JOEL OSTEEN IAR DANSEAZĂ PE CIOBURI

Dacă trebuie să apreciez ceva la Joel Osteen, pastorul Bisericii Lakewood din Houston, TX, este consecvența lui în a spune ceea ce spune fără să spună ceea ce spune. După interviurile de pomină de pe CNN recidivează la Oprah.

Ce nu pot să accept este faptul că a devenit exponentul unei diluări periculoase a mesajului evanghelic. În special atunci când este vorba de păcatul homosexualității. Mesajele sale sunt foarte încurcate (homosexualitatea este păcat dar nu mai mare decât altele; homosexualii pot ajunge în rai – fără să specifice dacă trebuie să se lase sau nu de stilul lor de viață).

Și în cazul prosperității, poziția lui Osteen este extrem de superficială sub explicația că așa îl vede și îl înțelege el pe Dumnezeu. Adică nu am fi o mărturie bună pentru El reprezentându-L săraci și bolnavi în această lume…

Întrebat de Oprah, în cadrul aceluiași interviu, dacă a avut vreodată îndoieli cu privire la credința sa, Joel Osteen spune că nu. Într-un fel m-am bucurat. Pe de altă parte sper să nu fie tot rezultatul superficialității de care vorbeam mai devreme.

Indiferent pe ce își bazează Joel Osteen crezul (oricare ar fi acela), fermitatea lipsei lui de fermitate în aspecte majore ale teologiei reflectă starea de relativ și absență a valorilor absolute în societate. Și îi explică succesul…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

10 răspunsuri sa “JOEL OSTEEN IAR DANSEAZĂ PE CIOBURI”

 1. Am vazut interviul si totusi s-a pronuntat ca trairea in homosexualism este pacat, spunand el ca Biblia i-l caracterizeaza ca pacat; referitor la homosexuali spune ca el crede ca homosexualii pacatuiesc la fel ca si ceilalti oameni cu alte pacate (hotia, minciuna, crima) dar au o sansa sa fie reabilitati prin intoarcerea la Dumnezeu ca si fiecare om ce pacatuieste si se intoarce de la pacatul lui. Tot despre calea spre Dumnezeu el spune ca este o singura cale-Isus Cristos- dar pana sa se ajunga la crezul in Isus pot fi mai multe posibilitati (?!)

 2. Exista un siretlic al diavolului prin care ii amageste pe mulți si ii face sa sufere de diplomatie.

  Cu alte cuvinte „încearcă sa spui adevarul dar nu prea convingator” sa nu superi pe cineva.
  Din păcate ambiguitatea unora ii impinge spre irelevanta.

  Joel ca si unii pastori care spun adevarul pe jumătate si vor să-i satisfaca

 3. Fr pastor Ionescu.Si eu privesc si ma tot minunez de acest Joel O. Pina la aceasta ora nu am decit un gind:
  -acest om a atins o performanta omeneasca notabila de a invata cuvintul bibliei dar nu a atins performanta nasterii din nou.
  Duhul lui Dumnezeu l-ar lamuri in ideile lui, in gindurile lui in …predicile si cuvintarile lui. Ceea ce face acest om mi se pare ca este o „meserie” practicata la nivel de maistru, adica inalt calificat si in nici un caz „uns”. Iar daca mai privim si rocada mare facuta de el cu nevastasa cred ca nu trebuie sa ne mai mire nimic. Pentru el, cuvintul „ignor” trebuie sa fie ca o stampila binemeritata…si sa ne rugam pentru el asta avind in vedere ca se indeletniceste si cu cuvintul bibliei. Pacat de marea influenta pe care o imprima, dar, .lumea iubeste ce este al ei! Fiti binecuvintat

  • Mihai tu detii standardul „nasterii din nou”?
   Uitandu-mă la Joel O si la felul cum vorbeste despre păcat, dar in același timp si la felul cu dumneavostra îl etichetati, îmi amintesc cum Domnul Isus a vorbit cu femeia prinsă in preacurvie si de socul fariseilor care au adus-o la Isus. Atunci mă întreb: se aseamana atitudinea noastră cu cea a Domnului Isus? Si dacă nu ai cui ucenici sntem noi? Dacă am fi ai Domnului Isus am face ca El!

 4. Marea drama a crestinismului contemporan este distrugerea adevarului prin tot felul de invataturi furisate si erezii nimicitoare.Nu este mai putin adevarat ca uniii se hranesc cu evanghelii furisate si invataturi nebiblice. Se ridica si astazi in biserici unii invatatori care rastalmacesc scripturile si dau interpretari eronate, distorsionand adevarul biblic.Am avut nefericita ocazie sa raspundunei invitatii venita din partea unui amic , de a asculta pe un anume evanghelist cu faima zicea el. Nu stiam ca exista evanghelia acvatica , gastronomica ,lingvistica si demografica. Surprins si uluit ,doream sa discut6 citeva minute cu domnul respectiv ,dar s-a scuzat , si mi-a spus ca ramane pentru alta data.Ce invataturi si mai ce invatatori in zilele noastre. Apropo , daca stie cineva mai multe detalii si informatii despre pastorul Sam din Africa de Sud si de a lui „minuni”, despre scoalea de vindecare si batjocura la adresa Duhului. A re postat pe Youtube ,postate niste miracole si lucrari care a atras ucenici si din Romania.Dar Duhul spune lamurit ca in zilele din urma….

 5. …Pavel a vorbit intr un anumit fel in Aeropag si in alt fel in biserici…nu toata lumea e penticostala…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: