7 MILIARDE ȘI NUMĂRĂTOAREA CONTINUĂ

În câteva zile se estimează că undeva în Asia se va atinge cifra de 7 miliarde de locuitori pe Terra. Nici prin cap nu-mi trece să imput acestui număr vreo conotație profetică legată de cifra 7 după cum sunt sigur că nu am dori să tragem prea multe concluzii dacă – așa cum se preconizează – momentul de referință se va sărbători chiar în ziua de… Halloween (31 Octombrie).

Nu este o noutate că această creștere exponențială (1 miliard în 1805, 2 miliarde în 1927, 3 miliarde în 1960, 4 miliarde în 1974, 5 miliarde în 1987, 6 milioane în 1999, 7 miliarde în 2011, aprox. 10 miliarde estimate în 2050) a înclinat balanța către Africa la sud de Sahara, lumea arabă, subcontinentul indian, Asia și America Latină. Europa, America de Nord și Oceania sunt mult în urmă și fie au intrat fie vor intra curând în scădere.

În context creștin, perspectiva poate fi interpretată ca un dezastru sau ca o oportunitate. Adică mai puțini creștini născuți și mai mulți oameni de evanghelizat. Consider că predispoziția lumii creștine de a limita numărul nașterilor ca parte din filozofia de viață a civilizației moderne nu poate fi de bun augur. Alte rezultate ale acestui mod de gândire sunt și dezintegrarea familiei, redefinirea familiei ca noțiune, evaporarea structurilor de stabilitate socială și a valorilor iudeo-creștine.

Mutațiile socio-politice experimentate în prezent de țările europene și SUA prin dezechilibrarea demografică produsă de o imigrație haotică sunt extrem de periculoase. Contrareacțiile pot fi dintre cele mai violente. Oricum, principiul biblic stă în picioare oricât de mult l-ar batjocori o lume creștină (în sens propriu) obsedată de spiritul egoist al confortului personal:

PSALMUL 127:3-5 ”Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă.”

Dacă nu-l mai cred creștinii, bine că îl împlinesc… arabii și alții! Oricum, nu-i plângeți de milă pământului că suntem prea mulți ci că suntem prea răi!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

36 răspunsuri sa “7 MILIARDE ȘI NUMĂRĂTOAREA CONTINUĂ”

 1. Un articol demn de toată aprecierea!

 2. Fr. Ionescu,

  un frate spunea intr-o predica ca: care razboinic care merge la razboi, isi pune in tolba lui, doar doua sageti ??? Un razboinic cu, capul pe umeri care merge la razboi, isi umple tolba de sageti pina la refuz. Prin asta nu inseamna ca doresc sa spun ca, fiecare metru patrat de locuinta trebuie ocupat cu, cate un copil, insa daca crestinii ar intelege ca, nasterea de copii, este treaba lui Dumnezeu, bine ar mai fi.
  Eu am gasit intr-un loc in Biblie ca, Dumnezeu a incuiat pintecele unor femei ca sa mai nasca si dupa aceea l-a descuiat din nou. Iar in alta parte am gasit scris in Biblie ca, o femeie avea relatie intima cu sotul ei (…) si pentru aia ea tot nu a ramas insarcinata, macar ca ea dorea acest lucru din toata inima, fara sa fie o femeie stearpa. Deci iata ca, drept este Cuvintul lui Dumnezeu in Eclesiastul, care spune ca nu tine de cel ce alearga ci, de Dumnezeu care are mila.
  Azi la femeile crestine nu, le mai trebuie copii ci, bani, vacante, masini frumoase si telenovele ca, vezi doamne, ele nu s-au nascut pe pamant sa (…)!!!

  • Îîîh, frate Remus,
   zi-le și mata mai pe ocolite, bre!…

  • Dragul meu frate REMUS, vreau sa te ajut pina nu da (…) de tine. Aspectele legate de „nu tine de cel ce alearga , ci de Dumnezeu care are mila” sunt din ROMANI 9 cu 16 si urmatoarele.
   Dar bucuria mea mare este ca ti-ai prins inima la loc si cu curaj te avinti in valurile adevarului maai abitir ca un cavalerist cu calul lui cu tot.
   Cred ca aceste aspecte redate de tine in ultimul aliniat le avea in vedere Domnul Isus cind a intrebat daca v-a mai gasi credinta cind va reveni?. Tu spui femei crestine, dar eu cum pot sa inteleg acest lucru daca ele nu accepta nici macar semnul datorat ingerilor, care sa fim seriosi, nu are o tona, d-apoi sa mai poarte cite un plodulet mai la inceput in burta si apoi pe brate si apoi in grija si apoi…ea cind se mai distreaza? ca doar este vie,nu? Si pocainta nu inseamna izolare de lume, ci…mijlocul lumii.
   Anuntam ceva zile in urma pe fratele meu scump Acidutzzu ca pe la noi fomeile ce-si zic credincioase au renuntat la comitete, adunari separate, invataturi dupam pofta inimii lor,…dar… m-am inselat. Doar ce au anuntat ca se vor aduna intr-o seara si au de dezbatut un subiect legat de vietuirea Mariei, mama Domnului Isus. Ce nu stiu este care parte din viata ei le intereseaza: cind o abordasera ingerii Domnului, sau dupa nunta din Canna , cind Isus ii spune „ce am eu a face cu tine femeie?”
   Am si o parere de rau ca despre Maria ap Pavel nu ne spune nimic in epistole. Sa fie oare si acesta atitudine un indemn cum ca cei ce i se inchina, pling la un mormint strain? Poate.Fii binecuvintat.

   • Mihail ,

    multumesc de apreciere. A spune adevarul sau lucrurilor pe nume te costa mult in ziua de azi. Oamenii cu o gandire fireasca te judeca, te defaimeaza, te catalogheaza ca, ingust, extremist, fanatic, bolnav psihic, etc,etc, pentru adevar. Dar in aceasta nu este nimic nou sub soare fiindca de la Cain incoace, cam tot asa a fost pe, pamant.
    Slava lui Dumnezeu care a ascuns epoca moderna a omenirii mii de ani si a descoperit-o doar la sfarsitul vremii, altfel in ziua de azi omenirea nu mai exista pe pamant.

  • Remus.Nu pot sa spun decat ca ai dreptate.

 3. „Ce nu stiu este care parte din viata ei le intereseaza: cind o abordasera ingerii Domnului, sau dupa nunta din Canna , cind Isus ii spune “ce am eu a face cu tine femeie?”…
  Nu-i nimic ca nu sti frate Mihail…stie Domnul. E lucrarea Lui pina la urma. N-am vazut nimic crescind cu critica…dar daca esti ingrijorat asa de tare atunci considera ca e timpul potrivit sa te rogi pentru ele si pentru lucrarea ce o fac. Nu uita ca femeile au fost primele la mormint in ziua invierii si Maria era una dintre femei. O femeie i-a sters picioarele Domnului Isus cu parul ei . Domnul Isus a avut mai multe cuvinte aspre pentru farisei decit pentru femei…oricare ar fi fost ele…
  Eu cred ca ar trebui sa va rugati pentru femei – ele poarta de multe ori sarcini financiare grele , fiind nevoite sa lucreze cot la cot cu sotii lor, apoi vin acasa si unele dintre ele incep o alta slujba la care uneori nu primesc nici un ajutor – ca sa-si tina gospodaria in ordine si sa-si creasca copiii…
  Aruncati dupa ele cu rugaciuni si nu cu pietre…

 4. Rodica,
  de unde stii ca nu se roaga?. 🙂
  Sunt doua probleme diferite oricum.
  Mihail a scris ceea ce vede, a te ruga nu poate fi vazut decit de catre Dumnezeu.
  Da, Domnul s-a adresat femeilor, insa Eva a fost cea datorita careia suntem intro suferinta continua pe pamint;
  la fel si Sara, din cauza ei se intimnpla ceea ce se intimpla din cauza ismaielitilor.
  De ce n-o fi avut domnul nicio femeie apostol? vezi… :))))

  • Vechile carari…Ca Avram a fost complect nevinovat saracul…Ne place sa citim numai textul care ne place. Cind a mintit ca Sara era sora lui si a dat-o lui Faraon…cum a fost? Din textul ala nu predica nimeni. Si daca i-a dat-o pe Hagar , putea sa spuna si el un „nu” categoric …(si aici ar fi mai multe de spus dar ma abtin) – ca daca barbatii din ziua de astazi sint asa de tari in credinta si uite cite stiu…el o fi fost cu atit mai puternic in credinta…
   nu crezi?
   Si cit a fost Eva de aiurita, Adam era facut din pamintul cel mai bun…avea un cap ce nu poate un computer al zilelor noastre sa se compare cu asa ceva…putea sa refuze – ba sa se si supere cum va suparati dumneavoastra pe-aci pe femeie.

   Nu zic ca femeile astea din Biblie n-au gresit- ca si eu citesc ca si voi si asa scrie. Dar daca barbatii de linga ele erau mai buni- procedau altfel si alta ar fi fost soarta omenirii. Si sa lasam cu apostolia…in casa ei femeia este de toate…are grija de ce are familia mai scump- copiii; mai mare apostolie nu se poate. Vasele slabe sint de obicei cele pe care le punem pe masa la sarbatori- sint cele din portelan…si cu cele tari se fac treburile mai putin fine. Asa a hotarit OLARUL. Ma dularele nu-s toate la fel, dar nu inseamna ca una este mai putin importanta ca cealalta… Asa ca da…vad!!! 🙂

  • vechile carari, multumesc mult pentru „apararea hotarita” cu care veniti alaturi de mine, dar ,sincer,imi era dor de sora Rodica sa o mai „aud”. Am tot postat provocari prin alte locuri si nu prea am primit „atentie”. Asa ca Domnul sa o binecuvinteze, am dovada ca inca se bucura de sanatate, de „pofta de blog” si „nu se lasa”. (greu cu atitea virgule si paranteze, dar ,,,deh,asta este)Fii binecuvintata si,sa nu se uite: ne rugam pentru nepotei.

 5. Fr. Ionescu,

  va mai amintiti postul acela in care mi-am luat-o pe cocoasa pentru atitudinea mea vizavi de sarcina care pune in pericol viata femeii ? L-am cautat la arhiva ca sa postez comentariul la articolul potrivit, dar nu l-am gasit.
  Poate din acest material video mai invata ceva Vindecatorul nostru Rasvan Cristian, care s-a grabit repede sa ma batjocoreasca pentru modul meu de gandire, facand chiar si un articol pe blogul lui, cu numele meu, pe seama gandirii mele.

  http://rasvancristian.wordpress.com/2011/09/23/anatomia-hiperpocaintei-20-remus-si-rahela/

  Fr. Ionescu,

  va rog priviti aici despre atitudinea unei femei, care a ales sa moara ca, sa se nasca copilul ei. Acesta fapta, este exact petrecuta, in felul in care am vorbit eu pe blogul dvs.:

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/a-ales-sa-moara-pentru-ca-bebelusul-ei-sa-se-nasca-povestea-uimitoarea-a-unei-familii-din-sua.html

  • Frate Remus, am citit articolul lui R.C. unde v-a citat, si cu tot respectul, eu cred ca este usor de spus asa daca nu v-ati aflat vreodata in situatie. Daca era nevasta dvs. in cauza, tot asa ai gandi? Sau daca este o mama cu multi copii (hai zicem mai multi de 6)?

   Sunt mama si ma rog din toata inima sa nu ajung in situatia asta. Singurul lucru pe care vreau sa-l spun este sa nu va grabiti sa spuneti definitiv ca „daca trebuie sa moara, trebuie sa moara si gata…” daca nu ati fost dvs. in situatie. Va rog frumos nu ma luati in nume de rau….cred ca in situatii atat de delicate ar trebuii macar sa vorbim cu umpic mai multa finete. Domnul sa va binecuvinteze.

  • Remus.Cred ca in cazul Rahelei nu era voia lui Dumnezeu ci mai degraba a nascut greu din cauza fiilor lui Iacov care au trecut cetatea Sihem prin sabie astfel fortandul pe Iacov si familia la un mars lung.Cum Rahela era insarcinata,un astfel de mars i-a fost fatal.Se stie ca o femeie insarcinata nu are voie sa faca efort,ori Rahela a fost suprasolicitata.Cat despre cazul din Suceava,copilul o sa ramana cu un handicap toata viata.Asa ca,mai bine ar fi ales cezariana.Altfel,de acord cu tine cand ai spus de comportamentul femeilor asazise crestine care prefera luxul in locul copiilor.

 6. Cred că în Psalmul 127 este prezentată fericirea în a avea copii doar la o parte restrânsă a populaţiei acestei planete. La această selecţie ne obligă expresiile: în mâna unui războinic, omul care îşi umple tolba. În plus, condiţionarea este dată şi de faptul că fiii vor fi pregătiţi ca săgeţi, şi că vor fi în tolbă şi în mâna potenţialului fericit, nu în mâna unui duşman. Cred eu, că nu tuturor contribuitorilor la fenomenul demografic li se aplică fericirea spusă de acest Cuvânt al Domnului.

 7. La conventie am aflat ca mojoritatea misionarilor romani ( adevarati) sint …..femei.
  Scorul este 10 la 3 . Dar daca includem ” misionarii” din Spania, Austria , Italia scorul devine 10 la citeva sute in favoarea barbatilor.
  Romanul cel viteaz si blogurile crestine. Toti se umfla in pene ca-l au de stramos pe Adam ( si nu pe Eva).
  Se pare ca Domnul face apostolite in aceste zile, ca materialul de apostol e pe blog, in comitete, amvoane si in cafenele.

 8. Pai da, se stie ca barbatii de azi sunt mai slabi, si cei care sunt tari sunt putini.
  Dar nici femeia sa nu ia locul barbatului. 🙂
  sa fie barbata. 🙂
  cum se spunea la tara unei femei mai fortoase.
  Rodica,
  stiu daca ingrijirea copiilor e un lucru asa de greu’
  ce fac cei carora Domnul nu le da copii, ce face femeia?
  Ce face barbatul a carui tolba cu sageti e goala, ca asa a rinduit Domnul, stie El de ce>
  Remus,
  am citit in revista familia ortodoxa, citeva cazuri, in care mamele au fot f.bolnave;
  medicii le-au interzis categoric sarcina, fiind vietile lor in pericol.
  Este vorba de citeva cazuri; toate au renuntat sa se gindeasca la viata lor;’
  si totusi….
  Dumnezeu a facut sa fie copiii sanatosi si mamele vindecate;
  una dintre ele avea TBC si cancer.
  Ese bine,sanatoasa, baietelul are citiva anisori.
  Avem si noi o cunostinta careia i s-a interzis sa nasca de catre medici;
  nu s-a intimplat nimic rau, nici cu ea , nici cu copilul.
  In toate acsete situatii se punea problema avortului;
  fiind credincioase au refuzat; nu le-a interesat daca ele vor supravietui.

  • vechile carari, poate dupa ce unii vor citi aceasta frumoasa marturisire vor intelege ca TOATE LUCRURILE SE PETREC NUMAI DUPA VOIA LUI DUMNEZEU si ca toate lucrurile lucreaza impreuna pentru cei ce iubesc pe Domnul. Multumesc pentru marturisire, este pentru mine inca o dovada ca Dumnezeul meu este mare si i se cuvine toata cinstea, lauda si inchinarea.Fii binecuvintat.

   • „ce fac cei carora Domnul nu le da copii, ce face femeia?
    Ce face barbatul a carui tolba cu sageti e goala, ca asa a rinduit Domnul, stie El de ce>”

    adopta, elisuta, adopta. dar nu ie pt creStini treaba asta, ca ii bate Dumnezeu daca fac asa ceva. ; )

 9. Vechile carari,
  N-am vorbit despre avort pentruca n-am ce sa discut despre ceva ce este clar de la bunul inceput. Si n-am discutat nici pozitia barbatului care si ea este clara [entru cei care citesc…dar asta nu implica pozitia lipsita de respect pe care o aveti fata de sotii si fiice si surori si mame – toate femei , supuse acelorasi greseli ca si barbatii (aici pe blog). Nu inteleg de ce Adam sau Avraam au scuze- Pentruca daca Adam era mai bun, Dumnezeu care este drept ar fi scos-o afara doar pe Eva…si il lasa pe Adam in gradina …Mai avea el si alte coaste de unde sa-i mai faca o soata…
  Asta nu inteleg!!! De ce mereu, mereu fratii nostrii gasesc de bine sa puna tot gunoiul si toate relele in capul femeii si sa ii faca pe barbati niste victime de circumstanta.

  • Rodica, vreau sa-ti spun ca m-ai nimerit gresit ca fiind un acuzator total al femeii. Hallo! Am curajul (indiferent cine citeste) sa-ti spun ca atit de mult am iubit si indragit femeia, pina am ajuns victima, si nu-mi pling de mila pentru ca deciziile sunt ale mele, dar, ceea ce vedem toata ziua in jurul nostru nu putem schimba cu un scenariu sau roman foileton sau lacrimo-argentinian in care regizorul vede price parte feminina , mai putin efectul super-nociv al comportamentului femeii prin expunere.Ca daca o si auzim, atunci inca mai avem sanse sa o apreciem,dar daca numai o vezi, la aceasta ora,in proportie de 80-90 la suta are interese doar de a se „prezenta”. Si sa fiu bine inteles, cunosc cazuri inca mai accentuate atunci cind trece de virsta la care „calitatile” erau naturale.Sa vezi cind si le „aduce” cind incepe si se da ceea ce nu este. Cum crezi ca au ajuns miliardari cei care au inteles ca la femei exista o preocupare: parfumuri de zeci de mii de dollari, posete Vuiton de 15-20 mii dollari, costumatie (jumate goala) platite cit pentru cinci, la papuci au ajuns pina si-au nenorocit oasele, multe altele,si pentru ce? Le iubeste Isus mai mult asa? Tu stii citi din Africa si alte tari a treia asteapta o mina de ajutor?

   De fapt eu zic sa nu-ti pierzi vremea cu mine, nu sunt problema emanciparii femeii, eu am renuntat de multa vreme, L-am ales pe Isus si , asa cum eu ma port ca sa merit harul Lui mintuitor, asa sa se poarte si femeia ca sa primeasca cinstea ca un vas mai slab si dragostea barbatului ei (nu a barbatilor care o privesc) asa cum este scris in biblie.Am lucrat multi ani intr-un domeniu apropiat,experienta si realitatile traite nu mi le poate nimeni dovedi ca altceva. Si sa stii ca fr Remus a prezentat foarte real situatia femeii cind se expune la cele mai nerusinate pacate , este industria cea mai prolifica de pe pamint, meseria cea mai veche spune o vorba, sigur, nu se poate face fara partener, si eu accept ca multi barbati, fiind ispititi , „evadeaza”, oferta este prea atragatoare, ca daca ar fi o femeie duhovniceasca si nu s-ar expune, cine ar putea face ceva in aceasta directie? Deci fr Remus a prezentat corec aceasta fateta, ca nu place, asta este dupa parerea fiecaruia si eu respect fiecare parere. Cit despre inchinarea la Maria, fa-o, este problema personala si cind spun aceasta ma gindesc la mama mea care o are pe Maria pe locul unu, despre Domnul Isus si Dumnezeu inca mai are de descoperit si …asta la peste (bine) 70 de ani. Oare chiar nu este interesant ce a spus Domnul Isus despre cine este mama lui si fratii lui? Aspectele ramin cele din biblie si nu cele din imaginatia noastra.Ce spune Dumnezeu despre Avraam, Moise, David ,Iov si altii, nu-mi permit sa compar cu ce NU a spus unor femei amintite pe paginile sfintelor scripturi. fa-o tu, dar sa nu uitam ca libertatea este total diferita de slobozenie.Depinde cu care te simti bine.
   Cit despre utilitatea femeii si a barbatului cu alta ocazie.Fii binecuvintata, in rugaciunile mele ma rog pentru toti fratii si surorile mele cit si pentru cei nemintuiti ca Dumnezeu sa mai scoata din lume si sa salveze DUPA SFINTA VOIA LUI.

 10. Frate Mihail…
  Discutia asta ca si cea a baticului poate merge la infinit- si fara sa se ajunga la o intelegere comuna. Pentruca acum cunoastem in parte si intelegem in parte. Si fiecare crede ca partea lui este bucatica cea mai importanta.

  Traim intr-o lume stricata…Cain a fost primul om nascut pe pamint si a fost un criminal – nu cred ca l-a invatat Eva sa-si omoare fratele. De-acolo incepe istoria omenirii . Victime sint multe frate Mihail…si nu sint victimele femeii- sint ale pacatului; si diavolul este responsabil – asta-i specialitatea lui. Impotriva lui merita sa luptam…

  Nu uitati va rog ca barbatii au responsabilitatea – asta li s-a dat lor. Adam si-a insusit responsabilitatea in acelasi mod in care si-o insusesc unii barbati pe-aci. A dat vina pe Eva. De ce n-o fi cautat dupa un bat sa omoare sarpele? Intreb si eu…asa …ca sint …femeie si mi s-a dat acest drept- sa intreb…

  • Sora Rodica, cu toata dragostea in Domnul Isus, departe de mine orice gind de a injosi pe femeie sau pe barbat.In conceptia mea, acestia, intotdeauna vor face doar ce le da Dumnezeu sau ce le ingaduie. In acest punct intervine slobozenia pentru cei ce cred in Domnul Isus, adica au libertatea de a decide intotdeauna intre DA si NU functie de ce vor alege in acel moment.
   Eu nu cred ca am fost chemat la credinta ca sa impart dreptate sau sa stabilesc locuri sau comportamente, fiecare si le va alege pe cele despre care doreste sa le aiva si care crede fiecare ca este bine pentru el. Spun aceste lucruri, desi, prin bunatatea si mila lui Dumnezeu, eu am avut in dar o mica particica din aceasta slujba care isi are originea strict in autoritatea si puterea LUI. Si atunci si si acuma (apropo, mai am 2 saptamini si voi „sarbatori „un an de la „nastere”) nu fac altceva decit sa ma bucur de mintuirea primita in dar, sa vorbesc oricui despre maretia acestui dar, sa afle toata lumea ca am un Dumnezeu mare, puternic, iubitor,iertator si…complecteaza cu tot ce iti trece prin minte si inima ca ar putea insemna Dumnezeu adevarat si viu.
   Caci ce stii tu femeie daca iti vei mintui barbatul sau ce stii tu barbatule daca iti vei mintui femeia, un lucru pe care il vom cunoaste doar atunci cind vom ajunge in imparatia LUI.
   Cit despre discutiile noastre, cred ca sunt copilarii, sunt incercari de teribilisme si gingureli deoarece Dumnezeu a avut grija sa lase totul scris lamurit si descoperit pentru noi ca atunci cind il urmam,daca nu „modificam semnele de circulatie” sa nu ne ratacim in drumul spre imparatia lui.Si se v-a putea merge fara greseala daca stam pe cale, cu ADEVARUL si VIATA, Dumnezeu din Dumnezeu adevarat. Aceasta cred.Fii binecuvintata.

  • RS Sora Rodica, recitind postarea ta mi-a atras atentia un aspect aparent minor dar ,asculta: „discutia aceasta poate merge la infinit…” asa este dar viata, dar rabdarea lui Dumnezeu, dartrairea noastra cu Isus? Oare daca aceste aspecte le punem in pericol, cit putem merge de departe?

   • Un nou PS. Am uitat sa va spun apropo de batic. Sa nu va mai faceti atitea griji. Pe aici pe la noi, daca femeile nu vor sa-l poarte a invrednicit Dumnezeu o multime de barbati, care mai de care legati pe la spate cu niste baticuri ba mai negre, ba mai rosii, dar… baticuri. Asa ca acuma ingerii vor parasi femeile si se vor indrepta in sfirsit cu protectia lor divina si spre barbati, ei recunoscind ceea ce era de recunoscut prin purtarea basmalutei. Inca o data,daca mai era nevoie, se dovedeste ca Puterea Divina are solutii pentru orice imprejurare. Cit despre pantalonii surorilor,alta data.

 11. Mihail,
  „aceasta poate merge la infinit…” „asa este dar viata, dar rabdarea lui Dumnezeu, dar trairea noastra cu Isus”
  Discutam la infinit….degeaba.

 12. …Frate Mihail …”La multi ani” cu Domnul Isus. Si felicitari pentru cresterea pe care ai reusit sa o faci in acest timp scurt…unii dintre noi ne-am nascut in familii credincioase dar am aratat foarte putin interes sa cunoastem Scriptura- dumneata o studiezi- ca se vede…si incerci sa o traiesti si cred eu ca asta este exact ce vrea Domnul de la noi toti. Macar…macar zic eu de am trai cit intelegem…si tot ar fi ceva. Din nefericire eu cred ca stim mult prea mult si traim mult prea putin . E vremea sa facem ceva si sa schimbam situatia…
  Blessings…

  • Sora Rodica, multumesc frumos, dar as vrea sa stii ca slava si cinstea sunt doar ale Domnului. Si mai vreau sa stii, ca in aceste momente ma indrept cu un gind de binecuvintare spre parintii mei duhovnicesti si multumesc lui Dumnezeu ca a ingaduit in jurul meu pastori ca Petru Lascau, Ionescu Cristian, Ioan Panican (lucrare deosebita, prin punerea miinilor am primit darul credintei) Cornel Avram, Vasile Antemie, si de fapt multumesc Domnului pentru toti fratii si surorile mele in Isus Hristos, pentru ca stiu ca toti va rugati ca Dumnezeu sa scoata mereu oameni din lume la pocainta, unul dintre acestia ,in 7 noe 2010, am fost eu. Iar daca mai indraznesc asa din cind in cind sa zic si eu cite ceva, voi cei duhovnicesti aveti o singura datorie:sa ma iubiti ca si sa ma iertati ca si TATAL sa va poata ierta. Asa cred ca voi putea „creste” si prin voia lui Dumnezeu voi ajunge si eu la statura atit de scumpa pomenita de ap Pavel in greaua lui slujba printre neamuri.
   Oricum multumesc la Dumnezeu ca mi-a dat cel mai frumos dar:mintuirea. Si mila si bunatatea lui ramin punctele mele de sprijin ca impreuna cu EL voi fi (si vom fi) biruitori.Dumnezeu sa ne ajute.

 13. Adrian in cazul Rahelei a fost blestemul lui Iacov cind a zis sa moara acela la care se vor gasii dumnezeii lui laban

  • Posibil si asta Pete insa atata vreme cat biblia nu ne ofera o imagine clara(adica sa se precizeze clar si raspicat ca Rahela a murit din cauza idolilor nu ne putem pronunta clar).Ipoteza mea,ramane doar o ipoteza insa ea are sustinere medicala.Sunt sigur ca Vindecatorul ar fi de acord ca o femeie gravida care face eforturi prea mari gen mars fortat risca sa moara.

   • no trebuit sa faca mars fortat ca au avut si animale cu ei si putea linistita sa calareasca pe un magar. ‘sustinerea medicala’ nu-i necesara si este mult mai intelept sa concluzionam ca blestemul lui Iacob so implinit in acel caz.

 14. Adrian, Biblia zice ca vom da socoteala de orice cuvint scos din gura. Cind Isaac ii da toate binecuvintarile lui Iacov tii minte ca Esau a fost gata sa-l inghita pe Iacov, nu dehgeaba si-a pus omul straita-n bat si a plecat de acasa. Cindva oamenii stiau sa aprecieze ( pe drept ) binecuvintarile si sa se teama de blesteme. Noi dam cu gura in toate partile ca nu mai conteaza…zicem sorry…si nici macar nu mai credem ca e biblic ca Dumnezeu a tinut in seama blestemul lui Iacov…ca ala a fost un blestem. Eu cred ca e perfect Biblic…bineinteles…sint femeie si ce stiu eu…??? Mai bine sa intreb…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Declarația zilei – 19 octombrie 2011 « Romania Evanghelica - 19 octombrie 2011

  […] în grădina… Mai avea el și alte coaste de unde să-i mai facă o soață…” – comentariu Rodica Boțan pe blogul lui Cristian Ionescu Share this:FacebookTwitterLinkedInLike this:LikeBe the first to like this […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: