SCHIMBAREA OREI, CINA CU SPĂLAREA PICIOARELOR ȘI BINECUVÂNTAREA COPIILOR

Bineînțeles că încep cu marea înșelăciune a schimbării orei în marele beneficiu al economiei consumului de energie! Povești! Dar nu acolo țintesc eu ci către marea minciună cu care (ne) mințim în fiecare toamnă: vasăzică dormim o oră în plus! În realitate, seara dinainte ne obosim o oră în plus și a doua zi mergem cu ochii cârpiți la biserică! Cumva, inexplicabil, mitul rămâne neschimbat: dormim o oră în plus…

Astăzi a fost o zi foarte bună! Deși sunt mulți care în ultima vreme se dezgustă de intervențiile muzicale în cadrul serviciilor divine, în biserica noastră am avut două servicii de o calitate excepțională. Dimineață la Cina Domnului au cântat toate formațiile: corul mixt, fanfara, corul de fete și corul bărbătesc. Sora Maggie Petre a recitat o poezie mișcătoare iar Rosanna Talpoș a interpretat (cu măiestrie) un imn la vioară. Predica pastorului Olan bazată pe textul din Efeseni 1 a scos în evidență că actul împărtășirii se bazează pe ceea ce Dumnezeu ne-a oferit ”în Hristos”: Planul mântuirii, Prețul răscumpărării și Părtășia moștenirii. La încheiere m-am bucurat să văd aglomerația de la actul spălării picioarelor!

Seara am sărbătorit încă o binecuvântare de copil. În săptămânile viitoare avem programate încă 6, cu un total de peste 30 în anul acesta. Pastorul Tișe a predicat în engleză despre trei personaje din Ezechiel 18: Tatăl neprihănit care are un fiu nelegiuit care la rândul lui are un fiu neprihănit! A subliniat că în Har fiecare este responsabil înaintea lui Dumnezeu!

La încheiere am avut al doilea mesaj în seria ”Lupta spirituală”. Mesajul s-a intitulat ”Câmpul de luptă al minții”. Nu putem avea încredere în propria noastră minte deoarece este 1. Limitată, 2. Contaminată și 3. Influențată. De aceea trebuie să o străjuim cu… strășnicie! Toate aceste mesaje și serviciile vor fi afișate în vreo două, trei zile la http://www.elimro.com pe pagina de Înregistrări video.

Nu obișnuiesc să prezint duminical reportaje cu serviciile noastre dar astăzi am fost mult prea mulțumit de tot ce s-a întâmplat la biserică și nu m-am putut abține! La noapte iar nu dorm, cum de fapt mi se întâmplă atunci când treburile merg foarte bine și atunci când nu merg chiar așa de bine (adică întotdeauna duminică noaptea 🙂 ). În primul caz de bucurie, în al doilea de… necaz! Cred că de data asta voi viziona programul special al fanfarelor din Chicago de la Biserica Baptistă păstorită de fratele Valentin Popovici. AICI!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

26 răspunsuri sa “SCHIMBAREA OREI, CINA CU SPĂLAREA PICIOARELOR ȘI BINECUVÂNTAREA COPIILOR”

 1. ” vizionarea programului special al fanfarelor…”
  Asa ceva cred ca m-ar tine treaz doua nopti, nu una ! 🙂

  • Subscriu la cele spuse de pastorul Cristian Ionescu,considerand deasemenea 2 programe reusite de Duminica.Mai mult in pregatirea lor,cel putin din punct de vedere muzical am avut parte de o colaborare deosebita din partea tuturor celor ce au participat.Cred se poate intari aici si ideea de unitate,incredere(in Dumnezeu) care da rezultate in toate departamentele de slujire a unei Biserici.Cat despre cei care se plang de calitatea muzicala,promit sa le incantam urechile si inimile in viitorul apropiat(poate reusim).

  • Manuela-ServingGodforever Răspunde 7 noiembrie 2011 la 8:09 AM

   V-am urmarit live putin ( ca suntem in urma cu o ora ) si intr-adevar a fost un timp deosebit!
   Sora Maggie recita deosebit! Si imnul de la vioara mi-a placut foarte mult. Aveti mult talent in biserica si toate sunt foarte bine structurate.
   Of course, we love Adi Tise!

   Gabi ( and family ), I don’t know if you like Speranta but they’re coming to your church Sunday. You may know already though. Sorry if this is a repeat 🙂
   They’ll be here tongiht.

  • Acum pricep de ce intirzii la biserica, cu toate ca dormi o ora in plus. Nici eu nu mai am somn de cind cu povestea aia cu helicopterul si uite asa intirzii mereu la fostul circ. Gabi te rog nu lua in serios –am glumit God bless You brother.

 2. Pastorul Tișe a predicat în engleză despre trei personaje din Ezechiel 18: Tatăl neprihănit care are un fiu nelegiuit care la rândul lui are un fiu neprihănit! A subliniat că în Har fiecare este responsabil înaintea lui Dumnezeu!


  Si mai indraznesc unii ,cu lista,sa spuna ca la Elim Chicago nu se predica in engleza.

 3. AdrianS,
  cred ca mai facem unele lucruri si din snobism. 🙂
  Ori suntem romani, si facem pe americanii, ori suntem americani si atunci nu mai este nevoie sa ne chinuim sa vorbim romintes, pentruca intradevar este greu.
  Acuma depinde cita dragoste are fiecare; ea se paote masura in diferite ocazii. 🙂
  Domnul sa ne dea smereni si dragoste la toti.

  • Nu de asta era vorba vechile carari.Problema in SUA e ca multi copii ai fratilor nu stiu limba romana si printre altele au cerut si predici in engleza ca sa priceapa cuvantul Domnului.Este o lista a lor pe un blog.Iar in 2011 ,acestia l-au acuzat pe fratele Cristian ca nu predica in engleza.Ei bine iata dovada contrarie.

   • Manuela-ServingGodforever Răspunde 7 noiembrie 2011 la 1:19 PM

    Majoritatea tinerilor ( din parinti romani ) sunt fluenti in amandoua limbile si chiar si in alta limba ( spaniola spre exemplu ) dar problema e ca e mai greu cu termenii biblici… Multi s-au nascut aici sau au venit de mici.
    Folosesc bibliile in Engleza ( eu am vazut o majoritate ) pentru ca le este mai usor. De asemenea, ei sunt mai comfortabili sa se roage in limba Engleza. Aproape toate studiile cu tinerii se fac in Engleza aici la majoritatea bisericilor. S-au implementat programe ( predici mai ales ) in Engleza in 2 biserici mari aici si altele vor face lucrul acesta pe viitor. Foarte multe biserici romane cu pastorii lor au raspuns pozitiv chemarii de a prelua programe ( predici ) in limba Engleza – la unele in fiecare duminica seara ( o jumate de ora sau 45-50 minute ), altele de 2 ori pe luna si altele odata pe luna.

    Frate Ionescu, la d-voastra e odata pe luna?

 4. 1. Unde in Scriptura suntem indemnati sa punem atat de mult accent pe programul artistic din adunare?

  2.Daca intelegem cu adevarat semnificatia Cinei Domnului, de ce o luam doar odata pe luna inghesuita la sfarsit de program?

  • Nu ar trebui să-l numim sau considera artistic. Acum, pentru obiectivitate, ce-ar trebui să facă frații și surorile? Să cânte fals ca să nu fie… artistic? Nu trebuie să exagerăm. Cât privește înghesuirea Cinei, nu e înghesuită deloc. Ce-ar trebui să lungim lucrurile în mod nejustificat doar pentru a dovedi ceva? Noi ținem Cina destul de relaxat în timp și pe îndelete. Urmăriți vă rog!

  • Chestia cu programul artistic are un sambure de adevar! Imi aduc aminte cum la tara, fiind copil, surorile batrane se ridicau in picioare de pe banca si de acolo cantau, fara sa mearga in fata. La noi astazi canta numai elita (profesisonistii). De ce nu mai canta oricine, pentru ca cei care au voci sunt mai tineri mai frumosi, mai talentati, si astfel s-a nascut programul artistic… Despre formatii ce sa mai zic!
   Stiu ca sunt subietiv, dar pentru multi este un adevar!

   • Daniel unde stăteau surorile când cântau în biserică atunci și unde stau acum cei care cântă e doar o diferență de obicei, nu și nota spiritualității sau a lipsei de spiritualitate.
    După cum spui tu slujirea din față denotă ceva nu prea bun. Ce faci cu versetul acestea?
    ”Şi îndată, slăbănogul s-a sculat, şi-a ridicat patul şi a ieşit afară ÎN FAȚA TUTUROR; aşa că toţi au rămas uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu şi ziceau: „Niciodată n-am văzut aşa ceva!” (Marcu 2:12)
    De ce nu a rămas în casă și să asculte mai departe predica lui Isus? De ce nu s-a dus acasă la el? De ce a venit în fața tutror?
    Versetul explică de la sine.

   • Frate Corneliu, in primul rand exemplul dat nu e elocvent, s-a petrecut intr-un context diferit. Noi vorbim de adunarile credinciosilor pe care le numim programe religioase. Insusi faptul ca pastorii numesc partasia program, denumire pe care au dat-o comunistii serviciilor divine, este un argument ca totul este artistic. Faptul ca performeaza numai o elita, aprox. 5-10 % din credinciosi, iar restul stau pe scaune ca la spectacol apreciind sau dezapreciind punctul din program, aceasta este un alt argument in favoarea artisticului. Nu mai punem la socoteala aparitia pe scena a formatiilor: coruri(mixt, barbatesc, de fete), fanfări si orchestre…
    Apoi, biserica in viziunea Domnului Isus nu era ca un sanctuar de tip sala de spectacol, cu scena si program religios condus de pastor. A pastori inseamna altceva decat a fi un maestru de ceremonii si a tine un discurs oratoric numit predica. Iar daca urmarim istoria bisericii, vedem inceputul salii de spectacol undeva in timp, mai ales dupa reforma. Faptul ca noi ne-am nascut asa, mostenind aceasta forma de organizare a bisericii, ne priveaza de intelegerea ca biserica infiintata de Domnul Isus nu era asa cum o avem noi astazi. Imi place sa cred ca adunarile din vechime erau asemanatoare cu noptile noastre de veghe si rugaciunile prin case, asa ca la Botșăni. 🙂 Iar, ca o marturisire personala, bucuriile si experientele cu Duhul Sfant le-am trait in proportie de 99% in partasiile din case. Pentru mine a fost un soc cand Dumnezeu mi-a aratat pentru prima data ca noi urmam un tipar nebiblic. Daca „adunarea laolalta” din 1Cor. 14 inseamna partasie si zidirea bisericii, cat la suta o fac programele noastre din sec. XXI?

   • Frate Olan, eu cred ca aspectul de baza al versetului este legat de faptul ca „venind in fata tuturor” vom fi obligati ” sa nu uitam niciuna din binefacerile…” deci BINEFACATORUL trbuie marturisit, caci cine se va rusina de EL… si El se va rusina inaintea Tatalui… grea sutuatie.Sa ne pazeasca Domnul.

 5. o, frate Corneliu,
  a-L slavi pe Domnul afara intre necredinciosi este una…
  si a-ti aduce jertfe la Altar,in Csa lui Dumnezeu (in care este bine sa nu uitam ca ne aflam acolo-Pavel spune asta) este altceva.
  Acolo trebuie sa-ti pazesti piciorul..de mindrie, de dorinta de afirmare, care vine tot din mindrie…
  Cel ma greu pacat care te duce direct in Iad, este MINDRIA!
  Cei vindecati nu aveau pic de mindrie, erau plini de bucurie.
  Nu erau trimis in FATA bisericii, sa avem iertare.
  Ceea ce „dam ” noi nu mai seamana a bucurie de a cinta Domnului ;
  in fata fara sa vrei te pervertesti, vazindu-te acolo.
  Categoric TREBUIE desfiintata acea scena de lansare, care poate deveni o paguba ca pentru Simina Palincas;
  asistam cu totii la specatcol si durerea este ca nu vedem raul.
  Nu mai suntem „impreuna „la Casa Domnului (atunci de ce mai mergem?)
  Unii sunt in fata si altii obligati sa asculte totul, inerti pe scaune timp de doua ceasuri.
  Cita vreme Duhul nu ne atentioneaza ca am facut din Casa Domnului o Casa de spectacolo, vorbim in zadar.
  Domnul sa lumineze fratii care nu din rautate sau alte motive, au contribuit de-a lungul vremii la incetatenirea acestor obieceiuri, care INANTE nu erau.
  e drept ca eram mai toti saraci si mai simpli.
  Mi-e dor tare de SIMPLITATE!
  mai ales la locul unde mergem sa neintilnim cu Domnul.

  •  ”Ferice de cei flãmânzi și însetați dupã neprihãnire, cãci ei vor fi sãturați!”

  • Sunt de acord cu dvs în ce privește comportamentul în Casa Domnului fiindcă așa spune Scriptura.
   Cine slujește cu sâmburele mândriei își va culege roadele.
   Acum e vemea când avem ce avem în clădirile bisericilor, important e să stim să trăim ca Pavel ”Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:12-13)
   Îmi place mult simplitatea dar sunteți de acord cu mine că nu înseamnă să te mulțumești cu puțin și cu lucruri de suprafață.

  • DA vechile carari, in vremile si locurile de sfintenie, trebuia mers nu oricum ci grijindu-ti piciorul, ba mai mult ,trebuia sa te descalti caci intr-adevar locul era sfint!!!!
   Mai nou, repect pentru loc , zero, ba mai mult, daca vrei sa spui ADEVARURI (chiar si filmate ) ti se intra cu bocanci si in suflet ! Nu este asa frate pastor Ionescu? Fiti binecuvintat.

 6. Frate Daniel G,
  Nu pe context cade accentul ci pe statul în față pe care dvs îl condamnarăți, recitiți versetul.
  Cât privește reorganizarea bisericii, ce să zic, se pare că în Canada este gata să se nască o reformă.

  • Cu toate ca la noi la Calgary, biserica s-a format acum 2 ani cu „refugiati” ai crizei economice, avem nevoie de o directie biblica.
   Reforma incepe cu mine. Imi dau seama cum Dumnezeu a inceput sa imi schimbe mai intai mentalitatea. Am inceput sa-l ascult pe Ravenhill si Tozer. Foarte mult m-a marcat si br. Zac Poonen, apoi anumite carti ale lui Gene Edwards si Frank Viola cu G Barna. La toti am gasit aceeasi dorinta de a reforma biserica institutionalizata. Unele solutii nu dau randament, altii strica ceva stramb si construiesc ceva si mai stramb. In schimb mi-am dat seama ca partasiile din case sunt cele mai eficiente in zidirea trupului lui Hristos.
   Ce mi-a placut foarte mult a fost o biserica de casa a unor frati fosti menoniti dar care acum credeau in lucrarea Duhului Sfant. I-am vizitat pe cand locuiam in Vancouver BC. Atunci mi-am dat seama cat de mult bisericile romanesti s-au departat de la adevarata partasie sfarsind intr-un tipar rigid institutionalizat. Intra-adevar este vremea intoarcerii la Cuvant! Domnul sa ne ajute!

 7. Frate Corneliu,
  am spus SIMPLITATE!
  daca vreti cea a Domnului Isus, ca sa se inteleaga.
  De ce acum fratii explica sub un alt unghi orice ai spune. 🙂
  Este vorba de simplitatea omului care nu cauta la pamint, a credinciosilor ,care nu vad totul prin prisma bunastarii si a
  afirmarii.
  „Nu ne multumim cu putin” duhovniceste ? ori paminteste?
  Pavel o fi trait asemenea zile?
  si nu uitati ca el se refera la traiul de zi cu zi, nu la fastul si artisticul din adunare, care atunci era ZERO?
  Se referea la aceea ca daca se intimpla sa traisca in belsug citeodata, asta nu-l facea sa nu stie a trai in saracie, despre are se intelege din Scripturi, ca a avut mai multa parte decit de cele bune .
  „Sa nu ne multumim cu lucrurile de supartafat” ziceti:
  pai tocmai asta facem.
  Facem orice, chiar cautam experiente cu Dumnezeu, de moment, fara a se pune accentul pe traiul zilnic, pe marturie.
  Ne multumim cu acest vesnic si nedorit Spectacol.
  Cind auzi pastorul ca spune”simtiti-va bine in Casa Domnului, imi vine sa zbor direct afara.
  Nici macar nu mai vedem unde suntem gresiti, pentruca toate s-au implementat in timp, nu brusc.
  Eu am apucat cintatul si recitarea poeziilor din banca, nu dupa un program, mai degraba la indemn launtric; desi sunt doar 17 ani de atunci.
  Era totul foarte simplu.
  Cintarile comune, cind ne auzeam vocile intrun tot comun, erau ziditoare,
  ne intremau duhul pentru zilelel cind nu eram in Casa Domnului.
  In alte biserici(BOR) nu au ce cauta astfel de spectacole.
  Nu cred sa mai apucam pina vine Domnul revenirea la simplitate si curatie sfinta in inchianre; suntem prea tare amestecati; cei nacuti din nou cu ceilalti, acestia odinioara aveau rusine sa se manifeste, acum dimpotriva.
  Domnul sa se indure de noi toti care dorim sa-L laudam sincer si simplu.
  PS.
  aici avem o biserica fastuoasa, dar si saraci nebagati in sama cu 100$ si 125 pe luna;
  dar avem saptaminal schimbate trei buchete mari de flori, care se stie ca sunt foarte scumpe.
  Asta o fi vrind CINEVA?

Trackbacks/Pingbacks

 1. 10 postări pe Ro Ev (07.11.2011) « Romania Evanghelica - 7 noiembrie 2011

  […] Ce este frumosul, frumuseţea? (mariuscruceru.ro) 12. Schimbarea Orei, Cina Cu SpĂlarea Picioarelor Și BinecuvÂntarea Copiilor (popaspentrusuflet) 14. Ioan Berar declanșează riposta pe blogul său (rascumparareamemoriei) 15. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: