DE PARTEA VICTIMEI

Nu cred în încurajarea sindromului de victimă. Încurajez întotdeauna oamenii să se ridice deasupra acestui statut periculos. A suferi de mania persecuției, a-ți imagina că ești victimizat de familie, școală, prieteni, societate, bogați, intelectuali, deștepți, frumoși și, în general, de toată lumea este o boală psihică acută. Plânsul de propria milă este un butoi melancolic care te poate îneca în propriile lacrimi.

Există însă situații în care victima nu se poate preface, nu poate fi vorba de o imaginație bolnavă, riscul este prea mare, conștiința trebuie să fie prea moartă iar consecințele sunt prea drastice. Statisticile spun că în cazurile de pedofilie doar 3% sunt scenarii inventate. Marea majoritate a abuzurilor de acest gen rămân pentru totdeauna ascunse de teama repercursiunilor.

Nu mă erijez într-un investigator al (i)moralității cuiva, dar doresc din toată inima să transmitem un mesaj clar în comunitatea noastră. Ca tată de zece fete doresc să le spunem tuturor obsedaților că nu vom tolera asemenea mizerii în bisericile noastre. Nu voi face aici declarații pompoase. Totuși, sunt indignat de tăcerea comunității noastre în fața unei asemenea atrocități. Oare nu își dă nimeni seama că prădătorii profită tocmai de timiditatea noastră în vreme ce victimele reale vor fi din ce în ce mai rezervate pentru că… uite ce pățesc dacă îi demască?

Simțul moral al acestor criminali este complet atrofiat: ei nu țin cont de relații de prietenie, de grade de rudenie, de faptul că au de-a face cu copii nevinovați! În egoismul și patima satisfacerii deviațiilor lor mentale sunt în stare de orice. În tot acest timp se afișează cu ”scumpele lor soții”, par a fi oameni duhovnicești și câștigă încrederea multora.

Am spus și repet că orice caz de felul acesta trebuie studiat cu grijă și bine filtrat: credibilitatea victimei și a detaliilor abuzului, coroborarea mai multor acuzații, explicațiile și reacțiile acuzatului ș.a.m.d.

Este de înțeles că pe unii oameni nu ni-i putem închipui în astfel de posturi. Ne este greu să acceptăm că ar fi în stare de asemenea josnicii. Da, nici Biblia nu ne încurajează să credem o reclamație împotriva unui slujitor. Două sau trei, da! Dar dacă sunt șase, șapte, o duzină, mai multe…

Într-o asemenea situație este absurd să crezi că este un complot regizat pentru distrugerea unui om. Să fim serioși: persoanele care au depus plângerile vor fi pentru totdeauna stigmatizate în comunitățile noastre. Prejudecățile pe care le vor înfrunta de acum încolo sunt inimaginabile. Curajul lor nu va fi răsplătit decât cu dezgust și suspiciune. Ne-au stricat jucăriile, ne-au pus nori pe cerul senin al aparențelor și ne-au stricat imaginea! Nimeni nu dorește să plătească acest preț! Pe aceasta contează prădătorii, iată ce îi protejează ani de-a rândul!

În regimul comunist am fost învățați să mușamalizăm totul, să trăim o iluzie, să strângem din dinți și să înghițim abuzul. Îmi aduc aminte de nenorocita Tamar, sora lui Absalom. Abuzată și necinstită de fratele ei vitreg, prințul Amnon, victima este supusă unui tratament al înăbușirii de toți cei din jurul ei. Chiar dacă mai târziu Absalom se răzbună pe Amnon, intențiile sale nu au prea mult de a face cu necinstirea sorei sale cât cu propriile sale interese.

Demascarea unor asemenea acte trebuie să fie un început în procesul de vindecare al victimei. Ruperea tăcerii este absolut necesară, dar nu numai pentru revendicarea propriei demnități ci și pentru a proteja eventuale victime în viitor. Aviz părinților, pastorilor, suporterilor și, mai ales, prădătorilor!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

134 răspunsuri to “DE PARTEA VICTIMEI”

 1. Frate Cristian,
  „Totuși, sunt indignat de tăcerea comunității noastre în fața unei asemenea atrocități”

  Stiti de ce e aceastá nepásare?Pentru cá „puterea” a luat locul „responsabilitátii”in cele mai multe comunitáti,dacá nu in toate.Exact ca si in politicá,propagandá pentru alegeri apoi patru ani de boierie.Nu l-am ajuns nici pe judecátorul nedrept din pildá.

 2. Frate Cristian,

  pe cine să creadă comunitatea?
  Pe acele fete care s-au găsit să vorbească acum după atâția ani, sau pe pastorul care „predică așa de frumos și face multe botezuri”?

  Eu cred că atunci când avem doi sau trei martori serioși (adică, din gura lor să auzim mărturiile și să fie în stare să stea lângă mărturie atunci când lucrurile devin fierbinți) avem un caz real și adânc de imoralitate.
  Mai cred că păstorii români nu sunt pregătiți să înfrunte astfel de realități. Culcușul este prea călduț ca să-l deranjăm.
  Dacă nu știm să stăm și să ne apărăm oițele sfâșiate, și prefărăm să stăm la „părtășie” cu lupii răpitori, mă întreb care oiță ar mai avea curajul să strige după ajutor atunci când lupul îi dă târcoale?
  Mă rog ca Domnul să ne ajute să stăm în credincioșie lângă Cuvânt și lângă turmă indiferent de vremuri și de situații.

  Mult har!

 3. …Domnule Cristian Ionescu sint perfect de acord cu ceea ce incercati sa faceti dar sint foarte sceptic…si asta nu de acum ci de cind am fost anchetat de (…) si un securist implementat in diaspora penticostala din USA…DUPA CITE IMI ADUC AMINTE, SUBIECTUL IN CAUZA A JURAT CA NU A COLABORAT CU SECURITATEA, la conferinta de la Atlanta…

 4. GBU foarte adevarat.

 5. „Ca tată de zece fete doresc să le spunem tuturor obsedaților că nu vom tolera asemenea mizerii în bisericile noastre.”

  Nu ca tată a zece fete, ci ca individ, cetăţean normal la minte al unei ţări democratice. Pedofilia este similară unei crime, din punctul meu de vedere. E aproape la fel de gravă ca violul. Problema nu e să toleraţi crimele în biserica pe care o păstoriţi, ci să vă rugaţi să vi le descopere Dumnezeu la timp, să vă facă vigilenţi la ceea ce se petrece în jur.
  Pe de altă parte, refuz să cred că pedofilia este altceva decît excepţia în bisericile evanghelice, cum tot aşa nu cred că o gaşcă de bloc sau formată din cîteva familii mai numeroase se pot numi biserică, context în care tăinuirea unei infracţiuni grave şi orice erezie este posibilă.

  • … mai gravă decît violul…

   • şi, îmi cer scuze, am scris fără să recitesc,… vă rog să corectaţi:
    …se POATE nimi biserică, în loc de „se pot”,
    şi,
    …SUNT posibile, în loc de „este posibilă”.
    Mulţumesc pentru înţelegere.

   • Aveți dreptate! Orice om normal ar trebui să fie îngrozit și furios! Eu am încercat să mă identific cu familiile afectate de aceste nelegiuiri și, credeți-mă, este imposibil! De neînchipuit!

  • „Problema nu e sa tolerati crimele din biserica pe care o pastoriti, ci sa va rugati sa vi le descopere Dumnezeu la timp, si sa va faca vigilenti la ceeace se petrece in jur”

   Bine ati zis d-le Rasvan. Asa ar trebui sa fie in Biserica lui Dumnezeu. Cand eram un baiat tanar (cca 50 de ani in urma) participam la o adunare de penticostali la tara, acolo in timpul rugaciunilor Duhul Sfant descoperea pacatele unor oameni la care nu te asteptai.Ii vedeam cum se „marturiseau” cu lacrimi de pocainta zicand: Da fratilor ,asa este, rugati-va pentru mine ca El sa ma ierte, si sa nu mai fac asaceva. In alte cazuri cel cu „musca pe caciula” isi dadea seama ca nu se poate ascunde, si nu mai calca acel loc…
   Sunt de acord ca exista o lipsa de vigilenta la ceea ce se petrece in jur, pentru-ca in unele cazuri cei ce ar trebui sa vada , nu vad, sau „inchid ochii” din diferite motive.Profetul Ieremia deplangea o astfel de stare in plangerile lui, cand spunea: „Proorocii tai ti-au proorocit vedenii desarte si amagitoare, nu ti-au dat pe fata neleguirea, ca sa abata astfel robia dela tine, ci ti-au facut proorocii mincinoase si inselatoare” (Pl. lui Ier.2-14)

   Eu zic ca este mai important sa stim ce se petrece in jurul nostru, si cat de sfinti (sau ne-sfinti) sunt oamenii cu care ne asociem, decat sa speculam date despre viitor, despre sfarsit, sau previziuni despre politica lumii. Suntem uimiti cate lucruri sau schimbat in lume in ultimele zeci de ani. Un lucru insa nu sa schimbat:Poporul lui Dumnezeu TREBUIE sa fie un popor sfant ! „Dupa cum Cel ce va chemat este sfant, fiti si voi sfinti in TOATA PURTAREA VOASTRA” (1 Petru 1-15)

 6. „…….sunt indignat de tăcerea comunității noastre în fața unei asemenea atrocități.”

  Si eu sunt indignat….nu de tacerea comunitatii cat de tacerea ….”oficialilor”. Daca cei 15-16 pastori care la conventia de la Atlanta au dat acea declaratie despre….”Rascumpararea memorie” vor lua si acum pozitie comuna, vor comunica bisericilor in mod oficial despre eveniment, vor comdamna oficial cazul, atunci garantez ca si comunitatea va vorbi……pana atunci, nu vrem sa ne facem purtatori de vesti rele, nu vrem sa fim considerati barfitori sau clevetitori, vorbind doar pe baza informatiilor aparute pe diferite pagini de internet.

  Anuntati-ne oficial prin biserici, de la anvon sau in cadrul unor sedinte extraordinare de informare cu membrii majori, si apoi veti vedea reactia comunitatilor.

  • Păi eu zic sa facem un ziar in care sa publicam pacatelor pastorilor împreuna cu luari de poziție oficiale , lunar,…sau săptămânal , Poate un blog… Cu poze… Video … Detalii
   Eventual instalarea de megafoane la intrarea in biserici ca sa audă si cei care nu știu sa citească

  • Gândind la faptul că „Absalom se răzbună pe Amnon” şi la aspectul că şi Absalom poate fi acuzat că o face pentru „propriile sale interese”, încerc să-mi explic, cel puţin parţial, de ce acum, sau în alte împrejurări, oamenii tac.
   Unu. Nu toţi sunt Absalom.
   Doi. Nu toţi au interese proprii în acest caz.
   Trei. Aproape nimeni nu vrea să fie catalogat printre cei cu interese în acest caz.
   Patru. Este posibil ca oamenii să nu cunoască dovezile asupra unui caz, pe care ar putea să raţioneze deductiv corect; pe dovezi puse numai la dispoziţia unora, alţii sunt îndreptăţiţi să recurgă la: să nu judecaţi nimic înainte de vreme.
   Cinci. Totdeauna istoria profetică din Scripturi prezintă pedepsele divine împotriva răului dar şi răsplătirea pentru pocăinţa care se cere. Nu pedeapsa este ultimul cuvânt al lui Dumnezeu; El nu vrea ruinarea totală a omului căzut, ci salvarea lui.

   • Da! Aceleași rezerve le-am avut și eu luni de zile. Unu, doi, trei, patru și cinci! Acum este prea târziu pentru toate! Au fost valabile atâta vreme cât nu s-a rostit un verdict oficial sau acuzatul s-ar fi putut pocăi fără să târască biserica și comunitatea prin noroiul supraviețuirii…

  • Revelation– cap. 22-vese 11-& 15.

 7. Am vazut caz in care aproape o biserica intreaga sa ridicat si au depus marturii neadevarate inpotriva unui frate.Avea un scandal nemai pomenit cu sotia din cauza acestor invinuiri.El a stat linistit si ia spus sotiei.-Sint nevinovat si n-am cum sa-ti demonstrez ,dar Dumnezeu va face dreptate.Dumnezeu a trimis in biserica un vas de lucru care nu stia nimic de situatie si i-a spus urmatoarele acelui frate invinuit;-Te-am vazut imbracat in haine albe stralucitor si in jurul tau erau oameni cu aparate ca la aeroport Te controlau de sus pina jos si tu erai cu miinile ridicate in sus..Vreau sa va spun ca e bine sa aveti rabdare in a condamna.Despre Domnul Isus se spune ca El nu va judeca dupa cele auzite.

  • Tare curios aș fi unde și care este acea biserică, acel frate, acel vas…

  • Iosif,
   Sugerezi ca acest caz poate fi rezolvat mai de graba de o descoperire divina!!!??? Nu e deajuns ca o organizatie cu predilectie inclinata de asi proteja pastorul si a stigmatiza victimile a recunoscut ca cazul are merit !!
   Cum spune Fr Cristi: unu, doi, trei…si eu ma opeam aici !! Deja am ajuns prea departe!!

   • @ Dan Gaby Damian
    Nu am sugerat nimic.Am scris o intimplare adevarata.
    Sint impotriva pacatului Nu numai cu scrisul ci cu viata mea de zi cu zi.
    Daca au depus marturie impotriva lui si el spune ca nu-i adevarat hai sa asteptam pina cortul va arata pe cel vinovat(daca sa ajuns la cort)
    Am vazut acel video de la inaugurarea casatoriei fratelui.Am inmarmurit.Cum sa-mi spuna mie fetele mele ca el a facut asa ceva si eu sa continuu sa-l laud Sa-l apreciez.Parca e cusut cu ata rosie…..Credeti ce vreti dar daca acel video apare in cort…..imaginativa.
    Nu vreau sa mai comentez despre asa ceva

 8. `Si eu sunt de partea victimei!! cum ar fi fost daca biserica Catolica avea curajul sa admita de la inceput si sa se curete de acesti impostori imbracati in haine de preot ?!? asa au musamalizat , iar in multe cazuri , au schimbat locatia acestor preoti unde abuzurile au continuat. Si acolo, mai ales la cei mutati dintr-o parohie in alta ( ca si in cazul nostru) au exsitat rapoarte repetate de abuz . A FOST MAI USOR O MUSAMALIZARE TININD CONT CA VICTIMELE ERAU MINORE, , FARA CURAJUL SI PUTEREA DE DE A SE LUPTA CU ACESTE INSTITUTI . (…) a incercat sa actioneze la fel, si daca victimele erau inca minore si nu aveu reprezentare legala ,le reusea.De acord ca aceste lucruri trebuie studiate cu grija…dar cind ai dea a face cu mai multe victime, si inca te lupti sa musamalizezi pina la punctul cind esti cu spatale la perete, indica o ipocrizie de care se fac vinovate aceste mari instituti.
  Poate o sa invatam si noi din aceste trecutri!!!……..sau poate tinem mai mult la imaginea noastra.

 9. Povestea un pastor că undeva s-a făcut asaceva: o victimă a păcatului ca cea din Ioan 8. Ea a fost convocată de comitet mai multe săptămîni ca să explice tot, cu orice amănunt, poate chiar sore deliciul celor prezenţi care judecau la nesfîrşit uimitorul caz.

  Aici nu facem aşaceva; pur şi simplu, fratele Cristian a procedat la demascarea sau prezentarea cazului, restul nu se decide pe acest blog. Victime, infractori şi ce-or mai fi, au casa lor, spaţiul lor nu neapărat virtual, în care mediu se va încerca sperăm rezolvarea, reabilitarea, pocăinţa, curăţirea de păcat prin jertfa de la Golgota de care infractorii n-au ţinut cont, etc… dar am impresia – şi îmi cer scuze – că ceea ce scriu mă cam depăşeştre, iar dac-am scris ce nu trebuie, nu postaţi.

 10. Cineva spunea:semeni un gand culegi o vorba, semeni o vorba culegi o fapta, semeni o fapta culegi un narav, semeni narav culegi un obicei!
  O za langa o alta, da nastere unui lant.Greu!Indiferent de la cine vine, este mai mult decat dureros!
  Incerc sa ma pun in haina „victimei”.Sincer, este foarte greu.Pentru acesti oamenii trebuie sa ai o infinita dragoste, compasiune si mila!
  1.As fi indraznit sa spun sau sa tolerez?
  Da, spun.Daca nu am fost intimidata si amenintata(ceva de genul: daca spui cuiva….te omor, te spun ca ai facut-chiar poate fi minciuna-in aceste cazuri intervine frica, manipularea….)
  2.Poate am cochetat cu ideea ca este bine sa ma pun „pe bune” cu „seful” ,sa ii castig simpatia sau poate am fost doar o victima, in sensul pur?
  Uneori se cade si in aceasta plasa.Personal, mai bine fug.Fuga este rusinoasa dar sanatoasa.
  3.Poate am fost manipulata (aici fiind vorba de complici (sotia, fratii…)?
  Aici lucrurile se complica!Mai multe persoane, de obicei sunt pentru a te intimida!
  Daca am scris de 2 ori mesajul , va rog sa ma iertati!Nu mi-a aparut aici!

 11. De partea victimei ești în primul rând din principiu. Apoi după ce înțelegi cât de adânci și de îndelungă durată sunt urmele lăsate de victimizator. Dar de ai ocazia să asculți zbaterile, chinul, rușinea, zbuciumul unei victime…
  Cei care șochează cu adevărat în asemenea situații sunt cei ce trec de partea victimizatorului scuzându-l și justificându-i abuzul iar alături de ei sunt cei ce întorc spatele. Ce o fi în mintea și inima lor e greu sau imposibil de înțeles.

 12. Am multe de spus dar nu in aceasta comentare. Totusi este necesar sa mentionez ca nu aceste sarmane victime la care li s-a rapit ,zdrobit si sfasiat demonic inocenta, sunt primele victime! Dumnezeu in nemarginita lui rabdare a vazut paharul plin de murdarii, de fapte abominabile ce si l-a umplut (…) inca incepand din vremea comunismului! Daca generalul Pacepa nu fugea in 1978, multi din echipa (…) nu puteau fi desconspirati. Pe rabojul de pura inspiratie crestina, pe lista semnatarilor de la Atlanta, la cei falsi, la slujitorii intunericului mascati in pastori, in acele clipe le-a sosit momentul sa-si semneze propria condamnare! Paharul era umplut. Lipsea doar paiul ce rupe spatele camilei! Multe din baloanele mandriei (…) umflate la refuz stau gata sa explodeze intr-un scandal de proportii nebanuite inca!

 13. Daca s-a dat un verdict , va rog comunicatil, sa cunoastem si noi , ori verdictul este comunicat numai la nivel pastoral??

  • Da, s-a dat un verdict dar a fost comunicat doar victimelor și nu am autorizarea și nici nu sunt în măsură să-l public.

   • Verdictul nu a fost comnunicat numai victimelor si intregii biserici Aleluia… aceste este verdictul:

    COG found (…) guilty as charged and on all counts. His credentials are permanently revoked. Furthermore, he is disfellowshipped from the church.
    Criminal investigation is still open and WILL stay open until further notice.

   • Nu te baga unde nu-ti fierbe oala !

    Biblia spune: inpotriva unui pastor trebuie sa fie acuzari cu doi sau trei martori … In cazul de fata sunt 6 (7) acuzatoare dar nici un martor, nici macar un martor mincinos nu si-au gasit …

    Draga frate pastor, Cristian Ionescu, cu multa stima si respect, nu luati asa de usor cuvintul lui Dumnezeu si nu va bazati prea mult pe spusele unor oameni pe care nu-i cunoasteti.
    V-am cunoscut ca fiind un pastor mai statornic, dar vad caci m-am inselat …

    God bless you !

    • Să vă spun de ce mi-a dat oala-n fiert de am stat 15 minute să mă liniștesc înainte să vă răspund: 6,7 acuzații și nici măcar un martor? Glumiți frate?
     Păi cele 6,7,13 VICTIME sunt mai mult decât martori!
     Vai ce subțire judecați lucrurile…

   • frate Ionescu
    strategie clasica: cind nu ai scuze…kill the messenger… they did the same thing with brother Tim Hill
    Ati filmat cumva cum a dat „oala in fiert” ? 🙂

   • Frate Ionescu, NU dati atentie la astfel de oameni. Nu exista o dorinta pentru adevar, nu exista nici o dorinta pentru neprihanire. Nu ar conta daca erau 100 de martori sau daca totul ar fi fost inregistrat pe video…si atunci s-ar fi creat alte scuze.

    Sintem recunoscatori si apreciem dorinta dumneavoastra de a sta pentru adevar!

    Cu stima si respect adevarat- mai multi aici in Michigan!

   • Wow … Vad caci nu interpretati Biblia cum trebuie si cum este scrisa …

    6, 7, 13, chiar un million de acuzatori nu sunt martori doar acuzatori … Fiecare trebuie sa aduca, dupa cum spune Biblia, nu eu, doi sau trei martori, nu spune caci toti acuzatori sunt martori, fiecare acuzator trebuie sa intareasca acuzatia cu doi sau trei martori …ASA SPUNE BIBLIA !

    Vad caci am atins un punct la care nu agreati cu cuvintul scris in Biblie … Very sad … si mai vorbiti despre altii … What a shame !

   • Pentru Alleluia

    „Veti auzii cu urechile voastre, si nu veti intelege; cuochii vostrii vetii privii, si nu vetii vedea.

    Caci inima acestui norod s-a impietrit; ei aud greu cu urechile, si-au inchis ochii, ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu si Sa-i vindec”.

    Fapte 28:26-27

   • Eu nu astept nimic … De la nimenea, deoarece in zilele de azi, toti cauta sa adpteze Biblia cum le place si convine lor …
    Doar am clarificat ce spune Biblia … Si faptul caci toti asteapta o rezolvare biblica, dar cazul nu a fost desfasurat biblic … Nu este posibil ada ceva …

   • Pentru stand firm

    Faptul caci biserica locala au intrebari si nu se lasa dusa de nas cu zaharelul, inseamna caci sunt oameni maturi care judeca lucrurile in lumina scripturii, si vor o rezolvare clara si fara ascunzisuri … Nu este de loc pentru caci si-au impietrit inima … Mai degraba cei care au luat deja o decizie de care parte se ataseaza si suporta, fara a cerceta lucrurile, si-au impietrit inima …

   • Pentru Alleluia,

    Ati avut 5 luni la dispozitie sa cercetati si sa ascultati ambele parti asa cum zice biblia Ioan 7:51 Fapte 25;16, dar voi ati ales sa ascultati doar pe Johnny. Asa ca va incadrati perfect in clasa religioasa care isi urmareste propiile interese fara sa va intereseze de sufletele oamenilor. Iar cit despe multimea suporterilor lui JB nu am nici o indoiala ca au fost usor manipulati de el. (vezi pe you tube documentare ca si „secretele manipularii mentale, Jim Jones si altele”

   • Pentry stand firm

    Din nou, vorbesti ce nu stii …
    Biserica locala nu a avut timp si nici acces la cercetarea cazului. Cazul a fost dus la Church of GOD, si biserica locala nu a avut nici un drept … Dar acum caci verdictul este dat de aceea asa zis comisie … Acum biserica are access la ceva amanunte si doreste clarificare la dedesupturile si intortachiurile unor asa numite evidente …

   • To alleluia,

    Dosarul cu acest caz a fost adus in fata bisericii (comitet). Dar nici nu s-au uitat la el. Dupa ce s-a ajuns unde s-a ajuns a inceput comitetul sa ceara sa vada dosarul. Putin cam tirziu nu vi se pare?

   • @ fpl Foarte Important de Retinut!

    Ati spus ca sunteti din MI, si pastorii de aici sunt mai intelepti…… si cunoasteti bine cele doua famili….

    Vreau sa va spun ca si eu sint din MI, cunosc ambele familii depre care vorbiti, si cunosc indeaproape amanuntele aceistui scandal.

    Un lucru pe care se pare ca o buna parte din comunitate il pierde din vedere este ca nu VF a fost molestat si atins necuviincios de IJB ci nevastasa si cele doua fete ale lui. Numarul doi, pe linga sora aceea care e out of state mai sint inca trei fete care au fost abuzate de catre fostul pastor IJB, pe cind inca acestea erau minore, si acum au iesit si ele public.

    Cit priveste intelepcinea pastorilor de care vorbiti, in opinia mea, o confundati cu LASITATEA lor.
    Biblia ne arata ca la judecata, Iudeii si Paginii ascultau ambele parti inainte sa traga o concluzie.(vezi Ioan 7:51, Fapte 25:16). Dar pastorii si marea majoritate a comunitatii penticostale din Detroit, nici nu au dat un telefon la vre-o una din familile in cauza sa le spuna macar
    ” voie buna „.

    Mai mult de atit, in Noiembrie 2011, pastorii din Detroit, si comitetele lor au avut o intilnire anuala la una din bisericile lacale. Aici acest Vali de care vorbeati a incercat sa aduca cauza inaitea lor, dar din sala plina cu „pastori” sau auzit voci care au strigat: „oprestete!!!, nu vrem sa auzim aceste lucruri!!! „. Ceilalti pastori prezenti plini de „intelepciune” au ales sa taca, caci spune proverbul (…)

    Deci daca inteleptii pastori „nu se grabesc cu verdictul fara sa cunoasca amanuntele” cum ar putea ei sa dea unul, fara sa asculte ambele parti, si fara sa caute la fata omului? (Deutr. 1:17)

    Atunci ma gindesc, ca Dumnezeu a reactionat la aceste strigate ale „pastorilor”, in felul urmator; daca voi nu vreti sa auziti aceste lucruri?? nu e problema… le va auzii toata lumea.

    P.S.
    Acum trebuie sa plec, dar voi revenii mai tiziu sa continu……

   • Fr pastor, din respect pentru „spiritul justitiar” crestin si conservatorismul dvs de a pastra credinta data o data pentru todeauna sfintilor de a fo traita si nu rastalmacita, vreau sa fac o precizare „de specialitate”:
    – cind intr-o cauza cu mai multe victime ale aceleiasi infractiuni si cu un singur autor, depozitia fiecarei victime se constiotuie in „marturie” pentru celelalte victime. In „penal” victima depune plingerea dar este interogata si in calitate de martor.Motivatia: are legatura cu cauza, are legatura cu fapta, are legatura cu faptuitorul, poate indica amanunte utile pentru celelalte victime, si nu in ultimul rind trebuie avut in vedere ca nu ai voie sa lasi neexploatat nici un aspect fie circumstanta agravanta, fie circumstanta atenuanta. Pina la faza de judecata, investigatorii-anchetatorii au obligatia sa administreze toate probele ce pot fi identificate fie pro fie contra victima sau faptuitor.
    Deci cind se spune ca nu sunt martori si avem 6-7 victime, este gresit sa se afirme ca nu sunt martori. Mai raminea doar sa se solicite video-tape sau si mai nostim, sa se ceara o reconstituire sa ne dam seama daca e posibil sau sa ne convingem de cum s-au petrecut faptele.
    Trist mi se pare ca avem crestini care cer si se incred in judecatile celor din lume.Biblia ne spune limpede ca nu avem nimic a face cu ei.Si ne da si solutia pentru a nu ajunge judecati de cei din lume.Sau am inteles gresit?
    Bunul Dumnezeu sa va dea putere si tarie sa puteti apara ce mai avem (inca) din adunarile noastre.Har si pace.

   • Mihail
    „Trist mi se pare ca avem crestini care cer si se incred in judecatile celor din lume.”

    Cind biserica incide ochiul pentrua nu face dreptate celui amarit, atunci Dumnezeu il trimite la ceilalti slujitori pe care ii are. (vezi Rom. 13:1-6).

    Cind preotul Eli nu a facut dreptate intre fii sai si popor, atunci Domnul s-a slujit de Filisteni. Si astfel a facut dreptate chiar si fara juriu, dar a fost aspra.

   • @stand firm, este greu sa credem ca ceea ce citim zilnic sunt de fapt preocupari crestine, dar, asta este.Ne conformam in loc sa „reformam” spre Slava lui Dumnezeu si linistea bisericii.Inca nu a venit vremea potrivita, sau cine stie ce mai trebuie sa se implineasca. Dar cum In Eclesiastul aflam ca toate lucrurile au vremea lor, asa am ajuns sa cred ca Legea a avut vremea ei si…HARUL are vremea lui. In mintea mea legat de tristetiile ce ma incearca, este cuvintul di 1 Corinteni 6 care , dupa parerea mea este Facultatea de Drept a crestinilor evanghelici. , sigur, coroborata si cu alte texte de real folos in a ne indeletnici cu judecatile, atit cit ne este necesar in biserici si….mai ales ingaduit prin cuvint.Si ceea ce scrie in acest capitol mi se pare ca era de un real folos ambelor parti si mai ales, era PROSLAVIT DUMNEZEU. Te rog sa ma intelegi ca inca nu sunt atit de deprins cu minuirea cuvintului ca sa fac trimiteri atit de frumoase si exemplificative ca fratii mei in Isus,mai ales prin VT si in acest sens multumesc de raspunsul tau.Fii binecuvintat.

 14. Let me clarify….
  „REVEREND (…) IS GUILTY OF EXPLICIT HETEROSEXUAL ABUSE OF MINORS.”

  • @Alleluia (…)

   So per Alleluia ‘s logic if there are no witnesses to pedophilia, then the pedophile is innocent. lol Wow, I’m happy you are not a judge!!! How many witnesses did the Catholic Priests have when they molested childred? You are right, none, and yes they are in jail!!!

   • I did not say that the accused is not guilty ….
    All I stated is a clarification of what the Bible calls witnesses, and what should be accepted and what not … Just like so many other so called christians, you take my comment out of context and add your feelings and own knowledge to it, instead of allowing GOD’s word to speak

 15. Where are you true man of God to stand by the truth and not revictimize the victims again? Do your church votes matter more than the truth? Is that why you are so quiet EVEN wehn you know all the facts? Is it more important to you what men say rather than what God says? Shame on all you spinless „so called” leaders that stood by and watched the stones being cast yet you said nothing… (…)

 16. …Cristian Ionescu a avut o opinie clara…probabil celalti pastori nu sint tati de fete…

  • ….si daca ar avea , pozitia lor sociala e mai importanta pentru ei decit fetele lor. Remember? for some, women are second class citizens……

 17. That’s ONE pastor out of state….WHAT ABOUT ALL PASTORS FROM MICHIGAN THAT KNOW THE TRUTH?

  • I AGREE WITH YOU.SHAME.

  • Pastorii din Michigan se dovedesc a fi un pic mai intelepti… nu se grabesc cu „verdictul” fara sa cunoasca amanuntele. Eu sunt din MI, nu sunt pastor si nici nu’s membru la Aleluia, dar ca shi mine, multi cunosc familia Floare si familia Buia…daca si tu i-ai cunoaste, n-ai mai pune astfel de intrebari. Nu bag mana in foc pentru nimeni, insa cunosc pe Buia de multi ani, am fost in anturajul lui, ii cunosc puctele lui bune, si pe cele slabe (puncte care nu sunt deloc de natura lucrurilor de care este acuzat), de aceea, tocmai pentru ca il cunosc, mi-e greu sa cred pana nu-i judecat si gasit vinovat de lege. Il cunosc si pe Floare de cand a venit in America… desi as putea s-o fac, n-am sa-ti spun nimic rau despre el (…)
   Ca COG l-a gasit vinovat pe Buia nu are prea mare greutate pentru mine… COD s-au debarasat de el pentru ca sa scape de o publicitae proasta, si nu vor nici a sfarsi pin a plati pentru apararea lui in fata justitiei, sau, fereasca Sfantul, pentru despagubirea victimelor; …au invatat ceva de la catolici. Jocul si interesul li se vede de la o posta… Noi cei din MI avem o experienta rea cu cei de la COD. Nu sunt sigur, cred ca am fost primii care am intrat sub denominatia lor, si imi aduc bine aminte de documentul cu conditile care le-am semnat cand am intrat cu ei… conditii care cativa ani mai tarziu COD le-a schimbat fara semnatura si aprobarea noastră.
   Faptu ca vreti aici sa desconsiderati si sa blamati biserica Aleluia pentru ca vor sa-si spele singuri rufele mi se pare de-a dreptul necrestinesc… shi cu termenii „acuzatori” si „martori” aveti numai 50% dreptate, ceealata 50% o are Aleluia. Nu sunt unul si acelash lucru… daca vreti va vin cu dictionaru.
   (…)
   Cazul lui Buia ar fi ajuns demult in instanta daca acuzatiile ar fi fost considerate dovezi… se pare ca vorbe numai nu-s indeajuns sa nimicesti un om. Cazul e deschis, se cauta dupa dovezi… se pare ca e greu sa le gaseasca. Vom astepta si vom vedea. Cu cativa ani in urma un mare cantaret american a fost acuzat de un baiat de molestare. Cazul s-a rezolvat in afara cortului… cantaretul a preferat sa plateasca 20 de milioane de dolari baiatului decat sa-i fie prezentate dovezile in fatza lumii intregi… erau dovezii nu numai vorbe. Shi in cazul preotzilor catolici au fost dovezi… shi chiar cu dovezi, omul este inocent pina cand este gasit vinovat in cort. Daca voi dati verdictul pana nu-i judecat shi fara sa cunoashteti toate amanuntele, inseamna ca sunteti pe alta planeta si nu in America.
   Vreau sa aduc un gand care pe mine ma tulbura si la care avocatul victimelor a dat un raspuns cam slab de tot. Faptul ca Vali ar fi shtiut de molestatul fiicelor lui de mai multi ani, ani in care el a continuat sa fie mai departe mana dreapta a lui Buia (desigur avantajele au fost reciproce, pe linga Buia a urcat shi el treptele)… Ce fel de parinte e el ? Faptul ca a tacut shi nu a zis nimic nu-l face complice la crima? Daca eu am vazut pe cineva ca a omorat o persoana si nu spun, si la urma cand ucigasul este prins se afla ca am fost cunoscator de cauza, pot sfarsi in puscarie… nu? Daca Buia e gasit vinovat, mie Vali, ca parinte, imi pare a fi si mai vinovat decat el… Ore gandesc greshit?

   • Cred că da (gândiți greșit în această privință) și am să vă spun de ce. Dacă sunteți cine cred că sunteți, aș fi avut mai multe pretenții. Am editat vreo două exprimări de adresare care mi s-au părut prea agresive. Nu ne cunoaștem chiar așa de bine încât să ni le permitem.
    Ați spus că îl cunoașteți pe fratele în cauză și nu ar avea slăbiciuni de genul celor de care este acuzat. Subestimați puterea de prefacere și ascundere (uneori față de cei mai apropiați din familie) a unor asemenea oameni.
    În ce privește caracterul părinților care au știut, în vreme ce lucrul acesta reflectă negativ asupra lor, nu afectează în niciun fel mărturia victimelor.
    COG este o organizație cu care, într-o formă sau alta, toți am avut de-a face.
    Și eu le cunosc punctele tari și pe cele slabe și, vorba dumneavoastră, lepădarea sumară de păstori nu este una dintre slăbiciunile lor.
    Dar, aparențele pot înșela, nu?
    Pentru mine, până la proba contrarie, contează că sunt mai mult de 2,3 victime care încă nu mi s-a explicat ce interes ar fi avut să inventeze asemenea scenarii. Faptul că unii părinți ar fi preferat să păstreze tăcerea în favoarea acuzatului este un argument mai degrabă în favoarea victimelor, chiar dacă ei apar într-o postură rea.
    Deci, din Michigan sau nu, înțelepciunea se bazează pe o analiză de bun simț a lucrurilor și nu pe niște răbufniri de nu știu ce…
    Cu respect.

   • Pai (…) care spui ca ai fost in preajma lui Buia si nu ai avut nici o experienta de genul de care este acuzat,nu ai avut ca esti barbat nu femeie.

   • @fpl M-am intors sa continui comentrul de mai sus. (din gresala l-am pus ceva mai sus)

    Domnule fpl, nu vi se pare corect ca pastorii penticostali din metropola au avut o resposabilitate morala si spirituala de a intervenii imediat in rezolvarea acestui caz? Nu credeti ca era corect din partea lor, ca si colegi de munca spirituala cu IJB sa-l fi chemat si sa stea de vorba cu dinsul si apoi cu primele victime inspre rezolvarea acestei cauze? Oare ce ia facut sa stea deopare? Nu s-au gindit ei oare ca daca aceasta cauza nu se rezolva la nivel local, va ajunge mai departe? Nu s-au gindit. Dece? Opinia mea si a altor tineri de o virsta cu mine, e ca praful culturi din care vin, si mentalitatea dictatoriala comunista s-a asezat pe mintea si ochii multora din ei. Si cind gindesti ca si comunistii, nu mai ai sensul dreptatii, ci te orientezi sa fii de partea majoritatii, si a celor mai tari decit tine. Vorba aceea; ”ca sa iti mearga bine, nu te pune rau cu seful”. Daca nu esti deacord cu sefii esti redus la tacere fara drept de apel. Comunisti nu au invatat de la Wesley „we agree to disagree” (vezi pe you tube Congresul XII – Parvulescu vs Ceausescu)
    Si acum D-stra le dati credit ca din intelepciune ei nu se grabesc sa dea verdict. Ce verdict daca ei nu s-au implicat de loc?
    Daca comunitatea si pastorii nu au vrut sa se implice, sau au fost prea socati si nu a stiut cum sa reactioneze, Dumnezeu a rinduit sa rupa lantul rusini cu care deavolul a legat poporul nostru si a subjucat pe multi, si a facut acest caz cit se poate mai cunoscut. Sotul uneia dintre victime a spus unora ca ” Dumnezeu astazi se judeca nu numai cu IJB ci cu intreaga comunitate penticostala romana…” „pentruca unul din pacatele pocaitilor e ca nu fac dreptate celor mai slabi”.
    Imi spuneti d-vtra ca daca vreo una din aceste 7 victime ar fi spus imediat unui pastor ce i sa intimplat, i sar fi facut dreptate? Nici decum. Uitativa cum sint blamate, ocarite, amenintate si injosite in tot felul de „sintii penticostali” iar liderii lor pastorii nici macar nu condamna aceste atitudini mizerabile.
    Ati vorbit de instanta; pe fb este scris, si eu va repet ca politia asteapta un singur caz care sa fie „within the status of limitation” and IJB is gone for a long time. If you don’t believe it, call Troy PD.

    Nu uitati; 7 victime au iesit public si 7 mai stau inca in anonimitate. Total 14. Va mai trbuie multi martori?
    When was a the last time a sex offender called you to witness his act?

    Probabil am dat impresia ca sint inpotriva pastorilor, dar nici de cum. Este scris, si cred ca este biblic ca biserica sa aibe pastori, si pedeasupra am buni prieteni care sint pastori, dar sa nu uitam ca pastorii sint de trei categorii; 1. pastori chemati si pusi de Dumnezeu, 2. pastori care s-au facut ei insusi pastori, 3. pastori pe care ii facem noi pastori prin vot, odata la patru ani. 🙂 Si apoi, rezultatele sint pe masura….

   • Nu gindesti gresit deloc !
    Intrebarea aceasta a fost pusa de la inceput, si din aceasta cauza nici Troy Police nu poate unele masuri, pentru caci ar insemna ca si tatal fetelor sa se aleaga cu aceasi sentinta ca si cel acuzat !
    Multi inca nu inteleg caci biserica locala nu a avut access la nici un fel
    de documente, evidente, cercatari, intrebari,

   • @Alleluia

    Comitetul bisericii locale a refuzat se implice. As putea sa iti dau a couple of quotations deale lor, dar deocamdata ma abtin. Daca tatal fetelor e vinovat ca nu a raportat imediat? Yes he is. Ar lua acum aceias sentinta cu a lui IJB? Nu. (el nu e acuzat ca a molestat pe cineva) Dar ar platii pentru tacerea lui. Troy PD. este oprit doar de SOL. (lucru la care ma gindesc ca Dumnezeu ia facut un hatir sotiei lui IJB ca sa nu ramina singura la batrineata). Ca biserica nu a avut acces la caz, e un mit. Tatal fetelor a fost oprit de sefii comitetului sa isi spuna povestea inaintea lor. Eu am urmarit cazul indeaproape si stiu.

    Intreaba unii cum a ajuns cazul la COG? Ne intentionat.

   • @ stand firm

    Si eu am urmarit cazul foarte de aproape, chiar mai aproape decit am vrut … Unde gresesti, gresesti … Cazul nu a fost adus la comitetul bisericii locale, decit dupa ce au depus deja dosar la COG … cund au adus cazul in fata comitetului local, au venit deja cu pretentii si cu amenintari … Nu pot sa intru in detali …

    Am spus prea mult deja …
    Ce pot sa mai spun este caci anumite evidente si declaratii date de catre victime nu sustin acuzatiile aduse …

   • Please inform yourself better before you speak !

   • @ stand firm

    Daca vorbesti de meeting-ul pastorilor pe metropola Detroit, era si normal sa nu-i dea voie sa vorbeasca:
    1. El nu este spokesperson al victimelor
    2. Ambele parti trebuiau sa fie de fata
    3. COG era in desfasurare cu cercetarea cazului si nu puteau sa se bage peste ei

    Like I said … Inform yourself better …

   • @ Alleluia,
    M-am informat asa de mult incit am reusit sa ascult indeaproape ambele pati, lucru pe care din ce scrii, si din dicutiile mele cu victimele si sotii lor, imi dau seama ca tu nu l-ai facut. Se vede clar ca ai ascultat numai parte lui IJB. Uite, ca sa vezi ca sint informat despre acest caz, in 2003 am auzit de una dintre victime. Nu imivenea sa cred ce aud. Dar experienta vietii ma invatat sa cintaresc bine lucrurile inainte sa trag concluzia. Asa dar, in limita posibilitatilor am urmarit comportarea lui JB si incet incet am vazut mai multe lucruri……. si tot odata pina sa inceapa acest scandal stiam deja de citeva dintre victime. Apoi in Iulie 2011 un prieten mi-a spus despre acel video (rated r) ce IJB l-a pus sa fie vizionat de intreaga biserica si inclusiv copii de toate virstele. Atunci m-am infiorat si mi-am spus; „sfirsitul carierei de pastor a lui IJB e aproape”. (am inteles de la altii ca domnia sa, a dorit ca acest video sa fie vazut de copii.) (desigur majoritatea adultilor de la pardee pe care i-am intrebat despre acest video nu au fost deranjati ca copii de toate virstele l-au vazut. Si nu m-am intrebat de ce……..)

   • @ Alleluia,
    Ti-am spus mai sus ca acest caz a ajuns neintentionat la COG. Nu ma apuc eu acum sa srcriu istoria acestui caz dar tu nici nu teai interesat sa vezi EXACT cum a ajuns acolo.

    Din nou; comitetul a refuzat sa asculte cazul dindu-i verde lui JB.

    Cit priveste mitingul pastorilor din Noiembrie,
    1. Da, in calitate de tata, si avind in vedere ca femeile nu au ce cauta 🙂 in adunarea „pastorala penticostala”, el este spokesperson al fetelor lui.
    2. Ambele parti puteau fi aduse fata in fata in urma acestui miting.
    3.COG nu mai era implicat, caci daduse deja un verdict prin cei patru muschetari…….., Si comitetul daca ar fi avut calauzire, ar fi cercetat imediat cazul pentruca era numai logic, ca unde sint deja 3-4 victime, sint mai multe.

    Deci sint bine informat, pentruca ma doare cind vad ca sefii biserici isi iubesc pozitile, inloc sa iubeasca sufletele oamenilor.

   • @cristianionescu
    Da in Biserica. Am sa caut lincul si sa vi-l trimit.

   • At stand firm

    I have said this over and over …
    Am spus si o mai spun …

    Uita-te mai bine la commenturile scrise de mine … eu ni am spus nici o data caci Buia nu are nici o vina !

    De la primul meu comment toti ati sarit in sus ca pusi pe foc ! Si ati interpretat cum va trecut prin mintile slabe, omenesti si fara frica de cuvintul lui Dumnezeu !

    Cit despre istoria acestui caz, o cunost si eu prea bine si nu mai comentez, I take the FIFTH , and my advise to you … Do the same, pentru caci stiind si ne anuntind autoritatile poate fi luat ca esti complice … la fel ca si tatal fetelor …

   • @ Alleluia,
    tot spui ca noi avem mintile slabe si ca nu interpretam bine Biblia. Look, 1 Tim. 5:19 zice; „Impotriva unui presbiter sa nu primesti invinuire decit din gura a doi sau trei martori.” S-a mai discutat despre ce inseamna a fii martor, dar aici iti dau definitia de martor/witness din Webster Dictionary – „one who has seen something” and „one who has personal knowledge of something”. Isus a zis:”cine are urechi de auzit sa auda”. In cazu de fata, sint 14 femei care stiu, au vazut, si au simtit ce li s-a intimplat, si acum 7 au marturisit public iar 7 au marturisit la diferiti membri si presbiteri ai comunitatii penticostale din Detroit. Pentru voi care „stiti” orce lucru din lume, aceste adevaruri nu fac sens. Nu e nici o problema. Viata nu a inceput cu voi si nici nu sfirseste cu voi. Un lucru este cert; Dumnezeu ia dat timp lui IJB sa se pocaiasca, dar el nu s-a folosit de ocazie, acum Dumnezeu l-a demascat public, dar voi, prin suportul orb care il acordati, il impidicati sa isi inceapa procesul de pocainta.

   • @ Alleluia,
    I have no intentions to convince you or any of JB’s supporters to believe what I say, but I laid down some facts, and who ever wants to investigate the matter, are free to do so.
    De aici inainte nu mai are nici un rost sa discut despre acest caz cu cei care deja made their mind about this case. I respect you, IJB’s family and I appreciate that you expressed your opinion in a civilized manner. I am ashamed the way Alleluia Church conducted itself on that Wednesday evening in front of the Americans. I like those that can respectfully „agree to disagree”

 18. Astept de 4 ani aceeasi ancheta in Romania,
  se incumeta cineva?
  De citit,,Biserica si abuzul sexual ”
  pe blogul lui Danut Manastireanu.

 19. Wonder whether B wrote the Alleluia comment himself. It sure sounds like him.

 20. I can’t believe these people call themselves „christians” shame on you..

  @ Alleluia….cite cazuri de child molestation have witnesses? lol you can probably count them on your fingers right? Not many at all….child molestation is not something you do with your friends or wife around. What a (…) statement on your side!!! You are not (…) I can tell!

  • I can tell you what the Bible says … I did not make any personal statements as to how an accusation should be brought forward !

   If you don’t like what the Bible says, (…)

   It is unbelievable how many so called christians like you just gobble everything you hear instead of searching for the truth !

   • @ Alleluia:
    The truth is that I believe I’m wasting my time because there is nothing about your arguments that is particularly logical or Biblical-just emotional. You will note that in any court (at least in this country) the victim of a crime IS considered a witness. Can you imagine a person is robbed but is not allowed to give an eye-witness account to the police because they are a victim not a witness…..Do you think the police DON’T have a rape victim look at the lineup of suspects because she isn’t a witness? So please dispense with your worthless arguments that victims are not witnesses…

    I would ask you to answer a question. You’ve argued that everything that was done is wrong because the victims aren’t witnesses….SO you tell US, if some pastor (other than Buia), is abusing a group of children in his church what CAN they do about it? By your logic they are REQUIRED to be silent! Only someone who sees it happen, BUT is not a victim is allowed to accuse the beloved pastor. And his/her accusation can’t be accepted unless he takes someone else along to witness as well. So if it was your sister or daughter, what should YOU do about it! Remember, the church isn’t allowed to do anything unless you and 2 of your closest friends watch it happen.

   • I guess I am done posting, I can not just repost all my comments…
    I see that my comments are being erased, half erased and so on …

    And Matt
    That is what you believe not me !
    Like I said the Bible states what and how an accusation to be brough towards a pastor … Not me

    Again if you people do not like what the Bible says, then I guess you are false christian with your own make belief religion … I will not comment, for you people do not know how to have a disccusion … Like all the ROMO’S you’re jumping to personal insults amd

 21. Domnule Ionescu,
  Ca unul care sint cit se poate mai aproape de aceste femei victimatizate de JB, sint dezamagit si dezgustat de asa zisii pastori penticostali Romani din USA care de la inceputul acestui scandal au stat ca si niste spectatori cari pindeau pe la colturie geamurilor cu perdeaua trasa. Acesti pastori din metropola Detroit si restul Americii ne predica prin biserici si pe la conventii, ca ei iubesc sufletele oamenilor si sint in business sa salveze suflete pentru Imparatia Domnului. Acum Dumnezeu ia dovedit ca de fapt acesti pastori NU SINT IUBITORI DE SUFLETE, CI IUBITORI DE POZIITILE LOR. Ca dovada la cele spuse, de cind s-a inceput acest scandal si pina la anuntarea verdictului final de catre COG, un singur pastor(asistent) a contactat aceste victime, ascultindu-le si partea lor, si apoi lea suportat cu cuvinte de incurajare si rugaciune.

  Dumneavoastra va dau totusi ceva credit (nu ca si cum ar conta) ca ati inceput pe acest blog sa condamnati fapte ca ale acestui om. Ginditiva la sufletele tinere, care trec prin-trun necaz sau altul si au vazut aceasta tacere a liderilor spirituali…. cum credeti ca vor avea curajul sa isi spuna necazul la asemenea lideri???
  Aceste fete au fost intarite de Dumnezeu, si asa au marturisit public ce acest pastor carismatic lea facut. Fapta lor curajoasa lea adus din partea comunitatii penticostale,
  si o parte din rudenile lor apropiate, un pachet plin cu umilinta, batjocura si amenintari de tot felul, inclusiv ca „le va bate Dumnezeu”.
  Dar Domnul stie sa ia grija de oile Sale si lea trimis support de la straini. Peste douazeci de pastori Americani, oameni de rind americani si romani leau contactat si lea oferit suportul lor. Un pastor American din Tennessee, calauzit de Domnul, a venit pina la Detroit sasi arate suportul fata de aceste femei pe care probabil majoritatea comunitatii penticostale le dispretuiesc.

  E rusine sa vezi preotul si levitul predicind de speranta si iubire, si apoi sa-i vezi uitindu-se in alta parte cind cel ranit are nevoie de ajutor.

 22. Toti pastorii Romani din America au venit din Romania Comunista, dar se pare ca din putini a iesit comunismul.

  Totusi respect slujba de pastor, ca doar e biblica…

 23. Constat ca blogul acesta (si inca unul din Arizona !)se indentifica cu platoul pe care David a iesit sa-l confrunte pe trufasul si paganul Goliat ! . Frate Ionescu, se poate ca armura ce ai incercat-o sa-ti fie prea larga ,dar prastia ta vad ca a trimis pietricica din parau , chiar in fruntea celui trufash !. A fost profetit de la pornirea cestui blog ,despre acest razboi de vaste proportii intre Adevar si Minciuna !. Ne-am trezit cu totii prinsi in el, in care Adevarul vine sa confrunte duhuri de ratacire ,duhuri despre care este scris ca au uract si salasuesc in locuri preainalte ! .In curand soseste primavara si timpul insamantarilor. Este mare nevoie de lucratori harnici ,plini de curaj , de energie pentru noile insamantari. Puterea Duhului Sfant vine sa curete aria, sa arda maracinii , sa are ogorul ,pentru care are deja samanta pregatita !

  • „Constat ca blogul acesta (si inca unul din Arizona !)se indentifica cu platoul pe care David a iesit sa-l confrunte pe trufasul si paganul Goliat ”
   Pe platoul respectiv se confruntau doi oameni(pamanteste privind) dar in acelas timp-Dumnezeu cu diavolul(spiritual simtind).
   Actualul „platou”(blogul prezent) seamana mai mult cu”piata universitatii”unde SE DEMASCA MINCIUNA SI TOATE TERTIPURILE folosite de diavol prin slujitorii lui,pentru manipulare si mentinerea poporului in intuneric.
   SI TOTUSI ADEVARUL NU POATE FI INVINS DE MINCIUNA SI NICI LUMINA ACOPERITA DE INTUNERIC.

 24. …mamele victimelor ar trebui sa aplice o corectie fizica individului in plina adunare…adevarata opinie publica americana nu le ar condamna…

  • Corecția aparține d.p.d.v. biblic doar legii, bisericii (fără aspectul fizic) și lui Dumnezeu.
   Răzbunarea este a Domnului!

   • dar inchisoare de ce nu face? daca s-a hotarat ca este vinovat, de ce nu este inchis? nu este corect ca un pedofil sa fie in libertate.

   • Frate Ionescu,

    dvs. credeti ca Dumnezeu nu a dat descoperiri cu mult timp in urma cu privire la pacatele acestui JB, in biserica pe care a pastorit-o sau chiar la membrii din familiile victimelor !!! Eu va spun ca, da. Dumnezeu a dat instiintari dea lungul timpului cu privire la acest om, insa ele ori nu au fost luate in seama, ori unora le-a fost frica sa demaste pe acest om.
    Si am sa va dau exemple legat de ce s-a intamplat cu pastorul din Biserica pe care am fecventat-o 6 ani jumate aici in Germania.
    Asa cum v-am mai spus: in anul 2008 si Biserica de aici s-a confruntat cu pacatul vizionarii de materiale pornografice pe internet a celui care pastorea Biserica, pina in ziua cand o sora care-i instala programe pe calculator, i-a descoperit la istoric, linkurile pornografice pe care le viziona. Cam cu un an inainte de a fi descoperit, un frate a avut o descoperire ca, pastorul traieste intr-un fel de curvie, descoperire care nu a dat-o pe fata in Biserica niciodata. De ce ? Fiindca sotia lui este sora de corp cu ginerele vitreg ala acestui ( fost ) pastor. Iar cu circa 3-4 luni eu personal am avut un vis de noapte in care am vazut pastorul Bisericii intr-o ipostaza nu tocmai placuta, in ce priveste imbracamintea.
    (…)
    Deci, nu cred ca as gresi daca asa spune ca, chiar unii frati pastori care se insoteau cu acest JB in diferite lucrari, sa fi primit anumite instiintari cu privire la pacatele ascunse ale acestui om, insa fie nu le-au bagat in seama , fie nu le-au crezut ca ar fi ceva de la Dumnezeu, fie le-au ascuns din diferite motive.
    Este cu neputinta ca, la asemenea situatii Dumnezeu sa nu descopere nimic la cei din poporul Lui.

   • Nu frate Ionescu, descrierea nu a fost prea grafica, ci a fost reala la subiectul cu care se confrunta omul ( pastorul ). Asa mi l-a descoperit in visul de noapte, asa v-am spus. Cand Dumnezeu l-a descoperit pe David prin proorocul Natan, l-a descoperit la subiectul cu care s-a confruntat David.
    Nu ati fost corect ca, ati sters felul cum a fost descoperit acel om. Cititorii cuvintelor mele nu vor putea intelege comentariul meu si vor ramane un procent confuzi, fiindca dvs. ati intrerupt verigile macar ca, am respectat regula si nu am dat niciun fel de nume.
    Eu as pune o intrebare in dreptul dvs. si a pastorilor care au lucrat cu JB: cum a reusit sa va pacaleasca acest om nelegiuit atatia zeci de ani ??? Raspunsul meu este: fiindca nu ati stat la postul de veghe suficient de prompti !!!
    Sau o alta intrebare: cum de nu v-ati dat seama ca ceva nu este in regula cu acest om, din excesele de comportament pe care le facea acest om cand predica si cand facea slujba de traducator la diferite evanghelizari ???
    Nu stiu care sant motivele care va impiedica sa lucrati in detaliu pe acest blog.

    • Frate scump,
     M-am referit la detaliile care mai degrabă incită mintea decât să clarifice lucrurile.
     Omul a păcătuit, e destul, nu intrăm în amănunte care unora le-ar da idei…
     Orice sesiune de prevenire, dacă detaliile nu sunt bine gestionate, poate deveni una de inițiere pentru cei slabi și, uneori, chiar pentru cei care se cred tari.

 25. @ alleluia…….

  „Biblia spune: inpotriva unui pastor trebuie sa fie acuzari cu doi sau trei martori … In cazul de fata sunt 6 (7) acuzatoare dar nici un martor, nici macar un martor mincinos nu si-au gasit …”

  Daca ai incercat un spirit de gluma…….e buna….cu toate ca romanii au un proverb care spune: „Nu vorbi de funie in casa spanzuratului”.

  Daca insa ai incercat sa fii serios atunci e grav…..chiar foarte grav. Dupa furia cu care scrii si incerci sa aperi ”subiectul” cu atata inversunare te incadrezi sigur in una din urmatoarele supozitii: 1). esti inca tanar, necasatorit, taina relatiilor intre barbat si femeie iti este straina, incerci sa interpretezi Biblia fara nici un pedagog care ar putea sa te ajute si atunci….AI INCERCAT SI TU SA APARI PE NET….si ai reusit, insa in circumstante inafara intelegerii tale. 2). esti casatorit, foarte libertin in relatii, te culci cu nevasta in prezenta martorilor (minim doi sau trei) si atunci ramai surprins cand auzi ca altii o fac fara martori. De aici resulta cerbicia cererii tale, mai ca imi vine sa cred ca si copiii pastorilor ar trebuie recunoscuti numai cand sunt procreati in prezenta a doi sau trei martori numai.

  Daca te incadrezi la punctul 1)., te inteleg, esti fara experienta si ai crezut si tu ca aperi ceva, cum apara Pavel religia inainte de convertire; daca insa te incadrezi la punctul doi, inseamna ca esti un pervert cu mintea bolnava si te simti incoltit de adevararuri care incep sa iasa la iveala.

  Sfatul meu: pocaieste-te si inca repede. Ai nevoie de rugaciune si iti promit sa ma rog pentru tine si clarificarea invataturii din mintea si inima ta.

  P.S. Un sfat si pentru pastorul Ionescu: in urma experientii dialogului cu „alleluia” ar trebui sa pregatesti o serie de invataturi pe subiectul interpretarilor Bibliei atunci cand e vorba de lideri si pacate……

  • Nu ma incadrez in nici una din categoriile tale …
   Se pare caci ai cam dat gres …
   Multi au mult de adaugat la cuvintul lui Dumnezeu, si invata si pe altii sa faca la fel. Daca nu iti place ce spune Biblia, nu o trai, nu o crede, si pot sa-ti spun caci se cunoaste cit de slab esti in ce priveste intelegerea Bibliei !

   • @alleluia : Pana acum credeam ca am doar un motiv sa ma rog pentru tine; de acum am mai multe. Printre altele ma voi ruga ca Dumnezeu sa-ti dea intelepciune sa intelegi ca numai lasii se ascund si lovesc pe la spate, fie cu cutitul, fie cu vorba. Mie imi place ce spune Biblia, tocmai de aceea incerc sa-ti deschid mintea, tocmai de aceea ma rog pentru tine. In privinta a cat de slab sunt la interpretarea Bibliei, intereseaza-te si intreaba profesorii pe care i-am avut la ultimele trei scoli de teologie terminate, una in Romania si doua in USA.

    P.S. Voi accepta orice dialog dupa ce te vei idetinfica; daca nu, nu mai pierde vremea cu raspunsuri pentru ca te voi ignora, bineinteles inafara rugaciunilor pe care le voi face pentru tine. Fii binecuvantat.

   • @alleluia…..sunt totusi putin nedumerit asupra interpretarii tale biblice: daca inteleg bine, un pastor poate comite pacatul de curvie, sau orice alt pacat, si inafara de persoana care acuza, sa zicem ca partenera (sau partenerul), DACA DE FATA ESTE NUMAI UN MARTOR, si nu sunt doi sau trei, ATUNCI ACEL PASTOR (e nevinovat) POATE RAMANE IN POZITIE pentru ca nu s-au putut gasi doi sau trei martori impotriva sa.

    Sau daca plangerea ar fi facuta de acel martor (dupa interpretarea ta e acuzator, deci nu poate depune marturie) si cheama partenera de „placere” ca martora, ea recunoaste insa nu se poate lua in considerare acuzarea caci e singura si nu sunt doi sau trei martori; si conform Bibliei, fara doi sau trei martori nu se poate face nimic.

    ASTA VREI TU SA INTELEGEM CA BIBLIA NE INVATA???????

    Daca DA, spune-ne sa fim siguri si sa ne caim ca suntem asa de slabi in intelegerea Bibliei; si nu numai asta, dar sa existe dovada si pentru altii ca daca pacatuiesc fara martori, sau numai cu unul singur, atunci totul e OK.

    Poate are legatura si cu textele din Romani care ne indeamna sa pacatuim cat mai mult sa se inmulteasca harul………..insa atentie la martori, sa nu fie peste limita.

    Uneori recunosc ca sunt cam ignorant in unele interpretari asa….nu slabe.

   • Cornel Ilioi, va rog,NU se merita sa va irositi timpul cu ‘Alleluia’!!!

   • Multumesc @ Marie Anne pentru incurajari. Nu imi pierd timpul, ci dimpotriva, incerc sa ajut un om confuz sa se regaseasca. Slujitorii adevarati trebuie sa stea in picioare pentru Cuvantul Adevarului chiar si atunci cand sunt jigniti, uneori umiliti. Acesti oameni in aceste momente au nevoie de ajutorul nostru si daca nu intervenim, nu m-ar mira sa mai apara vreun „frate” de-al lui cu numele de cod „maranatha” si sa vezi atunci hora…..

  • You have a very wold imagination … And yes your belief is very unbiblical …

   I never said that un pastor piate comite orice fel de pacat, dar cind unele asa numite evidente si declaratii nu sustin acuzatiile de abuz, trebuie trecute mai ci atentie prin prizma evangheliei …

   Adaugind tot felul de concluzii si tot felul de gindiri false din partea ta nu vor schimba cuvintul Sfint BIBLIA !

   • Vă rog verificați înainte de a trimite comentariile. Sunt destul de multe greșeli (ce înseamnă ”wold”, worldly sau bold?; ”piate” este poate?; ”trecute mai ci atenție” este desigur cu) care schimbă sensul și fac citirea comentariului greoaie. Apelul este pentru toți comentatorii!

 26. Nu pot intelege cum toate victimile au tacut atita vreme?
  lasindu-l pe sarpele asta liber?
  Cum de macar o persoana nu a strigat dupa ajutor?
  Auzi martori, de ce nu si-o fi luat Monstrul martori?
  Pentru ca monstrii NU AU martori.
  Nicio pedeapsa nu e suficienta pt a normaliza viata celor jignite in demintatea lor,de bestialitatea acestui nenorocit .
  Dracii cred si se infioara;
  demonul acseta cum de nu s-anfiorat ca si fratii sai?
  si a pingait atita vreme nevinovatia insasi?

  • Pentru ca au stiut ca au de aface cu romini cu minte ingusta care nu cred ca um om ca Buia ar putea sa faca ce a facut.Pe mine stii ce ma roade cel mai tare?faptul ca sotia si familia lui stiu care e adevarul si tac sau acuza tot victimele ca mint,Ce rusinos,Oare ce vor raspunde in fata Judecatorului?

 27. Una din victime a fost amenintata cu moartea cind ia spus lui J.B.ca il da pe fata,si ea a cazut intro stare de depresie,dar Dumnezeu a iubito si a salvato caci a avut in plan ca aceasta uriciune sa iasa la suprafata.

 28. (((„Dacă sunteți cine cred că sunteți, aș fi avut mai multe pretenții. Am editat vreo două exprimări de adresare care mi s-au părut prea agresive. Nu ne cunoaștem chiar așa de bine încât să ni le permitem.”)))

  Fratele meu Christi… sunt acel care crezi ca sunt (doar imi vezi adreasa de E-mail) si in ce priveste „pretentiile,” fara intentie de insulta, ash putea sa-tzi spun exact la la fel. Daca ti s-a parut ceva agresiv, s-ai sters, e ok, imi cer scuze… daca nu chiar asa de bine, ne cunoashtem totusi de multi ani, si crede-ma, nu-mi surade gandul sa mi te fac dusman.

  Nu ma arunc in panze albe pentru Buia… chiar daca el a fost unul din motivele pentru care am iesit de sub COD, asta nu-mi da dreptul sa-l arunc in iad inainte de a fi judecat si gasit vinovat de lege. De-a lungul anilor am vazut mai multe „judecati” strambe prin bisericile noastre, de aceea in cazul acesta ma incred mai mult in codul penal american care priveste mai putin la fata omului (fie ea o fata de pastor ori una de bocitori) si mai mult la evidente.

  Ai facut bine ca ai deschis topicul acesta, e chiar necesar, dar uite incotro se duc discutiile… Acuzam bisericile, pe pastori ii bagam pe toti in aceeasi oala, ne facem de ras credinta… nu cred ca asta iti era intentia. Ne ciondranim pe internet facandune de ras in fata lumii intregi, facem lucrarea deavolului shi apoi mai predindem ca am chema oamenii la pocainta… Nu ne pune asta in categoria fatzarnicilor, nu ti se pare a fi asta ca o gluma de prost gust ?

  Ma opresc aici; poate in viitor, de ne vom intalni, imi vei acorda ocazia sa-ti spun mai multe…

  Cu tot respectul fratesc in Christos, God bless !

  • Apostolul Pavel prefera judecata celor din biserică. Știți ce mă tem eu? Predispoziția pe care o văd în bisericile și chiar la nivelul conducerilor noastre nu este de a-l distruge pe un om fără să avem destule dovezi ci să-l scoatem basma curată pentru că nu avem destule, oricât de multe și de clare am avea.
   Nu am abordat niciun subiect până nu a devenit caz public.
   Odată ce este public trebuie făcută curățenie în văzul tuturor pentru a nu lăsa dubii cu privire la poziția noastră față de anumite fapte.
   Fiți binecuvântat!

   • @cristianionescu
    Tare vreau sa vad cit ai sa rezisti presiuni care va venii din partea colegilor dumitale 🙂

   • E stiut ca satana se lupta sa nimiceasca lucrarea lui Dumnezeu si ca pentru asta ataca mai ales liderii din fruntea Bisericii. Pe unii momindui cu tot felul de lucruri ii face sa cada in pacat, la alti le inventeaza tot felul invinuiri mincinoase pentru ai descredita de orice autoritate. Stie el ca doborand fruntea, restul se poate nimici mai usor… Vad ce se petrece de mai multi ani, asa ca nu ma mai mir de nimic.

    Zici ca trebuie facuta curatenie in fata tuturor pentru a nu lasa dubii… daca prin „fata tuturor” te referi la Biserica, asa este. Daca te referi la cei din afara, la lume, sunt cu totul de alta parere… Judecatile din Biserica sunt pentru a face dreptate si a multumi pe Dumnezeu, nu lumea. Ce am predicat noi ani dea randul de pe la amvoane ca lumea sa mai aibe dubii ? Nu ne-a fost mesajul clar si curat ? E nevoie sa ne desfasuram judecatile in fata celor necredincioshi in idea ca ne-ar vorbi mai de bine daca o facem ? Pe langa faptul ca idea nu-i biblica, devnim sursa de mentinere pentru gura lumii, despre care zicala spune ca e curva… Nu cumva o facem de frica sa nu fim si noi etichetati rau ca cei gasiti vinovati, asa ca, cu tot efortul, incercam sa dovedim lumii ca noi am fi mai buni ? Personal, nu ma intereseaza ce spune lumea, atata vreme cat ma stiu ok cu Dumnezeu.

    In ce priveste cazul lui Buia, nu ma pripesc… imi place sa judec lucrurile la rece, far influenta unor emotii ferbinti ce adeseori intuneca judecata omului. Nu ma impresioneaza faima omului, au mai fost si alti mari care au cazut; shi nici bocetele acuzatorilor, au mai fost si alti care au venit cu lacrimi si la urma s-a dovedit a fi martori mincinosi…

    Sunt pentru adevar, si cel cu vinovatia dovedita merita sa fie pedepsit, la fel ca si martorul mincinos, care e pedepsit nu numai de legea statului Michigan, ci si de Dumnezeu.

    God bless !

  • @fpl
   (fie ea o fata de pastor ori una de bocitori)

   Explicatine si noua va rog care e diferenta dintre o „fata de pastor si una de bocitori”.

   Se pare ca dumneata esti unul pe picior mare inaintea Domnului si poti sa ne explici.

 29. mai este o problema grea cu judecatul de catre biserica pentruca acesti indivizi ameninta cu cortul si bisericile nu au aceasi putere ca si legea daca un juriu te gaseste nevinovat nu poti sa sue procurorul dar in privinta bisericii puterea de a dovedi vinovatia este mai mica si atunci mai bine se asteapta ca legea sa-si spuna cuvintul prima

  • @Pete, am o intrebare pentru tine :care”indivizi „ameninta cu cortul? daca te gindesti la victime ,te inseli .Ele nu v-or merge m-ai departe ,pentru ca Dumnezeu le-a facut dreptate ,Acum e datoria BISERICII ,sa-si faca datoria fata de Dumnezeu ,si fata de oamenii din biserica .In orice caz ,fratii si surorile de la pardee in loc sa vada adevarul ,scot tot felul de minciuni despre victime si in special de o familie .Cred ca nu e corect si crestineste ,si ne batem cu pumnul in piept ca ne numim CRESTINI

 30. Gaby ma refeream la pedofili nu la victime

 31. Vezi fpl, nu numai in metropola lui Al Capone diavolul omoara suflete !.Asistam la un dejavu ce s-a derulat prima data prin fatza noastra acum treizeci de ani si la care am fost martori oculari si ( bin)oculari !. Oameni cu gandirea si statura lui „All-de-lulea” misuna in toate bisericile iar votul lor multiplicat de membrii familiilor lor , musamalizeaza si cocoloshesc pacatul la nesfarsit !.Asistam impreuna la un dejavu ascutit si alb precum „Coltz Alb „-ul lui J. London . Toti ne impotmolim ,ne inglodam si in final, suferim de „balcanisme partinice” de casta !.COG ,precum gruparile de sindicat(union), sunt structuri invincibile in fatza „proleteriatului „american .In plus,au „neamuri la Jerusalem !” .Cat priveste Biserica lui Hristos, ce ramnane sa fie pastorita de pastorul ei cu dragoste si integritate pur crestina ,inca mai pastreaza sufucient „detergent moral si spiritual ‘ pentru ca sa-si spele petele ,inainte sa ajunga in fatza judecatorului DURA LEX !

 32. @alleluia . AI dreptate biserica locala nu a avut acces la nici o informatie ,la documente si la tot ce e in legatura cu victimele ,DA biserica nu a avut,dar COMITETUL BISERICII a avut si au preferat sa nu se uite ,nici macar sa ii asculte partea victimelor ,ci au ascultat numai partea lui buia si ce le-a zis EL ,si sa nu imi spui ca nu e asa caci stiu foarte bine .Du-te si intreaba-i pe cei din comitet ,si daca vrei pti sa te duci la tatal unei victime si sa-l pui fata in fata cu unii din comitet ,si sa vezi ca asa e .Apoi cum iti explici ca una dintre victime o data s-a sculat in picioare la o asa zisa sedinta prin luna octombrie ,ori noembrie si a vrut sa spuna si actualul pastor a oprito ,zicind ca nu e inca timpul .Unii din bisserica au ascultat numai o parte si din gura in gura ,au modificat adevarul . si ce zici ca un frate din comitet ,care e prezbiter in biserica de la pardee a „binecuvintat” pe una din victime cu 2 versete din Ieremia 15vs.4 ,si 16 vs.4 .,.Tu crezi ca e corect?Eu cred ca nu ,si ar trebui sa cercetezi m-ai bine toate lucrurile innainte de a zice ceva ,ca sint multi care stiu adevarul din ambele parti ,nu numai una

  • Din nou, cind acest caz a fost adus la biserica locala, a fost prea tirziu, din cauza caci victimile au dus dosarulla COG inainte de a veni la biserica locala.

   Asa zisa victima care s-a sculat in picioare la acea sedinta nu a putut sa fie ladata sa vorbeasca din cauza COG care era in cercetara cazului. Cazul era deja la COG si pina ei nu au dat verdict nu a fost voie sa fie discutat pe de laturi …
   Daca intelegi bine, daca nu mai simplu de cit asta nu pot sa-ti explic …

 33. . . . bine zice vorba mioritica: „pana sa ajungi la Dumnezeu, te manaca „sfintii” ” ! Iar marile „corporatii monopolic-religioase ” se indentifica cu controlul de tip socialist (welfare state),in care Obama incearca din rasputeri sa afunde America !. „Corb la corb nu-si scoate ochiul” iar „sinedrul” selectat pe spranceana” al celor favorizati ,suporteri si lingai ai COG, in cazul de fata, au cautat in mod criminal sa elimine si sa intimideze orisice marturie, apoi sa stearga cat mai multe „pete de sange” ,cat mai multe evidente de la locul crimei !. Halal pocainta ,domnule (…) !!!

 34. Alleluia ( cui ??!!)

 35. @Matt:
  O, vai, in sfarsit un raspuns logic!

  @Cornel Ilioi:
  Inteleg ce spuneti dar credeti-ma ca nu se merita! S-a incercat aceasta de luni de zile deja aici! Argumentele lui sint total irationale, bazate doar pe emotie. Ma opresc aici 🙂

  @Alleluia:
  Speram mult ca nu o sa mai postezi cum de fapt ai precizat-o mai sus!
  Stiu cine esti.

  • Da @Marie Anne….cred ca ma retrag din a comenta pe „alleluia”. Incepe sa ma ia cu fiori numai sa ma gandesc cum ar interpreta acest individ anonim Proverbele 31: 6-7….sau Cantarea Cantarilor.

 36. Cu ajutorul unor agenti si slugoi ai fostului regim, si a celei mai meschine si periculoase politii politice, concurenta si apoi rivala CGB-ului : SECUTITATEA a racolat in randul pocaitilor neoprotestanti o elita de agenti .Ei au primit misiunea sa se infiltreze si sa patrunda adnc in interiorul celor mai proeminente organizatii cretine neoprotestante din America. „Diplomaita secreta” de tip sovietic alterata genetic de Ceausescu , a reusit sa-si infiltreze in organizatiile bisericesti americane , agenti de elita , oameni calificati pentru misiuni si scopuri precise ,sa manuiasca la perfectie emotii , sa culeaga informatii utile ,si apoi prin oameni de legatura ,sa fie trimise la „baza” !.Acesti agenti instruiti in tara ,venint in States, au castigat terem, suporteri si sustinatori in randul multor naivi ,ce nu au veghiat, ce au cazut de la credinta si au nesocotit prorociile si cel mai dezastruos, Puterea Duhului Sfant !

  • Cred faptul că securitatea a făcut acestea și multe altele dar… modificarea genetică a acestui aparat de opresiune? Cum vine asta?…

   • ” genetic” la figurat !.Ceausescu a mostenit de la Dej (pe care l-a eliminat)un sistem de „siguranta si protectie” a „cuceririlor revolutionare”, de tip MVD (ministerul afacerilor interne) si tip PGU -(informatii externe al directiei Intai) -KGB. Teama lui permanenta si paranoica fata de rusi ,l-a determinat sa modifice radical si sa formaze o noua structura a Securitatii, total diferita ca sistem de control ,supraveghiere si oraganizare ; sistem predat ,invatat si cunoscut in detalii de toti cei care absolvisera Academia Militara la Moscova ,sub bagheta pedagogica a temutului NKVD. Generalul Ion Mihai Pacepa l-a ajutat enorm de mult in directia aceasta, inclusiv la formarea si structurarea unei retele de racolare de tip Interpol, cu dubla filtrare in informatii externe si spionaj . . . . Iar cei racolati , (cunoscatori ai Adevarulkui !0odata ce au acceptat pactul cu diavolul, au semnat si au depus jurmantul , satan i-a inrait de sapte ori ,a intrat ireversibil in ei !

 37. Frate Ionescu, am „mancat” si lovit din greseala multe litere , daca faci bine , te rog corecteaza-le !. Am dorit sa scriu mai mult, dar de la un timp ,pagina nu-mi da acces de derulare ascendenta. Voi continua !

  • Nu le pot corecta. Nu am timp. Nu îmi pot permite mai mult decât 45 min până la o oră pe zi pentru blog. Când trebuie să scriu mai mult și mai atent iau din timpul de odihnă (deși oricum dorm foarte puțin). De aceea, uneori răspunsurile mele întârzie și sunt telegrafice.
   Îmi pare rău, atâta pot…

  • Fr NOC, cind pagina nu te mai lasa pe verticala, da clik pe ENTER de 4-5 ori apoi pui sageata la continuarea scrisului si merge.Primesti spatiu suficient.
   Mi-ar place sa comentam „modificarea genetica”.Nu stiu daca suntem pe aceeasi pagina dar, academia M.Frunze a fost la baza creeri si educarii „Diplomatiei secrete” .Apoi nu a mai fost decit problema de timp si imprejurari in a se actiona si in, sau prin intermediul mediului evanghelic. Daca crezi ca sunt posibilitati in „privat” fr pastor Ionescu, ne poate facilita schimbul de eMail.Fii binecuvintat.

 38. @Mihail.Tatal meu in timp ce facea parte din Garda Personala a Marshalului Antonescu , a fost racolat de Siguranta.Dupa arestarea si executarea mareshalului si instaurarea noului regim al F.D.P, toate dosarele ,inclusiv cel al tatalui meu ,in 6 martie 1945, au trecut de la Siguranta in mana noului regim satelit sovietic ,controlat de Visinscki si .Emilian Bondarenko ( Emil Botnaras)ofiter INU. Dintre toate dosarele sigurantei ,cel mai greu in cantar tragea dosarul talalui meu. De pe paginile lui se vedea clar caci incase o grea si frumoasa punga cu arginti . Miza a fost mare , mareshalul executat si . . . nici Ana Pauker, nici Vasile Luca ,Teohari Georgescu si nici Lucretiu Patrascanu nu au mai ajuns sa -l vada pe tata medaliat si „erou” al celei mai mari tradari din Istoria Neamului !. In schimb,guvernul Groza a avut grija sa evalueze si sa selecteze un element de calibrul si valoarea tatalui meu.Asa a ajuns (…) in promotia 1959 absolvent al seminarului (…) Bucuresti si inveterat suporter al Arondarii Bisericilor sa „reabiliteze” un element de calibrul si talia lui ! Asa a ajuns (…) „recrutat”‘ ca tanar student al Seminarului (…) Bucuresti 1949 si absolvent al primei promotii de pastori ai ARONDARILOR !

 39. http://istorieevanghelica.ro/category/persecutie/
  ” Cine nu-si ia crucea lui , si nu vine dupa Mine, nu este vrednic de Mine. Cine Isi va pastra viata, o va pierde ; si cine Isi va pierde viata, o va castiga.” Matei 10 :38 ,39 .

 40. Acesti sarlatani, lupi rapitori travestiti in pastori , ce au patruns pentru inceput in bisercile crestine de limba romana ,ce acum activeaza in organizatii crestine si misionare de rezonanta internationala , ce au fost trimisi in misiune de Fiara Comunista a fostului regim de opresiune , trebuie ,prin colaborarea si unitatea noastra ceruta primordial de Mantuitorul, zic TREBUIE sa fie expusi, opriti , desconspirati, inlaturati ! . Daca amanam,ei vor continua sa vatame si alte madulare din Trupul lui Hristos,sa produca durere, sa produca noi victime in randul sarmanilor nostrii compatrioti romani !. Cand vad ca acum aceasta suferinta se extinde si in randul unor sarmani copialasi ,in familiile lor, retraesc si reactivez toate caznele si suferinta prin care si eu am trecut in anii copilariei, adolescentei si maturitatii mele in inchisorile Romaniei . http://istoriiregasite.wordpress.com/2011/12/30/metode-de-tortura-folosite-de-securitate-in-inchisorile-comuniste/

  • Complicele Pastorului Petric condamnat la 2 ani puscarie Răspunde 1 februarie 2012 la 12:05 AM

   Asa te vreau NOC, c-am asa raspuns trebuia sa-i dai si strajerului, avand in vedere cine sunt con/fratii.

   Call Ghedeon,
   Strajerul

Trackbacks/Pingbacks

 1. 100 de comentarii la: De partea victimei « Romania Evanghelica - 1 februarie 2012

  […] De partea victimei – postarea de pe blogul lui Cristian Ionescu a adunat peste 100 de comentarii. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: