STATUL PALESTINIAN ȘI JOACA DE CUVINTE A ADMINISTRAȚIEI AMERICANE

Am avut ceva timp să aflu ce se mai petrece în lume. Cum în zilele următoare se decide soarta „statului” palestinian atât cât poate fi promovată de un vot la ONU, m-a interesat să văd poziția administrației americane. Ca de obicei în ultima vreme, joacă pe cioburi, încercând să clarifice în mod confuz poziția duplicitară a unui președinte prins în propria sa încurcătură. Administrația se află între o piatră și un loc tare: dorința de a susține recunoașterea unui stat palestinian și viabilitatea politică în preajma unui an electoral. Ultimul joc de cuvinte aparține Secretar-ului de stat american, doamna Clinton:
„Susținem soluția celor două state, independente, cu recunoaștere reciprocă, Israel și Palestina, dar considerăm că adevărata cale este negocierea între cele două părți.”
Indiferent dacă americanii vor folosi dreptul lor de veto pentru a bloca rezoluția ONU, va fi doar o expediență politică. În perspectiva profetică, atunci când Statele Unite nu mai oferă suport necondiționat Israelului, își pierd rațiunea de a exista.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

33 răspunsuri sa “STATUL PALESTINIAN ȘI JOACA DE CUVINTE A ADMINISTRAȚIEI AMERICANE”

 1. Asa este toate merg in directia aceasta, noi avem doar datoria sa ne incredem in Domnul si sa ramanem in ascultare de El ca sa primim izbavirea de la El.
  Dumnezeu sa va intareasca si sa va foloseasca in Sibiu.

 2. „perspectiva profetică, …. suport necondiționat Israelului, …rațiunea de a exista.” Asa citesc eu ultima propozitie.
  Probabil sunteti prea obosit…

 3. „În perspectiva profetică, atunci când Statele Unite nu mai oferă suport necondiționat Israelului, își pierd rațiunea de a exista”.
  Sa inteleg din exprimarea aceasta ca in perspectiva dumnevoastra profetica, nu o sa va mai intoarceti in USA? Ca nu poti sa te intorci in ceva ce nu (mai merita sa)exista(e), nu? O sa mergeti direct in Tel-Aviv sau Ramallah?
  Sau in exprimarea pretios-pretentioasa a unei situatiei prezente este ceva neclar?
  Istoria veterotestamentala sunt mentionate state care au existat si au fost chiar folosite de Dumnezeu pentru a disciplina Israelul si spritualitatea lor compromisa. Au existat ratiuni pentru Dumnezeu de a avea pe Pamant state neprietenaose fata de Israel. Sau Ii lipsea lui Dumnezeu vre-un update la perspectiva Sa profetica? Ca noi iarasi pare ca stim mai bine decat El ce trebuie sa se intample…

 4. Eu cred ca in vremile noastre calitatea de crestin nu se rezuma doar la a o afirma, iar cu inima sa fii in alta parte.Trebuie dovedita.Ori, daca este greu sa intelegi „perspectiva profetica” si o iei ca o afirmatie a unui filozof, filfizon sau teolog scos de la naftalina, atunci este posibil sa pui si asemenea intrebari. Un crestin care afirma, ca pentru noi singura sansa este ca „nec onditionat” sa binecuvintam „maslinul in care suntem altoiti” eu spun ca dovedeste ca a inteles pe deplin scrierile sfinte ale bibliei. Cine este de alta parere sa „faca si traducerea ” celor intelese , altfel ramine doar un gica -contra si in acest caz cheltuim orzul pe giste.Domnule artzar, cum poti sa faci aemenea legaturi, intre profetic si ceva de actualitate imediata? Ce fel de ginduri tii ascunse in spatele acestor afirtmatii.In nici un caz crestine.S-apoi inca nu se stie ce hoatarire iau americanii, daca ei se gindesc mai biblic decit dumneata? Daca au invatat cite ceva din cele ce se intimpla in ultimii jdeani? Ca daca ai fi profet, ai stii ce inseamna „perspectiva prfetica”. Asta este o alta parere.A mea.

 5. @ artzar

  „Istoria veterotestamentala sunt mentionate state care au existat si au fost chiar folosite de Dumnezeu pentru a disciplina Israelul si spritualitatea lor compromisa. Au existat ratiuni pentru Dumnezeu de a avea pe Pamant state neprietenaose fata de Israel.”

  Israelul (reprezentat prin smochin) a fost pedepsit de Domnul pentru păcatele lui, dînd prin aceasta posibilitate neamurilor (reprezentate prin copaci, inclusiv arţari) să beneficieze de Harul nespus de mare a lui Christos.
  Dumnezeu lucrează pe mărturia a doi sau trei martori. Aşa cum în vechime, din ceice au plecat din Egipt spre ţara promisă, numai două persoane au intrat în ţară – Iosua şi Caleb – Iosua fiind evreu iar Caleb dintre neamuri, tot aşa în Împărăţia Cerului vor intra Israel şi Neamurile.

  În ce priveşte partea de moştenire a lui Israel, aceasta a fost stabilită direct de Dumnezeu, şi ONU nu are drept de a trage linie şi de a fărîmiţa ţara după bunul lor plac. Dacă vor să guste mînia Domnului, atunci e cu totul altceva!

 6. Chiar ma gindeam, daca unii romani din Romania au inceput initiativa ” semnaturi ptr infintarea statului Palestinian”, ce ar fi daca romanii din America ar initia ” semnaturi ptr. recunoasterea (de catre arabi) a statului Israel”?

  Nu ca ar face o diferenta. Ca si asa „nobody will pay attention ” la citeva semnaturi amarite de la citeva sute de romanasi.

  Da ne putem da si noi mari ( a la Vaisamar si DM).

  Latram si noi la caravana.

  O actiune simbolica care sa ne faca sa ne simtim bine.

  Ca prea ne simtim rau de cind cu Obama, Elim, Cristea si scumpirea benzinei.

  Si inca o prezicere: daca America va forta Israelul in acest pact, in 48 de ore, ( foarte probabil)USA va fi lovita de o catastrofa. ( cum sa intimplat de fiecare data , documentat in cartea „Eye to Eye: Facing the Consequences of Dividing Israel „)

  • Frate Gabi,
   Buna ideie cu…“nobody will pay attention ”, cu care am vrea sa ne dam si noi mari (romani)!
   Indiferent de…”somitatile” mai mult sau mai putin evanghelice dar totusi mioritice prin vocatie si pro-palestiniene…prin prestatie (!), nu suntem decat niste…cocosi de tabla infiti in varful turlei bisericii si care „ne orientam” dupa cum bat…vanturile lui Obama…BinLaden, fie iertat, ca nu-i mort ! Verticalitatea noastra de crestini evanghelici tine de prea multe ori de cum…bate vantul, de politichia vremii (de parca am avea vreun castig de-aici si nu din credinta data sfintilor odata pentru totdeauna) si nicidecum tinand cont de „Ce zice Scriptura ?” „Cum citesti in ea ?”

 7. @Mihail & Ovidiu Marinca
  Domnilor,
  Comentariul meu se referea la o exprimare din acest articol. Faptul ca dumneavoastra incercati a va lega de persoana mea – fara a-mi cunoaste macar escatolgia persoanala – arata ca doriti sa polarizati nivelul discutiei in alta parte. Nu voi merge intracolo. Daa doriti a dialoga va invit sa ramanem la exprimarea la care m-am referit)“În perspectiva profetică, atunci când Statele Unite nu mai oferă suport necondiționat Israelului, își pierd rațiunea de a exista”.) si la ce se poate deduce din ea.

  Lumea crestin-evanghelica este in suferinta si din cauza unor exprimari nefericite, a unor absolutizari gratuite asupra unor stari, fapte, lucruri a caror finalitate poate fi si alta decat cea pronosticata. Nu intru in domeniul profetologiei actuale mai ales in cel al implinirii lucrurilor enuntate. Nu-s profet( si nici nu ma voi considera vreodata) dar perspective profetice am tot privit si ascultat(din California la Chicago si alte colturi ale lumii si Diasporei) in ultimii 20 de ani. Cat din ele s-au implinit? E jenant sa spun. Cati din cei care le-au enuntat sunt in continuare lideri prin biserici? Aproape toti (desi stim ce spune Biblia cel care profeteste si n-are parte de implinirea profetiei). Am senzatia uneori ca suntem la case de pariuri sportive. “Mergi cu 1, X sau 2. Alege 1 solist!” etc. Tot asa multi vin si “vand” pronosticuri sprituale.

  Domnilor, avem o singura Biblie si mai multe scoli de interpretare. Nu considerati ca trebuie sa existe cel putin mai multa decenta atunci cand alti crestini, mantuiti prin credinta in acelasi Christos, au o alta intelegere bazata pe texte din aceiasi Sfanta Carte? Exista foarte multa speculatie si putina pricepere in intelegerea vremurilor(unde suntei voi fii lui Isahar ca nici voi n-ati fost profeti – 1 Cronici 12.32) si priceperea de a vedea voia lui Dumnezeu printre evenimentele socio-cultural politice prezente. Unii si altii merg pe aceste carari interpretative si ajung sa se razboiasca ideologic spre al cui folos? Al lui Dumnezeu?

  Cei care ma reprezinta acum politic, primul minstru Canadian si adminstratia sa, vor vota impotriva solicitarii Palestinei de la ONU. Deci Canada are ratiuni sa existe, nu? Sunt OK cu asta. In virtutea exprimarii initiale, ce considerati ca se intampla cu Romania unde dl. Ministru Teodor Baconschi(care are ceva habar si in chestiuni religioase – a fost ambasador al Romania la Vatican) a declarat ca Romania se va abtine in votul de la ONU. Adica nici asa, nici asa. Care va mai fi ratiunea de a a exista in dreptul Romaniei si a altor state ce vor fi indecise? Ca vorba ceea, tarisoara carpato-danubiano-pontica e mana cereasca pentru afaceristii evrei. Vedeti cata confuzie poate aduce o exprimare pretios-pretentioasa.

  Personal consider ca mai multa decenta in exprimare si echilibru in formularea unor pareri exprimate de liderii de opinie ar face mai bine cauzei crestinsmului decat sute de perspective profetice ferm enuntate dar care nu se implinesc.
  Cred in opiniile echilibrate care nu te fac nici antisemit si nici propalestinian.

  • Domnule artar, ma bucur sa va salut si sa va urez o sara linistita. Ma gindeam si inainter ca nu sunteti profet, si ma bucur ca imi confirmati.Dar, crestin sunteti? La aceasta intrebare nu ati raspuns.Poate meritam dupa ce am citit cu respect parerea dvs, sa ne lamuriti, intrucit, dupa parerea mea postarea fratelui pastor Ionescu nu profeteste nimic, ea vorbeste de niste profetii dintr-o carte numita biblie, si care , tare ma tem sa nu fie incalcate la aceasta ora de conducerile unor tari.Iar daca spui despre Baconschi, pai nene, noi nu vorbim de hoti, noi vorbim de crestini. Sigur, tot despre ceva voturi ar fi vorba, dar ,paradisul afaceristilor ramine USA ,Canada, Germania, China, si sa nu va mirati, dar sa nu uitati ca exista si Rusia.Da. Deci cu ce veniti dvs nu ne rapsundeti la parerile exprimate de crestineste ,pe baza bibliei.Ce vorbiti dvs gasim prin ziare. Ramine totusi valabil ( parerea mea) ce este scris(parafrazare) cine binecuvinteaza v-a fi binecuvintat si cine …nu stie ca se joaca cu poporul ales al lui Dumnezeu, apoi sa nu stie, dar…hai sa fim seriosi.Eu cel putin nu vreau sa va duc nicaieri, sunteti destul de greu,doar afirmamcite ceva despre profetii, acestea fiind biblice, nu cred ca au legatura cu intoarcerea pastorului la familia lui acasa, la adunarea si credinciosii pe care ii pastoreste.Mi se pare ca asa suna mai a respect.Si pentru biblie si pentru fratele pastor.Pe viitor, ca nu se stie cit mai avem, aveti curajul si semnati, sau „semnati anonim” este doar in dreptul dvs.Fiti binecuvintat de Domnul Isus.

   • @Mihail,
    Domnule eu ma opresc aici. Maniera dumneavoastra de a rationa si raspunde arata ca nu ati priceput argumentul de care vorbesc. Nu ma ascund sub anonimat si cu un minim efort ati fi putut gasi cine sunt si de ce scriu sub „artzar”. Drum bun in continuare!

 8. Weekly Standard today:
  „The logo of “the Permanent Observer Mission of Palestine to the United Nations” – on their website and on top of their official statements at the U.N. – shows the Palestinian Authority’s claim to a Palestine that stretches throughout the entire historical entity of the former Palestine mandate.”
  http://www.weeklystandard.com/blogs/palestinian-logo-suggests-elimination-israel_594027.html

  Hmmm. Oare ce parere au adunatorii de semnaturi pentru formarea unui stat Palestinian?

  W.W.C.D?
  W.W.M.D?

 9. Ma bag in discutie pentruca sincer apreciez postarea lui „artzar”,ati reusit sa punctati exact ce
  gandeam si eu,dar ati facut-o foarte bine.
  D-nul Mihail,las-o mai incet(…)
  Fariseismul care bantuie acum prin biserici e ceva de groaza, plus o subtila mandrie,
  ceva de genul:”noi suntem sfinti,ceilalti….vai steaua lor”
  Apropo,domnule pastor pe cand un articol despre patima asta:mandria?

  • Bobo, daca tu ai vrut sa spui exact ce a spus artar, este destul de usor de inteles.Nu prea va cred ca cititi biblia. Daca o faceti atunci in nici un caz nu v-ati permite afirmatii gen „gluma” la adresa unui pastor sau legat de profetiile biblice despre poporul ales de Dumnezeu.Basca ar mai fi ceva scris prin biblie despre vorbire, Duh, sare si consecintele unei vorbiri ususratice pentru cei ce fac acest lucru. Lamureste-ma te rog frumos ce argumente ai avut in vedere cind ai scris cuvintele „fariseismul” si „subtila mindrie” pentru ca eu zilnic ma rog Domnului sa ma pazeasca de asa ceva.Singura categorie ” criticata” de Isus au fost fariseii.Cit despre lasatul mai incet, nu este problema dvs, este problema fiecaruia si Domnul sa ne ajute. Este dureros ,dar nu vreau sa gindesc una si sa spun alta, atunci adevarat ai avea dreptate.In timpul postarii, mi-am amintit o veche vorba de prin zona Ardealului.Se refera la turmele de oi ale celor din Marginimea Sibiului, care in deplasarea lor foloseau magarusii de samar. Ei , ca sa fie ilustrata de cea mai puternica elocinta, taranii mei spuneau: nu este treaba magarului de unde beau oile apa. si cred ca aveau mare dreptate.Viata ne-o dovedeste la fiecare pas. Fii binecuvintat.(o spun cu toata dragostea, cu sinceritate si fara mindrie)

 10. Aciduzzu,
  grija ca dau navala liberalii. 🙂
  numai acestia vin cu acuzatii de fariseism;
  cind nu-i place cuiva ca-i spui corect adevarul, cum te pune la zidul fariseilor.
  Frate Mihai, inainte cu steagul Domnului nostru, sa calcam peste scorpii.
  Sa ne iubim dusmanii, cit despre cei care isi zic frati, dar nu sunt decit lacomi, curvari..etc..departeaza-te.
  Domnul sa se indure de toti.

  • Macar daca ar putea sa se ridice si la nivelul de „vrasmasi”.Poate asa vor intelege ca eu ii iubesc, problemele discutate sunt pareri si eu spun de fiecare data, pot fi contrazise, dar, am o singura rugaminte:cu texte biblice, nu cu acuzatii sau judecati la adresa persoanelor.Poate ca sunt cel mai pacatos de pe pamint! Si…un pacatos care are si el o parere, ce este asa de extraordinar? Problemele probabil sunt in alta parte, eu nu vreau sa identific pe nimeni, nu vreau sa corestez pe nimeni, VREAU SA MA BUCUR IN CUVINTUL LUI DUMNEZEU CU CEI CARE ACCEPTA ASA CEVA.
   @ Bobo, cit despre mindrie, te rog frumos sa-mi dai o posibilitate de conversatie in particular si ai sa auzi lucruri pe care putini dintre noi au curajul sau puterea sa le afirme.Da. Sunt crestin penticostal si nu ma deranjeaza sa ma bucur public ca Dumnezeu s-a indurat si de mine si m-a adus in biserica LUI. Dar atentie, a LUI nu a celor ce-sim permit judecati si clasificari la adresa fratilor.Cit despre argumentul tau dl artar, nici dupa a doua postare nu mai lamurit.Doar l-ai pomenit.Afirma-l raspicat, poate voi intelege si eu ceva si o sa-mi corectez cele spuse, dar…concretul lipseste.Si sa nu-ti faci probleme, eu inteleg destul de bine si ,zic eu, destul de usor, daca este biblic.Vorba lui Alin Cristea, uneori este greu cu crestinii.Fiti binecuvintati cu har si pace in sufletele voastre.

  • După logica Vechilor Cărări, Isus a fost… liberal!

   Ce i-a mai acuzat pe farisei de… fariseism!

   • Domnul nu i-a acuzat pe fariseii autentici degeaba;
    imi pare rau, era vorba de acuzele degeaba , aduse celor care cauta sa faca voia Domnului; de catre cei care NU vor sa faca Voia Domnului(liberalii)
    Acum e mai limpede?

  • @vechile carari @Mihail,

   Dragii mei,
   Sunt unii care „functioneaza” pe blog doar din…criza de popularitate !
   Nu-i intereseaza CE ZICE SCRIPTURA, nu-i intreseaza O ORIENTARE POLITICA SANATOASA, nu-i intereseaza UN PUNCT DE VEDERE SANOTOS (DIN…PUNCT DE VEDERE) LOGICO-RATIONAL ci doar ca sa imparta vizitatorii in doua tabere imaginare: „prosti” si „dastepti”. (Se intampla ca si in poesia „Imparat si proletar” de Mihail Eminescu, cu cei care impart lumea in „mizeri si bogati…”) De aceea ii tot dau inainte cu: „voi nu stiti nimic, voi sunteti prosti…; las’ ca va spun eu !”
   Argumentatia lor cu pretentie de…apostila, de legalizare notariala, se face prin etalarea disertatiei emanate la periferia cunoasterii si doar de dragul (dorul ?) popularitatii, de dragul iesirii din anonimat.
   Si uite-asa prin exercitiul „punerii palmei in gura cunoasterii”, devin peste noapte notorii, VIP-uri sau chiar martiri ai ideilor strambe !

   Conjuga „oua cu boua” (dupa cum se exprima altadata Fanus Neagu…), „cerand vreo…palme noua…” pentru ca nu fac altceva decat sa stalceasca limba romana…Sunt asi intr-alde politichiei, oriunde si oricare ar fi aceasta, se viseaza consilieri prezidentiali, intemeietori de state fantoma si fara niciun deziderat plauzibil, pun coada la pruna, gauresc macaroana si descopera…mersul pe jor…Merita toata atentia dar si toata doza de…hilaritate grobiana ! (GROBIÁN, -Ă, grobieni, -e, adj. (Despre oameni) Prost crescut; necioplit, grosolan, bădăran, mitocan. [Pr.: -bi-an] – Din germ., pol. grobian.Sursa : DEX ’98).

 11. D-nul Mihail,din raspunsul dumneavoastra m-am lamurit de sinceritatea dumneavoastra.
  Cat despre „o veche vorba de prin zona Ardealului: nu este treaba magarului de unde beau oile apa. ” e o vorba batjocoritoare si jignitoare(sunt din Ardeal si stiu contextul in care se foloseste).Dupa care o dati cu pacea,iubirea si umpleti podul omului, de binecuvantari.
  Pai nu vorbeam mai sus de fariseism?
  M-as bucura daca domnul Ionescu ar aborda un subiect ceva de genul:
  „Cum vorbesc cei desavarsiti?”
  Domnul sa aiba mila de noi toti.
  Sper ca nu se sterg posturile,adica nu se cenzureaza.

  • @@Bobo, sincer, nu vreau sa jignesc pe nimeni! La ce mi-ar folosi? Problema pe care am vrut s-o expun este legata de arbitrajul tau, cit de tare sau de incet sa merg. Singurul proverb romanesc gasit de mine este acesta.Daca ai altul, ma bucur sa-l invat sa nu mai arat a om care jigneste.
   In alta ordine de idei, te rog raspunde la cele doua probleme: fariseism (fara sa folosesti comentul doi) si mindrie subtila.Ramine propunerea mea de dialog in particular, asa as putea sa-ti explic in cazul meu aspectul cu mindria; unde am fost si unde (cred)ca sunt!
   Cit despre pod, DA, sa ti-l umple Dumnezeu de binecuvintari, si nu numai tie, ci la toti pe care EL ii are in grija.

 12. Mihail,
  citi om fi desavirsiti aici pe pamint?
  cred ca aceia pleaca, nu -i mai lasa Domnul jos. 🙂
  Despre sare spunea Domnul, ca sa avem vorba dreasa;
  asta neinsemnind nicidecum sa cautam nodul in papura vecinului, de blog. 🙂
  Nu mi se pare ca esti mindru, desi te cunosc mai dinainte de BOBO( e nume de fata? ca de barbat nu este).
  Mergem inainte , nu mai catam la cei care vor cu orice chip sa ne amarasca, cautind sa nu care cumva sa avem ceva; fie si subtil(adica?????) pai daca mindria e subtila…inseamna ca nu e.
  . :)))))

  • @vechile carari, pina la BOBO cintam pentru sufletul meu NADEJDEA MEA E DUMNEZEU, acuma cred ca trebuie sa ma ambitionez si sa cint si cintecul scump mie (nu stiu daca se cinta si pe la tine) ISUS IUBIT CIND VEI VENI. Asta asa ca sa fie doar intre mine si Dumnezeu, EL niciodata nu ne spune ca suntem asa si asa, EL ne cheama (parafrazez) „veniti la mine toti cei obositi” si asa cum spuneai tu intr-un comentariu anterior, parca de dimineata ne simtim obositi.Eu ti-am spus ca cred ca dimineata cind sa cobor din pat am o tona, apoi,dupa inviorare, parca mai merge, iar dupa rugaciune,chiar este placuta ziua cea noua. Cit despre mindrie, doar vreau sa-i spun lui Bobo, cam cit puteam fi vreo citva ani baterist la o trupa bunicica la vremea ei, cinta doar muzica usoara.Oho, ce mindrie iti da scena!Si ma duce gindul la niste lucruri spuse de tine:oare nu confunda unii amvonul cu o scena unde trebuie jucat un rol? Oradea cu Peniel aproape ca imi confirma gindurile.Scena este de vina nu actorii.Ei intotdeauna sunt slabi, nu conteaza provenienta, amatori sau profesionisti.Si atunci am un alt indemn, unul crestinesc.Nu crezi ca ar fi cazul sa stam mai pe indelete de vorba cu Dumnezeu,iar apoi cu oamenii si cu fratii doar sa ne bucuram? S-ar parea ca vrem sa facem tocmai invers:stam de vorba cu oamenii si vrem sa ne bucuram cu Dumnezeu.In mintea mea nu prea mai face sens.Domnul sa-ti dea putere si sa te binecuvinteze cu binecuvintarile LUI de sus si de jos. Pace.

 13. Ma bucur pentru tonul impaciuitor(asa se si cade unui crestin)si mie imi pare rau c-am fost cam artagos.
  Referitor la subtila mandrie,tocmai ca fiind subtila e foarte greu de definit,de aceea l-am rugat
  pe d-nul Ionescu,poate isi face timp si pentru acest subiect.
  O sa incerc sa dezvolt atunci,cum vad eu lucrurile.
  Multumesc de propunerea de dialog si chiar m-ar bucura,dar din cauza timpului doar
  sporadic accesez net-ul si ar fi frustrant pentru mine sa nu pot sustine acel dialog
  Doamne ajuta.

  • @Bobo, datorita finalului din comentariul tau ( nu aia cu net-ul ci aia cu „Doamne ajuta”), tare as fi bucuros daca tu ai putea preciza ce editie a bibliei citesti?Iar ca amanunt, in ce limba? Nadajduiesc ca nu in greaca! Si sa stii ca multumesc lui Dumnezeu ca a adus lumina in dialogul nostru si o intelegere buna.Domnul sa te binecuvinteze cu mult har si pace.

   • Sunt de confesiune ortodox si citesc acest blog,pentruca uneori gasesc articole foarte bune si d-nul Ionescu pare un om sincer.
    Referitor la „Nadajduiesc ca nu in greaca!” eu imping gandul mai departe.
    Considerati ca in alta confesiune crestina n-ar exista mantuire?
    Daca e asa nu pot decat sa zambesc.Sper ca nu-i rapim noi lui
    Dumnezeu hotararea:cine ,cum si unde se mantuieste.
    Uite o alta tema pentru pastorul Ionescu :Mantuirea in diverse
    denominatii crestine.Poate ar genera vii discutii,dar atata timp
    cat se poarta civilizat,fara atacuri la persoana,eu zic ca sunt bine venite.
    Toate cele bune.

   • @Bobo, deci bine am simtit, Slava sa fie a lui Dumnezeu. Eu cred ca tu esti intr-o situatie foarte favorabila de a citi si a intelege singur biblia. Apropo de mintuire, daca ai computer, aplica pe textul bibliei aceasta problema si vezi ce conditii se cer.Apoi dute la cele legate despre botez si vezi si compara cu ce stii tu sau ce vezi la voi (ca denominatie).Tu ce aideclarat la botez, ca biblia spune ca este marturia unui cuget curat.De fapt la voi este ca la comunisti, merge prin reprezentare. Incearca sa suprapui toata povestea slujbelor in biserica, precum si a tainei numita „cina” si vezi daca sunteti macar pe aproape.Dar, sfatul meu este sa citesti SINGUR biblia si sa te rogi la Dumnezeu sa-ti dea intelepciune, apoi, ca si
    famenul etiopian sa apelez la cineva care cunoaste scripturile sa-ti ajute la „tradus”
    Eu asa am scapat din mrejele unor practici ortodoxe si acuma sunt convins ca ,indeplinid cerintele biblice, pot nadajdui la o mintuire adevarata. Cit despre luminari, moaste, prapuri, clopote, pomana la morti, slujbe platite ca mortul mai are ceva „examene” prin rai sau iad, acestea chiar ca nu merita sa murdarim discutiile cu ele.Nu sunt biblice.Dar, eu te simpt cu destula ambitie sa te lamuresti cu privirela mintuire.Fii binecuvintat

   • @Bobo, noi nu-i putem rapi nimic lui Dumnezeu, dar, EL a lasat scris in biblie pentru noi ,lamurite lucrurile despre planu LUI de mintuire. Cum crezi tu ca se explica versetele care spun ceva de genul ” Cum sa fac eu ceva fara sa ii spun lui Avraam?” Oare de ce spune acest lucru Dumnezeu? Oare pentru ca sa ne citeasca popii sau sa citim si sa intelegem noi? Mai gindeste-te.Si sa stii ca mabucur ca tu gasesti lucruri utile in postarile fratelui pastor Ionescu.Dar sa stii ca poti fi curios si sa mergi intr-o zi intr-o biserica evanghelica si sa ai rabdare sa petreci un timp ascultind predicile cind se folosesc textele din biblie.Poate vei fi surprins de frumusetea credintei bazata pe textul sfintelor scripturi si apoi sigur vei reusi sa le descoperi si singur.Aceasta dupa ce Dumnezeu iti da darul credintei.Este scris : credinta este darul lui Dumnezeu, nu?Si credinta fara fapte este moarta.Si apoi sa vezi si sngur cite lucruri faci si nu sunt biblice si mai ales cite nu faci si biblia le cere.Fii binecuvintat

 14. Nu stiu daca este nevoie de dicutii despre cei care vor avea mintuirea dela Domnul Dumnezeu.
  Cine este nascut din nou- asa spune Domnul Isus lui Nicodim.
  Domnul sa aiba mila de toti; El nu a lasat denominatiuni, oamenii au facut religiile si au dat fele de fel de”legi” ficare dupa cum a inteles.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ionesciene (2) « Romania Evanghelica - 21 septembrie 2011

  […] nu mai oferă suport necondiționat Israelului, își pierd rațiunea de a exista.” – Cristian Ionescu Share this:FacebookTwitterLinkedInLike this:LikeBe the first to like this […]

 2. 3 postări în Top 5 WP (21.09.2011) « Romania Evanghelica - 21 septembrie 2011

  […] Silvian Guranda la Aleşd “Suferinţa nu are sens”- Lyme (mariuscruceru.ro) 5. Statul Palestinian Și Joaca De Cuvinte a AdministraȚiei Americane (popaspentrusuflet) Share this:FacebookTwitterLinkedInLike this:LikeBe the first to like this […]

 3. 4 postări în Top 10 WP (21.09.2011) « Romania Evanghelica - 21 septembrie 2011

  […] Iov” – Lyme (mariuscruceru.ro) 5. Un alt mare necaz a dat peste mine (lascaupetru) 7. Statul Palestinian Și Joaca De Cuvinte a AdministraȚiei Americane (popaspentrusuflet) 10. Vreun mester in computere? (rascumparareamemoriei) Share […]

 4. ”ELEGANȚA” DE A NU (PUTEA) SPUNE NU | Popas pentru suflet - 24 septembrie 2011

  […] în politica americană, acela de a nu spune… nu! Jocul pe care l-am mai semnalat AICI arată cât de complexă a devenit diplomația. Cum să spui da unui eventual stat palestinian […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: