IA UITE DOM’LE CÂT COSTĂM, AUZI!

Aseară, survolând câteva canale de știri am dat peste un documentar (categoria mea favorită) cu Donald Trump despre cam cât ar valora America. Mă rog, străzile, podurile, clădirile, mașinile, stâlpii de telegraf și cazanele cu gunoi…

Un trilion aici, două dincolo, treizeci în partea cealaltă, aduna săracul cu qvatrilioanele. Păi trebuia să adune și petrolul, sarea și celelalte minereuri. Nicio problemă, zic eu, să vedem și noi ce scrie pe ditamai eticheta produsului numit America, dacă tot e de vânzare.

Dar ce credeți, i-a ajuns? Nuuu! Ce, oamenii nu sunt și ei produsuri? Și uite-așa începu să pună prețuri pe inimă (vreo $60,000), ficat ($40,000), plămâni ($60,000 bucata) sau măduva (mai valoroasă decât greutatea ei în aur). Nenorocirea este că în loc să ne… vindem spre binele urmașilor (un total de vreo câteva zeci de milioane), vă închipuiți că este ilegal să facem una ca asta. Deși, așa doar ca să ne aflăm în treabă, la negru totul e posibil. Și uite-așa m-a făcut să mă încrunt.

Cu tot cu noi (nu știu dacă a inclus în calcul pomii, florile, animalele și… cățelul nostru) cică am fi pe la peste 200 de trilioane. O întreagă avere! Nu mă țineți responsabil la cent de aceste cifre că nu țin minte foarte bine dar… undeva pe acolo.

Ce nu știe Domnul Trompă (știu că trump înseamnă atu și la trompă îi zice trunk, lăsați-mă în pace) este că singurul care ne-ar putea cumpăra este Dumnezeu, ceea ce a și făcut. Dar nu cu trilioane de dolari ci cu sângele Fiului Său. Oridecâteori cineva încearcă să pună un preț pe creația lui Dumnezeu rostește o blasfemie la adresa jertfei de pe Calvar, punându-i o etichetă cu valoare omenească. Pentru că ceea ce Dumnezeu a evaluat în termeni eterni nu poate fi măsurat în cifre matematice (fie ele și trilioane).

1 Petru 1:18, 19 ”… căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.”

Dacă tot suntem la emisiunea Curiozități, am și eu o întrebare: Domnule Trump, cât costă mintea (cuiva)? Probabil că sumele sunt funcție de cantitate…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri to “IA UITE DOM’LE CÂT COSTĂM, AUZI!”

 1. Pana la urma astia lanseaza ideea unei pieti de…organe omenesti! (Poate vor rapi oameni de pe strada pentru colectare de organe?) Ca si asa se dezbat in ascuns lucrurile despre cum sa reduca populatia globala. Numai bunul Dumnezeu stie ce tratamente medicale se aplica in ascuns prin spitale, de unii dau ortul popii asa de repede. Medicii de salon vin si spun membrilor din familie ca „s-a luptat tare cu boala dar Inima i-a fost prea slabita!” Povesti!….
  Comenta un bogatan din Seattle odata despre numarul de locuitori, gunoiul produs de acestia si poluare, si spunea ca pentru a se reduce poluarea si gunoiul, singura solutie este reducerea nr. de locuitori.
  Sa fie oare o legatura intre cele spuse de Trompa si bogatanul de Seattle?…Oricum, nu le dam nimic, nici macar o unghie!

  N-au nici ei, nici imparatul
  Bani sa-mi cumpere ficatul!…

 2. Fotografia e tare de tot!

  • Saracul, dupa atitea calcule i sa aprins creerul ,iar valul de caldura subterana incepe sa alunge parul destept, ca-ci mintea si- a pierdut vitaminele la fiert. Alti mai habarnisti au prezis sfirsitul pamintului (ce e si mai grozav decit calculele lui Trump) si au ramas de rusine .

 3. Donald Trump.Un om bagat pana-n gat in datorii se apuca sa dea lectii la altii despre valoare.

 4. Trump traieste in felul desert de vituire mostenit de la ai lui parinti, bietul de el.
  Nu poate mintea sa sa aprecieze Adevarata Valoare.

 5. dar sufletul?Cat costa sufletul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: