CANDIDATA LA PREȘEDINȚIE ÎNTRE STĂPÂNIRE ȘI SUPUNERE

În prezent, Michelle Bachman este singura candidată la președinția americană în 2012. Întrebată recent cum vede dilema dublei poziții de conducere a guvernului și de supunere față de autoritatea soțului ei în familie, reprezentanta în Congresul SUA a… scăldat-o. De pe platforma ultraconservatoare care o caracterizează, nici nu-i de mirare. Și totuși întrebarea cere un răspuns. Poate o femeie să își negocieze rolul de lider suprem al unei țări și integrarea în structura de autoritate a familiei?
Deși experiența mea de viață îmi inspiră o predispoziție favorabilă pentru emanciparea politică a femeii, îmi permit să am rezerve cu privire la poziția de vârf. Limitele naturale – mai ales emoționale – sunt suficiente motive pentru a avea aceste rezerve.
Mai ales acum, în contextul confuziei generate de criza economică, impasul diplomatic și războiul împotriva terorismului, consider că autoritatea unui bărbat este mai de dorit.
Totuși, Bachman sau Palin, sună mult mai bine decât… Obama!
Asta așa, ca idee, că eu oricum nu votez! Deocamdată.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

29 răspunsuri sa “CANDIDATA LA PREȘEDINȚIE ÎNTRE STĂPÂNIRE ȘI SUPUNERE”

 1. Sint exceptii de la regula, de exemplu Margaret Thatcher. She was a „man” and a half.
  Remember when she told H. Bush :”George, now don’t go wobbly on me!”
  Sarah Palin has no chance, most women would not vote for her ( for one obvious reason: jealousy) 🙂
  Go Rick go!

  • I would definitely vote for Palin, but I don’t think it has to do with women :-). Some men would not vote for a woman, one of them being Remus it sounds like :-). Besides the media has worked very hard to make her sound dumb.
   We would love it if Ron Paul won, but people won’t vote for him especially young people. Little do they know that he is as close to the Constitution as you can get. He was a Tea Partier long before the Tea Party movement existed. All the things that Bachman, Perry, Cain etc. are saying now is the exact same things Ron Paul has been saying for years.
   Well, anyway, it looks like it’s going to be a Republican House and Senate in 2012 so you know the Democrats are going to pull out all the stops to hold onto the Presidency.
   If Perry beats O in the 2012 election, we would be ecstatic and overjoyed 🙂
   If Romney and Obama are the final choices, then we will write-in vote for Gabi Bogdan or Cristian Ionescu.

 2. Dupa parerea mea cred ca a sosit momentul ca femeia din societatea americana sa fie propulsata spre pozitii de conducere nu doar la unele corporatii ci si la „corporatia” presedentiei Americane. De ce spun asta? Am cateva motive si primul din aceste motive este posibilitatea femeii in ziua de azi de a conduce nu doar din motiv educational dar mai mult unul moral. In ultimii ani, si nu chiar doar in ultimii ci incepand de la JFK incoace, barbatul de la conducerea presedentiei americane a fost corupt de senzualism, sexualitate, lobbism, interese meschine, socialism, comunism si alte „pacate” ce domina vietile multor persoane ajunse la „varful piramidei”. Nu mai vorbesc de ceilalti politicieni, pastori de congregatii imense, oameni pusi in aceste pozitii pentru a fi lideri nu „marfa ieftina” pentru ziarele de scandal. Românii au in sangele lor acest „microb” de superioritate față de femeie. „Femeia trebuie sa fie supusa barbatului…” spun multi – mai ales dintre penticostalii nostrii. Eu cred ca „supunerea” trebuie sa se manifeste in familie in sensul ca femeia trebuie sa-si stie locul si rolul ei de mama, sotie unde deciziile de care atarna familia nu se iau la voia intamplarii ci cu acordul sotului, in armonie. Dupa parerea mea autoritatea sotului nu este subminata atunci cand sotia are o functie de conducere intr-o institutie, in raport cu educatia care o are. Femeia românca ajunsa in America are aceleasi indatoriri, atributiuni si responsabilitate ca si femeia americana. Eu cred ca a trecut vremea pentru biserica romana din America sa mai cante duminica de duminica acea cantare ce am auzit-o in pruncie „O iubita adunare, Am o bucurie mare, Am o mare bucurie…” La fel, si In acelasi timp si femeia secolului XXI s-a mai emancipat comparand-o cu femeia anilor ’50-’60. Revenind la Bachman eu cred ca Palin are o mai mare „greutate” decat ea. Ar avea sansa sa fie aleasa Bachman presedinte? Nu cred. Palin insa sper ca va candida si impreuna cu Perry cred ca vor motiva pe multi evanghelisti care s-au decis sa nu mai voteze initial, sa se intoarca si sa voteze in masa in primul rand pe actualul presedinte afara din office si pe unul din cei 2 sa-i voteze (Perry or Palin) in Salonul Oval.

  • Daniel Medre spune:
   „Românii au in sangele lor acest “microb” de superioritate față de femeie. “Femeia trebuie sa fie supusa barbatului…” spun multi – mai ales dintre penticostalii nostrii.”

   Observati#1 : romanii nostrii spun multe, ( cind nevasta nu e de fata). expresia: „Femeia TREBUIE sa fie supusa ” denota numai o DORINTA a penticostalului roman!

   Observatia #.2: Daniel Medre ar trebui sa se informeze un pic mai mult asupra efectului distructiv a miscarii feministe mondiale inainte de a face comentarii de genul „femeia secolului XXI s-a mai emancipat „.

   Observatia #3: eu nu am auzit cintarea”O iubita adunare, Am o bucurie mare, Am o mare bucurie”. Si sint in America de o multime de ani.

   Observatie #4: De la JFK incoace numai un presedinte a mai fost „prins” cu „senzualism, sexualitate,”, (Clinton), lobbism este o forma legala protejata de constitutie si socialismul nu a fost declarat ilegal(din nefericire)

   Cum ar putea o femeie sa faca un job mai bun decit un barbat? Sint femeile mai speciale? Nu sint supuse aceleasi firi pacatoase?

   Daniel Medre chiar crede ca o femeie poata sa faca un „better job” numai datorita faptului ca sa nascut „femeie”????

   • gabi bogdan,

    ai vazut ” talibanule ” ca, santem pe aceeasi linie ? Asta inseamna ca, in multe lucruri nu gandesti ” americaneste „.
    Felicitari pentru replica data lui Daniel Medre, care dupa cate se vede, are ceva probleme cu emanciparea feminina americaneasca. Dar stai linistit ca si la noi in Germania problema cu emanciparea este la fel ca, doar noi avem deja cancelara o femeie care conduce destinele unei natiuni.

   • „Observati#1 : romanii nostrii spun multe, ( cind nevasta nu e de fata).”
    Draga Gabi, stii anecdota despre sotul care spune prietenilor sai: „Nevasta-mea sta in genunchi in fata mea … si zice: „Iesi de sub pat nenorocitule …”

  • „“Femeia trebuie sa fie supusa barbatului…” spun multi – mai ales dintre penticostalii nostrii.”

   Păi și Palin este „penticostală,” nu? Că doar a frecventat o biserică penticostală din Alaska mulți ani. Problema e că ea „talks the talk but doesn’t walk the walk.”

   E cam rușine că nu știe să își crească copiii cu frică de Dumnezeu, lucru evident în comentariile pe care fetele ei le-au postat pe facebook in trecut si atitudinile fetelor din show-ul pe care l-au avut pe TLC. Nici să nu mai vorbim că a lăsat-o pe Bristol la Dancing with the Stars (probabily a political move), bineînțeles asta după ce Bristol a născut un copil necăsătorită… la 17 ani!

   Asta da „greutate…” Ar trebui ca Palin să își facă ordine in familie înainte de a candida la funcția cea mai importantă a țării.

   • Chris, what you’re saying is true, however, the difference is that she isn’t happy with her daughter having a child out of wedlock whereas Obama would have gotten his daughter an abortion because he wouldn’t want her punished with a child.
    So, if my only options are Palin-O or Bachman-O, I’ll go with either Palin or Bachman over O any day of the week 🙂

   • Yup, can’t argue with that. 🙂 I just hope Perry doesn’t have any „skeletons” in his closet…

    Seriously, we need a real candidate that will encourage small businesses, and will uphold at least some level of the Christian morality that this country was founded upon.

    I also think Bachman is very intelligent given her law background, but we’ll see what happens.

 3. Şi aşa femeile conduc din culise – în biserici, în societate, etc. What difference does it make?(Am auzit că pe Hilary Clinton o bate gîndul să candideze… Atunci chiar că ne ia Michiduţă!)

 4. Este interzis de Biblie ca o femeie sa ocupe functia de conducator al statului ( al barbatului, a familiei, a Bisericii ). Punct.

 5. Suna aiurea”doamna presedinta a Americii”
  Pai barbatii ce sa mai faca? sa croseteze?. 🙂

 6. Undeva, cândva, un anunț scria în felul următor: Angajăm cinci bărbați harnici, sau……o femeie! 🙂

 7. Nu erau femeii judecatoare in Israel?

 8. Cine stie, poate intr-o zi cu vreme buna o sa postez niste amintiri ale bunicului meu care , fiind prizonier in Rusia in zona din spatele frontului, barbatii fiind pe front in armata, apoi nu cred ca vreti sa auzit ce „frumos” se traia in comunitatea lor, ce decizii si ce atitudine luau femeile imediat folosind TT (cal.9 mm) Iar pentru noi pentru crestini, eu cred ca este foarte limpede biblia.Dumnezeu nu cred ca se poate contrazice, cit despre matriarhat, Eclesiastul ne spune ca nimic nou sub soare, ce a fost va mai fi, ce este a mai fost…asa ca noi se ne vedem de munca noastra pe genunchi ca oricum numai voia lui Dumnezeu (data sau ingaduita) se va infaptui si nicidecum planurile sai logica noastra.Cit pentru Gabi Bogdan: apropo de Margareta, ce dovezi imbatabile sunt ca a fost femeie, pe de o parte, cit despre crestinismul din Anglia nu cred ca vrei sa vorbim.Eu nu dau vina pe ea, dar…ce vedem este realitate, nu? Si a inceput in vremea ei! Fiti binecuvintati.

 9. O femeie pentru a avea cariera de cele mai multe ori trebuie sa sacrifice pentru aceasta pozitie familia ei… Cariera trece, familia ramane… Chiar zilele trecute in judetul meu o femeie de cariera s-a sinucis din cauza problemelor de familie… 😦

  Nu este foarte normal pentru ca o femeie sa conduca cu atat mai mult cu cat pentru aceasta nu de putine ori trebuie sa isi nege chiar modul in care a fost creata („ajutor potrivit”).

  Si din perspectiva eterna emanciparea pe care o au acum se va intoarce impotriva lor … cand se va roti roata (Isaia 3), va dati seama cat de jos vor ajunge?…

 10. Remus
  Stai jos!

  • Daniel Medre,

   io zic sa te potolesti si sa incetezi a ma, mai impunge. Eu ii spun o data la un om, de doua ori si a treia oara nu mai fac multa sedinta cu el.
   Deci, te rog.

 11. If some of you really don’t want to vote for a woman, you’ll still have this option:

  Go to this link, if it’s too long, skip to the end….it will be worth it! ( last 25 seconds or so )

 12. Un verset interesant, oare ce vrea sa spuna?
  Isaia 3:12 VDC
  Poporul meu este asuprit de niște copii, și-l stăpînesc niște femei!

  • Gabi, we thought you were on our side :-).
   Our preference would be Perry, Cain or Bachman, but like I said in the above comment, I’d take either Bachman or Palin over O if those would be the only options!

   I can’t believe that half of the American people are this dumb to not be able to look at the facts, put two and two together and see what is going on. It is painfully obvious that liberals are trying to create a two-class society. They don’t believe in all their progressive thinking and redistribution of wealth or they would be giving their money away right now. They are trying to take the money from the middle class and give it to the poor people which will create a humongous lower class in which all people are equally poor. The entire time they do this, they will keep stuffing their money away and not giving a dime or paying taxes. When it’s all over, they are the super-rich, elite ruling class. This sounds total conspiracy theory, but there is no other explanation. They say one thing and do another. Actions speak louder than words, and they say they are progressive liberals but live like capitalistic Republicans.

   Politics and liberals drive me absolutely bonkers. I just cannot believe how incredibly silly and uneducated the American people are.

 13. Imi pare ca e pe vremea noastra. 🙂
  copiii sunt foarte mofturosi si neascultataori inca de la gradi,
  isi impun gusturile pina si la soseta din picior, cerind alta, ca asa vea el. 🙂
  iar femeile sunt „mai ceva” ca madam Bovary
  … „Madame Bovary este simbolul decaderii morale eterne, al prabusirii umane si al simturilor ”
  „la un nivel ascuns primei priviri, un exemplar feminist, care isi neaga rolul desemnat de societate, de sotie si mama, pentru a duce o existenta independenta, fie ea si reprobabila.”

 14. Frate Cristi
  Politica pe care o faceți este ca nu faceți nici-o politica este adevărat….. Dar nu e rAu sa ii puneti pe alții sa facă pt dumneavoastră.
  Si cuvântul „Deocamdată” mă face sa cred ca mucul încă mai fumega. Tot mai este nadejde.
  Ma-s muta in Chicago(chear dacă nu îmi place orașul) numai sa știu ca am merge împreuna sa votam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: