PLANETE LOCUIBILE

Da, în două vorbe, savanții au descoperit o planetă ceva mai aproape de dimensiunea pământului, la distanță optimă de steaua în jurul căreia gravitează, adică având potențialul de a întreține viața.
Distanța destul de mare nu permite deocamdată mai mult decât speculații, presupuneri și teorii.
Totuși, în ciuda lipsei de informații substanțiale, sunt puțin intrigat de pofta științifică de a dovedi că în univers ar exista lumi paralele, structuri de viață alternative și o adevărată rețea de civilizații extraterestre.
Obsesia de a descoperi ceva viață (orice, ce-o fi, o amibă, un virus, o supă organică, ceva…) se leagă de ecuația că dacă în sistemul nostru solar, mai accesibil, ar exista vreo formă de viață cât de elementară, atunci posibilitatea ca în vastul adânc al cosmosului să găsim (cândva) alte ființe inteligente ar fi foarte probabilă.
Ceea ce ar compromite (sau așa își închipuie materialiștii) învățăturile fundamentale ale credinței.
Da, cred că există forțe și entități spirituale în locurile cerești (Efeseni 6). Dar nu cred în evoluționism, în civilizații extraterestre sau viață de vreun fel pe alte planete.
Înfrigurarea cu care deștepții lumii caută astfel de evidențe mă determină la suspiciune. Încep să devin conspiraționist. Aici nu este vorba de progresul științei ci de un contraatac al materialismului științific și evoluționist, cam ologit de-o vreme încoace.
Va să zică iată de ce se înmulțiră vedeniile cu OZN-uri…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

16 răspunsuri to “PLANETE LOCUIBILE”

 1. „Dar nu cred în … viață de vreun fel pe alte planete.”
  Oare locul pe care l-a pregatit Domnul Isus, este fara viata?

  • Nu în dimensiunea actuală…

   • Ce intelegi prin „dimensiunea actuala”?

   • Corect!
    Dar, cand Domnul Isus îi astepta pe ucenici la malul marii cu peste fript, sau cand s-a inaltat la cer, sau cand a mancat un fagure cu miere,in ce dimensiune exista ? nu era in cea actuala?
    Asta ma indreptateste sa cred ca atat creatia actuala cat si cea post curatirii pamantului si cerului prin foc, vor fi in aceeasi dimensiune.Desigur, co existam cu un domeniu care se cheama „in cer” (unde s-au intors ingerii dupa ce au cantat la nasterea pruncului) care presupun ca este domeniul materiei duhovnicesti pe care ne-o descrie Pavel.
    Elisei a avut capacitatea sa cunoasca simultan cele doua domenii.Ilie,deasemenea,la rapirea sa.Ingerul,la discutia cu cu Ghedeon.Idem cu Manoah; Slava Domnului din Sfanta sfintelor.
    Toate sunt exemple de intrepatrundere a cerului sau lumii de dincolo cu cea prezenta sau cu dimensiunea actuala.De aceea cred ca locatiile „la masa cu Avraam, Isac si Iacov” , „multimea imbracata in alb cu ramuri de finic in maini” si „un loc ca acolo unde sunt eu sa fiti si voi” sunt din dimensiunea actuala.
    Desigur exista si posibilitatea ca cele doua domenii ( pe pamant – fire pamanteasca- si in cer – fire duhovnicesca-) sa se uneasca cand mahrama va fi luata.
    Sunt constient ca putem intra usor in domeniul speculatiilor dar daca ne bazam pe cunostinta Scripturii si pe descoperirea (intuitia)Duhului Sfant, nu ne putem abate de la Adevar.

 2. Am citit și eu știrea de pe Yahoo și nu m-ar mira să existe planete în care viață să fie posibilă. Chiar m-aș bucura să se poată cerceta o astfel de planetă, surprinderea mare venind când nu va fi găsită viață pe o astfel de planetă. Asta nu ține de cont de dorințele mele, ci doar de ironia și amuzamentul lui Dumnezeu.

 3. Deuteronomul 29:29 – Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele Legii acesteia.
  Avem noi oamenii obiceiul de a scormoni peste tot. Vrem sa știm ce rău i-a făcut Alexandru căldăraru lui Pavel, vrem sa știm ce proces chimic s-a întâmplat cu scuipatul Domnului și țarâna, dacă a fost eclipsa în perioada când Domnul a fost pe cruce și s-a făcut întuneric,……. uitând ca Dumnezeu face ce vrea și nimeni nu-I poate spune „Ce faci?”

 4. Fr. Cristian,
  ..si iarasi o luam dela..capat.
  ..”fii lui Dumnezeu(dupa unii sint ingerii..!!?? ceeace eu nu cred) au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase.”(Gen:6;2).
  Biblia face distinctie clar intre -fiinte dumnezeiesti si fiinte pamantene-asa ca SINT MAI MULT CA SIGUR IN EXISTENTA FIINTELOR EXTRATERESTRE-CIVILIZATII MULT MAI AVANSATE DECAT PAMANTENII.(vezi dovezile istorice din Insula Pastelui,Mexic ,dispariria Atlantidei etc.)

 5. Daca nu ar mai veni din cand in cand cu chestii d-astea ,cum ar mai primi fonduri ,mai ales ca si americanii fac buget de austeritate.

 6. Cind Dumnezeu a creat omul si i-a lasat si Cartea dupa care sa traiasca,
  a spus ca a creat omul dupa chipul si asemanarea Sa, apoi L-a dat pe Hristos pentru pacatosii de noi;
  cum sa mai fie si alti oameni, nu e logic sa tragi o astfel de concluzie.
  Dumezeu nu s-a jucat de-a omenirea, cum facem noi pe desteptii care le stim pe toate;
  numai Calea Domnului n-o stim, in rest TOT ce vrei.

  Alte planete, alti oameni, alta Carte? alt Mintuitor?
  or acolo or fi doar ingerasi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: