SUNTEM PREA MULȚI? NU! NU SUNTEM DESTUI!

Începând cu ONU, guvernele țărilor dezvoltate, ecologiștii de pretutindeni și mai toți oamenii deștepți, explozia demografică este cea mai stringentă criză din care rezultă toate celelalte. Cântarul planetar gâfâie, resursele se epuizează, stratul de ozon este șvaițer iar gunoiul a transformat pământul într-un gigant tomberon.

Soluția finală? După estimările unor deplasați, vreo 90% dintre noi ar trebui să dispară (cumva). Nu e necesar să dau legături; o simplă căutare pe google vă lămurește. Ceea ce este interesant, lumea occidentală se împuținează văzând cu ochii (de bună voie) în vreme ce popoarele în curs de dezvoltare (între care și musulmanii) ne înlocuiesc de zor. Un efect colateral al acestei filozofii este că europenii și americanii ar putea deveni (mai devreme sau mai târziu) o minoritate în propriile lor țări.

Recent, primăvara arabă, orchestrată de administrația anti-israeliană Obama ne-a jucat de minune o scenetă a iubirii de libertate, fiind pe cale să înlocuiască regimurile seculare (e adevărat, totalitare) cu radicalismul islamic (mai totalitar). Nu mă voi aventura să prezic ceva. Lucrurile sunt prea încurcate. Începe războiul în Orientul Mijlociu pe undeva prin Iran, sar chinezii sau rușii la gâtul Americii, se ridică iar Germania?… Nu contează! Ceea ce, sigur, spune Biblia (Matei 24) este că națiunile vor căuta pacea. Nenorocirile vor începe când vor crede că au realizat-o! Biblia mai spune că adevărații credincioși vor fi persecutați (dați la moarte!). Iată o cale de descongestionare planetară!… În fine, Biblia vorbește și de o evanghelizare în masă. ”Atunci va veni sfârșitul!”

Dintre toate acestea, singurul lucru pe care îl putem face este să Îl propovăduim pe Hristos! Nu știu câți oameni ar putea susține pământul nostru. Dar știu că mulți, cu mult mai mulți adevărați creștini! Dumnezeu nu a încredințat oamenilor problema controlului demografic. Nici nu l-a reglementat (ca de exemplu la potop și în Sodoma și Gomora) pe criterii de sustenabilitate ci de moralitate!

Porunca lui Dumnezeu a fost să creștem, să ne înmulțim și să umplem tot pământul! Vede El ce face cu noi! Cât despre creștini, menirea lor este să-i facă pe cât mai mulți… creștini! Așa că, nu, nu suntem prea mulți! Cred că nu suntem destui!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

13 răspunsuri sa “SUNTEM PREA MULȚI? NU! NU SUNTEM DESTUI!”

 1. Nu, nu santem prea multi, inca mai este loc si pentru altii. Problema omenirii este ca, resursele existente sant consumate si impartite in mod dezechilibrat. Fapt care creeaza un mare dezechilibru, in ce priveste calitatea vietii pe pamant.

 2. ” Dumnezeu nu a încredințat oamenilor problema controlului demografic. ”

  Ei frate Ionescu aici ai scos ” sabia ” din teaca cred ca, fara sa iti dai seama. Dar cum se face ca, cei mai multi crestini nu au ( si unii nu-l mai au ) acest principiu de gandire cu privire la acest subiect??? Unii crestini s-au desteptatit asa de tare , incat au zis: domle, cum sa lasam noi acest subiect necontrolat si sa n-i se umple casa cu ” puradei „, cum rasar ciupercile in padure??? Ca doar ” dumnezeu ne-a dat intelepciune, calendar si anticonceptionale ” si femeia nu-i fabrica de facut copii !!! Si cum raspund impotriva acestui concept ” demodat si nerealist ” in mintea multor cupluri crestine, cuplurile care au relatie intima dupa calendar, cele care folosesc anticonceptionale care sa previna ” sarcinile nedorite si neprogramate ” si cele care folosesc alte metode de a impiedica nasterea de copii???
  Si uite asa omul crestin si necrestin s-a pus in locul lui Dumnezeu, in ce priveste ” controlul nasterilor ” ( ca, deh acuma avem medicina moderna si stim mai multe dacat inaintasii nostrii dintai de credinta ) si acum culege roada depopularizarii propriilor tari.

 3. frate Cristian ,
  stiu k nu are legatura cu subiectul si nu trebuie publicat neaparat
  dar ce este cu (…)
  toata lumea anunta dar o pozitie oficiala ?
  Un an binecuvantat (blogcuvantat :)) !!!!!!!

 4. Afirmatia:”primăvara arabă, orchestrată de administrația anti-israeliană Obama ” n-o impartasesc.Cel putin de aici din Romania eu asa vad lucrurile.Nu cred ca a fost pina acuma in America vreo administratie anti-israeliana.
  Si nu,nu sunt un anti-evreu,respect acest popor si cred ca au fost poporul ales si binecuvantat de Dumnezeu.Nu degeaba,din toate popoarele lumii(comparat la numarul de locuitori) au dat cele mai sclipitoare minti.(unele in rau altele in bine)
  In rest partea cu:”Cred că nu suntem destui!”-perfect de acord.
  Cele bune.

 5. LG, fratele nu brandul de electronice, a prezis ipotetic ca anul acesta poate fi rapirea, mai precis de rusalii. In viata mea nu am mai auzit o predica despre profetii mayase si carti profetice obscure. Frate Cristi, sunteti printre putinii pastori romani care predicati pregatirea pentru prigoana anticristica si midtribulationismul. Imi aduc aminte, cum invitat fiind la saptamana de evanghelizare de la inaugararea noii constructii de la Seattle (2009), ati predicat despre prigoana care va veni peste biserica in necazul cel mare. LG a urmat intr-una din serile urmatoare, tinind sa va contrazica neaparat sustinind indubitabil teoria pretribulationista, inventata de teologii americani in sec. XIX.
  Intrebarea mea ar fi: este corect sa-i trezim si sa-i pregatim pe credinciosi mai degraba pentru persecutie, condamnind ideea falsa ca vom scapa de ea? Iar apoi, stiind ce ne pregateste viitorul, n-ar trebui sa avem o viziune si traire adecvate?

  • LG are teoriile lui pe care le prezintă de peste 20 de ani. Nu mă deranjează că mă contrazice. S-ar putea spune că și eu îl contrazic la rândul meu. Ba chiar aș prefera să aibă el dreptate, nu eu. Necazul (cel mare) este că poziția sa (adoptată de la teologia americană) este bazată pe speculații și nu pe Scripturi.
   Este corect să predicăm adevărul. În Tesaloniceni Pavel spune că era îngrijorat pentru credința lor ca urmare a persecuției. De aceea i-a avertizat mai dinainte, ca atunci când se va întâmpla să fie pregătiți. La fel pune problema și Petru.
   Eu gândesc simplificat. Dacă suntem pregătiți pentru prigoană, nu avem probleme la răpire. Dacă nu suntem pregătiți pentru a suferi nu suntem gata nici de slavă.

   • Am citit un articol nu dedmult despre acest subiect; citate de la personalitati din diverse domenii: politic, juridic, econoimic si financiar care propuneau in cor acea reducere cu nouazeci procente a populatiei, sugestii care mai de care: razboaie planificate, epidemii care sa ucida repede ci masiv. Resursele… se arunca multa hrana expirata prin magazine, se risipeste apa, chiar si petrolul se duce pe plimbari inutile pe distante scurte cu masina sau excursii, etc. Spatiu mai este destul: intre localitati sunt destule campuri unde se poate construi.

    Problematica Lazar Gog; au mai aparut predici noi la resursecrestine, cu perspective profetice si vremea sfarsitului. Totusi, in acest domeniu, al vremurilor din urma, sunt de acord cu fratele Cristi Ionescu si fratele Zac Poonen.

    Facusem nu de mult la adunare un studiu amplu pe Apocalipsa: In paralel cu lectiunea biblica de miercuri din Apocalipsa, prezentam duminica texte paralele din evanghelii, psalmi, profeti sau epistole. Biblia este (scuzati expresia) ca un puzzle; de exemplu ce nu pricep dintr-o carte a Bibliei, raspunsul e-n alta carte a Bibliei, adica Biblia se explica si se interpreteaza singura. Trebui doar ca dragostea noastra sa crească tot mai mult in CUNOSTINTA si ORICE pricepere.

 6. Este mai popular sa predici o rapire fara de prigoane ca nu cumva sa-i sperii pe oameni cu suferinta ,caci unde ai mai auzit un mire sa-si lase mireasa sa sufere? In vremurile din urma biblia trebuie sa se conformeze la standardele noastre nu noi la ale bibliei caci e mai greu pentru noi .Fr.Ionescu nu stiu unde ai studiat aceasta teologie nepopulara dar biblica ,caci nu prea se potriveste pt. secolul 21 gby

 7. Bun raspuns pentru cei care invoca mereu acest motiv.

 8. un cioban din cetatea lui David Răspunde 6 ianuarie 2012 la 12:14 AM

  Speak of poporul acesta musulmanii , femeile lor le vor osandi pe femeile ” surorile ” crestinilor , de ce ? Pentruca femeile musulmane acopera capul , iar femeile crestinilor in casa Domnului cu capul dezvelit sau isi pun ceva pe cap , dar nu se acopera , ceea ce face parte din uraciunea pustiiri.

 9. Pace si liniste !.Americanii sunt avansati ,”anticipand” inclisiv apropiatele vremuri de suferinta, de tribulatie si martiraj crestin !. Vor cauta sa ocoleasca durerea cu ajutorul uriasului amalgam :The Painkillers !. Unele servite direct over the counter iar altele „prescrise” chiar de. . . .pastori ilustrii, propovaduitori ai interminabilei „prosperitati” americane ! . Iar daca profetiile se implinesc si vei fi condamnat la moarte,legat si batut pentru statornicia ta in credinta ,sistemul „umanitar” american te va ajuta cu o ultima masa copioasa,insotita de cateva pastile antinevralgice !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: