ȘI ACUM, CE FACEM PÂNĂ-N DECEMBRIE?

21 Decembrie, 2012! Indiferent de faptul că se va întâmpla sau nu ceva în fatidica zi, până atunci ce vom face? Vom continua să mergem la școală, serviciu, cumpărături, înapoi acasă, vom da și pe la biserică… Avem zile onomastice de celebrat, concedii de luat, nunți de sărbătorit, copii de crescut, mașini de spălat (și de… uscat) și case de măturat. Suntem foarte ocupați!

În marea lui majoritate, anul 2012 ne stă în față sau… poate noi stăm în fața lui. Ce se va întâmpla (probabil, nimic) cu galaxia, planeta Nibiru (?) sau axa pământului nu știm și nu putem controla. Dar ceea ce vom face noi cu fiecare zi dăruită de Dumnezeu, da! Nu știu alții, dar eu mă uit clipind des la noua agendă în care au început să se adune nunți și logodne, evenimente de tot felul, sărbători de familie și biserică! Pe măsură ce vor trece zilele, în dreptul fiecăreia se vor aduna programări de activități mai mult sau mai puțin de rutină în activitatea cotidiană. Pe 21 Decembrie, 2012 – o zi de Vineri – nu am scris nimic, nici măcar ”sfârșitul lumii”! Pentru că este prea departe în viitor. Ceea ce contează este – acum – astăzi!

Matei 6:34 ”Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.”

”Mâine” este și 21 Decembrie! Și nu am timp să mă îngrijorez fiindcă sunt prea ocupat azi! Cu multe lucruri, dar…

Luca 10:41,42 ”Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie.”

Cu alte cuvinte, avem multe lucruri de făcut astăzi, dar să nu ne îngrijorăm cu privire la ele! Pentru că aceste ”multe lucruri” nu trebuie! Ce trebuie? Un singur lucru:

Matei 6:33 ”Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “ȘI ACUM, CE FACEM PÂNĂ-N DECEMBRIE?”

 1. Eu consider ca Matei 6:33 e versetul de aur al Scripturii, daca putem face asa clasificari.

  Mai auzisem una; vă la vara, explozii solare de amploare care vor face o pana de curent aproape globala si posibil iremediabila. Este ceva robot pe orbita ce poate avertiza cu jumate de ora inainte, dar nu va fi suficient pentru a lua masuri. Cand am citit asta ma si vedeam pe vremuri cand nu circulau masini multe, nu era televizor, poate mai mult timp de partasie cu natura creata si cu Cuvantul Biblic.

  Ce bine ca nu am agenda decat rutina zilnica. Abia astept, daca va-ngadui Domnul, s-ajung sa zicem ziua de 22 decembrie.

 2. Ce facem până-n Decembrie 2012?
  Ne apucăm de zidit…altare. Ne spălăm hainele în Sângele Mielului, ne umplem candelele cu ulei, devenim mai veghetori, ne smerim inimile şi trăim ca „fii ai Luminii”.

  Sau…facem ce-am făcut şi până-acum… 🙂

 3. La ce se refera Scriptura cu „si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”?Multumesc!

 4. Teddy, imbracaminte, mancare si apa necesara iti sunt asigurate daca il cauti pe EL si neprihanirea LUI.Citeste te rog versetele dinaintea versetului 33.Multi predicatori predica „toate celelalte lucruri” ceea ce este gresit pentru ca creeaza o imagina gresita in mintea oamenilor.Pentru multi „celelalte lucruri” sunt lucruri de care nu au neaparata nevoie – mofturi -si daca nu le primesc e de „vina” Dumnezeu.

  Matei cap.6

  25 De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?

  26 Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?

  27 Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?
  28 Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes;
  29 totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei.
  30 Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
  31 Nu vă îngrijoraţi, dar, zicând: „Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?”

  Domnul sa va dea un an binecuvantat, si daca va fi sa vina ceva (pana) in 21 decembrie noi sa fim gata.

 5. Bine ar fi sa se intample cava chiar daca nu neaparat exact la acea data, fie mai devreme sau putin mai tarziu dar, repet ar fi fost o mantuire pentru toti daca acele eveniment apocaliptic se va intampla. Pur si simplu omenirea nu va mai apuca sa faca atatea crime si genocide odioase asupra semenilor lor cat si asupra celorlalte vietati pe care D-zeu le-a lasat sa traiasca pe pamant. Vor inceta atrocitatile care exista chiar si in prezent dar care sunt ascunse de ochii nostri. Pe scurt mare plan satanic al celor ce si-au vandut sufletele pe bani si bogatie nu va mai fi pus in aplicare .,marea sclavizare si subjugare a omenirii nu se va mai imfaptuii si nici nu vom mai fi obligati sa purtam semnul fiarei pe frunte.Si daca se va intampla ceva totusi eu cred cu tarie ca nu vor pierii chiar toti si vor ramane cativa oamenii extrem de putini (cei mai saraci nevoiasiosi lipsiti de pacate) care vor continua sa poarte spre o noua evolutie genele umane ,chiar daca acest lucru se va intampla printre ruinele fumegande ale ultimului babilon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: