DUPĂ 20 DE ANI: AMINTIREA UNUI CRĂCIUN CU ADEVĂRAT FERICIT!

În vara lui 1991 ne mutasem din California în Pennsylvania. După câțiva ani de Crăciun cu soare, la mânecă scurtă, vedeam din nou zăpadă. În Noiembrie s-a născut cea de-a șaptea fetiță a noastră, Alina. Nu se anunțau sărbători prea îmbelșugate. Famelie mare, remunerație mică, după buget deh…

Ne gândeam unde am putea găsi un pomișor mic, mititel, dacă se poate cu tot cu globuri! Era să zic… bloguri 🙂 . Cât privește cadourile, ne mângâiam cu faptul că fetele sunt mititele și scăpăm cu ceva mărunțișuri. ”Lasă dragă, zic eu încrezător, la anul o să fie mai bine.”

Apoi, dintr-o dată s-au aprins luminițele! Personalul de la Spitalul orășelului Reading unde născuse soția mea, Doina, impresionați de faptul că arătam așa de tinerei și aveam deja șapte copii s-au gândit că ne-ar face un mare bine cu o vizită de Crăciun. Vizită cu brad, globulețe și lumini, dulciuri și jucării, hăinuțe și ceva bănuți, ce mai, o adevărată sărbătoare! Mai bine de o oră au tot desfăcut fetițele la cadouri!

Probabil vă întrebați care este lucrul pe care îl rețin cel mai bine acum, douăzeci de ani mai târziu… Nu, nu bucuria copiilor (așa se bucură în fiecare an), nici emoțiile soției (ea e foarte sensibilă și delicată de felul ei), ci bucuria și entuziasmul de pe fețele binefăcătorilor noștri! Au stat și au admirat bucuria copiilor până la ultima picătură. Erau niște oameni fericiți: în ziua aceea aduseseră sărbătoarea în casa unei familii numeroase, sărăcuțe și străine. Ne-am rugat pentru ei, le-am mulțumit cu lacrimi și… nu i-am mai văzut vreodată. Dar ne amintim de ei adesea și cred că nu numai noi!

Acesta este un Crăciun adevărat! Încurajez toți cititorii acestui blog care au ceva dare de mână și își pot permite: duceți fericirea în casa unor oameni despre care știți că nu au cu ce să sărbătorească acest Crăciun! Faceți-i fericiți și veți fi fericiți!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri to “DUPĂ 20 DE ANI: AMINTIREA UNUI CRĂCIUN CU ADEVĂRAT FERICIT!”

 1. Frate Cristian,

  de aici de la Hațeg, vă urez să aveți sărbători pline de har și de prezența Domnului. Pacea Mântuitorului noastru să fie peste familia Dumneavoastră și să aveți parte de însoțirea Domnului în toată slujirea pe care o faceți.
  Vă mulțumesc și pentru felul cum ne-ați slujit prin postările acestui blog.

  Mult har!

 2. Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace ţie! Fii tare şi cu inimă!
  Cu curăţie de inimă să vorbeşti, buzele tale să spună adevărul curat!
  Lauda noastră pentru tine scumpe frate este mărturia, pe care ne-o dă cugetul nostru că v-aţi purtat în lume, şi mai ales faţă de noi-credincioşii, cu o sfinţenie şi curăţie de inimă date de Dumnezeu, bizuindu-vă nu pe o înţelepciune lumească, ci pe harul lui Dumnezeu.
  cu respect şi dragoste sfântă w.yvone

 3. Va uram un Christmas si un an nou binecuvantat din California insorita (70 degF)!

 4. Nelutu Chira-Zah Salsig Maramures Răspunde 23 decembrie 2011 la 2:59 PM

  Frate Cristi, va doresc si eu si intreaga familie multe binecuvantari.Desi nu intervin in discutii pe blog, vreau sa va asigur de suport din partea noastra (si nu suntem putini) in toate principiile de care dati dovada.Mai ales de faptul ca desi sunteti tara tuturor posibilitatilor, ati ramas vertical in linia Scripturii in toate domeniile.Va urmarim live, inregistrarile programelor si ne bucuram de tot ceea ce faceti impreuna cu conducerea bisericii.Dorim ca Dumnezeu sa va insoteasca in tot ceea ce faceti si sa aveti parte de har in slujire in continuare.

 5. fr.Ionescu cei 24 de batrini si fapturile vii zice biblia caci ei cintau ,ap. 5 v 9 oare ei unde se incadreaza ? ca doar n-or fii mosi cu barbi albe?

 6. C.I.
  In modul cel mai succint, vreau sa va spun ca desi am dezbatut si contrazis anumite subiecte aici pe blog, nu ma alatur grupului care (in ultimul timp in special, pe diferite bloguri), va badjocoresc si dispretuiesc in mod abuziv pt luare de pozitie. Desi uneori le impartasesc pozitia fata de unele subiecte (niciodata spiritul si atitudinea lor). Sunt pt dezbatere (pasionata), dar nu pt rautati, mai ales cand ne vedem invisi de argument.

  Desi nu sunt pt sau impotriva unei forme de inchinare si desi nu cad de acord cu dvs pe anumite teme, consider ca ceea ce promovati pe temele astea–vin, nasturi incheiati, forme, etc–nu este nici daunator nici de badjocorit, poate chiar de apreciat. Asadar, in semn de protest fata de badjocuritorii „luminati”, voi lua o pauza de la orice contrazicere si „contrazicere” pe acest blog si va urez putere, Har si dragoste sa mergeti inainte.

  Merry Christmas!

 7. „Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace ţie! Fii tare şi cu inimă!
  Cu curăţie de inimă să vorbeşti, buzele tale să spună adevărul curat!
  Lauda noastră pentru tine scumpe frate este mărturia, pe care ne-o dă cugetul nostru că v-aţi purtat în lume, şi mai ales faţă de noi-credincioşii, cu o sfinţenie şi curăţie de inimă date de Dumnezeu, bizuindu-vă nu pe o înţelepciune lumească, ci pe harul lui Dumnezeu.”
  AMIN !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: