PE TICĂLOȘI, TICĂLOS ÎI VA PIERDE

Principiul este citat în contextul pildei vierilor: ”Pe ticăloși, ticălos îi va pierde!” Începând cu răzbunarea crimei lui Cain, pilda lui Iotam, uciderea lui Absalom, pedepsirea regatelor Israel și Iuda ș.a.m.d., una dintre metodele cele mai frecvente ale justiției divine este – fără să generalizăm în vreun fel – să-i dea pe ticăloși în mâinile ticăloșilor.

Atunci când o împărăție a umplut măsura ticăloșiei, Dumnezeu a ridicat o altă împărăție de ticăloși să-I aducă dreptatea la îndeplinire. În cazul Americii, ticăloșii sunt (și) în interior. Implozia acestei împărății este iminentă și se aseamănă conceptual cu uneltirea unei ”cete de derbedei” pomenită în profeția lui Daniel. Unul dintre ei făcea scandal că el nu se duce să lucreze pentru $7 pe oră. Primul meu job în America a fost plătit cu $3.25 pe oră. Printre lucrurile pe care le-am făcut ca să-mi câștig existența a fost și să calc rufe 🙂 la un magazin cu lucruri de mâna a doua, să împachetez carne la un abator, dar și în servicii de răspundere la birou – după cum am găsit, la rând, fără mofturi (nu am fost dintotdeauna pastor full-time). Se raportează că ar fi poziții disponibile dar filfizonii sunt prea educați pentru unele și prea nepregătiți pentru altele… Problemele economice cu care se confruntă omenirea sunt mult prea complexe ca să ne erijăm în analiști de profesie (nici ei nu prea înțeleg ce se întâmplă). Cert este că măsura fărădelegii a ajuns la ultima picătură și a dezlănțuit judecata lui Dumnezeu.

Revenind la demonstrațiile de stradă din New York și aiurea, trebuie să stabilim de la început că acestea nu sunt (încă) o revoluție a maselor. Că în spatele lor se află brațul sindicalist este incontestabil. În ce va degenera această mișcare este incert. Un lucru mi se pare clar: America se clatină din temelii și nu va rezista șocului. Invincibilul ”Titanic” se scufundă! Conotațiile apocaliptice sunt evidente.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

28 răspunsuri sa “PE TICĂLOȘI, TICĂLOS ÎI VA PIERDE”

 1. So, if the future is so black, what shall we do? Go back to the mother land?

 2. Textul din Matei pe care l-aţi citat nu spune că Dumnezeu îi va da pe ticăloşi în mâinile altor ticăloşi. κακοὺς κακῶς ἀπολέσει (Mat 21:41 BNT). O traducere mai neutră (dar mai puţin expresivă) ar putea fi „pe cei rău în mod rău îi va nimici”. Înţeleg de aici că pedeapsa va fi după faptă. Nu putem extrage de aici ideea că pentru a-i pedepsi pe cei răi Dumnezeu apelează la mafioţi/ticăloşi. Pentru a-i pedepsi pe cei răi Dumnezeu va aplica măsuri drastice. Altfel spus: „rău va fi de cei răi”. Pedeapsa poate să vină prin cel care are sabia, prin autoritatea pusă de Dumnezeu în mod legal (care nu trebuie să fie ticăloasă). Cert este că sfârşitul lor va fi pe măsura faptelor (indiferent cine este agentul prin care se face dreptatea).

  • Merge (adică se potrivește) oricum! 🙂

  • Vaisamar,
   Sa mai astept raspunul tau concret la intrebarea mea concreta pe care mi-ai cerut-o? 🙂

   • Toţi suntem chemaţi să sperăm. 🙂
    Am suspendat o vreme subiectul pe blog la mine, până se mai liniştesc spiritele (şi duhurile). 🙂

   • Vaisamar,

    Spera si tu ca nu-ti va taia nimeni capul daca iesi la interval cu ceva CONCRET. ;). Altfel, voi fi obligat sa conclud ca tu, ca si Dyo, desi aveti un vocabular impresionant, duci lipsa de argumente. 🙂

   • Val , eu am ajuns deja la aceea concluzie . Ai observat bine, citeodata , in loc sa se ridice steagul alb, se trece la critica gramaticala, sau la schimbarea argumentului, sau ( in cazuri extreme) la ignorarea totala a controversei ( bineinteles cu motive destul de bine intemeiate, ca si prezenta duhurilor 🙂 )

   • @Val. De „argumente” (în sensul englezesc al termenului) în niciun caz. 🙂 Dimpotrivă, eu unul am prea multe „argumente” cu prea mulţi oameni. 🙂

   • Vaisamar,
    Un luptator de calitate nu se lupta daor cu ‘jab ‘n run’; undeva trebuie sa vina cu un ‘hook/upper-cut/cross’. Pt asta e nevoie de CURAJ sa te apropii de „adversar”. ;). Am totusi incredere in tine, deocamdata 🙂

 3. Crzele acesytea nseamna judecata lui Dumnezeu;
  cuvintul criza vine din lb greaca si inseamna judecata=crisis.
  Judecata peste America, Romania si peste ,peste tot .
  Ne mai arde sa „dam din miini si din picioare cind cintam”. 😦
  aualeu maica pentru ce m-ai facut, daca nu stiu sa deosebesc binele de rau; dreapta de stinga.
  Din engleza mea (bine ca nepoteii mei au si un nume romanesc,(Delia si Vlad, dupa parinti. 🙂 )am inteles ca daca va fi tot asa negru in viitor, veti veni in tara -mama?. 🙂
  Eu m-as bucura.
  Cineeee stie ce va mai fi cu noi toti;
  ca urita mai este lumea.

 4. Manuela - lovinggodforever Răspunde 7 octombrie 2011 la 1:12 PM

  Exactly. We’ll flee to Utah 🙂

  • Manuela, sincer mi-ar fi drag sa te „aud” pe de-a-ntregul; eu am facut un picut de engleza e la 45 de ani, dar nu m-am tinut de ea, nu stiam ca o sa apara internetul. 🙂
   multumesc mult pt urarea de la cealalta psotare si pt cintecel; nu-mi merge sonorul acum ; trebuie sa-l restartez si apoi voi fi mai multumita ca am primit „inca” un cadou.
   Nora mea nu are parinti, sotul meu a decedat, sunt unica bunica. 🙂
   Domnul sa ma -ntelepteasca, sa le fiu de un real folos sufletelului lor.

   • Manuela - lovinggodforever Răspunde 7 octombrie 2011 la 4:18 PM

    Oh, sora Elisa imi pare rau ca sotul a decedat. Fiind unica bunica e chiar frumos pentru d-voastra!!
    Sper ca o sa va placa cantarea, mie imi place mult.
    Scuzati-ma ca mai scriu in Engleza pe blog ( raspund in Engleza celor care ma solicita si cunosc Engleza ), imi e mai usor sa ma exprim in aceasta limba in special cand necesita gandire multa 🙂

    Fiti binecuvantata de Domnul!

   • Manuela - lovinggodforever Răspunde 7 octombrie 2011 la 4:55 PM

    PS. Sora Elisa, aha, acum inteleg si mai bine, raspunsul meu in Engleza care a aparut sub mesajul d-voastra mai sus a fost raspuns la Fr. Ionescu 🙂

 5. Cu vreo doi ani in urma pastorul John Hagee sugera credinciosilor sa faca tot posibilul de a scapa cat mai repede de datoriile bancare. (Sugestie buna, dar nu chiar asa usor de realizat pentru unii…)
  In ce priveste repatrierea, ma indoiesc ca aceasta ar fi solutia cea mai potrivita, mai ales pentru cei ce suntem plecati de acolo de zeci de ani. E aproape imposibil de a te mai acomoda spiritului caustic – snobismul balcanic – de care tara-i stapinita. (Sa nu mai spun de furt, coruptie si mizeria din mediul inconjurator – „virtuti” recunoscute in toata Uniunea Europeana! De maidanezii din Bucuresti nu mai spunem nimic, ca problema aceasta o rezolva Brigitte Bardot! 🙂 )

  Dumnezeu poarta de grija copiilor Sai!

  • @Ovidu Marinca,

   Cu tot respectul pentru dumneavoastra si totodata cu sincera dragoste in Hristos Domnul, v-as recomanda ca sa verificati informatiile inainte de a va exprima opiniile nu numai aici pe blog. S-ar putea sa fiti apreciat in functie de ceea ce spuneti, intrucat, de cand cu bbliiografia si documentatia on-line din spatiul virtual si la indemana oricarui doritor, s-ar putea ca sa nu mai „tune” ce spuneti ci doar sa „fasaie”.

   Fac aici „popas” la…referirea dumneavoastra cu privire la megapastorul John Hagee, cu o biserica de 19.000 de mebri, cu un cont bancar de 2.100.000 de dolari (in timp ce Billy Graham are doar 174.ooo de dolari) precum si alte facilitati…Nu intru aici in alte detalii ci recomand link-urile:

   http://www.blog.joelx.com/pastor-john-hagee-cornerstone-church-ministry-heresy-divorce-dirty-deeds/910/

   http://www.pfo.org/jonhagee.htm

   http://www.jesus-is-savior.com/False%20Doctrines/john_hagees_heresy.htm

   Citisem cu ceva timp in urma despre el dar la vremea aceea, am citit, am „stocat” in memorie si doar atat, considerandu-l un propovaduitor al unei „alte evanghelii” (Galateni 1:6-12; 2 Ioan 7-11), dar acum, vazand ca faceti trimitere la el, m-am gasit dator sa intervin dar cu acea blandete a dragostei a fratelui dumneavoastra in Hristos Domnul !

   Cu binecuvantari ceresti si chiar pamantesti, frate Ovidiu !

   • Frate ACIDUZZU,

    Referinţa mea la pastorul John Hagee a fost pentru faptul că de la el am auzit sugestia cu „scăpatul de datoriile bancare”, ceea ce mi s-a părut ceva logic şi de dorit. (Mai greu de realizat pentru unii.) Am specificat sursa de unde am auzit afirmaţia, şi în nici un caz nu am făcut referinţă la numele lui cu scopul de ai promova organizaţia sau personalitatea.
    Că d-voastră cunoaşteţi mai multe despre el, în ce priveşte doctrina, nr. de membrii, salariul, etc., – asta este cu totul altceva.

   • Bine ca ne-am pus de acord, comunicand aici, frate Ovidiu ! Va asigur ca nici pe mine nu ma intereseaza prea mult apostolii micinosi !
    Ramanem la „ce este scris” (in Scripturi, desigur) Sa fiti binecuvantat in Domnul !

 6. Manuela - lovinggodforever Răspunde 7 octombrie 2011 la 2:01 PM

  Ovidiu, I agree! 🙂

  As for us, we will also ride the end of the world here 🙂

  Inca odata merita spus ‘Dumnezeu poarta de grija copiilor Sai!’

 7. Pai da, frate Ionescu. Germania care se pare ca are datorii de trilioane de euro isi permite sa construiasca cea mai moderna si scumpa gara din lume in valoare de 800 de milioane de euro si care are nu mai putin de 3000 de geamuri, care trebuie curatate periodic !!! Pe banii cui si de ce avea nevoie Germania de o asemenea gara ?
  Sa mai vorbim de luxul de cladiri publice si din alte tari din Europa ? Cum si-au permis aceste tari sa contruiasca megacladiri, in conditiile in care ele sant falite din punct de vedere bugetar ? Aceeasi situatie este si in SUA. Atunci nu este de mirare ca, exista situatia de azi in Europa, in conditiile in care banii de la buget sant cheltuiti in mod necorespunzator.

  • Remus, te invata un „meserias”! Banii nu pot fi furati (deturnati spre buzunare proprii) decit daca sunt pusi in circulatie. Intrebare : cind folosesti sume mai mari, cind construiesti un cotet sau cind ridici blocuri si cladiri de 20-100 etaje, gari, canale navigabile suprapuse(Germany) si cite alte F 18 si nu numai. Priveste la guvernantii romani cum exerseaza cu constructii d drumuri, poduri, sali de sport, stadioane, parcuri, scoli, biserici ale neamului si cite alte fabrici si uzine. Daca ai rabdare sa vazi peste 10 ani din ce locuri se va fura, ai sa-mi dai dreptate.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 10 postări în Top 100 WP (08.10.2011) « Romania Evanghelica - 8 octombrie 2011

  […] Pe TicĂloȘi, TicĂlos Îi Va Pierde (popaspentrusuflet) 6. Portocale mecanice (15) Un amvon numit lozincă (rasvancristian) 25. Cât de […]

 2. 12 postări în Top 100 WP (08.10.2011) « Romania Evanghelica - 8 octombrie 2011

  […] AGAPE Christian Church – the website (lascaupetru) 5. Pe TicĂloȘi, TicĂlos Îi Va Pierde (popaspentrusuflet) 6. Portocale mecanice (15) Un amvon numit lozincă (rasvancristian) 31. Am voie […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: