DACĂ AR TREBUI SĂ ALEG DIN NOU

În 1974 a apărut albumul Peace, Joy and Love cu Dallas Holm, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică creștină din vremea aceea. Aveam înregistrări cu această muzică pe casete și le ascultam zilnic, din nou și din nou. Am fost surprins plăcut să (re) găsesc pe youtube unul dintre cântecele favorite: ”If I had it to do all over again…” (Dacă aș putea din nou să aleg L-aș sluji pe Isus în fiecare zi din viața mea)

Pentru tinerii de azi ar putea părea un pic cam potolită (slow) dar pentru cei din vremea mea, melodia și finețea muzicală contau mai mult decât ritmul!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri to “DACĂ AR TREBUI SĂ ALEG DIN NOU”

 1. O compoziţie simplă, frumoasă şi bine balansată în arhitectura binară de tip A B, unde partea A (strofa) are 2 fraze iar partea B (refrenul) are tot 2 fraze. Introducerea I, II şi Coda au fiecare câte 4 măsuri.

 2. Ce frumos… L-am ascultat live intr-o sala de sport a unui liceu crestin din West Palm Beach cand inca nu era foarte popular. Stii cine a cantat in introducerea concertului lui Dallas Holme? Un tanar… Michael Card, un alt cantaret si profesor de teologie. Ce versuri avea Card…

 3. Ascultam mult la el si eu deasemenea cintarii scumpe si mult Mai patrunzatore ca cele din vremea asta,
  Thanks for sharing !

 4. Desigur, cei din generatia noastra care am crescut cu aceaste cantece, putem fi considerati subiectivi atunci cand facem aprecieri asupra muzicii lui Dallas Holm. Ma refer aici la stil in primul rand. Dallas Holm este considerat unul din parintii muzicii Praise & Worship, un revolutionar asadar… Lasand la o parte aprecierile asupra stilului, adevarul este ca aceste cantece, spre deosebire de muzica Praise & Worship de astazi (si in general muzica crestina de astazi) avea substanta spirituala, mesaj cu adevarat de inspiratie divina… Aduceti-va aminte de Rise Again de exemplu, dar oare care din cantecele lui Dallas Holm nu transmite cu advarat un mesaj pur spiritual?
  Ascult cu mult drag aceste cantece, le asult bineinteles si pe cele de acum ca…nu am incotro…Nu pot insa sa nu ma intreb, muzica crestina incotro?!

 5. „Muzica crestina, incotro???” Vine dupa noi… ca si catelul legat de caruta.

  • Yah, aveti perfecta dreptate, merge acolo unde este dusa si vai, cata responsabilitate avem unde o ducem!
   Cred ca muzica pe care o promovam, dar si cea pe care o ascultam spune mult despre cine si ce suntem. Imi vine sa parafrazez proverbul „Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”.
   Cred ca e valabil si in cazul muzicii „Spune-mi ce muzica asculti ca sa-ti spun ce fel de om esti…”
   Tare multe ar fi de vorbit despre muzikie… Poate ne incumetam sa dezbatem mai pe larg subiectul in cadrul emisiunilor de radio si televiziune. Mi-a placut mult ce a facut Maris Cruceru pe tema asta. Cred insa ca sunt si alte zone ce trebuie atinse din acest camp atat de vast al muzicii, al artei in context crestin in general.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: