BETEL, ORADEA ȘI GLORIA, BUJAC-ARAD

Astăzi am avut o zi foarte încărcată.
Dimineață am vizitat Biserica Penticostală Betel din Oradea, păstorită de fratele Liviu Apolzan. Ca de obicei neîncăpătoare, această adunare a fost pentru o vreme în anii ’70 cea mai mare biserică penticostală română. Am fost impresionat de câteva lucruri:
– viziunea extraordinară a unei instituții de învățământ (până la clasa a 12-a) de succes;
– o școală profesională de profil medical;
– calitate muzicală de excepție la serviciile divine;
– un cor extraordinar;
– un pastor dinamic, vizionar și integru;
– o adunare foarte disciplinată;
– curajul de a lansa un nou proiect: studio de televiziune în cadrul Liceului Teologic Penticostal Betel în parteneriat cu Credo TV…
După amiază ne-am deplasat spre Arad unde am participat la serviciul de seara al sărbătorii inaugurării Bisericii Gloria din Bujac. Fratele Moise Ardelean este pastorul acestei biserici numeroase, cu peste 1,300 de membri botezați. De-a lungul anilor, din Bujac au emigrat câteva mii de oameni. Am admirat această nouă construcție cu respirația tăiată: un adevărat etalon de grandoare simplă, funcționalitate, dotare de excepție și în acest cadru, un popor cu adevărat binecuvântat de Dumnezeu. Tot ce am văzut și auzit acolo a fost de bun gust, excelență, decență și echilibru. Pastorul Moise Ardelean, președintele Comunității Regionale Arad, este prietenul meu bun de 27 de ani, dar nu exagerez cu nimic și nici nu voi fi subiectiv afirmând că la ora actuală este un om, soț, tată și bunic, pastor și predicator demn de toată admirația!
Sunt încântat de felul cum Dumnezeu i-a călăuzit pașii, cum l-a folosit până acum! Nu pot decât să anticipez un viitor glorios în Domnul pentru el și biserica aceasta!

Ne-am întors destul de târziu la prietenul nostru Silviu Cuc. Prin el ne-am făcut o părere superlativă despre ospitalitatea bihorenilor! Cu noi a fost și pastorul Ioan Bogdan de la Biserica Tabor din Oradea, vicepreședintele Comunității Regionale Bihor. Mă onorează prietenia acestui slujitor dinamic, care nu încetează să mă impresioneze cu verva lui contagioasă pentru misiune, ucenicizare și carte creștină.
Mâine dimineață vom fi din nou la Liceul Penticostal Betel pentru ceremonia deschiderii anului școlar.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “BETEL, ORADEA ȘI GLORIA, BUJAC-ARAD”

  1. Asteptam itinerariul pe toata durata;
    daca veti fi in apropiere(macar 100km) viu cu toata inima si cu trenul. 🙂
    sa va intilnesc.
    Doresc sa-mi fac aceasta bucurie, poate o vrea si Domnul.

  2. Multumesc…fain, sper, adica CRED ca Domnul imi va da dupa inima mea. 🙂

  3. Daca tot vorbiti de numar de membri. Eu,sunt din Betel Oradea si va pot da o cifra exacta de la ultima dare de seama. Betel Oradea, are 3123 de membri. A doua ca numar de membri din Romania, cel putin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: