Ați auzit desigur despre „problemele familiare” cu care ne confruntăm. Adică să ne rugăm pentru cei care trec prin ele. Trafic, foame și sete, faptul că ziua nu are 50 de ore, frig și cald, lătratul câinelui, ciripitul păsărelelor, scosul gunoiului la stradă în fiecare Marți și Vineri, adică obișnuințele vieții, probleme care se repetă atât de des încât sunt familiare, ceea ce înseamnă că ne-am familiarizat cu ele.
Dacă soțul și soția s-au certat, copiii nu ascultă de părinți (sau invers), soacra și nora s-au împăcat… cu gândul că nu se pot împăca, toate acestea se numesc probleme familiale, cu L! Da, e adevărat, pentru unii au devenit și familiare, dar tocmai de aceea ne rugăm pentru ca L-ul să nu devină R! În niciun caz atunci când anunțăm rugăciunea pentru familii.
Aici, frate Cristian desigur ca nu este vorba de…peltici care nu pot pronunta pe „l”. Asta nu-i o justificare in a amesteca problemele familiare ale bisericilor (in cunostinta de cauza, membrilor in intregime ai bisericii conune tuturor celor din biserica) cu problemele familiale prea des atat de discret musamalizate de covorul moale al increngaturilor dicotiledonate ale familiei care atunci cand este vorba de musamalizare pun mana de la mana, umar la umar, iau de la gura, doar pentru a salva aparentele pentru ca aceste probleme SPECIFIC – FAMILIALE sa nu devina FAMILIARE, adica cunoscute si discutate-n biserica, nu-i asa ?
Experiența lui Radu, primul copil din România recuperat din autism
Autor: Cristina Olivia Moldovan
Radu Nedescu povesteşte ce se petrece în lumea unui autist şi cum, ca să iasă din ea, a trebuit să construiască realitatea, ca pe un puzzle, bucată cu bucată.
Până la cinci ani, pentru Radu lumea din jur nu avea nicio noimă. Tot ceea ce putea să facă era să ţipe, să alerge, să deschidă şi să închidă uşi la nesfârşit, să învârtă roţile unei maşinuţe. Simţea o forţă în acele momente, era puternic. Avea privirea înceţoşată, după cum îşi aminteşte mama, mergea pe vârfuri, dădea din mâini şi nu ştia că zgomotele din jurul lui sunt cuvinte şi nici că-i sunt adresate.
Citiţi mai mult: EXCLUSIV EVZ. Experiența lui Radu, primul copil din România recuperat din autism – Exclusiv EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-experienta-lui-radu-primul-copil-din-romania-recuperat-din-autism-956895.html#ixzz1ft6OoF9P
EVZ.ro
Frate pastor,
a inceput sa circule in Romania noastra vesti urate despre o persoana renumita in penticostalism (pastor in America). Zilele trecute ati scris un articol despre pedofilie (parca) si acum ma gandesc daca aveati in minte persoana respectiva.
Acum scrieti despre probleme familiale si nu pot sa nu ma gandesc ca problemele sexuale au devenit FAMILIARE pentru unii slujitori. Sunteti mai aproape de acel pastor si am vrea macar o linie general in privinta celor intamplate.
Cu siguranta zilele urmatoare (ori saptamanile, lunile) vor vui blogurile de comentarii…Dureros, prea dureros (mai dureros decat cazul Peniel si crucea iubitului Pustan)
Întradevăr, dureros.
Cazul este în fază de investigare.
Sunt mai multe reclamații dar persoana în cauză neagă. Pentru că nu avem dovezi înregistrate ci doar cuvântul reclamantelor (mai mult de „doi sau trei”) așteptăm să vedem ce verdict dau autoritățile în măsură (problema a depășit sfera bisericească).
Domnule Remus,
De ce doriţi să aflaţi (fie şi) „macar o linie general in privinta celor intamplate.” „despre o persoana renumita in penticostalism (pastor in America).”?!?
Am senzaţia că anumite curiozităţi (lumeşti) strică la frumuseţea caracterului creştin !
Aşadar să nu „punem umărul” la carul Diavolului, că şi aşa el îşi face treaba prin televiziuni publice şi alte mijloace media…