecare. (M-as bucura sa fie luata postarea ca o parere personala, daca cineva are alta parere sau se simpte ofensat il rog frumos sa ma ierte dar… spun ceea ce simt, ce stiu ca este asa)

  • Frate Mihail,

   Despre ce spuneti d-voastra cu Sirbia, s-a actionat pe baza aprobarilor ONU. ONU a cautat sa rezolve lucrurile cu sirbii, mai intii pe cale diplomatica. Cind au vazut ca nu ajung la nici un rezultat, ONU a dat dispozitii la NATO sa intervina. (America nu este singura representanta din NATO, si nici NATO nu a lansat operatia militara, asa „de plictiseala si de dragul ca nu au avut ce face”.)

   Asa cum spuneti: Popoarele si politicienii se framinta! Un neam se ridica impotriva altui neam! Important este pentru noi, oamenii de rind, sa stam aproape de Dumnezeu.

   Fiti binecuvintat!

   • Frate Ovidiu, nu vorbesc fara sa stiu. Asa cum G B s-a dus in Irak si aprobarea ONU a primit-0 dupa 5 zile, in SERBIA, Margareta a avut interesele ei si cind a intrebat pe Bill, acesta a raspuns : nu am nici un interes in zona. La fel aprobarea ONU a venit dupa citeva zile de bombardament. Poate ca nu stiti,dar Iugoslavia pina in anul 2011 (sic) inca nu a semnat nici unul din tratatele de pace de dupa primul si al doilea razboi. Afacerile problemelor sunt in alta parte.De ce nu se duce USA sa elibereze cele peste 100 de nave detinute de piratii somalezi? Ar fi un gest de umanitate.DE CE NU NE AJUTA USA SA RECUPERAM TEZAURUL ROMANESC DE LA RUSI?Sunt aproximativ 100 tone de aur ,foarte mult in bijuterii de exceptie. Au fost depuse spre protectie a tezaurului de invazia germana, nu?Este o cauza dreapta. Este jumatatea cantitatii ce formeaza acuma(sau mai formeaza, cine stie) tezaurul actual al Romaniei. Noi le punem tara la dispozitie pentru CIA si scuturi anti CE? Au ceva baza militare in Romania, dar nu au caracter frate, au doar interese. Sunt sau au devenit tara cea mai pagina.Culoarea lor crestina a ramas curata doar in bisericile de emigratie.Uita-te si spunem la cine se roaga soldatii inainte de a iesi in misiune in teren si apoi ucid fara remuscare? Chiar crezi ca exista rugaciunea pentru a ucide? Eu nu cred ! Si asa, se face ca echilibrul il tine dor Dumnezeu. Pentru aceasta am spus ca munca noastra ramine pe genunchi si cel mai mult ar trebui sa ne framinte MISIUNEA, locul in care IL putem sluji cu adevarat pe ISUS.Si terenul cel mai potrivit ramine teritoriul USA cit de curind, dar, din cauza blidului de linte nimeni nu are curajul sa le-o spuna in fata.Toti ii mingiie, toti ii lauda, desi biblia spune sa te feresti de cel ce te lauda.Dar, lor le place si aceasta arata inca o data daca mai era nevoie cit sunt de rataciti sau pe ce cale (ne)dreapta merg.Este parerea mea, nu o lua de buna, sunt om si pot gresi,dar daca este adevarat? Fii binecuvintat

   • Frate Mihail,

    1. Bill Clinton nu avea nici un interes in Yugoslavia, din moment ce interesele lui se limitau la Monica Lewinsky.
    2. Rusia a fraierit Romania cum nu se poate mai bine! Pe linga lingourile de aur luate de la romani, ca plata pentru razboi, rusii au pus bocancul si pe Basarabia.
    3. Acum…,si Rusia si Romania sunt tari cu statut democratic! In democratie se sta civilizat la masa si se rezolva divergentele la modul cel mai prietenos. SUA nu are ce sa se implice in afacerea dintre cele doua tari, mai ales cind ambele parti o considera „fara caracter”.
    4. Ce lingouri de aur sa mai recupereze Romania, ca si asa Vladimir Putin le-a scos in vinzare?
    5. Aprobarile ONU au fost imediate pentru GB, dar…birocratie ca la romani! (Du-te la biroul A sa-ti puna stampila; biroul A te trimite la biroul B pentru verificare; cei de la B verifica marimea stampilei, semneaza si te trimite inapoi la A; intre timp, cei de la A au plecat in concediu si trebuie sa revii peste doua zile.)
    In situatii extrem de urgente, cum sunt cele de razboi, stampila pe aprobari trebuie pusa la fatza locului, daca nu si mai repede…

    Mult har si pace va doresc!

   • @Ovidiu, de data aceasta sunt un pic nedumerit.Eu am crezut ca noi discutam serios despre aceste subiecte , ele fiind foarte sensibile se pot relata doar atit cit se pot. Problema tratatelor de pace de dupa cele doua razboaie nu sunt hirtie igienica, sunt documente diplomatice.Tezaurul Romaniei nu a fost luat cu japca, ci guvernantii au dorit sa fie depus spre pastrare si ferit de jefuitorii hitleristi si hortisti, si totalul este undeva la 100 de tone de aur in lingouri dar mai ales in bijuterii de exceptie, raritatile din Closca cu pui si alte piese dacice si romane. Este cultura si arta fratele meu, nu glagorie si glanetarie. Cit despre Bill, eu am afirmat ce se cunoaste diplomatic, nu scandalurile balaoachese, acestea se regasesc mai nou si in casele noastre, stai linistit.Nu-i buna afirmatia nici in gluma! GWB ,daca iti amintesti , la vremea respectiva a declarat ca i-a vorbit Dumnezeu in vis de noapte.Da, poate ca este posibil ca Dumnezeu sa ajute natiunea americana sa faca rost de oloi, ca GWB a spus nemtilor si francezilor ca lor nu le v-a da pentru ca s-au opus ca Irakul sa fie atacat ca si detinator de arme chimice. Si dreptate au avut , …dar de ziua de nastere a lui GB senior, a primit cadou din partea fiului lui spinzurarea lui Sadam. Cita dragoste crestineasca a avut GWB in toata aceasta afacere si cit o fi din toata afacerea visul de noapte?Oricum, daca citesti cartea lui George Barna o sa intelegi ca de fapt in capul a tot mai multi americani, din punct de vedere al bibliei este tot mai noapte si tot mai mult vis.Fii binecuvintat.

 9. „Boienica fara frica”
  Sorry, nu inteleg „sa va vad cine are curajul sa își lase tot ce a facut in acest Babilon si sa plece”. De ce sa plecam? Daca aici Dumnezeu ne-a pus pe multi ( inclusiv pe mine ), a facut-o pentru ca a fost in Planul Lui. Va contraziceti– daca Daniel si prietenii lui au fost aruncati in cuptorul cu foc– asta inseamna ca ei au fost gata sa sufere pentru Dumnezeu. Aceasta o vom face si noi! Nu vom pleca pentru ca noi nici nu avem unde pleca- doar la Domnul! Vor vreni vremuri extrem de grele cum n-au mai fost si noi stim asta, de aceea vom suferi pentru EL pentru ca astfel doar Ii vom vedea Fata si vom fi primiti in Imparatia Lui. Accept ca America nu mai e ce a fost, insa asa este si Europa! Noi nu credem ca e un nicer Babilon! In fact, in multe aspecte, noi suntem mai blessed sa fim aici ( imoralitatea, pornografia…etc. sunt pe fata acolo oriunde iesi ) unde aici macar nu le vad. Aici ne putem alege o statiune de familie la Ocean unde nu trebuie sa fie expusi copiii la ce sunt expusi in Romania ( si alte tari importante din Europa )….si exemplele pot continua si de fapt oricum articolul se referea la 9/11.
  Be blessed!

  • @Manuela, mie personal mi-a placut foarte mult o postare de-a ta in care am sesizat ca ai observat perfect ca lupta este intre noi si satan, nu intre femeie si barbat,M-am bucurat mult ca Dumnezeu lasa din lumina lui,fratilor mei. Dar, ceea ce „Boienica…”a postat cred ca este o lucrare prin prooroc. Nu stiu daca se cade sa fie comentata in aceasta forma.Nu stiu daca Boienica stie sau nu lucrarea.Ca daca a postat din simtirea lui este si mai puternica. S-apoi visul oricarui crestin este de a se feri de ispite, de a nu pacatui, ori mai nou,ca sa poti face aceasta, fiindca nu mai este puterea care trebuie, cautam sa ne izolam.Oare aceasta este calea? Nici vorba sa ne alegem o statiune de familie la Ocean, pai daca aceasta credinta este trai si pintece pentru noi, suntem cei mai nenorociti. DACA NU PUTEM TRAI PENTRU ISUS, atunci cum vom putea muri pentru EL? Daca te aseza Domnul in acest loc, ai fi facut sau poate faci voia Domnului, si aceasta nu este sa te ascunzi cu lumina ta in casa de familie, LUMINA trebuie sa lumineze, sa fie la vedere, sa fie expusa indiferent ce va suferi. Apostolii Domnului Isus au avut puteri sa faca minuni, dar puterea cea mai mare au avut-o sa rabde pentru Isus iar la final sa indure moarte de martir.Aceasta a fost marea lor putere.La Avraam vedem numai averi, cai ,boi ,camile si magari, dar de ce nu vedem ca Avraam a avut puterea sa faca ce a facut Dumnezeu. Doar Dumnezeu l-a oprit sa-l jertfeasca pe singurul sau fiu, Dumnezeu a dus pina la capat planul LUI. Sora Manuela, a trai pentru ISUS cred ca este ceva mai mult decit sezutul(fie cit de des) pe o banca intr-o biserica confortabila, pusu a ceva gologani in dar si ceva zeciuiala, vorbitul frumos si mai suni cite un frate sau sora asa ca sa iti consumi minutele din planul telefonului(cu vizitele mai rar ca trebuie cheltuit si nu se cade,este recesie) Cam aceste lucruri le-au predicat pieile de oaie in biserica lui Dumnezeu si rezultatele sunt cele pe care le vedem.Fii binecuvintata.

 10. „Traim veri de har ca Ilie!”… Eu cred ca Dumnezeu ne-a trimis intr-o „misiune” in locurile unde suntem acum: USA, Germania, Spania, Franta, Irlanda, Anglia s.a. Depinde doar de noi daca vrem sa slujim Domnului in aceasta misiune. In primul rand traind o viata „la lumina zilei” fiind modele de viata traita in adevar si apoi chemand oamenii la Isus, nu la o religie, ci la o relatie personala cu Creatorul. Cel putin aceste doua parti ale „misiunii” noastre, unde ne aflam, daca le implinim, cred ca facem partea noastra (cu care nu ne putem lauda ca e datorita noua) dar care Dumnezeu ne ajuta daca stam in planul lui pentru noi. Ca si in cazul lui Iosif or Estera nu stim pentru ce vremuri ne-a rasfirat Dumnezeu de-a lungul si latul pamantului…

 11. Voi incerca sa scriu in Romaneste dar sigur voi mai adauga si English 🙂
  Fr. Mihail, thank you very much for postare si comments la adresa mea, sincer cred ca avem o neintelegere pentru ca sunt de acord cu multe ce spuneti!
  Also, Stefan Matasaru si Daniel Medre au exprimat foarte frumos in cuvinte ceea ce cred si eu si familia mea.

  Eu am raspuns strict la comentariul ce s-a facut de „Boierica fara frica” si din pacate nu m-am exprimat chiar cum am dorit ca ar fi trebuit sa scriu cu mult mai mult….si pentru mine este mai greu in Romana.
  Eu am dat exemple si cu statiunea la Ocean ( eu nu cred ca nu putem sa vizitam Oceanul odata in viata sau cand Domnul ne da aceasta oportunitate chiar daca suntem crestini si sa ne bucuram de creatia Lui! Va rog sa nu va ganditi imediat cand auziti Ocean EGAL plaja ca NU acesta este cazul. Se poate imbraca foarte decent si la Ocean ca si crestini si femei! TINE DE CARACTER SI DE RELATIA CE O AI CU DUMNEZEU! Eu una nu sunt a woman pentru plaja ci sunt o persoana a muntilor, deci imi plac multi muntii si sotului la fel. Am fost doar de 2 ori la Ocean ( din pacate e la 20 de ore de noi ) si acele dati iarna cand temperaturile erau inca ft.scazute 50’s and 60’s. Ne-am plimbat si am avut un timp extraordinar de lauda pentru Domnul si rugaciuni chiar acolo! ).

  Nu cred nici acum ca I got my point across. Cum am zis Stefan Matasaru and Daniel Medre expressed it better than me!
  Have a blessed day in the Lord!

  • Sora Manuela, referirea mea cu casa de familie la Ocean, era ca noi nu avem dreptul la odihna pin a cind este un nemintuit pe pamint.C red ca acuma sunt mai explicit.Eu nu ma leg de timpul de odihna zilnic sau saptaminal sau vacanta, eu cred ca rolul nostru nu este de a sta intr-o biserica confortabila, scaune moi, predicatori nu prea zgomotosi, ba sa ne mai spuna ca nu ne putem pierde mintuirea si credinta, ca suntem OK, asta ne trebuie crezi tu? Eu spun categoric NU! Mergeti intoata lumea si faceti ucenici! Sau crezi ca asta le spune numai celor curajosi sau care sunt saraci si se bucura de un sprijin financiar al unei biserici si aceia sunt misionarii.Noi , daca le dam cite ceva din banii nostrii este OK. Nu cred. Spune biblia ca sa ne facem ceva prieteni cu banii nostri, dar, asta asa accidental, dar tot bilia spune ca SA FIM HARNICI,SA MUNCIM,SA CISTIGAM CA SA AVEM DE UNDE SA DAM LA SARACI.Daca facem asa, nu avem cind sa crestem conturile in banci ca sa fie bancherii multumiti,iar Isus sa spuna „vai de voi…”.Noi trebuie sa lucram cu tot ce avem pentru evanghelia Domnului Isus.Cred ca acuma am fost mai bine inteles.Casa de familie de la Ocean va rog frumos sa o faceti o casa de rugaciune unde sa adunati pe toti pe care ii intilniti si sa faceti rugaciuni impreuna, poate se indura Dumnezeu si mai scoate cite o persoana la mintuire. Sa fii binecuvintata tu, familia ta si toata fratietatea cu care aveti partasie.

 12. Stefan, thanks for your comment and I’m glad that your daughter was okay!
  I’m responding again here because that’s exactly what happened to us in Cluj also but in our case in a big grocery store! Il tineam pe nepotelul meu de mana ( 6 ani ) in timp ce eram la register sa platim pentru groceries cand m-a agitat sa-mi arate ceva cu mana. Ochii mi-au picat spre cele mai oribile reviste pornografice I’ve ever seen in my life acolo in plin magazin!! Pur si simplu NU mi-a venit sa cred ochilor! Am fost atat de indignata incat am comentat celei de la register ca ar trebui luate de pe raft immediately la care doar s-a uitat la mine cu un zambet parand chiar confuza. In the meantime, apare sotul meu si ii spun la care he was just appalled ( el este American raised in IN where people are a lot more conservative than a lot of the states throughout the US ). He was quite disturbed and expressed a huge disappointment.

  „Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei?
  Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
  Luke 18:7,8

  • Manuela, si eu sunt clujan si te rog frumos sa-i spui sotului tau in engleza ca pina in anul 1989 in Romania se facea ani grei de puscarie pentru orice forma de pornografie si pentru avorturi, si pentru homosexualism de orice forma .Dar, a adus Domnul anul 1989, cind ,cu sprijinul american am devenit si noi o tara normala, ca a americanilor, cu democratie, cu libertati, cu de toate.Si, asa cum spunea IOV, daca a multumit Domnului pentru bine, de ce sa nu multumim si pentru aceste lucruri ca doar asa se cade, nu? Si sa-i mai spui ca inca Clujul nu a legiferat casatoria io cu io si nici ea cu ea, si multe ar mai fi, dar nu vreau sa par mai patriot decit sunt.Oricum si in acest caz functioneaza pilda Domnului Isus cu paiul si birna. Suport, cartea lui George Barna. Mult har si pace.

 13. Nice ca sunteti din Cluj. Fr. Mihail, multumim de postare si remarci…ganduri….foarte binevenite si reamintite……deci sunt de acord cu ce ziceti in aceasta postare insa eu nu am facut referire la aceste remarci si nu m-am legat de latura aceasta. Referirea mea s-a facut strict la postarea cu Babilon.
  Nu pot sa o pun mai bine in cuvinte in Romaneste decat a facut-o Stefan mai sus!!
  Deci noi trebuie sa fugim la Isus, si tinta sa ne fie doar EL pas cu pas in orice lucru facem in aceasta calatorie scurta.
  Sa ne ajute Domnul pe toti sa implinim prin fapte Cuvantul Sau.

  Cat despre cealalta postare thanks si pentru acest sfat, ma bucura faptul ca sotul meu stie extrem de multe despre istoria Romaniei ( in fact mai mult ca a typical tanar roman-american nascut aici din familii romane ) si a citit foarte multe carti ale fr. Wurmbrand si altele si altele.
  Stie si de cartea ‘Rascumpararea Memoriei’ si ce trateaza 🙂 I won’t get into this.
  Am putea intra in multe argumente cu privire la ce ati spus „dar, a adus Domnul anul 1989, cind ,cu sprijinul american am devenit si noi o tara normala, ca a americanilor, cu democratie, cu libertati, cu de toate” dar NU vreau sa fac aceasta! Un lucru doar vreau sa precizez – Europa Liberala! Also, ati citit cartile sorei Silvia Tamniceriu in care relateaza de viata ce era aici cand dansa a ajuns in America?

  Fiti binecuvantat si d-voastra si intreaga familie!

  • Sora Manuela, multumesc de faptul ca in sfirsit m-ati inteles. Eu nu am nimic de afirmat legat de persoane, ci asa cum spuneti ma leg de principiile de viata crestina, ma leg de faptul ca atit de putin se mai lupta impotriva satanei. Majoritatea accepta ceea ce au spunind ca asa este de la Domnul. Dar eu inteleg din biblie ca avem doua situatii: cind da Dumnezeu si cind ingaduie Dumnezeu. Binecuvintarile sunt date de Dumnezeu, iar ceea ce a trait IOV a fost ingaduit de Dumnezeu.Aceste diferente le fac atunci cind vorbesc de America si americani. Acesta a fost si motivul pentru care m-am bucurat ca intr-o postare mai de mult timp, corect ati sesizat ca lupta este strict intre noi si satana, stapinul veacului acestuia. Numai cine va duce lupta credintei pina la capat v-a primi cununa, asa spune ap Pavel si eu cred ca este asa. Cit despre starea americanilor nu trebuie sa vorbim noi, au inceput sa recunoasca ei, exemplu George Barna (recent) si altii. Apropo de cele carti ale fr pastor Wurmbrand.Sunt un indragostit de intelepciunea pe care Dumnezeu a dat-o acestui scump frate si care efectiv a suferit pentru Isus.Ma bucu nespus ca sotul tau a indragit aceste scrieri.Sunt monumentale. Si nu in ultimul rind, vreau sa stii ca sunt clujan.Este realitatea.Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze cu harul si pacea LUI.

  • Greu mai le e pocăiților să scrie corect numele celor la care se referă:

   Silvia Tărniceriu

   http://www.amazon.com/God-Knows-Size-Silvia-Tarniceriu/dp/1885270143

   • Alin, I apologize profusely! I saw my typo mistake right after it was posted 😦
    It bugs me when I make mistakes with names ( esp. authors )

    Thank you!!!

   • Manuela,

    You’re doing GREAT! Don’t worry about your typo errors! Keep on writing – I enjoy reading your comments!

    Have an awesome day! 🙂

   • Wowww Alin, chiar pentru o litera?

    Frate Ionescu, de unde mai aveti atata rabdare cu noi toti? 🙂
    Fiind frustrata de unele postari, am uitat sa va spun cat apreciem blogul dumneavoastra si tot ce faceti pentru Domnul!

    Binecuvantari ceresti!

 14. Frate Mihail,

  Din postarile dumneavoastra pana acum cred ca aveti ce aveti cu surorile! Va place sa va argumentati cu ele printre altele fiind si Rodica…chiar de foarte multe ori. Acum o faceti cu Manuela care a explicat foarte clar ce vroia sa zica! Odata ziceti ca nu este vorba de odihna la Ocean, odata ca este si tot asa. Cred ca sunteti confuz in ceea ce spuneti. De ce casa de familie la Ocean ziceti? Pai sa o intrebam pe Manuela pentru ca eu cred ca ea nici macar nu are asa ceva, zicea de o vacanta la Ocean! Se intelege destul de bine chiar daca nu se exprima asa de bine in romaneste ca va dadea exemple…ce se intampla in Romania si ce se intampla aici.

  Referitor la ce ati spus de Cluj si Romania in general, eu vad ca atacati cam foarte mult America si faceti o generalizare cu privire la America si nu este corect sa faceti asa afirmatie. Mi-as dori sa fie multi romani ca multi americani de aici. Si aici in America Dumnezeu are slujitorii Lui si va garantez ca acestia barfesc putin si iubesc chiar mult. Am intalnit si intalnesc frati americani deosebiti.

  Doar 2 state in America au acceptat casatoria intre homosexuali si in acele 2 state majoritatea americanilor sunt impotriva! Dupa cum stiti ( banuiesc ca locuiti aici in State ) majoritatea americanilor sunt impotriva acestor acte! Daca nu va place aici, de ce nu plecati si sa locuiti in Romania?

  Daca ziceti ca e asa rau aici, atunci va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Aici eu pot sa-mi iau copiii si sa-i duc la magazin unde pornografia inca nu este expusa cum este in Romania! Cum se face lucrul acesta daca ati zis ca Romania a luat tot de la Americani?!

  • Draga doamna. Sunt un om deci pot gresi.Daca am adus prin comentariul meu o cit de mica suparare pentru dvs. va rog sa ma iertati si, pe viitor ocoliti ceea ce scriu pentru ca eu scriu ceea ce gindesc, sunt parerile mele si sunt subiective tocmai pentru ca sunt ale mele. Eu respect parerile altora, nu-i judec,imi place confruntarea de idei, cauta sa raspund cu argumentele pe care le consider ca sunt sustinute de biblie, si in rest sa fiti sigura ca iubesc pe Isus cit nu puteti crede. Si sa mai stiti ca nu am si nici nu am avut nimic impotriva femeior, ba dimpotriva, cu virf si indesat, sau cum spune biblia intr-o masura scuturata.
   Referitor la USA, daca dvs acceptati ca o stare normala directia in care merge, ma refer starea credintei, este problema strict a dvs personal.Nimeni niciodata nu are voie sa va convinga de contrariu decit cuvintul lui Dumnezeu, daca este cazul. Incercati sa supraapuneti ceea ce vedeti in jurul dvs sau ceea ce traiti cu conceptele biblice si mai ales folosind acuratetea textelor biblice, si sunt sigur ca , daca totul este privit printr-un cuget curat, va va vorbi Dumnezeu exact ceea ce trebuie. Dupa 2000 de ani, fiecare care se adinceste in studiul biblic cu credinta, primeste raspunsul de la Dumnezeu. Nu cred ca se poate interpreta ceea ce eu scriu, si de cele mai multe ori argumentez cu biblia, deci nu cred ca ma puteti judeca a fi un om pornit impotriva a tot ceea ce dvs ati afirmat.Daca asa simtiti, atunci musai ca sunt inteles gresit. Si as avea o intrebare, desi nu ma priveste raspunsul, dar fiindca este un fel de reactie des intilnita: de ce fiecare din emigratie raspunde altora de genul „daca nu-ti place ,muta-te”! Sau, lasa sa-i fie si lui cum ne-a fost noua cind am venit, sau de ce te deranjeaza americanii, sau altele. Ei aflati ca nu ma deranjeaza nimic din toate acestea decit faptul ca se renunta prin alunecare la o credinta scumpa pentru blidul de linte intins cu generozitate de cel rau. Nu am nici o dorinta decit ca oamenii sa-L cunoasca intr-adevar pe Isus si sa-I slujeasca cu credinta reala,nu din interese, nu prin a sta cuminti intr-o casa de fanilie la Ocean, ci strigind in gura mare marturisirea de credinta recunoscind public si fara teama de a pierde serviciu (jobul) ca Isus este DOMNUL, si facind tot ce este posibil ca zilnic sa vorbim cuiva despre Isus si Evanghelia LUI mintuitoare.Isus a spus ca cine se va rusina de EL…atunci si EL …sa ne pazeasca Domnul sa fim in astfel de situatie cind va fi sa fie judecata cea dreapta.Aceasta este chemarea crestinilor, nu de a umbla creanga prin moluri sa vada ce s-a mai afisat nou, sa stea cumintei in bancutele cu plus moale, spatiul aerisit, aerul conditionat, iar in ceva minute sa asculte o predica rostita pe un ton dulce, cu o voce baritonala ceva care sa-i gidile placut auzul, sai zideasca cine mai stie ce parere si apoi repede la o masa copioasa,imbelsugata ca doar Dumnezeu a binecuvintat pe cei din america, nu prea inteleg eu ce are Dumnezeu cu Africa si Indochina, si alte zone amazoniene, unde , ce conteaza ca se moare de foame, de incultura,de boli numai de Dumnezeu stiute, durerea mea este ca se moare fara a avea mintuirea.Si va spun eu ca si despre aceste lucruri vom fi intrebati, nu doar despre ce am postat pe bloguri.Cred ca acuma o sa ma intelegeti mai bine framintarile personale.Pentru cele nepersonale imi cer iertare si trebuie sa ma iertati pentru ca altfel va faceci singura rau.Fiti binecuvintata.

   • Frate Mihail,

    Frate Mihail,

    Felul in care ati facut exprimarea de idei si pareri personale si ‘confruntarea de idei’ este total diferita de cum ar fi trebuit facuta.
    Ziceti ‘ pe viitor ocoliti ceea ce scriu pentru ca eu scriu ceea ce gandesc’. Cred ca ati spus totul prin aceasta afirmatie.
    Daca ziceti ca respectati parerile altora, atunci ramane ceva de facut–sa o faceti.
    Ar ramane o lista mare de argumente din ce ati postat dar ma opresc.
    Haideti sa incheiem in termeni buni- si dumneata si eu il iubim pe acelasi Domn!
    Fiti binecuvantat

   • Nu am intentionat sa pun ‘Frate Mihail’ de doua ori. A fost o greseala.

    Sa ramanem in pace.

 15. Mihail,
  nu am prea inteles, sa multumim pentru ca se fac pacate la nivel national, votindu-se legi impotria lui Dumnezeu?
  Cred ca e un sacrilegiu acest lucru.
  Trebuie sa multumim Domnului, daca trebuie sa trecem si prin lucruri rele; nicidecum ca s-a ajuns aici.
  Toate aceste uriciuni nu le-a dat Dumnezeu ci tatal-dracilor.
  El le mai ingaduie, pina cind?????

  • Sora Elisa, sa ma pazeasca Dumnezeu de asemenea lucruri.Cum sa crezi ca eu aduc multumire unei stari de pacat? Dimpotriva, toate postarile mele sunt legate de incalcarea principiilor biblice de viata crestina.Pentru aceasta eu intervin ,uneori poate folosind expresii mai „tari” (pentru care cer sa fiu iertat de Dumnezeu si de frati si surori in aceeasi masura). O mica suparare am avut referitor ca s-au ofensat sotii care vizitind Clujul au vazut o revista…etc. Si am raspuns cu un pic de ironie ca de fapt aceste „lucruri normale” ne-au venit o data cu importul de democratie originala, exportata de americani prin intermediul manevrelor revolutionare din 1989.Ca suport la afirmatiile mele am spus ca pina in acel an, in Romania se faceau ani grei de puscarie pentru pornografie, homosexualitate, avorturi, alte sodomii.Acuma, se manifesteaza deschis pe strazi pentru aceste”libertati” se fac petitii la parlament si toate in numele libertatii. Deci te rog sa retii aspectul ironic, pentru care si in aceasta postare imi cer iertare Manuelei. In rest parerea mea este ca toate cele ce vedem sunt din planul lui Dumnezeu, ingaduinta LUI fiind conforma cu cele scrise in biblie. Noi avem cred o singura misiune: munca pe genunchi si aducerea oamenilor perduti, la mintuire. Fii binecuvintata.

   • „…exportată de americani…”

    Literatura pornografică exportată de americani? Mai degrabă dorită de români şi importată din Europa de Vest…
    Fiecare ce caută, găseşte!

   • Miahil.Ion Creanga avea doua opere de care lumea stie mai putin.Una era povestea povestilor si alta era Ionica cel prost.Amandoua au tenta porno.Ele erau scrise in secolul 19 cand SUA nu era inca o superputere.

   • Frate Ovidiu, sansa mea este ca poti reciti cit doresti postarea mea in original.Nu spun export de pornografie a americanilor, spun importul de democratie originala exportata de americani .Prea o dai dupa ureche ca Grigoras Dinicu, doar asa ca sa-ti iasa de o atentionare.Cre literatura pornografica ai gasit tu scris in comentariul meu?Ai auzit bine si ai inteles gresit.Te iert pentru ca vreau sa pot fi iertat si eu cind mai gresesc asa din greseala.

 16. Manuela,

  M-am bucurat de cuvintele frumoase si realiste, pe care le-ai spus.Citind postarile tale, mi-am dat seama ca tu si sotul tau sunteti pe o cale buna. In acelas timp nu vreau sa discreditez pe altii care au scris mai sus.Fiecare avem lumina si intelepciune dupa masura harului care ne-a fost dat, unii mai mult , altii mai putin.Totusi as vrea sa spun ca noi romanii suntem tentati sa criticam si sa vedem doar partea negativa a lucrurilor….. Hai sa mai spunem si lucruri pozitive.De exemplu, seara trecuta am participat la un meeting de rugaciune intr-o biserica americana din vecini.Printre alte lucruri minunate care s-au petrecut acolo, a fost ca o tanara iraniana (musulmana) a venit in fatza si a marturisit cum Dumnezeu i-a vorbit intr-un vis noaptea, aratandu-i o cruce, si spunandu-i ca aceasta e calea mantuirii.In drumul ei spre casa a trecut de multe ori pe langa acea biserca, dar ea nu s-a gandit la asa ceva.Cand a intrat, si a auzit cantecele si mesajul, nu s-a putut opri din plans, si sigura s-a dus in fata.Ceea ce m-a impresionat mult a fost nunumai cuvintele pe care le-a spus, ci o bucurie de nedescris, care se vedea pe fatza ei. Rar am vazut asaceva, parea a fi un inger (si gaditi-va la pericolul la care s-a expus in familia ei !)

  Vazand astfel de lucrari, m-am dus cu gindul la profetia lui Daniel, „Dar in vremea acestor imparati ( babilonieni, persi, romani, englezi, americani, etc) Dumnezeul cerurilor va ridica o IMPARATIE care nu va fi nimicita niciodata, si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor !

  God Bless You.

 17. Mihail.Sunt de acord cu ce spui tu insa SUA nu e o tara unitara ci una impartita in comunitati fiecare cu regulile ei proprii.Sunt locuri unde revistele porno sunt peste tot.Sunt alte locuri unde este o sfintenie absoluta(amish comunity).Remarcile tale sunt bune impotriva lumestilor din SUA si crestinilor moderni insa nu cred ca Paul Washer si altii ca el ar tolera homosexualii sau revistele porno.Intradevar SUA va fi nenorocita insa cei care o vor patii vor fi lumestii si modernii.Cei ca Washer o sa supravietuiasca mult si bine deoarece au o gandire conservatoare,iubesc pe Domnul si cel mai important,nu se baga in datorii la banci.

  • Da frate Adrian, simti foarte bine realitatea, durerea mea pentru cei de genul Stefan Matasaru, care (foarte bine ca pot) se bucura de o „floare” si pot striga in gura mare: „primavara’ !!! Este si asta bine, cum spune chiar el, este pozitiv. Dar, eu fiind mai circumspect as vrea sa-l intreb citi ani are in biserica si de cite ori a mai vazut asa ceva? Mai simplu: citi ani are de biserica si cite persoane din lume a botezat adunarea lui in toti acesti ani? Eu am ceva anisori mai multi, dar in biserica inca nu.Slava Domnului ca s-a indurat si de mine.Problema mea este ca vin din lume cu o experienta serioasa, toata viata am muncit doar cu omul, Dumnezeu a ingaduit aceasta experienta, de care eu nu prea ma bucur acuma ca…aproape de fiecare data imi fura bucuria.Stii cum? Eu la inceput m-am bucurat ca am venit intre sfintii Domnului, dar dupa o vreme ce crezi ca vad si ma intreb? De cele mai multe ori intreb pe Domnul unde am nimerit? Ce imi spune Dumnezeu in biblie si ce vad, aici este problema mea.Sansa mea este ca scrie undeva ca tinta mea trebuie sa fie Isus…dragostea…iubirea de oameni si de frati si asa ma mai mut cu gindul si mai duc o postata.Cit despre cei ca Washer, daca nu se baga la suferinta, daca nu trudeste, cam greu sa intre in odihna LUI, nu crezi? Atit de frumos spunea Mitrofan intr-o postare : suferinta este Dumnezeu, cred ca ai citit, mie mi s-a parut cea mai duhovniceasca vorba de pe bloguri 2011.Fii binecuvintat.

  • Stimabile, presupun că nu asta ai vrut să spui, dar din ultima frază a comentariului tău se înţelege că e mai important să nu te bagi în datorii la bănci decât să-L iubeşti pe Domnul.

   Apropo, pentru un capitalist convins, aşa cum te declari, eşti surprinzător de vehement împotriva băncilor. 🙂

   • @Florin, te rog frumos sa-mi spui daca cunosti vreun alt sistem mai perfectionat de a jecmani lumea decit sistemul bancar.Este pe locul 1. Iti spun eu,locul 2 .asigurarile, locul 3.taxe si impozite. Functie de cele trei trepte, asa vei gasi „puternicii cirmaci” ai lumii acesteia. Acestea sunt categoriile despre care se avertizeaza in biblie cu frumosul apelativ :”vai de voi…” Parerea mea. Pace tie si poate intr-o zi vei iubi si tu mai mult.

   • @Mihail Mulţumesc de răspuns, doar că destinatarul comentariului meu era Adrian.S.
    Cât despre iubire… da, sper şi eu.

   • Dl Florin, afirmatia ta legat de ce este mai important am vazut ca este pentru fr.Alin, dar pe mine m-a indemnat la o mica meditatie. Eu cred ca este important sa nu te bagi in datorii, dovedint astfel ca te increzi mai mult in Dumnezeu, ca EL iti va rezolva problema, nu crezi? Vezi tu unde este diferenta: banca iti ia inapoi de 3,7-4,5 ori suma imprumutata, pe cind Dumnezeu iti restituie de mii de ori mai mult decit ii dam si lucreaza prin binecuvintare pina in al miile neam.Mare este Dumnezeu.Este scris in biblie. Fii binecuvintat

   • Domnule Mihail, de bună seamă că nu e indicat să alergi la bănci oricând. Dar de aici până la a afirma că un credit la bancă e păcat oricând şi în orice fel de condiţii, e o cale lungă, care nu merge parcursă dintr-o întoarcere de condei.
    Totuşi, nu m-am fi băgat în discuţie dacă era doar această chestiune la mijloc. Ceea ce m-a făcut să comentez în primă instanţă a fost o afirmaţie a lui Adrian.S, afirmaţie care are implicaţii dincolo de intenţiile lui (probabil).
    El spune: „Cei ca Washer o sa supravietuiasca mult si bine deoarece au o gandire conservatoare,iubesc pe Domnul si cel mai important,nu se baga in datorii la banci.”
    Cum adică „si cel mai important”? Adică pentru Adrian.S e mai important să nu te bagi în datorii la bănci decât să-L iubeşti pe Domnul.
    În această direcţie doream să se desfăşoare discuţia. Altfel, ştiind felul lipsit de nuanţe şi uneori prea în extreme al unora, nu mi-aş fi irosit nicio secundă din viaţă făcând apologia creditelor.
    O duminică plăcută!

   • Dragul meu Florin.Desigur ca am vrut sa spun altceva.M-am grabit.Incurcat in fraze.Se mai intampla.Stiu ca e ciudat ca eu sa fiu contra bancilor,mai ales ca am absolvit o facultate de stinte economice cu specializarea pe finante bani(da stiu.E ciudat.Insa citiind cursurile profilor si participand la seminariile de profil am vazut ca sistemul bancar e unul perfid,crud,nesimtit si care face mai mult rau decat bine.De aceea am si evitat sa lucrez intr-o banca)Banca nu este prietenul capitalistului dimpotriva ea este dusmanul sau.Un capitalist cauta sa se descurce singur fara sa apeleze la imprumuturi.In momentul in care apelezi la un imprumut nu mai esti tu proprietar asupra afacerii,vietii,imobilului pentru care ai facut imprumutul ci banca este sefa.De altfel,singura modalitate prin care antihrist poate sa te domine e sa-ti domine proprietatile.Ia ghici cati sunt datori la banci?Ca sa castigi bani ai doua optiuni.Optiunea 1 este sa cresti venitul,optiunea doi e sa scazi costurile.Eu prefer optiunea 2.Mai bine fac post fortat(nu e cazul),nu ma spal decat o data pe saptamana(nu e cazul dar daca va fi nevoie o sa fac si asta) ,imi cresc singur legumele in gradina(aici e cazul si ma bucur de ele),stau intr-o cocioaba(nu e cazul dar sa fim singeri doar acolo au locuit si stramosii nostrii si culmea ca ei s-au descurcat)decat sa ma stiu imprumutat la banci.Banca nu da capitalul gratis.Are un cost.Se cheama dobanda care poate merge cum vrea ea in sus sau jos.Problema bancilor e ca vrand nevrand,prin politica creditelor ne fac tuturor viata mai grea.Este bine ca cererea sa fie normala nu sa fie injectata cu steroizi.Cand dobanda e mica si multi oameni isi iau credite exista cerere mare. Iar cand cererea e mare, producatorii de apartamente,utilaje,echipamente electrocasnice si oricate alte lucruri pentru care se fac imprumuturi duc preturile in sus astfel incat ne fac viata grea la toti.Insa in momentul in care nu exista credite piata regleaza totul iar si preturile o iau in jos ,la un nivel care poate sa fie suportat de noi toti.Nu uita ca Isus a fost calm toata perioada lui pe pamant cu o singura exceptie.Cand s-a rastit la vanzatorii din templu(the moneychangers) pe care i-a izgnit cu biciul.Isus Hristos stia bine de tot ca cea mai periculoasa institutie din lume e BANCA si ai ei moneychangers.

  • Era sa uit.Cat despre afirmatia ca un credit e pacat,ei bine, poate fi pacat.Si eu l-am considerat de multe ori asa.Insa mai degraba as spune ca a lua credit nu e pacat cidoar prostie.De altfel multe lucruri in lumea asta nu sunt pacate ci doar prostii.

 18. Sa ne ajute Dumnezeu,
  numai ca intoarceri la pocainta adevarate sunt rare.
  Azi dintre cei care se boteaza nu gasesti unul sa-si plinga pacatele, ci:
  „provin dintr-o fam.baptista”
  :”am venit la tineret de o vreme”
  „de mic am mers la biserica”
  „Domnul mi-a dat binecuvintari”.
  Mihail, am inteles,
  credeam ca”trebuie sa multumim si [pt raul care a venit, fiind numai ingaduit.
  Stati in cluJ?
  Nora mea e clujanca(imi plac clujenii…). 🙂
  Pai daca stati in Cluj, inseamna ca va intilniti cu fr Cristian . 🙂
  Va invidiez. 🙂

  • Draga sora Elisa. La primul punct pot raspunde tare si raspicat: VIN DIN LUME,POATE DIN VIRFUL LUMII as putea spune metaforic.Cu statul in Cluj o sa va spun alta data. Despre faptul ca il vad pe fratele pastor Cristian Ionescu, cred ca este unul din frumoasele daruri ale lui Dumnezeu pentru „copii cuminti””ca mine (na, am zis)
   In alta ordine de idei, indiferent ce minunatii mai scot pe gura (scris pe blog) vreau sa se stie: m-am intors la Isus din DRAGOSTE SI NESILIT DE NIMENI !!!!Sper cu ajutorul Domnului ca slujirea mea sa fie dupa voia LUI, daca asta nu pot, vreau sa-ti spun ca in biblie este scris cite ceva si despre credinta degeaba.Sa ma pazeasca Dumnezeu si sa ne pazeasca pe toti. Poate va ingadui Dumnezeu un timp in care o sa vedeti ca nu prea aveti motive sa ma invidiati.Dupa aceasta postare sa stiti ca voi cinta cintarea „Nadejdea mea e Dumnezeu!” Fiti binecuvintata

 19. Stefan, thanks very much for your kind words! Also, le multumesc si la ceilalti on this blog.

  It is very nice to exchange thoughts and ideas, even to disagree and challenge each other, and I learned that arguing doesn’t edify or bring peace to anyone. I come to this website to read and share thoughts/have discussions that are spiritually uplifting and edifying to myself and others. May God bless fr. Ionescu for providing this for us.
  We all love and serve the Lord si EL ne cunoaste pe toti in great detail.

  Thanks for sharing the experience de la seara de rugaciune. Este foarte incurajator si something to pray about for sure and praise Him. In my line of work, we have quite a few patients who came from the Middle East and turned to God.
  Interestingly, my husband and I were reading in this magazine ‘Answers’ ( it’s from Answers in Genesis ) despre familii musulmane intoarse la Dumnezeu and their extraordinary experiences pe care le descrie si cum au crezut ei inainte under the Quran and Mohammed ( a sinner who did not know whether he would go to heaven or iad ).
  Si ziceau ‘why should we follow a dead sinner when we can have a relationship with the living Son of God who was perfect and now lives in heaven!”

  Blessings and peace in HIM to you and all!

 20. AdrianS,
  Washer spune bine ceea ce spune.
  Azi sunt prea multi crestini lumesti,sau moderni. 🙂
  sau postmodernisti…
  nu vezi ce repede se supara oamenii, daca gindesti serios si esti un crestin ferm?
  Fr Mihail a fost pus la ghilotina. 🙂
  ca nu ne prea place sa auzim de ceea ce spune Domnul;
  prea simplist o luam”si eu Il iubesc pe Domnul”
  Nu, nu fratilor!
  si surorilor sragi:
  cind Il iubim pe Domnul, se vede in totul totului tot.
  Ca sa avem parte cu El ACOLO sus, trebuie sa avem parte si de suferintele Luiaicea jos(si din partea fratilor, „mai ales”)
  Fiti binecuvintati!

 21. erata”surorilor dragi”. 🙂

  • Sora Elisa, Domnul sa va binecuvanteze cu pace si cu mult har. Judecata e a Domnului. El ne cunoaste mai bine pe fiecare.
   Daca v-am ofensat, va rog sa ma iertati! Eu la adresa dumneavoastra nu am comentat.

   Cred ca se merita sa le multumim cel mai mult Manuelei si lui Stefan pentru postarile minunate de pe aceasta pagina!

   Manuela, rabdarea si intelepciunea ta sunt de admirat! Eu una am ce invata de la tine! Fii binecuvantata!

   • Eu multumesc pentru postarile fratelui Mihail;
    imi place ca e dintro bucata;
    fara fasoane si fara dulcegarii.
    Domnul i-a dat o buna „saminta care va da roade”.
    In loc sa ne ofensam, mai bine am striga de pe acoperisuri;Domnul vine, dar fecioarele nu mai au ulei.
    Domnul sa se indure de noi toti, nu mai este mult din noapte.

   • Sora mea Elisa, atit am sa tot postez folosind cuvintul biblic pina cind Domnul nu ne v-a mai ingadui.(sic) Eu zic sa multumim lui Dumnezeu ca a ingaduit in bunatatea lui frati ca pastorul Ionescu Cristian care, dupa toata truda de pastor, mai sacrifica timp si energie pentru ca noi sa putem avea o partasie si o unire in Duhul si pe aceasta cale a blogului.Numai Domnul stie daca, fara blogul acesta ar fi stiut unul de celalat in aceasta viata. Asa, iaca avem locul si conditiile pentru a ne bucura in cuvintul Domnului, in schimbul de idei si pareri despre lupta ce trebuie dusa de credinciosi, auzim si unele marturisiri foarte frumoase si ziditoare, ne mai vorbeste Dumnezeu prin cite o postare si cite alte bucurii duhovnicesti. Oricum, daca postezi din Cluj, ma bucur ca te bucuri de orasul meu frumos.S-apoi este o frumoasa strigare a ta referitoare la undelemn.Cine are de auzit ,sa auda! Multa pace si har de la Domnul Isus.

 22. Ovidiu, sunt de acord cu tine in totalitate.

  Nu mi-a venit sa cred citind ce a zis fr. Mihail „O mica suparare am avut referitor ca s-au ofensat sotii care vizitind Clujul au vazut o revista…etc. Si am raspuns cu un pic de ironie ca de fapt aceste “lucruri normale…..”

  Pai sa fim suparati ca sotii si tatii copiilor nostri sunt ofensati daca vad o revista pornografica!!
  Stefan si sotul Manuelei au avut experienta in Cluj si au impartasit-o cu noi dand exemple reale si la fel si eu si familia am avut chiar cateva tot in Romania.
  Cred ca aceste lucruri trebuie sa ne dea mult de gandit. Avem copii si nepoti care trebuie crescuti in frica si temere de Domnul.

  • Marie Anne, aşa este cum spui.
   Sub pretextul democraţiei, România – ţară declarată „creştină” din moşi-strămoşi – a acceptat pe piaţă toate gunoaiele Occidentului. Măcar de ar ascunde marfa pornografică şi să nu o expună la vederea tuturor, mai ales a copiilor! Dar ţi-ai găsit… (Şi spun că America e de vină!)

   • Ovidiu, iar te pierzi cu istoria.60 de ani a fost comunista, avea granite si nici un gunoi occidental,fie si american nu a patruns, pina cind tatucul sef de la Moscova nu a dat LIBER la libertate.Diferente: foame se facea, foame se face, minciuna era, minciuna este, se ingheta de frig, acum se desfinteaza caloriferele, si ce ar mai fi: nu era pornografie, acuma este, nu era homosexualitate,acuma este ,somaj nu era (nu munceai faceai puscarie,util societatii) acuma este, se fura de pe cimp , se fura agricultura cu totul, se fura in intreprinderi suruburi si cutite, se fura acuma in Parlament tot poporul.Iar daca pentru toate acestea am primit dreptul sa vorbim liberi, o facem cind nu ne incearca foamea, iar daca putem calatorii, o fac fetele noastre in cele tari straine unde din produsul lor brut mai trimit acasa la parintii batrini batjocoriti de democratia originala, ori la copii si sotii lasati in vatra stramoseasca pentru a ingriji ograda. Cam in aceste domenii cred eu ca istoria ta nu este corecta, iar mai nou,dupa parerea mea, IN ACESTE DOMENII TREBUIE MARTURISIT CU TARIE ISUS SI EVANGHELIA LUI MINTUITOARE si atunci poate vom scapa de aceste judecati si prejudecati de doi bani, care de fapt trebuie sa fie o rusine pentru un crestin veritabil. Sa ma ierte bunul Dumnezeu de cele rostite si daca te-am suparat imi cer iertare.Doresc doar sa subscriu la niste adevaruri care numai nu vrem sa le vedem.Apropo: rezultatul nerostirii adevarului la timp, il poti vedea la cele ce se petrec in biserica Elim, unde unsul Domnului nu mai are nici un pret inaintea credinciosilor (sigur, nu toti)Fii binecuvintat.

   • Da frate pastor, daca se intimpla asa ceva si la ELIM Chicago, eu ma mut la mormoni sau amishi,gasesc eu un locude sa nu se auda nimic decit Domnul.Intr-o pestera ca Ilie.Fiti binecuvintat.

   • Frate Mihail,

    Pe vremea comunistă s-au ţinut lucrurile (şi hotarele) în frîu cît s-a putut. Cu toate acestea, oamenii din ţară practicau lucruri murdare şi se aprovizionau cu materiale aduse pe sub mînă. Femeile slabe făceau trotuarul, mai precaut din pricina autorităţilor, dar tot î-l făceau.
    A căzut comunismul şi s-a dat libertate oamenilor. Acum au ocazia să pună mîna pe ceea ce nu au avut înainte. Se pare că în libertate se vede mai bine cine şi ce doreşte! Pomul în direcţia în care e înclinat, acolo se răstoarnă…

  • Marie Anne, compara te rog frumos ce a spus Manuela si sotul ei in Cluj cu faptul ca s-a vorbit despre Isus si si-a pierdut locul de munca in aceeasi zi.Nu as dori sa stii ce s-a scris in „recomandare”.Cit despre cele pareri ale mele, sunt personale si de fiecare data imi cer iertare daca nu sunt ca la comunisti, in „unanimitate”.Da sunt diferite pentru ca sunt diferit de dumneavoastra. Cit despre cresterea copiilor, cred ca nu se face in mall-uri sau in cluburi, sau in mai stie ce loc public unde fostul ambasador al USA in Romania, care avea tot timpul „prietenul „cu el se afisa public si isi manifesta dragostea lui „sincera” si sodomita. Cred ca de data aceasta sa nu se supere fratele pastor, dar este arhicunoscuta aceasta situatie.Mai mult, am afirmat de mai multe ori ca voi rostii totdeauna adevarul.Stiti, pe vremuri am facut statistica lunar si am mintit destul.Cred ca acuma nu mai este cazul.Va rog sa-mi iertati afirmatiile si cred ca cel mai bine este sa nu va mai indispuneti pe viitor citind prostiutele mele.Fiti binecuvintata.

 23. Frumoase comentarii !

  Daca cineva din Cluj le citeste, ar fi bine sa anunte autoritatile de acolo (si din alte parti) si sa le spuna ca ar trebui sa ia masuri, si sa curete acele „gunoaie”.

  Isus a spus: „daca va face cineva sa pacatuiasca pe unul din acesti micuti care cred in Mine, ar fi mai bine pentru el sa i se lege de gat o piatra mare de moara si sa fie aruncat in mare” (Marcu 9-42)

  Fi-ti binecuvintati ! Rev. Stefan Matasaru, NY

 24. Marie Anne: „Wowww Alin…”

  Numele meu este Alin Cristea. AȘA m-am prezentat și AȘA aștept să fiu apelat.

  Într-adevăr, de mare răbdare e nevoie ca să scrii corect numele unui om la care te referi în public…

  Pocăiții nu prea dau dovadă de astfel de răbdare…

 25. Alin Cristea:

  Sper ca am nimerit-o de data aceasta. Imi cer scuze ca nu m-am adresat cu numele intreg.
  Si acum la chestii mai serioase. Wow, wow, wow, chiar asa?
  Vocabularul dumnitale ai atitudinea ce o ai au mare nevoie de multa imbunatatire!!! Si asta putin spus.
  WOW din nou.
  Cred ca oricine de pe acest blog care au totusi cat de cat putina inteligenta pot vedea cum si-a cerut scuze Manuela pentru o litera. Insa pe Alin Cristea il deranjeaza multe.. NE CAM BAZAITI DES AICI!!!

  Si daca tot suntem la corectare, unde este ‘sa’ dupa FARA.

  • Marie Anne abordează cu totul ALTĂ chestiune decît cea pe care am semnalat-o eu.

   Eu m-am referit la faptul că trebuie să scriem corect numele unei persoane la care ne referim în public.

   Marie Anne îmi impută faptul că lipsește un cuvînt din ce am scris. Așa e. Dar eu nu obișnuiesc să mă leg de astfel de greșeli.

   Eu greșesc în fiecare zi, că scriu foarte mult. Așa că în fiecare zi corectez ceea ce observ sau ceea ce îmi semnalează alții.

   De asemenea, mai mult semnalez greșelile administratorilor de blog, care au posibilitatea de a le corecta (și sînt destui care îmi mulțumesc pentru asta), mai puțin ale comentatorilor, care, o dată ce au postat comentariile, nu mai au posibilitatea să și le corecteze (există bloguri unde într-un minut-două după postare poți să-ți verifici comentariul și să-l corectezi).

   Eu nu sînt interesat însă în primul rînd de regulile gramaticale, fapt pentru care l-am afirmat în alte ocazii.

   Sînt interesat de ATITUDINE. Iar atitudinile pocăiților în spațiul public mă îngrijorează.

   Folosesc regulile gramaticale pentru a semnala lenea pocăiților, mediocritatea lor, tîmpeniile pe care le produc, și mai ales fudulia lor.

   Dacă nu mi se permite AICI să vă bîzîi mai des, nu-i nimic, că am alte posibilități de a vă bîzîi. Și e mai rău să vă bîzîi în altă parte, pe teritoriul meu, că acolo nu aveți cum să-mi dați astfel de răspunsuri obraznice.

   Chestii de genul ăsta au fost încă de acum cîțiva ani și uitați-vă că nu v-au folosit la nimic. Alin Cristea își vede liniștit de treaba lui, în cadrul căreia există și secțiunea „Bîzîire”.

   Nu de „cat de cat putina inteligenta” e vorba, ci de cît de puțin bun simț. Deocamdată, pocăiții poartă culpa comună a lipsei de bun simț. Atîția bloggeri (inclusiv cel de AICI) și comentatori s-au plîns și se plîng de aceasta.

   Așa că nu sîntem la corectare (eu nu îmi pierd vremea cu corectări, am alte lucruri mai importante de făcut), ci sîntem la lipsa bunului simț.

   • Alin Cristea:

    Am primit duzine de sfaturi in doar o dupa-masa sa NU imi mai pierd timpul si energia cu un om ca dumneata. Nu sunteti popular aici dar nici in Romania ( printre crestini adevarati ).
    Aroganta si ura din dumneata vorbesc pe fata. Sunteti on om firesc. Mai este inca timp de intoarcere.

    Eu una am sa urmez sfatul unor oameni deosebiti si va voi ignora de acum incolo.

    Alin WHO?!

 26. Dear Alin Cristea:

  I will also apologize for not using your full name when I addressed myself to you. I apologized for my letter mistake but I see that you are taking some shots at me.
  I do not have interest in attacking and fighting, that’s not who I am.
  I am here, as I said before, to read, share ideas and thoughts, and to learn from the insights of others. We don’t always have to agree on things….It is, however, sad that we can’t have a discussion of points of faith or current events from a Christian perspective without anger.

  We are all a work in progress and I am thankful that God is still working on me. We are truly blessed to have God in our lives and may He help us grow in Him everyday.

  Ovidiu, I greatly appreciate your comment! I would also like to thank Marie Anne, Stefan, fr. Mihail, Daniel, and everyone else on this page for being a good sport and contributing to our discussion.

  I know that in the end we all are trying to grow and serve Him and this is by far our most important concern!

  With much appreciation to all of you. Peace and joy in the Lord!

  • Manuela, daca tot te bucuri si iubesti pe Isus, adica esti o crestina, as vrea sa-ti spun (fara ironie de aceasta data) ca exista un popor numit evreu, care a fost imprastiat de Dumnezeu pe tot globul pina la nivel de individ, ori poate doua trei familii intr-o arie. Si acest popor, in cei peste 2000 de ani nu si-a uitat limba, se roaga si o vorbeste din generatie in generatie, la fel ca acum mii de ani.Intrebare; Tu de citi ani ai parasit Romania? (sau ai renuntat la a fi romanca,sau ai vreo rusine cu cei ca noi de pe bloguri.Cine o apara pe Manuela?)Pace tie.

   • M-am adresat lui Alin Cristea in Engleza stiind ca stie si Engleza si pentru mine a fost mai usor sa exprim mai bine in aceasta limba niste ganduri generale.
    Ma straduiesc sa nu uit Romana si incerc acest lucru, dar cel mai important lucru este sa-L urmam pe Isus!

    Fiti binecuvantat cu multa pace si rabdare!

   • Manuela, sa ma ierti pentru indrazneala, dar scrii foarte frumos in limba romana.Mai era un lucru: tu educi copii sa invete limba materna sau, asa cit si cind cite un cuvint? Vezi tu, blogul este inca un ajutor ca sa implinim cele spuse de Dumnezeu: sa nu uitam niciodata ceea ce EL a pus in noi.Daca Dumnezeu vroia sa fi americanca, EL putea face sa te nasti in America, eu cred ca putea acest lucru nu? Si se vorbeste de limba materna, deci mama este cea care da tonul.Tu cred ca ai invatat sa vorbest cu mama ta si la rindul tau fiind mama o sa vorbesti cu copii tai, ca si ei sa invete limba materna. Nu este greu.Totul este sa nu ne fure bucuria blidul de linte.Fii binecuvintata.

   • Fratele MIhail,
    Va multumesc. Va raspund rapid pentru ca sunt intr-o mica pauza. Eu si sotul suntem foarte pentru limba romana si suntem pentru a invata copiii limba romana! O sa va bucurati de ce voi spune acum-sotul cu toate ca e american a invatat limba romana si ii place foarte mult. Noi frecventam biserica romana, si NU de americani! Este intr-adevar un om deosebit. A invata mai multe limbi este bine si pune mintea la lucru. YES, parintii mi-au dat o educatie deosebita si le sunt grateful ( recunoscatoare ) dar cel mai mult ii sunt recunoscatoare Domnului! Pentru noi EL este baza in familia noastra!
    Fiti binecuvantat!

   • @Manuela, pentru cle scrise si pentru cele ce le faceti in familia voastra, dati-mi voie sa va spun „va iubesc cu o dragoste agape” si Domnul sa va binec uvinteze.Daca sunteti intr-o biserica romana, atunci cred ca avem sanse sa ne vedem intr-o zi.Sunt 2-3 state mai la vest de voi.Pace voua.

 27. Manuela:

  Thank you my dear! Amazing words, you are a true testimony!!! Reading through your past comments was inspiring and made me post here also! Ultimately, I hope you continue to post here!

  God bless you!

 28. Eu nu cunosc engleza bine (am facut rusa, latina, franceza)
  daca as cunoaste-o suficient(si nu doar cea de balta) as urmari bloguri in engleza:
  deci..dragostea. :))))
  pe voi a poate face sa scrieti in romina, pe mine nu, sa pot traduce corect.
  Fr Mihail,
  locuiesc in Caransebes de vreo sase ani, lasind Brasovul…imi pare rau si acum…
  Voiam sa merg la Pincota sa ma intilnesc si sa-l ascult pe viu, pe fr Cristian, dar nu aveam credinta destula, ca voi putea sa ma intorc , nefiind niciun tren de noapte, pina in Arad.
  Nu eram pregatita suficient sa stau o noapte in gara(desi nu merit nici atit)…Crdeam ca stati acum in Cluj, unde am ceva rude de la nora mea,
  aveam unde gazdui, dar nu cunosc orasul.
  De asta cautam sa va „localizez”, ma gindeam ca ma puteti ajuta sa circul prin frumosul oras Cluj.
  Domnul sa va dea putere sa spuneti tot ce Duhul va da.
  Multumim pt fratele Ionescu, Domnului, pt tot.
  Mai ales ca nu este „ingimfat”..cum mai sunt unii p-aici, de care trebuie doar sa fugi.
  Domnul sa se indure de toti, ca multa vreme nu mai avem.

  • Sora Elisa, daca a fost dupa voia Domnului sa parasiti Brasovul, de ce va pare rau? Eu am parasit Clujul acum 10 ani si…nu-mi pare rau.Nu cred ca primeam binecuvintarile pe care le am acuma daca nu se intimpla acest lucru.Dumnezeu are planul lui si daca reusim sa raminem in planul lui ,lucrurile vor fi bune pentru noi.Toate impreuna lucreaza pentru cei ce iubesc pe Domnul,nu? Iar daca vrem sa-L facem pe Dumnezeu sa rida, ii spunem planurile noastre. Fii binecuvintata.

 29. In Spania, unii crestini uitasera sa vorbeasca limba mamei..bietii de ei..erau doar de citiva ani acolo…
  daca ma enerveaza ceva, apoi asta da.
  Altii , desi de zeci de ani(20-30) isi invata copiii limba romina, desi s-au nascut acolo, vorbind in casa „dulcea limba romineasca”.
  E drept ca Domnul a ingadui sa fim noi mai oropsiti aici..asta e alta poveste; nu e un motiv sa „ne desconsiderati pe noi si limba noastra”. 🙂
  „cu grecul m-am facut grec” zice apostolul, apoi noi spune altceva:
  ” cu rominul m-am facut american”. 🙂
  Sa cautam legatura pacii!

  • Sora draga Elisa,
   Sunt Romanian-American ( Americanca fiind de aproape 2 decenii ). Iubesc pe fratii romani dar si pe fratii americani si de asemenea iubesc pe toti fratii romani de pretutindeni din alte tari.
   Va iubesc si pe d-voastra. Sa iubim cu dragoste pe toti.
   Fiti binecuvantata!

 30. Fratele Mihail,

  Nu am putut raspunde chiar sub mesajul ultimul astfel ca o fac aici.
  Multumim mult de your nice words! Si ca sa spun cum se zice prin Ardeal….da, ar fi foarte fain daca veti veni pe aici vreodata.

  Fiti binecuvantat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: