BISERICA BAPTISTĂ EMANUEL – ORADEA, EVANGHELIZARE ÎN CORT – HIDIȘELUL DE DOBREȘTI

La serviciul de dimineața am vizitat Biserica Baptistă Emanuel din Oradea. O construcție impresionantă, sanctuarul bisericii acomodează peste două mii de locuri (din câte am înțeles, aproximativ 2,400). Pastorul Doru Hnatiuc ne-a întâmpinat cu multă dragoste frățeasca! Ceilalți slujitori ai bisericii erau plecați în diferite misiuni. Participarea a fost foarte numeroasă, sala fiind aproape plină. Corul și orchestra s-au prezentat admirabil! Atmosfera bisericii a fost deosebit de caldă și plăcută. Am folosit textul din Ioan 21 pentru un mesaj intitulat „Ce înseamnă a-L urma pe Domnul Isus?”
Seara am participat la o adunare de evanghelizare în cort. O mulțime de oameni au umplut spațiul amenajat, o parte a celor prezenți stând în picioare. Corul Bisericii Tabor, fanfara Bisericii Betel și grupul Harmony din Timișoara au lăudat pe Domnul. Fratele Silviu Cuc a depus un efort deosebit pentru organizarea acestui eveniment în satul său natal. Am ales Ioan 4 pentru mesajul „Ascunzători periculoase”.
Credo TV a filmat ambele servicii.
Mâine plecăm spre Cluj.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri to “BISERICA BAPTISTĂ EMANUEL – ORADEA, EVANGHELIZARE ÎN CORT – HIDIȘELUL DE DOBREȘTI”

 1. V-am văzut la Biserica Baptistă Emanuel. Foarte frumoasă predica. Eu unul am ținut pentru mine învățătura potrivit căreia a-L urma pe Domnul Isus înseamnă a-l iubi pe Domnul Isus, adică a trăi în sfințenie pentru El. Nu că nu știam acest lucru – noi, evanghelicii, știm multe… – dar am auzit-o într-o manieră… să-i zic proaspătă, și mi-a mers la inimă. Domnul să vă păzească în călătoria spre casă și să vă dea izbândă în toate!

  • Sunt de acord cu tine, Mesagerul este Duhul Sfant iar cananul de data aceasta a fost fratele pastor Cristian, mi-a placut predica si tot programul, de la Biserica Baptista „Emanuel”. Imi doresc ca Domnul sa ne ajute sa-l urmam cu adevarat, in dragoste, urmarind pacea si sfintenia.
   Excelent s-au prezentat corul impreuna cu orchestra inca odata m-am bucurat de muzica buna pentru suflet, care cred ca este realizata cu mult sacrificiu. prin tot ce am vazut ieri mi-a fost inviorat sufletul si m-am bucurat de harul lui Dumnezeu revarsat din belsug peste noi.
   Domnul sa primeasca jertfa!
   Sa inregistrat programul de catre credo TV, cand o sa fie transmis in reluare?

 2. Ooo da, ati fost la Emanuel? Ce mult imi plac serviciile divine de la aceasta Biserica, cum este organiza si implicata in formarea copiilor si tineretului intr-un mediu crestin, aceasta pentru ca au gradinita, scoala primara, scoala generala, liceu si universitate. Imi place si bordul de conducere care este alcatuit din oameni de o deosebita valoare, la Emanuel imi place tot, cred ca ar trebui sa ea de le noi doar rugaciunea in rest este bine, o Biserica vie si cu viziune. Ea are trecut, prezent si viitor daca ramane tot in Domnul Hristos. Cat despre cum se canta, cor+orchestra ce sa mai zic, nota 10+++. Nu este de mirare are scoala de muzica si facultate de muzica. Cand sunt in Oradea nu imi permit sa nu merg la un program de biserica sa ca sa ma zidesc prin cantarea corului (si nu numai pentru ca aici sa canta doar muzica sacra, fara folk si muzica seculara cu versuri crestine sau worship, etc…) si sa ascult Cuvantul Domnului vestit cu autoritate si claritate mai ales cand este fratele Paul Negrut, un om deosebit. La capitolul inchinare prin muzica avem multe de invatat de la ei la toate capitolele dar mai ales la ce este bine sa se cante si ce nu si cum ar trebui sa cantam.
  Frate Cristi, poate reusiti cumva daca tot aveti legaturi cu ei sa organizati si pentru lideri cu inchinarea din bisericile penticostale din Romania si nu numai ceva seminarii in care sa fie predate, studiate, abordate teme despre inchinare, muzica in biserica pentru ca stiu ca au profesionisti de nivel mondial care predau la facultatea de muzica si in plus sunt credinciosi evanghelici, cred ca avem foarte multe de invatat de la ei mai ales ca unii dintre ei, pe langa Universitatea Emanuel mai predau muzica si la celebrele Conservatoare din Romania, lucreaza cu filarmonicile de stat si nu doar ca sunt specialisti in domeniul lor dar cred ca au o viziune clara asupra muzicii seculare si muzici bisericesti. Este doar o idee la care va rog sa va ganditi si daca Domnul va pune in inima ceva legat de aceasta lucrare, cred ca se pot realiza lucruri frumoase prin schimb de experienta.
  Multa binecuvantare si har in slujire sa va dea Domnul!

  • Ai dreptate Ionel, si eu mi-as dori sa se cante asa si in bisericile noastre dar trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca nu oricine poate realiza asa ceva, au resurse si asa dupa cum ai spus oameni cu viziune, dornici sa realizeze ceva pentru Dumnezeu si aceasta face diferenta. In cor si orchestra cu siguranta sunt persoane care au scoaii de muzica sau pregatire solida in domeniul muzical… tot ce am vazut cand am mai trecut cu ocazia diferitelor evenimente, pe la Biserica Emanuel pot sa zic, ca a fost „EXCELENTA”.
   Pe noi ne ruineaza Ionel, asa zis „muzica crestina contemporana”, avem impresia ca daca infiripam o chitara electro-acustica + o chitara bas + o chitara electrica + un keyboard + un set de percutie si ceva voci care si alea mai mult striga, gem si se chinuiesc teribil sa imite cantareti de muzica pop, rock si alte genuri ale muzici usoare, credem ca aceasta este muzica buna pentru suflet, ce trist mai ales ce bine poti vedea si intelege lucrul acesta atunci cand asculti un astfel de ansamblu cor+orchestra precum la Biserica Emanuel. Pana nu ne vom trezi la realitate vom mai suferi mult si ce este trist ca pastori cei mai multi nu pot sa vada sau nu au timp sa inteleaga ca secularizarea biserici astazi este grabita cu viteza sunteului de insasi asa zisa „muzica crestina contemporana”… trist dar adevarat…

 3. Daca ajungeti la Cluj va rog sa transmitei salutari si din partea fam.Vesa celor de acolo(Iosif Muresan,fratelui Apolzan din Biserica caruia fac parte si rudele noastre),deasemenea posibil sa va intalniti si cu cei mai apropiati noua.Multumim anticipat si va asteptam la Chicago.

 4. Ne rugăm c-a Dumnezeu. sa te păzească şi sa te ocrotească, Şi la următorul popas pe care vei face în Sibiu, daca v-a voi Dumnezeu să fiu şi eu acolo. Doamne ajutăne!!

 5. Da, m-am bucurat sa citesc:
  ,,Atmosfera bisericii a fost deosebit de calda si placuta”.
  Minunat!

  anatatarandras.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: