CINE ÎI APĂRĂ PE STRICAȚII BISERICII

Am întrebat de mai multe ori colegi păstori cunoscuți, de la biserici cu nume, dacă ar supraviețui un scandal de proporții pe motive de – Doamne ferește! – imoralitate. Răspunsul a fost unanim: nu! Întrebi enoriașii dacă ar tolera un păstor compromis moral. Răspunsul unanim: nu! Și totuși, atunci când întrebarea nu mai este generică ci a prins contur nominal, de ce stricații din biserici, chiar în poziții de autoritate spirituală, găsesc suficient suport cât să terorizeze comunitatea, negând și explicând cu obrăznicie acuzațiile?…

De fapt, cine sunt cei care îi susțin? În primul rând, clanul intim, familia. Cu cât mai mare cu atât mai bine. Am privit cu dezgust jocul politicienilor prinși cu mâța în sac, afișându-și nevestele palide, încrețite de durere și rușine, stând în spatele nesimțiților ca o ultimă tentativă de a-și salva onoarea șifonată. Oameni care cu nerușinare își târăsc prin noroiul stricăciunii lor familia și comunitatea. Da, familia este nevoită să stea în dreptul lor până la moarte, cu orice preț, altfel le piere numele.

Apoi urmează clasa vrăjiților. Aceștia sunt atât de infatuați cu idolul lor încât nici dacă ar vedea imaginile murdare ale păcatului comis nu ar crede adevărul. Spălarea creierului lor și îmbibarea cu descântecele cultului personalității (mai ales dacă le-au intonat zeci de ani) sunt ireversibile.

A treia categorie de susținători este clica politică: oamenii care își calculează viitorul și își dau seama că au făcut prea mult parte din sistemul de acoperire a delincventului. Proorocii care l-au ridicat în slăvi (în timp ce se bălăcea în mizerie), garda care mirosea balta dar nu zicea nimic din spirit de arivism, incompetenții pe care i-a promovat împotriva și fără aprobarea bisericii…

Mai este și contingentul… stricaților, cărora le-a venit apa la moară. Vorba ceea, se întâmplă și la case mai mari. Îl aperi pe el, te aperi (și) pe tine.

În sfârșit, încheie plutonul cenaclul miloșilor, filozofii înțelegători și dușmanii victimelor, toți aceștia găsind circumstanțe atenuante, inconsistențe în șvaițer și modele biblice de stricați care au rămas împărați.

Funcție de dovezile și mărturiile aduse, puțini se pocăiesc cu adevărat și renunță, alții cad, unii nu! Supraviețuirea este și ea un fel de artă… de vreun fel.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

33 răspunsuri to “CINE ÎI APĂRĂ PE STRICAȚII BISERICII”

 1. Cred cá mai existá si „Socul”de a nu-ti vine sá crezi.Apoi márturia a doi martori.(pentru presbiteri,pástori)si ultimul ,poate cel mai des intalnit,teama de a nu condamna ceva ce nu stii sigur cá e asa.A fost o „bombá stirea.Nici acum nu-mi vina sá cred,adicá nici nu pot gándi acolo.
  Stiind cá satan asta cautá,pervertirea slujitorilor,ne credem indreptátiti sá respingem orice acuzatie sub pretextul cá stirea e o inscenare nicidecum realitatea.
  Dacá s-a dovedit vinovat,dupá toate negárile de paná acum,atunci intrebarea mea e:Cánd l-a párásit Duhul Sfánt pe omul ásta?sau la avut vreodatá?

 2. Frate Cristian Ionescu,
  Iarasi doar trei referinte Biblice:

  1. Romani 1:18-22:
  „Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
  În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
  S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;”

  2. Romani 1:28-32:
  „Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
  Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
  Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.”

  3. Tit 1:15-16:
  Totul este curat pentru cei curaţi; dar pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: până şi mintea şi cugetul le sunt spurcate.
  Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci sunt o scârbă: nesupuşi şi netrebnici pentru orice faptă bună.”

 3. „Un strigat se aude, e strigatul durerii
  Cu jale plange cerul, vazand unde-am ajuns
  La portile cetatii au adormit strajerii,
  Si printre noi ca ciuma, pacatul a patruns”

  Va dati seama cum suntem priviti acum ,noi care ar trebui sa luminam, de cei din jurul nostru.Ce vor zice:”Nu-i nici o diferenta intre noi si ei,la noi preotul traieste in destrabalare, la pocaiti pastorul traieste in destrabalare”.2Petru2:2 ” Si, din pricina lor, calea adevarului va fi vorbita de rau.”Satan prin acesti oameni care savarsesc lucruri urate care aduc dezonoare lui Dumnezeu, vrea sa stam cu capul plecat si sa aduca o stare de confuzie in mintea oamenilor, prin pastorii care traiesc in destrabalate, sau prin cei care fac cruce etc.
  Noi in ziua de azi ca sa starpim pacatul ar trebui sa facem cum a facut Moise cand a vazut ca poporul a pacatui si e fara frau atunci a zis „Cine este pentru Domnul sa vina la mine”,”Predati-va in slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului si fratelui vostru, pentruca binecuvantarea Lui sa vina azi peste voi!”,Exod30:26,29. Trebuie sa actionam ,sa nu acoperim pe cei ce savarsesc lucruri urate ,pentru ca pacatul ,raul sa fie scos din mijlocul nostru si Domnul sa poata da binecuvantare peste noi, trezire si sa nu ia Duhul Sfant de la noi.

  „Crestini!Se-aude-un strigat,
  Voi cei ce-aveti urechi de auzit
  Treziti-va,Suntem chematil a viata
  Cati timpul este pe sfarsit.”

 4. Evrei 6:4 „Caci cei ce au fost luminatiodata,si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant, si au gustat Cuvantul cel bunal lui Dumnezeu si puterile veacului viitor-si care4 totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi, si adusi la pocaintafiindca ei ristignescdin nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, si-L dau sa fie batjocorit.”Tot in cartea Evrei 10:26scrie”Caci daca pacatuim cu voia , dupa ce amprimit cunostinta adevarului, nu mai ramine nici o jertfa pentru p[acate,ci doar o asteptare infricosata a judacatii, si vapaia unui foc ,care va mistiupe cei razvratiti.” si chiar vers. 29 ‘ Cu cit masi aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfantit, si va bajocori pe Duhul harului”. Mai poate exista iertare si impacare cu Dumnezeu/

 5. Asa cum scrie si in biblie: cine este a lui se vede intotdeauna ,chiar daca se arunca mult noroi,el tot straluceste si lumineaza.Totii vrem MINTUIREA si vrem un loc sus in ceruri,dar unii fac putin si altii fac mult.Intotdeauna satana vine cu ,,daruri bune” pe care le poti folosi numai aici jos pe pamint,sus nu au valoare.
  Cunosc si eu un pastor din zona Cluj care de multe ori cind ii spui un adevar sau ii spui ca nu face bine,pe din dos se lupta sa te doboare .
  Orisicum inaintea lui DUMNEZEU la judecata nu poti sa stai cu cit de destept am fost,cit stiu eu din biblie,ca am fost pastor si ca am umblat si predicat mult,ca sint cu cei bolnavi(ca politicieni).
  O concluzie vreau sa o exprim si eu: cine crede ca daca stii multe,predici mult,esti pastor sau o alta functie intr-o biserica esti cu siguranta MINTUIT ,este gresit.
  Credinta se vede intotdeauna prin fapta si dragostea care o ai fata de EL si cit alergi pentru lucrarile lui fara sa o faci ca iti faci reclama.
  DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE IN TOATE!

 6. Sigur, asta este cazul extrem, cand fripturistul de la amvon este prins, in sfarsit, cu mata-n sac. Eu cred, insa, ca problema majora este cu acei multi pastori sau lideri care, neavand niciun mandat din partea Duhului Sfant, isi fac lucrarea fara a iesi din decorul obisnuit. Bun, acum s-a aflat de un trepadus d-asta si suntem, pe drept cuvant, profund indignati. Dar ce ne facem cu masa amorfa de clerici care isi fac veacul pe la amvoanele bisericilor, pacalindu-i pe altii si, evident, pacalindu-se pe ei insisi? Sa ne mai miram, deci, de lipsa reperelor morale si spirituale, cand in fata enoriasilor urla lupii la amvoane(imi place poza aleasa)?

 7. Domnia pacatului in Adunari are ca „plapuma” versetele biblice care afirma ca „dragostea acopera totul..”
  Iata doua dovezi concrete;
  1- La aparitia cartii Rascumpararea Memoriei-foarte interesant a fost sa constat ca-peste 90% din cei cu care am stat de vorba atat in USA cat si Romania, au afirmat ca”..cunosteam de mult timp ca X a fost inf..dar dragostea acopera totul..”
  2-Cand a fost descoperit cazul dela Cluj(…) la fel au fost afirmatiile respective..
  Referitor la -proorocii ce ridica osanale-m-ia fost dat ca in urma cu doua luni sa asist personala la o noapte de veghe,unde a fost invitat de catre pastor -prorocul-care intradevar a adus numai mesaje de mari binecuvantari si biruinte pregatite de Domnul pentru pastor si familia lui.

  • Drago,
   la o intilnire de rugaciune cu fratii penticostali, m-a vazut un frate, caruia i-am
   spus niste adevaruri despre proorociile lui, care foloses cuvintul”reincarnare” si s-a gindit el, ca poate
   voi repeta spusele, asa ca mi-a tras o proorocie pe cinste;
   eram un margaritare de pret..etc..
   vazind la sfirsit ca nu am niciun fel de raectie, mi-a zis” am proorocit pentru dvstra”. :)numai ca era de la el pentru mine, nu d ela Domnul.
   Ce parere sa mai avem despre” autenticitatea” proroociilor unora,
   care inabusa si pe cele adevarate.

   • @elisa,
    Tocmai de aceea Biblia ne atrage atentia ca „sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ce este bun”(1Tes.5;21).
    Cu atat mai mult cand mesajul profetic se adreseaza direct noua personal-CARE NE CUNOASTEM FOARTE BINE ATITUDINEA SI COMPORTAMENTUL NOSTRU FATA DE DOMNUL- cunoscand totodata ca Domnul,DUHUL SFANT NU GRESESTE.
    Crezul si indemnul meu pentru toti cei care sint prezenti la mesajul profetic este urmatorul;
    -Daca mesajul profetic este dat in public,atunci imediat ,pe loc SA FIE CERCETAT SI ANALIZAT-in vederea eliminarii oricaror confuzii si interpretari eronate,prin aceasta fiind LAMURIT inclusiv mesagerul
    -Daca mesajul profetic este personal,atunci receptorul TREBUIE sa abordeze mesagerul imediat sau cat mai curand posibil(in functie de anumite termene sau alte conditii daca au ost incluse in mesaj)sisa confirme sau nu autenticitatea

 8. Cu articole de genul asta nu veti „propasi” in nici un cult :).

  Cea mai marsava din toate categoriile mentionate imi pare clica politica. Unii din cei care comentau pe alte teme mult mai neinsemnate, acuma se abtin.. .nu mai tin la ingustime 🙂 . Parca au tinut vreodata! Doar cand ii „avantajeaza”. (sic) Biserica e plina de afaceristi mizerabili, mai ales in randul conducatorilor, si mai ales in grupul celor „taiati imprejur”, care isi cauta doar promovarea lor. Astia vor sa ajunga sus cu orice pret. De aia se vor cobora pana in fundul iadului.

  • Val, oamenii despre care spui ca se abtin…cred ca mai degraba i-si dau intaietate unii altora. 🙂

   Ce sa mai comentezi la situatia aceasta? Daca acuzatiile cu privire la acea persoana sunt adevarate este foarte trist! Insa din lipsa de probe fizice au ramas doar marturiile verbale, si a unora dar si a altora, si in baza acestor marturii se vor lua anumite decizii. In aceste situatii de criza apar si conflictele „politico-religioase” dintre organizatiile crestine. Atunci cand organizatia X calca pe bec, organizatia Y aprinde reflectorul. Si invers.
   Pacat ca s-a ajuns la autoritati, si mai ales ca s-a dat apa la moara mass-mediei, care si asa batjocoreste crestinismul dupa bunul ei plac! Situatia se putea rezolva intr-un cadru de frati duhovnicesti, conform invataturii apostolice. Dar… asa se intampla atunci cand in biserica se lucreaza cu diferite unitati de masura, adica victimelor li se spune sa-si tina gura inchisa, iar fatza de infractor nu se ia nici o masura. (Ipocrizia o inghiti cat o inghiti, dar nici la infinit!)

   Circ fara bani si de proasta calitate! In rest…numai bine!

 9. Discreditarea preotilor prin mas media in Romania, se face de fiecare data cu multa vilva.
  Este adevarat ca Satana asta doreste, sa nu mai aiba oamenii repere sfinte.
  El foloseste cu neobosire orice prilej pentru a obisnui omul cu pacatul si a desconsidera pe cit se poate tot ce e sfint.
  Cind se descopera pacatul, ca sa ai credibilitate, singurul lucru pe care trebuie sa-l facem, trebuie sa fie unul biblic:
  condamnarea pacatului cu fermitate si curaj;
  mustrarea si punerea la oparte a pacatosului, pentru ca cei din comunitate sa se trezeasca , iar cei din lume sa vada ca suntem si noi tot oameni, care insa ne luptam cu pacatul, nu-l iubim, il condamnam si il dam afara.
  Lipseste CURAJUL, taria, fermitatea si dragostea de ADEVAR.

  • Draga Ovidiu,
   Eu am facut aluzie la „ingustii” din clica politica–nu as fi crezut ca tu ai face parte din ea (cel putin, nu dupa felul cum comentezi). Crede.ma, astia nu tac pt ca sunt coplesiti de situatie, ci pt ca isi fac calculele pt urmatoarea mutare.

   Nu cred ca putem condamna un om (fapta, da) pt ca a cazut–oameni mari ai lui D-zeu (mai toti) au facut gafe uriase pt ca n.au vegheat. Clica politica sunt un neam blestemat a lui Cain care nu au nimic de-aface cu neprihanrea (desi se dau in spectacol), dar care lingusec pe unde trebuie, incearcand sa ajunga sus (si chiar reusesc), dar nu in ochii lui D-zeu. Astia nu cad, astia sunt cazuti din start. Conducerea Bisericii, mai ales cea cultica unde linguseala e la ea acasa, e plina de ei, din pacate.

 10. de acord cu ce ati spus, dle ionescu, cu mentiunea ca eu nu cred in reabilitarea acestor animale, ca oameni eu nu-i pot numi. dar totusi nu pot sa inteleg de ce nu a fost descoperit mai repede? si nu zic a fi descoperit de oameni, ci de dumnezeu prin oamenii carora le-o dat daruri, anume cel de deosebire a duhurilor si al proorociei. de ce dumnezeu lasa un astfel de om sa pastoreasca turma?

  • Cine poate înțelege îndelunga răbdare a lui Dumnezeu…

  • Elior,
   animale?
   doar n-oi vrea sa zici ca domnii lupi sunt animale?

  • ELioR … Pai daca tot intrebam, am si eu citeva.. De ce Dumnezeu nu l-a omorit pe Hitler, sau pe Mao, Satana etc etc.

   Rabdarea lui Dumnezeu este un raspuns bun..
   Suveranitatea lui Dumnezeu este si mai bun

   De altă parte, știm că TOATE lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele CELORCE SÎNT CHEMAȚI după planul Său.

   Dumnezeu nu greseste.

   Nu este vina prorocilor…

   • cate vrei, gabi. da` eu n-am raspunsurile. : ))
    nu cred ca rabdarea si suveranitatea lui Dumnezeu ii raspunsul la toate intrebarile. mai bine sa fim sinceri si sa spunem ca nu intelegem, nu stim, decat sa-i gasim „scuza” la orice lui Dumnezeu (precum amicii lui iov), care teoretic nu greseste, dar practic, eu am impresia ca da. bineinteles din cauza ca eu nu-l pot intelege spun asta.

    nu am zis ca-i vina proorocilor, ci am suspectat BP de lipsa lor.

   • da. : ( dar stiu ca nu e asa, adica sunt prooroci. tre` sa ma pocaiesc. 😀

   • Elior
    „Dumnezeu ……., care teoretic nu greseste, dar practic, eu am impresia ca da. ”
    Serios?

   • bine, dle Ionescu. nici n-am obs ca se corecteaza. 🙂

    da, Gabi. daca tie ti se pare corect ca niste copii sa fie abuzati, n-ai decat. sau daca le poti zice ca tot acest rau ce li s-o intamplat o fo` pt binele lor, iar. sau poate le poti spune ca Dumnezeu o fo` corect cu ei. ce zici? pe mine ma depaseste. poate Dumnezeu chiar este corect, vreau sa cred asta, dar vad altceva. e ce pot eu sa inteleg, limitata fiind. e perceptia mea.

   • Elior,
    Îndoieli legitime de care nici un crestin care a experimentat tragedii nu este scutit..

    Dar nu uita ,
    „Și cel neprihănit va trăi prin credință”

    nu înțelegem multe, dar un lucru cred ca știm ( cel puțin teoretic ) Dumnezeu e drept si Sfint

    Nu uita :
    „Noi însă nu sîntem din aceia cari dau înapoi ca să se peardă, ci din aceia cari au credință pentru mîntuirea sufletului.”

 11. Pacatul, este singurul care ataca dar care nu este atacat in ziua de azi.
  Pentru eLior, de multe ori in zilele noastre mai ales, proorocii sant huliti si tavaliti
  in tina de cultul personalitatii (?) , de cei apropiati ai lui, asa cum scrie fratele Ionescu.
  Daca spui ce ai vazut in Duhul esti urat, hulit, devii oaia neagra, cel ce „baga strimbe ”
  intre frati. Cine mai asculta pe profeti astazi? Cica D-zeu nu ne face de rusine, adica nu ne da pe fata astazi, caci El vorbeste diferit in ultimii 2000de ani, El este dragoste…
  samd……….Domnul sa aiba mila de noi toti!!!!!!!!!

  • asa este, sara. unele lucruri se pot spune public, altele nu, ci in particular sau comitetului. dar cum adevarul supara, li se inchide gura. vinovati sunt si cei care ascund mizeria sub pres. un fel de complici. este inadmisibil si revoltator cand e vorba despre cineva care pastoreste.

   • Laudele se pot spune in public mai bine zis si mustrarea NU Uitativa in apoc.cum scrie celor 7 biserici.Domnul ii mustra pe lideri si mustrarea e publica.

  • @sara&co.
   Asi dori sa va redau un caz real,pe care-l cunosc 100%,cum se procedeaza in ziua de azi,vis-a-vis de lucrarea Duhului Sfant.
   In urma cu cateva luni,intr-o Adunare era o situatie foarte fff tensionata privind (ne)confirmarea pe functie a pastorului senior.
   Duhul Sfant trimetea mesaje,cu referire la pasii de urmat de catre popor..Deoarece erau anumite interese de grup,Duhul Sfant continua sa descopere aceste dedesupturi si tot-odata prezenta si modul de actiune pe viitor.
   Intr-o noapte,Domnul il instiinteaza pe slujitorul sau,printr-o vedenie de noapte, prezentandu-i urmatoarea situatie;
   Slujitorul respectiv se afla pe acoperisul aticului dela intrarea in cladirea adunarii unde erau problemele respective.
   La un moment dat simte o forta puternica-ce venea din spatele lui-si incerca sa-l tranteasca jos.
   Dupa aceasta secventa,vede clar- venind din stanga lui -inspre el ,un slujitor(care este in comitetul adunarii) si care intinde mana(impreuna cu alte maini din umbra) peste el-asemenea unei rugaciuni.
   Aici sa incheiat tot mesajul,iar slujitorul instiintat nustia ce sa creada si cum sa interpreteze,pentru moment aceasta instiintare,asa ca a marturisit-o a doua zi unei familii prietene.
   A ramas la locul de straje,sa vada cum se vor derula lucrurile.
   Dupa 4 zile(duminica urmatoare) sa dus la Adunare iar la iesire,in holul Adunarii-exact din partea stanga a lui-vine persoana (membru in comitet) si-i spune ca are ceva de vorbit cu el,in prezenta unui alt membru din comitet.Asa ca toti trei au mers intr-un loc mai aparte si slujitorul(cel din vedenie)incepe sa-i spuna urmatoarele; „Mai frate,avand in vedere ca cunosti situatia din Adunare,fratii din comitet au hotarat sa te opresti cu lucrarile Duhului Sfant,pana se lamuresc lucrurile,si sa vina prooroci straini,din alta parte prin care Domnul sa vorbeasca.”
   In acel moment, slujitorul instiintat de Duhul Sfant,a multumit Domnului pentru implinirea vedeniei de noapte si ia spus acestui membru trimis de comitet. Iata ce a instiintat Duhul Sfant acum 5 zile si te-a aratat distinct ca figura venind din partea stanga,cu mana ridicata impreuna cu alte maini(din umbra)ca si cand va rugati pentru mine.Acum inteleg ca a fost sfat impotriva mea,dar multumesc Domnului ca ma instiintat,asa ca nicidecum nu voi cadea depe acoperis ci ma intarit mai mult in lucrarea lui.
   Ca dovada ca este adevarat ce v-am spus(fiind lucrarea Domnului)va rog contactati familia respectiva,careia i-am marturisit instiintarea de noapte,acum 4 zile.
   Dupa aceasta partasie,cei doi membri au facut stanga imprejur plecand cu capul plecat iar mesagerul respectiv a plecat plin de bucurie si marturisind familiei respective-modul cum Duhul Sfant a implinit toata lucrarea Lui.GLORIE DOMNULUI!
   Am redat acest episod,pentru a vedea inc-odata atitudinea practica a slujitorilor-din timpul prezent- ajunsi in frunte(o mare parte prin actiuni proprii) fata de lucrarile Duhului Sfant precum si ocrotirea pe care o acorda Duhul Sfant slujitorilor chemati in lucrare de Domnul vis-a-vis de cei amintiti anterior.
   Domnul sa aiba mila de noi toti.AMIN!

 12. Val , Mi-ai pus mingea la fileu , totusi n-am sa bombez , am sa o dau usor pe colt . As vrea sa adaug ca – dupa cum scriptura se talmaceste tot cu scriptura , tot asa parca si evenimentele pe acest blog se talmacesc intre ele . Doar ca e nevoie de timp si ” o chestiune de bun simt ” NU ESTE FOARTE CLAR acuma de ce unii tineau apararea altora cu privire la grade si functii …? Pai e simplu……Pt ca au fost RECRUTATI fara ordin de incorporare .

 13. Privind in urma, realizez ca nu am avut de-a lungul anilor o afinitate spirituala cu aceasta persoana, si acum inteleg dece. In acelas timp, imi pun si eu intrebarea, cum de alti „colegi de breasla” nu au „sesizat” nimic, atunci cand se bucurau impreuna, slujeau sau luau decizii impreuna, in timp ce altii „mai mici” (poate mai cinstiti) erau priviti de sus, eventual tratati like second class………

  E trist, e enorm de trist si rusinos,( daca lucrurile sunt asa cum se vorbeste despre persoana in cauza), si cum i-a spus Domnul lui David, „ai facut pe vrajmasii Domnului sa-I huleasca Numele”, tot asa desigur ca ei (vrajmasii) vor folosii astfel de prilejuri, pentru a hulii, si batjocorii calea credintei. Cat despre noi, care am fost shocati de vestea acestei „caderi”, suntem atentionati de cuvintele Scipturii:”Astfel dar, cine crede ce sta in picioare, sa ia seama sa nu cada” (1Cor. 10-12), sau „VEGHIATI si RUGATIVA, ca sa nu CADETI in ispita.(Mat.26-41)

  In acelasi timp, prea putin se observa o oarecare stare de compatimire, mai ales pentru familie si cei apropiati, care au primit aceasta teribila lovitura. Sa ne rugam pentru ei, ca deavolul sa nu aiba un mai mare castig, distrugandu-le sanatatea si credinta. Cat despre cineva care a comis astfel de fapte, cred ca s-a descalificat in a slujii si a ivata pe altii, dar cine stie, in istoria umanitatii sau intamplat si unele lucruri pe care greu le intelegem, asa ca si istoria vietii regelui Manase, omul care stiti ce spune Biblia despre el, si totusi spre sfarsitul vietii „s-a zmerit adanc inaintea Dumnezeului parintilor sai, si Domnul lasandu-se induplecat i-a ascultat cererile…..” (1 Cr. 33-12,13) Sa nu credeti ca spun asta pentru a minimaliza gravitatea pacatului (de-a lungul zecilor de ani, m-am purtat mai „aspru” cu mine insu-mi, cand a fost vorba de a pacatui) dar m-as bucura, daca ar fi posibil, sa fie aplicabile cuvintele profetului Isaia, cand vorbea despre Donmnul Hristos:”Trestia franta n-o va zdrobii, si mucul care mai arde inca nu-l va stinge.”(Isaia 42-3; Matei 12-20)

  Dumnezeu sa aiba mila de noi, sa ne dea putere sa nu cadem, caci numai prin Harul Lui putem sta in picioare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: