PASTORUL GEORGE W. GALIȘ: VIAȚA, FRUMOSUL ȘI DUREREA

Nașterea este cu durere. Durerea ne confirmă că (încă) trăim. Muzica este un simbol al frumosului născut din durere: de la frecarea arcușului, lovirea tobelor, tensionarea corzilor, suflarea în trompetă și până la apăsarea clapelor. Însuși Dumnezeu S-a întrupat pentru a experimenta durerea. Simfonia ciocanelor și cuielor, sfâșierea hainelor, dureroasa încoronare și punctuația strigătului final al celei mai desăvârșite opere din istoria universului au fost îmbibate în suferință.

Și totuși, cât de nesuferită ne este durerea! Dar fără răbdare nu este fericire. În această seară am participat la serviciul de priveghi în amintirea pastorului fondator al Bisericii Filadelfia din Chicago, George W. Galiș. Câteva cărți (mult mai puține decât au primit colaboratorii săi cei mai apropiați), zâmbete și îmbrățișări (nu la fel de intime ca cele care le-au încălzit ființele celor dragi din familia sa) au fost suficiente pentru a-l respecta și îndrăgi pe acest slujitor al Domnului. I s-au menționat titlurile și i-au fost puse (pe bună dreptate) acolade în dreptul activității sale. Nu le-a luat cu sine. Pastorii din Chicago și din alte părți s-au unit să își aducă aminte de un om al lui Dumnezeu. Lui nu i-a mai folosit acest lucru. De fapt, totul a fost pentru noi. Pentru mângâierea, întărirea și învățătura noastră.

În timp ce îmi așteptam rândul să rostesc câteva cuvinte la adunarea de doliu mi-am adus aminte de câteva versete:

Apocalipsa 14:12, 13 ”Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus.” Şi am auzit un glas din cer care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul!” „Da”, zice Duhul, „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!”

Iacov 5:10, 11 ”Fraţii mei, luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe prorocii care au vorbit în Numele Domnului. Iată, noi numim fericiţi pe cei ce au răbdat.”

Sunt oameni care și-au luat titlul de ”fericit” sau ”preafericit”. Dar a fi fericit cu adevărat nu este un titlu ci o… stare! Fratele Galiș este cu adevărat preafericit! Pentru că a trăit viața și a murit în Domnul, a iubit ceea ce este frumos cu adevărat și a răbdat suferința până la capăt!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns to “PASTORUL GEORGE W. GALIȘ: VIAȚA, FRUMOSUL ȘI DUREREA”

  1. Nu l-am cunoscut prea bine pe fratele Galis, dar am auzit ca a fost un om bun, si ca i-a ajutat pe multi. Cineva mi-a spus ca el a avut un cuvant „greu” (pozitiv), cand am fost chemat in america, dar cel mai uimitor lucru , pentru mine, este ca( asa cum spunea si fr. Petru Lascau) a acceptat sa ocupe locul #2, in biserica pe care el a fondat-o. Cred ca el a facut asta de dragul propasirii lucrarii Domnului. A-ti vazut multe asemenea exemple ? Acela despre care Isus a zis:”va spun ca dintre cei nascuti din femei, nu este nici unul mai mare…….”(Lc.7-28), acel om a lui Dumnezeu, (Ioan) proroc si martir, a zis: „Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez”……(Ioan 3-30)

    Cate lucrari si biserici ar fi mult mai binecuvantate, daca acei pe care Dumnezeu i-a folosit la vremea lor, ar stii cand a venit timpul sa lase pe altii , iar ei sa-i ajute din spate, cautand nu slava lor personala, ci propasirea Imparatiei Cerului.

    Nu vreau sa diminuez valoarea fratilor in varsta, intelepciunea, statornicia, si experientele lor sunt o valoare incontestabila pentru biserici, dar in acelas timp devotamentul, umilinta si exemplul pastorului George Galis ne spune mult noua, celor care am pornit de mult pe calea slujirii.

    „uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire, si urmati-le credinta” (Evrei 13-7)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: