DECONSPIRAREA IMORALITĂȚII UNOR LIDERI SPIRITUALI – UN ACT DIVIN

Recunosc, sunt șocat. Deși nu am să pronunț vreun nume și nu voi da niciun fel de date specifice despre cazul care m-a determinat să scriu această postare, se știe deja (sau se va ști foarte curând) că acuzațiile aduse împotriva unuia dintre pastorii români foarte proeminenți din SUA au fost considerate legitime de conducerea uneia dintre cele mai cunoscute și mai mari organizații religioase din lume. Verdictul este tranșant: retragerea în mod definitiv a legitimației de pastor și excluderea din părtășia bisericii locale. Am primit câteva atașamente via e-mail cu scrisoarea oficială din mai multe surse.

De ce sunt șocat? Aș fi vrut să nu se ajungă aici. Starea generală a bisericii din vremea noastră este cel puțin îngrijorătoare. Prin această deconspirare (după cea a colaboraționiștilor, Doamne ferește de altele…) am ajuns de plâns! De ce s-a ajuns până aici? Disperarea de a supraviețui nu cunoaște margini. Acești oameni sunt în stare de orice, sacrifică liniștea bisericii, târăsc prin noroi întreaga organizație numai să nu-și piardă poziția.

Și totuși, ca un avertisment pentru toți cei care cred că se pot juca între Doamne-Doamne și lugu-lugu cu cel mai de preț dar divin – darul slujirii – călcând în picioare încrederea cu care au fost investiți de Dumnezeu și de oameni, traumatizând cele mai vulnerabile suflețele și abuzând autoritatea pe care o au asupra altora, ATENȚIE: întâlnirea cu adevărul este iminentă! Aici pe pământ, înainte de judecata finală! De ce?

Odinioară, David îi spunea fiului său Solomon cu privire la netrebnicul Șimei: nu lăsa perii lui albi să se pogoare neînsângerați în țărâna pământului! Dumnezeu nu îngăduie acestor impostori să intre onorabil în cărțile noastre de istorie! Dumnezeu este El Însuși scârbit de orice asociere cu asemenea oameni! Nu îi mai poate tolera ca reprezentanți ai Săi! Au avut timp să se pocăiască, să-și recunoască păcatele, să-și vadă de treburi fără să mai mânjească altarele Domnului. Au disprețuit acest timp al îndelungatei răbdări a Domnului, acum a sosit ziua socotelilor! De aceea:

 • Să ne păzim de orice păcat, dar mai ales de imoralitate! Să fugim de instanțele care ar putea genera tentații și suspiciuni! Să fim responsabili de Harul care ni s-a acordat – cel mai mare oferit unui muritor – de a fi robi ai Marelui Împărat!
 • Să ne așezăm sub autoritatea unor oameni mai în vârstă și duhovnicești în care să avem încredere, cărora să le mărturisim cele mai mici slăbiciuni (înainte de a deveni monstruozități) și să rămânem sub supravegherea lor spirituală.
 • Dacă sunt păstori care au fost mușcați de șarpe și au comis acte nepermise de imoralitate, vă mințiți crezând că ce-a fost a fost! Cangrena roade și va izbucni din nou. Păcatul ascuns va ieși cu rușine la iveală. Mai bine renunțați acum și evitați tulburarea bisericii, traumatizarea continuă a victimelor spirituale și înjosirea reputației oficiului pastoral. Să nu uităm, mai importantă decât poziția pe care o avem este mântuirea sufletului. Doar adevărul ne poate face liberi!

Pentru cei care deplâng publicitatea pe care o primesc asemenea știri vă reamintesc ceea ce s-a întâmplat atunci când Nadab și Abihu au fost arși de focul lui Dumnezeu pentru că au adus un foc străin:

Levitic 10:1-7 ”Fiii lui Aaron, Nadab şi Abihu, şi-au luat fiecare cădelniţa, au pus foc în ea şi au pus tămâie pe foc; şi au adus astfel înaintea Domnului foc străin, lucru pe care El nu li-l poruncise. Atunci a ieşit un foc dinaintea Domnului, i-a mistuit şi au murit înaintea Domnului. Moise a zis lui Aaron: „Aceasta este ce a spus Domnul, când a zis: „Voi fi sfinţit de cei ce se apropie de Mine şi voi fi proslăvit în faţa întregului popor.” Aaron a tăcut. Şi Moise a chemat pe Mişael şi Elţafan, fiii lui Uziel, unchiul lui Aaron, şi le-a zis: „Apropiaţi-vă, scoate-ţi pe fraţii voştri din Sfântul Locaş şi duceţi-i afară din tabără.” Ei s-au apropiat şi i-au scos afară din tabără, îmbrăcaţi în tunicile lor, cum zisese Moise. Moise a zis lui Aaron, lui Eleazar şi lui Itamar, fiii lui Aaron: „Să nu vă descoperiţi capetele şi să nu vă rupeţi hainele, ca nu cumva să muriţi şi să Se mânie Domnul împotriva întregii adunări. Lăsaţi pe fraţii voştri, pe toată casa lui Israel, să plângă arderea care a venit de la Domnul. Voi să nu ieşiţi din uşa Cortului întâlnirii, ca să nu muriţi; căci untdelemnul ungerii Domnului este peste voi.” Ei au făcut cum zisese Moise.”

Consider că celor ce își compromit integritatea morală Dumnezeu nu le va îngădui o retragere onorabilă! Da, trebuie să ne pară rău de căderile fraților noștri, dar să înțelegem că rezultatul pe care Domnul îl așteaptă este ca frica de Domnul să cuprindă iar inimile noastre. Nu putem anticipa care vor fi următoarele întorsături ale acestui caz, dar indiferent de deznodământ, principiul rămâne același! ”Fie-vă groază de rău și lipiți-vă tare de bine!”

Rog toți comentatorii să se abțină de la folosirea unor nume sau date specifice. Discutăm importanța de a ne cerceta sincer înaintea Domnului și de a sta față în față cu adevărul, de bunăvoie, înainte să ne ajungă din urmă. Valabil pentru toți credincioșii dar în mod special pentru slujitorii ordinați. Realitatea este de așa natură încât nu o putem nici ignora și nici sfida! Dar nici nu putem vorbi prea multe înainte de vreme…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

76 răspunsuri to “DECONSPIRAREA IMORALITĂȚII UNOR LIDERI SPIRITUALI – UN ACT DIVIN”

 1. Doar atat:
  2 Timotei 3:1-9; 2 Timotei 2:17; Iuda 10-16 !
  Suficent ce si cum si cat de aspru condamna Scriptura astfel de miselii !

 2. Luca 12:2. Nu este nimic acoperit, care nu va fi descoperit, nici ascuns, care nu va fi cunoscut.

  Este destul de adevarat ca „minciuna inconjura pamantul pana reuseste adevarul sa se incalte”, totusi datorita faptului ca Dumnezeu apara adevarul (Domnul Isus fiind Martorul Credincios si Adevarat, adica Cel care sustine realitatea asa cum a fost, este si va fi), El are grija ca adevarul sa nu fie acoperit pentru totdeauna.

 3. S-a asteptat de mult si o reactie din partea dv la evenimentele nefericite care tocmai ,culmea le-am aflat din media ,de pe acoperisul caselor s-a strigat ,despre faptele facute in intunerec ,in spatele usilor inchise.Si mai sunt multe asemenea cazuri ,dar este doar o problema legata de timp pana ce ele vor fi facute public.Curios ca acest tip de infractori ,deghizati in lucratori ,umbla nestingheriti si se imbuiba de a binelea din saracia fratilor lui Isus.Si aici la noi ,avem slujtori care in timp ce ei faceau slujbele duhovnicesti in biserica ,in viata privata ,la munca ,furau ,goleau prin siturile de constructii,uneltele altor oameni lasate in toolboxuri inchise .Alti vorbeau fara nici o jena si frica despre femei ,eu cu urechile mele am auzit ,limbajul de lemn folosit la vederea unor femei pe strada ,si am urmarit evolutia acestui slujitor de atunci incolo ,si m-am mirat de tupeul pe care il are de a se mai prezenta in fata adunarii..Pe de alta parte un altul e recunoscut ca bataus de ocazie ,in timp ce in biserica este mare predicator.Se mai da cateodata de gol si in biserica cu cate una.Ma gandeam la cei doi fii ai lui Eli,ca in fata lor aveau un viiitor frumos ,care s-a oprit dintr-o data ,in vremea cand nu se asteptau ,la lumina.Si chiar la Dvaid cu pacatuirea lui cu Bat seba ,a facut-o la intunerec,dar Dumnezeu a avut grija sa ii plateasca la lumina fapta.Domnul sa aibe mila de noi.

  • Intotdeauna deconspirarea este o lucrare, o investigatie foarte grea. Ca si in Ioan 8, de altfel ! Au trebuit lungi si extenuante „deliberari” pana s-a stabilit vinovatul…corupator ! In cazul din Ioan 8, victima era cel facut scapat…
   Drama nu consta in cine dam cu pietre, ci cine sunt cei ce arunca cu pietre !

   Intr-o cu totul alta lumina privim „deconspirarea” imparatului David in clipa cand proorocul Natan, reprezentantul „partii vatamate” umbla cu jalba spre a i se face macar o reparatie morala lui Urie hetitul, daca tot „mieluseaua lui” fusese sacrificata pe altarul placerilor regale.
   Ca doar saraca Batseba, n-avea de unde sa stie (?) ca nu trebuiea sa umble dezbracata (chiar prin piscina prorie) tocmai cand barbatul ei era plecat la lupta grea… si calcand cu buna stiinta perceptele Legii lui Moise despre…dezvelirea unei femei maritate care aduce a politica de defraudare constienta. Dar nici acest amanunt nu este primordial. In momentul deconspirarii sale de catre proorocul Natan (si ganditi-va cu cata apasare sufleteasca trebuia sa infrunte un rege !), David, facand pe indignatul nevinovat de tipul „nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i…miroase” da o lege in regim de urgenta: „Sa dea inapoi impatrit patru miei !” (De parca uitase cu desavarsire ca cei doi, dupa Legea lui Moise, trebuiau ucisi IMPREUNA CU PIETRE !)
   Dar nu ! El da legea ! La care proroocul Domnului ii spune franc in fata: „Tu esti acela !”
   Nu l-a lapidat (improscat) nimeni cu pietre, dar nici prorocul nu la aratat cu degetul in fata multimii. Intalnirea, mustrarea a fost „intre patru ochi” si regele-psalmist David, fiul lui Isai, a avut de ce se pocai ! Si inca adanc de tot ! Stau drept marturie Psalmii 51, 32, 40 ! Apoi „cei patru miei, sange din sangele lui David, si carne din carnea lui !
   Ei, in cazul de fata, lipseste duhul pocaintei la cel deconspirat ! Si mai dureros, din cauza aceasta, „Calea Domnului este vorbita de rau !

   Totusi, se pune problema daca printre aruncatorii de pietre nu mai sunt cumva si alti „NEDECONSPIRATI erijati in justitiari si care interpreteaza fragmentar si speculativ Psalmul 32:1b:”…ferice de cel cu pacatul…nedeconspirat !”

   • Acesta este cel mai mare pericol! Nu, nu faptul ca sunt unii nedeconspirați care acuză să se ascundă: are Dumnezeu grijă de fiecare la vremea lui. Necazul este că o asemenea faptă aduce suspiciune asupra tuturor slujitorilor!

   • Frate Ionescu,
    Strecurarea indoielii, face parte din strategia Satanei inca de la prima ispitire din Eden !
    Intrebarea „OARE…?” nu tine numai de retorica ci si de subminarea increderii !
    Cand cu cateva zile in urma ma pronuntam printr-o afirmatie proverbiala de-a lui Spurgeon: „Cand banuiala (indoiala) intra pe usa, dragostea (increderea, sinceritatea si chiar onestitatea) fuge pe fereastra!”, cineva m-a ironizat suspectandu-ma ca spun…brasoave !

    Aveti mare dreptate ! Cu…brasoavele neincrederii, banuielii si suspiciunii se distruge increderea si unitatea dintre frati, semeni…

    „Necazul este că o asemenea faptă aduce suspiciune asupra tuturor slujitorilor!”

    Strategia satanica a prins a rodi mai intai…retoric !
    Tot astfel se intampla si cu cel care se intreaba (mai mult decat retoric): „Oare sa musc, sau sa nu musc din…fructul pacatului ?” Doar o muscatura (dupa alte doua, trei) ca doar n-oi fi eu primul…deconspirat !”

 4. Frate Ionescu,

  Ştiu cazul la care faceţi referire….dar chiar este adevărat? Pastorul cu pricina neagă cu mare vehemenţă acuzaţiile, iar la dânsul în biserică se comportă am auzit ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

 5. in biserica unde si eu prin harul Domnului slujesc ,tot asa un frate care dadea Cina Domnului ,si slujea din Cuvant a fost descoperit de Domnul ca este preacurvar si asa a fost si-a parasit sotia si trei copii,s-a dus la alta femeie.Abia cand nu s-a mai putut ascunde starea lui ,a fost dat afara.Pe mine insa ma intriga ca multi din frati se duc la el acasa ,se duc cu el la sala de sport si stau la masa cu el…mi-e mila de omul acesta dar totusi e normal ca sa mai accepti sa fi in anturajul lui?Domnul sa deschida ochii poporului si gura prorocilor Lui, ca pacatul sa fie descoperit in viata celor ce nu vor sa se pocaiasca.

  • @ange, Cred ca Dumnezeu uraste pacatul dar IUBESTE pacatosul si daca sunt persoane care merg cu acea persoana la sala de spor sau stau cu el la masa atuci ii FELICIT. Inseamna ca inca mai sunt medici adevarati in Biserica lui Hristos.
   Sa auzim numai de bine!

   • medicii sunt la spital nu la sala de sport sau sauna. In cazul de fata spitalul este biserica acolo se fac vindecarile Cand esti pe terenul lui ai mari sanse sa devii ca si el si din medic sa devii pacient. Domnul sa aduca inapoi pe prinsii de razboi ai Casei Sale.

   • nikname este frumos si indeamna bine, dar cuvintul spune limpede „macar ca unii isi zic frati……” vegheatorul Pavel stia el ce spune ca nu spunea de la el.
    E bine sa luam aminte , era pe aici o vorba de duh, pe acest blog, se spunea ca ,,compromisul aduce pacea, dar se pierde increderea. Parafrazat, cind ai pierdut credinta este trist.A FOST DATA O DATA PENTRU TOTDEAUNA si cine nu o grijeste si o pierde nu are si sansa a doua.Este O DATA pentru todeauna. Nu-l vom putea rastigni pe Isus a doua oara doar pentru noi. Sa ne trezim, sa ne pazim, sa ne rugam , sa ne incredem cu team si cu cutremur in Dumnezeu, vedeti avem atitea lucruri bune de facut, cine ne opreste? Si raul Faraon spunea : ocupatii cu munca sa nu aiva vreme de alte lucruri. Domnul sa aiva mila si sa ne intareasca in credinta.Fii binecuvintat.

   • greşit,foarte gresit”Dumnezeu uraste pacatul dar IUBESTE pacatosul ”
    corect:”Dumnezeu uraste pacatul dar are mila de pacatos”

   • Nu știu dacă citesti in Biblie sau doar asculti părerile unora… Caută in biblie la tine sa vezi dacă scrie tot ca si la mine in psalmul 11 v5

    „Domnul cearcă pe cel neprihănit, dar URASTE pe cel rău şi pe cel ce iubeşte silnicia.”

   • Am scris către ungandbun…

  • @ange nu stiu cine esti si de unde scrii dar si la noi in biserica am avut acest caz leit cu ce spui tu, tipul dadea cina Domnului, predica chiar mai rar dar il complecta frate-sau (…) Poate e o coincidenta dar seamana izbitor cauzele ceeea ce inseamna ca deavolul are scopuri bine definite in institutii….. ca si institutia numita familia si institutia numita biserica.

  • @ ange si pe mine m-ar intriga. Multi sunt rataciti de-abinelea, de doua ori morti.

 6. Parca expresia din Filipeni: „cu frica si cutremur” devine atat de reala in zilele noastre…

  Avem programe frumoase, predici pe puncte, etc…dar tot mai putina frica de Dumnezeu.

 7. Fr. Ionescu,

  am inteles din cuvintele dvs. ca, pastorul unei Bisericii care, cade in pacat de curvie isi pierde dreptul de a mai fi pastor pentru totdeauna !!! Iar din expresia ” excluderea din partasia locale a Bisericii ” ce sa inteleg ? Ca asemenea persoana va fi exclusa ca membru din Biserica ?

 8. Va referiti cumva si la acest caz?
  (…)

 9. (…)
  ___________________________
  Ați intrat în amănunte pe care nu le cunoașteți și detalii pe care am spus că le voi cenzura. De asemenea, încercarea de nuanțare confesională – chiar dacă nu este de neglijat – mi s-a părut exagerată.

 10. Frate Ionescu,
  Un şi mai faimos evanghelic român şi-a permis cândva o interpretare foarte personală a unui cuvânt biblic, care poate fi o „bază” pentru ciudăţeniile pe care încercaţi să le eradicaţi prin această dezbatere. Iată citatul în cauză:
  «Domnul Isus a zis că va veni o lume în care oamenii nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita (Mt. 22:30). Dacă rupeţi nişte flori şi le puneţi într-o vază, ele devin proprietatea dumneavoastră. Putem dezrădăcina o plantă pentru a o pune într-un vas, astfel că ea va deveni proprietatea noastră. Dar de ce nu am lăsa toate florile să crească în grădină pentru ca toţi să se bucure împreună de frumuseţea lor şi să inhaleze mireasma lor, fără să fie vorba de proprietate?»

  • Da, dar inca nu suntem acolo si nici nu stim exact ce reguli vor fi… Si aici sunt deja niste reguli active… Si judecata se face pe baza regulilor de acum si de aici. Si daca nu sunt respectate cele de aici credeti ca va ajunge acolo? Niciodata! Pentru ca si acolo vor fi niste reguli si daca nu le-a respectat pe cele de aici, nu le va respecta nici pe cele de acolo… Deci „Carpe diem!” (=”Traieste ziua” in traducere). Traieste ziua de azi conform legilor de acum. Dincolo vor fi regulile potrivite acelor conditii, acum sunt reguli potrivite conditiilor de aici.

 11. Fr.Cristii I.
  Iata ca,la commentul ce sa facut cu ceva timp in urma(concret cazul prezentat de dvs.) astazi ati adus decizia finala.
  Am doar o intrebare pentru dvs.personal;
  Ce ve-ti face cu pozele unde santeti alaturi de acest caz si..altii(vezi Idaho) ??

 12. Dumnezeu are motivele Sale pentru care așteaptă…
  Pe Iuda l-a tolerat printre ai Săi pentru o vreme.
  Acest caz nu vorbește neapărat împotriva darurilor spirituale nici a călăuzirii.
  Cât privește numele persoanei, încă nu s-a publicat nimic oficial de către forul care a luat decizia.
  Sunt doar scrisori adresate particular care circulă, fie ele și autentice.
  Pe de altă parte numele și cazul este aproape universal cunoscut și condamnat așa că nu simt plăcerea le repet.

 13. NU TREBUIE SA NE MIRAM DE ACESTE LUCRURI CARE SE INTIMPLA IN CASA DOMNULUI, SAU PETRECUT SI INAINTE DAR AU FOST BINE ACOPERITE ,INSA DOMNUL LE DA PE FATA IN ACESTE TIMPURI SI NE AVERTIZEAZA DE SFINTIREA LUI… AMIN ! TREBUIE SA NE DEA DE GINDIT CACI VENIREA DOMNULUI E APROAPE , SA AVEM ULEI IN CNDELA ,SA FIM GATA DE PLECARE CU MIRELE IUBIT. AMIN………PENTRU TOATE RUGACIUNE SI POST . . FITI BINECUVINTATI

 14. Frate Ionescu, va rog sa nu va suparati, dar NU intelegem, a-l mentiona pe Pustan foarte des nu a fost vreo problema pentru dumneavoastra! De ce refuzati sa mentionati numele acestui fost pastor de care se stie oricum?! DE CE?!

  Si va rog sa nu ziceti ca Pustan a facut ceva mai grav ca acest om!

  Sint din Detroit si credeti-ma avem cunostinta de acest caz mai mult ca altii…si stim foarte bine ce se intampla aici si in biserica si cu cate se confrunta comunitatea romana!

  Pacatului trebuie spus pe nume. Haideti sa ne rugam pentru victime si familiile lor dar si pentru sufletul acestui om!

  • Cazul Pustan a fost grav în felul lui dar simplu: imaginile video au vorbit de la sine.
   Cazul acesta este și el grav dar nu avem încă un deznodământ final (probabil și legal).
   Pe de altă parte, în cazul Pustan am luat atitudine față de o faptă care se dorea a fi minimalizată și mușamalizată.
   Nu este cazul aici unde chiar conducerea organizației din care face parte a luat măsuri drastice.

   • Frate pastor Ionescu.Eu vin alaturi de gindurile dvs in acest caz. Eu cred ca invatatura cea mai buna este cea prin care intelegem la ce am fost chemati si fiecare sa ramina acolo.Apreciez echidastanta cu care luati atutudine, condamnind faptele si posibilitatea ca si altii sa se mai scalde in aceleasi ape murdare. Foarte corect inteleg ca noi nu avem nici o cadere sa ne preocupe cine este persoana, cum il cheama , unde traieste, cum doarme, ce maninca…este problema lui si a fiecaruia dintre noi cu Domnul.
    Dar nu pot sa nu remarc apetitul unor persoane pentru detaliile acestor intimplari , ca daca au avut sau nu loc, s-au pronuntat cei chemati la asa judecata. Oare atunci cind vrem sa stim amanuntele picante ale cazului, CE ESTE IN MINTEA NOASTRA IN SPATELE INTREBARILOR TINTITE?Ce curiozitati nebiblice ne anima? Oare nu deschidem o usa satanei prin aceste curioziti si placeri de birfa? Si ne aducem aminte ca birfa este un pacat ?
    Iar daca sunt persoane care stiu personal SI NU DIN AUZITE , asemenea cazuri, biblia ne spune ce trebuie facut.Sa faca, sa-si implineasca obligatia biblica de crestin care il iubeste pe Domnul. Purtatul vorbelor de ici colo, fie si intre frati cred ca este o rusine pentru copii care isi spun ca sunt ai Domnului. Felul in care Domnul v-a pus pe inima sa prezentati cazul, cred ca este o buna lectie de invatatura.Sa ne rugam Domnului pentru indurarea si mila LUI pentru ca leul sta pe margine sa vada pe cine poate prinde, si Domnul sa ne pazeasca! In neveghere poate fi rindul oricui.Fiti binecuvintat.

   • Inteleg perspectiva dumneavoastra dar sintem de asemenea profunzi indurerati de comportamentul bisericilor romanesti! Vorbiti intr-un fel in care situatia ar fi incerta.

    Cate victime trebuie sa se prezinte si de cate ori trebuie ca un tribunal de biserica sa emita o decizie in UNANIMITATE inainte ca pastorii sa fie dispusi sa denunte individul?

    Ce este mai rau este ca mentionati situatia juridica, dar daca ati fi investigat cazul putin, ati sti ca singurul motiv pentru care acest individ nu este in urmarire penala/proces inca este din cauza de ‘statute of limitations’.

    Sintem foarte confuzi si ne ingrijoreaza faptul ca a fost depus atat de mult efort pentru a proteja numele unei persoane atunci cand victimele acestei persoane au fost calomniate, atacate public si tarate prin noroi de luni de zile.

    Atentia/focalizarea bisericii pe autoconservarea ei in aceasta situatie a afectat mai mult ca sigur credinta multora ( daca nu în Dumnezeu, cel putin în pastorii lor si biserici ).

    Respectam ca ati asteptat sa postati acest articol pana dupa verdictul al Church of God, dar nu intelegem de ce postati acum daca sinteti ingrijorat de protejarea numelui persoanei in cauza, ca si cum acesta ar putea fi nevinovat.

    VERDICTUL VOTAT IN UNANIMITATE!

    „Reverend Ioan J. Buia is guilty of explicit heterosexual abuse of minors”.

    Doar cu o o ora in urma stirea la TV:

    http://www.clickondetroit.com/news/Dearborn-Heights-pastor-faces-sexual-abuse-accusations/-/1719418/8183338/-/n4xseu/-/index.html

   • Frate Ionescu, cred ca am inteles pozitia dumneavoastra mai bine acum si este apreciata!!

    Va rog sa intelegeti ca din perspectiva mea se pare ca prea mult efort a fost facut din partea bisericii ( NU voi intra in detalii ) pentru a proteja acest om si astfel recunosc ca aceasta coloreaza punctul meu de vedere cu privire la postarea dumneavoastra.
    This is not fair to you, but it is a reality.

    Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra si pentru ca ati postat link-ul si verdictul.

    Dumnezeu NU se lasa batjocorit!

   • @Marie Anne’s TV news link: WOW!

   • …,,cazul” Pustan nu are nici o legatura cu cazul Buia…

   • Stiu si eu putin despre situatia din Detroit.Adevarul inca nu-l stim.O intrebare am si eu-E posibil ca in vremurile din urma oamenii sa spuna tot felul de lucruri rele si neadevarate pina acolo sa fim dati la moarte?

 15. @Elisa.
  Ai pus niste intrebari foarte pertinente.cu privire la Duhul Sfant si darul proorociei.
  Raspunsul este dat la commentul” Cele 7 erezii „-privind atitudinea fratilor pastori vis-a-vis de lucrarea Duhului Sfant si manifestarea darului proorociei in Adunare.
  Daca verifici commenturile din anul 2011-vei gasi raspunsul si te vei lamuri pe deplin.
  Doar unele din aceste erezii le postez ” Duhul Sfant NU se amesteca in activitatea pastorului.”??? Sau’ Duhul Sfant NU MUSTRA ci numai zideste,mangaie si Sfatuieste”

  Sau ” Duhul Sfant NU DESCOPEREA PACATUL in public..””

  • @ DRAGO. I-mi pare rau ca nu te-am inteles . Am avut ocazia sa-l ascult pe acest pastor chiar la Philadelphia Portland, cred ca vreo 3-4 ani in urma – mi sa parut plin de Duhul sfint saltind de bucurie la amvon – eu nepocait am ramas uimit de ce am auzit anul trecut despre faptele acestui om. Acum ce directie sa apuc eu?? unde voi gasi adevarati urmasi ai DOMNULUI? Cred ca Elisa are dreptate adevarul se va striga de pe acoperisul casei. Ma gindesc ca cei nepredati Domnului si necredinciosi nu vor avea ce sa invete de la unii ca acesti -pseudo pocaiti. Asta am asteptat eu cind intram in biserica Pent. –ca Duhul S fint sa descopere ca a intrat un pacatos care trebuie sa se pocaiasca , dar am auzit acolo huiduieli ,taci din gura prorocita mincinoasa si lupte de partide . Ma indoiesc ca la acea vreme DUHUL SFINT lucra acolo . Toleram sau ascundem sub pres pacatul? poate pe oameni ii putem pacali dar pe DUMNEZEU –NICIODATA , NE PACALIM NOI INSINE . Fara sfintenie e imposibil sa fim placuti DOMNULUI. .

  • Ps. @ Drago– Fapte cap.5 vers-3-. Ai putea sa -mi spui cine la instiintat pe Ap. Petru despre fapta lui Anania si Safira???daca spui ca Duhul Sfint nu mustra ci numai zideste, mingaie si sfatuieste? Eu cred ca adevarati crestini sint calauziti si informati, deasemenea inputerniciti sa ia atitudine inpotriva pacatului Dumnezeu nu vraa cantitate ci CALITATE

  • @mike,
   Te rog mai citeste inc-odata commentul meu si vei intelege.
   Eu am numit „EREZII” si sant sapte la numar,care lovesc in lucrarea Duhului Sfant si darul Proorociei, invataturi ce se predau studentilor dela Seminar,invataturi insusite si sustinute de catre cei ajunsi pe pozitii sus puse.Nu dezvolt mai mult,pentru ca la vremea respectiva,le-am comentat si trimis inclusiv Bordului CP.
   Este FOARTE TRIST SI SANT TARE DEZAMAGIT despre turnura ce a facut-o CP privind Lucrarea Duhului Sfant.
   Pun o intrebare si sant constient despre acest fapt;
   Dece conducerea CP,cand a avut probe concrete asupra unui pastor ce sa scalda in adulter in Romania,in loc sa ia atitudine conform Bibliei,il face ‘scapat” si-l trimite in USA???
   Oare cu $$$ trimisi de respectivul

  • @mike,
   revin. Oare cu $$$ trimisi in tara(cu destinatie precisa),respectivul pastor si-a „spalat” pacatele.???

   • @Drago- Am inteles ce vrei sa spui recitind postarea ( so forgive me) Daca Dumnezeu ne-r spala pacatul prin banii nostri atunci doar ,,bogatii” ar intra in inparatie . Dar in Biblie gasim ca tocmai saracul a ajuns in sinul lui Avraam. si bogatul pe- gratarul incins( ma gindesc ca pastorul respectiv a citit macar odata povestea asta) Curatirea(spalarea pacatelor) noastra se face numai prin SINGELE DOMNULUI ISUS –iar pastrarea acestei curatiri depinde si(mai ales) de noi. Aud multi crestini –ma mintuit Domnul Eu cred ca Domnul ne iarta de pacatele trecute , ne curateste sufletul ne pune piciorul pe stinca – noi putem sa stam pe stinca sau sa alegem sa o parasim( si asta sint convins ca pastorasul nostru o stia foarte bine) Eu cred ca mintuirea e un proces continuu care se termina cu ultima noastra suflare.

  • Drago,
   Duhul Sfint care preamareste pe Hristos si formeaza in noi caracterul crestin, tocmai asta face;
   ne atentioneaza cind gresim personal sau in Biserica, care este Trupul lui Histos;lucrind in noi sfintenia;
   si ne mingaie si cu Toiagul,,,dar nu uita nici Nuiaua.
   Cine este calauzit de Duhul VEDE , descopera pe impostori;
   altfel suntem ca si cei din lume.
   Absenta Duhului , care este inabusit din pricina pacatului, aste cauza.

 16. Citez din zicerile lui Ioan Gura de Aur(undeva prin secolul 4 dupa Hristos)care pe mine m-a cutremurat.
  -Preotii nevrednici,mai bine ar fi putrezit in pantecele mamelor,decat sa se fi nascut.

 17. Toate acestea se intampla pentru biserica si cei ce pastoresc turma Domnului in loc sa fie treji si sa lumineze dorm bine in puful prosperitarii,popularitarii, politicii etc. (Satan a vazut ca prin persecutie nu poate sa-i atraga a gasit alteva prosperitatea, politica , popularitate etc, prin traiul bun sa ne departeze de Domnul.) Cum sa vina trezirea daca asemenea oameni care sunt in frunte si pacatuiesc atat de groaznic nu se marturisesc si nu se pocaiesc ci isi doresc asemenea lui Saul sa fie vazuti bine. In trezirea din Coreea de Sud trezirea nu a venit pana nu si-au marturisit toti pastorii care erau acolo si se rugau, pacatul. Pacatul face ca Duhul Sfant sa fie luat .De aceea David cand isi da seama de pacatul care a facut si se pocaieste zice: „Ai mila de mine Dumnezeule,….Nu ma lepada de la fata Ta, si nu lua de la mine Duhul Tau cel sfant.”David spre deosebire de acesti oameni s-a pocait inaintea lui Dumnezeu.Ps51. Domnul sa aiba mila si sa aduca trezire in viata fiecaruia dintre noi si sa nu ne lasam amagiti de Satan.

 18. In aceste zile de pe urma ale crestinismului formal si manipulativ ,starea de shoc este o stare emotiva urcata pe treapta superlativului, de cele mai multe ori prin . . .exagerare !.Domnule Ionescu, cand un pastor intelept ,conservator si integru al acestor zile pe urma ,afirma ca este „socat” de imoralitatea „coechipierilor de breasla ” si a profesarii „pastoririi ” cu salariu fix , ce le ramane de spus restului „pastorilor” ce manuesc cu dibacie speculativa , ipocrizia ???!!. Vor cauta si ei la randul lor sa va imite ,contribuind si mai mult la confuzie si indoiala ce elimina si atenueaza orisice starte de shoc !!!!.

 19. Fr. Ionescu, are you going to have a sermon or lesson or something that addresses such situations? These women are not the first nor the last to have had something like this happen to them all around the world, and many victims sit in church pews ashamed of themselves and feeling like nobody understands, it’s their fault, etc. I understand it’s a very sensitive topic to speak about from the pulpit, but I believe it’s really important for victims to know what to do and what the church is willing to do for them. Does that make sense?

  • I am not sure what to say. This is a subject that caught us by surprise, unaware and unprepared.
   We never thought in a million years that such abuse can take place in our community and I still hope it’s an isolated case.
   We knew of adultery and flirtatious attitudes, which we addressed at our conferences and we preach about in the pulpit.
   We are still trying to find a way to cope with this.
   First, it is important not to ignore the subject but educate the community.
   Second, we should keep in prospective that most pastors and members of our churches are sincere and moral individuals that despise such deeds.
   Thirdly, we need to focus on a return to the original values of Christianity. This case is not something that occurred suddenly but within the context of moral and spiritual relaxation within the church.
   In the end, the perpetrator should stand alone and face the consequences, for nobody is responsible for his actions but himself. As in Corinth’s case, he should repent and then a process of reevaluation (not a restoration in service but just in fellowship) can begin. The victims should be helped through their circles of support (family, friends, church) and all of us need a personal renewal!
   We’ve gone complacent in our faith and if we don’t change our ways, worse will come our way.
   May God have mercy!

   • I agree completely. Thank you for your response.

   • It is true that we must return to the original values of Christianity, but who has promoted and still promotes literature written by someone quite famous? I made an intervention on this post and no one had been disturbed by the idea of a Romanian Christian classic. Now we gather harvest they had sown. Tomorrow we will have, from liberal theology, another crop. Can you address more openly about the root of moral relaxation within the Church? Here is another classic quote, which may help those who practice moral relaxation:
    « Şi ce dacă, sub influenţa unor droguri, sau poate doar datorită unei lungi abstinenţe (…), te văd, draga mea (…), în nişte poze provocatoare? »

 20. http://mariuscruceru.ro/2009/08/16/cura%c8%9bia-morala-a-pastorului-%c8%99i-nu-numai/ . Va multumesc pentru raspuns !. Nu doresc sa va ispitesc -in nici un fel-, (precum odinioara fariseii pe Isus !)si in afirmatiile mele analitice doresc sa raman pe un postament de respect si sinceritate constructiv-crestina ! ;de asemenea ma straduesc sa inteleg si sa ma transpun si la „nivelul” de la care sunteti determinat sa-mi raspundeti !. Cat priveste imoralitatea animalic-erotica ,ce mereu rupe si scapa din fraul omeniei si mai grav , patrunde si in Turma lui Hristos ,putini sunt cei ce doresc sa o dezbata direct si frontal !. Imoralitate ce mereu este intretinuta si (…) de Ispititorul in lumea clergica si pastorala ,despre care sunt multe de spus !. Tatal meu, cu zeci de ani in urma, abandonandu-ma pe mine si pe mama, a fost si el o victima benevola a acestui teren „tabu'” al imoralitatii sexuale ,un caz mereu ocolit de cei cu verticalitate si integritate crestina !

 21. Aici in America, daca privim sub toate aspectele activitatea cotidiana cat si „duminical-bisericeasca” a celor ce se numesc „Urmasii Domnului” ,constatam repede ca imbuibarea materiala cat si comfortul in care ei traesc si se complac, le dilueaza atat puterea de discernamant cat si puterea analitica !. Liberalismul modern ce le-a cuprins inima si cugetul, le asigura trecerea superficiala si rapida in revista a tuturor evenimentelor de presa si bublicitate senzationala precum cazul I.B !. Si auzi foarte des expresia conciliatorie :”So ,what’s a big deal??!!. ; lumea ,presa si televiziunea e plina de astfel de sarlatani si perversi raspopiti , ce predica impresiv, dulceag ,fluent si afectiv prosperitate si lux ,apoi abuzeaza din plin de increderea unor naivi si creduli,ce-i suporta neconditionat,ce le platesc salarii grase !. ” Da frate Ionescu, aceste „morminte varuite” nu numai ca sunt ANATEMA, dar poticnesc ireversibil si. . . nu lasa pe multi micuti si neajutorati sa intre in Casa Domnului si sa-si adape sufletul din Izvorul Vietii !. So , ce-i de facut ??!!

 22. Frate NOC,
  „apoi abuzeaza din plin de increderea unor naivi si creduli,ce-i suporta neconditionat,ce le platesc salarii grase !. ”
  Credeti cá abuzul se face datoritá salarizárii? sá fie acesta motivul?oare nu datoritá stárii láuntrice pácátoase? cá dacá e asa ,renunt la „salarul gras”si am certitudinea cá merg bine.

 23. Aveam 18 ani, anul 1993, intamplarea pe care am vazut-o s-a petrecut in biserica Betel Bucuresti, pastorita atunci de fratele Emil Bulgar. Fratele pastor invinuit era invitat la predica. In timp ce predica, in stilul caracteristic lui, o femeie de etnie roma a inceput sa racneasca si sa se zbata cu putere, duhurile o zvarcoleau la pamant, scaunele fusesera aruncate pur si simplu din jurul ei. Fratele s-a dat jos de la amvon, si-a scos sacoul si cravata, si s-a apropiat de femeie mustrind duhurile in numele Domnului. Fratele Emil Bulgar nu s-a lasat nici el mai prejos, si el s-a dus langa femeie. Am vazut multe fete stupefiate si ingrozite, multi din cei ce erau in biserica au plecat indata. Femeia, apoi, s-a marturisit ca fiind vrajitoare, ea s-a intors la Domnul, s-a botezat, si era nelipsita de la rugaciunea din timpul saptamanii(marti si vineri) Ea de atunci a fost eliberata, am vazut-o venind la biserica pana in 2002, cand eu am plecat. Socul pentru mine este si mai mare in situatia actuala, considerindu-l pe fratele un adevarat om al lui Dumnezeu. Trebuie sa recunoastem cu nu oricine poate face o exorcizare. Vom vedea, insa, verdictul final. As fi interesat, faptele acuzatoare s-au intamplat inainte sau dupa vara anului 1993?

 24. EU -ule , scoaterea din context a „comfortului” cat si renuntarea la ispititorul „salariu gras” ,te va duce „cu certitudine” pe un fagash al invidiei ,al gelosiei comparative !.Ca sa primesti un raspuns postat pe pilonii neclintiti ai intelepciunii si ca sa stapanesti si sa intri in posesia unui raspuns limpede si modest , clar si ziditor nedumeririi tale, analizeaza in aprofunzime misiunea si scopul Apostiolilor Mantuitorului ,raportat la ” scopul ” urmarit si scontat de „apostolii nostrii” o(a)ccidental- contemporani !!!

 25. Fiul meu a asistat la doua exorcizari in B.O>
  Unul din preoti avea o viata foarte curata si a scos dracii;
  celalalt a fost supus unei rusini , prin racnetul diavolului din fata exorcizata:
  tu vorbesti, tu care faci aia si aia, spunindu-i-se pe nume pacatele.
  Poti veni cu mitraliesra de versete sa ochesti , caci se va intoarce ca un recul impotriva ta, daca nu ai o viata curata.
  Numai aceia vor face asta; numai sa nu lucreze dupa aceea faradelege.

 26. frate NOC,
  Am ANALIZAT IN PROFUNZIME misiunea apostolilor si stiti ce am descoperit?
  Fa 6:4″iar noi vom stárui necurmat in rugáciune si in propováduirea cuvantului.”
  Vorbirea aceasta a plácut fratilor.Gresala frate NOC nu e sá fii plátit (ba e indicat)ca sá ai timp de rugáciune si de meditatie,studiere si pregátirea mesajelor ,e nevoie de timp.
  Nu stiu pástorul dumneavoastrá cat timp petrece in rugáciune cu biserica si pentru bisericá,dar in cazul meu(cu toatá modestia)petrec ore in fiecare zi atát pentru pregátire cát ci pentru mijlocire.Cáteodatá má simt asa de epuizat incat chem toatá biserica sá mijloceascá impreuná cu mine.Rezultatele? le stie Dumnezeu,dar eu má bucur din plin de ele.

 27. Cand am aflat despre cine se discută, m-am speriat. Pe acest fost pastor acuzat de imoralitate l-am auzit pe la radio predicînd zilnic despre vremurile şi semnele sfîrşitului. De aceea mi se pare şocant. Romani 2:22

 28. Maleahi 2: 7-9
  „Caci buzele preotului trebuie sa pazeasca stiinta, si din gura lui se asteapta invatatura, pentru ca el este un sol al Domnului ostirilor. Dar voi v-ati abatut din cale, ati facut din Lege un prilej de cadere pentru multi, si ati calcat legamantul lui Levi, zice Domnul ostirilor. De aceea si Eu va voi face sa fiti dispretuiti si injositi inaintea intregului popor, pentruca n-ati pazit caile Mele, ci cautati la fata oamenilor…”

 29. Pastor, is it possible to offer a translation of this into English?

  Thanks,
  tom sterbens

 30. Tom ^ it’s a great article, hopefully it can be translated!

 31. @ Fr.Ionescu…. Ati mentionat Mai sus 14 de odata si ca ar Fi din aceiasi biserica, si se stie foarte bine ca e vorba de 6 persoane care au fost la trial COG, a 7-a persoana nu a depus plingere ea, si chiar a sustinut ca nu e adevarat si ca Unchiul ei nu sa atins de ea si mai spune ca el ieste EROUL ei, si nu i sa dat voie sa se apere la Trial, nu inteleg cum puteti sa spuneti de 14 persoane sau acum sau alaturat si barbati victimelor ca sa fie numaru mai mare, ca sa aiva credibilitate…. Aceste persoane Asa zis victimile in cauza 5 sint rude…. Dumnezeu sa se indure de fiecare in parte…. Adevaru il stie numai el….Si daca se speculeaza ca proorociile ar Fi false va ramane de vazut, noi ca si crestini trebuie sa ne rugam pentru fiecare, Domnu sa se indure. God Bless.

  • Oare cand voi cei din tabara acelui fost pastor veti accepta ca Dumnezeu a lucrat si va lucra in continuare?
   Oare ce facem acum cand Dumnezeu a adus la lumina adevarul?
   Mai bine rugati-va pentru victime dar si pentru acest om!!!

   Frate Ionescu, va asigur ca foarte multi aici apreciam sinceritatea dumneavoastra pe acest subiect! Sinteti unul din putinii pastori reverenti romani care au ramas si mai raman pe calea Domnului.

   Pot sa va spun sincer ca multi aici au ramas profund indignati si revoltati cu privire la liderii bisericilor ( cel putin in conducerea bisericii romanesti ) a caror ingrijorare principala in aceasta situatie fiind pentru a o rezolva RAPID SI SILENTIOS CU CONSECINTA PUTIN SAU DELOC!!!

   Sintem recunoscatori ca aceste victime au la cine sa se intoarca si sa priveasca – la Domnul care este sprijinul final prin ORICE incercare si speram mult ca acest lucru serveste ca un memento pentru noi toti ca atentia noastra in toate lucrurile trebuie sa fie intotdeauna la Hristos!

 32. Frate Ionescu, veti traduce in Engleza articolul?! Il vor multi in Engleza.

 33. Tim Hill de la Church Of God va vizita Biserica Aleluia la programul de seara si va prezenta decizi luata.

 34. In 2008 si la noi in Germania a fost descoperit pastorul Bisericii noastre ca, a trait in pornografie pe internet mai bine de doi ani. O sora care-i instala programe pe calculator i-a gasit pe laptop la istoric siteurile pornografice de pe internet unde intra si in care viziona si live.
  Ce credeti ca a facut cand a fost dat pe fata ? A inceput sa ameninte cu avocat, sa intimideze oamenii ca sa nu se raspindeasca vestea, iar de la aceasta problema Biserica s-a dezbinat. Situatia actuala ? A fost pus la disciplina 3 luni, dupa care ” asa-zisul comitet al adunarii ( ratacit ) l-a pus din nou in functie si de mai bine de doi ani si jumatate se urca la amvon si da lectii de moralitate, el care a trait in curvie si care a inselat Biserica intr-un mod cat se poate de nerusinat.
  Da, Dumnezeu nu se lasa batjocorit si da pacatul pe fata.
  Un alt caz, a fost atunci cand un parinte crestin si-a sunat copilul pe telefonul mobil, telefonul fiind in buzunar s-a conectat la convorbire fara sa stie copilul. Surpriza parintelui !!! Copilul lui mergea pe strada cu mai multi baieti si vorbea cu, cuvinte pornografice grupa mare.
  Da, Dumnezeu da pacatul pe fata. Aviz amatorilor de inselaciuni!!!

  Si pina la urma cum este frate Ionescu? Este vinovat IB de acuzatiile aduse ? Caci dintr-un interviu televizat am inteles ca, ar fi marturisit ceva sotiei lui!!!

 35. DUMNEZEU SA AIBA MILA DE FIECARE

 36. Atrocitatile infaptuite, excluderea si condamnarea cultica a episcopului pedofil penticostal Ioan J. Buia au fost confirmate azi si de expertul cultului Church of God International [Pentecostal], de Rev. dr. Robert Crick. Ea trebuie insusita si proclamata urgent si de Consiliul Pastoral al Bisericilor Romane din USA si Canada
  Stand Up For Victims of Buia Ioan Blog
  Dr. Robert Crick’s Statement:

 37. Uneorii unii predicatori ne indeamna sa oferim IERTARE TOTALA acelor persoane- pastori, conducatori de biserica care sunt agresori sau abuzeaza de autoritate intr-un mod incorect si pe de alta parte exista un alt curent de predicare care cere sa demascam faptele- actiunile si metodele de conducere nebiblica a acestor elemente.
  Deci? Care este procedura corecta frate Cristian?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: