DE CE IUBESC ADUNAREA BISERICII

În dorința noastră de sfințire și mai multă apropiere de Domnul obișnuim să demascăm răul din biserici. Este un proces absolut necesar purificării noastre spirituale. Chemarea la pocăință a însemnat întotdeauna identificarea și condamnarea nelegiuirii. Totuși, pentru a nu uita de ce (mai) mergem la biserică și ca să nu scoatem în evidență doar lucrurile negative, doresc să vă reamintesc câteva dintre motivele care ne strâng împreună în părtășia adunării. Le-am auzit cu aproape 20 de ani în urmă predicate de un pastor american și le-am reținut. Mi-au prins bine de-a lungul timpului, mai ales atunci când eram… plouat.

Iubesc adunarea bisericii pentru că:

 1. Acolo este prezent Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, adunarea cerească și, împreună, sfinții lui Dumnezeu de pe pământ!
 2. Acolo se manifestă iubirea Domnului Isus însoțită de atributele sale: dragostea de frați, îngăduința, răbdarea, iertarea, formându-ne caracterul după asemănarea Sa!
 3. Acolo se înalță laudele și jertfa închinării noastre comune la adresa lui Dumnezeu!
 4. Acolo se manifestă darurile, lucrările și slujbele spirituale pentru zidirea mea în și împreună cu Trupul lui Hristos!
 5. Acolo sunt încadrat în rânduiala și supravegherea bisericii pentru îndreptarea și păstrarea mea în adevăr!
 6. Acolo îmi găsesc refugiul unde mă adăpostesc și sunt mângâiat în necazuri, prigoniri și suferințe.
 7. Acolo mă bucur și anticipez ziua când împreună cu sfinții ne vom lua zborul spre Patria cerească unde vom fi împreună pentru totdeauna!

Acum sunt încă necesare mustrări, pedepse, întristări după voia Domnului și mânieri fără păcat. Dar toate imperfecțiunile noastre nu sunt în stare să umbrească frumusețea Bisericii lui Hristos!

Iată de ce nu voi părăsi niciodată adunarea!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “DE CE IUBESC ADUNAREA BISERICII”

  • Manuela-ServingGodforever Răspunde 11 noiembrie 2011 la 7:44 AM

   Incerc sa fiu mai pozitiva, dar punctele 1 la 7 se indeplinesc la o minoritate de biserici evanghelice, cel putin aici in America, si mai ales in MI. Bisericile se rup si pastorii sunt inlaturati. Ani foarte grei ’10 and ’11.

   Eu astept ziua cand vom fi cu Domnul!

 1. Sigur. Darcum de regula „copii” intreaba, cine poate raspunde?
  – Cum ne putem apropia mai mult, cit de mult…de un Dumnezeu OMNIPREZENT?

  • Pentru că apropierea de care vorbim noi este de ordin spiritual.

   • Da frate pastor, spiritual raspunsul poate acoperi intrebarea, dar, ca exista si un dar, ce ne facem cu partea de traire? Ca in discutie este o problema de … a face ceva ,nu?
    – intr-un punct de vedere, pacatul pune un zid ede despartire…este scris,nu se poate ca cineva sa nu pacatuiasca;
    – Dumnezeu este sfint,sfint,sfint… sfint de tot si nu poate privi „murdaria” noastra;pentru rezolvarea acestei situatii a jertfit pe singurul fiu, pe Isus;
    – daca vreau ca prin trairea meaa sa ma apropiu de Dumnezeu (care ma vede doar daca sunt in Isus, acolo sunt in curatie sfinta),intrebarea poate fi acum inteleasa si mai bine:
    – unde trebuie sa fiu eu ca sa ma pot apropia de Dumnezeu?
    Implinim noi cuvintele Domnului Isus, ca in permanenta sa fie EL in noi si noi in EL? Si apoi vine Ioan 14 cu 12, si apoi as vrea sa aud frati care pot marturisi despre aceasta.
    Frate pastor nu vi se pare ca suntem un pic cam departisor de cele scrise?Nu vi se pare ca practica noastra de zi cu zi cam ocoleste aceasta stare? Ca suntem furati de cele mai multe ori…Domnul Isus spunea unora(om fi si noi dintre ei) voi ma laudati cu buzele, inima voastra este in alta parte…inima noastra este de cele mai multe ori indreptata spre a demonstra mai rar spre a trai.Zic si eu, asa.Fiti binecuvintat

   • PS am lasat intentionat acest ps, pentru ca socot ca nu este bine ca cele ce voi scrie ca o alta idee sa stea alaturi de cele legate de sfintenie.
    – daca nu ar fi precum am incercaat sa explic mai sus, atunci OMNIPREZENTA lui Dumnezeu s-ar putea intelege ca este si in pacate, si in „murdariile”noastre cum am incercat sa definesc viata pacatoasa. Ori clar, biblic nu este asa.S-au am inteles eu gresit?

 2. Spnea cineva”Domnul este linga tine si cind pacatuiesti”.
  Mihail,
  cred ca fiind omniprezent, nu putem face abstractie de prezenta lui
  Dumnezeu, desi ne vine greu sa intelegem ca fiind prezent, a ingaduit
  sa pacatuim fara sa intervina, nu?
  Este El prezent in adunare? este!
  si totusi multi care fac spectacol, cintind din slava desarta nu „patesc” nimic,
  macar sa se opreasca. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: