HAOSUL CARE ADUCE ORDINE

Îi vedeți pe europeni cât sunt de tulburați? ”Moartea euro” proclamă titlurile unor editoriale. ”Europa în haos” spun altele. Țări care doresc să revină la moneda tradițională. Nu cumva acest haos este semnul prăbușirii mult trâmbițatului imperiu european? Mă gândesc că nu. Haosul nu este întotdeauna rezultatul unor mișcări populare instantanee. Haosul poate fi provocat. Criza economică pe care o traversăm are toate semnalmentele unui travaliu indus. Cu ce scop? Pentru a provoca haosul care cere… ordine!

Marile tablouri anticristice au apărut pe fondul unor traume sociale de proporții. În istoria recentă, Franța a devenit imperiul lui Napoleon în urma revoluției setoase de sânge, Hitler s-a instaurat în fruntea unei Germanii prăbușite, iar comunismul s-a așezat pe ruinele celui de-al doilea război mondial (începând cu primul).

Un guvern global cere o criză globală! O avem. Ar putea să treacă neobservată (citește neexploatată) de cei care au provocat-o? Și să nu uităm, cu cât haosul este mai mare cu atât se cere o ordine mai mare!…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

59 răspunsuri sa “HAOSUL CARE ADUCE ORDINE”

 1. ”Divide et impera” Această maximă se pare că funcționează. Originile ei, aceasta este o altă istorie…

 2. Cu cat haosul este mai mare cu atat frica de neprevazut e mai mare si in consecinta si disponibilitatea de a accepta un „salvator” este mai mare, fara a mai fi atenti la „bagajul” cu care vine „salvatorul”. Singura conditie pt „salvator” este sa transmita maselor increderea ca va face ordine, chiar daca nu spune cum. Nici macar nu trebuie sa spuna ce va inseamna ordine. Ca sa nu-i sperie pe oameni.

  • Manuela-ServingGodforever Răspunde 11 noiembrie 2011 la 10:34 AM

   Brother Ionescu, yeah, you’re probably right!

   Remus,
   Ai postat ieri intr-un comment ca:
   „Cei ce puteti pregatiti-va pentru aceasta vreme de stramtorare. Asa cum am mai spus, in curand se va abate peste Europa un razboi cumplit, care se va lasa cu atacuri nucleare.”

   Care tari crezi? De unde crezi ca incepe, de la arabi?

   • Manuela,

    Dumnezeu ne-a vorbit aici in Germania in 2009 si 2010, despre venirea unui razboi cumplit, care se va abate peste continentul Europei. Nu s-a dat timpul exact cand va incepe acesta, insa dupa parerea mea, timpul nu este departe.
    In toamna lui 2009 am avut un vis de noapte cu privire la o stare de razboi, vis in care Domnul mi-a aratat ca intr-un anumit perimetru in zona unde locuiesc v-a avea loc o explozie nucleara, iar in primavara lui 2010 un alt frate casatorit cu 3 copii a primit aceeasi instiintare despre venirea unui razboi cumplit peste Europa, Domnul aratandu-i in visul de noapte ca, el trebuia sa-si ia familia, sa-si paraseasca casa unde locuieste si sa fuga ca, sa-si scape viata. Toti locuitorii acelei localitati, trebuiau sa-si paraseasca casele si sa fuga din cauza pericolului de moarte.
    Sant total incredintat ca, aceste descoperiri, care vorbesc despre acelasi lucru, sant de la Dumnezeu, iar la vremea lui acest eveniment se va implini. Nu stiu cum va fi in alte tari ( afara de Romania ), insa sudul Germaniei la frontiera cu Franta si Elvetia, va fi afectat foarte rau.

   • Manuela,
    eu nu cred ca acelas Domn, care ne spune sa nu ne ingrijoram, ca nu putem face nimic…ca ajunge zilei necazul ei, nu poate da instiintari pentru a se ingrijora copiii Lui, carora le spune ca toti perii din cap le sunt numarati ;
    dar ca alt”domn” da asemenea visuri, asta cred.
    Dumnezeul lui Isac, Avram si Iacob, nu se contrazice, bagind spaima in credinciosi.

   • eh, dupa prorocia cu Spania si America pe care multstimabilul Remus zice ca le-a deconspirat, acuma vine el cu una .
    Remus, de un razboi sau explozie nucleara nu poti sa fugi dintr-o localitate in alta!
    Visuri…..

   • vechile carari,
    (…)
    ________________________
    Frate Remus,
    „vechile cărări” este… soră.
    Nu ați știut și vă dau posibilitatea să reformulați comentariul.

   • Gabi.Razi tu razi dar uite ca a avut dreptate la prima.La a doua,ei bine uite ca 2011 e pe terminate si nu am vazut SUA transformata in desert.Cat despre razboi in Europa,iti atrag atentia asupra declaratiei facuta in acest an de Angela Merkel care a zis ca sa nu credem ca in viitorul apropiat va fi pace in Europa.Asa ca……..

   • Adrian S, even a broken clock is right twice a day!

 3. Suna a conspiratie,insa e adevar.

 4. he he . Escatologi trebuie sa-si schimbe teoriile inca odata!
  Sint obisnuiti.
  O fac anual.
  Anual se poate scrie o carte noua.
  Dar este bine ptr. Amazon.com
  Anual escatologii cash in.
  Anual carismaticii/ penticostalii/babtistii ( in general ) sint dezamagiti!
  he he he

  • Gabi Bogdan,

   in cazul mentionat mai sus , fratele se va refugia cu familia intr-o alta zona geografica si nu va fugi dintr-o localitate intr-alta. NU uita insa ca, nu toate bombele nucleare au capacitatea de a distruge un oras ca New York. Sant si bombe de capacitate mica, care au raza de distrugere pina la 20-50 km. Iar ca sa nu ramai in confuzie te informez ca, acest frate locuieste la vreo 10 km de o centrala atomica situata la frontiera cu Franta. Este posibil ca acest obiectiv sa fie vizat in timpul acestui razboi, iar ca masura de siguranta pentru vietile oamenilor, in zona se va dispune evacuarea.
   Cat despre problema cu proorociile, pe-o parte va, vaitati si comentati ca, azi nu mai lucreaza darurile spirituale ca, altadata, iar pe cealalta parte atunci cand Dumnezeu da, intelepciune unuia cu privire la un lucru, deveniti aroganti in loc sa o priviti ca o binecuvintare.
   Cat priveste descoperirile despre care am vorbit, eu nu sant pprooroc, insa Dumnezeu care este bun ne-a instiintat ca, zona unde noi locuim va fi afectata de ceea ce va veni ca, sa fim pregatiti.
   Nu inteleg care este problema unora!!! Nu mai are voie Dumnezeu sa instiinteze pe copiii Sai cu privire la un necaz sau altul !!!

 5. Premilenistii se pregátesc.Ceilalti…mai asteaptá. 🙂

  • Pre tribulationisti era cuvantul potrivit.Bátránetea imi joacá feste.
   Stiti cá cei (putini)care credem cá rápirea va avea loc inaintea necazului, avem speranta cá vom scápa de aceste vremuri grele.Nu cá am fugi de ele,dar nici nu ne sánt dragi.

   • daniel,

    Biserica va fi scutita doar de calamitatile produse de cele 7 potire pline cu mania lui Dumnezeu. Biserica va fi martora la toate evenimentele din Apoc. 13, tot capitolul, incepind cu aparitia Fiarei si sfarsind cu, instituirea semnului Fiarei. In timpul acestui capitol gasim scris despre o prigoana care se va abate asupra intregii Biserici raspandite pe toata fata pamantului, prigoana in care unii isi vor pierde viata iar altii vor avea parte de suferinte insemnate. Nimeni care nu va fi in Hristos, nu va putea face fata acestei prigoane, decat doar acei care vor avea o viata de sfintenie si ulei in candela.

   • Daniel, cred ca majoritatea evanghelicilor sunt pre-trib, cel putin in America. Ce sa faci, e la moda. Dar cred ca si pozitia cultului penticostal din Romania este pre-trib.

   • Chris,
    Am crescut in biserica Americana, si am avut un pastor care a fost pentru pre-trib. Cum ai zis foarte la moda si foarte comfortabil.

    Acel pastor a zis odata in predica in fata bisericii “Puteti sa aveti credinta intr-un Dumnezeu care va permite sa fiti persecutati?” Tatal meu a raspuns cu voce tare ‘DA!’, si pastorul a continuat “pentru ca eu nu pot!” NO words…but tears would have been appropriate.
    Orice am crede noi trebuie sa fim pregatiti pentru a fi persecutati si a muri pentru Domnul nostru.

    God bless!

   • Matt, trebuia sa-i dai la pastor ca exemplu crestinii contemporani martirizati in tarile musulmane din Africa si Asia. Nu de mult sa circulat pe facebook imagini dintr-un asemenea episod de martiraj foarte grafic.

    Dar… foarte fain ar fi ca pozitia pre-trib sa fie cea adevarata. Chuck Smith, unul dintre cei mai cunoscuti lideri crestini impreuna cu sistemul Calvary Chapel sunt pre-trib, si ca dovada a spus ca „Isus nu-si palmuieste mireasa inainte de revenirea sa” prin incercarea Necazului cel Mare.

    Numai ca Biblia prezinta destul de multe informatii pentru Biserica despre anti-christ si evenimente ale Necazului cel Mare, dovada ca acestea sunt importante pentru Biserica, lucru care ar sustine pozitiile mid-trib sau post-trib.

    Dar toate cele trei pozitii pot fi argumentate biblic asa ca credinciosii sunt impartiti la punctul asta.

   • Chris,

    Sorry for the English, but I’m in a hurry. I agree with you, but people like him simply won’t believe the Biblical examples like Paul, Peter, John, etc, etc. or the modern examples of Russia, China, etc. He HAD to believe what he did to support his pre-trib belief system, and he therefore had to rationalize away everything else.

    As far as supporting all 3 rapture views from the Bible, well a different topic. I think there are many views about many things, that we can ‘find’ support in the Bible if we try hard enough. I sincerely believe, however, that if people approached the Bible with the intense goal to see what IT says, rather than to validate an opinion they have been taught, they like, or they just want to be true, we would see many, many beliefs people hold disappear (including 1 or 2 of the beliefs about rapture placement).
    Be Blessed!

   • Daca Americanii (si toti) ar vrea sa asculte.

 6. Si daca apare anticrist, cine este gata de persecutie?
  Iar noi ne mai plangem de criza…
  Oricum scena pe care apare anticristul este una incarcata de conflicte si probleme deoarece el va solutiona totul: „cand se va zice pace si liniste”!

  • Manuela-ServingGodforever Răspunde 11 noiembrie 2011 la 5:11 PM

   Remus,
   Multumesc de raspuns! Ce sa zic, doar un lucru… daca se implinesc exact asa…sunt de la Domnul.

   Chris,
   You’re right! Iti spun sincer daca am intalnit vreun american so far ( in afara de sotul meu ) care sa nu creada in pre-trib.
   Also, you’re right again, in Romania o majoritate cred in pre-trib…in fact many got quite offended in our discussions when we expressed that we don’t see scriptural support for a pre-trib rapture.
   Imagine all these christians not being prepared for what’s coming.

 7. Remus,Matt…
  Eu nu sustin cá biserica nu va fi prigonitá.(De fapt cea adeváratá a si inceput sá fie)Nici nu fug de prigoaná sau asa ceva. Spun doar si repet:cand incep „nuclearele” sá functioneze ,cred cá biserica nu va fi aici.Dumnezeu face minuni dar nu le risipeste.In tinutul gosen ,doar acolo nu au fost plági. Cand au trecut evrei prin mare, nu ia inecat Domnul pe apucate pe egipteni ci a fost o separare intre ei.Rahav trebuia sá stea separatá de ceilalti ca sá fie salvatá….
  Cred cá Domnul ingáduie peste noi incercári si prigoane dar nu cred cá cei necredinciosi vor fi radiati iar cei credinciosi nu.

  Exemplu centrala nucleará din 1986 chernobyl.Au fost afectati si credinciosii..

 8. Nu sunt adeptul teoriei conspiraţiei. Da, există centre de putere oculte, lumea e condusă de politicieni şi se bazează pe bani. Dar, creştinii au făcut politică? eu spun că da… Creştinii n- au alergat după bani? Ba bine că nu!… Nu i-a pus nimeni să împrumute sume cu mult peste posibilităţile lor, să alerge după lux, după case cu două niveluri sau călătorii de-a lungul şi de-a latul pămîntului. Creştinii nu au fost mieluşeii nevinovaţi căzuţi în ghearele şi colţii lupului- unde văd că amestecaţi comuniştii şi capitaliştii de-a valma-, ci au fost şi sunt parte componentă a procesului de distrugere la care punem umărul. Răspunsul nostru la tentaţiile lumii a fost inadecvat, iar decăderea morală şi abaterea de la învăţăturile biblice au fost procese derulate lent, încă din secolul al XVIII, cînd a apărut iluminismul în Franţa şi au înflorit societăţile ştiinţifice, atee şi lojile masone de tot felul, culminînd cu învăţăturile gnostice şi religiile orientale în care ne bălăcim de decenii bune. Ceea ce aţi punctat în material sunt accidente, mersul istoriei nu este un drum cu hîrtoape ci, mai mult ca sigur, o spirală lină care conduce în jos. Nu este treaba noastră să ştim cînd şi unde, iar interpretările viselor de noapte mi se par copilării de speriat babele. Cele scrise în cartea Apocalipsei se vor împlini, fără îndoială, dar rolul nostru, al creştinilor, este altul decît să dam cu banul şi părerea despre cînd şi unde se vor întîmpla toate… Criza e spirituală, nu economică, iar războiul se duce în suflete, nu într-un loc anume, geografic vorbind…

  • Rasvan Cristian,

   nici eu nu sant adeptul povestilor fratilor baptisti si crestini dupa Evanghelie, care nu cred in manifestarea unor daruri spirituale si chiar in primirea de mesaje de la Dumnezeu prin vise de noapte.
   Cand Dumnezeu a avut sa-i transmita la Iosif un mesaj ca, sa plece in Egipt cu familia, i-a vorbit direct la subiect ce are de facut si nu l-a trimis sa citeasca Legea. I-a spus simplu: ” ia Pruncul si pe mama lui si fugi in Egipt, caci Irod cauta sa omoare copilul „. Apoi cand a sosit timpul sa se intoarca inapoi in Israel, Dumnezeu a folosit acelasi mod de vorbire. Ia si mai invata frate din Scriptura, cum vorbeste Dumnezeu!!!
   Sa sti ca, talentul la scris nu tine de sfintenie.

   • …dar nici sfinţenia nu-i o scuză, Remus 🙂
    Problema nu era dacă eu cred sau nu în vise de noapte- cum le numeşti tu-, ci la interpretarea pe care o dai în context.
    Domnul spune să veghem, căci nu ştim nici ziua, nici ceasul cînd va veni Fiul omului, nu să dormim şi visăm cu vecinii la cîmpuri de bătălie atomică.
    Cum recunoşti că un vis e de la Dumnezeu şi nu e de la cel rău?
    Apoi, de unde ştii că tu eşti sfînt şi altul nu?
    La cîte „afurisenii” am citit pe bloguri referitor la mine, mai ales după teoria ta cu sacrificarea femeii pentru salvarea fătului, nu mă aştept la o înţelegere superioară în ceea ce te priveşte.
    Ai visat despre Germania pentru că acolo locuieşti. Dacă te aflai în Afganistan, probabil că începutul războiului coincidea cu cel în desfăşurare… În general caii pe pereţi sunt visaţi şi artistic distribuiţi în toată lumea, Remus 🙂

   • In general , majoritatea descoperirilor de acest gen sfirsesc umilitor: exemplu- Harold Camping prezicind sfirsitul lumi de 3 ori…Nu e nimic mai mult de spus: Razvan e realist si a punctat exact unde trebuia.

 9. „Ia-ti copiii du-te in America. :)”
  cum? cu ce bani?
  Pe unde?
  Cind Domnul vorbeste , ca si lui Iosif vorbeste:
  simplu si la obiect,
  nu generaliti care sa inspaminte lumea intreaga;
  ce pregatiri eficiente ar putea sa faca oamenii in cazul unor atacuri nucleare?
  Cind se poate face ceva, inteleg sa fii instiintat , atunci pe loc, nu cu doi ani inainte. 🙂
  Dumnezeu nu asa lucreaza;
  El vrea sa facem ce spune El; dar este foarte exact in ceea ce ne cere.

 10. Cu mai multi ani in urma nisate carismatici din Chicago au primit intr-o vara de la „domnul” mesajul ca „pana la frigul mare orasul Chicago va fi distrus.” Drept urmare, prorocul si-a luat familia si s-a mutat la Portland. ,Mai multi naivi au facut acelasi lucru, doar nu o sa conteste „Cuvantul Domnului’!? A venit iarna, si nu s-a intamplat nimic. Au trecut peste 10 ani de atunci dar prorocul fals nu si-a marturisit pacatul de a fi vorbit in Numele Domnului desi este evident ca Domnul nu i-a vorbit. Daca nu i-a vorbit Domnul inseamna ca i-a vorbit un duh de ratacire, un duh mincinos. Dar desi aceasta este realitatea, el continua sa fie un membru sanatos intr-o biserica penticostala din Portland, unde se pare ca nimeni nu are darul de descoperire a duhurilor, deoarece nu a fost declarat proroc mincinos inca. Cred ca ar fi bine sa fim mai precauti cand este vorba de comunicare din partea lui Dumnezeu.

  • Albu, eu sint un membru in biserica din Portland ( deocamdata 🙂 )
   Ce ar fi daca ai pune numa ceva initiale ale acelui „proroc” sa-l tragem de mineca un pic 🙂 ?

   Sint putini prorocii mincinosi.
   Cei mai multi prorocesc din gindurile lor, nu pot sa faca deosebire intre ce vine de sus sau ce vine de la fasolea mincata cu o zi inainte.
   Acel proroc a crezut si el ce a prorocit, asa ca nu a mintit intentionat.
   Vorba aceea, nu e minciuna daca si tu o crezi! 🙂

   • Frate Gabi,
    Prorocul mincinos este oricare om ce dă altceva decât cuvântul Domnului. Prorocii lui Ahab credeau că sunt ai Domnului și proroceau de bine în Numele Domnului, dar Domnul spune că erau însuflețiți de un duh de minciună. Mai mult, Domnul numește proroci mincinoși și pe cei care dau drept cuvinte ale Domnului cuvintele lor (Ieremia).

    (…)
    Dar dacă în biserică ar fi oameni cu darul descoperirii duhuirlor nu ați avea nevoie de această informație!

    Tot pe atunci (cam 15 ani în urmă) în Chicago era o familie mai numeroasă ce a primit în sânul ei pe unul ce rămăsese văduv. După ce au primit, chipurile, daruri de la Duhul Sfânt și au plecat din biserica baptistă unde fuseseră membrii până atunci, femeia împreună cu musafirul au început să prorocească în sensul că bărbatul femeii va muri în câteva luni și trebuie să se pregătească de moarte. Interesant, bărbatul femeii a început să spună altora câ el va pleca în curând din lume. A intervenit fratele de trup al bărbatului femeii ce pretindea că este prorociță și i-a amenințat pe cei doi (pe femeie și pe cel văduv) că îi va da la lege dacă fratelui său de trup i se va întâmpla ceva!

    Cel văduv a plecat din familie, bărbatul femeii este și azi în viață, dar tot rătăcit a rămas deoarece nu a înțeles nici azi ce gând i-a pus nevasta și omul acela văduv. Continuă să creadă că nevasta lui este prorociță. De fapt este, dar nu a Domnului Isus, ci a domnului puterii văzduhului.

   • Cunosc famili care s-au mutat de la Los Angeles- Detroit , urmare a unei proroci ca California o sa se scufunde ( vorbim de ani 1982-1986). Parte din aceste famili care s-au mutat a fost si cei ce au prorocit. E adevarat: ei cred intradevar! Harold Camping si-a cerut scuze si si-a recunoscut greseala numai dupa esecuri repetate. Dar, mai bine mai tirziu decit…

 11. Remus nu de mult ai mentionat ca acel frate trebuie sa se refaca financial si apoi sa plece ,care este situatia lui acum?

  • Pete, are you invited to „The Party”?

   • gabi bogdan,

    daca comentariul adresat lui ” pete ” are de a face cu, cuvintele scrise de mine pe acest blog, atunci le interpretez ca o batjocura. Si daca este asa cum inclin sa cred, atunci voi schimba ” placa ” cu tine, fiindca mie m-i se pare ca tu tratezi pe unii ca si pe niste fraieri. Daca ma insel cu privire la ceea ce banuiesc despre tine legat de persoana mea, atunci ferice de tine. Daca ti se par ciudate si de neinteles lucrurile despre care vorbesc, atunci mai bine fi intelept si taci, decat sa te sui pe scaunul batjocoritorilor. Nu sant un om absurd sa nu inteleg niste cuvinte cu, tenta de gluma, dar daca este vorba ca cineva este fraier iar tu , inteligent, atunci, asta nu o tolerez deloc.
    Totusi, te atentionez sa fi mai atent ce scri despre mine!!!

   • Remus, te inseli.
    Intrebarea pusa lui Pete are de-a face cu un „party”(petrecere, bal, chef) local.
    Nimica de-a face cu persoana domniei tale.
    Prieteni?
    Ca doar sintem talibanezi amindoi, NU? 🙂

   • Manuela-ServingGodforever Răspunde 13 noiembrie 2011 la 2:59 PM

    Gabi,
    Daca aceste lucruri se implinesc, apoi I’ll make fun of you myself 🙂
    Patience…poate se implinesc.

    Aici s-a proorocit ca in iarna 2010 vom avea 3 luni groaznice ( fara electricitate si altele…). O gramada au golit magazinele de conserve si apa…etc ( nu zic ca e rau sa avem astea ) dar proorocia nu s-a implinit. Ce a fost interesant e faptul ca acest prooroc era din Portland! 🙂

   • Gabi Bogdan,

    accept cuvintele tale, insa fi atent ca, uneori aluneci pe, panta arogantei. Primeste un sfat fratesc de la mine si anume: atunci cand ceva nu potriveste cu viziunea ta privitoare la un lucru, fi rezervat in a incepe lupta impotriva a ceea nu corespunde cu standardul tau de gandire.
    Vrei un exemplu in aceasta directie? Ia-l pe cel privitor la fratii baptisti, care din pricina necunostintei unor lucruri din Biblie, lupta impotriva Adevarului si spun la adevar minciuna, fara ca ei sa stie ca fac un lucru rau. Prin aceasta nu vreau sa intelegi o stare de inferioritate fata de persoana mea. Dumnezeu da fiecaruia dupa harul Sau, iar noi nu facem competitie ci, ne completam unii pe altii.
    Viata mea nu se ghideaza dupa vise de noapte, dar am vazut ca, uneori Dumnezeu mi-a vorbit lucruri importante prin vis de noapte si uneori nu le-am bagat in seama prea mult, iar cand a sosit timpul, s-au implinit. Apoi nu uita ca, in cartea Ioel2:28, este un cuvint profetic in directia aceasta, cuvint care se intinde pe toata perioada existentei Bisericii pe pamant.
    Acel vis cu privire la explozia nucleara Dumnezeu mi l-a dat personal, fiindca el are legatura cu viata mea, fiindca atunci cand a avut loc explozia, nu eram departe de locul acela, iar suflul a trecut peste mine si peste cei cu care eram impreuna la o anumita distanta de locul exploziei. Stiu din alte descoperiri ca nu voi muri in timpul acelei explozii, insa s-ar putea ca in urma efectelor acelei explozii, viata mea sa se incheie la o anumita perioada de timp scurta dupa acel eveniment.
    De cand am primit acest vis, m-am informat legat de explozii nucleare si de efectele distrugatoare pe care le au. Exista sanse de supravietuire in asemenea situatii, insa aceasta depinde de mai multi factori, factori pe care nu-i voi insira aici, datorita faptului ca, ai posibilitatea sa te informezi singur.
    Conjunctura internationala actuala ne arata ca ne indreptam in acea directie. Adica spre un conflict international de proportii cu, consecinte devastatoare ( Apoc.6:7,8 ).
    In rest , cele bune.

   • Remus, nu am stiut despre acel accident de care scrii.poti sa dai ceva detalii?

  • pete,

   acel frate nu trebuie sa se refaca financiar ci, o va duce mai bine financiar ca si pina acum. La scurt timp de cand a primit instiintarea, Dumnezeu a inceput sa binecuvinteze aceasta familie sa-i mearga mai bine financiar exact asa cum a fost in visul de noapte. Acele cuvinte se deruleaza spre implinire. Iar ca familia aceasta sa ajunga la starea economica descoperita de Dumnezeu, este nevoie de o perioada de timp. In visul de noapte i-a mai fost descoperit ca nu v-a mai lucra si ca angajat la firma unde lucra ci, va lucra doar privat 100%, printr-o firma pe care si-a deschis-o, lucru care s-a si intamplat din septembrie anul acesta cand si-a dat demisia ca sofer la firma unde era angajat.
   Cuvintele lui Dumnezeu se implinesc cu da si amin, fiindca El ce vorbeste, duce la indeplinire.

 12. Glumiti, glumiti dar chiar in aacum Agentia Atomica a O.N.U. a declansat o ALARMA incipienta referitor la un mare nor radioactiv care este semnalat deasupra Europei Centrale din cauze inca necunoscute; se banuie a fi avut loc un mic accident nuclear nesemnalat de tara sau de centrala nucleara in cauza. Vezi:
  http://www.businessmagazin.ro/actualitate/s-au-gasit-urme-de-radiatii-in-europa-cat-de-periculoase-sunt-8964391

 13. Gaby crezi ca se misca ceva fara mine /

 14. Pe cat punem pariu ca viitorul ne va surprinde pe toti (adica nici unul dintre noi nu va cunoaste exact toate detaliile)? 😀

  Oricum eu unul sustin ca Uniunea Europeana are mari sanse de a se dezintegra. Nu exista prezenta o ideologie care sa faca posibila unitatea intre diferitele etni, grupuri culturale si orgolii nationale, astfel Europa poate fi unita teoretic doar daca o singura tara le-ar cucerii pe celelalte ceea ce este practic imposibil.

  Deci teoria Fiara din Apocalipsa = Uniunea Europeana = Imperiul Roman reinviat va pica irevocabil destul de repede… 😀

  Viitorul este sub pensula lui Dumnezeu si Dumnezeu este un artist foarte talentat 🙂 .

  Inca nu am uitat de SUA – Iran… 🙂 Tic-tac, tic-tac, timpul se scurge si ne apropiem de Punctul de Inversie a tendintei expansioniste a SUA…
  (Toate marile puteri au un inceput, un punct de maxim, un turn point (moment in care declinul devine foarte vizibil) si un sfarsit. Interesant ca raportul numarului de zile dintre diferite perioade (de inceput, maxim, etc.) pare a fi destul de constant in istorie dupa regula: o perioada, doua perioade si jumatatea unei perioade, cu un total de ~3.1 perioade. Ori dupa maximul atins de SUA in octombrie 2007, depresiunea din octombrie 2008, oboseala din campania din Libia, urmeaza rapid evident turn pointul in Iran…)

 15. Daca locuiesti linga o centrala atomica,
  mai ai si vise,
  e normal, doar din Adam ne tragem. 🙂
  (si din multimea grijilor vin visurile)

 16. „Un frate care locuia linga o centrala nucleara a primit o instiintare” asa suna,deci era o alta persoana;
  fii mai atent Remus, nu faceam aluzii la tine;
  daca am ceva de spus iti spun direct, fara sa te jignesc, sau sa te amenint cum faci tu lui Gaby .
  Oricum n-am nicio teama fii sigur.

  • stimata sora ” vechile carari „,

   unde vezi dumneata ca, eu l-am amenintat pe Gaby ? Dumneata nu sti sa faci diferenta dintre o atentionare si o amenintare ? Se pare ca dumneata ai nevoie de translator care sa-ti traduca in romaneste!!!

 17. Gaby cind iei cuvintul tau drept cuvintul Domnului se cheama minciuna

  • Pete , cred ca ai stat la petrecere prea mult aseara ca nu inteleg la ce te referi. Eu am fost numai la serbare ,cu gloata(sau multimea, sau cu clasa de jos,sau cu cei neinsemnati) asa ca am ajuns repede acasa, unde am mincat ceva mincare rece, ramasa de la amiaza.

 18. Remus,
  „Gaby,atunci voi schimba ” placa ” cu tine, fiindca mie m-i se pare ca tu tratezi pe unii ca si pe niste fraieri. Daca ma insel cu privire la ceea ce banuiesc despre tine legat de persoana mea, atunci ferice de tine…..
  ….asta nu o tolerez deloc.”
  A schimba placa cu cineva si a nu tolera, ce inseamna?. 🙂
  Bine, sa zicem atunci ca eu am gresit. 🙂
  Domnul sa ne ajute pe toti, care suntem atit de raspinditi in lume, ca la venirea Sa, sa ne putem intilni, nu pentru a ne cere iertare atunci, ca fi-va prea tirziu, ci aici, acum. 🙂
  ci pentru a a vea parte de bucuriade a fi Cu Domnul, cei din Germania, America, Canada ,Spania si noi amaritii din Romania. 🙂
  cu dragoste sora Elisa.

 19. Legat de vise,imi permit sa-l citez pe Andrei Plesu:
  „Am avut o discutie candva cu parintele Cleopa. Am avut ocazia sa-l intalnesc si l-am intrebat cum e cu visele. Mi-a raspuns prompt: „Toate sunt de la dracul!”

  Asta m-a perplexat, fiindca am putut imediat sa ii spun: „Bine, dar sotul Mariei afla despre faptul ca ea e insarcinata printr-un vis. Dar era un vis care spunea un adevar, un vis care venea dintr-o instanta de nepus la indoiala. Si mai sunt locuri in Biblie in care visul e o cale de dialog intre Dumnezeu si credinciosii lui. Cum imi spuneti ca toate vin de la diavol?”

  Si atunci parintele Cleopa, un moldovean cu umor si cu rafinament, mi-a spus: „Asa este, sunt si unele… Dar decat sa smintesti lumea, sa le spui sa stea sa deosebeasca, mai bine le spui ca toate-s de la diavol si-ai scapat. E mult mai igienic sa le spui asta, decat sa incerci sa le explici care e diferenta”.”

  Cred si eu ca e o atitudine sanatoasa.
  Cele bune.

 20. Remus,
  „privitor la fratii baptisti, care din pricina necunostintei unor lucruri din Biblie, lupta impotriva Adevarului si spun la adevar minciuna”
  in care vis de ziua ai vazut asta?
  oare ceea ce spui nu este minciuna?
  Tu ii cunosti pe toti fratii baptisti?
  mai era aici cineva care cunostea toate bisericile;
  bine ca s-a dus in pauza de masa. 🙂

  Am observat afirmatiile tale cu recasatorirea,unde ai dat unda verde,impotriva Cuvintului; asa ca, in privinta Adevarului scriptural, ia o pauza si mai citeste, apoi fa afirmatii despre fratii baptisti.
  Cu cita usurinta vorbesti, din ce duh o faci?
  Ori se cheama „maturitate spirituala”?

Trackbacks/Pingbacks

 1. 11 postări în Top 100 WP (12.11.2011) « Romania Evanghelica - 12 noiembrie 2011

  […] Update – incendiul de la Mangalia (rascumparareamemoriei) 13. Haosul Care Aduce Ordine (popaspentrusuflet) 19. “Greaca pentru Ghiţă, Nelu şi Lenuţa” într-o nouă fază […]

 2. 12 postări în Top 100 WP (12.11.2011) « Romania Evanghelica - 12 noiembrie 2011

  […] Haosul Care Aduce Ordine (popaspentrusuflet) 16. “Greaca pentru Ghiţă, Nelu şi Lenuţa” într-o nouă fază […]

 3. Portocale mecanice (18) Armaghedonul a început în vis « Vindecătoru - 12 noiembrie 2011

  […] ce aţi punctat în material sunt accidente, mersul istoriei nu este un drum cu hîrtoape ci, mai mult ca sigur, o spirală […]

 4. 13 postări în Top 100 WP (12.11.2011) « Romania Evanghelica - 12 noiembrie 2011

  […] Haosul Care Aduce Ordine (popaspentrusuflet) 12. Update – incendiul de la Mangalia (rascumparareamemoriei) 13. […]

 5. 15 postări în Top 100 WP (12.11.2011) « Romania Evanghelica - 12 noiembrie 2011

  […] Haosul Care Aduce Ordine (popaspentrusuflet) 11. “Greaca pentru Ghiţă, Nelu şi Lenuţa” într-o nouă fază […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: