GERMANIA ÎN FRUNTEA EUROPEI, DE BUNĂ VOIE

Ceea ce nu a reușit cu două războaie mondiale și peste 100 de milioane de morți, Germania primește pe tavă: o Europă umilă care își cerșește supunerea. Prim ministrul polonez declara că îi este mai puțin frică de puterea nemților decât de indiferența lor. Germania a rămas singura forță economică europeană care să fie în stare să o salveze de la dezastru. Unul dintre titlurile editoriale din presă spune că ”Europa privește abisul, cere mila Germaniei”.

Cineva îmi scria să dau dovadă de mai mult optimism și să încurajez mai mult cititorii care frecventează acest blog. Probabil a interpretat greșit motivul pentru care nu ratez (aproape) nicio ocazie de a pune o punte între ce se întâmplă în lume și imaginea sumbră descrisă de Scripturi cu privire la vremurile din urmă. Nu știu alții dar pe măsură ce lucrurile se întunecă în lumea aceasta, pentru mine este un motiv de optimism deoarece știu ce este dincolo de negură! Pe de altă parte, sunt mulți creștini adormiți care nu mai văd realitatea și aceștia numai de încurajări și legănări nu au nevoie ci mai degrabă de ceva zgâlțâituri!

Nu mă apuc acum să dezvolt un subiect prea complex pentru o pagină de litere. Totuși, există un număr de teologi (în special Van Kampen) care consideră Germania un posibil centru al conceptului anticristic, având în vedere ”rana de moarte care se vindecase”. Alții merg mai specific (iar, în frunte cu Van Kampen) și îl nominalizează pe Hitler ca fiind cea mai ușor de recunoscut față a prezentului. Nu ar fi de mirare deci, spun aceștia, că lumea ”se… mira după fiară”. Să nu uităm că Hitler s-a întronat în Germania interbelică pe post de salvator al națiunii și mai are și o rană la cap, sau așa se crede… Nu trebuie uitat că spiritul de supremație și superioritate este în compoziția genetică a națiunii germane mai concentrat decât la oricare alt neam de oameni. Că a rezistat dormant câteva decenii este și mai îngrijorător. Că ceilalți împărați ”dau fiarei puterea” de bună voie (sau… forțați de împrejurări?) iar este interesant.

Mă rog, speculații care nu ar putea primi prea mult credit decât în eventualitatea unui redivivus recidivus.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri to “GERMANIA ÎN FRUNTEA EUROPEI, DE BUNĂ VOIE”

 1. Da frate Ionescu, natiunea germana are o capacitate adminstrativa foarte dezvoltata, insa ea s-a dezvoltat de la nazism incoace. Dea lungul istoriei natiunea gemana nu a fost un imperiu nici militar si nici economic ca, alte natiuni. Apoi sa nu uitam faptul ca, Germania nu si-a platit toate ” facturile ” dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial. Daca ar fi fost sa plateasca pentru toate nenorocirile razboiului, poate azi era cea mai saraca tara din Europa. Apoi sa nu uitam deasemenea ca, Germania a fost una din tarile care a fost ajutata foarte mult dupa razboi sa se ridice economic. Tara a fost ajutata la reconstructie cu forta de munca straina si financiar, iar influienta americana si-a lasat amprenta in timpul prezentei trupelor americane in Germania. Apoi sa nu uitam un alt factor important care a ajutat si participat la dezvoltarea acestei tari si anume: colectarea de creiere si de personal calificat, care au emigrat in aceasta tara din toate tarile comuniste dupa incheierea razboiului, sa zicem incepand cu anii 70. Ca unul care traiesc in aceasta tara de cativa ani buni, la nivel individual, Germania nu este ceea ce pare a fi. Da, tara este mare exportatoare in toata lumea de tot felul de produse, motiv pentru care este puternica economic, insa sa nu uitam ca, in conditiile in care nu mai exista putere de cumparare la nivel mondial, poti sa faci salata cu tot ce produc ei si Germania se duce-n jos ca oricare alta tara.
  Spiritul de dominare adus de Hitler in aceasta tara, nu a disparut. La ora actuala Germania este din nou in aceasi pozitie din timpul celui de-al doilea razboi mondial, insa nu militar, ci economic.

 2. Bruder Remus,
  „Apoi sa nu uitam faptul ca, Germania nu si-a platit toate ” facturile ” dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial.”

  Au avut de grijă Puterile Vremii de atunci ca facturile să fie plătite cu vârf şi îndesat de către alte ţări minoritare din Europa de Est. Acele Puteri şi-au făcut „bine” socotelile atunci când au pus mâinile pe „toporul politic” şi au despicat hotarele Europei de Est după bunul lor plac, în favoarea unor ţări şi în detrimentul altora. Da, da…

  Apropo, cum staţi cu musulmanii pe-acolo, că plin mai e de ei! În Freiburg (im Breisgau), unde am fost în 1996, nu î-mi amintesc să fi văzut aşa de mulţi ca în alte părţi.
  (Am vizitat biserica păstorită de fratele Marcel Jung şi o biserică penticostală de fraţi germani, dar cu Remus nu m-am întâlnit. Poate data următoare…la o cafea bună. 🙂 )

  • Ovidiu Marinca,

   lucrarea lui Marcel Jung nu mai exista. Ea a falimentat, ca de altfel toata lucrarea romana din Freiburg im Breisgau. Acum avem o situatie foarte critica in ce priveste Biserica. Cu Remus nu te-ai intalnit, fiindca eu am venit mai tarziu pe aici.
   Cele bune.

 3. In perioada 11.12.2011-11.17.2011 m-am aflat in Germania,strabatand-o dela Sud la Nord si retur pe traseul Passau-Bremerhaven. Impresiile mele de moment sant urmatoarele’
  1- Germania -inca – nu si-a revenit complet dupa suportarea datoriilor,ca urmare unificarii W&E.
  2-Privind la „cosul de piata” pe care-l utilizeaza populatia cand este la shopping,am constat ca este mult mai „subtire”comparand cu US.
  3-Am ramas uimit,ca pe tot traseul urmat,N-AM VAZUT UN PANOU DE PUBLICITATE pentru Hotel,Motel etc.comparativ cu M6,M8 etc. din US.
  4-Pentru cazare esti obigat sa te abati din AUTOBAND si sa incepi cautarea..
  5-Coltii crizei se simt puternic si-n Germania,unde deja populatia se aprovizioneaza dela „secondhand

 4. Mandria nationala marcata de o anumita putere poate fii vazuta si la Iranieni, Chinezi, Rusi.
  Eu as zice ca lucrurile se vor complica printr-o autoritate impusa de o conducere arabo-asiatica majoritatii lumii.

 5. Incet incet incepe sa prinda contur si sa se adevereasca Apocalipsa 13 ,unde spune despre o fiara cu zece coarne si sapte capete.Cele zece coarne sunt zece imparati care inca nu si au primit inca imparatia ,ci vor primi putere imparateasca de impreuna cu fiara timp de un ceas ,apoi toti intr un gand isi vor da toata puterea lor fiarei (Apoc 17:12,13.),lucru fara precedent in istoria omeniri ,ca 10 imparati sa isi doneze imparatiile fiarei.Apoi cele sapte capete din Apoc 13 despre care am inceput sa scriu ,nu le stim exact care sunt dupa nume pe toate,stim insa ca unul din cele sapter capete ,parea ranit de moarte ,dar rana de moarte fusese vindecata si tot pamantul se mira dupa fiara.Cind zice ca avea rana de sabie ,inseamna ca a fost taiat de sabie ,si singura tara in Europa taiata in doua a fost Germania,apoi dupa 1990 a inceput vindecarea acestei ranii,iar astazi tot pamantul se mira de Germania ,de economia Germaniei si de puterea economica pe care o are cit si puterea industriala .Si nu este un mister asa de mare in dreptul celor sase capete ,pentru ca toate aceste sapte capete sunt purtate si stapanite de catre o femeie (Apoc 17:7-12.),aceasta femeie este o religie care are putere si stapaneste peste toate cele sapte capete ,aceasta religie sade pe mult aur ,poarta haina preoteasca ,este impodobita cu mult aur si margaritare,aceasta religie s a imbatat de sangele sfintilor si a ucenicilor lui Hristos,aceasta religie care tine cele sapte capete a omorat cei mai multi crestini in numele curviei ei,aceasta religie sade si astazi pe aceasta fiara de culoare stacojie ,care este plina de nume de hula si care are sapte capete si zece coarne.Atentie coarnele exista ,nu si au primit insa puterea imparateasca ,dar ele exista.

  • Și ca un făcut, în fruntea acestei religii… tot un german! Primul, unicul vreodată!

   • Fr. Ionescu,

    papa Ratzinger nu are nimic a face cu ” anticristul „. Papa e neamt, iar ” anticristul ” va fi evreu.
    Toata Europa de Vest de la incetarea ultimului razboi mondial, colecteaza creiere si personal calificat, pentru care nu a consumat niciun eurocent. Acesti oameni impreuna cu populatia omogena, a participat la dezvoltarea economiilor, in timp ce tarile comuniste raman cu buzele umflate si nu pot face nimic, impotriva ” exportului ” de inteligenta. La fel este valabil si pentru SUA, Canada, Australia, etc,etc.
    Deci, lauda si aprecierea pentru dezvoltarea economica trebuie atribuita proportional, avand in vedere ” importul ilegal ” de creiere. De ce spun ilegal? Pentru ca nu este normal ca o societate sa investeasca 15-20 de ani in scolarizare pe gratis si pe urma sa vina un alt stat sa ia ceea ce a produs altii, fara sa plateasca nimic!!!

   • Remus, da de cind pina cind statul este propietarul vreunui creier?
    Aia da idee fascista! 🙂

   • Stiti ce este fara raspuns,in timp ce femeia asta din Apoc 17,(religia asta).omora oameni credinciosi ,ucenici ai lui Isus ,ce faceau monarhii ?.Ce faceau institutiile de judecata.?Sa se intample asa un mare genocid si nici o forma de conducere statala sa nu intervina si sa o opreasca pe aceasta religie.Stiti cum vad eu asta.? Femeia prin curviile ei oferea sprijin popular monarhiilor sau autoritatilor de conducere a vremurilor de atunci ,iar autoritatile de atunci ofereau comfort femeii,o lasau sa isi faca de cap in orice fel posibil ,fara sa o impiedice la ceva anume.Un fel de dami ca sa iti dau .! Si de data asta vor incerca la fel ,aceasi unitate monarhii si femeie,numai ca de data asta imparatii si fiara se vor unii si o vor pustii pe femeie ,implinind astfel o judecata asupra ei ,o vor arde in foc ,asta arata deznodamantul in Apoc 17 la urma.,fiindca asta este planul Lui Dumnezeu.Inca la ora actuala femeia are stapanire peste imparatii pamantului .Apoc 17:18.,si cu atat mai bine daca are si vreo legatura de rudenie cu vreun imparat ,in cazul acesta legaturi de neam cu nemtii.

   • Gabi Bogdan,

    imi pare rau ca nu ai inteles ce am scos eu in evidenta!!! Soceitatea care te scolarizeaza pe cheltuiala sa incepand de la gradinita, are dreptul sa-si protejeze investitia. Acest sistem de sponsorizare privata pentru un tinar cu capacitate intelectuala exista aici in Germania. Cine seamana in pamant, fara sa manance din rodul sau ? Daca un parinte ii sponsorizeaza scolarizarea copilului sau din gradinita pe cheltuiala lui, atunci este alta treaba.
    Nu este nici o idee fascista, ci este o regula foarte logica. Daca eu imi construiesc o casa pe banii mei, eu am dreptul sa stau in ea , nu ?
    Deci ideea este ca, persoana care a beneficiat de sustinere financiara pentru scolarizare, ar trebui obligata sa lucreze cel putin 10 ani pentru societatea care l-a ajutat sa se dezvolte profesional sau in caz contrar sa achite contravaloarea cheltuielilor de scolarizare si atunci e liber sa plece unde vrea. In acest fel s-ar pune capat exportului de personal calificat din tara respectiva.

 6. Aoleu, numai Hitler nu era p-aici, in rest avem tot ce vrei. 😦
  frate Cristian, va rog sa-mi spuneti daca exista sansa ca un comentariu sa plece nemoderat, sa nu fac vreo indicretie cu ceva.

 7. @remus.
  cind zici ca anticristul va fi evreu ,tu chiar crezi?
  eu nu.
  si am sa iti spun de ce:
  Israelul nu este in aceasta claca de tari ,care sunt conduse de o ,, doamna religie””,apoi daca te uiti putin in Apocalipsa 13 de la versetul 11 pana la capat,intelegi si de unde este anticristul.O alta fiara decat cea dintai (cea dintai are 7 capete si 10 coarne),asta o alta fiara are doua coarne ca de miel ,si vorbeste ca un balaur .Ce inseamna asta ,coarne ca de miel ,infatisare de miel ,un fel de prooroc ,dar vorbirea il dadea de gol ,vorbirea era draceasca,un fel de lup imbracat in haina de oaie ,apoi zice v .12 ca lucra cu toata puterea fiarei dintai ,deci cind zice toata puterea ,se refera la tot ,adica atat economic ,industrial ,democratie,religie ,drepturile omului ,tot ce face si fiara dintai care este condusa de ,,doamna religie deocamdata””,facea si aceasta a doua fiara.Numai ca aceasta a doua fiara spune in v.12 din Apoc 13 ,ca facea ca pamantul si locuitorii lui sa se inchine fiarei dintai a carei rana de moarte fusese vindecata.Ce intelegem aici ,ca desi aceasta a doua fiara lucra cu toata puterea fiarei dintai,nu concureaza cu fiara dintai ca sa ii ia locul ,ci ii face asa un fel de lobby,obliga daca vreti ca tot pamantul sa se inchine fiarei dintai ,deci in cazul acesta se vede ca exista o anume legatura intre fiara dintai si cea de a doua fiara ,posibil legaturi economice si militare.Cind zice ca cea de a doua fiara a facut ca pamantul sa se inchine fiarei dintai a carei rana de moarte fusese vindecata ,asta da de inteles ca toata existenta fiarei dintai depindendea de aceea rana care trebuia sa se vindece,si care odata vindecata putea sa tina in viata intreg trupul fiarei dintai,.Apoi aceasta a doua fiara zice v 13 ,ca savarsea semne mari ,pina acolo ca cobora foc din cer in fata oamenilor ,amagea pe locuitorii pamantului cu semnele pe care i se daduse de catre diavol ,ca sa le faca in fata fiarei dintai.Apoi tot aceasta a doua fiara ,a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei dintai care avea rana de sabie si traia ,asadar acum ii aratat clar directia ,fiara care avea rana de sabie si traia ,pai aici este misterul ,ca la inceput se numea unul dintre capete care avea rana de sabie si traia ,iar acum zice ca fiara care avea rana de sabie si traia,asta inseamna ca acest cap vindecat acum ,ii un fel de sef,el reprezinta intreg trupul ,toata puterea ii in mana lui ,si daca va uitati bine asta e adevarul in zilele noastre,acest cap taiat odata ,care acum ii vindecat ,este un fel de sef prin Europa .Si sef va ramane ,deaceea spune v 15 ,ca cea de a doua fiara printr o putere data de catre deavol a facut ca icoana fiarei dintai sa vorbeasca ,si aceasta a doua fiara a inceput sa omoare pe oameni care nu se inchinau icoanei fiarei dintai.Apoi tot aceasta a doua fiara a facut zice v.16 ,ca toti oameni ,mici si mari bogati si saraci,slobozi si robi sa primeasca haragmata (semn) ,pe mana dreapta sau pe frunte si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aibe semnul acesta haragmata ,adica numele fiarei dintai sau numarul numelui ei .Deci aceasta a doua fiara ,pe langa prorocul mincinos de care se va folosi pentru acele semne ca sa amageasca se va folosi si de banci si toate institutiile care astazi fac tranzactii,aceasta a doua fiara va veni cu un fel de monopol ,adica daca nu esti de al nostru nu poti vinde ,nu poti cumpara ,si te si omoram.Deci nu fiara dintai va introduce aceste reguli ,ci fiara a doua .Fiara dintai este asa un fel de sef care se pare ca ii place si ii deacord ce face fiara a doua .Fiara aceasta a doua se va folosi si va folosi mult economia lumii,o va intoarce pe dos ,pina va reusi sa faca ca toti oameni sa poata cumpara sau vinde doar avand acel semn haragma,deci totul controlat 100 la 100.Si nu o sa fie foarte greu de recunoscut in scurta vreme cine este cea de a doua fiara .Domnul sa aibe mila de noi.

 8. Frate Ionescu,

  Nu vi se pare ca e prea mult conspirationism in aceasta postare ?
  Eu cred ca Germania a ajuns in aceasta pozitie economica favorabila si datorita mentalitatii nemtilor: a lucrului bine facut. In timp ce altii isi fura caciula singuri, pacalindu-se ca imprumutand ieri bani ca sa traim azi e un mod rezonabil de viata, nemtii au o disciplina a muncii pe care majoritatea popoarelor care sunt in dificultate astazi nu o au.
  Si de asta Germania de azi sta mai bine economic decat majoritatea statelor din Europa.
  Eu cred ca noi crestinii ar trebui sa luam exemplul disciplinei muncii de la nemti si sa-l integram si in viata spirituala. Si o sa ne fie bine, indiferent de unde se ridica Fiara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: