PENTRU CĂ NU TE CUNOSC

Era proaspăt venit în America împreună cu soția și doi copilași (acum au patru). Ca fiecare la început a trebuit să se mulțumească cu puțin. Era bucuros că are de lucru și spera la mai bine. La locul de muncă a cunoscut mai îndeaproape un coleg care, văzând că se luptă cu nevoile vieții s-a oferit să-l ajute. Printre altele i-a cumpărat și scăunele de mașină pentru copii. Împreună cu soțiile au mers la un restaurant și, impresionat de bunăvoința acestui tânăr minunat l-a întrebat: ”Nu te supăra, aș vrea să știu, ce te-a determinat să ne arăți atâta bunăvoință, de ce mi-ai făcut acest bine?” Răspunsul a fost prompt: ”Pentru că nu te cunosc!”

Mi s-a istorisit această întâmplare în seara trecută la cea de-a treia întrunire pe grupe cu membrii Bisericii Elim din Chicago (mai multe amănunte despre acest mod de slujire AICI). Au participat peste 80 de suflete (care compun două dintre grupe), printre care și cei doi frați de care v-am istorisit și familiile lor. Copilașii au învățat de la părinți să mulțumească (mai ales pentru scăunelele de mașină) de câte ori se întâlnesc cu acest frate! I-am privit cu drag, pe primul care a înțeles că cel mai frumos bine îl facem celui față de care nu avem obligații, pe care nu îl cunoaștem și care nu ne poate răsplăti dar care are nevoie de ajutorul nostru, apoi pe al doilea care își exprima recunoștința față de binefăcătorul său. În biserica noastră sunt mulți oameni minunați și, aseară, pe lângă cei mulți, văzându-i pe aceștia m-am simțit onorat să îi păstoresc.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “PENTRU CĂ NU TE CUNOSC”

 1. E similar cu acel citat: ” Unii oameni nu vin la biserica pentru ca nu cunosc pe nimeni, altii nu vin, pentru ca, cunosc pe cineva”‘. Concluzia: fii sigur ca traiesti in orice clipa frumos, nu pentru oameni ci pentru D-zeu

 2. In Noiembrie 1989 rataceam prin Belgrad, cand un tanar din Chicago, care fara sa ma cunoasca s-a oferit sa ma duca (impreuna cu alti tineri) pana la granita cu Austria. Un tanar special, care canta foarte frumos. Mi-ar placea sa stiu cine e, sa pot sa-l prezint copiilor mei ca pe un binefacator! Daca spuneti ca in Chicago traiesc romani deosebiti, aveti dreptate!

 3. Un frate pastor a pierdut avionul si a trebuit sa ramina un timp in aeroport,,,trebuia sa faca ceva, se tot anunta ceva, dar nu intelegea nimic, nu stia engleza…
  s-a rugat,,iata ca vede venind spre el un barbat de culoare,
  fratele se gindea”oare cum o sa ma inteleg cu el?
  omul vine si-i pune mina pe umar si-i zice : unde vreti sa mergeti?
  in limba romana… nu stiu daca era din Chicago. 🙂
  apoi l-a ajutat sa vada cum va putea sa plece mai departe.
  Ce minunat , in America fiind sa vina la tine cineva care stia romaneste….
  dar de UNDE stia ca fratele e roman?
  Nu este asta o minune? nu l-a trimis Domnul?
  Ce bine ar fi sa fim cit mai „minunati” si sa daruim altora bucurii,
  noi care avem atitea primite in dar.
  Ba da, este.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: