TROMPETISTUL PRIZONIER

O fabulă de Esop:

În timpul luptei, un trompetist a ajuns prea aproape de linia de atac a inamicului și a fost luat prizonier. L-au judecat și a fost condamnat la moarte. Trompetistul s-a înspăimântat și a început să ceară milă: ”Vă rog să nu mă omorâți, eu nu am luptat și nu am omorât pe nimeni!” ”E adevărat că nu tu ai luptat, dar tu ai sunat din trâmbiță, ai dat semnale și ai îndemnat oamenii la luptă! Ești vinovat!” Și l-au executat!

Morală adaptată: Nu e de mirare că diavolul încearcă să-i distrugă pe cei care sună din trâmbiță! Pe aceștia îi consideră foarte… periculoși.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “TROMPETISTUL PRIZONIER”

 1. Da frate Cristi,acestia sint cei ce stau pe ziduri de veghe chemati de Domnul in lucrare-strajerii. Este adevarat ca noi tot timpul dam vina pe diavol,fiindca ne este mai usor asa decat -SA NE IMPOTRIVIM lui CU TOATE PUTERILE(asa cum ne invata Domnul Isus).
  In final,prin aceasta atitudine a noastra NUMAI de a da vina pe el,NE FACEM COMPLICI CU el si de aceea Domnul ne va da „rasplata”cuvenita.
  Eu consuder ca diavolul SE SI BUCURA cand ne aude NUMAI ca dam vina pe el,dar NU FACEM nimic concret pentru a ne opune lui,astfel ca el sa fuga dela noi.
  Noi in loc sa cercetam continutul sunetului trimbitei(mesajul) il „ucidem cu vorba”pe trambitas(strajerul mesager) astfel ca diavolul castiga mereu teren,prinzand tot mai multe suflete -din poporul Domnului-in plasa sa,pe care daca nu nreuseste sa le ucida le tine intr-o stare de amortire-adormire,fiind tranchilizati cu NECREDINTA,INDOIALA,INDIFERENTA,NEINCREDERE etc.
  Acesti strajeri(prooroci,vazatori) chemati de Domnul pentru desavarsirea sfintilor si zidirea trupului lui Hristos,sant tratati ca -vase de ocara-chiar de catre ceilalti slujitori(ne)chemati de Domnul in slujire,prin aceasta „amputandu-si”ei singuri una din armele de tintire,lovire si trantire a inamicului.

 2. mai trist frate este cand chiar cei din poporul Domnului „prind si-l leaga „pe cel ce suna din trambita(prorocul) ca nu le place ce se aude-pocainta,judecata,pacate descoperite-cum a fost pe vremea lui Ieremia asa sunt vremurile acum .Domnul striga prin vasele Sale „trezire,vin curand!”iar unii, lideri le spun mesajerilor :”taceti”.Este caz concret in Biserica in care sunt.

 3. Pe trompetistul care nu suna… cine il judeca?
  Pe trompetistul care canta jazz, in loc sa dea acele semnale de care poporul are trebuinta, cine il judeca?
  Pe trombonist???

  • Cornel, judecata trompetistului chemat in slujba de Domnul va fi judecat de Domnul,potrivit principiilor satabilite de Domnul.
   Trompetistul,care NU este chemat de Domnul si suna ca din partea Domnului,tot Domnul il va judeca la vremea stabilita de El.
   Pe trompestistul-trombonist il judeca cei din anturajul lui,pentru-ca ei l-au si numit TROMBONIST.
   Acum depinde de responsabilitatea fiecaruia ce se pretinde TROMPETIST ,ce fel de partitura(mesaj) si dela cine o primeste,precum si atitudinea lui fata de interpretarea acestei partituri.
   Cert este ca Domnul NU TRANSMITE SEMNALE „INCALCITE”

 4. O fabula ? Mai mult decat atat ! este o aplicatie contemporana cu privirea la limpezimea, coerenta si insemnatatea mesajului transmis.
  Apostolul Pavel spune in 1 Corinteni 14:8: „Si daca trambita da un sunet incurcat, cine se va pregatti de lupta ?”
  Fabula sau ne-fabula, nimeni nu te va condamna niciodata pentru ca trompeta-ti va scoate doar sunete incurcate, fara noima si nelalocul lor ! Cel mult, doar pentru ca esti…purtator de trompeta, pe nedrept !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: