PEDOFILIA: O REALITATE CARE NU MAI POATE FI IGNORATĂ

Fie-mi îngăduit să spun că nu e ușor să scrii despre așa ceva. Dar acest subiect ne-a ajuns din urmă. După scandalurile monstruoase generate de preoții catolici, acum au apărut asemenea cazuri în mediul ortodox, protestant și chiar evanghelic. În mediul școlar lucrurile stau și mai rău. Un întreg sistem de tradiție s-a răsturnat la Universitatea Statului Pennsylvania odată cu demascarea abuzurilor sexuale ale antrenorului echipei de fotbal american. Speranța mea ar fi ca românii să fie scutiți de un asemenea abis. Mă tem că de ce ne e frică nu scăpăm. Acest avertisment are ca scop trezirea la realitatea crudă a societății în care trăim. Și dacă nici bisericile nu sunt scutite, ce să mai spunem de restul… lumii! Doar scrie în Scripturi că ”s-au strecurat printre voi…”

Imoralitatea celebrată de cultura americană (și nu numai) și emanciparea homosexualității la nivel de normalitate socială își dau roadele. Și nu arată deloc bine! Câteva sfaturi pentru părinții responsabili și (pe bună dreptate) îngrijorați:

 • Nu permiteți copiilor să doarmă prin vecini;
 • Aveți grijă cu cine și la cine se duc în vizite;
 • Atenție la taberele de copii și tineret; dacă îi puteți însoți este ideal, dacă nu, luați cât mai multe informații despre organizatori, sistem de organizare, măsuri de prevenire și condiții de cazare;
 • Nu fiți creduli: oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce (a)par! Nu înseamnă să devenim paranoici dar nici să nu ignorăm anumite suspiciuni legitime;
 • Nu este normală o relație prea apropiată între persoane de vârste… nu prea apropiate (mai ales când e vorba de minori!); atenție mărită la adulții care… iubesc prea mult copiii (altora);
 • Există anumite gesturi de afecțiune exagerate care nu sunt normale; nu mă refer la modul natural, inocent în care admirăm drăgălășenia și puritatea copiilor ci la acte care produc reacții de disconfort atât la copii cât și la părinți;
 • Atunci când un copil devine (prea) melancolic, retras și închis în sine însuși sunt semnalmente care cer o examinare (descoasere) atentă; până la proba contrarie luați în serios tot ce vă spune.

ATENȚIE:

Atunci când există reclamații credibile, dovedite și coroborate, acești monștri trebuie reclamați imediat la forurile de autoritate școlară, eclesială și legală! Da, la poliție! Mai ales în cultura românească există o stigmă care victimizează victima unui asemenea episod. Tendința instinctivă este de a păstra tăcerea. Nu vă înșelați! Repercursiunile psihice și spirituale de mai târziu vor crea probleme mult mai mari decât reclamația imediată a cazului. Explozia publică (mai devreme sau mai târziu) nu poate fi evitată! Pe de altă parte nu uitați că un asemenea individ va face și alte victime de situația cărora veți fi responsabili. Atunci când sunt dovezi, nu oferiți termeni îngăduitori unui asemenea stricat. Dacă a fost în stare de fapte atât de odioase, este în stare să nege, să tragă de timp, să intimideze și să-și discrediteze victimele! Una dintre metodele de apărare a acestor oameni este ridicarea de întrebări cu privire la motivația acuzatorilor care reclamă aceste fapte după mulți ani. Eliminați un asemenea cancer din comunitate! Biserica, acum vorbim de biserică, nu oferă șansa pocăinței unor asemenea oameni. Șansa aceea stă doar în puterea lui Dumnezeu! Aici, toată compasiunea și circumstanțele atenuante trebuie oferite victimelor! Semnele ostentative de spiritualitate ale obsedaților sunt doar paravane dincolo de care își ascund hidoșenia. Eu zic ca dumnealor să se pocăiască între zăbrelele unde nu mai pot abuza pe nimeni! Pentru tot restul vieții!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

16 răspunsuri sa “PEDOFILIA: O REALITATE CARE NU MAI POATE FI IGNORATĂ”

 1. Dacă pentru soiul de draci de la Templu, Isus a fost nevoit să pună mâna pe bici, pentru soiul de draci pedofili care „sculă” ar fi cea mai potrivită? (O drujbă şi o operaţie impromtu, ca-n epoca Renaşterii, să poată cânta cu voci de sopran.) Nu li-e ruşine, neruşinaţi ce sunt!…

  • Mai e si latura cealalta, cand oamenilor le place sa scoata vorbe false si neadevarate la adresa lucratorilor. Ei spun „l-am vazut pe cutare stand de vorba cu tanarul sau tanara cutare, doar ei doi. Precis ca…” Cum zice Biblia, un singur nebun arunca o vorba aiurea si o multime de intelepti nu mai pot s-o aduca inapoi.
   Eu lucrez foarte mult cu studenti intre 16 si 20 de ani. Atunci cand sunt singur, doar eu si studentul – mai ales daca e studenta, deci o persoana de gen feminin – obisnuiesc sa deschid usa larg la sala pentru a ma expune circulatiei de pe coridor. Prin aceasta vreau sa ma protejez de eventualele vorbe false, iluzii si intuitii tampite pe care unii le pot debita.
   Domnul sa va binecuvinteze pe toti!

 2. Se pare ca de ce ne-a fost frica,nu am scapat.

 3. Frate Cristian,

  subiectul este unul de actualitate.
  Păstorii și conducătorii spirituali trebuie să fie de acum hotărâți și deciși despre ce vor face dacă se vor întâlni cu astfel de situații.
  Ne protejăm copiii sau reputația noastră?
  Păcatul acoperit nu va rămâne acoperit. El va exploda chiar și peste 15 ani și consecințele vor fi mult mai dramatice.

  Mă întreb câte biserici sunt pregătite să înfrunte astfel de provocări? Avem stabilit vreo politică, vreun regulament, vreun document oficial în acest sens? De ce să așteptăm ca “prădătorul” să atace și doar după ce vedem „victime” să ne adunăm să discutăm ce avem de a făcut?

 4. Ce bine-ar fi daca ar fi si astazi un Vlad Tepes modern, dar care sa aplice acelasi articol de lege medievala tuturor sodomitilor grabici savarsitori de insotiri nelegiuite !
  Nu ar mai exista astazi nici Biserici…crestine ale homosexualilor (inclusiv pedofililor purtatori de odajdii sfinte si care slujesc pe post de pretoti…) si nici biserici ale lesbienelor care fac acte de caritate mai ceva decat femeile cu adevarat cucernice si tematoare de Dumnezeu !
  Nu suntem pentru o toleranta compromitatoare incepand cu sistemul de gandire (Tit 1:15-16; Romani 1:32) ci doar o indelunga rabdare care nadajduim sa fim izbaviti din mijlocul acestui neam ticalos !

 5. Nu cred ca se discuta destul problema asta….Parintii nu stiu ce sa faca fiindca vor sa dea dovada de crestini si cred ca nu e corect sa cheme politia pe un „frate” sau „sora” si victima sta si sufera, si-apoi prinde ura pe parinti fiindca nu au vrut sa le ia apararea. Yes, speaking from experience. Because of this I’m extremely careful with my own kids, maybe even paranoid….This topic makes my blood boil >:[

 6. Sa nu uitam, majoritatea abuzurilor de acest fel sint infaptuite de catre … neamuri

 7. As adauga la lista de mai sus: acompaniati copii sub 9 ani cand intra in baile publice (la restaurant, la park, la beach, etc).

 8. Neamurile si tatii chiar.
  lucram ca asistenta la o gradinita si dimineata trebuisa vad copiii inhol,facindu-le triajul epidemiologic.
  O fetita venea doar cu tatal ei; ne miram de el, cit e de grijuliu.
  Fetita era intotdeuna bosumflata, crdeam ca e mofturoasa.
  Cind a inceput s avina numai cu mama, am aflat ca nemernicul de tata era la inchisoare, pt ca abuza mereu de fetita aceea.
  Avea 19 ani deja cind am reintilnit-o pe mama, care imi spunea ca fetita nu-si revenise, si ca o uratse , ca n-a avut grija de ea.
  Deci, cit de atenti trebuie sa fim.
  Nenorocitul acela, era pus intro incapere cu homosexualii, ca sa-si primeasca plata.
  Acesta se vaita catre fosta nevasta, care lucra ca grefiera la tribunal; de ce patimeste, mizerabilul.
  Ea il mai vizita; aici n-am intels-o.
  Eu in iad ajungeam, ca nu puteam lasa sa traiasca, un asemenea monstru;
  pina acolo ar fi tinut pocainta mea.

 9. Intotdeauna am fost impotriva pedepsei cu moartea, pentru acestia insa, nu; desi cred ca e o pedeapsa prea usoara.

 10. Domnule pastor Cristian Ionescu, Senatul României a luat deja măsuri, urmând ca şi Camera Deputaţilor să se pronunţe tot în acest sens :

  http://tomisthecat.wordpress.com/2011/11/30/pedofilii-risca-sa-fie-castrati-chimic-in-romania-senatul-a-aprobat-legea-castrarii-chimice-a-violatorilor-de-copii/

 11. Imi pare rau, dar pentru cei ce-si bat joc de copii – ca sa nu mai zic c-ar putea sa-si bata joc si de copilul meu, Kalasnikov-ul ar fi cel mai bun.
  Credeti-ma chiar dac-as stii ca ma trazneste Dumnezeu, n-as ezita o clipa sa-l folosesc ca sa-mi salvez copilul…
  CU PRETUL VIETII MELE!!!

 12. Pentru acest subiect foarte delicat cred ca nu era lipsit de sens poastarea unui tablou de masuri de prevenire.Adica, modalitatile de pregatire a parintilor si a copiilor pentru a nu se ajunge in asemenea situatii. Cit despre masuri si pedepse, eu zic sa ne abtinem.Sunt doar vorbe.In prea putine cazuri parintii si-au razbunat copii, deci, eu zic sa ocolim asemenea afirmatii care, de fapt noua crestinilor ne fac doar rusine,ne pateaza , ne indeparteaza de ceea ce cere cuvintul( si aceasta chiar in cazuri grave cind ne doare pentru copilul nostru si este normal sa ne doara.Razbunarea este a Domnului.)Cred cu tarie ca ar fi binevenita discutia acetei teme in adunari fiind invitati toti parintii care au copii si la noi cam au.Discutiile sa permita chiar si consilieri in privat cu cei ce isi permit asemenea consilieri.PREVENIREA este mult maai ieftina decit tratarea bolii.Si inca ce boala!

 13. Eu zic ca dumnealor să se pocăiască între zăbrelele unde nu mai pot abuza pe nimeni!

  eu zic ca aceste animale nu se pot pocai. nu cred in pocainta lor.

 14. Fr. Ionescu,
  Nu m-am asteptat la dumneavoastra sa aveti asa opinie decisiva si categorica. Dumnezeu sa va binecuvinteze. Eu fac parte din Biserica Aleluia din Detroit unde cum bine stiti ca s-au intimplat asemenea pacate si nu de mult a iesit la suprafata si un alt caz mult mai greu fiind chiar ruda cu cel acuzat. Eu am citit acuzatiile victimelor si am si vorbit direct cu sotul victimei care este ruda cu acuzatul. Tote acuzatiile sint complet credibile.

  Acum problema cea mai mare si durerosa este faptul ca cu exceptie de citeva persoane din leadership, liderii nu vor sa ia masuri biblice de indreptare si chiar nici nu vor sa cerceteze cazurile. As avea mult mai multe de spus dar ma opresc aici. Dumnezeu sa aibe mila de noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: