VREMEA DE DAT CU PIETRE ÎN PASTORI

Sunt de acord că printre cei cărora li se zice pastori… sau păstori sunt și unii care sunt mai degrabă im-postori. Dar nu toți. Eu cred că majoritatea sunt oameni cu frică de Dumnezeu. Totuși, cam toți ne dezamăgesc. Unii ne-au supărat că nu ne-au pus la cântat, recitat sau predicat când am vrut noi, alții pentru că n-au executat pe cine am vrut noi, alții pentru că nu sunt prieteni intimi cu sute de membri majori, nu cunosc al doilea nume al copiilor noștri sau, mai rău, nu au știut să-l pronunțe bine pe primul la binecuvântare. Suntem supărați pe cei mai mulți că pleacă prea des sau că nu îi cheamă nimeni și stau tot timpul pe capul nostru. Dacă sunt prea implicați în toate lucrurile sunt dictatori care vor să controleze totul, dacă delegă responsabilități nu fac nimic, dacă familia lor este foarte activă se bagă peste tot, dacă este retrasă nu își face datoria de primă familie.

Sunt plătiți prea bine, au case prea mari, nu li se înșiră fumul după mașini și se îmbracă elegant. Acum că s-au descoperit și scandaluri monstruoase, toți într-o oală și la fiert! Sau punem mâna pe bolovani. Mai încet vă rugăm!

Prin faptul că se exploatează aceste cazuri de imoralitate și lipsă de integritate în detrimentul tuturor slujitorilor, pastorii care bagă capul în nisip și nu comentează nimic sunt justificați: doar nu le-or da apă la moară celor care le vor pielea! Mi se pare interesant cum imediat ce se aude ceva rău despre un slujitor pătat, corupt, repede sărim la toți: pastorii așa și pastorii pe dincolo!

Ba e de vină sistemul, ba proorocii că nu l-au demascat, ba ceilalți pastori că n-au observat, ba cineva era chiar supărat pe Dumnezeu… de ce, că s-a născut individul? Mă rog, frustrări și iar frustrări!

Voi încheia prin a atrage atenția tot păstorilor, doar noi trebuie să fim cei dintâi în a (ne) da exemplu turmei. Eeeh, și turmei… puțin. O pildă interesantă de Esop:

Se spune că o broască țestoasă l-a rugat pe un vultur să o transporte la noua locuință în schimbul unei răsplătiri pe cinste. Vulturul a luat carapacea între gheare și a început să zboare în direcția arătată. În zbor, a întâlnit un corb care l-a întrebat de ce nu mănâncă broasca, doar e bună la gust. ”Are carapacea prea tare, n-am cum!” se plânse vulturul. ”Aaa, se sparge dacă se lovește de vreo stâncă” îl lămuri corbul. Vulturul a dat drumul țestoasei în dreptul unor stânci ascuțite și într-adevăr carapacea s-a spart. Răpitoarele au avut o masă copioasă…

Morala (1) originală: Nu te bucura când zbori dus de ghearele unui prădător!

Morala (2) mea pentru păstori: Stimați vulturi, nu vă luați după corbi! Vă pierdeți răsplata pentru… câteva înghițituri?

Morala (3) mea pentru biserici: Nu tot ce zboară… te mănâncă! Iar pentru cei cărora le sunt foarte gustoși păstorii: Nu tot ce zboară se mănâncă!

Nu este (și nu va fi niciodată) vremea de dat cu pietre în pastori! Dar nici de izbit cu biserica de pietre!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

29 răspunsuri sa “VREMEA DE DAT CU PIETRE ÎN PASTORI”

 1. Frate Cristian,

  Nu de imunitata la pacat sufere multimea ci de sensibilitate !
  Moise, omul blamat de popor pe parcursul unei istorii de 4o de ani (atat cat poate sluji un pastor in ziua de azi…) dadea un sfat final, plin de intelepciune:

  „Să nu răspândeşti zvonuri neadevărate. Să nu te uneşti cu cel rău, ca să faci o mărturisire mincinoasă pentru el. Să nu te iei după mulţime ca să faci rău; şi la judecată să nu mărturiseşti trecând de partea celor mulţi, ca să abaţi dreptatea.” (Exod 23:1-2)

  Dar cui foloseste ? este prea apetisant subiectul de scandal ! Si, tocmai atunci, se gasesc suficienti „oameni de bine” care, dandu-si cu presupusul, isi si golesc buzunarele de pietre…In capul acelui pastor care trebuie lapidat, fara drept de recurs. Erijati in judecatori prolifici ai scandalului mediatic, ei sunt neprihanitii publici de care vorbea Domnul Isus „felicitandu-i la…”gura-iadului” cu un categorit VAI !

  „Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi sunteti ca mormintele varuite, care pe din afara se arata frumoase, iar pe dinauntru sunt pline de oasele mortilor si de orice fel de necuratenie.
  Tot asa si voi, pe din afara va aratati neprihaniti oamenilor, dar pe dinauntru sunteti plini de fatarnicie si de faradelege.
  Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi ziditi mormintele prorocilor, impodobiti gropile celor neprihaniti si ziceti: „Daca am fi trait noi in zilele parintilor nostri, nu ne-am fi unit cu ei la varsarea sangelui prorocilor.”
  Prin aceasta marturisiti despre voi insiva ca sunteti fiii celor ce au omorat pe proroci.
  Voi, dar, umpleti masura parintilor vostri!
  Serpi, pui de naparci! Cum veti scapa de pedeapsa gheenei?
  De aceea, iata, va trimit proroci, intelepti si carturari. Pe unii din ei ii veti omori si rastigni, pe altii ii veti bate in sinagogile voastre si-i veti prigoni din cetate in cetate;
  ca sa vina asupra voastra tot sangele nevinovat care a fost varsat pe pamant, de la sangele neprihanitului Abel pana la sangele lui Zaharia, fiul lui Barachia, pe care l-ati omorat intre Templu si altar.
  Adevarat va spun ca toate acestea vor veni peste neamul acesta. ” (Matei 23:27-36)

 2. Frate Cristi Ionescu, nu, nu este vremea de dat cu pietre in pastori sau dupa pastori; nu este vremea de umblat dupa scaunele pastorilor; nu este vremea pentru multe lucruri, dar este vremea de cercetare adevarata a pastorilor insusi. Cum in fiecare luna ni se predica la Cina sa ne cercetam in dreptul nostru fiecare, este timpul ca si pastorii sa-si cerceteze activitatea dupa cuvantul lui Dumnezeu si sa aiba puterea sa se retraga daca numai corespund sau numai sunt eficienti pentru Dumnezeu (ca pentru ei insusi se cred eficienti).

  Traim vremuri grele si majoritatea pastorilor si-au pierdut identitatea si scopul biblic al slujbei. Unde sunt pastorii de altadata cu spirit de sacrificiu, care cu durere sa alerge dupa fiecare oaie ratacita si sa o aduca cu drag pe umeri inapoi in turma? Unde sunt pastorii cu autoritate divina? Vor toti respectati, dar respectul se castiga nu se cere.

  Am ramas putin pe ganduri de insistentele unui personaj ascuns sub numele de ”alleluia” asupra interpretarii pasajului din 1 Timotei 5:19. Am zis in sinea mea sa cercetez putin versetul; si pentru ca am posibilitatea folosirii programului Logos Bible Software 4 Portofolio am studiat azi cateva ore 450 de interpelari ale versetului aparute in 373 de articole, publicate in 145 de surse. In toate acestea, NICI MACAR UN EXEMPLU de curvie sau alt pacat legat de sexualitate in legatura cu versetul. De aceea se cere acum cu arvoare doi sau trei martori. Inaintasii nostri, incepand cu Ante-Nicene Fathers, Vol.V si pana la The Pulpit Commentary 1 Timothy, toti dau ca exemplu acuzatii de violenta, bautura, clevetire, barfa, cearta…..toti sunt si suntem oameni imperfecti, dat niciun scriitor amintit nu s-a gandit sa asocieze vreodata cuvantul de pastor cu pacate sexuale. De aceea si Pavel a cerut doi sau trei martori.

  Ce se intampla in zilele noastre? Pastori ( preoti si priests) acuzati de homosexualitate, curvie, pedophilie, inselaciune, lacomie, frauda, escrocherii, divorturi, casatoriti de cate doua si trei ori, fara rusine, fara scrupule, fara compasiune.

  Din aceste motive oamenii sunt indignati si privesc cu recitienta totul in jurul lor. Lucruri care in trecut iti era rusine sa le AUZI in prezenta sotiei sau copiilor acum sunt atribuite pastorilor. De aceea e nevoie de pastori adevarati, care stiu sa faca diferenta in jurul lor, care sa munceasca de doua- trei ori mai mult sa recupereze din nou increderea oamenilor.

  Nu, nu este vremea de aruncat cu pietre, dar si daca aceasta se intimpla uneori din partea oamenilor care nu-l cunosc pe Dumnezeu (si cei ce o fac garantat nu l-au cunoscut niciodata pe Dumnezeu), unde sunt pastorii care sa arunce cu paine inapoi?

  Imi este dor sa port discutii cu pastori sinceri, cu inima pentru altii, imi este dor sa vad pastori cu lacrimi in ochi dupa cei pierduti, imi este dor sa vad pastori prosternuti la altar la rugaciune….si sunt, deaceea mai avem speranta.

  Nu, nu este vremea de aruncat cu pietre, dar este vremea de stat in picioare pentru adevar, ca altfel vom ajunge sa ne intrtebam ca si Pilat: „Ce este adevarul” ?

  • Frate Cornel,multumim pentru comentariu.Corect formulat si frumos spus.
   Nici eu nu cred ca este vremea de aruncat cu pietre in pastori dar nadajduiesc ca, comentariile noastre pe acest blog sa-i ajute pe multi dintre ei in a-si evalua lucrarea.
   Frecventez o biserica care este parte din COG si dupa cum stiti in aceasta organizatie pastorul are autoritate aproape totala.Comitetul este doar cu rolul de a ajuta pastorul in munca de administrare,caserie,secretariat etc.Nu se subordoneaza biserici sau comitetului,nu este obligat sa se supuna votului odata la patru ani(de ex.pastorul nostru este de sase ani in biserica si fuge de votul biserici ca …….).
   Sistemul prezbiterian a functionat pe vremea reformei (Calvin si alti) si eu zic ca ar functiona si astazi cu oameni ai reformei,oameni nascuti intradevar din nou.Negand lucrul acesta nu facem decat sa ne acceptam esecul si sa recunoastem ca avem astfel de oameni in comunitatile noastre.
   Tot respectul pentru fratele Ionescu pentru deschidere unor astfel de subiecte pe acest blog si pentru ingaduinta pe care o are fata de noi comentatorii.

   Multa pace

  • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 1 februarie 2012 la 7:17 PM

   Br. Cornel Ilioi,

   Ma alatur si eu laudelor pentru comment-ul deosebit!
   Thank you!
   Peace in the Lord.

   P.S. We need brothers like you or br. Ionescu or br. Matasaru in Michigan. Anyone? 🙂

 3. ………..ne este dor, da asa este.
  Lacomia este cea mai raspindita printre crestinii de azi,
  fie pastori sau nu.
  Despre pacatul lacomiei nu se spune nimic concret, doar la general.
  Imbogatirea face parte din binecuvintari, unii le zic ceresti;
  dar ce folos am avea daca am cistiga toata lumea?
  Cred ca bogatia i-a dus pe multi la pacatul curviei.
  Eu nu am nicio explicatie cum de exista pastori curvari;
  inseamna ca ceva nu a functionat biblic cind au ajuns acolo.
  Astazi se voteaza; dar postul si rugaciunea , nu erau ele mai mult decit necesare la „ocuparea postului”;
  daca nici miinile nu trebuie sa te grabesti sa le pui, dar sa ORDINEZI un pastor?
  La noi se exclude orice membru care a divortat;
  hiar a fost exclus un frate care a fost parasit de nevasta
  ( nu stiu ce va face acest om, fara sotie, fara biserica si frati???nu stiu, poate picaa in depresie..apoi..)
  Cum sunt totusi atitia pastori divortati?????
  Cei carora Domnul le-a dat drept pastori oameni ai lui Dumnezeu,
  sa-i pretuiasca, e trist dar e lucru rar,
  desi INCA mai sunt.
  Ne e tare dor de pastori adevarati.
  Ii invidiez pe cei carora Domnul le-a dat asa binecuvintare.
  ( cu o gelozie dupa voia SA)
  Mai strabatem tara sa avem bucuria de a-i intilni, dar e prea putin.

 4. …poate este timpul cind Domnul ii inzestreaz pe unii pastori cu uneltele unui pastor nebun…Ez.11 vs 15-17. Aveti dreptate domnule Cristian Ionescu , dupa un nebun nu e prudent sa da i cu pietre…judecata este a Domnului!

 5. Sa ne fereasca Dumnezeu sa aruncam cu pietre in pastori, dar vai si de pastorul care face lucrarea lui Dumnezeu cu nebagare de seama si atrage blestemul lui Dumnezeu asupra lui.
  Sa te fereasca Dumnezeu deasemenea sa ajungi cu ceva necazuri mai deosebite pe mina unor pastori ( romani ) incompetenti si strambi la judecata caci, in loc sa lucreze spre indreptare, fac de doua ori mai mare rau.
  Ati auzit frate Ionescu de asemenea colegi pastori ? Va dau eu un exemplu daca doriti, de lucrare cu nebagare de seama, de va puneti mainile-n cap si ziceti ca nu-i adevarat. Si nu este un om oarecare si dintr-o Biserica oarecare ci, este un om respectabil in Romania si cunoscut la nivel national, insa dupa multa fatada si nu dupa unele lucruri din dos. Lucruri grele frate Ionescu, lucruri grele cu, care nu e voie sa te joci ca si pastor de Biserica. Eu am stat de mai multe ori si am zis ca, mare le va fi socoteala celor ce sant pastori si celorlanti din comitet, care impreuna vor da socoteala de sufletele incredintate spre carmuire. Va puteti imagina un pastor de Biserica, care oficiaza o casatorie unui enorias divortat, care nu mai are drept de recasatorie si pastorul nu numai ca gaseste in regula , ba chiar ii permite acelui om sa si faca o slujba in Biserica ??? Va puteti imagina ca acel pastor se face vinovat de trairea in preacurvie a acelui cuplu ? Si daca acel cuplu va muri in acea stare de pacat ??? Unde oare va ajunge acel pastor care a lucrat asa, daca nu acolo unde vor ajunge si cei doi preacurvari !!!!!!!!!! Trezire frati pastori , care cititi aceste cuvinte si nu va jucati cu sufletele oamenilor de-i bagati in Locuinta Mortilor!!!!!!!
  Deci subiectul expus de dvs. este discutabil si nemultumirea poporului fata de multi pastori si comitete de Biserici ( mai ales romanesti ), este justificata pe buna dreptate, caci daca la dvs.-n casa este mizerie nu este vinovat poporul din Biserica ca, nu ati facut curatenie. Cam tot asa sta treaba si cu curatenia-n Biserica, care apartine mai marilor Bisericii sa vegheze ca sa fie mereu curat in Biserica lui Dumnezeu ( la nivel de adunare si chiar si la nivel de individ ).

  • Dar mizeria cine a făcut-o? Iar dacă vrei să faci curățenie cine credeți că sar ca arși? Că n-ai milă, dragoste și iarăși, vai să n-ajungi pe mâinile pastorilor răi și fără drag de oaia rănită, huh?…

   • Fr. Ionescu,

    si ce va pasa dvs. ca, unii sar ca, arsi cand vreti sa faceti curatenie? Lasati-ii sa, sara cat vor. Si pe cei care fac mizerie in Biserica, tineti-i la usa sa se curateasca si dupa ce s-au curatit puteti sa-i primiti inapoi , caci ma indoiesc ca acasa la dvs. lasati pe cineva plin de noroi pe incaltamintea din picioare sa umble prin toata casa!!! Interesant este ca prin Biserica sant asemenea elemente si pastorul cu, comitetul fluiera a vant. Dvs. faceti-va datoria fata de Lucrarea Stapanului, caci Stapanul si Domnul Isus nu vine acolo unde este mizerie si pute urat, fiindca El este Imparatul si Domnul.
    Iar pe oaia agresiva care da cu, capul in cea linistita, jordit-o ca, sa se linisteasca ( fiindca ea nu a fost pusa in turma sa loveasca pe altele ci, sa pasca impreuna cu ele si sa aduca roada, lapte si lina), caci aveti autoritate de la Stapanul pentru lucrul acesta.

   • Cit despre povata care spune, ce sa facem cu obrazul lovit ce facem ? Aaa.. o lasam oitelor ca tot sunt ele cele ce cauta dragostea pastorilor! Nu ? Sa o primeasca dar

 6. Uite asa se construieste o teologie care sustine in continuare practica abuzurilor unor pastori. Impotriva pastorilor abuzivi vom spune cat de curand : Jos Palaria!:)

 7. Cred ca este vremea ca pastorii sa se opreasca din drumul lor, sa se cerceteze, sa-si drege altarul daca il mai au, sa-si ia sacul, sa-si presare cenusa in cap, sa-si intoarca fata spre Dumnezeul cel adevarat si sa-I ceara indurare si mila.
  Mindria nu are nici un loc de cinste in rindul celor ce vor sa-l slujeasca cu adevarat pe Dumnezeu. Smerenia este calitatea care trebuie sa ne insoteasca pe toti, si mai ales pe pe cei ce sint in frunte. Doamne trezeste-ne pe toti caci vremurile sint grele!

 8. @Cornel Ilioi

  „Traim vremuri grele si majoritatra pastorilor si-au pierdut identitatea si scopul biblic al slujirii. Unde sunt pastorii de altadata cu SPIRIT DE SACRIFICIU, care cu durere sa alerge dupa fiecare oaie ratacita si sa o aduca cu drag pe umeri inapoi in turma? Unde sunt pastorii cu AUTORITATE DIVINA? Vor toti (sa fie) respectati dar RESPECTUL SE CASTIGA, NU SE CERE.”

  Excelent comentariu, al recomand tuturor (colegilor) pastori !

  God Bless You, brother.

 9. Atat timp cat se reuseste mentinerea unui intuneric spiritual in biserica, toate lucrurile merg „aparent bine”, pentru ca intunericul camufleaza faptele bune si rele ale fiecaruia. Dar cand cineva aprinde lumina (sau macar o lanterna), si faptele rele incep sa fie date pe fatza, atunci incep sa zboare pietrele! De obicei, primul care primeste lovitura de piatra este cel ce s-a incumetat sa aprinda lumina, pentru ca „a stingherit” status quo. Apoi spectacolul gratuit continua…

  „A venit Lumina in lume, dar oamenii au iubit mai mult intunericul.”

 10. @fr. Cornel Ilioi, intr-adevar un comentariu excelent! L-am citit de 3 ori! Fragmentul pe care l-a folosit si fr. Matasaru este un adevar foarte mare.

  God bless you frate!

 11. Fr. Ionescu,

  pastorii din ziua de azi se concentreaza in Biserica pe anumite lucrari mai putin relevante pentru lucrarea lui Dumnezeu. Spuneti-mi un pastor penticostal din Romania sau din diaspora, care poate sa-i ajute pe acesti tineri nenorociti si prinsi in lanturile pacatului??? La ce foloseste lui Dumnezeu si Bisericii ca, in corul sau fanfara Bisericii canta unii tineri prinsi in pacate grele???
  Cine-i scapa pe acesti tineri posedati de demonii care-i influienteaza sa (…)
  Am rugamintea sa lasati comentariul meu asa cum este chiar daca dvs. santeti de alta parere in ce priveste posesiunea demonica.
  (…)

 12. Nici nu stii ce sa mai crezi or ce sa mai spui uneori.La noi cind a intrat in functie noul pastor a inceput curatenie.A puso pe o sora proorocita deoparte(ca nu se implinesc lucrarile etc etc.)Dar macar are sotul nr.1 (nu-i divortata )are copiietc etc.Oricum gindeam ca pastorul e pe drumul bun.dar de unde
  Este o alta sora care si-a lasat barbatul ei cu copii a avut altul care am inteles ca a murit.E single right now si -SPUNE POEZII IN BISERICA -E SI PROOROCITA-.Nimeni nu spune nimic.Ma refer la nivel pastoral.Ce merita pastorul cind il vezi cu doua unitati de masura?aSTA E NUMAI UN EXEMPLU

 13. Iosif vrei sa spui o prorocie care sa implinit? iti spun eu una care nu sa implinit ,cea cu vlastarul asa ca spune toate lucrurile nu numai ce-ti convine

  • @ Pete.
   Nu am vrut sa scot in evidenta implinirea sau neimplinirea unei proorocii.Am spus ca sora aia despartita trebuie oprita daca intradevar pastorul vrea mintuirea ei.Dupa roade ii cunoastem in primul rind si apoi daca se implineste sau nu Daca nu se implineste un semn sau o minune biblia spune SA NU AVEM FRICA DE PROOROCUL ACELA.Si din nou iti spun ca vreau ca pastorul sa fie FARA PARTINIRE.si atunci cuvintele lui care a inceput sa le spuna de divorturi in biserica vor avea putere.Dar atit timp cit divortatii sint inca in slujbe iti spun eu ca o sa-si bata gura degeaba

 14. Ceva statistici despre pastori…
  Dupa ce le-am citit m-am dus sa aplic ptr. postul de usier… neplatit 🙂

  Here is research that we distilled from Barna, Focus on the Family, and Fuller Seminary, all of which backed up our findings, and additional information from reviewing others’ research:
  Fifteen hundred pastors leave the ministry each month due to moral failure, spiritual burnout, or contention in their churches.
  Fifty percent of pastors’ marriages will end in divorce.
  Eighty percent of pastors feel unqualified and discouraged in their role as pastor.
  Fifty percent of pastors are so discouraged that they would leave the ministry if they could, but have no other way of making a living.
  Eighty percent of seminary and Bible school graduates who enter the ministry will leave the ministry within the first five years.
  Seventy percent of pastors constantly fight depression.
  Almost forty percent polled said they have had an extra-marital affair since beginning their ministry.
  Seventy percent said the only time they spend studying the Word is when they are preparing their sermons
  Most statistics say that 60% to 80% of those who enter the ministry will not still be in it 10 years later, and only a fraction will stay in it as a lifetime career. Many pastors—I believe over 90 percent—start off right with a true call and the enthusiasm and the endurance of faith to make it, but something happens to derail their train of passion and love for the call.
  Focus on the Family has reported (http://www.parsonage.org/) that we in the United States lose a pastor a day because he seeks an immoral path instead of God’s, seeking intimacy where it must not be found. F.O.F. statistics state that 70% of pastors do not have close personal friends, and no one in whom to confide. They also said about 35% of pastors personally deal with sexual sin. In addition, that 25% of pastors are divorced. The statistics I had with church growth resources is even higher. Pastors who tend to be very educated seem to have the ability to embark in sin on Saturday and preach the Word on Sunday without thinking anything is wrong.
  Remember, Pride and Arrogance will be the diving board that will spring the pastor into the pool of sin and cause a church to fight amongst themselves!
  Out of the 1050 pastors we surveyed during two pastors conferences held in Pasadena, California, 825, or 78% (326 in 2005 and 499 in 2006) said they were forced to resign from a church at least once. Sixty-three percent (63%) said they had been fired from their pastoral position at least twice. In the survey, we asked why they were fired—from the reasons given by the church board versus what they felt the reason was. We laid out 15 categories with a blank space to fill out what we may have missed: poor leadership, conflict with key staff or lay leadership, gossip, lack of funding, doctrinal divide, hardship on family, not connecting with membership, power plays, church council refusing to resolve conflict, resistance to their teaching, resistance to their leadership style or vision, failure to teach biblically, poor people skills, failure to follow job description, inappropriate relationship, or other sin. They gave us a top five main explanations on a scale of one to five, with few (8%) reporting on any of the other categories. These stats are based on number one response; at the same time, over 70% of pastors stated three of these five reasons. Here is the order (these findings have been retested and back up in internet polls done since 1998, and church survey studies done since 1980:
  Four hundred twelve (412 or 52%) stated that the number one reason was organizational and control issues. A conflict arose that forced them out based on who was going to lead and manage the church—pastor, elder, key lay person, faction, …
  One hundred ninety (190 or 24%) stated that the number one reason was their church was already in such a significant degree of conflict, the pastor’s approach could not resolve it (over 80% of pastors stated this as number 2 if not already stated as number one, and for the rest, it was number 3!).
  One hundred nineteen (119 or 14%) stated the number one reason to be that the church was resistance to their leadership, vision, teaching, or to change, or that their leadership was too strong or too fast.
  Sixty four (64 or 8%) stated the number one reason to be that the church was not connecting with them on a personal level or they could not connect with them, or the church over-admired the previous pastor and would not accept them.
  Forty (40 or 5%) stated that the number one reason was not having the appropriate relational or connecting skills as a pastor.

  http://www.intothyword.org/articles_view.asp?articleid=36562&columnid

  • @gabi,
   Aceasta statistica prezentata de tine,privind activitatea pastorilor,reda cu claritate faptul ca pastorii respectivi N-AU FOST CHEMATI(nici prin initiale) SI PUSI IN SLUJBA DE DUMNEZEU si TRAIESC IN FIREA PAMANTEASCA..
   Sant pastorii epocii moderne,fabricati de SCOLILE PAMANTESTI si NU DE „OLARUL „DIVIN.

 15. E imposibil ca un pastor sa nu fie lovit cu pietre.Avem exemplu lui Stefan.

  • Eu inca nu am vazut vreo unul din epoca noastra (dela revolutie incoace) cu un cucui in cap. 🙂

  • Iosif: ” E imposibil ca un pastor sa nu fie lovit cu pietre. Avem exemplu lui Stefan. ” Vin sa te contrazic !. Eu sunt fiul unui „pastor de talent” care ,precum skiorul de la slalom urias , a reusit sa nu atinga stafetele, a stiut sa le ocoleasca cu agilitate ,cu viteza si o deosebita dibacie si dexteritate ”ievanghelica”,mai mult de o jumatate de secol !.In Dispora avem infiltarati multi „pastori ” de natura si talentul lui ! ! ! . Si traesc comfortabil ,in lux, bine mercy !!!. Teren fertil ,fara pietre ,fara bolovani ! . America a avut si are vanatori de ucigasi, statul evreu a sponsorat vanatori de nazisti, noi ce si pe cine sponsoram ??!!

   • @ NouaOrdineCrestina
    Vorbeam de pastorii adevarati.Caci sint si pastori credinciosi care au frica de Domnul si in America.Spui despre unii din diaspora? In Romania nu sint asa cum spui tu -in lux bine merci.Peste tot sint buni si rai.E vremea care o traim.Uriciunea pustiirii in locul prea sfint.

 16. „Multe cai i se par bune omului in ochii lui…” Cred ca fiecare se vede pe sine mai bun si indreptatit sa dea cu bolovanii in altii. Ciudat este insa faptul ca in general cei care au si ei pacate destul de grele la activ (barne in ochi) sunt cei care ridica bolovanii si arunca dupa altii (in special dupa pastori).,

 17. OARE NU TOT CE SE-NTAMPLA ESTE CU VREREA DOMNULUI ? PEDOFILIE SI FURTURI LA PREA,PREA SFANTUL SCAUN PAPAL, MOASTE SI ALTE BLASFEMII LA PREA,PREA FERICITELE PATRIARHII? DACA N-AR FI ASA, SPUNETI-MI, CE ADEPTI VA MAI AVEA PROFETUL MINCIUNII – FIUL NELEGIUIRII? TOATE-S BINE PLANIFICATE DE CATRE DOMNUL DUMNEZEU, PENTRU CA BIBLIA SA DICTEZE RUTA ISTORIEI! CU STIMA FILIP

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: