MINUNĂȚIE LA 10,000 METRI

Foarte de dimineață am intrat în aeroportul din Seattle pentru zborul de întoarcere acasă la Chicago.
În peste 25 de ani de călătorit cu avionul (cam o dată pe lună în medie) mi-am depășit într-o mare măsură spaima de a îndura înălțimea, viteza și eventualele turbulențe ale zborului (pe care eu îl consider o sfidare a limitelor pe care ni le-a așezați Creatorul 🙂 ).
De ceva vreme am început chiar să apreciez și să mă bucur de privilegiul de a vedea lumea de sus…
Chiar acum privesc… printre aceste rânduri un superb răsărit de soare, deasupra norilor, a ploii, zăpezii și frigului, a problemelor care ne leagă în fiecare zi de pământ, a lucrurilor care de aici, de sus de tot se văd atât de mici.
Totuși, eu nu pot zbura în fiecare zi. Sunt, așadar, condamnat să văd viața la firul ierbii, să privesc poverile și provocările vieții de acolo de unde par munți? Nu!
În fiecare dimineață (și nu numai) fiecare dintre noi ne putem lua zborul rugăciunii spre seninul de deasupra norilor, de unde munții sunt movilițe iar valurile se văd unde. Este zborul rugăciunii!
Acum, ceea ce ne ajută să… zburăm este aeronava ingenios concepută și măestria echipajului. Eu consider că, în afară de militari, cei mai curajoși sunt piloții. Curajoși și inteligenți!
Dar pasărea de fier este un aparat care se poate defecta. Este expusă unor forțe pe care le înfruntă zilnic dar în fața cărora poate capitula oricând. Suntem într-o permanentă primejdie.
Celălalt zbor – cel spiritual – este în totală siguranță! Apostolul Pavel scrie în Efeseni că suntem în locurile cerești, în Hristos. Este cel mai sigur adăpost în univers. Nimeni și nimic nu ne poate smulge din brațul Său vajnic!
Este singurul loc de unde nu munții și valurile ci pierderile, boala, amarul și poverile sufletești capătă o altă dimensiune! De aici se zăresc în depărtarea eternității greutăți de slavă și răsplătire pentru totdeauna!
Nu trebuie să urc într-un avion pentru a avea această perspectivă. Trebuie doar să îngenunchez, să-mi pun mâinile împreună și să închid ochii. În clipa următoare îmi dau seama că plutesc în liniștea și nădejdea zborului pe care ni-l vom lua curând spre acasă!

20120114-095211.jpg

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

12 răspunsuri sa “MINUNĂȚIE LA 10,000 METRI”

 1. ” Trebuie sa incerci sa urci foarete sus , daca vrei sa poti sa vezi foarte departe. ” C. Brancusi

  • Da Santrio, si un paradox extraordinar se arata : sa vezi foarte departe ca sa poti iubi pe aproapele tau ca pe tine insuti. Si sa avem cred ,tot timpul in minte ca Simon din Cirene ,calator prin Ierusalim nu a cerut in dreptul lui sa duca si el unealta de chin si nu a fost putin lucru.Fii binecuvintat

 2. cred ca oricine-si doreste sa calatoreasca, sa vada frumusetile lumii asteia. pana acum nu mi s-a intamplat, si cine stie daca voi avea timp (si bani :D) pt asa ceva, poate la batraneti daca le-oi apuca, iar daca nu, ii voi cere Domnului ca inainte sa ma duca in rai, sa faca o plimbarica cu mine asa putintel in jurul lumii. ori poate din rai o sa-mi dea voie sa ma calatoresc cat vreau. : ))

 3. „Nimeni si nimic nu ne poate smulge din bratul Sau vajnic!” Cea mai mare asigurare! Slava Domnului pentru ea!

 4. Zborurile cu avionul pentru mine sunt groaznice! La decolare nu prea am probleme, dar aterizarea mă chinuieşte cumplit. Mă iau nişte dureri de urechi care se transmit pe ambele părţi laterale ale gâtului de-mi vine să sar pe pereţi! Cineva mi-a recomandat să folosesc gumă de mestecat la aterizare; am încercat dar fără rezultat. Asta e…

 5. „Eu sunt la Seattle și am “pierdut” ocazia ” si mai avem:”minunatiile la 10.000 de metri.”
  Intre aceste doua titluri as vrea va spun ca Dumnezeu a ingaduit ca noi crestinii cu dare de inima in a cheltui timpul si in intilnirile cu Isus, am intilnit „o exceptie a lui Dumnezeu” prin care poporul pasunii LUI a primit hrana deosebita ..Dar cel mai important a fost momentul in care am inteles ca si noi putem fi exceptii ! Ca Dumnezeu a socotit ca ne poate arata ca inca mai are din cei 7000 si ca poate inca sa mai adauge la ei.
  Ma gindesc ca paradoxul din mintea noastra poate fi rezolvat. Noi spunem de multe ori ca Dumnezeu a dat har, a dat bucurii, a dat binecuvintari.Si este adevarat.Ce mi se pare interesant este nu ca Dumnezeu a dat si cit,asta si pentru faptul ca a dat TOTUL , ci important mi se pare PUTEM NOI PRIMI CIT A DAT DUMNEZEU? AM PRIMIT NOI CE A DAT DUMNEZEU?Domnul sa ne ajute si sa ne tina in dragostea LUI. Fiti binecuvintati.

 6. Zburand sus te faci nevazut, dar vezi. (cred ca Nicolae Iorga) Pleonasmul „urcand sus” e acceptabil in acest caz deoarece apare in varianta originala, cea a autorului.

 7. Mihail , oamenii se impart in doua categorii : cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care L-au gasit fara sa-l caute. Si sunt doua feluri de a-ti trai viata… -unul de a crede ca nu sunt miracole , – Altul de a crede ca totul este un miracol .

  • Santrio, m-ai bagat in ceata clar cu cele spuse de tine.Pai in felul acesta eu pot completa:
   – sunt care nu cauta si nici nu gasesc
   -sunt care cauta si ce cauta gasesc
   -sunt care nu cauta si gasesc si habar nu au ce au gasit
   -sunt care nu cauta si habr nu au ca au cautat
   – si se conntinua cu seria celor care cauta si habar nu au ca ei cauta
   – si seria celor care habar nu au ca ei cauta si se bucure de ce gasesc
   – si asa mai departe. Filfizonarii fulgiste.
   Si intreb: bine, bine dar cu acestia toti, ce este?Cre este rolul lor?
   Stii ce ma indeamna mintea sa cred? Asa au aparut teologii care ne-au umplut capul cu filozofii de nu mai stim ce sa credem.
   nu mai stim cam ce garduri si de cit de inalte sa punem intre crestini poate vom arata cit suntem de intelepti! Cit despre sensul vietii cred ca are doua directii:
   -un sens de la nastere la moarte
   -un sens de la pacatos la mintuit. Ferice de cine poate trai in unirea celor doua sensuri.Nu crezi? Fii binecuvintat

 8. Mihail , noi daca nu avem grija dam in boala folozofilor. Astia pornesc de la o ideea si o tot dezvolta pana se pierde tinta [sensul ]…apoi iarasi se apuca de demontari si simplificari pana la ireductibil…… Ca in final si la urma urmei sa se obtina Un Fleac. N-as vrea sa cadem in capcana asta. Daca vorbeste cineva , sa vb cuvintele lui Dumnezeu .[1 Petru 4:11 ]……..in ziua aceea vom da socoteala pt orice cuvant nefolositor….. ” ferice [ scri tu ] de cine poate trai in unirea celor doua sensuri ]……Eu as spune : ferice de cel care , dupa ce a devenit o faptura noua , isi innoieste mintea in fecare zi, si nu se reazema pe evenimetele sau experintele trecutului……. ci isi rastigneste zilnic madularele firii pamantesti care se razboiesc cu sufletul , pe tot timpul care-i mai ramane de trait in trup……””Caci CEL, ce a patimit in trup a sfarsit- o cu pacatul.”

 9. Chris, thank you for the information! 🙂 Now that I know what the problem is, I’ll try to deal with it from a different angle.
  Afrin seems to be a good „natural” sinus decongestant (it’s non-medicated), and I’ll give it a try. (Or maybe I’ll ask the elders of the church to anoint with oil, making this another miracle on my long list.)
  Again, thank you for the advice! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: