ADEVĂRATA LIBERTATE (GUEST POST – CORNELIU OLAN)

Libertate! Libertate! Libertate!
Când spunem libertate de fapt ne referim aproape la nimic. Trebuie definit totdeauna, dacă nu reiese din context, la ce fel de libertate ne referim. Există o libertate pe care o râvnește trupul, de aceea Pavel spunea ”Ci mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire” 1 Cor 9:27, deci îi interzice trupului libertatea pe care adesea o cere. Este de asemenea o libertate a emoțiilor pe care nu trebuie să o mai exemplific. I love you și bună ziua sunt aproape la fel.
Bătălia, sau mai bine spus confuzia este referitoare la libertatea spirituală. Aceasta este darul lui Dumnezeu ”aţi fost chemaţi la slobozenie” iar dimensiunile ei sunt date de legământul încheiat cu El. Este o relație strânsă legământ – libertate.
Odată experimentată de o ființă umană prin nașterea din nou această libertate rearanjează, reorganizează sau anulează (funcție de caz) celelalte libertăți ale acelei persoane ”Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi” Gal 5:17
Simplu, nu? Un credincios nu se poate atașa de o altă persoană decât prin legământ (cu Domnul și al căsătoriei) care apoi îi oferă libertate.
Marea problemă vine din lipsa de separare și ordonare, din amestecarea acestor libertăți care duce la un amalgam greu de înțeles.
Cea mai nobilă este libertatea spirituală, abia atunci ființa umană simte cu adevărat libertatea și efectele ei aici pe pământ dar cel mai bine se vor vedea în eternitate.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “ADEVĂRATA LIBERTATE (GUEST POST – CORNELIU OLAN)”

  1. De corectat:

    trebie
    închiat
    libetatea

  2. promt si la obiect secretarul dumitale…fara munca dansului nu intelegeam nimic din postare

  3. Adevarata slobozenie-libertate inseamna eliberare de pacat si faptele carnii. Cred ca ceea ce nu inteleg crestinii moderni este invatatura despre rastignirea carnii (firii pamantesti). Aici se pierde batalia spirituala, noi insa ne ascundem sub frunzele de smochin ale teologiei, vorba lui Sundar Singh cand a vizitat America.

  4. Fiul meu cind traduce din greaca instaleaza un corector, nu ma prea pricep eu, dar ma gindesc ca ar fi bine sa nu mai dam batai de cap corectorilor care vineaza greselile din tastatura;
    sa poata sta si ei mai linistiti acasa la ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: