ALELUIA! ISUS ESTE FARUL (JESUS IS THE LIGHTHOUSE)!

Da, este o biserică americană! Da, cântăreții sunt de o decență impecabilă! Muzica este cerească, și frumoasă și bine pregătită și înălțătoare! Și la sfârșit, poporul strigă ”Aleluia” și ”Slavă Domnului”, nu aplaudă! Priviți, ascultați și bucurați-vă în Domnul! Vreți să fim ca americanii? Să fim ca aceștia!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “ALELUIA! ISUS ESTE FARUL (JESUS IS THE LIGHTHOUSE)!”

 1. Pastorul acestei biserici cred ca este un om temator de Dumnezeu

 2. Deosebit….,oare ce ne-ar trebui sa realizam ca avem deja potentialul de-a promova o asemenea Inchinare?Ma refer aici da la noi romanii inzestrati de Dumnezeu si care de multe ori ne subapreciem talantii unul altuia si asteptam pe altii sa ne descurce.Personal cand sunt solicitat de altii pentru o actiune muzicala intr-o alta Biserica sau Comunitate crestina si mai intalnesc si cativa de-ai mei(tineri si nu numai din fanfara,corul mixt,cor de fete etc.)chiar ne intrebam reciproc la fata locului”la noi de ce nu se poate?”.Multumim frate Cristi ca ne mai dati cate un exemplu din asta sa ne mai puna pe gandit in a fii mai uniti si a strange randurile si fiecare Biserica locala cel putin dela noi in Chicago deocamdata sa beneficieze de aceste momente de Adorare la adresa lui Dumnezeu.

 3. hmmmm..am crezut ca e o conventie romaneasca…. dar am observat ca lipseste fanfara… nice, very nice..
  Holiness churches…..isn’t this the movement that likes to handle snakes?

 4. Draga frate pastor, Cristian Ionescu,

  Subiectele postate de dumneavoastra sunt de o acuratete doctrinara extraordinara astfel incat, vorba profetului Isaia: „Chiar si cel fara minte nu se poate rataci !”
  Cu toate acestea, constatam ca in cele mai multe cazuri, nimerim tinta doar „pe langa… !”

  De ce ? Pentru ca, mai intai, adevarata cantare duhovniceasca va contine cateva elemente neschimbabile, nedeformabile si neinstrainabile:

  1) Trebuie sa contina mesaj hristocentric, adica sa-L arate si sa-l proslaveasca pe Hristos Domnul slavei eterne !

  2) Trebuie sa fie cantata doar de oameni nascuti din nou, sfinti si avand o neprihanire pe care o da credinta in Domnul Isus Hristos ! (Nu merge aici ca pe vremea Domnului Isus: „poporul acesta Ma cinsteste cu buzele, dar cu inima este departe de Mine !” Si nici ca-n liturghie: „Sa mi se umble gura de laudele Tale, Doamne !”)

  3) Trebuie sa-si aiba locul si timpul potrivit ! (Vezi Psalmul 137:1-4)

  4) Trebuie sa contina melodia si ritmul care sa indemne la inchinare, la prosternere si nu la…topaiala sau „dansuri sfinte” !

  5) Cantarile duhonvicesti sunt o continuare a trairii si a vietii cantaretului !

  Chiar cu riscul de a parea prea lung, totusi, ingaduiti-mi frate Ionescu o postare din care si eu am avut de invatat atunci cand am studiat textul despre ce inseamna „O CANTARE NOUA” !

  CORUL INVIERII
  APOCALIPSA 5: 1-14

  Cuvant introductiv:

  Cantarea este darul lui Dumnezeu lasat oamenilor. In ceruri, din vesnicii se canta. Cantarea este modul in care omul este descatusat de ingrijorari, de temeri ; cantarea este aceea care aduce pace si liniste sufletului incercat, in suferinta, in dispret,in prigoana. Cantarea este creata cu scopul de a da slava lui Dumnezeu. Satana (Lucifer) a denaturat cantarea in folosul sau. Aceasta a insemnat mandrie, a insemnat razvratire impotriva Creatorului Divin. Prin Domnul Isus noi am invatat sa cantam din nou si nu oricum ci o cantare noua ! In ceruri nu se predica, nu se prooroceste, nu se vorbeste in limbi ( nici omenesti nici ingeresti) nu se roaga nimeni ci numai se canta ! Se canta o Cantare noua !. Avem posibilitatea sa invatam, sa exersam, sa traim cantarea noua inca de aici de pe pamant ! Textul din Apocalipsa capitolul 5 ne instruieste cum sa cantam aceasta Cantare Noua !
  Declaratia Psalmistului in Psalmul 108 :1 este o realitate. Ea ne dovedeste noua pamantenilor mantuiti ca se poate ! “Gata imi este inima sa cante, Dumnezeule !”
  Chiar si la inmormantari, noi nu cantam pentru cei morti, noi nu cantam ca si cei care nu au nicio nadejde… (I Corinteni 15 :19-20 ; I Tes. 4 :13) ; cantam tot de inviere, de patria cereasca ! (« Ca o pasare in zbor… », « La-acelea tarmuri… », « O patrie vad ochii mei… », « La miezul noptii va veni Isus cu pas domol… », « Intalnite-oi la izvorul… ? »).
  Avem motive s-o facem cu toata bucuria, cu toata smerenia si evlavia, cu toata dragostea !
  Inainte de toate, inainte de a incepe sa cantam, trebuie insa sa ne clarificam scopul cantarii. Ce vrem sa indeplinim ? O inchinare ( Exodul 19 :10-11a) ? O prestatie performanta cu aspect de spectacol ? O practica profesionala ?
  Din textul dat vom intelege : cine sunt interpretii, ce se canta si cum trebuie cantata cantarea cea noua ; si mai ales cui trebuie sa-I cantam ?

  I. COMPONENTA CORULUI ( versetul 8)

  Pentru inceput, corul este format din :

  1.Fapturile vii. (cap.4 :7-8)
  Fapturile vii abunda in relatarile Biblice (vezi Ezechiel 10 si Isaia 6). Ele sunt fapturi ceresti care au atributiuni specifice in ducerea la indeplinire a planului lui Dumnezeu pentru oameni si in proslavirea Numelui Sau cel Sfant !

  Astfel, in Apocalipsa 4 :7-9, coroborat cu textele din Isaia 6 si Ezechiel 10, aceste fapturi vii sunt fiinte angelice de rang superior (heruvimi si serafimi) : heruvimii sunt asociati cu judecata arzatoare iar serafimii cu purificarea arzatoare (vezi Isaia 6 :6-8).
  -2-

  In Apocalipsa capitolul 4 :7, descrierea celor patru fapturi vii are o conotatie mesianica desprinsa din cele patru evanghelii in care este infatisat Domnul Isus in cele patru ipostaze :
  a) Cea dintai faptura vie semana cu un leu : Evanghelia dupa Matei iL infatiseaza pe Domnul Isus ca un Rege Mesianic ;
  b) Cea de-a doua faptura vie semana cu un vitel : Evanghelia dupa Marcu iL infatiseaza pe Domnul Isus ca un Slujitor, ca un Rob al tuturor ;
  c) Cea de-a treia faptura vie iL infatiseaza pe Domnul Isus ca un om : Evanghelia dupa Luca il infatiseaza pe Domnul Isus ca Fiu al Omului (intruparea sa miraculoasa si umanitatea Sa) ;
  d) Cea de-a patra faptura vie semana cu un vultur : Evanghelistul Ioan ni-L infatiseaza pe Domnul Isus ca Fiu al Lui Dumnezeu !

  Cele patru fapturi vii canta neincetat despre : sfintenia si eternitatea lui Dumnezeu ; despre dragostea si jertfa mantuitoare a Domnului Isus Hristos.
  De aici intelegem ce trebuie sa contina cantarea.
  a) Cantarea trebuia sa contina un mesaj evanghelic despre Dumnezeu Tatal si despre Persoana si Lucrarea Domnului Isus Hristos ;
  b) Cantarea trebuie sa fie sfanta in intregime, cuprinzand sfintenie incepand cu cantaret, mesaj si desavarsita in lauda la adresa Dumnezeului Vesnic. « Sfant, sfant, sfant este Domnul » (Isaia 6 :3 ; Apocalipsa 4 :8 ).
  Expresia : « Tu care esti Cel de trei ori sfant » este mai degraba o lauda adusa ciuntit, incompleta, grabita, Domnului. O fusareala prin care dovedesti ca…nu prea ai timp pentru Domnul… Expresia « SFANT… » este redata de trei ori, de fiecare in mod distinct si majestuos, ceea ce ne arata ca Dumnezeu este desavarsit in sfintenie, deci merita toata adorarea si lauda. In cartea Apocalipsa,(manuscrisul original) apare de noua ori aceasta grupare « SFANT, SFANT, SFANT… »( Apocalipsa 3 :7 ; 4 :8 ; 6 :10 ; 11 :15-19 ; 12 :10-11 ; 14 :1-3 ; 15 :3-4 ; 16 :5 ; 19 :4-6).
  c) Cantarea trebuie sa aiba o puternica trasatura trinitariana ; Sfant pentru Dumnezeu ; Sfant pentru Fiul ; Sfant pentru Duhul Sfant ! Aceasta trasatura trinitariana trebuie sa aiba o inchinare reverentioasa pe masura Sfintei Treimi !
  d) Cantarea trebuie sa fie o reala inchinare ; (Apocalipsa 4 :9,10 ; 5 :8-10).
  2. Cei douazecisipatru de batrani (4 :9-10 ;5 :8-10)

  a) Si acestia pot fi fiinte angelice,garda tronului lui Dumnezeu care celebreaza desavarsirea mantuirii pe care Domnul Dumnezeu a pregatit-o in Hristos pentru intreaga omenire, facuta prin El « o imparatie » (5 :10). Cu siguranta ca cei douazecisipatru de batrani nu fac parte din categoria celor rascumparati.
  -3-

  Expresia « Ai facut din EI ( nu din NOI) o imparatie… » (5 :10), dovedeste acest aspect. Faptul ca in Apocalipsa 21 :10-14 se vorbeste despre douasprezece semintii ale lui Israel (v.12) si despre cei doisprezece apostoli ai Mielului (v.14), acestea sunt cifre reprezentativ- simbolice totalizand douazecisipatru dar este vorba despre sibolistica numarului 12 si 24 atat in structura Vechiului Ierusalim cat si a Noului Ierusalim. Vechiul Ierusalim ramane doar « Umbra lucrurilor viitoare… » (Evrei 8 :5 ; 10 :1).
  Ei se inchina pana la pamant in fata Mielului (5 :7-8). Este momentul despre care Domnul Isus vorbeste in Ioan 5 :22. Pentru ca El este vrednic ! « Ai facut din ei » nu inseamna « ai facut din noi… » (Apocalipsa 5 :10).
  b) « Cantau o cantare noua » (5 :9 ; 4 :11)
  (Psalmul 33 :3 ; 98 :1 ; 144 :9 ; 149 :1)
  Aceasta cantare noua este punctul culminant al unei emotii puternice, a unei inchinari curate si sfinte, a unei admiratii si adorari nedisimulate, a unei proslaviri autentice. Dumnezeu ii da Domnului Isus descoperirea (Apocalipsa 1 :1) cu privire la ce are sa se intample. Este cartea cu cele sapte peceti. (Apoc.5 :1)
  3. Cand proslavirea este sfanta, cand cantarea este noua, cand cantaretii sunt smeriti ( s-au aruncat la pamant in fata Mielului –v.8), cand potirele de aur sunt curate ( Trupurile ca o jertfa vie…v.8.), cand cantaretii sunt oamenii rugaciunii (tamaia- rugaciunile sfintilor-v.8), corul se inmulteste nu se imprastie ! (5 :11-12) . La inceput fusesera doar patru fapturi vii si douazecisipatru de batrani, dar acum, « numarul lor era de zece mii de ori zece mii si mii de mii… » (5 :11). Este o atmosfera electrizanta,o adorare a Mielului, un numar extrem de mare de cantareti !
  a) Expresia « ai fost jungheat » (vers.9), nu este un simbol al neputintei si al slabiciunii umane ci PUTERE DESAVARSITA! (Matei 28 : 18).
  b) Cele sapte coarne » ( vers.6) este de asemenea simbolul puterii desavarsite spre deosebire de puterea obisnuita a celor doua coarne ale bivolului (Deuteronom 33 :17 ; Psalmul 92 :10 ;Psalmul 18 :2,32 ; 112 :9).
  c) Cei sapte ochi (vers.6) sunt cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu, trimise peste tot pamantul (cap. 1 :4 ; 3 :1 ; 4 :5 13 :8)
  4. Cantarea lor este o cantare de adorare pentru vrednicia Domnului Isus in moartea Sa rascumparatoare « odata pentru totdeauna » si o inviere glorioasa.
  a) Este cantarea unui neam sfant ( I Petru 2 :9) ;
  b) Este cantarea unei preotii imparatesti ( I petru 2:9);
  c) Este cantarea unui popor pe care Dumnezeu « si L-a castigat ca sa fie al Lui » ( I Petru 2 :9 ; Romani 8 :29-30 ; Romani 16 :29).
  d) Este cantarea celor care vor domni impreuna cu Hristos in slava eterna. (I Tesaloniceni 4 :13-18 ; II Tesaloniceni 1 :10 ; I Timotei 6:15; Apocalipsa 19:16; 20;6).

  -4-

  5. Este cantarea vredniciei (vers.12). Este un omagiu adus vesniciei si din vesnicie: « Vrednic este Mielul, care a fost jungheat, sa primeasca puterea… »
  a) PUTERE, asupra vietii mele; asupra Bisericii universale si asupra Bisericii locale din care fac parte; asupra lumii si a universului intreg;
  b) BOGATIE, asupra bogatiilor mele materiale ; asupra bogatiilor mele spirituale (talantilor incredintati si asupra talentelor mele native ce trebuie inflacarate pentru el) (Ioan 1 :16) ; asupra bogatiilor lumii si ale intregii creatii ;
  c) INTELEPCIUNE, adica tot ce este mai de pret in facultatile mele mentale, morale, spirituale si intelectuale ;
  d) TARIE, forta mea fizica,rezistenta si impotrivirea mea in fata tentatiilor si impotriva vicisitudinilor vietii (chiar sistemul meu imunitar) ; lupta mea impotriva ispitelor are un loc special (vezi Evrei 12 :4) ; ravna si statornicia mea , consecventa mea in a-I sluji Lui ;
  e) SLAVA – Intreaga mea viata consacrata proslavirii Numelui Sau (Romani 12 :1 ; 5 :1-2) ;
  f) BINECUVANTARE – Tot ce am eu sa-L laude pe Domnul (I Corinteni 4 :7 ; Iacov 1 :17 ; Psalmul 103 :1-22 ; 104 -107 ; Psalmul 2 :12 ).
  6. Intreaga creatie canta (5 ;13-14)(Romani 8 : 18-27 ; Filipeni 2 :10-11 ; Coloseni 2 :9-10 ; Coloseni 1 :26-28 ; Coloseni 2 :2b-3 ; Efeseni 3 :14-21 ; Genesa 12 :3).
  a) Universalitatea mantuirii aduse de Domnul Isus provoaca o inchinare universala (Filipeni 2:10-11; Efeseni 3:14-15);
  b) Toti iL vor recunoaste :
  – din rai (din cer) ;
  – din iad (de sub pamant) ;
  – de pe pamant ;
  – « Si cei ce L-au strapuns… » (Apocalipsa 1 :7) ;
  c) Recunoasterea Lui ca Domn nu implica insa si mantuirea acestora. Domnul Isus spunea : « Multi sunt chemati, putini sunt alesi… » facand astfel referire la calitatea cantitatii chemate la mantuire !
  d) Intregul univers (fiinte si cosmos) repeta elementele Psalmului 19 :1, elemente ce cuprind MAREA DOXOLOGIE, adica : « cinstea, slava si stapanirea » El este Puternic ( adica vrednic in toate ( Matei 28 :18).
  7. Cantarea se incheie cu o inchinare desavarsita, impodobita cu un AMIN rostit la unison de imensul cor.
  8. Ca o concluzie, cantarea nu trebuie sa fie :
  – O aiurare ( Amos 6 :4-6) ;
  – Nu e « heavy metal » ;
  – Nu e hip-hop “crestin”;
  – Nu e ragae “crestin”;
  – Nu e house sau country crestin;
  – Nu sunt manele crestine;
  – Nu e muzica dance “ crestina”;
  -5-

  Adevarata cantare , nu-l proslaveste pe interpret aducandu-i aplaude si laude pentru prestatia impecabila… (Isaia 14 :10-16 : « … putina slava si pentru Lucifer… ! »)

  II. ECHIPAREA CORULUI (cap. 5 :8)

  1) Smerenie si inchinare ;
  2) instrumente muzicale ;
  3) potire de aur ( Zaharia 14 :20-21 ; II Timotei 2 :21) ; Trupurile ca o jertfe vie (Romani 12 :1), un Templu al Duhului Sfant (I Corinteni 3 : 16-17,23 ; 6 :9-11,19,20) ;
  4) Tamaia- rugaciunile sfintilor. Corul este format din oameni ai rugaciunii !
  a) Glasul lor este acompaniat de instrumente de calitate ;
  b) Glasuri sfinte in trupuri sfinte ;
  c) Glasuri sfinte exersate, antrenate in rugaciune; O viata de rugaciune nu rugaciuni fara viata…
  d) Vrei sa fie viata ta un imn de slava, o cantare noua ?
  Atunci, ECHIPEAZA-TE !
  – Glasul tau acompaniaza-l cu alauta si harfa trairii depline in sfintenie si inchinare smerita ;
  – Glasul tau sa rasune dintr-un vas de cinste nu de ocara (II Timotei 2 :20) ; SFANT PENTRU DOMNUL ! (Zaharia 14 : 20-21) ;
  – Aceste cerinte de echipare a corului, vor inmulti numarul coristilor, nu-l vor diminua, imprastia…

  III. MESAJUL CORULUI. (5 :9-14)

  1) Un mesaj evanghelistic. (I Corinteni 2 :2 : « N-am avut de gand sa stiu
  intre voi altceva decat pe Hristos si pe El rastignit ! ») ; I Cor.1 :23 ; Galateni 2 :20 ;5 :24 ; 6 :14 ; Evrei 6 :6) ;
  2) Vai mie daca nu vestesc Evanghelia ! (I Corinteni 9 :15-18)
  – nu etalarea talentului oratoric, arta elocintei, cunostintelor muzicale, arta interpretarii sau virtuozitatea instrumentala ;
  – nu acumulare de faima, culegere de onoruri, laude sau aplauze ;
  – nu o rezervare a scaunelor dintai in…cor, o asigurare a scaunelor din fata, pentruca toate privirile sa fie focalizate pe persoana tan u pe Persoana Domnului Isus !; (Atentie la Matei 23 : 5-7) ;
  3) Ce trebuie sa contina cantarea ?
  a) Vrednicia Mielului, (5 :9,11) ;
  b) Jertfa Mielului, (5 :9,11) ;
  c) Rascumpararea prin Sangele Sau, (5 :9) ;
  d) Mantuirea universala, (5 :9) ;
  e) O Imparatie sfanta, (55 :10) ;
  f) O preotie sfanta si universala, (5 :10) ;
  -6-

  g) O domnie vesnica, (5 :10 ; Isaia 9 :7 ; 53 :10-12) ;
  h) O proslavire adevarata, doxologica, (CINSTE,SLAVA,STAPANIRE), (5 :12) ;
  i) In fata Celui ce traieste vesnic, (5 :14) (I Tes.4 :17b-18).

  IV. CONCLUZII DE INTIPARIT BINE IN MINTE (Deuteronom 11 :18-25)
  1) Cartea cu cele sapte peceti ne-a fost descoperita – se numeste Evanghelia vesnica, pentru ca Domnul Isus I-a rupt pecetile. (5 :1)(Isaia 6 :2-3 ;Psalmul 119 :89-92 ; Apoc. 4 :6-11 ; Apoc.14 :6)(Matei 24 :14,35 ; Marcu 1 :1,15 ; Apoc.19 :11-16. ATENTIE LA ISAIA 29 :11-13 !)

  2) Nu mai este o taina nedescoperita ce scrie in carte !
  (5 :2-3 ; 1 :1) ;
  2) Mielul Lui Dumnezeu este vrednic ! (5 :6-7)
  3) Hristos este interpretul cartii, El a rupt pecetile, despre El scrie in carte ! (5 :7-11) (Psalm 40 :6-11 ; Evrei 10 :5-10) ;
  4) Inchinarea este universala si numai in fata Sa ! (5 :11-14 : El este Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor ! Apocalipsa 1 :4-7 ; 19 :16) ;
  5) El este viu in vecii vecilor ! ( 5 :14 ; 19 :4 ; 4 : 9-10)

  A M I N !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: