CE VA ZICE HAROLD CAMPING… MÂINE

Ce să zică? Ca de obicei, ca toți ceilalți prezicători, Harold Camping și-a însușit o suficientă doză de obrăznicie și nesimțire încât să zică orice numai să nu tacă. În mod normal, când un om normal este prins la rosul tălpii se rușinează, se ascunde, își cere scuze. Nu pseudoprofeții și, mai ales, cei care prezic sfârșitul lumii la data cutare. Ei recunosc doar că au greșit… calculele. Și? Înapoi la aritmetică până le iese din nou data, de data aceasta corectă.

Nenorocirea este că de fiecare… dată se va găsi o… sumă – dacă nu sumedenie – de naivi și ignoranți care să-i urmeze în nebunia lor.

Mai mare nenorocire este că, în ciuda tuturor rateurilor, nu numai că apar noi profeți dar, odată cu ei și mulțimile care îi urmează.

Și cea mai mare nenorocire este că pe mulți aceste preziceri neîmplinite îi imunizează la nivelul la care să nu mai creadă nimic.

Ce va zice Harold Camping mâine? Problema lui! Ce facem noi în fiecare zi? Problema noastră!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

10 răspunsuri sa “CE VA ZICE HAROLD CAMPING… MÂINE”

 1. Harold Camping confunda „lucrurile ascunse ale lui Dumnezeu, adica „despre Ziua aceea nu stiu nici ingerii din cer, nici Fiul ci NUMAI TATAL” si le-a pastrat sub stapanirea Sa inca de pe vremea cand chiar profetul Daniel increba si el ceva, din pura si sincerea curioditate…Domnul insa ii spune: „Du-te, Daniele ! Caci cuvintele acestea vor fi ascunse si pecetluite pana la vremea sfarsitului !” (Daniel 12:8-9), deci, „senectutea-sa, Harold al 0,5-lea, confunda lucrurile ascunse si pecetluite ale lui Dumnezeu cu vreun…”pont” cumparat pentru extragerea celor sase numere norocoase de la Loto !
  Domnul i-a zis : „Harold, fiule, esti la apusul vietii si in loc se te preocupe cele vesnice cu privire la tine, te preocupa lucrurile Mele. Ei, pentruca te vad atat de sarguincios si interesat, hai ca-ti fac „hatarul” acesta si-ti vand un pont ! Uite, sfarsitul va fi atunci…La treaba ! Este o evanghelie noua si deosebita ! Good luck, my son !”
  Doamne iara-ne ca usor „punem botu’ la astfel de gaselnite cu pretentii de litera de Evanghelie !

 2. Ar trebui sa-si publice „calculele” sa vedem despre ce-i vorba.

  • Hei,… nu uita ca au mai fost calcule si la altii (din vecini ),care au dat gres .deci mai bine sa ne pocaim si sa nu ne pasioneze „;calculele ” cred eu ca ne va fi mult mai folositor ?

 3. Harold Camping sustinea ca oamenii sa paraseasca bisericile, pentru-ca Duhul Sfant le-a parasit si deavolul stapaneste in ele.Dupa el, Cina Domnului si botezul nu au nici o valoare.Titlul milioanelor de brosuri scrise de el, si raspandite in multe tari(si romania), este: „Does God love You?”(prin acel nerusinat semn de intrebare, el spune caci conform invataturii calviniste Dumnezeu nu iubeste pe toti oamenii).Vorba romanului :”din tot raul iese si un bine”,cu aceste false preziceri, si-a dat arama pe fatza.Si mai bine ar fi daca cei care l-au crezut ar avea „urechi de auzit”(macar acum)

  • Frate Matasaru, bineinteles ca Dumnezeu a iubit lumea. Intrebarea se pune: a iubit El lumea cu acelasi fel de iubire?
   Ca undeva Biblia spunea
   ” „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta.”

   • Asa este frate Gabi, dar Biblia spune „caci Domnul isi intinde privirile peste tot pamantul, ca sa sprijineasca pe aceia a caror inima este intreaga a Lui”(2 Cr.16-9)Sigur ca pentru acestia are o dragoste speciala (cred ca si noi suntem acolo),dar problema este ca Harold Camping este un calvinist extremist,un om care trimite milioane de oameni in iad cu o satisfactie diabolica, ceea ce NU cred ca e caracterul lui Dumnezeu.

    Vad ca ai multa activitate pe bloguri, te „invidiez” ca ai asa mult timp! R. Bonke spunea ca a venit timpul cand fiecare putem avea un amvon,trist e ca „nu tot ce zboara se mananca”(nu e vorba de tine), sau cum spunea Eminescu:”E usor a scrie versuri….”

    O saptamana buna.

 4. Prezicerea a fost corecta…pentru Moammar Gadhafi!

 5. Azi vine sfarsitul.Oh nu stai.Nu vine azi vine in 21 mai 2011.Of stai,vine in octombrie 21 2011.Dar stai,trebuie sa vad ,ca iarasi am gresit.Vine in ctombrie 21 2012..
  Cineva sa-i spuna la asta cu Campingul ca nici macar Isus Hristos nu stie cand vine sfarsitul lumii ci numai Dumnezeu.

 6. Pai daca nu nu poate sa zica ca fost in noiembrie sau in alt an? Ca ani vorba aia sunt des tui.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 11 postări în Top 100 WP (22.10.2011) « Romania Evanghelica - 22 octombrie 2011

  […] (rascumparareamemoriei) 12. Video “180″ – Avort (crestintotal.ro) 13. Ce Va Zice Harold CAMPING… MÂine (popaspentrusuflet) 15. Numărul penticostalilor din România în 2002 (penticostalismulazi) 29. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: