CE-AR FACE ISUS ÎN LOCUL MEU

Ați auzit de nenumărate ori expresia ”Ce-ar face Isus în locul meu?” (în engleză celebrul WWJD)

În lumina conversațiilor pe care le-am avut în ultima vreme despre aspecte sociale, morale și religioase cred că nu prea stăm bine la acest capitol. Am o altă ecuație pentru dumneavoastră. Ce-aș face eu în locul lui Isus? Oare cum ar trebui rescrise Evangheliile dacă am avea posibilitatea să fim în locul Domnului…

L-am executa sau nu pe Hitler, i-am condamna sau nu la moarte pe criminali, am fi în stare să apăsăm pe butonul roșu, mă rog, multe altele… Dar în Ghetsimani, ne-am lăsa sărutați de Iuda și prinși? Am accepta să fim biciuiți, batjocoriți și răstigniți dacă am avea puterea să ne opunem?

Este ușor să argumentăm din punctul de vedere al logicii omenești. Noi însă nu am fost chemați să ne însușim acest gen de logică ci logica lui Hristos! L-am cunoscut personal pe fratele Wurmbrand și puțini oameni mi-au făcut o impresie mai profundă! Acest om mare la propriu și la figurat m-a impresionat cu dragostea pe care a purtat-o și predicat-o față de cei mai mari criminali, îndemnând la iertare și îngăduință. În altă ordine de idei mi s-a părut oarecum ambiguu în ceea ce privește principiile. Dar în spatele lui avea ani grei de închisoare pentru credință.

Pe ce criterii și în baza căror prerogative ne-am erija noi în agenți ai mâniei divine? Ne-a făcut pe noi cineva salvatorii omenirii? Avem noi toate datele și probabilitățile pentru a gândi în acest fel? Cred că ipotezele chinuitoare cu care ne frământăm de multe ori ar trebui subordonate modului de gândire al lui Hristos. Pentru că dacă am gândi ca El am face ce ar fi făcut El!

Efeseni 2:5-8 ”Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Hristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.”

Pentru unii a fi deopotrivă cu Dumnezeu este un lucru de apucat…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

19 răspunsuri sa “CE-AR FACE ISUS ÎN LOCUL MEU”

 1. „L-am executa sau nu pe Hitler, i-am condamna sau nu la moarte pe criminali, am fi în stare să apăsăm pe butonul roșu, mă rog, multe altele…”

  „Pocăiţii” nu s-ar încumeta să execute pe nimeni de „pocăiţi” ce sunt! În schimb, ar creia condiţiile cele mai prielnice pentru ca cel pe care-l au în guşă să fie executat de alţii. „Pocăiţii” nu s-ar încumeta să apese butonul roşu, că doar sunt „pocăiţi”! În schimb, ar apela la cele mai josnice metode de a se scăpa de persoanele care le stau în drum. (Ca şi pe vremea Domnului Isus: „Legea lui Moise nu ne dă voie să omorîm pe nimeni. Dar ne folosim de pumnul roman pentru a ne atinge scopurile.”)

 2. Aveţi o problemă cu Hitler ăsta… 🙂

 3. Este o carte cu acest nume:” Adevaratul Preot sau Ce-ar face Isus in locul tau?” de Ch.M.Sheldon. e o carte care m-a cercetat mult. Ar trebui in orice moment din viata noastra sa ne punem aceasta intrebare si sa facem ce ar face El daca ar fii in locul nostru. Doamne ajuta-ne sa ne asemanam cu Domnul nostru Isus Hristos.

 4. Romans 13

   1Let every soul be subject unto the higher powers. For there is no power but of God: the powers that be are ordained of God.

   2Whosoever therefore resisteth the power, resisteth the ordinance of God: and they that resist shall receive to themselves damnation.

   3For rulers are not a terror to good works, but to the evil. Wilt thou then not be afraid of the power? do that which is good, and thou shalt have praise of the same:

   4For he is the minister of God to thee for good. But if thou do that which is evil, be afraid; for he beareth not the sword in vain: for he is the minister of God, a revenger to execute wrath upon him that doeth evil.

   5Wherefore ye must needs be subject, not only for wrath, but also for conscience sake.

   6For for this cause pay ye tribute also: for they are God’s ministers, attending continually upon this very thing.

   7Render therefore to all their dues: tribute to whom tribute is due; custom to whom custom; fear to whom fear; honour to whom honour.

   

 5. interesant, Pavel il numeste pe calaul care taia capetele raufacatorilor ” minister of God”!

  • Gabi,
   In loc sa calcam pe urmele lui Pavel, care calca pe urmele lui Hristos , noi cautam acum sa fim calai….ca restul le facuram deja.
   Pot Totul in Cristos care ma intareste.
   Pot sa si omor.SIC.

   Ministrul Domnului– exista acest termen in N.T.?
   Oricum nu gasesc nimic interesant chiar daca ar fi asa.
   Ma bucurasem ca pozitia ta fata de Peniel a fost una corecta. 😦

   • Manuela - servinggodforever Răspunde 10 octombrie 2011 la 2:57 PM

    vechile carari:

    ‘minister of God’ exista in Biblie
    in romana inseamna slujitor al lui Dumnezeu.
    este exact in textul biblic de sus postat de Gabi
    Romani 13:4

  • Romani 13:4:
   „El este slujitorul lui Dumnezeu spre binele tau. (Caci toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu (8:28) Dar daca faci raul, teme-te ca nu degeaba parta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune (pe Dumnezeu ! Observati aci pronumele personal „iL” adica „sa iL razbune”…) si sa pedepaseaca pe cel ce face rau”.
   Unde se vorbeste aici despre „calaul lui Dumnezeu” ?
   Nu vi se pare fortata nota „explicativ-interpretativa ?

   Intr-un singur loc mai vorbeste Domnul Isus despre: „…judecatorul sa te dea pa mana temnicerului si sa fii aruncat in temnita. Adevarat iti spun ca nu vei iesi de-acolo pana nu vei plati cel din urma banut !” (Matei 5:25-26) Atentie insa, „cel din urma banut” nu se intelege „ortul popii…!”
   In Vechiul Testament se vorbeste insa frecvent despre „Ingerul Domnului” sau „Ingerul Mortii” (2 Regi 19:35; Isaia 37:36) dar nici aici nu este sinonim cu…”calaul…”

   • Aciduzzu
    Eu nu cred ca expresia:
    „teme-te ca nu degeaba parta sabia” vrea sa ne spuna ca slujitorul Domnului poarta sabia sa-l bata pe raufacator cu latul ei pe spate cind e rau!
    Sabia are un singur folos ( in opinia mea) , sa taie capul sau sa impunga!
    Opinie personala!
    🙂
    Si bineinteles ca este pentru binele nostru, oare cite pacate nu am infaptuii daca acel minister nu ar sta cu sabia scoasa ?
    Vlad Tepes a inteles acest verset de minune, asa de bine ca au disparut hotii din tara ( cel putin asa spuneau comunistii) .
    Pocaiti cu adevarat rumanii nostri pe acele vremuri!

   • Frate Gabi,
    Din punctul de vedere al…opiniei personale, expresia „teme-te ca nu degeaba poarta sabia” poate fi considerata sinonima cu…”Vlad Tepes a inteles acest verset de minune, asa de bine ca au disparut hotii din tara…”
    Intr-adevar, aveau de ce sa se teama hotii !
    Dar „daca faci binele”, ai de ce sa te temi ? (Romani 13:4) sau cum spune apostolul Petru: ” In adevar, ce fala este sa suferiti cu rabdare daca ati facut raul ?”( 1 Petru 2:20).
    „Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, sa ne luam rasplata pentru binele sau raul cae-l vom fi facut cand traiam in trup !” (2 Corinteni 5:10).

    Eu unul, nu cred in pocainta prin constrangere ! (opinia mea !)si nici in „adevarul istoric” vehiculat cum ca erau…”Pocaiti cu adevarat rumanii nostri pe acele vremuri!”
    Era frica de teapa, frate Gabi, doar frica de teapa !
    Tot un fel de sabie, doar ca era ascutita in varf, nu cu doua taisuri, asa cum este Cuvantul lui Dumnezeu ! (Evrei 4: 12-13).

    Iata ca am ajuns la un…”consens”, frate Gabi !

 6. Am face muuulte, extrem de multe, frate Cristian !
  Totusi, facand atat de multe (si…dupa capul nostru, falindu-ne singuri cat suntem de intelepti…) n-am avea argumente plauzibile sa ne motivam „productivitatea firii” in fata Domnului Isus care, intr-o zi ne va chema, fie ca vrem, fie ca nu vrem, sa ne infatisam „in fata scaunului de judecata” (2 Corinteni 5:10). Oricum „am da-o la-ntors”, tot vinovati vom fi.
  „Asa ca nu ne vom putea dezvinovati” de ceea ce gandim, de ceea ce vorbim, de ceea ce facem sau am vrea sa facem (dupa capul nostru…)
  Ramane in picioare doar Efeseni 2:5-8: ”Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Hristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.”

  Chiar daca „pentru unii…, ar ramane ca un lucru de apucat…” in a-si dovedi veleitatile de inovatori moderni si…parabiblici, paraevanghelici !

  „Oricine o i-a inaintea invataturii lui Hristos…”(2 Ioan 8-11).

  si,
  „…Dumnezeu le trimite (le ingaduie) lo lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna; pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, SA FIE OSANDITI !” (2 Tesaloniceni 2:11-12).

 7. Dar în Ghetsimani, ne-am lăsa sărutați de Iuda și prinși? Am accepta să fim biciuiți, batjocoriți și răstigniți dacă am avea puterea să ne opunem?

  NU.Nici un om nu se paote compara cu ISUS Hristos. Hristos e perfectiunea.De aceea nu vom putea niciodata sa fim 100% ca si el.

 8. Moise in locul lui Isus a mijlocit pentru poporul care vroiau sá-l ucida cu pietre,David s-a fácut cá nu-i aude,Pavel era gata sá moará pentru neamul sáu,Stefan se roagá pentru cei ce-l omoará…
  Ce as face eu?Exact ce ar face si Isus.Nu e usor deloc Páná si El s-a rugat ca s-o poatá face.

 9. FIECARE GIND SA-L FACEM ROB AL ASCULTARII DE HRISTOS.S
  Sa lasam pustile, mitraliera si tancurile pentru cei care au in gind ucidere.
  Noi am fost chemati la altceva.

 10. Oameni care au trecut prin oribilele lagare de munca din Rusia ori prin valea umbrei mortii, inspaimantatoarele inchisori comuniste romane si care s-au intalnit ori acolo in aceste incercari ori dupa ce-au ajuns acasa cu adevarat cu Cristos, sunt cei ce traiesc iertarea la intensitatea maxima. Ne cere Isus noua sa iertam la fel? Desigur! Dar sarmanii de noi, ce motive avem: ba ca sotia mi-a zis niste cuvinte nu prea bune (si poate am si meritat), ba ca vecinul m-a barfit (ce poate si fusese adevarat), ba ca un frate roman ori ne-frate, mi-a lucrat la casa si m-a „taxat” prea mult ori mi-a facut un lucru de mantuiala, ori unul din frati a fost ales in comitetul bisericii si eu nu, si stiu eu cateva despre el de… Cam astea sunt „fleacurile” de care noi ne impiedicam zilnic pentru a ierta pe aproapele nostru. Imi placea cum se exprima un pastor sa ne gandim despre felul cum ar fi formata o biserica daca toti ar fi ca mine de implicati, onesti, seriosi in lucrare, ori seriosi si cinstiti in afara bisericii, cum ar progresa lucrarea lui Dumnezeu cu oameni ca si mine?

Trackbacks/Pingbacks

 1. 4 postări în Top 10 WP (10.10.2011) « Romania Evanghelica - 10 octombrie 2011

  […] De ce e bine să n-ai secretară – Zâmbetul de sâmbătă (lascaupetru) 6. Ce-ar Face Isus În Locul Meu (popaspentrusuflet) 7. Nick Vujicic, băiatul fără mâini şi fără picioare şi-a anunţat […]

 2. Gandirea logica omeneasca « Derscanu'Blog - 10 octombrie 2011

  […] Bun, si aici pe wordpress.com la top post am vazut ceva interesant, un post: Ce ar face Isus in locul meu? […]

 3. 3 postări în Top 10 WP (11.10.2011) « Romania Evanghelica - 11 octombrie 2011

  […] Ce-ar Face Isus În Locul Meu (popaspentrusuflet) 6. Nick Vujicic, băiatul fără mâini şi fără picioare şi-a anunţat […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: