DOUĂ CATEGORII DE OAMENI… PERICULOȘI

În viață este periculos să te iei la harță cu două categorii de oameni: cei care au totul de pierdut și cei care nu (mai) au nimic de pierdut. Și unii și alții au o îndârjire care îi face să lupte până la capăt fără să dea un pas înapoi. Exact așa arată confruntarea dintre prădător și victimă. El, de pe platforma imaginii pe care și-a creat-o, riscând să piardă toate privilegiile și respectul de care s-a bucurat, iar ea, rănită și batjocorită, singura demnitate care i-a rămas fiind să arate cu degetul spre cel care i-a răpit inocența. El nu poate fi apărat, ea nu mai poate fi insultată, pentru că nu le mai putem (re)da sau lua nimic.

Am întâlnit una dintre victime. O victimă căreia nu i s-a putut răpi nici demnitatea, nici inocența și nici bucuria de a trăi. Stă împotriva celui care i-a trădat încrederea de copil nevinovat, din principiu. Nu am văzut duh de răzbunare ci de dreptate, nu ură ci dezamăgire, nu incoerență ci credibilitate.

Din nefericire, în comunitatea noastră cerem victimelor dovezi pe care nu au cum să le aducă, sau le cerem o tăcere care le condamnă la depresie. Comentatorul Mihail a scris câteva rânduri sclipitoare cu privire la argumentul unora că nu sunt martori ci doar acuzatori:

…vreau să fac o precizare “de specialitate”: când într-o cauză  cu mai multe victime ale aceleiași infracțiuni și cu un singur autor, depoziția fiecărei victime se constituie în “marturie” pentru celelalte victime. În “penal”, victima depune plângerea dar este interogată și  în calitate de martor. Motivația este de a determina dacă are legatură cu cauza, are legătură cu fapta, are legătură cu făptuitorul, poate indica amănunte utile pentru celelalte victime și, nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere  că nu ai voie să lași neexploatat nici un aspect fie circumstanță agravantă, fie circumstanță atenuantă. Pâna la faza de judecată, investigatorii-anchetatorii au obligația să administreze  toate probele ce pot fi identificate, fie pro, fie contra, victimă sau făptuitor. Deci când se spune ca nu sunt martori și avem 6-7 victime, este greșit să se afirme că nu sunt martori.

Da, și prădătorii și victimele sunt luptători periculoși. Dar în vreme ce prădătorul este un pericol pentru viitoarele victime, victima îi este lui un pericol: acela de a-l da pe față și de a-i stopa aventura!

UPDATE: Declarația  Rev. dr. Robert Crick, Church of God International [Pentecostal] AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

32 răspunsuri sa “DOUĂ CATEGORII DE OAMENI… PERICULOȘI”

 1. Frate Ionescu,
  Dumneavoastra vorbiti aici despre doua categorii extrem de periculoase. Cartea Proverbelor, vorbeste despre „trei lucrui mai presus de…” (Ba chiar patru, constatam din citirea versetelor de referinta !)
  Proverbe 30:18-20:
  „Trei lucruri sunt mai presus de puterile mele şi chiar patru pe care nu le pot pricepe:
  (1) urma vulturului pe cer, (2) urma şarpelui pe stâncă, (3) urma corăbiei în mijlocul mării (4) şi urma omului la o fată.
  Tot aşa este şi calea femeii preacurve: ea mănâncă şi se şterge la gură, şi apoi zice: „N-am făcut nimic rău.” –

  Sistematizand analitic textul, constatam:

  A. Daca nu putem sa „depistam” (intrucat „este peste puterile noastre”):
  – urma vulturului pe cer;
  – urma sarpelui pe stanca;
  – urma corabiei in mijlocul marii;

  B. Comparativ, nici „urma barbatului (omului) la o fata” nu se „depisteaza” (usor). Doar in timp, dupa ce lasa in psihicul fetei, traume, cutume, sechele ireversibile care la un moment dat denunta acea urma invizibila din trecut !

  C. Acea „urma invizibila” in trecut dar care urmareste infractorul din trecut prin prezent spre viitor, si este comparata cu o compartare preacurva. (versetul 20)

  Frate cristian, oare cate zile va mai „supravietui” acel pastor in bisrica pe care o pastoreste, daca ar obisnui sa-si inceapa predica cu „Suflete preacurvare !” (Iacov 4:4), in loc de „Scumpi frati si surori” ?

 2. Frate Cristian Ionescu,
  Trebuie sa recunosc ca nu v-am citit cam de mult blogul. Azi am intrat si am citit mai multe subiecte si mi-am permis chiar sa comentez la cateva, nu stiu daca le veti accepta. Indiferent de decizia care o veti lua sper ca macar acest apel si provocare pe care le pun in fatza dvs sa-mi fie acceptate si luate in considerare.
  Citind subiectul acesta „DOUĂ CATEGORII DE OAMENI… PERICULOȘI” mi-am dat seama ca si eu personal, care sunt o victima la randul meu pot fi considerat un om periculos datorita expounerilor mele excesive prin care incerc si inca n-am reusit sa-mi gasesc raspunsul si rezolvarea problemei care m-a pus pe mapa mondiala.
  Va rog frumos in numele Domnului al carui slujitor cred ca sunteti, faceti-va putin timp si dati-mi ocazia sa ma vad prin ochii dvs. Pentru a raspunde multelor intrebari care s-ar putea pune in dreptul meu am incercat in repetate randuri sa ma expun la o expertiza publica, expertiza din care sa iasa in evidenta: Sunt eu un om normal, nebun sau periculos.
  De dragul adevarului prefer sa fiu catalogat atat periculos cat si nebun pentru ca am observat ca poate mai mult de 95% din oamenii si fratii mei crestini considerati buni/normali vad ca nu le pasa si nu schiteaza nici un gest la strigatele mele repetate prin care vreau sa atrag atentia la ceea ce se intampla in Sfanta Sfintelor si cine sunt cei pe care cei multi ii cred reprezentantii Bisericii crestine si ai lui Dumnezeu pe pamanat. (…)
  Cititi va rog durerea mea si faceti-ma sa inteleg ce vedeti in/la mine!.
  Am mai incercat un suspus dar nu are raspuns (…)
  Astept raspunsul dvs aici pe blogul care va apartine,
  Strajerul Pettrusu – Melbourne – Australia

  • Dragă Străjerul,

   Nu vă consider nici nebun și nici periculos în sensul morbid al cuvântului. Problema este că o victimă poate ajunge să se comporte deplasat – făcându-și sieși rău – atunci când nu i se face dreptate:
   1. Apelează la oameni care nu îi pot ajuta cu nimic și atunci când aceștia nu se implică în doleanțele lor, devin ținta lor vindicativă. Nu, nu toată lumea este responsabilă de o nedreptate și nu toată lumea este obligată să intervină în favoarea unei victime. Victima trebuie să aibă acest discernământ. Nu vor să se bage, lasă-i în pace, ce vei face, te vei lua la harță cu toată lumea?…
   2. Un al doilea pericol este atunci când victima devine un fel de vigilante al tuturor victimelor, încercând să demaște și să înfiereze cât mai mulți oameni corupți. În a face acest lucru se ia după orice zvon și orice acuzație fondată sau nefondată. După cum bine știți nu tot ce zboară se mănâncă. Prin asocierea cu alți oameni care au frustrările lor, o victimă își poate discredita propria cauză.
   3. Tonul pe care îl folosește o victimă este o altă problemă. El poate da impresia unei dorințe de răzbunare. Aceasta îi va face rău psihic și spiritual și nici nu va câștiga simpatia cuiva deoarece dă senzația unui scop sau interes meschin.
   4. Momentul ieșirii în scenă cu niște acuzații este iar foarte important. De exemplu, eu nu m-am pronunțat deschis decât atunci când acest caz a fost preluat public de autorități și de conducerea instituției religioase aferente. Nu ne putem pronunța înainte de vreme. Trebuie așteptat ca procesul să își urmeze cursul.
   5. Referitor la acuzații: să fim atenți cărora le dăm curs. Chestiuni de genul ce mașină conduce cineva, ce casă are cineva, dacă și-a obținut un loan modification, dacă și ce salariu are etc., sunt lucruri subiective care nu reprezintă neapărat calitatea caracterului cuiva și nici nu dovedește neapărat lipsa de integritate. Nu înseamnă că subiectele în sine nu ar trebui tratate, dar ca să facem din ele (cu poze și publicații gen tabloid) steag împotriva cuiva anumit, nu merge. Personal nu am condus niciodată mașini foarte scumpe și nici nu locuiesc într-o vilă (cei care mi-au fotografiat casa și au publicat-o la un moment dat ca atare și-au dat seama și au retras foto 🙂 ). Am angajat o companie pentru a mă ajuta cu rata de interes la mortgage, ceea ce au făcut și sunt la zi cu absolut totul. Dar, în cadrul acestui proces de negocieri (pe care l-a susținut compania de experți, nu eu personal) a trebuit să plătesc în fiecare lună un mortgage de probă, iar ca procedură, casa a fost listată pentru o scurtă perioadă ca foreclosure. În urma negocierilor am semnat un nou contract cu banca, am obținut o nouă rată de interes, sunt la zi cu absolut tot și nu a fost niciun compromis etic sau de altă natură. Ei, faptul că unii au apărut cu tot felul de acuzații prostești pe internet nu a făcut altceva decât să se discrediteze pe ei înșiși și propriile lor cauze. Oamenii sunt inteligenți și știu ce să muște și ce nu.
   6. Continuând de la ultimul punct, un mare pericol pentru o victimă este să se asocieze gratuit cu orice victimă. Nu toți cei care strigă ”au!” sunt victime. La un moment dat, amestecătura este așa de mare încât nu mai crezi pe nimeni. Aici, adevăratele victime trebuie să fie foarte atente cu cine se asociază.
   7. În fine, există trei recursuri atunci când ești nedreptățit: Biserica, Legea și Dumnezeu. În cele din urmă, dacă niciunul dintre forurile de pe pământ nu îți face dreptate rămâne Dumnezeu care face întotdeauna dreptate! Chiar dacă ați ieșit pe internet cu doleanțele dvs. nu puteți să vă continuați viața într-o permanentă frustrare și spirit de victimă. Cea mai mare problemă a unei victime este atunci când se obișnuiește cu rolul și nu-l mai lasă. Eu cred că trebuie să-L lăsăm pe Domnul să ne vindece și să mergem înainte. A rămâne blocat la statutul de victimă după epuizarea tuturor resorturilor disponibile este o tragedie. Victima își va irosi viața fără rost.

   V-am răspuns cu drag și sinceritate!

   • V-au fotografiat casa? 🙂 Numai exteriorul? Ati scapat totusi usor, mai ales avand in vedere statura dumneavoastra. Ganditi-va ca puteau sa intre si in interior, sa va vada sofele, vesela, tablourile, cartile..Sa va urmareasca la restaurant, sa socoteasca cati copii africani se puteau hrani cu lunch-ul dumneavoastra. Eh, mai aveti pana o sa va masoare costumul, sa vi-l evalueze, sa va numere cravatele, sa va compare imbracamintea, freza si masina cu a apostolilor, sa va stabileasca gradul de smerenie, mandrie si…masonic, etc. Salariul inca n-au reusit sa-l termine de numarat? 🙂 Ma mir, am crezut ca-s mai iuti.. prea multa treaba oricum nu au, tot timpul din lume e al lor, pana si mintea li-i odihnita. Frate Ionescu, va spun, ati scapat usor. Dar sa nu va bucurati prea devreme. Ma repet, altceva n-au de facut 😉

   • Doru D. Ilioi, e amuzant ce spuneti insa trecand la putina seriozitate acum, adevarul adevarat e ca foarte putini dintre pastorii romani in America mai traiesc in simplitate iar de unii din Romania deja se stie bine. Nu zic ca pastorii sa nu fie rasplatiti cu un salariu decent dar nici unul extravagant cum de fapt se intampla! Si credeti-ma nu este vorba de exagerare!

   • Frate Ionescu,Frate Doru eu personal nu vad rostul zambetelor legate de starea materiala si felul in care va administrati finantele.Aduceti-va aminte ca pentru noi muritorii de rand sunteti persoane publce platiti din bani „publici” si transparenta dumneavoastra nu ar face decat sa ajute lucrari pe care o faceti.
    As fi curios pe cand ne pregatiti o postare pe aceasta tema.Lacomia (desi mai greu de dovedit) nu este mai putin vinovata decat celelalte pacate.

    Multa pace

    • Frate descumpanit,
     Așa se întâmplă atunci când „cinstiții” lumii nimeresc cu „ilicitul” la casele săracilor. Ar fi cu adevărat ceva serios dacă ar ști pe ce străzi să caute.
     Altfel, se fac de râs…

   • Frate Doru, sunt surprins de claritatea si obiectivitatea problemelor postate legat de „interesul” multora pentru comunitea crestina evanghelica..Si te rog sa ma lasi sa adaug la comentariul tau:
    – numai legatii la ochi ca si Samson pot invirti la risnita lumii chiar daca pe aceasta ei o „instaleaza” in comunitatea crestina si cred ca cea mai puternica marturisire o depune fratele NOC. daca citesti postarea.
    -cred ca numai dragostea nemarginita a lui Dumnezeu face ca sa nu ne dea pamint si paie indeajuns pentru a nu avea timp sa clevetim, sa birfim, sa tinem evidente egoiste, sa ne preocupam de paiele altora in loc sa vedem birnele noastre.Chiar daca a fost faraon, a stiut bine ce a stiut, numai ca ce nu a stiut a fost ca poporul acela era poporul Domnului. O atentionare duhovniceasca.
    Foarte obiectiva si limpede „analiza”ta, de-ar fi sa fie de invatatura pentru cei cu asemenea apucaturi.
    Fii binecuvintat frate Doru, tu si casa ta.

   • In comentariul meu de mai sus NU ma refeream la fr. Ionescu bineinteles!!

   • @ Marie Anne si fratele descumpanitu. Aveti dreptate, e adevarat ca lacomia si opulenta n-ar trebui sa-i caracterizeze pe crestini, daramite pe pastori. Pe de alta parte asta-ti vine, sa zambesti, cand vezi „securitatea” frateasca scotocind case si vieti in cautarea a ceea ce nu exista. Ca baietii cu ochi albastri odinioara 🙂 Si cand gasesc cate ceva, ca de exemplu o haina mai buna pe care o pastrezi pentru Duminica la Casa Domnului, sau o rata bancara mai joasa cu care te-a ajutat Domnul sa supravietuiesti, atunci fug cu „probele” la procurori :).
    @ fratele Mihail. Va multumesc. Multe bucurii sa va dea Domnul si dumneavoastra.

   • @Doru Ilioi:
    Deci cu lacomia si opulenta sintem de acord. De asemenea sint total impotriva ca ‘securitatea’ frateasca ( cum o numiti ) sa spioneze pastorii!
    Spionand pe pastori cu gelozie este lacomie si nu isi are locul printre crestini. Daca un pastor este un bun administrator al salariului sau, dimpotriva acest lucru ar trebui sa-i faca fericiti pe membrii bisericii si nu gelosi.
    Acestea fiind spuse, unii pastori aduc aceasta suspiciune asupra lor insisi. Pastorii pot avea un salariu care sa fie cunoscut public. Un exemplu concret: la noi aici salariul pastorului nostru e afisat pe holul bisericii si stiu ca si alte biserici o face. De asemenea, un alt aspect cu care poate nu sinteti familiar este ca turmele ( adica membrii bisericilor ) de obicei au neamuri si prieteni imprastiati prin multe biserici romane si vrand nevrand cu intentie sau fara intentie, chestiile astea se stiu si se discuta. 🙂
    God bless.

 3. Referitor la procesul de recalculare a ratei la casa fratelui Ionescu,vreau sa sustin acest adevar deoarece si noi am apelat la aceiasi companie de intermediere si bineinteles ca am trecut prin acelasi proces.Da fratele Ionescu ne-a ajutat foarte mult si de altfel a invitat cativa din reprezentantii companiei la Elim Chicago,oferind posibilitatea multor familii sa incerce acest proces legal de „LOAN MODIFICATION”.

 4. In paralel ,doresc si eu vin sa-i raspund fratelui Pettrusu si nedumeririlor lui !. Ipostazele de „pacaleala”,.de „tras in piept”,”de turnatorie” ,de „vanzare iudaica”, de santaj ,abuz de incredere si manipulare emotiva ,le-am simtit si eu pe viu , in ipostaze si evenimente demne de paginile Istoriei( „crestinismului”) Romaniei ! . Le-am platit cu ani grei de inchisoare in celule lipsite de soare, reci si umede ,cu batai pana la lesin, legat cu lanturi la picioare . Alteori ,cel ce ma lovea zambind ,mi-a spus : ‘Vezi ca Dumnezeul tau, la care te rogi sa te ajute ,este si orb, si surd !”. Dar iata cum , in timpul stabilit de El, Atotputernicul Dumnezeu ,limpezeste, vede si aude totul si la timpul stabilit de El ,Dreptatea Lui va triumfa !.Iar noi ,cum crezi ca putem sa ne recupeream aceste „pierderi „???!! Iti spun cum : Considerandu-le un MARE CASTIG !. God bless you

 5. . . . suntem cu totii un pachet de emotii si prejudecati !.Atunci cand suntem victimizati, luptam din rasputeri sa aratam oamenilor din jur esecul,cazul si siutatia noastra, in speranta ca ei ne vor ajuta sa iesim din impas !. Ca ei , simpatizand cu noi,trecand de partea noastra ,ne vor ajuta in ver-un fel sa iesim din impas !Ce greseala derutanta ! !. Uitam atat de repede cat de Maret si de Puternic este Dumnezeu Tatal si nesocotim, micsoram si neglijam „ratacitori , cu ochii tulburi” scopul si misiunea Mantuitorului pe Pamant : http://www.youtube.com/watch?v=LMGVFW9lFzU

 6. Daca ne-am comporta mai multi ca acei oameni „periculosi” totul ar fi mult mai bine in lumea asta.

  • *NOC* Fii binecuvantat fratele meu*
   ************************************
   *Am o slabiciune la citirea mesalelor tale, pt ca imi plac, dar aici in acest din urma mesaj as vrea sa privesti putin prin ochii mei.

   *In cazul Istoriei prin care ai trecut nu se mai poate face nimic decat scrie despre ea. Au fost vremuri cand nu se putea face decat suferi, indura, prigoana si suferinta. Cei care ti-au pricinuit suferintele nu aveau nimic de-a face cu Dumnezeu.

   *Cazul meu este cu totul altul, actual in prezent, ongoing si de neaparata urgentza in dezvaluirea si deconspirarea lui.. Cei care mi-au cauzat durerea suferinta si pagubele materiale, morale si spirituale sunt insasi reprezentantii cei mai de seama ai lui Dumnezeu instalati despotic in fruntea bisericilor noastre.

   *Eu nu sunt intrun impas si nu strig la totii fratii mei pentru a ma ajuta pe mine ci pentru a se ajuta pe ei, familiile lor si fratii lor de credinta sa nu ajunga unde am ajuns eu.

   *Strajerii le dau lor ajutor, ajutor care se reflecta prin deconspirarea faptelor, coordonatelor, pozitiilor si identitatile calului trojan infiltrat in Sfanta Sfintelor.

   Deci situatia sta cu totul altfel privita prin ochii mei.

   GBY,
   Your Bro Pett

 7. Brother Cristian Ionescu,

  Raspunsul dvs il consider un raspuns tehnic. Incorporarea cazului dvs in raspuns la fel il inteleg tot tehnic, favorabil celor vizati de mine. Desigur ca fiecare avem dreptul la opinie – va respect opinia desi nu sunt de acord cu ea pt/ca nu v-ati dat jos de pe (,,,) iar de ranile cazutului intre talharii (,,,) nici ca va pasa.

  Secretul insistentei mele sta in pilda Samariteanului Milos. Prin raspunsul dvs tehnic ati trecut pe alaturi.
  Un adevarat pastor isi apara oile cu riscul vietii. Azi cei mai multi zisi pastori stau la masa cu lupii si isi vand oile intre ei. Nu va consider unul dintre acestia pt/ca ati demonstrat ca stiti sa luptati cu lupii, problema este ca n-ati iesit inca din coliba si (,,,).

  Voi revenii, v-am raspuns de pe mobil.

  • Frate Pettrusu,
   Dimpotrivă, nu v-am răspuns tehnic ci… de la suflet. Desigur, fără rațiune, sentimentele ajută doar până la un punct.
   Pe undeva bănuiam că nu veți fi mulțumit. Am introdus cazul meu deoarece am observat că v-ați cam asociat cu unii care sunt obsedați cu el și v-am dat un pic de semnal de ce nu am mai multă simpatie pentru cazul dvs.
   Vedeți dvs., ”cazul” meu îl cunosc foarte bine și este neavenit. Cazul dvs. nu-l cunosc foarte bine. Dar, dacă în loc să vă vedeți de situația dvs. sunteți interesat și solidar și cu alții care se ocupă cu noroi, atunci ce așteptați…
   Nu, răspunsul meu nu a fost tehnic ci plin de înțelegere. V-am dat niște sfaturi foarte bune, v-ar face bine să le urmați: sunt untdelemn și vin. Să știți că de obicei răspunsurile mele sunt telegrafice, nu am timp de conversații foarte lungi după cum cred că veți înțelege. Am făcut o excepție de care sper să nu-mi pară rău…

   • Ok, brother Cristian Ionescu,

    Sa va spun sincer imi sunteti simpatic, nu vreau sa va cumpar si nici sa va laud. Aveti mai multe bune decat mai putin bune, dar la cele mai putin bune v-am fost alaturi si v-am ajutat atunci cand toti improscau cu pietre si noroi in dvs. Nu prea v-am stat pe aproape multa vreme pentru ca am simtit ca nu m-ati prea agreat. Stiam ca aveti cativa lupi prieteni in care eu loveam mereu sa-si dea masca jos si acest gard ne despartea.

    Am inteles perfect cazul cu casa si lonul dvs inainte de al explica, desi v-a luat cam mult timp pana ati iesit public cu raspunsul la acele acuzatii. Celelalte asocieri cu cazul lupului mascat nu le-am luat ca pozitive dar nici nu vi le-am putut imputa. Deci nu m-am asociat niciodata din cate imi amintesc, sper sa nu gresesc si daca gresesc puneti-mi in fatza asocierea mea cu cineva care v-a acostat, acuzat sau calomniat. Cu acestea fiind spuse cazul dvs este mionor si foarte nesemnificativ fata de cazul meu. Nu l-am considerat oportun pentru ca asocierea cazului dvs cu al meu disculpa oarecum carul/grupului de lupi corupti din varful CCPR.

    Acum va rog sa va priviti putin prin ochii mei, ochi care inca va apreciaza, stimeaza si iubesc. Trebuie sa-mi descarc inima si abia apoi voi revenii si voi raspunde la NOC cu privire la celelalte puncte.

    1.) Am apreciat mult de tot initiativa de la conventia din 2010. Dvs ati fost (cred) sincer dar cati au mai fost ca dvs. Poate PL care a demonstrat curaj si perseverenta. Amandoi ati fost apoi inconjurati, descreditati si bulversati printr-o campanie mascata prin care lupii din sutane, colegii ai dvs si extensiile lor din virful carului corrupt v-au sapat gropile ca sa va ingroape. PL daca nu era vigilent era a doua mare victima dupa DLI. Acum spuneti-ne de ce ati iesit din lupta si nu v-ati continuat proectul care l-ati inceput atunci la acea Conventie.
    Vedeti!, daca perseverati si faceati ca mine, dupa o perioada de un an, doi, trei, zece, puteati astepta ca sa fim convinsi ca ati fost serios in acel demers si ca va doare sincer faptul ca turmelor crestine le sunt manipulate si violate drepturile, viatza, credintza si familia. Ati oprit motoarele si v-ati retras in coliba. Aici nu semanati deloc cu un strajer sau pastor adevarat.

    2. In calitatea dvs de lider spiritual, pastor al unei mari biserici romano/americane m-am asteptat pana acum sa vad ca va doare de nedreptatile facute si ingaduite de carului de coprupti cu care aveti sau nu prea aveti legaturi. Vedeti!: raspuns dvs a fost „tehnic” datorita faptului ca mi-ati raspuns in doi peri!. Adica nu m-ati facut nebun, nici chiar periculos asa pe sleau ci mi-ati spus ca ar fi bine sa va ascult sfatul si sa ma opresc, ca ajunge o bata la un car de corupti. Sa nu mai dau cu bata in balta sa-i stropesc pe toti. Va pasa mai mult de carul coruptilor si de lupii din sutane decat de victimele care striga dispertate. Mai mult le spuneti sa mai taca din gura. V-ati pus vre-o data in papucii lor, dar in chemarea si slujba care le-a fost incredintata.

    – Cate cuvinte le-ati spus celor care au cauzat ranile, prejudiciile morale, spirituale, etc. Nici unul. Tehnic, nu va interesaza. Nimic mai rau si mai daunator bisericilor noastre. Pastori carora nu le pasa de trupul lui Christos, il lasa la buna voie a lupilor sa-l muste, sfasie si sa-l rastigneasca iar pe crucea coruptiei, ca este mai bun confortul si o imagine nesifonata decat adevarata lupta a credinciosilor autentici ai lui Christos.

    Acum vreau sa va spun de ce nu pot sa ma opresc din demersurile mele si nu ma voi oprii pana cand problema care mi-a fost incredintata se va rezolva. Dumnezeu ne ingaduie in probleme, cuptoare si incercari pentru ca are un scop si o lucrare cu fiecare din noi. Eu mi-am inteles scopul si chemarea si din victima am ajuns sa fiu strajer. Poate ca ironic, nu veti musca strejaria dar asta fac eu acum. Odata ce am studiat in detaliu coordonatele si identitatile carului de lupi/corrupti sunt obligat sa le transmit turmelor crestine. Este o obligatie. Dvs in dreptul dvs o considerati optiune si de aceea v-ati oprit. Veti spune ca nu, ca continuati pe alte cai, dar daca actiunea a fost publica si dvs nu recurgeti public la dezarmarea lupilor veti ramane intre ei.

    As vrea sa intelegeti ca la mine nu este paguba financiara prejudiciu principal pentru care ma lupt. Prejudiciu cel mare este faptul ca mi-am pierdut – sora, cumnatul si cei opt copii al lor in tabara filistenilor & madianitilor. Eu am cauzat intrarea lor in tabara dusmana prin faptul ca le-am pus valori in mana, valori care i-au orbit si nu mai vad drumul spre lumina, dreptate si adevar. Eu am datoria sa-i salvez din starea in care sunt prin perseverenta adevarului pus in fatza ochilor lor si a celor care i-au ajutat sa faca ceea ce au facut. Ei au fost rasplatiti prin promovari pastorale in loc sa fie indemnati sa-si faca pace si curatenie in familie.

    Chiar nu aveti nici un cuvant pentru astfel de oameni?.
    Cum vreti atrunci sa se opreasca din drumul lor si sa recunoasca ca sunt bolnavi/corupti si vanduti unor interese straine daca nimeni nu are curajul sa le puna in fatza oglinda faptelor lor!!!.

    Faptul ca expun si pun in lumina mereu carul coruptilor din virful CCPR, este datorita faptului ca ei poarta vina cea mai mare. Ei le-au sfintit ingineriile financiare si si-au insusit banii mei, bani promisi saracilor si celor lipsiti.
    Broither Cristian Ionescu am vrut de mai multe ori sa renuntz si sa fac ceea ce mi-ati sugerat dvs, dar de fiecare data Stapanul m-a cercetat, incurajat si reactivat. Eu voia Lui vreau sa o fac nu a oamenilor. Nu urmaresc nume, renume, bani si faima ci urmaresc sa spun lucrurilor pe nume, adevarului adevar, porcului porc, si mascatilor ipocriti, etc,. Cineva trebuie sa faca si aceasta slujba chiar daca lupii ne-au spalat creerii ca nu-i voie sa judecam, ca vom fi judecati. Sa nu facem numele Domnului de rusine. Oare cine face numele Dumnului si a Bisericii lui Christos de rusine, cei ce expun adevarul si faptele lor, sau cei care le fac, musamalizeaza si ascund.

    Doamne trezeste-ne si da-ne lumina,
    Strajerul Pettrusu – Melbourne * Australia

    • În 2010 am făcut ceea ce trebuia să facem. După cum știți, accesul la dosare este în prezent blocat, sau așa cred. Am considerat că este nevoie de o declarație publică. Cine a mințit va plăti, dacă nu aici în veșnicie.
     Pe de altă parte, cauza anti-colaboraționismului a devenit un pretext pentru promovarea altor agende cu care nu vreau să am nimic de-a face. Acesta a fost un motiv pentru care m-am îndepărtat. Mai mult, la câteva zile după semnarea declarației de la Atlanta, câțiva dintre păstorii semnatari au început să-și exprime anumite rezerve și îndoieli. Aceasta este o luptă pe care eu nu am timp, resurse și energie să o port singur sau cu un număr foarte mic de asociați.
     Mai ales că (deocamdată) nu a mai apărut nimic…

 8. Frate draga!, Cristian Ionescu,

  Si Ilie a crezut ca a ramas singur dar Dumnezeu mai avea sapte mii. Ar trebuii sa vedeti ceea ce vedea Elisei nu Ghehazii. Trebuie cativa lideri puternici sa ceara bisericilor sa se trezeasca la realitate. Nu mai trebuie strigat la lupi ci la turmele crestine sa se trezeasca si sa faca deosebire intre oaie si lup.

  Lupii lucreaza in haite. Oile sunt foarte naive si usor de manipulat, de aceea trebuie pastori adevarati, pastori care vor fi ascultati, ajutati si sustinuti pentru a scoate turmele din ghiarele lupilor.

  Unde esti Ghedeoane?,
  Trezeste-te si alunga filistenii!!!

  • ..nu se poate face nimic …drepturile omului nu i mai permit lui Ilie sa junghie 400 de nenorociti…

  • ..pe V.C. l au invins…m as bucura enorm daca proiectul R.M. ar merge pina la capat dar se pare ca i s a pus capat … eu personal sint sceptic si suparat pe Dumnezeu…

  • Domnule Petru Rusu, am avut rabdarea de a citi documentul cu titlul Justitia postat pe una din legaturi pana la pagina 4 din cele 31… Dupa nu am mai avut-o. Este trist si devine tragic… In locul dumneavoastra eu nu as fi facut destul de multe din greselile pe care le-ati facut:
   1) Si rudele gresesc. Este un proverb: Gireaza pe cineva (inclusiv frate,sora) doar atat cat poti pierde fara sa iti para rau!!!
   2) Un lucru va apartine cu adevarat atat timp cat este in administrarea dumneavoastra… Cum puteati sa administrati o firma in Romania fiind in Australia? Era evident pentru oricine ca cei care erau in Romania erau adevaratii patroni, dumneavoastra doar figurant.

   Ati avut mult prea multa incredere in oameni…

   In situatia in care va aflati acum practic cel mai bun lucru este „o pace stramba” din partea dumneavoastra: adica sa renuntati la tot si sa va vedeti de treaba. Cauza dumneavoastra va fi preluata de Dumnezeu si se va face dreptate pana la ultima vorba nefolositoare rostita, la timpul hotarat de El prin mijloacele pe care El le va considera ca fiind cel mai eficiente. Si va pot garanta ca are o mana infiorator de grea… Doar ca actioneaza atunci cand socoteste El ca a venit timpul…

   Alternativa este ca oricum lucrurile tot asa vor merge dar va veti pierde si pe dumneavoastra datorita resentimentelor… Nu veti avea nici pace si nici liniste. Nu este nevoie sa imi spuneti ca ce va cer este greu dar in situatia dumneavoastra este SINGURA cale de iesire. Dumnezeu nu este proprietatea unui cult. Puteti iesi. De fapt este bine sa fiti de partea baricadei unde este Dumnezeu. Si Dumnezeu este drept asa ca daca un grup de oameni sunt nedrepti, Dumnezeu oricum pleaca de acolo (!). Indiferent cat de mult ar fi chemat daca nu este dreptate El nu vine! Asa ca puteti parasi fara frica de consecinte un grup de oameni care in ciuda faptului ca se declara slujitori ai lui Dumnezeu nu traiesc potrivit Legilor Lui pentru ca El nu le gireaza nedreptatile.

   Personal mai cunosc oameni care si-au pierdut mintile si bani si sanatatea prin tribunale si nu au rezolvat nimic…

 9. Marie Anne „Nu zic ca pastorii sa nu fie rasplatiti cu un salariu decent dar nici unul extravagant cum de fapt se intampla!” Ce inseamna pentru tine exagerat si de unde sti tu ce, cum si cat e platit fiecare pastor?
  De exemplu un CFO la o companie de 600 / 700 de persoane are un salariu de 500 – 1 million de dollari pe an. Nu cred ca nici un pastor penticostal roman ia un salariu de genul acesta si eu cred ca daca e un lucru mare sa fi raspunzator de investitiile unei company, e un lucru si mai mare sa fi raspunzator de hrana cu care iti hranesti turma si de sufletele oamenilor.

  • Ann,ti-as recomanda mai multa grija in comentarii.Ce ne facem daca uni o sa ia de bune astfel de sugestii|?Si apoi tocmai asta e problema noi nu avem nevoie de CFOsau CEO in biserici.Primul papa nu accepta sa fie numit altfel decat „slujitorul slujitorilor lui Dumnezeu.
   Sigur si pastorii au familii si trebuie sa se ingrijeasca de ele de aceea in sistemul institutional pe care il avem bisericile sunt datoare sa plateasca un salariu.Parerea mea este ca media salariului din biserica ar fi corecta pentru plata pastorului.Mentionez,un adevarat pastor nu face slujba functie de salariul pe care il primeste>

 10. Va faceti de lucru (…)
  ________________________________________
  Dacă publicam comentariul dvs. chiar îmi făceam de lucru… 🙂

 11. Ann, te intreb si eu: dar tu cunosti cum si cat e platit fiecare pastor?

  Personal cred ca ar fi foarte greu sa gasesti un CFO al unei companii cu numai 600 de angajati care sa faca 1 milion pe an, dar acela e un alt topic! 🙂
  Nu ar trebui sa se faca comparatii intre salariul unui pastor si alte cariere.

  In comentariul scurt de mai sus vroiam mai mult sa pun accentul pe trairea in simplitate a unor pastori si netrairea in simplitate a altora.
  Voi incerca sa explic mai bine, cel putin sper.

  Cred ca amandoua sintem de acord ca a avea slujba de pastor este o raspundere extrem de mare in primul rand in fata lui Dumnezeu si apoi catre cei pe care-i pastoreste.
  In primul rand o persoana ar trebui sa devina pastor deoarece:
  1. are chemarea pe inima lui ca sa-l serveasca pe Dumnezeu in acest rol
  2. are dorinta sa invete si pe altii Cuvantul lui Dumnezeu si sa-i ajute pe altii sa creasca…

  In al doilea rand o persoana care devine pastor ar trebui sa doreasca munca si sa o aplice.
  Nu ar trebui niciodata ca cineva sa devina pastor din simplul fapt ca el ar crede ca e un mod de a avea o viata buna, de a-si insusi un salariu mare.

  Cum am spus agreez penru un salariu decent pentru ei. Compensatia unui pastor ar trebui sa creasca in mod rezonabil pana la un nivel de confort rezonabil. Cu alte cuvinte, nu mi-as dori ca pastorul meu sa fie ingrijorat de modul in care sa-si hraneasca famlia. Biserica are datoria si trebuie sa-i ofere painea de zi cu zi ( sper sa fiu inteleasa ).

  Tu spui „e un lucru si mai mare sa fi raspunzator de hrana cu care iti hranesti turma si de sufletele oamenilor”.
  Ai dreptate, dar este numai MAI MARE deoarece este o slujba PENTRU Dumnezeu. Prin urmare este responsabilitate in fata lui Dumnezeu, si pastorul face aceasta cu scopul de a primi o rasplata de la Dumnezeu.
  Un pastor care crede ca ar trebui sa fie compensat ca un CFO, as sugera ca urmareste doar o rasplata in aceasta viata si are probabil riscul de a avea o rasplata doar in aceasta viata! Mergand putin mai departe, as intreba daca un pastor lucreaza doar pentru bogatiile sale ( vorbesc de bogatii, nu in a supravietui sau chiar confort ), atunci ce exemplu e el turmei sale.

  In opinia mea o biserica nu ar trebui sa mareasca continuu o compensatie odata cu ridicarea numarului membrilor pentru ca atunci se va ajunge ca pastorii sa fie ingrijorati doar de numere si nu de a pastori turma.

  Concluzie: sint pastori demni de a se numi pastori si sint pastori mai putin demni de numele pe care il au.
  God bless.

 12. (…)
  ____________________________
  M-am bucurat de mesajul dumneavoastră. Nu am știut aceste lucruri. Nu îl pot publica din motive pe care cred că vi le închipuiți. Mulțumesc.

 13. (…)
  ––––––––
  Stați liniștit!
  Eu răspund politicos la aprecieri.
  Cât privește o confruntare cu … nu aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: