UN RĂSPUNS MAGISTRAL ÎNTR-O SITUAȚIE PENIBILĂ

Unul din cele mai jenante momente specifice zilelor noastre este să sune celularul, pe care ai uitat să-l închizi, într-un… moment nepotrivit. De exemplu în timpul unui concert de vioară într-o catedrală. Nu numai că se produce un bruiaj enervant dar muzicianul este complet scos din linia melodică a partiturii (pe câte știu, celularele țârâie muzică 🙂 ). Cel puțin așa am crezut până am văzut acest clip video unde violonistul Lukas Kmit are parte de un asemenea deranj. În loc să se enerveze și să-l beștelească pe neatent (ceea ce n-ar fi fost deloc ieșit din comun), maestrul reacționează magistral spre deliciul asistenței și ușurarea… inculpatului!

Urmăriți secvența video AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri sa “UN RĂSPUNS MAGISTRAL ÎNTR-O SITUAȚIE PENIBILĂ”

 1. Materialul poate foarte bine sa fie folosit in scolile de leadership (inclusiv in cele teologice) …… cel mai important lucru in ziua de astazi este sa nu te pierzi cu firea in orice circumstanta….si acest violonist a dovedit din plin ca se poate.

 2. Era Nokia.Unele telefoane Nokia cum e al meu are o funcţie, „deconectare” astfel că pot opri semnalul de reţea chiar dacă este pornit pentru alte funcţii: cîntări, Biblii, etc. E foarte jenant ca-n timp ce cînt de pe telefon sau citesc un pasaj biblic s-apară brusc pe ecran un apel, fie el şi fără sunet; astfel, dacă folosesc telefonul la adunare, deconectarea din reţea este necesară. Cît despre sonerii, mi-a dat cineva toate melodiile-n format midi ale cărţii de cîntări „Pe drumul Credinţei” anume peste patru sute de melodii pe care, acasă, le pot folosi şi ca instrument sau negativ pentru cîntările ale căror melodii nu le cunosc.

  La adunare la noi vine cineva care intenţionat nu-nchide telefonul; are lucruri mai importante de făcut, chestii de servici, deseori răspunde la mobil în timpul programului şi pleacă urgent, uneori cu familie cu tot. Desigur, nu mă deranjează nicicum; Ce valoare mai are prezenţa la adunare, care-i prioritatea săptămînii în viaţa unui creştin, etc.

  În sfîrşit, mai sunt unii care pur şi simplu uită că au telefon la ei; să fim înţelegători, nu toţi făptaşii sunt voit vinovaţi. Eu consider exagerare afirmaţia islamică anume că uitarea e un păcat.

 3. Caracterele tari se vad in momente limita, de criza. Sa ai raspunsul potrivit, fara a jigni, la momentul potrivit.

 4. Cred cá spun un adevár:”nu era román”.Altfel, in loc de stersul pe frunte si pe obraz,ai stergea una áluia cu telefonu. 🙂

 5. (…) trantita ofensiv in oala cu fasole , in cele mai multe cazuri reflecta lipsa de clasa ,”tzoparlan”-ismul, lipsa de finisare si maturitate crestina, si . . . .chiar desconspira incapatanare si necioplire mascata in „pretentii” ,in exagerari si fatada ! .Intelepciunea este cea care ne lumineaza si ne pregateste terenul pentru a nu fi o pricina depoticnire pentru cei din jur, ,ne ajuta sa anticipam si sa eliminam din timp bruiajele, cursele, plasele, sarmele si sforile intinse de diavol in drumul nostru comun spre Tinta !. Ne va binecuvanta cu un GPS performant spiritual, care ne va indica cum sa evitam ,sa ocolim zone ,locuri , situatii, ipostaze ce pandesc sa saboteze in permanenta Calea noastra spre Mantuire !

 6. Probabil de nenumarate ori sa intamplat sa auzim telefoane mobile sa sune in biserica, Am asistat la o nunta in biserica romaneasca si a sunat telefonul pastorului care chiar urma sa se roage pentru binecuvantare, fratele a scos telefonul din buzunar de la haina la inchis si-a cerut scuze si a continuat slujba.lol . Greseli se mai intampla important este cum reactionam. Maestrul are nota 10

 7. Poate fi (si) regizare… Reclama pentru Nokia. Oricum, este un video reusit.

 8. Eu zic ca scena e regizata… Dar oricum, a iesit fain!

  • f faina reactia. ce imaginatie la unii sa creada ca e regizata faza sau ca face reclama la nokia?!! nici prin cam nu mi o trecut asa ceva, deci clar nu-i regizat. : ))

 9. Personal am trait asemenea momente,reactia am lasat-o pentru sfarsit.Tin sa mentionez doar ca respectivul canta la viola si nu la vioara de aceea probabil reactia a fost prompta.Acest instrument este unul de legatura intre vioara si violoncel si ca atare este mai pretentios in manuire mai ales pentru solistica.

 10. Nu stiu daca a fost regizat sau nu…insa reactia violonistului a fost extraordinara.

  O alta poveste interesanta a trai Joshua Bell unul dintre cei mai mari violonisti. In urnma unui experiment s-a dezbracat de smokingul de scena si s-a imbracat in blugi si a dat un recital pe cinste intr-una din statiile de metrou din Washington dc. Reactia o vedeti aici. Despre experiment puteti citi in linkul din prezentare.

 11. Eram la un serviciu de evanghelizare pe la începutul anilor 90 în curtea unui cămin cultural. În timp ce pastorul Corneliu Bârsan predica a venit ”cetățeanul turmentat” și voia să ne trimită din satul lui. Un frate l-a oprit și a început să lege o conversație cu el. Săteanul a întrebat foarte agitat arătând spre turla bisericii ortodoxe: De ce faceți slujbe aici? Aia acolo ce-i? Clădirea bisericii ortodoxe a fost răspunsul dat cu calmitate și bunăvoință. Apoi ceva mai potolit săteanul întrebă iar: Și de ce nu faceți slujba acolo? Pe același ton calm, sfătos și convingător fratele îi spune: ascultă dumneata, pe noi nu ne primește nimeni acolo. Nu vă pot descrie expresia feței acelui om, a fost complet dezarmat. A bâiguit ceva și a plecat.
  Atunci, cât și în clipul prezentat se poate observa tipica diferență dintre reacție și răspuns.
  Reacția are ca bază emoțiile, furtuna emoțională de moment. Răspunsul se bazează logică și rațiune.
  De ce ne găsim adesea reacționând? Simplu. Pentru că emoțiile sunt mai rapide decât gândirea.
  Pentru data viitoare avem Proverbe 15:1 ”Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cum să cânți la chitară cu o pasăre pe ea « Ambasadorul - 24 ianuarie 2012

  […] să cânți la chitară cu o pasăre pe ea Superbă reacția violonistului Lukas. Tare curios sunt ce gânduri iau trecut prin cap cu referire la persoana căruia îi suna […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: