SURPRINS, MIRAT, DEZAMĂGIT, TRIST ȘI ASPRU

Trebuie să recunosc, la multe m-am așteptat eu pe când mai aveam așteptări de la lumea asta. Nu m-ar fi luat prin surprindere al treilea război mondial, coliziunea pământului cu un asteroid sau o invazie extraterestră. Dar ca să ajung să văd la evanghelicii români scenete și pantomime, pastor făcându-și cruce, teologi care nici ei nu mai știu ce să creadă despre vulgaritate, alcool, sinucidere și multe altele, baptiști calviniști și penticostali cesaționiști, la așa ceva nu mă gândeam. Nici nu m-aș fi așteptat ca evanghelicii să cerșească prietenia ecumenică de la ortodocși și catolici, în vreme ce mulți dintre aceștia ne consideră sectari și își bat joc de noi.

Mă mir și iar mă mir: ce se întâmplă cu ei? Un pic de snobism, un dram de fire pământească, ceva interese meschine și dorința de afirmare pot mutila oameni cu mare potențial. Și în loc să devină influențe pozitive, ajung să târască mulțimile în rătăcire. De fapt, toate aceste devieri de la învățătura sănătoasă au ca scop negocierea dilemelor noastre teologice în favoarea cărnii.

Dezamăgirea este că un pic de veghere ar fi transformat Peniel-ul într-un instrument național de trezire autentică a tineretului român. Vladimir Pustan are capacitatea de a mobiliza mase mari de oameni la pocăință. Cântăreți ca cei convertiți în ultima vreme ar putea depune o mărturie nouă și reală despre eliberarea lor totală de lanțurile lumii, iar unii pastori tineri cu viziune puteau să inspire o nouă generație de misionari. Alunecarea în liberalism a făcut din ei elemente de extremă care în timp își pierd credibilitatea.

Ceea ce mă întristează cel mai mult este faptul că asemenea oameni, în loc să devină liderii noștri și modelele unei noi avangarde evanghelice, ei cochetează cu ostentație pe marginile cărărilor neprihănirii, punându-se în pericol pe ei și pe cei ce îi urmează.

Astfel, în loc să fim parteneri și să-i susținem în lucrarea lor, ne vedem mereu siliți să-i confruntăm. Ne asumăm riscuri deoarece mulți interpretează greșit demersurile noastre. Nu pentru că suntem arțăgoși din fire ne-am încumetat să le ieșim în cale. S-ar putea să nu mai schimbăm cursul lucrurilor. S-ar putea să devină și mai agresivi în acțiunile lor reformatoare. Nu-i nicio problemă. E adevărat, sunt surprins, mirat, dezamăgit, trist și am devenit cam aspru de la o vreme. Dar nu sunt nici intimidat și nici obosit! Sunt absolut convins că am rămas în adevăr. Dacă aceasta i se pare cuiva aroganță, fie și așa! Domnul ne cunoaște tuturor inimile…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

40 răspunsuri to “SURPRINS, MIRAT, DEZAMĂGIT, TRIST ȘI ASPRU”

 1. Frate Criatian dar despre asta ce spuneti : (…), a fost afisat in ziarele de ieri evz si adevarul.Ceea ce se intampla demulte ori e si din cauza prospetitatii pe plan material.Omul cand are de toate in general il uita pe Dumnezeu si se crede mai destept decat Dumnezeu. Si pastorii nostri precum e Pustan si altii cad din cauza aceasta.Prosperitatea , popularitatea, personalitatea, politica sunt niste cauze prin care multi din cei ce vestesc Evanghelia cad raman fara putere. Astea sunt unele amagiri ale Satanei in ziua de azi ca ai voie sa faci aia si aia,si uitam ce zice Scriptura.Domnul Isus a fost prosper? Domnul Isus s-a bagat in politica? Domnul Isus a spuns: -Invatati de la Mine ca Eu sunt bland si smeritcu inima.Noua in ziua de azi nu ne place sa fim smerit, ci vrem safim vazuti ca suntem cineva si din aceasta cauza vinecadereain viata noastra. Sa cerem de la Dumnezeu sa aduca trezire in inimitenoastre.

 2. Chiar credeti ca puteti opri „ceasul intunericului”, „adormirea fecioarelor” si „racirea dragostei”?
  Sigur ca trebuie sa ne opunem cu toate puterile, sa ne dezicem si sa fim martori ai unei rezistente tenace chiar daca, ultime.Si vedeti cum se intampla? si acesti oameni predica despre aceste lucruri dar nu constientizeaza,nu vad faptul ca ei înşişi sunt cei care concretizeaza cele de mai sus care au fost scrise nu pentru lume ci pentru noi.

 3. Ei, dumneavoastra cum intelegeati ca in zilele din urma vor fi vremuri grele? Este explicat si contextul, destul de clar, nu? 2 Timotei 3:4 si 4:3. Sau va gandeati ca evanghelicii romani or fi mai speciali? 🙂

  • Doru Ilioi, daca vrem sa privim aceste lucruri intr-un anumit mod, imi aduc aminte ca se spunea ca din tribuna se vede mult mai bine ceea ce trebuie sa faca jucatorii.Dar, fiindca imi da fiori de teama Romani 2 cu 1, prefer sa ma ancorez in 2 Timotei 4 cu 5.Nu cred ca suntem duhovnicesti daca folosim texte care constata de fapt ca ce este scris se implineste, aceasta este de fapt esenta bibliei, mi mi se pare ca este de folos sa aducem versetele care ne sunt oferite de catre Dumnezeu ca solutii pentru noi.Solutii pentru a putea duce lupta cea buna, victoria asigurindu-ne cununa.
   Am sa amintesc cit mai mult posibil o intelegere gresita postata de @Ice la adresa mea cind afirmam (sigur,cu subinteles, dar acuma incepe sa-mi placa ce am afirmat) ca n-ar fi rau sa se converteasca toti crestinii la penticostalism.O spuneam sub aspectul doctrinei, a dorintei si vointei de a respecta cit mai complet si unitar tot ce este scris in biblie.El, @Ice, a gasit de bun sa spuna ca sunt penibil si amintea ca de fapt voi duce „un razboi sfint” Si ce spune biblia? MICA 3 cu 5 : Asa vorbeste Domnul despre proorocii care ratacesc pe poporul meu, care,daca au de muscat ceva cu dintii,vestesc pacea,iar daca nu li se pune nimic in gura vestesc razboiul sfint.
   Frate Doru, s-ar parea ca nimeni nu mai vrea invatatura, avem fiecare invatatura noastra, si daca creste in gradina mea, de ce as cumpara de la vecinu? Sa revenim la subiect.Eu spun ca nu avem nici o motivatie, nici un motiv care sa ne permita sa facem vreo concesie de la ceea ce am rostit in legamint si mai mult, reamintim aceste lucruri de citeva ori pe zi in rugaciunile noastre. Haideti sa fim traitori si implinitori, ca de „invatatori” si „analisti” nu ducem lipsa.Si sa nu uit.Evanghelicii romani, fratii mei sunt intr-adevar speciali,fapt pentru care ii iubesc.Este la indemina oricui sa fie copil al Domnului, dar nu sunt toti. Fii binecuvintat

   • Sunt de acord cu tine dar as reformula astfel:Scopul bisericii locale si al Bisericii Univ. este sa creeze oameni dupa asemanarea lui Dumnezeu pentru Imparatia Sa.Fiecare biserica locala desfasoara anumite conditii pentru realizarea acestui scop, mai mult sau mai putin complete conform Scripturilor, sau deloc.Biserica penticostala are cele mai complete servicii oferite prin acceptul si promovarea Lucrarii Duhului Sfant si A Domnului Isus Hristos.Ceilalti evanghelici respingand manifestarea Lucrarilor duhovnicesti se priveaza singuri de conditiile perfecte pentru a deveni o noua creatie a lui Dumnezeu.Or fi evanghelici dar daca nu ajung o noua faptura este egal cu zero.

   • @Mihai,
    oare nu este putin fortata ideea ca Biserica are scop „creerea oamenilor dupa asemanarea lui Dumnezeu”? Pai in acest caz , ce a mai creat Dumnezeu in Geneza daca nu „om dupa chipul si asemenarea NOASTRA”?
    Dar, imi place foaarte mult, m-am bucurat chiar de formularea facuta de tine referitor la faptul ca se priveaza singuri de plinatatea lui Isus si a Duhului Sfint. ACESTA ESTE UN ADEVAR CARE AR TREBUI SA DOARA.
    Daca @Ice citesti postarea lui Mihai, ai sa intelegi de ce am afirmat ca eu cred ca este „superior” penticostalismul. De fapt plingeam pentru starea unora, nu ca a noastra ar fi mai buna dar, conteaza mult trairea in ADEVAR si mai ales , completa.Mihai, fii binecuvintat si noul an ce va veni sa -ti aduca numai bucurii ceresti si ingerii Domnului sa te ocroteasca.Fii binecuvintat.

 4. Nu-i nici o aroganta, e pura realitate ce spui frate Cristi si sunt convins ca ai ramas in adevar; se vede prin calauzirea pe care o ai din partea Duhului Sfint. Ramai tare si sa nu iti fie frica. Dumnezeu nu se lasa Batjocorit. El isi apara intotdeauna onoarea, dar oamenii ca tine cu o chemare si cu un mesaj din partea lui Dumnezeu, trebuie neaparat sa ramana in picioare si sa lupte contra valurilor si devierilor de la adevar si sa fie un punct de reper solid pentru tineri dar si pentru foarte multi batrani care nu mai stiu ce sa creada si incotro sa o apuce. Iti suntem alaturi in Lupta;dar ce vreau sa te rog este sa nu dai nici cel mai mic prilej diavolului prin care sa te poata tranti la pamant, cred ca ai o gandire profunda ca sa intelegi ce vreau sa spun. In continuare, lasa-te folosit de Dumnezeu indiferent care va fii pretul.Ai un mesaj care trebuie vestit cu Putere chiar daca trebuie sa fie si aspru.

 5. Vor fi vremuri grele, dar nu pentru vreo cativa pastori romani 4-5 la numar care s-au imbogatit, predicand Evanghelia pe bani!!! Cum poti oare sa predici jertfa Domnului Isus si sa pretinzi sume de bani pentru a onora nu stiu ce invitatie? Uitati-va si voi si vedeti, nu este evanghelizare la vreo biserica in tara ca acei vreo 4-5 de care vorbeam sa nu fie invitati! Si apoi nu mai vorbim de diaspora…mereu aceiasi printre invitati. Nimeni nu ar trebui sa predice pentru bani, asa cred eu iar acelor slujitori care fac asta ar trebui sa le fie rusine. Evlavia nu e o sursa de castig marsav!!!

 6. Frate Cristian,
  fiind cá sárbátorile bat la usá si probabil nu voi mai avea timp de vreun comentariu,profit acum sá fac urarea:”SÁRBÁTORI FERICITE CU DOMNUL SÁ AVETI SI DUMNEAVOASTRÁ CAT SI COMENTATORII ACESTUI BLOG).Pentru mine timpul petrecut aici e o binecuvantare.Chiar si confruntárile asupra unor puncte de vedere diferite,au fost benefice(bátánd laptele se face untul).Multá binecuvantare.

 7. ”Părintele” Vladimir, un alt fel de catolic

  Sunt mai mult feluri de catolici:
  -romano-catolici
  -greco-catolici
  -catolici carismatici, etc
  Apoi între catolici există ordine: iezuiți, dominicani, etc. mai nou catolicii se mulțumesc cu puțin și te acceptă.
  E un fel de: ”dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!” Voi nu vreți să vă numiți catolici,
  vă numesc eu, în marea mea mărinimie nu vă mai prigonesc. Lupul se declară oaie și mieii se bucură…sau iezii.
  L-am ascultat marți seara(20 dec 2011) la radio. A …(era să zic predicat) ținut un show la câțiva kilometri de casa mea.
  De aceea protestez, avertizez, …tăcerea m-ar face vinovat.
  N-am reținut tot mesajul, decât câte ceva….o gripă rebelă mă ținea în pat…poate așa a trebuit.

  A început cu…recensământul: ”Ia să vedem câți baptiști sunt în sală?” ”Câți ortodocși?” ”Câți greco-catolici?(aici a devenit exuberant: Lăudat fie Isuuuuus, salutul tradițional greco-catolic din Maramureș)…Câți…Câți…?
  Creștinii știu că cei cu credința lui Avraam nu pot fi numărați (sunt ca stelele cerului).
  S-a bucurat că ”frații ortodocși și greco-catolici” erau ”cu noi”….nu am auzit să fi fost atei…pe cine-a evanghelizat atunci?

  La un moment dat a spus: ”Lucrarea lui Dumnezeu nu se face cu banii văduvei?” A adăugat ceva că anul viitor fundația Cireșarii are în plan închirierea a zece săli în zece orașe….câte 5000 de euro fiecare”. A spus-o cu of și cu năduf.
  A spus-o în Numele Celui care ne-a avertizat: ”Să nu luaţi nici aur, nici argint, nici aramă în brâiele voastre, …”.

  Nu a vorbit despre pocăință, despre lepădarea de sine, despre întoarcere la Dumnezeu…n-ar fi avut nici o logică după ce s-a văzut că toți din sală erau ”creștini”.
  Pe copii i-am avertizat despre individ, deasemenea pe tinerii pe care-i cunosc i-am avertizat să nu servească meniurile acestui infractor spiritual.
  Omul e un fel de Adrian Păunescu al pocăiților, ce a fost la Casa de cultură a fost un fel de Cenaclu Flacăra, un show ieftin…
  Ca să fii catolic se cere mai nou doar recunoașterea supremației papale, poți rămâne în ”biserica ta”.
  Primii creștini erau îndemnați să jertfească foarte puțin la zei, un bob de tămâie cât un vârf de ac, ei însă refuzau și mergeau la moarte bucuroși.
  ”Părintele” Vladimir s-a închinat larg în fața statuilor…”în fața soarelui acestuia” pentru ceva mult mai puțin decât viața, pentru înșelăciunea altora. Sau mult mai mult, pentru ”viața” altora.
  Vinovați sunt toți cei ce rămân în unitate cu el și cu cei ce nu-l judecă pentru aceste lecții.
  ”Părintele” Vladimir este un iezuit înfiltrat, nu se poate spune despre el că a ”greșit” la Timișoara. Gestul de la Timișoara a fost unul îndelung premeditat și regizat atent de iezuiți, după modelul participării lui Nicolae Corneanu…tot pe-acolo, poate cu aceeași antrenori. Urmează probabil participarea la mesă pentru ”Părintele” Vladimir.
  Omul e ”idolul” unei generații drogate spiritual, gestul lui de la Timișoara nu este o greșeală de trecut cu vederea, avertizarea lui dată de ”securiștii din cultul” de la București dovedește că nu de la ei vine lumina, ci tot din Cuvântul lui Dumnezeu. De la ei vine întunericul.
  Gestul de la Timișoara e o croire de cărări, omul arată o direcție, nepăsarea celor din jur îi dă curaj. Bietul de ei, bieții de ei! Faptul că nu a fost imediat oprit de la ”amvoanele” bisericilor îi culpabilizează spiritual pe toți cei ce-l primesc în continuare. Colegii lui iezuiți, gașca de comentatori teleghidați pentru a acoperi infracțiunea sunt parte a aceleași conspirații cu originea la Roma. Mai nou pocăiții merg la biserică, nu la adunare, iar dacă nu au biserică au ”fundație”,…desigur ”altă fundație(temelie)” despre care apostolul a scris.

  Pentru cine scriu?
  Pentru tine, cel ce ai ajuns cu cititul până aici, dacă nu te-ar fi interesat n-ai fi ajuns.

  De ce scriu?
  Ca să trezesc în fiecare din cei ce cred Cuvântul lui Dumnezeu dorința și lumina de a ieși din acest Babilon religios a cărui capitală este Roma și al cărui apostol este și ”Părintele” Vladimir.
  Pentru acest Babilon nu există vindecare, trebuie părăsit ca un loc îmbolnăvit, vor veni urgiile peste el. Foarte curând!
  Pentru ”Părintele” Vlădimir: milă și îndemn la pocăință, de idolatrie prima dată!

  • Iacov cap.1
   26. Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.
   27. Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.
   Imi pare mie k judeci persoana mai mult decat fapta, si k il cunosti nu numai ascultand de pe net .
   Pentru denigrarea slujitorilor ordinati, se punea sub disciplina altadata .

   P.S Deci nu numai ”Părintele” Vlădimir are nevoie de pocainta .

   • ”…pentru denigrarea slujitorilor ordinati…”
    Wow, wow, preasfințiile lor! Mie îmi par mai mult ordinari, nu ordinați aceia din film.

    La care din ei te referi domnule iezuit? La cel greco-catolic sau la cel penticostalo-catolic?

    Pentru închinare la icoane va fi o pierzare de la fața Domnului, acolo unde viermele nu moare și focul nu se stinge.
    Tu îl iubești pe Vladimir? De ce nu-l avertizezi?
    Îi iubești pe cei amăgiți de el? De ce taci?

    Eu de care afirmație ar trebui să mă pocăiesc? Cu texte biblice te rog.

  • Frumos spus. Domnul cu tine si cu toti cei ce-L cauta dintr-o inima curata!

  • A facut numaratoarea poprului?. :))
   Trist!
   cEnaclu Flacara!

 8. Cred ca este o problema de onoare, nu de mindrie, de a nu va lasa ademeit de postarile „unora” care acum va lauda,acum va arunca cu noroi in fata.
  Lumina pe care o raspinditi este a Stapinului,
  El nu are nevoie de „cuvintele pline de miere,
  dupa venin” ale unora;
  asa cum s-a intimplat in trecutul nu prea indepartat.
  Batjocoritorul meu fiind, ma lasa rece;
  eu sunt doar un rob netrebnic;
  nu ma lasa rece reluarea mereu si mereu in discutie a pastorilor.
  ca si cind ar fi el Stapinul.
  Ma intreb „in ce calitate?’

 9. SURPRINS, MIRAT, DEZAMĂGIT, TRIST ȘI ASPRU……………

  Frate pästor suspinul si geamätul dumneavoasträ a fost väzut mai dinainte si totul a fost scrise mai dinainte (Ezechiel Cap. 9)-pentru cei care mai acceptä adevärul.
  Nu m-as mira sä se gäseascä cineva care sä spunä cä ceea ce scrie acolo nu ne priveste pe noi cä totul este invechit si depäsit….
  Eu sint incredintat cä stiti de ce stau lucrurile asa.Multe le-ati spus pe nume chiar aici pe blog.Eu vä indemn sä nu vä opriti.Domnul Isus cu cät si-a arätat mai mult neprihänirea cu atäta a avut mai mult de suferit din partea celor färädelege si sarcina i-a fost tot mai grea.Cind a venit Isus -in fruntea poporului ales se gäseau cei care i-si luau slava pentru ei insisi.Cei care fäceau din credintä o afacere bunä.Templul devenise ,,o pesterä de tälhari”.Sigur cä pe längä Ana si Caiafa mai era si Nicodim era si Iosif din Arimatea.Acel popor viclean plin de pofte lumesti au dat mai degrabä Hristosul la moarte decit sä renunte la poftele lor.Si totul in numele unei religiuni moarte.Si astäzi sint atätia ,,mari preoti” care sänt chemati sä opreascä turma de la cäderea in präpastie dar ei tac.Nu se aude nici un cuvänt din partea lor.In schimb äi lasä pe farisei in fruntea institutiilor de invätämänt teologic ca sä le deschide ferestre spre lume.Care sucesc Cuväntul in favoarea obiceiurilor ca sä nu se ,,poticneascä” poporul tot mai dornic de fericirea simturilor.Pentru ei sursa problemelor nu este rätäcirea de Cuvänt ci ,,greselile” strecurate in traducerea Bibliei.Pänä la urmä nu ar trebui sä ne miräm dacä in citiva ani vom auzi de aparitia unei Biblii dupä poftele ,planurile si gändurile oamenilor.
  Nu stiu dacä mä insel sau nu frate Cristian …dar cred cä vä simtiti tot mai singur.Asa se simtea si Ilie ..Tot Cuväntul venit de la Dumnezeu l-a imbärbätat si pe el…Mai avea Domnul oameni pusi deoparte…..Eu mä rog ca Domnul sä te intäreascä frate Cristian.Mä rog ca Domnul sä salveze sufletele celor care sint pe o cale gresitä si sä-i aducä pe Calea Mintuirii iar cel räu sä räminä de rusine in toate uneltirile lui.

 10. Mi-ar plăcea să ştiu ce înţelegeţi dumneavoastră prin „prietenia ecumenică”

  • Mai mult decât amabilitate socială!
   Prietenia ecumenică este de fapt renunțarea la exclusivitatea credinței. Aceasta duce la diluarea mesajului, pierderea identității, a rațiunii de a exista confesional și, în cele din urmă, o religie spălăcită dar… universală.
   Este un proces.

   • Iertati-ma, dar eu cred ca, dimpotriva, prietenia ecumenica incurajeaza tocmai ideea de a exista confesional. In fapt, unitatea ecumenica este opusul unitatii organice a Trupului Domnului Isus, Trup care este Adunarea. Cel credincios nu are ce cauta intr-o confesiune, ci trebuie sa ramana strans legat de Capul (Coloseni 2). Din nefericire, cel rau doreste sa le dea crestinilor de nume tot o unitate, dar pe o cu totul alta baza decat cea descrisa in Scriptura, respectiv „dragostea lui Hristos ne (con)strange” (2 Cor. 5). Har!

   • Dacă aşa vedeţi dumneavoastră, atunci chiar nu înţelegeţi ce înseamnă ecumenismul.

    Exclusivitatea credinţei? Ce vreţi să spuneţi cu asta că nu vă înţeleg?

   • @Corneliu Rotar, daca te rog frumos, poti tu sa faci un mare bine? Te rogs a postezi o definitie a ecumenismului, asta pentru ca toti si toate sa vorbeasca aceasi limba si terminologie. Chiar asa.Poate s-a schimbat cite ceva si multi nu cunosc acest lucru. Si sigur, noi iti vom multumi.
    Si, cu permisiunea proprietarului de blog, dupa postarea definitiei ,doresc sa-ti scriu o completare.Totul in dragostea frateasca.Fii binecuvintat.

   • @Corneliu Rotar, am asteptat un raspuns de la tine .Ce intelegi tu prin ecumenism. Iar daca tot mai asteptam am socotit ca este fratesc sa ne ajutam un pic. SIGUR si fara echivoc, credinta noastra crestina este EXCLUSIVISTA !!!!
    Ne inchinam unui SINGUR Dumnezeu si NUMAI LUI. Si dinspre Dumnezeu spre noi functioneaza la fel. DUMNEZEU NE VREA CU GELOZIE NUMAI PENTRU EL. A accepta orice altceva pe linga credinta noastra crestina asa cum este ceruta de sfintele scripturi ar aduce atingere principiului exclusivitatii. Fratele meu, pentru textele biblice care suporta ce am scris, cred ca este bine si de folos sa le aflii singur.Prin exercitiu spunea ap Pavel ne vom scapa de a fi greoi la minte.Poate sunt un pic rau, dar sunt suparat ca ai „lansat-o” si acum nu mai raspunzi.Imi cer iertare daca te supara postarea mea si ma rog Domnului sa te binecuvinteze. Pacea Domnului Isus.

   • @Mihail
    Ceea ce tu numeşti ecumenism e doar o parte.

    Eu văd aşa ecumenismul (şi sunt convins că şi alţii o văd cum o văd eu): nu există o confesiune, ca prin ea şi doar prin ea să ajungi la mântuire. Nu există defel o astfel de confesiune pentru că mântuirea se capătă prin Harul dat de Dumnezeu şi crezând în jertfa Fiului Lui de la Golgota.

    Ecumenicii (unii dintre ei) cred că vor fi şi alţii, din alte confesiuni diferite de cea în care ei se închină Domnului, cari vor fi mântuiţi.

    Ecumenicii resping ideile ultraconservatorilor care spun că ei şi doar ei vor fi mântuiţi.

    Unii ecumenii ar dori unificarea tuturor confesiunilor (cel puţin a celor creştine), dar nu toţi. Unii dintre ecumenici consideră că pluralismul confesional e benefic şi că putem învăţa unii de la alţii şi putem coexista în pace

    @elisa
    Din comentariul tău, realizez că nu ştii despre ce vorbeşti.

   • Corneliu Rotar, da, cred ca daca acceptam ca respectam parerile, da, eu respect parerea ta, dar, ramine numai un gest de respect.NU SUNT DE ACORD! Aceasta este parerea mea.
    Ma gindesc cu tristete daca MORMONII , care sunt crestini, cred in Isus, citesc si folosesc biblia la inchinare… daca trebuie ca sa ma unesc cu acestia sa stii ca am un singur motiv de „bucurie”. Ei au si Cartea profetulu Smith, cred ca stii despre ea, ai si aceasta carte imi permite sa am vreo nspe femei, fie numite chiar sotii. HALLO! Ce ne spune biblia despre o asa stare. Cum pot avea a doua si a treia si a patra sia n…sotie daca imi traieste prima. Nu mai pun la socoteala faptul ca mie Dumnezeu in cuvintul lui scris in biblia mea, de care a avut grija fratele Cornilescu sa o traduca pe intelesul meu, deci in biblia mea Dumnezeu nu imi spune nimic ca pe la anii dupa 1800 va mai veni un profet care v-a completa biblia mea ,care se incheia cu capitolul Apocalipsa. Deci un asemenea ecumenism eu nu doresc.Sa si-l tina pentru ei cei ce viseaza cai verzi pe pereti.
    2. Pai hai sa facem „rasboiul sfint” vorba lui @Ice ( asa mi-a scris) Eu nu pot fi unit cu o denominatie care afirma ca au ca doctrina c redinta in Isus, cred ca biblia este ccuvintul lui Dumnezeu, dar, dar au socotit ca este bine sa nu-l respecte asa cum este scris.Ei nu recunosc darurile Duhului Sfint. Asa ca iti multumesc si de aceasta confesiune.S-asi tina doctrina pentru ei, probabil ca nu este cazul sa mai exemplific, tu intelegi ca eu nu am treaba cu denominatiile si pe cine da si pe cine nu mintuieste Dumnezeu.Eu spun ca ajung mintuiti numai cei care respecta INTEGRAL SI FARA NICI O MODIFICARE cuvintul sfint, adus noua prin cartea numita BIBLIE, tradusa atit de frumos si de clar de un copil scump a lui Dumnezeu, fr Cornilescu.Acesta fiind insuflat de Duhul Sfint a avut o putere extraordinara, eu as spune chiar Dumnezeiasca sa puna in pagina acele concordante .Dovada ca Dumnezeu l-a invrednicit cu aceasta munc, zii slujba in ogorul Domnului, zii cum vrei tu, dar, sa privim cu smerenie si teama sfinta cind umblam la unele butoane care incearca sa schimbe rinduiala lui Dumnezeu.Eu cred ca aceasta rinduiala ne-a fost lasata perfecta, dar, de-a lungul anilor s-au gasit destui „teologi” ca sa o dezbine..Fii binecuvintat

   • PS Corneliu Rotar, luat cu valul, am uitat sa-ti spun ca prima forma de ECUMENISM s-a experimentat si s-a consumat cu multa,multa vreme in urma. Si cu acea ocazie, cind Dumnezeu a vazut daca se unesc vor putea infaptui prostia lor, deci si cu acea ocazie Dumnezeu a hatarit bine ceea ce a hotarit sa faca. Si atunci le-a incurcat limbile.Pentru ca Dumnezeu lucreaza cind intr-un fel ,cind in altul, acuma cred (iertare pentru parerea personala) ca le va incurca mintile.Numai niste minti incurcate vor putea accepta ca ISUS sa poata fi pus alaturi de cine stie cine, numai niste minti incurcate vor accepta ca ISUS poate avea un „egal” sau „loctiitor”, deci sa ne venim degraba in fier si sa raminem la ceea ce am fost chemati .
    Pentru noul an care vine iti doresc multe bucurii sfinte si Domnul sa te binecuvinteze cu har si pace.

  • Corneliu Rotar
   Ce intelegi dumneata prin „ecumenism”?

   • Gabi, cred ca intelege „sa bage strimbe” cum ar spune unii. 🙂
    l-am mai vzut nu stiu pe unde criticind pe fr Ionescu, deci vine sa ispiteasca omul. 🙂

   • Titel Maghiar (Emanuel ) Răspunde 26 decembrie 2011 la 8:51 PM

    ECUMENISM = mișcare religioasă care urmărește reuniunea tuturor bisericilor creștine într-una singură !!!

   • The words „ecumenical” and „ecumenism” come from a Greek word meaning „the whole inhabitable world.” The „Ecumenical Movement” means to unite into one worldwide church all the scattered bits and pieces of Christendom. In itself, that is a noble aim. Everything depends on understanding the problem of Christian unity and division realistically. Otherwise, we are likely to apply Band-Aids to cancers, and actually make matters worse.

    The Lord makes His church ONE not in just any way, but only in the TRUTH (St. John 8:31-32; 17:14-17). Without real unity in the One Lord, the One Faith, and the One Baptism (Eph 4: 5), mere outward togetherness is a sham. This is why our Augsburg Confession demands for the „true unity of the church” nothing more and nothing less than „that the Gospel be preached unanimously in its pure understanding, and the Sacraments be administered in accord with God’s Word.” It is not necessary that human customs and traditions be everywhere alike. And, of course, there are believers, dear children of God, in all churches, who retain enough of the Gospel to make possible the creation of faith.

    The three basic confessions or versions of Christianity are the Roman Catholic/Eastern Orthodox, the Lutheran, and the Calvinist (Presbyterian, Baptist, etc.). The differences among these are not minor matters but go to the heart of the Gospel. Did Christ earn for us the free gift of eternal life, as the Bible teaches, or only the opportunity to earn this life by doing good works with His help, as Rome says? An honest reading of Romans and Galatians will leave us in no doubt about the answer. Again, does Holy Baptism give life and salvation, as Christ and His Apostles teach (St. John 3:5, Tit. 3:5, I Peter 3:21), or is it only a symbol of our obedience, as the Baptists say? And does the Lord really give us His holy body and blood to eat in His Sacrament for the forgiveness of sins, or is all this only picture and symbol? There is no generic „Gospel,” which might overlook or bypass such questions. Any honest confession of faith must „come clean” on matters so clearly taught in God’s Word (Gal. 1:6-8).

    The modern „Ecumenical Movement” —despite some promising beginnings a hundred years ago—has largely given up on the issue of truth. It concentrates on getting everyone together outwardly, under compromise formulas like the recent „Lutheran”/Vatican joint statement on justification. During a major seminar on Christian-Muslim relations conducted recently at a „Lutheran” seminary, one person raised the issue of Christian evangelism among Muslims. He was told that this was „fascism”! And the Southern Baptists were accused of promoting „ancient hatreds” by proposing to do mission work among non-Christians. This intolerant secular „tolerance,” with its fear and contempt for the whole idea of truth, has had its impact also in the churches. And since the bureaucracies and seminaries of the „main-line” churches have given up the authority of the Bible as the Word of God, they, of course, have no grounds for any firm convictions about anything.

    Genuine ecumenism must go another way. It must walk by faith, not by sight. That means being guided by the truth of God and not by outward numbers or prestige. Whatever is not built on the one foundation of the apostles and prophets (Eph. 2:20) is to that extent not the church of Christ, but a counterfeit. There cannot be real peace between the Cross of Christ and the wisdom of this world (I Cor. 1 and 2). As Christians we are called to be friendly and peaceable among people of all kinds—and to love even our enemies. But we cannot go along with a deceitful outward show of church union and communion when there is no agreement in the life-giving doctrine of Christ and His Apostles, on which everything depends (St. John 6:63; Acts 2:42; I Tim. 4:16). The true ecumenical task is to raise everywhere—humbly but with conviction—the banner of Christ’s truth and doctrine, and not to budge from it. Such faithfulness God will bless—and is blessing throughout the world today. From Siberia and Kazakhstan to Haiti, from Sudan to Kenya and South Africa, from Europe and Canada to South America and Australia, everywhere the sheep of Christ hunger for the pure Bread of Life and rejoice in it. Thanks be to God!

   • Fr Titel, nu prea analizezi inainte de a scrie.Te-ai luat dupa altii si scrii : ” unirea tuturor bisericilor crestine in una singura”.Oare asa sa fie? Pai cite biserici are ISUS? Si apoi hai sa ne gindim un pic .Oare ecumenismul se refera numai la crestini? Ca mie mi se pare ca tocmai din aceasta latura vine pericolul ecumenismului. Dar, noi asteptam pe Corneliu Rotar cu un raspuns puternic, asa incit sa-l poata ierta fr pastor Ionescu pentru afrontul postat.Fii binecuvintat.

 11. Continuati sa trageti semnale de alarma, frate Cristi, ca doar-doar oamenii ce au alunecat se vor trezi la realitate! Ma rog pentru d-voastra in directia asta.
  Cat despre cei ce duc poporul Domnului in ratacire, ma cutremur la cat de aspra le va fi pedeapsa! Pentru acestia mai bine era daca nu s-ar fi nascut! Apostolul Pavel spune ca „unul seamana, altul uda, dar Dumnezeu este Cel ce face sa creasca. Nici cel ce seamana si nici cel ce uda nu sunt nimic.” Pai daca cei ce lucreaza neprihanirea sunt nimic, ce sa mai vorbim de cei ce smulg si de cei ce duc poporul in ratacire?

  Cernerea de ultim ceas deja a inceput! Articolul postat face un sumar la mai toate problemele actuale cu care bisericile se confrunta. Din aceste cauze lucrarea Domnului are mult de suferit, si e afectata pe toate laturile de activitate! Cred ca solutia ar fi „iesirea din mijlocul acestui neam ticalos!” „Feriti-va de curvari!” spunea apostolul, „dar nu de curvarii veacului ci de cei ce se autodefinesc ca frati dar nu sunt.” Cei ce sunt de partea Domnului sa stranga randurile, sa se uneasca si sa mearga cu Domnul. Ceilalti si-au ales deja destinul, asa ca trebuie lasati sa mearga in pornirea inimii lor, ca si asa vor merge dupa pornirile inimii lor. La ce rost are sa stam impreuna cu ei si sa ne mancam nervii unii altora? Si asa Lumina si intunericul nu vor ajunge niciodata la un numitor comun!

  In rest, multa sanatate si toate cele bune! Sa aveti un Craciun Binecuvantat! (Ma gasesc in zona Portland OR de o saptamana, iar maine ma intorc acasa.)

 12. Apreciez ingrijorarile voastre.In unele cazuri e nevoie sa tragem alarma, pentru a nu ne departa de „credinta care a fost data sfintilor..”(Iuda 1-3), dar observ un spirit de critica exagerat,lipsit de dragostea frateasca, prezentat intr-o forma care nu ajuta la rezolvarea problemelor.Cu catva timp in urma mi-am exprimat dezaprobarea cu privire la conflictul care s-a creat in legatura cu „Rascumpararea Memoriei”.Au ajutat acestea cu ceva la inaintarea Imparatiei lui Dumnezeu, sau au creat mai multa dezbinare?
  Parerea mea e ca in com. penticostale (mai ales in SUA)sunt atatea probleme mai grave decat problema „Pustan”sau „Peniel” sau „Billy Graham”…..Nu prea aud vorbindu-se despre nobletea sufletului, curatia morala a tinerilor ,(care lasa mult de dorit, la unii) se pune mult accentul pe manifestarile exterioare, si prea putin pe relatia intima cu Dumnezeul, care ne vrea inima mai intai, si dupa aceea , bineinteles si restul.Nu ma mir ca nu au fost comentarii la postul meu, in legatura cu nobletea si exemplul fratelui G.Galis, care a cedat pozitia dinsului altora, totul pentru-ca lucrarea Domnului sa propaseasca.Lupta pentru putere, certuri, calomnnii si subminari, sunt un dezastru pentru generatia tanara, cat si pentru necredinciosi care ne viziteaza. Duhul Sfant nu-si manifesta prezenta in astfel de comunitati. Sa ne rugam cu lacrimi de pocainta, si sa cerem o adevarata trezire spirituala, altfel totul va fi redus la O FORMA de evlavie…Probabil ca si Ap. Pavel a vazut unele deosebiri de pareri la fratii din Filipi, de aceea le-a scris „daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina…dar in lucrurile in care am ajuns de aceeas parere, sa umblam la fel” (Fil.3-15,16)

  Zilele trecute am auzit o intamplare din lumea animalelor, din care putem invata ceva: Un grup de cai au fost atacati de fiare salbatice, care ar fi putut sa-i sfasie in cateva minute.Ce au facut ei, au facut un cerc cu copitele catre dusmani, si s-au aparat pana cand le-a venit ajutorul. (interesant, cata intelepciune) Cineva a comentat si a zis, ce s-ar fi intamplat daca ei se intorceau cu copitele unii catre alti, in loc sa fie uniti in a se apara?
  Sper sa fiu inteles, si sa nu mi-o luati in nume de rau, sunt un om care ma tem de Dumnezeu, nu apar firea pamanteasca, nici pacatul.Ca si un frate mai in varsta, trecut prin multe incercari, consider ca trebuie sa fim atenti si sa punem accentul pe lucrurile care au prioritatea #1.Deavolul este mai viclean de cat ne putem imagina, sa nu ne lasam ispititi de a ne irosi fortele in a ne lupta unii cu alti, in loc sa ne unim in lupta impotriva dusmanului comun.

  VA DORESC TUTURORA UN CRACIUN FERICIT !

  „Slava lui Dumnezeu in locurile prea inalte, si pace pe pamant INTRE OAMENII PLACUTI LUI” (Lc.2-14)

  • Da frate Ștefan!
   Ce bine că nu s-au apucat caii să dea… copita de pace cu fiarele doar, doar le-or lăsa în pace…
   Atunci când unii o iau razna de la învățătura sănătoasă (nu cu aceasta încep toate lucrurile?) ne aducem de alte probleme mai mari…
   Sărbători binecuvântate!

 13. Frate Stefan,
  ma mir ca si sora „de aceesi generatie”
  ca nu va dati seama ca dintro invatatura nesanatoasa decurge tot ce ati spus.
  Chiar nu credeti ca Satana de aici incepe?
  Are cineva de luptat cu fratii? Nu cred!

  Este periculos sa gindim asa;
  dcci sa tacem si sa facem pace cu fiarele (Fiara)
  Dumnezeu sa ne dea sarbatori adevarate,
  nu brazi morti impodobiti cu zorzoane,in CASA LUI.
  A, n-o fi nici asta „niscaiva invatatura rea”
  ca doar nu-i primejdioasa, ca nu maninca.

 14. Mihail,
  se adevereste ca Rotar vine numai sa ispiteasca. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: