CINE A FĂCUT STATUIA

Fabulă de Esop:

Se spune că un om și un leu nu s-au putut înțelege care este mai tare. ”Leul!” zise… leul, ”pentru că e mai puternic și cine a văzut vreodată să fie un leu învins de altcineva” ”Omul!” zise… omul, ”pentru că este mai inteligent!” Ca să-l convingă, îl duse să vadă o statuie care îl reprezenta pe gigantul Hercule omorând un leu. Leul privi disprețuitor statuia și zise: ”Asta nu dovedește nimic pentru că statuia a fost făcută de oameni!”

Morala:

Adeseori spunem lucrurile nu așa cum sunt ci cum le-am vrea să fie!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “CINE A FĂCUT STATUIA”

 1. Frate Cristian,

  Exista trei „metehne” ale omului firesc:

  1. SUPRADIMENSIONAREA REALITATILOR:
  In Betsaida, Domnul isus a facut o vindecare a unui orb… realitatile supradimensionate, denaturate vazute de el, l-au facut sa perceapa eronat realitatile inconjuratoare:
  „Au venit la Betsaida; au adus la Isus un orb şi L-au rugat să Se atingă de el.
  Isus a luat pe orb de mână şi l-a scos afară din sat; apoi i-a pus scuipat pe ochi, Şi-a pus mâinile peste el şi l-a întrebat: „Vezi ceva?”
  El s-a uitat şi a zis: „Văd nişte oameni umblând, dar mi se par ca nişte copaci.” Isus i-a pus din nou mâinile pe ochi; i-a spus să se uite ţintă; şi, când s-a uitat, a fost tămăduit şi a văzut toate lucrurile desluşit.Atunci Isus l-a trimis acasă şi i-a zis: „Să nu intri în sat şi nici să nu spui cuiva în sat.” (Marcu 8:22-26)

  2. PARERI MAI INALTE DESPRE SINE DECAT S-AR CUVENI:
  In Psalmul 131, citim:
  „Doamne, eu n-am o inimă îngâmfată, nici priviri trufaşe, nu mă îndeletnicesc cu lucruri prea mari şi prea înalte pentru mine. (Romani 12.16)
  Dimpotrivă, sufletul îmi este liniştit şi potolit ca un copil înţărcat care stă lângă mama sa; da, sufletul meu este ca un copil înţărcat. (Mat 18.3; 1Cor 14.20)
  Pune-ţi nădejdea în Domnul, Israele, de acum şi până în veac!”

  3. AUTOAMAGIREA CONSTIENTA SI REMEDIUL LA INDEMANA:
  Apocalipsa 3:17-19: „Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, (Osea 12.8; 1Cor 4.8) te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţat prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi. (Isa 55.1; Mat 13.44; Mat 25.9; 2Cor 5.3; Apoc 7.13; Apoc 16.15; Apoc 19.8). Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, şi pocăieşte-te!”

 2. Ore sa nu fi auzit leul de Samson si David…?De un Daniel ? Leii ii omoara numai pe prooroci!!””Vai frate!””1 Imparati13:11-30

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: