MÂȚA CU CLOPOȚEI

Fabulă de Esop:

Se spune că, sătui de atacurile pisicii împotriva lor, șoriceii s-au adunat la sfat să vadă cum ar putea fi mai în siguranță. După multe păreri, unul se ridică și zise că el are un plan foarte bun și care îi va preveni în viitor de apropierea pisicii: să-i pună un clopoțel în jurul gâtului! Cu totul entuziasmați, șoriceii au aplaudat planul și s-au hotărât să facă întocmai. Dintr-un colț se auzi obiecția unuia mai în vârstă: ”Foarte bun planul dar… cine va pune clopoțelul la gâtul pisicii?”

Morala: Cel mai ușor este să propui soluții… imposibile! Cele realiste sunt mai greu de găsit!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “MÂȚA CU CLOPOȚEI”

 1. Frate Cristian Ionescu,

  Mai in gluma, mai in serios, dar mai mult facand haz de necaz, suntem in masura a ne reaminti de bunul nostru dramaturg, nenea Iancu Caragiale cu a sa „…Scrisoare Pierduta”, actul al III-lea, in care onorabilul Catavencu, cuprins (si el)de…”sinergia faptelor” si eludand „meandrele concretului”, isi incheie apoteotic disertatia sa oratorico-retorico-bombastica :

  „TRAHANACHE

  (clopoţind)

  Rog, nu întrerupeţi pe orator, stimabile…

  CAŢAVENCU

  (cu tărie)

  Nu mă tem de întreruperi, venerabile domnule preşedinte… (cătră adunare şi mai ales cătră grup, cu tonul sigur.) Puteţi, d-lor, să întrerupeţi, pentru că eu am tăria opiniunilor mele… (reintrând în tonul discursului şi îngrăşând mereu vorbele) şi… şi… finanţiară. (Aplauze prelungite.)… Da, suntem ultra-progresişti, da, suntem liber-schimbişti… Or… conduşi de aceste idei, am fundat aci înoraşul nostru „Aurora Economică Română”, soţietate enciclopedică-cooperativă, independentă de cea din Bucureşti… pentru că noi suntem pentru descentralizare. Noi… eu… nu recunosc, nu voi să recunosc epitropia bucureştenilor, capitaliştilor, asupra noastră; căci în districtul nostru putem face şi noi ce fac dânşii în al lor…

  GRUPUL

  (aplauze)

  Bravo!

  CAŢAVENCU

  Soţietatea noastră are de scop să încurajeze industria română, pentru că, daţi-mi voie să vă spui, din punctul de vedere economic, stăm rău…

  GRUPUL

  (aplauze)

  Bravo!

  CAŢAVENCU

  (…) E ADMIRABILA, E SUBLIMA, PUTEM ZICE, DAR LIPSESTE CU DESAVARSIRE. SOTIETATEA NOASTRAA…, DAR, NOI, CE ACLAMAM ? NOI ACLAMAM…”

  Draga frate Cristian, am pus intre paranteze puncte-puncte, in loc de…”Morala: Cel mai ușor este să propui soluții… imposibile! Cele realiste sunt mai greu de găsit!”
  Solutiile imposibile sunt propuse usor ! Caci cele realiste, „sunt admirabile, sunt sublime, putem zice, dar lipsesc cu desavarsire ! Dar NOI CE APLAUDAM ” ( solutii la pachet) PE TARAM EVANGHELIC ?

 2. „Cel mai ușor este să propui soluții… imposibile! Cele realiste sunt mai greu de găsit!”

  Am si eu o propunere in dimineata aceasta, si credeti-ma nu e imposibila 🙂 Va rog ascultati predica de aseara despre „Adevarata neprihanire ” a fost extraordinara, simpla dar plina de esenta, si ca sa va starnesc curiozitatea am sa mentionez cele 3 puncte:
  Adevarata neprihanire :
  1) E prin credinta in Isus Christos
  2) E o nadejde care nu insala
  3) E dragostea lui Dumnezeu

  Frate Cristi sunteti un om al lui Dumnezeu si intelepciunea cu care vorbiti e dovada puterii si intelepciunii lui Dumnezeu revarsata peste fiinta dumneavoastra. Ne rugam pentru dumneavoastra si dorim ca Domnul sa continue sa va umple de harul sau. Multa binecuvantare.

  • Dan,
   Sa ne rugam mereu pentru pastori.
   Neprihanirea prin credinta din studiul la Romani, este la fel de consistenta, numai ca imi pare ca sunt doua studii cu acest titlu,
   lectia a 3 pare-mi-se;
   oricum prima lectie cu acest titlu, daca sunt doua, cum am retinut.
   Tot studiul e o binecuvintare, dar sunt unele lectii „mai taioase” care despart maduva de incheieturi.
   P.S. si cine are pe inima, sa se roage si pentru mine si familia mea, sa ne ajute Domnul pe Cale, sa fim tari in credinta.
   Eu ma rog mereu pentru toti care intra si „ies” de pe blogul acesta si al fr Marius Cruceru, unde mai scriu.

 3. „Motanii moderni” s-au adaptat clopoteilor, rastoarna situatiile in favoarea lor si tot in picioare cad…ca motanii! Clopoteii lor suna atunci cand vor ei sa sune. Cand nu vor…pun surdina pe clopotel si nimeni nu aude nimic. Mda!…Domnul aude si vede, dar atata timp cat cei din jur nu aud si nu vad nimic, totul e in regula si astfel motanul i-si rezolva ce are de rezolvat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: