POATE ATEISMUL SĂ ÎNLOCUIASCĂ RELIGIA?

Din capul locului, ferească Dumnezeu! Totuși, există cercetători care spun că religia este opiul maselor (cum spunea Marx) și are trecere doar în țările subdezvoltate. În țările moderne sunt din ce în ce mai mulți atei (Suedia – 64%, Danemarca – 48%, Franța – 44%, Germania – 42%) în vreme ce în țările la sud de Sahara, doar 1%. În America, numărul ateilor aproape s-a dublat din 2001, de la 900,000 la 1,6 milioane.

Motivul pentru care credința ar pierde teren ține de progresul științei, prosperitatea materială și disponibilitatea distracțiilor. Eu cred că mai degrabă ține de păcat și dorința de a elimina orice inhibiție în calea nelegiuirii. Dacă religia depinde de credința în ceea ce nu se poate dovedi, atunci ateismul ESTE un fel de religie. Este adevărat, dezbaterea este mai mult de ordin… tehnic, legată de terminologie. Domnul Isus se întreba (retoric) dacă ”va găsi credință pe pământ” la revenirea Sa. Despre credincioși tot Domnul spune că ”dragostea celor mai mulți se va răci… din pricina fărădelegii”! Ateismul este doar un pretext de a ignora poruncile lui Dumnezeu împotriva păcatului. Practic, necredința ia locul credinței. Nu că nu ar trebui să recunoaștem o realitate incontestabilă și profețită de Domnul. Dar se merită să luptăm împotriva ei.

Articolele următoare sunt în limba engleză, AICI, AICI, AICI și AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “POATE ATEISMUL SĂ ÎNLOCUIASCĂ RELIGIA?”

 1. Dar ce zice Scriptura ?

  Psalmul 14:1-7: „Ne bunul zice in inima lui: „Nu este Dumnezeu !…” (Psalmul 10:4; 53:1; Genesa 6:11-12; Romani 1:18-32; 3:9-18)

  Si toate acestea au inceput cu strecurarea indoielii: „OARE a zis Dumnezeu ? (Genesa 3:1) sau cu : „DACA esti Fiul Lui Dumnezeu…” (Matei 4:3, 6; Luca 23:35,39)

  Dupa indoiala vine apostazia care incepe cu lepadarea de credinta !

  Un proberb romanesc modern, explica „taina” prosperitatii ilicite a celor „5oo” (de romani) unii dintre ei chiar remarcati de FORBES…:
  „TRAIUL BUN SI NESIMTIREA !”
  (In ce conditii se „imbogatesc” romanii in vreme de criza, si cum, este o alta poveste)
  Cert este faptul ca istoria se repeta:
  Deuteronom 32:1-52, din care subliniez versetele 15-18:

  „Israel s-a îngrăşat, şi a asvârlit din picior; -Te-ai îngrăşat, te-ai îngroşat şi te-ai lăţit! Şi a părăsit pe Dumnezeu, Ziditorul lui, A nesocotit Sînca mântuirii lui,
  L-au întărîtat la gelozie prin dumnezei străini, L-au mâniat prin urîciuni;
  Au adus jertfe dracilor, unor idoli care nu Sunt dumnezei, Unor dumnezei pe care nu-i cunoşteau, Dumnezei noi, veniţi de curând, De care nu se temuseră părinţii voştri.
  Ai părăsit Stânca cea care te-a născut, şi ai uitat pe Dumnezeul, care te-a întocmit.”

  Cam asa „s-a nascut” ateismul nascocit si propovaduit de Karl Marx, evreul care a avut de toate !
  Fratele Richard Wurmbrand in caretea sa „Karl Marx si Satan” explica pe larg biografia acestui exponent al ateismului.

 2. Frate Cristian Ionescu. Eu cred că mai des ar trebui crestinilor amintit .Roman 1.v18. despre mînia lui Dumnezeu care se descopere din ceri împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu… cari înăduse adevărul…….! Si zic aceste lucruri pentru ca am fost atenţionat,de ce predic numai despre venirea Domnului Isus, alceva nu mai stiu sa predic. Da auzim zilnic atîta predici in care nu prea este amintit venirea Domnului Isus.
  Daca nu vor uni să audă predici din Apocalipsa cap.22. atuncia se poate predica şi din vechiul testamant. Exemplu. Ieremia 36. v.6-7. Da în Casa Domnului,în ziua postului. trebuie citită la auzul tuturor..
  Poate se vor smeri cu rugăciuni înaintea Domnului,şi se vor întoarce fiecare dela calea sa cea rea. Căci mare este mînia şi urgia,… lui Dumnezeu!!!!!! Aduc aminte cînd eram copil, si pe mine mă deranjau bunicii mei ,cind auzeam în fiecare zi acelasi rugaciuni si cereri ,rugînduse cu atîta dorinţă ca Domnul Isus, să dea putere sa se pregătească,şi chemau înfiecare zi,să vină cît mai curînd şi să o ducă acasă Şi în inima mia au semănat această nădejde vie, ca şi eu să chem,şi sa o doresc, dar pînă vine Domnul Isus, şi sa ma pregătesc, pentru ca să fiu gata pentru aceia zi.. Căci şi eu cred , Sîntem ultima generaţie!

 3. Religia a primit o lovitură mortală în Europa când autorităţile ecleziastice au dat mâna cu autorităţile politice opresoare (multe dintre acestea fiind atee) şi au împilat masele – Franţa nu şi-a mai revenit niciodată în urma acestor experienţe! (Ravi Zacharias).
  În România ateismul a înflorit în mometul în care „religia” a dat mâna cu comuniştii.
  Azi avem de-a face cu un segment mare de nepăsători. Ei se convertesc mai greu ca ateii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: