COPILUL ȘI LUPUL

Fabulă de Esop:

Se spune că un copil s-a întâlnit cu un lup fioros. Îngrozit, copilul i-a zis: ”Domnule lup, înțeleg că vă sunt pradă și nu am nicio scăpare dar, vă rog frumos, înainte de moarte împliniți-mi o dorință. Cântați cu vocea dumneavoastră frumoasă și puternică, pentru că ultimul lucru pe care vreau să-l fac este să joc la cântecul dumneavoastră.”

Măgulit, lupul se uită în toate părțile și nu văzu niciun motiv să nu-i împlinească sărmanului copil ultima dorință. Pe când hăulea el cum se pricepea mai bine l-au auzit ogarii și au venit în graba mare punându-l pe fugă. Pe când se îndepărta hăituit de câini se întoarse încă odată spre copil și zise: ”Așa-mi trebuie mie care sunt doar prădător, dacă m-am crezut și cântăreț…”

Morala?

 • Nu încerca niciodată să fii ceea ce nu ești
 • Lingușirea și mândria te orbesc
 • În situații primejdioase înțelepciunea și sângele rece te pot scăpa
 • Gălăgia atrage întotdeauna atenția

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns to “COPILUL ȘI LUPUL”

 1. Frate Cristian,
  In aceasta fabula avem de-a face, in primul rand, cu un lup care si-a…gresit „vocatia” si cu un copil care si-a maturizat judecata „prin intrebuintare” (Evrei 5:11-14 in contrast cu I Corinteni 3:1-3a), prin „intelepciunea venita de sus” (Iacov 1:5-8; 3:17-18) si prin DARUL DEOSEBIRII DUHURILOR (I Corinteni 12:10) !
  Copilul il demasca pe…cantaretul impostor ca fiind de fapt lup ! (Intalnim aceeasi strategie a lupului si in povestea lui Ion Creanga, „Capra cu trei iezi”, nu-i asa ? Numai ca aici, primii doi iezi (imaturi spiritualiceste) n-au apreciat darul deosebirii…lupilor de cantaretii autentici si au sfarsit „uimiti” de noua vocatie a lupului !)

  Ceea ce ne invata apostolul Pavel este foarte important ca sa vedem care sunt lupi cantareti si care sunt…oi behaitoare, caci este in firea lucrurilor ca oile doar sa…cante pe limba lor behaitoare si blanda, nu cu urlete de lup !

  Iata deci:
  „Nu vă lăudaţi bine. Nu ştiţi că puţin aluat dospeşte toată plămădeala?
  (1Cor 5.2; 1Cor 3.21; 1Cor 4.19; Iac 4.16; 1Cor 15.33; Gal 5.9; 2Tim 2.17);
  Măturaţi aluatul cel vechi, ca să fiţi o plămădeală nouă, cum şi sunteţi, fără aluat; căci Hristos, Paştile nostru, a fost jertfit. (Isa 53.7; Ioan 1.29; 1Cor 15.3; 1Pet 1.19; Apoc 5.6-12; Ioan 19.14) ;
  Să prăznuim, dar, praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate şi viclenie, ci cu azimele curăţiei şi adevărului. (Ex 12.15; Ex 13.6; Deut 16.3; Mat 16.6-12; Marc 8.15; Luc 12.1);
  V-am scris în epistola mea să n-aveţi nicio legătură cu…” CU LUPII ! (I Corinteni 5:6-9)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: