RĂPIREA ÎNAINTE DE MÂNIA LUI DUMNEZEU, ARGUMENT MIDTRIBULAȚIONIST

Este foarte important să înțelegem că teoria cea mai vehiculată astăzi cu privire la răpirea Bisericii (pre-trib) a fost inexistentă înainte de anii 1800, fiind promovată în ultimii vreo 200 de ani și căpătând tracțiune împreună cu alte două surori de aceeași teapă: teologia prosperității și cea a imposibilității pierderii mântuirii.

Teoria pre-tribulaționistă ignoră pasaje biblice majore care poziționează cronologic răpirea, cum ar fi 2 Tesaloniceni 2:1-8, Matei 24:15-31, Apocalipsa 7 și 12, Romani 11 etc.

La sfârșitul anilor 70, pastorul și profesorul Trandafir Șandru, unul dintre predicatorii mei preferați a importat această teologie care a devenit astfel norma învățăturii escatologice a penticostalismului românesc. Alți pastori preoeminenți au îmbrățișat teoria și au susținut-o prin studii larg răspândite. Culmea, unii dintre acești predicatori ai ”iminenței” care reproșează mid-tribulaționiștilor că prea încadrează în timp momentul revenirii Domnului sunt cei care s-au făcut de râs cu cele mai multe preziceri despre parousia.

În anii 90 am dedicat sute de ore de studiu aprofundat al acestui subiect și, deși inițial acceptasem poziția fratelui Șandru, nu îmi ieșeau deloc socotelile cu atâtea texte care o contraziceau. Prin anul 1993 am ajuns la concluzia că Biserica va fi răpită în timpul necazului cel mare, din mijlocul unei prigoane cum nu a mai experimentat în istorie, direct instigate de diavolul prin anticrist. În urma unor studii prezentate în Biserica Elim, anul trecut am publicat cartea ”Ultima Generație”.

La sfârșitul anilor 90 am dat peste cartea lui Robert Van Kampen, The Sign, care argumenta o poziție destul de apropiată de cea pe care mi-o formasem. Actualmente, tot mai mulți teologi au început să-și exprime dubiile cu privire la pretribulaționism.

Pentru a înțelege acești termeni adaptați din limba engleză:

 • PRE-TRIBULATION – răpirea iminentă, înainte de necazul cel mare ca fiind cei șapte ani din Daniel.
 • MID-TRIBULATION – răpirea la jumătatea săptămânii, în timpul prigoanei și înainte de mânia lui Dumnezeu (Apocalipsa 11).
 • POST-TRIBULATION – răpirea este concomitentă cu sfârșitul.

Robert Van Kampen și Roger Best argumentează AICI în favoarea teoriei mid-tribulaționiste (răpirea în timpul și aproximativ la jumătatea săptămânii profetice din Daniel, înainte de mânia lui Dumnezeu dar după arătarea lui anticrist).

Mai jos aveți legătura pentru cartea The Sign, de Robert Van Kampen.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

140 răspunsuri sa “RĂPIREA ÎNAINTE DE MÂNIA LUI DUMNEZEU, ARGUMENT MIDTRIBULAȚIONIST”

 1. Eh , se poate sa aveti dreptate… dar atunci Domnul nu poate sa vina in orice clipa( cum se predica de la amvoane) … prima data trebuie sa asteptam pina incepe necazul cel mare, dupa care numaram pina la 1277.5 zile( daca este un „leap year pe acolo 1278.5) si gata , stim cind e venirea….cel putin cu aproximatie de citeva ore….

  • Nope, nu e chiar așa simplu.
   În primul rând, jumătate în acest caz nu înseamnă neapărat și precis 1/2.
   Apoi, până atunci putem să mergem noi la Domnul.

   • Dar totusi, atunci Domnul nu poate sa vina ” la noapte”
    Ceva nu face sens ,
    Drept sa va spun habar nu am cine are dreptate, dar daca dv. aveti dreptate, multe din cintari si chemari la pocainta ar trebui schimbate radical,

    Plus am stii sigur CÂND Domnul NU o sa vina, ceea ce nu prea face sens…

    Who knows !

    • Dacă la noapte murim…
     Dar hai să o luăm altfel. La înălțare, îngerii au zis ucenicilor să nu rămână cu ochii pironiți spre cer (poate deja așteptau revenirea 🙂 ) ci să meargă la Ierusalim, unde urma să vină făgăduința. Apoi trebuia răspândită Evanghelia în toată lumea. Deci, a doua zi după înălțare nu era valabilă teoria iminenței….
     Gabi, se vede că nu ai citit cartea 🙂 și nici nu ai ascultat studiul la resursecrestine! ȚȚȚ… 🙂

   • Frate Ionescu
    Bun argumentul….
    Dar se pare ca Pavel a fost pre-trib, in Tesaloniceni 4
    17Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi….
    Eu merg pe urmele lui Pavel…
    Cartea am citit-o, predicile nu, deoarece ( daca bine imi amintesc) in carte erau predicile….
    Doar o intrebare… care este anul ultim al ultimei generatii?
    (Vreau sa am raspunsul in scris 🙂 )

    Daca cineva este interesat intr-o discutie intre 4 profesori/pastori cu creiere mari , despre pre/post/amillennialism , Piper, Hamiltom , Storms and Wilson

   • Gabi, cam asa vad si eu lucrurile. Biserica lui Christos cuprinde crestini care au murit si crestini care vor fi in viata in momentul rapirii. Ordinea cronologica prezentata de Pavel cu privire la rapirea Bisericii este: 1. Invierea Bisericii adormite. 2. Transformarea la clipeala ochiului a Bisericii care e in viata. 3. Rapirea.
    Dupa rapire……potopul (cu tot ambalajul care-i apartine, si acesta include o zdruncinatura grozava tuturor burselor economice, domnia lui Anticrist pentru cativa ani, rana de moarte pe care o va primi, tratatul de pace cu Israel, ruperea tratatului de pace, coalitia militara profetita de Ezechiel, etc.)

   • frate Ionescu,
    Pai daca o generatie este de 70 de ani… si declansarea sfirsitului este infintarea statului Israel… atunci 1948+70=2018

    Putem sa spunem deci , ca „fratele Ionescu a calculat ca sfirsitul este in 2018”

    • Vrei să te șterg… de pe fața blogului? 🙂
     70-80!
     Pe urmă, oamenii trăiesc și până spre 100!
     Deci, nu va trece neamul acela.
     Hai să zicem că până prin 2035-2040 se termină totul! Poate!
     Dacă nu am dreptate… oricum, nu am stabilit ziua și ceasul! 🙂

   • Mai clar decat reinfiintarea Israelului, extras dintr-o parabola, este un alt eveniment descris precis „Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri, pana se vor implini vremurile neamurilor” Matei 21:24. Aceasta a avut loc in 1967, cand pentru prima data Israelul dupa razboiul de 6 zile, anexeaza Ierusalimul de Est. Deci am avea doar 45 de ani de generatie, care a vazut „aceste lucruri intamplandu-se”! Deci ce credeti!?

  • Eu unul sunt sigur că răpirea nu va fi înainte de necaz și cred că va fi undeva spre finalul necazului, cu exactitate nu putem ști sigur. Vineri am publicat 6 argumente în favoarea poziției posttribulaționiste (mai bine zis la sfârșitul necazului că nu o să fim răpiți când se termină mânia lui Dumnezeu) de mare ajutor fiindu-mi carte lui George Eldon Ladd, ”The Blessed Hope.” Am fost pretribulaționist până am cercetat atent Scripturile așa că nu mă puteți acuza de preconcepții 🙂

   • Problema cu posttribulaționismul este că potrivit lui Daniel, legământul cu Israel este rupt la jumătatea celor șapte ani. În Apocalipsa 12, după aruncarea pe pământ a balaurului, Israelul recunoaște Biserica drept frați biruitori, dar la timpul trecut. Bineînțeles, nu putem împărți perioada în două jumătăți egale, iar la Tesaloniceni spune că răpirea este după intrarea anticristului în templu. Oricum, mai degrabă aș accepta post decât pre.

   • Beniamin Cruceru,

    Necazul cel mare incepe cu perioada celor 7 trambite si se sfarseste cu varsarea celor 7 potire pe, pamant.
    Biserica va trece prin toate evenimentele ce se vor petrece in vremea celor 7 trambite si va fi scutita de perioada celor 7 potire, altfel rapirea Bisericii nu are valoarea pe care o are prin faptul ca Dumnezeu scuteste Biserica de plagile produse ce cele 7 potire.
    Si daca zici ca ai citit Scripturile, fi atent la sunetul trambitei a sasea, in care pe pamant vor muri peste un miliard de oameni intr-un timp foarte scurt. Cand s-a mai intamplat in istoria omenirii ca, intr-un timp asa de scurt ( de cateva luni ) sa moara peste un miliard de oameni ( a treia parte din oamenii de pe pamant )? Nu este acesta un eveniment care poate fi incadrat la Necazul cel Mare ?

   • Da, frate Ionescu. Am gresit calculul. Peste doua miliarde de ( la populatia actuala a omenirii ) oameni. Doamne ce ingrozitor va fi !!!

  • Nu am citit Semnul, dar acelasi autor, in cartea Rapirea Bisericii, nu-si permite sa faca calcule, ci in urma unor studii aprofundate ale Scripturii, ajunge la concluzia ca Rapirea va avea loc undeva in a doua parte a Necazului cel Mare. Nu-i deloc vorba de anumite date, zile, luni sau ani, asa cum au facut unii. Subscriu la aceasta pozitie, mi se pare cea mai echilibrata si nu impune fortarea textelor Scripturii, asa cum o face pozitia pretribulationista, in special. Toate bune.

 2. Ma bucur frate Ionescu ca ati inteles eroarea pretribulationista.
  Nu stiu daca ati inteles si relatia interdependente care va fi intre „intaia inviere a mortilor” (1 Cor. 15:52 ) si „rapirea bisericii” (1Tes,4:16-17).
  Apostolul Ioan ne arata ca la Trambita a Saptea (Apocalipsa 10:7 ) se va sfarsi taina lui Dumnezeu….si aceasta taina va fi unirea mirelui cu mireasa Efeseni 5:32.
  Judecata celor 7 potire (care va urma) probabil ca va fi o perioada foarte scurta de timp , ceea-ce pune rapirea spre sfarsitul perioadei Necazului cel Mare si nu chiar la jumatatea lui…
  Se pare ca nu ai nevoie de un „doctorat in teologie” ca sa intelegi tainele lui Dumnezeu….(apropo de „doctorii” nostrii, care tot stramb o dau cu perspectivele profetice ), dar ca sa intelegi profetiile ai mare nevoie de lumina si de calauzirea Duhului Sfant.
  Un „doctorat in teologie” nu este un surogat al Duhului Sfant.

 3. Faptul că Isus a spus: „Cum a fost în zilele lui Noe, aidoma va fi şi la venirea Fiului Omului”, şi faptul că Noe a fost intrat în corabie ÎNAINTE de a veni potopul – acestea mă fac să cred că Biserica va fi răpită ÎNAINTEA necazului cel mare. Mai mult, salvarea lui Lot din Sodoma a avut loc ÎNAINTEA venirii pedepsei lui Dumnezeu, şi acesta fiind un semn vechi-testamental cu perspectivă nou-testamentală.

  • De acord. Însă confundăm necazul cel mare cu mânia lui Dumnezeu.
   Apocalipsa 11 spune că sunt două mânii: a neamurilor și a Domnului. Prima dată se mânie neamurile (și suferă Biserica) apoi se mânie Dumnezeu și se răzbună pe neamuri.
   Ambele mânii fac parte din cei șapte ani. Biserica are parte de mânia neamurilor (Matei 24) dar nu de cea a lui Dumnezeu.

  • Frate Ovidiu

   Corabia mantuirii in care trebue sa intram (asa cum a intrat Noe), este Domnul Isus Hristos si nu este rapirea Bisericii.
   Si la fel cum Lot a iesit afara din Sodoma, tot asa si noi trebue sa iesim afara din lume, ca sa nu pierim odata cu lumea.
   In (Mat.24:37) si (Luc.17:26) accentul se pune pe indiferenta si nepasarea lumii inconstiente fata de mantuirea lui Dumnezeu, stare care va caracteriza omenirea din vremea sfarsitului.
   Ce crezi, martirii sunt parte din Mireasa Mielului ?

  • S-ar putea s-aveti dreptate. (What do I know? 🙂 ) M-am gandit ca totusi, cumva, Dumnezeu i-si va proteja Biserica (Mireasa), atat de necazul cel mare cat si de mania ce se va dezlantui peste lumea intreaga. Oricum, vizavi de profetiile Bibliei si de evenimentele istorice si politice petrecute in ultimii 60 de ani (mai ales ultimii 20), cred ca suntem generatia de pe urma care vom vedea cu ochii nostri ceea ce Isus si profetii au spus cu privire la vremurile de pe urma. Dar cum spunea un frate mai batran: „Faca Domnu’ ce-a vrea sa faca cu noi, dar sa ne mantuiasca!”

 4. Pozitia aceasta o sustin si eu ca fiind cea corecta.

 5. Ceva argumente pentru teoria midtrubulationista?

 6. Argumentul exegetic cat si cel istoric sunt clar in favoarea midtribultionismului! Aceasta nu inseamna chiar jumatate milimetrica! Restul sunt speculatii. Vorba fratelui V. Brancovan: „daca se poate, americanii asteapta rapirea in fata TV-ului cu cheaps-uri si coke in mana”.
  Imi place inventia unei categorii de sfinti, care se pocaiesc in necazul cel mare: „sfintii necazului cel mare”. Inventata, desigur, de catre pretribulationisti. Practic se vede cu ochiul liber „fabricatia”, incat nici nu au text de referinta. Folosesc ca argumente sucirea unor versete rupte de context. Si un argument logic: Isus nu-si chinuie mireasa inainte de nunta! Cum ramane atunci cu martirii!?
  Am auzit o explicatie a lui LG foarte interesanta la 2Tes. 2. Era mai degraba o fortare a sintaxei frazei vers. 1: cum ca sunt doua evenimente separate in timp „venirea Domnului” si „strangerea noastra laolalta”. Foarte hilar argumentul, daca consideram un „gap” intre ele ar fi trebuit inversate: intai rapirea si apoi venirea pt judecata! Dar se pare ca ap Pavel nu auzise de pretribulationism! 🙂

 7. …o parere…mireasa este rapita inainte de Armaghedon fiind ferita de minia Lui Dumnezeu manifestata prin aruncarea celui de al 7 lea potir in vazduh…Apoc.16 cu 15…

 8. O intrebare putin off-topic, dar poate un subiect pentru viitor legat de necazul cel mare si rapire: Ce se intampla cu cei care „vin din necazul cel mare” (Apoc. 7:14)?

  Daca se refera la necazul cel mare ca si termen folosit si in alte parti din Apocalipsa, atunci, cei care pierd rapirea (daca e mid-trib) mai au o sansa (da e adevarat, prin martiraj)? Asta inseamna (si ar putea fi pentru unii o „mangaiere”) ca faptul ca cineva poate pierde rapirea NU e chiar asa grav intrucat mai este o sansa dupa…

  Ce parere aveti?

  Va multumesc.

  • Subiectul este foarte vast. Dar, succint, Pavel vorbește despre transferul de Har de la neamuri la Israel în Romani 11.
   După ce „intră numărul DEPLIN (la care nu se mai poate adăuga) al neamurilor” este mântuit Israelul, și anume, rămășița. În Apocalipsa 7 este vorba de pecetluirea lui Israel și mulțimea care vine DIN necazul cel mare. Odată ca Biserica este răpită și Israelul primește Harul ca națiune aleasă, pentru neamurile pecetluite cu semnul fiarei nu mai este nicio șansă.

   • Fr.pastor Ionescu, oare nu despre aceasta mintuire a poporului Israel din Romani 11 a vrut sa vorbeasca Domnul in IUDA cu 3? Nu aceasta este oare mintuirea de obste? Fiti binecuvintat.

   • Ceva nu a sunat bine in comentariul dumneavoastra de mai sus,

    „Pavel vorbește despre transferul de Har de la neamuri la Israel în Romani 11.”
    …..”care va ţinea pînă va intra numărul deplin al Neamurilor. 26Şi atunci tot Israelul va fi mîntuit,

    Eu nu vad nici un transfer de har aici, ci numai o extindere a harului.

    Acel „numar” nu cred ca se refera la un numar de mintuiti, ci mai repede cred ca se refera la implinirea poruncii de a vesti Evanghelia la TOATE NEAMURILE

    Pavel a incercat sa evanghelizeze cit mai multe popoare ,nu cit mai multe persoane .

    Ce rost ar mai avea sa evanghelizam un trib din jungla Africii?
    Mai bine de parcam in India si in China, ca acolo sint mii de oameni pe km. patrat ….

    hardening has happened to Israel until the fullness of the Gentiles has come in(NASB)

   • Nici vorba.
    O analiza atenta a textului din Biblie o sa-mi dea dreptate.
    Cintecul:
    „Simtim incet cum harul de la neamuri se tot ia ” nu poate fi socotit ca „evidenta”.
    Este numai o balada a romanilor
    Cum o putut sa simta „luarea harului” ? Habar nu am.
    Ca doar cintecul a fost compus inca pe vremurile bune ( acele vremuri de care se tot aminteste la amvoane)

   • Ideea cu ”transferul” sună foarte neprofesionist frate pastor și ne-biblic! Înseamnă că toate ideile harului pe sfârșit, etc. le îmbrățișați și pe acelea? Plus, ceea ce nu mi se pare corect e că fără nici un argument nici exegetic, nici teologi împroșcați cu noroi foarte mulți frați în credință…atitudine nu foarte de lăudat! Plus, de unde pasajul din Matei 24: 15-31 l-ați legat de Biserică în Matei?? În context e foarte evident că Isus vorbește despre destinul lui Israel! Apoi, în Tesaloniceni mi se pare că e vorba despre A doua venire și nu momentul răpirii pe care nu îl putem identifica în timp, dar venirea da! Nu vreau o polemică și ceartă de vorbe ci doar o discuție corectă pe argumente!

    • Matei 24 se referă la Biserică și la Israel!
     Cele două componente generate de Har sunt credința și dragostea: ”lepădarea de” și ”răcirea”. De ce credință să se lepede Israel dacă nici nu o are (Israelul vine la credință) și ce dragoste și de cine li se răcește…
     Ce polemică? De când nu mai are nimeni dreptul să spună ce crede doar pentru că au spus alții altfel? Dacă nu sunteți de acord este dreptul dvs. Dar este dreptul meu să argumentez ceea ce cred.

  • A se compara Matei 24:29-31 cu Apocalipsa 6:12-17 7:9-17

   Deci să zicem că-n Apocalipsa 6, Matei 24, Ioel şi alţii este Necazul Cel mare. După să zicem răpirea din Apoc.7, mai sunt perioade ale Mîniei Mielului. După capitolul 9 şi după capitolul 16 din Apocalipsa sunt perioade de acalmie, chemare in general zadarnică a omenirii la pocăinţă, deci Dumnezeu nu e nedrept ci indelung răbdător. Iată de exemplu reacţiile pozitive din Apocalipsa 11:13 sau, probabil din Apocalipsa 18:4.

 9. Fr. Ionescu,

  asa cum am mai spus la cealalta postare despre rapirea Bisericii, sustin invatatura mid-tribulationista.
  Inainte de a merge mai departe noi trebuie sa stabilim care este Necazul cel Mare, cand incepe el si cand se termina. Mai inainte eram de parere ca, Necazul cel Mare este format doar din evenimentele potirelor, insa citind mai atent, am remarcat ca in timpul trambitelor sant evenimente deosebite, care nu au mai avut loc pe pamant la asemenea nivel. Cand Domnul a vorbit despre Necazul cel Mare, El a vorbit despre evenimente unicat care vor veni asupra pamantului, unicat in sensul ca, niciodata in istoria pamantului nu mai avusese loc suferinta de asemenea avengura si ele dupa parerea mea incep cu perioada trambitelor. Deci parerea mea este ca Necazul cel Mare este cuprins din evenimentele celor 7 trambite si a celor 7 potire ( evenimentele celor 7 potire pot fi numite negresit: mania lui Dumnezeu). Perioada celor 7 trambite va incepe in momentul in care Fiara de la Apoc. 13 va primi puterea totala asupra pamantului si va lucra 1260 de zile, timp in care cei doi prooroci trimisi de Dumnezeu vor proorocii si ei tot 1260 de zile, timp identic de lucru cu, cel al Fiarei. Cei doi marturi care vor proorocii pe, pamant isi vor ispravi lucrarea in timpul trambitei a sasea ( vezi Apoc.11:7-14 ), adica dupa ce ei au inviat s-a facut un mare cutremur de pamant in Ierusalim si au murit 7000 de oameni, aceasta fiind nenorocirea a doua. Iar nenorocirea a treia va veni cu sunarea din trambita a saptea, dupa care insusi Domnul Isus se va pogora din cer cu TRAMBITA LUI DUMNEZEU , mortii vor invia, iar cei vii vor fi rapiti. Trebuie sa fim atenti sa facem distinctie intre faptul ca in Apoc.11:15 este relatat faptul ca ingerul a saptelea va suna din trambita lui pentru misiunea data lui, iar in Corinteni 4:16, Biblia arata ca si Domnul va avea o trambita din care va suna el personal. Deci, momentul care va marca rapirea va fi sunetul trambitei din mana Domnului si nu al trambitei ingerului al saptelea.
  Deci in concluzie perioada Necazului cel Mare se intinde pe, perioada celor 7 trambite si a celor 7 potire. Perioada celor 7 trambite va cuprinde toate evenimentele descrise la Apoc. 13 incepand de la primirea puterii, timp in care Biserica va trece prin toate evenimentele descrise la Apoc. 13 tot capitolul si anume:

  1- intrarea in oficialitate a Fiarei ca si Guvern Mondial recunoscut juridic la nivel international din punct de vedere politic, economic, militar si religios cu putere asupra tuturor tarilor de pe pamant
  2- inceperea prigoanei Bisericii lui Dumnezeu
  3- aparitia Anticristului
  4- aparitia Icoanei Fiarei
  5- instituirea Semnului Fiarei

  Biserica va fi martora pe, pamant la toate cele 5 puncte mentionate mai sus iar dovada o gasim in Apoc. 20:4:6, unde arata ca la invierea de la rapire au inviat morti care nu s-au inchinat Fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe mana si pe frunte, ceea ce demonstreaza ca unii credinciosii ai Bisericii ( care nu era inca rapita ) erau deja morti in timpul acestor evenimente si ca evenimentele mentionate la cele 5 puncte au avut loc inaintea rapirii Bisericii.
  Cand va avea loc rapirea Bisericii ? Rapirea va avea loc la un timp oarecare dupa instituirea semnului fiarei, dupa care imediat va incepe perioada celor 7 potire cu, care se va incheia mania lui Dumnezeu, care va preceda a doua venire a Domnului Isus pe norii cerului.
  Din ziua incetarii jertfei necurmate si inscaunarii lui Anticrist in Templul de la Ierusalim ( conform Daniel 12:11-12 ), venirea pe norii cerului va avea loc la 1335 de zile ( adica la 3 ani si 8 luni si 5 zile ), de la aceste evenimente.
  Credinciosii care vor fi in viata si vor supravietui in acest timp vor sti cu exactitate anul si ziua intoarcerii Domnului Isus pe norii cerului. De ce a dat Domnul timpul exact al revenirii lui credinciosilor din vremea aceea ? Ca sa fie pentru ei un toiag de sprijin si sa nu-si piarda nadejdea, avand in vedere ca, acesti oameni au suportat necazurile produse de varsarea pe, pamant a celor 7 potire cu, care s-a incheiat mania lui Dumnezeu, lucru care nu este de apucat, avand in vedere calamitatile produse de varsarea acestor 7 potire.

  Maranatha. Vino Doamne Isuse.

  • Frate Remus
   Cei doi martori nu sunt doua persoane fizice ci sunt doua entitati profetice care vor domina vremea sfaritului si prin care Dumnezeu va face mari lucrari IN PRIMA JUMATATE A SAPTAMANII PROFETICE DIN DANIEL 9:27.
   Toata lumea crede ca cei doi martori sunt Moise si Ilie sau Enoh si Ilie, dar Apocalipsa nu mentioneaza asa ceva.
   Necazul cel Mare reprezinta a doua jumatate a saptamanii profetice din Daniel 9:27 si el va tine 1260 de zile.
   In aceea perioada sfintii vor fi dati in mana fiarei (Anticrist) care va porni razboi cu ei, ii va birui si-i va omora (Apoc 13:7 si Daniel 7:21).
   (nu stim daca cele 1260 de zile sunt zile calendaristice sau ele reprezinta doar o perioada profetica de timp).
   Aceasta lucrare (a razboiului impotriva sfintilor) va tinea pana la Rapirea Bisericii.
   Este foarte important sa intelegi ca Intaia Inveire a mortilor si Rapirea Bisericii vor fi doua evenimente concomitente.
   Ap. Pavel ne arata ca Intaia Inviere a Mortilor va avea loc la „ultima trambita”….si deci la „ultima trambita” va avea loc si Rapirea Bisericii.
   Atunci si acolo se va sfarsi Taina lui Dumnezeu.
   Dupa Rapirea Bisericii va urma judecata celor 7 potire….prin care toti cei rai vor fi nimiciti de pe acest pamant.
   Un numar mic de oameni (Isaia 66:16 ; Isaia 13:11- 12) va intra in mileniu…

   • Cei doi profeti din Apocalipsa 11 sunt chiar persoane fizice. Si nu personaje antice. De fapt sunt 2 perechi dar doar barbatii vor fi mai vizibili. Unul dintre ei responsabil cu lucrarile de forta iar cel de al doilea purtator de cuvant. Dar foarte multi ii vor confunda cu Anticrist si Profetul mincinos…

   • Frate Basa,

    acei doi martori care stau inaintea Domnului vor veni pe pamant si se vor materializa in trupuri fizice. Numai in aceste conditii ei vor putea fi omorati si inviati din punct de vedere fizic. Ca ei nu sant Enoh si Ilie, sant de acord cu tine.
    Da, la ultima trambita va suna Domnul Isus din trambita pe care o va avea la el, cand va veni sa rapeasca Biserica.
    Dupa rapirea Bisericii va avea loc evenimentele celor 7 potire, insa nu toti cei necredinciosi vor muri in timpul acestor evenimente. Unii vor supravietui acestor evenimente si vor sta la judecata de la Matei 25 impreuna cu cei credinciosi, cand Domnul va veni pe norii cerului. Atunci Domnul va separa oile de capre. Oile vor intra in Imparatia de 1000 de ani ( care a fost pregatita de la intemeierea lumii ), iar ceilalti vor merge in pedeapsa vesnica.

   • De unde rezulta ca sunt perechi?
    Apocalipsa 11:4. Acestia sunt cei DOI maslini si cele DOUA sfesnice, care stau inaintea Domnului pamantului.
    In colaborare cu Zaharia 4 unde arata chiar mai multe detalii in sensul ca iar apar cele doua ramuri de maslin care insa lucreaza doar cu un singur sfesnic…

  • Dați-mi și mie acele versete din care se înțelege clar că biserica va fi scutită de cele 7 potire. Eu unul văd în Scripturi ce a văzut biserica 2000 de ani: că Hristos va reveni după necaz, necaz prin care își curăță biserica. Am fost pretribulaționist până am studiat personal și am văzut că nu pot susține asta. Pericolul e să citiți scripturile cu preconcepții. De exemplu, Daniel 12:11-12 nu vorbește nimic despre răpire.

   • In imaginea din Apocalipsa 12 (femeia insarcinata si balaurul) copilul este rapit imediat dupa nastere iar femeia mai are de stat inca 1260 de zile in pustiu.
    Dupa simbolistica folosita reiese ca femeia este poporul evreu iar copilul biserica (faptul ca va avea drept de stapanire peste neamuri).

    Deci putem spune destul de exact ca Rapirea va avea loc candva la mijlocul perioadei de 7 ani inceputa prin Legamantul poporului evreu. Despre profetul Daniel putem spune ca se refera mult mai mult la poporul evreu pentru ca oricum el nu va experimenta Rapirea (cu exceptia evreilor crestini care intra tot in categoria crestinilor, evreii mozaici nu vor cunoaste Rapirea). Oricum si din Apocalipsa 12 vedem ca vor mai ramane o ramasita de crestini pe pamant: Apocalipsa 12:17.

    Rapirea nu este chiar fix la mijlocul perioadei deoarece 1260 este ceva mai putin decat jumatate si in plus apare o fereastra de timp de ordinul a vreo 6-7 zile intre 1260 (cat lucreaza cei 2 profeti) + 1290 (pana la final, din momentul incetarii jertfei, Danel 12:11) si 2556(+1) de zile cat au 7 ani calendaristici (+1 daca vor fi 2 ani bisecti in interval). Deci chiar si atunci cand deja va fi avut loc acel legamant, ziua si ora tot nu vor putea fi calculate de nimeni.

    Dupa sfarsitul perioadei de 7 ani vor mai fi 45 de zile in care intreaga planeta se va schimba radical (schimbare la fel de profunda ca cea care a fost la Potop).

   • Beniamin Cruceru,

    de la varsarea primului potir si pina la venirea Domnului Isus pe norii cerului sant mai putin de 4 ani,.
    Necazul prin care va trece Biserica sunt evenimentele celor 7 trambite, care se desfasoara in perioada Apoc.13. Aceste evenimente se incadreaza tot la Necazul cel Mare. Iar incercarea Bisericii din punct de vedere spiritual sunt evenimentele de la Apoc. 13 tot capitolul. Si hai sa nu ne mai dam noi asa de mari vorbind de curatirea Bisericii, caci daca te curateste Dumnezeu pe tine printr-un golan de pe strada care iti da doi pumni-n gura si-ti scoate doi dinti, cred ca, esti primul care mergi sa-l dai la politie si atunci ai sa vezi tu cat de bine stai tu cu pocainta de la Matei 5 !!! Hai sa nu ne dam noi ifose de sfinti ca, noi stam bine mersi in casa noastra si nu ne palmuieste nimeni peste obraz ( fizic vorbind ) !!! De curatirea Bisericii sa-i lasam sa vorbeasca pe aceia care intr-adevar au suferit pentru credinta batai si torturi !!!
    Arata-mi tu in istoria omenirii un necaz asa de mare ca, a treia parte din mare sa se faca sange si a treia parte din fapturile vii din mare sa moara, iar a treia parte din corabii sa fie distruse ???
    Arata-mi tu un necaz asa de mare in storia omenirii ( in afara de potop ) in care au murit peste 2 miliarde de oameni in cateva luni asa cum se va intampla cand ingerul al saselea va suna din trambita ??? Timp in care vor trebui taiate paduri intregi pentru sicrie ca, sa fie ingropati acei oameni !!!
    (…) Necazurile din Apoc. 13 si celor 7 trambite sunt deajuns pentru Biserica, deaceea Dumnezeu scuteste Biserica ( ca de aia este rapire ) de urmatoarele necazuri care vor veni asupra pamantului, prin varsarea celor 7 potire !!!
    In rest cele bune.

   • Pomisor, argumentul tau ca copilul este biserica, cade. Daca ar fi asa atunci pe cine mai urmareste balaurul din Ap. cap 12 v. 17 ca sa faca razboi cu ei daca rapirea copilul(biserica) ar fi rapita? Doar nu o fi vorba de doua rapiri?

   • rectific greselile.
    daca biserica(copilul) ar fi rapita.

   • Domnul Gabriel Dinca, nu sunt doua rapiri si textul spune clar: „ramasita semintei ei” adica in alte cuvinte un „rest” al copilului… Cum apare acest „fragment” din biserica ce ramane? Vedem din Apocalipsa 13:10. „Cine duce pe altii in robie va merge si el in robie. Cine ucide cu sabia TREBUIE sa fie ucis cu sabie. Aici este rabdarea si credinta sfintilor.”

    Sunt pacate facute de crestini inainte de a fi crestini care cer ca cei care le-au facut sa experimenteze moartea de martir (asa numitele „pacate de moarte” a caror lista este in Fapte 15:29: in special idolatrie, imoralitate si crima, partea cu animale sugrumate nu stiu ce inseamna… 😦 ). Iar cei care au avut in viata asemenea pacate si au scapat de martiraj in timpul sigiliului al cincelea vor ramane sa moara dupa rapire.

    Acesti oameni formeaza grupul din Apocalipsa 20:4. Se poate observa ca au parte de aceleasi privilegii ca cei care au fost rapiti: Apocalipsa 20:6.

    Domnul Remus necazurile incep cu ruperea pecetiilor doar ca este o progresie lenta. Inca de la sigiliul al patrulea mor un sfert din oameni iar la trambita a sasea inca un sfert din cele 3 ramase. Doar ca in cazul pecetii a patra lucrurile sunt ceva mai lente decat in cazul trambitei a sasea. Totusi lucrurile se vor desfasura conform unei legi de continuitate care va face ca oamenii sa isi piarda treptat sensibilitatea.

 10. Fr. Ionescu unde se poate cumpara cartea de care vorbesti mai sus, Ultima generatie?

 11. Ar fi interesant un dialog pe aceasta tema între d-voastra si Rev. Lazar Gog, poate la Credo Tv.

 12. Pe vremea cind erau Israelitii in Egipt si au venit cele 10 urgii Si Israelitii au avut parte de 3 urgii La a 4 urgie Exod.8.vers 22 Dumnezeu a inceput sa deosebeasca poporul Domnului.Tot asa va fi si la sfirsit Vom avea parte de necaz dar Dumnezeu va deosebi pe ai Lui de la o vreme.

 13. Am inteles din Scripturi ca nu e treaba noastra sa stim soroacele; ci sa veghem, altfel Domnul va veni ca un hot nopatea;
  insa pina la Rapire , dupa ce au trecut doua mii de ani ,
  numai Dumnezeu stie citi vor mai fi;
  poate ca noi nu vom apuca Rapirea, atunci?
  ce rost are sa ne necajim, ca va fi inainte , la mijloc, sau dupa Necazul cel Mare?
  mai de folos e vegherea .
  Pesemne e mai important acest lucru, la care am fost chemati,
  nu sa facem calcule( stiu pe cineva care le face in fiecare an si fratii din biserica nu-l prea traga de mineca)

  • Sora elisa

   Este drept ca noi nu trebue sa fim preocupati de vremurile sau de soroacele prin care vom trece, asa cum sunt preocupati milinistii (studentii in Biblie), care fac calcule peste calcule si prezic date peste date.
   (si noi avem in comunitatea noastra romana penticostala, un maaare doctor in teologie care a speculat si-a prezis multe pronosticuri nostime, care niciodata nu s-au implinit).
   .

   Dar Biserica trebue in lumina profetiilor, sa intelega Timpul Profetic pe care-l traieste .
   Noi nu suntem in necunostiinta si-n intuneric ca si lumea si acel Timp nu ne va lua prin surprindere…
   .
   Neintelegand Timpul profetic, noi nu vom intelege nici lucrurile importante pe care trebue sa le cunoastem si sa le rezolvam in acel Timp.
   Biserica adevarata intelege Timpul pe care-l traieste si intelege ce trebue sa faca si cum trebue sa se pregateasca in acest Timp..
   (1Tes. 5:4-5)
   Acum este timpul cand Candelele trebuesc umplute cu undelemn….altfel va veni noaptea cand ne vom poticni.
   Acum este timpul cand trebue sa intram in Corabia Salvarii (care este Hristos Domnul).
   Acum este timpul cand Casa noastra trebue zidita pe Stanca…
   In Matei 24:10 Domnul Isus Hristos ne avertizeaza ca in perioada care va veni (perioada Lepadarii de Credinta), MULTI VOR CADEA ….adica vor cadea din starea de Har in care erau…sau starea de Har in care ei credeau ca sunt.
   Si multi erau mari si tari prin biserici…
   Mari prooroci, vestiti cantareti,manipulatori dibaci prin comitete, sau pastori cu renume si cu doctorate etc.(Matei 7:22-23)
   Bisericile noastre sunt pline de oameni inglodati in formalism si-n legalism religios, dar care sunt fara o relatie de partasie sincera si adevarata cu Dumnezeu.
   Oameni care par sfinti pe dinafara…dar sunt goi pe dinauntru.
   Gandeste-te la acest lucru.
   Cred ca nici acei oameni care vor cadea in aceea vreme, nu fusesera prea interesati de „vremuri si de soroace”….la fel cum nu fusesera preocupati sa cunoasca nici Cuvantul lui Dumnezeu sau umplerea cu Puterea Duhului Sfant.
   Ei formeaza cele cinci (5) fecioare nechibzuite care credeau si afirmau ca ei sunt in asteptarea Mirelui…dar nu erau.

 14. Inainte de a avea un forum despre rapire ar trebui sa se stabileasca alte lucruri mai importante inainte, despre care vad ca nu se aminteste nimic; multe explicatii devin complicate si neintelese pentru ca nu se precizeasa cui sunt scrise versetele care se iau ca suport.

  1). Biserica este Mireasa lui Hristos sau Trupul lui Hristos?
  2) Cine va fi rapit? Mireasa sau Trupul?

  3) Daca Trupul lui Hristos ar fi Mireasa lui Hristos, atunci la Nunta Mielului Hristos s-ar casatori cu El Insusi?

  Toti pasionatii de „vremuri si soroace” sa-si stabileasca in primul rand identitatea si apoi sa treaca la studii despre……pre, mid or post. Si asta doar ca sugestie, ca recomandare fiind constient ca va fi foarte greu pentru multi sa accepte aceasta provocare.

  • pai cum cornele nu ai inteles inca ca biserica ii si trup si si mireasa .?
   Pai fiindca ii trup se adevereste prin faptul ca cei doi vor fi una ,adica Hristos cu Biserica vor fi una .Si fiindca Hristos este capul miresei este dupa cum si tu ca barbat esti capul femeii tale,iar tu cu femeia ta esti una ,nu ii asa.?.Formati o familie.
   Apoi faptul ca noi suntem si biserica dar si mireasa ,ce inseamna pentru tine.?
   Vrei sa zici ca biserica ii una si mireasa ii alta.?
   Pai atunci de ce zice in Apoc 22:17…si Duhul si Mireasa zic :Vino ….Pai poate avea Duhul Sfant altcineva inafara bisericii.?
   La nunta nu se va casatori cu El insasi ,la nunta se va casatori Capul cu restul trupului.Adica pana la nunta Capul ramane tot cap ,si trupul ramane tot trup ,dupa cum barbatul tot cap va ramane ,si femeia tot de barbat trebuie sa fie dar atunci in ziua nunti cei doi vor deveni una pentru totdeauna , dupa cum si astazi barbatul devine una cu femeia abia dupa nunta …,,,,,,..22. Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului;

   23. caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului.

   24. Si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos, tot asa si nevestele sa fie supuse barbatilor lor in toate lucrurile.

   25. Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea,

   26. ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant,

   27. ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana.

   28. Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta se iubeste pe sine insusi.

   29. Caci nimeni nu si-a urat vreodata trupul lui, ci il hraneste, il ingrijeste cu drag, ca si Hristos Biserica;

   30. pentru ca noi suntem madulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui si os din oasele Lui.

   31. „De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup.”

   32. Taina aceasta este mare – (vorbesc despre Hristos si despre Biserica). – Efeseni5.”””””

   • @cimm…..”nu ai inteles inca ca biserica ii si trup si si mireasa .?”…..”….noi suntem si biserica dar si mireasa ,ce inseamna pentru tine.?
    Vrei sa zici ca biserica ii una si mireasa ii alta.?”

    Eu nu am spus ce inteleg sau nu inteleg, nu am spus ce inseamna sau nu pentru mine….am pus doar cateva intrebari de bun simt, pertinente, la care dumneata (asumand ca esti mai in varsta ca mine) ai inceput o turuiala de cuvinte ca un radio fara buton de oprire.

    Consternarea mea nu pleaca de la faptul ca zic sau nu zic ceva, ci de la ideea ca se comenteaza foarte frivol pe acest subiect si exact cum sunt legumele intr-o tocana asa sunt aruncate principii si declaratii care mai de care mai „inimaginabile” despre rapire, mireasa, trup, neamuri, evrei, mia de ani, nunta mielului, necazul cel mare, invieri…..

    Dupa cum banuiam, cand am postat precedent, deja avem concluzii noi: ” La nunta nu se va casatori cu El insasi ,la nunta se va casatori Capul cu restul trupului.Adica pana la nunta Capul ramane tot cap ,si trupul ramane tot trup ,dupa cum barbatul tot cap va ramane ,si femeia tot de barbat trebuie sa fie dar atunci in ziua nunti cei doi vor deveni una pentru totdeauna , dupa cum si astazi barbatul devine una cu femeia abia dupa nunta.”…….”Pai fiindca ii trup se adevereste prin faptul ca cei doi vor fi una ,adica Hristos cu Biserica vor fi una .Si fiindca Hristos este capul miresei este dupa cum si tu ca barbat esti capul femeii tale,iar tu cu femeia ta esti una ,nu ii asa.?…..”

    A fi UNA nu este echivalent cu a fi UNUL……da, barbatul este capul nevestei dar si dupa casatorie TOT DOUA persoane sunt nu O PERSOANA……

    M-as fi asteptat sa primesc raspunsuri logice, biblice, pe tema initiala si nu o insiruire de versete de ici-colea.

  • Puteti sa-mi raspundeti la intrebarea: Ce suntem noi: oi in turma lui Hristos, sau mladite in vita (care e ISUS) ?
   Ca unele sunt plante si celelalte sunt animale.
   Daca suntem mladite, nu trebuie sa ne temem de lupi rapitori ca astia nu mananca foi de vita. Poate ar trebui sa ne temem de capre, ca ele mai mananca si foi de vita cateodata.
   Dar daca suntem oi, cum aducem roada?
   Cred ca fiecare analogie: oi, mladite, mireasa, trup serveste unui scop anume in prezentarea adevarurilor biblice. Si toate se refera la aceleasi persoane. Cei mantuiti.
   Nu pot sa-mi inchipui o teologie in care unii credinciosi sunt mireasa si altii sunt trup. Si eventual altii sunt oi si altii sunt mladite, s.a.m.d.

   • Poate ar fi interesant daca am discuta despre modul alegoric pe care-l foloseste Dumnezeu in profetiile biblice.
    Trebue sa intelegem ca:
    „Trupul” nu este trup…
    Nici „mireasa” …nu este o mireasa…
    Nici „sotia Mielului” ….nu este sotie.
    Nici „porumbita” nu este porumbita,
    Nici „Templul” nu este templu….
    Nici „cetatea” nu este cetate….
    nici corabia nu este corabie…
    nici „pecetea” nu este pecete…
    nici trandafirul din Saron nu este un trandafir…
    nici „balauru”l nu este un balaur
    Nici cornul cel mic, nu este un corn,
    nici „robii” nu sunt robi
    nici „babilonul” nu este Babilon…
    nici „viermele” nu este un vierme
    nici focul vesnic nu este un foc.

    etc, etc, etc….
    Dar Trupul este si Mireasa si Templu, si Cetate, si Corabie, si Han, „robul este rob, viermele este vierme s.a.m.d.
    Desi fiecare expresie dintre cele aratate mai sus este doar o exprimare alegorica,(simbolica), expresie care desi nu reprezinta literar ceea-ce zugraveste, totusi fiecare este corecta in intelegerea ei profetica, si reflecta caracteristica de baza a ceea-ce Dumnezeu a vrut sa ne arate.

   • Who is the Bride of Christ?

    The apostle Paul NEVER referred to the Body of Christ as the Bride of Christ, Sheep, Holy Nation or Priests, this doctrine has come about because of mixing the truth given to John & Paul whose apostleship were different in calling & ministry.

    When reading scripture, Israel is always referred to as Sheep Holy Nation & Priests.

    There is NO such thing in scripture as Replacement Theology, the Body of Christ did NOT replace Israel, Israel is Israel & will always be Israel.

    Replacement Theology came about from them that call themselves British Israelites, there is no such human animal, Biblical Israelites and Jews are one and the same people.

    Scripture says, the Lord came to the (lost) Sheep of the house of Israel, the word lost does NOT literally mean lost, and couldn’t be found, lost means scatted, the Lord knows where everyone is.

    Israel as a Nation had Priests & Kings. Israel failed to be a Holy Nation, Israel will be a Holy Nation in the future.

    In scripture when the Lord addresses Israel He always refers to her in the feminine way. Spiritually speaking the Lord was married to Israel but Israel never had a real marriage supper.

    In Ezekiel 16:8 The Lord entered a marriage covenant with Israel.

    In Jeremiah 3:14 The Lord said He was married to Israel, the Lord is the Bridegroom and Israel is the Bride.

    Jeremiah 3:14 Turn, O backsliding children, saith the LORD; for I am married unto you: and I will take you one of a city, and two of a family, and I will bring you to Zion: – Spiritually speaking the Lord gave Israel a Divorce.

    In Jeremiah 3:8 The Lord is the Bridegroom, He gave His Bride Israel a Divorce.

    Jeremiah 3:8 And I saw, when for all the causes whereby backsliding Israel committed adultery I had put her away, and given her a bill of divorce; yet her treacherous sister Judah feared not, but went and played the harlot also.

    In the future He will remarry His Bride Israel & Israel will have her first live marriage supper as stated Revelation 19:7 8 & 9.

    In Hosea 2:7 The Lord is saying, she = Israel will return to her first husband, her first husband = Christ, the Lord = Bridegroom, Spiritually speaking Israel will remarry her Bridegroom = Christ.

    Also in Hosea 2:9, 19 & 20 The Lord is Spiritually saying, He = Christ, Christ will remarry Israel…And I will betroth thee unto me forever; yea, I will betroth thee unto me in righteousness, and in judgment, and in loving kindness, and in mercies.

    The key word in Hosea 2:9 and 19, 20 is „betroth,” the Lord, the Bridegroom, Christ will spiritually remarry Israel.

    Isaiah 62:5 For as a young man married a virgin, so shall thy sons marry thee: and as the bridegroom rejoices over the bride, so shall thy God rejoice over thee.

    In Isaiah 62:5 Thy sons = Israel, the Bridegroom = the Lord, the Bridegroom rejoices over the Bride, the Bride = Israel, God rejoice over thee, thee = Israel.

    Revelation 19:7-9 Let us be glad and rejoice, and give honor to him for the marriage of the Lamb is come, and his wife hath made herself ready.

    Verse (8) And to her was granted that she should be arrayed in fine linen, clean and white: for the fine linen is the righteousness of saints.

    Verse (9) And he saith unto me, Write, Blessed are they which are called unto the marriage supper of the Lamb, And he saith unto me, These are the true sayings of God.

    The word (us) in verse (7) above is referring to Israel:
    The word him = Christ,
    The word Lamb = Christ,
    His wife = Israel,
    Lamb = Bridegroom = Christ,
    His wife = the Bride = Israel–>This will be a real marriage supper.

    In Revelation 21:9 It say’s, come hither, I will show thee the Bride, the Lamb’s Wife.

    Christ is the Lamb, who is the Lamb’s wife? The lamb’s wife has to be Israel, Israel was spiritually Married to the Lamb/Christ.

    Revelation 21:10 is showing where the Bride and Bridegroom will reside, they will reside in the New Jerusalem that descends out of heaven from God…. the 12 tribes of ISRAEL and the 12 apostles will live in that New Jerusalem.

    In Jeremiah 2:32 The Lord is still spiritually married to Israel, Can a maid forget her ornaments, or a bride her attire? yet „my people” have forgotten „me” days without number, me = Christ my people = Israel,

    Jeremiah is telling Israel we are His Bride, why have you forsaken the Bridegroom days without number, the Lord is showing Israel that they have forgotten that they were Spiritually Married to the Lord, Israel = Bride.

    Jeremiah 7:34 Then will I cause to cease from the cities of Judah, and from the streets of Jerusalem, the voice of mirth, and the voice of gladness, the voice of the bridegroom, and the voice of the bride: for the land shall be desolate.

    In Jeremiah 7:34 The Lord is saying, He is the Bridegroom & the voice of the Bride = Israel.

    Jeremiah 16:9 For thus saith the LORD of hosts, the God of Israel; Behold, I will cause to cease out of this place in your eyes, and in your days, the voice of mirth, and the voice of gladness, the voice of the bridegroom, and the voice of the bride.

    In Jeremiah 16:9 The Lord is saying the same as in Jeremiah 7:34 & 25:10.

    In Jeremiah 25:10 the bridegroom = Christ, voice of the bride = Israel.

    Jeremiah 25:10 Moreover I will take from them the voice of mirth, and the voice of gladness, the voice of the bridegroom, and the voice of the bride, the sound of the millstones, and the light of the candle.

    Jeremiah 33:11 The voice of joy, and the voice of gladness, the voice of the Bridegroom and the voice of the Bride the voice of them that shall say, Praise the Lord of host: for the LORD is good; for his mercy endures for ever: and of them that shall bring the sacrifice of praise into the house of the LORD. For I will cause to return the captivity of the „land,” as at the first, saith the LORD.

    In Jeremiah 33:11 the Lord said, For I will cause to return the captivity of the „land,” as at the first, saith the LORD…the Body OF Christ inherits NO land, the Body OF Christ has a Heavenly HOME, … that land = the land Israel will inherit, that land was promised to her.

    AGAIN, In Jeremiah 33:11 It is very clear who the Bride and Bridegroom is, the Bridegroom = Christ = Lord, and the Bride = Israel.

    In Joel 2:16 It is also very clear who the Bride & Bridegroom is, it say’s, let the Bridegroom go forth of his chamber and the Bride out of her closet, the Bridegroom = Christ = Lord, His chamber is referring to the Holy of Holy’s where the High Priests would enter, the Bride out of her closet is referring to the chambers where the High Priests would reside.

    Read Ezekiel 40:45 & 46, that explains the chambers where the High Priests would reside.

    John 3:29 He that hath the „bride” is the bridegroom: but the friend of the bridegroom, which standeth and heareth him, rejoiceth greatly because of the bridegroom’s voice: this my joy therefore is fulfilled.

    John 3:29 above is saying, He = God = Christ is the Bridegroom . . . the word „Friend” = Israel.

    Revelation 18:23 And the light of a candle shall shine no more at all in thee; and the voice of the bridegroom and of the bride shall be heard no more at all in thee: for thy merchants were the great men of the earth; for by thy sorceries were all nations deceived.

    John in Revelation 18:23 above is saying, the light of a candle shall shine no more at all in thee, that candle = the Golden Candelabra that Israel use to light. . .the word thee = Christ. . . the voice of the bridegroom = Christ, and of the bride = Israel, God is talking to Israel Revelation 18:23.

    Revelation 21:2 And I John saw the holy city, new Jerusalem, coming down from God out of heaven, prepared as a bride adorned for her husband.

    John in Revelation 21:2 above is saying, the new Jerusalem, coming down from God out of heaven, prepared as a bride adorned for her husband. . .that New City is where the 12 tribes and 12 Apostle to Israel will reside. . .God is preparing that City for His Bride, His Bride/Israel, Israel will be living in that New City. . .adorned for her husband, who is the husband? The Bridegroom = the husband = Christ.

    Revelation 22:17 And the Spirit and the bride say, Come. And let him that heareth say, Come. And let him that is athirst come. And whosoever will, let him take the water of life freely.

    What is John saying in Revelation 22:17? he is saying, the Holy Spirit and the Bride/Israel is saying come, let him/Israel, take the water of life freely.

    Revelation 21:9 And there came unto me one of the seven angels which had the seven vials full of the seven last plagues, and talked with me, saying, Come hither, I will shew thee the bride, the Lamb’s wife.

    John is saying in Revelation 21:9 above. . .come, let me you the Bride, the Lamb’s wife, John is pointing to the the New City that comes down from God out of heaven.

    The BRIDE OF CHRIST = Israel, the Bridegroom = Christ.

    CONCLUSION: THE BRIDE OF CHRIST IS NOT THE CHURCH!!!!!!

    P.S. A few things to remember:
    # 1, When reading scripture, context is the KEY to understanding scripture.
    # 2, Knowing to whom the Book was written to.

    Acts 3:21 = Prophecy = Israel…Whom the heaven must receive until the times of restitution of all things, which God hath spoken by the mouth of all his holy prophets since the world began, the key word is spoken.

    WHO IS THE CHURCH ????????????? (…….will come next…….)

   • THE CHURCH AND RAPTURE…………..

    Romans 16:25 = Mystery = the body of Christ…Now to him that is of power to establish you according to my gospel and the preaching of Jesus Christ according to the revelation of the mystery which was kept secret since the world began, the key words are kept secret since the world began…the words my gospel = is the gospel the risen Lord gave to Paul.

    Hopefully what you read has given you some insight.

    In Hosea 2:7 The Lord is saying, she = Israel will return to her first husband, her first husband = Christ, the Lord = Bridegroom, Spiritually speaking Israel will remarry her Bridegroom = Christ.

    Also in Hosea 2:9, 19 & 20 The Lord is Spiritually saying, He = Christ, Christ will remarry Israel…And I will betroth thee unto me for ever; yea, I will betroth thee unto me in righteousness, and in judgment, and in lovingkindness, and in mercies.

    The key word in Hosea 2:9 and 19, 20 is „betroth,” the Lord, the Bridegroom, Christ will spiritually remarry Israel. When the Lord says there is neither Jew nor Gentile in the body of Christ, He is showing us a spiritual TRUTH, that spiritual TRUTH will come to pass when we take on our NEW SPIRIT BODY, that will happen the day the Rapture takes place.

    Right now while living in our EARTHLY body, we are still called a Jew or Gentile, the body is made up of both Jew n Gentile, the majority of body members are Gentiles.

    The Israel of God will come from the seed of the unbelieving Jews that are alive today. The Israel of God will come on the scene after the Rapture.

    The body of Christ is NOT appointed to WRATH, WRATH = Tribulation, Tribulation = Jacob’s Trouble, Jacob’s Trouble = Israel Tribulation.

    The body of Christ will be taken out from this world before the Israel’s Tribulation starts.

    Rapture….

    1 Thessalonians 4:16 For the Lord himself shall descend from heaven with a shout, with the voice of the archangel, and with the trump of God: and the dead in Christ shall rise first:

    1 Thessalonians 4:17 Then we which are alive and remain shall be caught up together with them in the clouds, to meet the Lord in the air: and so shall we ever be with the Lord.

    1 Thessalonians 4:18 Wherefore comfort one another with these words.

    We are not Spiritual Israel..God is not dealing with Israel today..He is building his Body…After the Rapture…He will deal with them…
    Israel rejected Him…The King was with them and they crucified him(So ultimately He Divorced them)…
    The Kingdom Gospel will resume after The Rapture and the Tribulation is over.
    We, The Body of Christ are his Ambassadors here on earth while he sits at the Right hand of the Father in heaven…After the Rapture We will be Ambassadors in Heaven representing him there…He will be here on Earth… ruling from the Throne of David

    THE RAPTURE AND THE SECOND COMING OF CHRIST

    The Rapture of the Church, members of His Body and the Second Coming of Christ are NOT the same.

    When Christ’s comes for His Body, the Church, He does NOT Touch Earth, we meet Him in the AIR.

    The day of Rapture, our Blessed Hope, The Lord will do another Miraculous Event.

    He will call the Dead in Christ and them that are alive to Rise and meet Him in the AIR. 1 Thess.4:13 -18; Phil.3:20,21; 1 Thess.4:13-18; Phil.3:20,21.

    Rapture of the Church, members His Body will take place before Israel’s Great Tribulation.

    Wrath, Matt.24:15-31.Jeremiah 30:7. <–Jacob's Trouble, Tribulation.

    Paul says we are NOT Appointed to Wrath.

    Grace and Peace is NOT Law and Wrath.

    In all 13 of Paul’s Epistles he starts with the Blessing of Grace and Peace.

    Grace to you and Peace from God our Father, and the Lord Jesus Christ. Rom 1:7

    Grace be unto you, and Peace, from God our Father, and from the Lord Jesus Christ. 1 Cor 1:3

    Grace be unto you, and Peace, from God our Father, and from the Lord Jesus Christ. Phil 1:2

    This is fitting as Paul was called to be an Apostle Dispensing God’s Grace toward the Gentiles:

    If ye have heard of the Dispensation of the Grace of God which is given ME to you-ward: Ephesians 3:2

    These two characteristics uniquely define this Dispensation, as we are Saved by Grace and we are at Peace with God through Faith in Jesus Christ. Eph 2:8-9, Rom 5:1.

    Today God is offering Grace and Peace to the world through the Ministry of Reconciliation 2 Cor 5:19.

    The way God has chosen to operate with the world today is Different than in other Dispensations.

    Instead of Grace and Peace God was offering the Law and Wrath in Time Past. Law and Wrath will continue after the Rapture.

    “ … what cause so ever shall come to you of your Brethren that dwell in their cities, between Blood and Blood, between Law and Commandment, statutes and Judgments, ye shall even warn them that they trespass not against the LORD, and so Wrath come upon you, and upon your Brethren: this do, and ye shall not trespass.” 2 Chronicles 19:10

    The Priests of the Lord were to teach the Law and warn them about the Wrath of God upon those who disobeyed.

    It is in the Dispensation of the Kingdom come that Psalm 2 writes about: He that sitteth in the Heavens shall laugh: the Lord shall have them in derision.

    Then shall He speak unto them in His Wrath, and vex them in His sore displeasure…Kiss the Son, lest He be angry, and ye perish from the way, when His Wrath is kindled but a little. Blessed are all they that put their trust in him. Psalm 2:4-12

    Instead of Grace and Peace, the Keystone of God’s Covenants with Israel was the Law and Wrath upon those who disobeyed.

    Peace is NOT War

    God cannot at the same time offer terms of Peace and then threatening us with Wrath.

    Nor is He revealing His Grace without Works and also teaching the Law.

    These operations of God are mutually exclusive.

    There will be a time when God’s offer of Grace and Peace expire and He returns to Judge and make War:

    And I saw Heaven opened, and behold a White Horse; and He that sat upon Him was called Faithful and True, and in Righteousness he doth Judge and make War. Rev 19:11

    That time is NOT now.

    There will be a time when the Law is taught from Zion and the Whole World. Mic 4:2, but that time is NOT now, still FUTURE.

    But now we are delivered from the Law, that being dead wherein we were held; that we should serve in Newness of Spirit, and NOT in the oldness of the Letter. Rom 7:6

    Moses Dispensation was characterized by God’s Law and Wrath.

    This present Dispensation is characterized by God’s Grace and Peace.

    The Future Kingdom Dispensation, the Fulfillment of Prophecy, is characterized by God’s Judgment and War.

    We must Rightly Divide if we are going to make sense of how God operates today.

    Tribulation has to do with Jacob's Trouble, Jacob is Israel, the Tribulation will take place in the Middle East after the RAPTURE.

    We, the body of Christ is NOT Appointed to wrath, we will be in Heaven when the Wrath of Jacob's Trouble comes to pass.

    Them that don't believe in a Pre-Trip Rapture are in BIG error. The Church, members of His Body are NOT Appointed to WRATH, WRATH = Jacob's Trouble = Israel's Tribulation.

    The Tribulation of Jacob's Trouble starts in the Next Age, Paul calls it, the Ages To Come.

    Again, it makes NO sense for God to say to the Body of Christ, you are living in the Age of Grace and Peace, and your gonna go through Wrath.

    The only Wrath we go through is Reaping and Sowing, you can also say: that is our Tribulation.

    God said in 1 Thessalonians 1:10: And to Wait for His Son from Heaven, whom He Raised from the Dead, even Jesus, which delivered us from the Wrath to come.

    God said in 1 Thessalonians 5:9: For God hath NOT Appointed us to Wrath, but to obtain Salvation by our Lord Jesus Christ,

    God said in Luke 21:23: But woe unto them that are with child, and to them that give suck, in those days! for there shall be Great Distress in the land, and Wrath upon this people….Luke is talking about Israel FUTURE Tribulation, those people are Jews/Israelit's.

    The Body of Christ is Saved from Wrath.

    God’s New Creature, the Body of Christ, will NOT take part in the Prophesied Wrath and Tribulation spoken by the Prophets.

    Romans 5:9 Much more then, being now Justified by His Blood, we shall be Saved from Wrath through Him.

    When Christ's makes His Second Coming, He will return to the Mount of Olives where He Ascended from.

    The Judgement Seat of Christ and the Great White Throne Judgement are NOT the same.

    The Judgement Seat of Christ has to do with Saved souls.

    The Great White Throne Judgement has to do with Unsaved souls.

    The Resurrection of the Kingdom Saints those from Times Past Genesis – Acts and those from the Ages To Come Hebrew – Revelation will occur after Israel's Great Tribulation has occurred. Rev.20:4-6.

    I found 6 Dispensation in scripture so far.

    1. Dispensation of Innocence (Gen. 1:27,28).

    2. Dispensation of Conscience (Gen. 3:7 cf. Rom. 2:14,15).

    3. Dispensation of Human Government (Gen. 9:1-7).

    4. Dispensation of Promise (Gen. 12:1-3; 13:14-17).

    5. Dispensation of the Law (Ex. 19,20).

    6. Dispensation of Grace and Grace alone given to Paul. When God separated Paul from his Mother's Womb: Gal. 1:15, 16.

    When Peter preached about the Earthly Kingdom, he was preaching in what is called "Time Past" Dispensation.

    When Paul started Preaching the Gospel of the Grace of God, that is called the "BUT NOW" Dispensation.

    In Colossians 1:26 God said: Even the Mystery which hath been Hid from Ages and from Generations, But Now is made manifest to His Saints:

    What God is saying in Colossians 1:26 is: that the Mystery that was given to Paul was NOT found in "Time Past" Dispensations.

    This Dispensation of the Grace of God that we live in now will come to an end the day the Rapture takes place.

    When the "BUT NOW" Dispensation comes to an END, then the "Ages To Come" Dispensation will begin.

    Israel's Tribulation, Jacob's Trouble will be in "Ages To Come" Dispensation.

    The 1000 year Reign of Christ on Earth will be in "Ages To Come" Dispensation.

    When Ephesians 1:10 comes to pass, it will be in "Ages To Come" Dispensation.

    If we hold to God's word from the KJV, we are All Bible Believing Dispensationalist, if God is, and He is, we also have to be.

    Many over the years have put GRACE believers down because of the word "Dispensationalist."

    Dispensation from the Greek G3622 – οἰκονομία – oikonomia – oy-kon-om-ee'-ah
    From G3623; administration (of a household or estate); specifically a (religious) “economy”: – dispensation, stewardship.

    1 Corinthians 9:17 For if I do this thing willingly, I have a reward: but if against my will, a Dispensation of the Gospel is committed unto ME…ME = Paul.

    Ephesians 1:10 That in the Dispensation of the fulness of times he might gather together in one All things in Christ, both which are in Heaven, and which are on Earth; even in Him:

    Ephesians 3:2 If ye have heard of the Dispensation of the Grace of God which is given me to you-ward:

    Colossians 1:25 Whereof I am made a Minister, according to the Dispensation of God which is given to me for you, to fulfil the word of God;

    Will end by saying, a Dispensation Does have a TIME Period, only God knows that time.
    Li

    Why should we follow the Apostle Paul?

    From Genesis to Revelation is for our learning, "NOT ALL" Scripture is written to us, us = the Body of Christ in this Age of Grace.

    There are a number of reasons why should we follow the Apostle Paul.

    God "Commanded" members of the Body of Christ to follow the Apostle Paul.

    God "NEVER" Commanded members of the Body of Christ to follow Peter.

    The most important of which is: The Lord Jesus Christ chose Paul and sent him to be THE Apostle of the Gentiles.

    In this Age of Grace, Paul is the Apostle to "ALL" that Believe, Jews included.

    Romans 11:13 God said: For I speak to you Gentiles, inasmuch as I AM the Apostle of the Gentiles, I magnify mine office:

    Ephesians 3:1 God said: For this cause I Paul, the Prisoner of Jesus Christ for you Gentiles,

    Ephesians 3:2 God said: If ye have heard of the Dispensation of the Grace of God which is given "ME" to you-ward:

    As the Apostle of the Gentiles, Paul said: Be ye followers of "ME", God didn't tell Paul to Be ye followers Peter.

    1 Corinthians 4:15 God said: For though ye have ten thousand instructers in Christ, yet have ye not many fathers: for in Christ Jesus I have begotten you through the Gospel.

    The Gospel Paul refers to in the above verse is that which is found in 1 Corinthians 15:1-4, the message that Christ Died FOR our SINS, he was Buried, and He Rose Again The Third Day.

    It is the Grace message which the Lord revealed to Paul and Paul alone.

    1 Corinthians 11:1 God said: Be ye followers of "ME", even as I also am of Christ.

    To follow Paul is to follow Paul DOCTRINALLY, "NOT" following Paul's activities you might read about in the book of Acts.

    Paul did some things at the time for reasons which do "NOT Exist" Today. Especially Jewish things during the time that Israel was still intact as a Nation, and had not yet been cast away.

    If you were to try to follow Peter, or James or John you would find that you are following a Jewish Tribulation message.

    Their Doctrine pertains to the Nation of Israel.

    Israel, Israel has 12 Tribes and 12 Apostles.

    The Church, the Body of Christ has only "ONE" Apostles, his name is Paul:

    Compare these two verses:

    "1 Peter 1:13" God said: Wherefore gird up the loins of your mind, be sober, and hope to the end for the grace that is to be brought unto you at the revelation of Jesus Christ;

    That verse shows that those following Peter, in the Tribulation, must Endure to the end, the end of their lives or the end of the Tribulation for the Grace which the Lord will bring to Israel at the Second Coming of Christ, at the Revelation of Jesus Christ.

    But Notice the contrast in what Paul says:

    "Ephesians 4:7" God said: But unto every one of us is given Grace according to the measure of the gift of Christ.

    "Romans 4:25" God said: that he was raised "FOR" our Justification.

    In other words, the very fact that Christ was Raised from the Dead Proves that your "SINS" are Forgiven, since God made Christ to be "SIN" for us that we might be made the Righteousness of God in Him. "2 Corinthians 5:21"

    Peter, James and John "NEVER" said things like that.

    The Doctrine to the Church, the Body of Christ, is found in Romans through Philemon, the Thirteen Books written by Paul.

    Peter Preached the Kingdom Gospel.

    Paul Preached the Gospel of the Grace of God, Two Totally Different Gospels.

    By Paul's own statements in "1 Timothy 1:11-16" is the FIRST member of the Body of Christ, the One New Man, and is the "PATTERN" of Salvation for "ALL" other members.

 15. Frate Ionescu, sa-mi fie cu iertare ,intorcand pagina ,vad ca si in terenul profetic in liba engleza ,ai concurenta !. (cu certitudine ,nu este cazul sa-i invinuiti de plagiatura !)http://www.armageddonbooks.com/543generation.html

 16. MID-TRIBULATION – răpirea la jumătatea săptămânii, în timpul prigoanei și înainte de mânia lui Dumnezeu (Apocalipsa 11).
  Am o intrebare pentru cei care cred in teoria asta,adica am mai multe intrebari.
  1.Daca rapirea va fi la mijlocul celor 7 ani ai anticristului ,cu ce vor cumpara si vinde oameni avand in vedere ca Apoc 12 arata pe cea de a 2 a fiara ca obliga tot pamantul sa primeasca semnul fiarei dintai fara de care nu vor putea cumpara sau vinde nimic.
  2.Cu ce isi vor face oameni case ,plati materiale de case ,cu ce isi vor face oameni nunti ,.,,,,,36. Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.

  37. Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului.

  38. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,

  39. si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.

  40. Atunci, din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi luat, si altul va fi lasat.

  41. Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata, si alta va fi lasata.

  42. Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru. ….Matei 24….
  Pe vremea anticristului nimeni nu va mai putea ca sa faca nimic fara semnul fiarei dintai.

  3.Daca biserica este inca aici la mijlocul stapaniri anticristului,atunci cum se face ca biserica nu anunta oameni ca sa nu primeasca semnul fiarei ci vine un inger si anunta oameni ca sa nu primeasca semnul fiarei si sa nu se inchine fiarei…Apoc 14:9-11.

  4.Apoi daca biserica va fi aici cum de apare ingerul cu Evanghelia vesnica in Apoc 14:6-7.

  5.Apoi daca biserica ii aici cum de nu colaboreaza biserica cu cei doi prorocii din Apoc 11 care apar pe pamant cu 3 ani si jumatate inainte de aparitia si ridicarea fiarei atentie ,nu a anticristului.Apoc 11:7…cind isi vor ispravi marturisirea lor ,fiara care se ridica din adanc ,va face razboi cu ei si ii va birui…”””.Fiara nu a fost inca ridicata din adanc ,pana nu si-au terminat marturisirea lor cei 2 prorocii.

  6.Apoi daca biserica ar fi fost aici ,cum credeti ca ar fi facut Dumnezeu o asa de mare partinire si ar fi pecetluit doar 144000 de oameni din cele 12 seminti ai lui Israel inaintea de a fi dat drumul la cele 4 vanturi din cele 4 colturi ale pamantului si care aveau sa vateme pamantul intreg si implicit si biserica lui Hristos in cazul in care biserica ar fi fost inca pe pamant .Singuri care ar fi scapat ar fi fost cei 144000 care aveau sa primeasca o pecete pe fruntea lor ca fiind slujitori ai lui Dumnezeu si ba mai mult ei acestia 144000 ,,,au fost rascumparati dintre oameni ca cel dintai rod pentru Dumnezeu si pentru Miel”””.Apoc 14:4b.Iar toata descrierea este din Apoc 7:1-8. si Apoc 14:1-5.Credeti voi ca Isus si-ar fi lasat biserica in chinuri si ar fi aparut cu cei 144000 pe muntele Sionului.?

  Inainte de ridicarea fiarei din adanc Ioan a vazut biserica unde era…Apoc 7:9-14.
  Necazul cel mare a fost necazul pe care l-a suferit biserica inca de la nasterea ei pana la rapirea ei.
  De ce credeti ca in Apoc 17:5,6,7,ii aratata acea femeie sau religie care a omorat si martirizat pe ucenici Domnului Isus care este Biserica .Oare suferinta biserici nu a fost un necaz mare pt biserica.?.Biserica din Smirna si ea a suferit un necaz ,….si a fost instiintata chiar,..Apoc 2:10.Apoi daca va uitati in istoria biserici ,veti vedea inadevar ca aceea femeie ce sta pe mult aur a omorat cei mai multi crestini si a aruncat cel mai mare necaz asupra bisericii din toate timpurile.Insa pecetile si urgiile din Apocalipsa vor fi pt pamant si nicidecum pt biserica.
  Cine predica MID-TRIBULATION,doarme dea binelea demult ,trebuie trezit.Va rog sa mearga cineva si sa ii trezeasca.
  Rapirea va fi pe neasteptate ,exact ca pe vremea lui Noe ,si a lui Lot.
  Incolo veghere fratilor.
  Ce sa mai zic de coctailurile fratelui Gog,care au ajuns celebre deja,si apoi cred ca nu o sa va mirati de ce a fost nevoie de interventia ingerilor in Apoc.14.
  Rapirea va fi chiar inainte de aparitia celor doi proroci din Apocalipsa 11.Fiindca cei doi prorocii fac lucruri pe care biserica astazi nu ii este ingaduit sa le faca …exape prefacute in sange,lovirea pamantului cu urice fel de urgie,ori de cate ori vor dori,pe vrajmasi lor au dreptul ca sa ii omoare ,pe cand biserica astazi trebuie sa isi iubeasca vrajmasii,amintiti-va ca si ucenici fii tunetului au vrut ca sa coboare foc peste samariteni ,si Isus nu i-a lasat ,fiindca biserica are alt rol,apoi Pavel si el spune despre suferintele biserici ,si nici decum nu s-a lasat sa se inteleaga de biserica primara ca ar fi avut putere impotriva vrajmasilor si culmea prin foc ,urgii la discretie..
  Domnul Sa ne deschida ochii……..

  ..

  • 1) Anticristul NU are un timp de 7 ani ci doar 42 de luni Apocalipsa 13:5. La inceputul celor sapte ani apar cei doi profeti. Daniel 9:27 arata acest lucru, cel putin in traducerea Cornilescu (mai apropiata de original decat KJV la acest verset) este clar ca actiunea este inceputa de cineva si sfarsita de „cel venit pe aripa uraciunilor idolesti”.

   2) Pecetea a 5-a?

   3) 4) Desi semnul va aparea inca inaintea Rapirii nu va fi un fenomen la scara mondiala decat dupa ea. Ingerii nu vorbesc la fel ca oamenii. Nu va vedea nici un om un inger zburand. In acele momente cand acei ingeri din Apocalipsa 14 vor vesti mesajele lor toti oamenii vor deveni brusc constienti (inclusiv prin massmedia) de acele adevaruri. Desi aceasta constientizare nu va dura prea mult pentru ca tine si de responsabilitatea umana sa pastreze adevarul.

   5) Acele personaje nu vor fi asa de simpatice precum par citind despre ele. O colaborare directa va fi foarte greu de realizat atat datorita faptului ca nu vor fi deloc iubite de ceilalti oameni cat si datorita diferentei mari dintre acei profeti si restul oamenilor. Ar fi ceva de genul unei colaborari intre evreii obisnuiti si Samson. Plus ca o colaborare trebuie sa vina din ambele directii, ei avand in primul rand misiunea lor de care trebuie sa se achite si pentru care au fost investiti cu puterea pe care o vor avea.

   6) Pai Rapirea are loc exact inaintea pecetluirii care are loc undeva la mijlocul perioadei…

 17. Pentru a se asigura un timp in care sa se mai potoleasca competitia, copii intreaba: Oare ce este mai important: CIND VINE sau CUM MA (TE) GASESTE.Si prin deductie , ce este mai important sa „ard”timpul calculind sau sfintindu-ma?
  Frate pastor, departe de mine gindul de a aduce atingere subiectului, dar parca aceste prioritizari si cheltuiri de timp ni le pune cineva in minte pentru a ne rapi din timpul de a duce lupta cea buna. Doar o intrebare si o idee.Si o mai spun si altii.Fiti binecuvintati.

 18. Ca si sora Eliza, zic si eu ca nu e un prea mare castig spiritual in a ne intrece in explicarea acestor evenimente. Problemele omenirii si necazurile sunt tot mai amenintatoare, un fel de crescendo.Putem noi cunoaste exact cand e inceputul necazului „Cel Mare”? Poate cineva face o socoteala matematica daca nu are un punct de plecare?
  Eu stiu un pasaj Biblic care ne-a folosit ca ghid (dar si altele) de-a lungul anilor:Isaia 26-20,21 „Du-te poporul meu,intra in ODAIA TA, si incuie usa dupa tine; ascunde-te cateva clipe, PANA VA TRECE MANIA! Caci iata,Domnul iese din locuinta Lui, sa pedepseasca neleguirile locuitorilor pamantului; si pamantul va da sangele pe fatza, si nu va mai acoperii uciderile.”

  Cred insa ca timpul rapirii va fi un timp f. dificil pentru lume, si mai ales pentru Biserica lui Hristos.Insusi cuvantul „RAPIRE”,ma face sa-mi imaginez o persoana sau un grup de „ostateci” in mijlocul dusmanilor, dar care pe neasteptate, in mod fulgerator, CINEVA vine, ai smulge din mijlocul lor, si pleaca intr-un loc linistit, binecuvantat si sigur…

  Parerea mea este, sa fim gata in orce moment, sa traim o viata curata si fara compromisuri, si sa facem „totul pentru evanghelie”. Nu vreau sa „privesc” rapirea (cum spunea cineva zilele trecute), ci vreau sa fiu parte din ea, ceeace va doresc si voua, dragi „comentatori”.

 19. Nu stiu daca teroria pre-tribulationista a fost importata la sfarsitul anilor 70 de catre pastosrul si profesorul Trandafir Sandru, deoarece aceasta pozitie se gaseste si in „Scurta Expunere a Principiilor de credinta a Bisericii lui Dumnezeu Apostolice (Penticostale) din Romania” editia II, publicata la Arad de catre Editura „Vestitorul Evangheliei” in anul 1947!

 20. Frate Cornel Ilioi
  Presupun ca acel studiu lung pe care l-ai postat, a fost facut de unii teologi americani si tu ai facut doar copy-paste.
  Omul ala care a dezbatut acel subiect nu stie ce spune ,asa ca nu te lua dupa toate teoriile idioate care bantuie lumea crestina.
  Nu lua in mod literar expresiile de „mireasa” , de „trup” sau de Templu al Duhului Sfant….
  Ele exprima in mod profetic acelasi lucru.
  Trebue sa intelegi ce inseamna ISRAEL din punct de vedere profetic
  De fapt Planul lui Dumnezeu de Reabilitare si de Mantuire este mult mai complex, dar nu-l voi dezbate pe acest blog.
  Biserica este Templul Duhului Sfant dar profetic este si Mireasa lui Hristos.
  Taina casatoriei dintre Hristos si Biserica este aratata in Efeseni 5:3-32
  „De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup.”
  Taina aceasta este mare – (vorbesc despre Hristos si despre Biserica).
  Deci Apostolul Pavel afirma ca Mireasa (care va deveni Nevasta Mielului), este Biserica si nu Israelul.
  Daca ar fi sa gandesc cu gandirea teologului aiurit pe care l-ai postat, as putea spune ca Hristos s-a despartit de Israel (prima Lui nevasta) si de-acum se va casatori cu Biserica sau chiar si mai nebuneste as putea afirma ca in final Hristos va avea doua neveste…
  Dar ambele concepte ar fi eronate.
  „Casatoria” aceasta dintre Hristos si Biserica este un simbol profetic si nu un act real.
  De fapt ca sa te incurc putin mai mult, „Casatoria” aceasta va avea loc intre Hristos si Sfintii celui PreaInalt….sfinti care vor fi atat din Israel cat si din Biserica.
  Perioada Bisericii este o perioada limitata in timp si ea reflecta Lucrarea de Mantuire pe care Dumnezeu o face acum intre neamuri.
  Cand numarul deplin al neamurilor (Romani 11:25) se va implini, lucrarea cu Biserica se va incheia.

  • @ioan_basa…..dupa cum am raspuns lui @cimm, raspund si acum:
   nu ma iau dupa nimeni („…..asa ca nu te lua dupa toate teoriile idioate care bantuie lumea crestina”), nu pot sa fiu incurcat de nimeni („…De fapt ca sa te incurc putin mai mult….) pentru ca nu mi-am exprimat crezul asupra topicului.

   Am postat studiul in engleza (preluat din mai multe surse) numai ca sa arat cat de multe interpretari sunt despre acest subiect contraversat, ar fi urmat un alt post …….(http://secondcomingrevealed.com/index.html)……in care autorul arata ( interesant tot biblic) ca nici nu exista rapire sau mia de ani.

   Si atunci? Ideea a fost nu sa fiu eu interpelat ( ca si cum eu as crede toate lucrurile) ci subiectul discutiei.

   In privinta mea personala, sincer va spun la toti ca Genesa ( despre Creatie) si Apocalipsa ( Escatologic) nu sunt curiozitatile mele……prefer ceea ce este intre ….ele, adica prezentul.

  • @ioan_basa si alti teologi „adevarati”………………ca sugestie, rog pe viitor sa se elimine expresii de genul: „…teoriile idioate…”, „…gandirea teologului aiurit…”, „…coctailurile fratelui Gog…”, „…apropo de “doctorii” nostrii, care tot stramb o dau cu perspectivele profetice…”, „…si noi avem in comunitatea noastra romana penticostala, un maaare doctor in teologie care a speculat si-a prezis multe pronosticuri nostime, care niciodata nu s-au implinit…”, „…Mari prooroci, vestiti cantareti,manipulatori dibaci prin comitete, sau pastori cu renume si cu doctorate….
   …bisericile noastre sunt pline de oameni inglodati in formalism si-n legalism religios, dar care sunt fara o relatie de partasie sincera si adevarata cu Dumnezeu……
   ….oameni care par sfinti pe dinafara…dar sunt goi pe dinauntru….”

   NU NUMAI CA ARATA UN VOCABULAR DE BULEVARD, O GELOZIE IMPOTRIVA PREGATIRII ALTORA, O SUPERIORITATE NEMASCATA, DAR ARATA SI O JUDECATA NEDREAPTA ASUPRA SEMENILOR.

   PARTICIP DE MULTE ORI SI LA MULTE DEZBATERI, DAR NICIODATA INAFARA DE COMUNITATEA ROMANA NU SE ATACA OMUL, CI SUBIECTUL.

   CHIAR ASA DE „PERFECTI” SUNTEM NOI (ROMANII) SAU CUVANTUL POTRIVIT AR FI ALTUL?

   Daca a-ti vorbi personal cu toti acei pe care ii jigniti, a-ti observa ca si ei cred la fel de sincer in teologia lor cum credeti voi.

   Escatologia este o speculatie teologica orisicum si atunci ce v-ar face mai corecti (in mintea proprie)in gandire decat altii? Una este sa gandesti ceva, si alta este sa spui ca numai cum gandesti tu este corect.

   Putem gandi separat, avem nivel de intelegere diferit, cultura si educatie diferita dar RESPECTUL ESTE NUMAI UNUL.

   • Frate Ilioi

    Multumesc pentru sugestie, dar eu sunt prea batran sa ma mai schimb….(ma apropiu vertiginos de suta…)
    Oricum am invatat de la mentorii mei ca sfintilor trebue sa le spui sfinti iar apostolilor mincinosi, proorocilor mincinosi, invatatorilor mincinosi or puilor de naparci trebue sa le spui….
    pe nume, adica sa le spui asa cum sunt.
    Frate Ilioi, tu cand ai postat cele doua mesaje eu am fost convins ca doar un teolog american este capabil de astfel de erori teologice.
    Imi cer iertare daca te-am suparat mai ales ca nu esti un teolog si deci nu aveai de unde sa cunoasti toate aceste lucruri.
    In viitor daca postezi mesaje, posteaza-le in romaneste ca sa fie intelese si de romani.
    Nu intra niciodata intr-o hora daca nu cunosti regulile acelei hore.
    Domnul sa te umple de Harul Sau si sa-ti inmulteasca samanta sfanta pe care o sameni in Ogorul Evangheliei.

   • @ioan_basa Pentru mesajul de mai jos…..multumesc! Am sa tin cont de tot ce se poate tine cont si (chiar daca nici eu nu sunt la prima tinerete…) am sa schimb daca ceva este de schimbat. Fiti binecuvantat si sa depasiti …..100.

 21. umila 😀 mea parere iasta ca necazu` cel mare fi-va dupa rapire.

 22. De ce este important sa studiem profetiile?
  Personal sunt impotriva perspectivelor profetice genul celor spuse de domnul Lazar Gog. Dar totusi consider ca este necesar sa fie studiate si cunoscute profetiile in acelasi mod cum consider necesar sa studiez harta daca am un drum de facut. Si daca harta pe care o stiu este corecta nu va mai fi nevoie sa fie reinoita ora de ora atat timp cat merg pe acelasi drum. Da pot aparea noi detalii gen cladiri pe care nu le stiam din harta generala la scara mare dar totusi daca harta este corecta nu pot aparea lucruri semnificative noi in plus fata de ce stiam din harta.
  Astfel cunoasterea hartii este o masura de minima intelepciune cand pleci la un drum in care esti sofer si nu simplu calator.

  Si timpul poate fi asemanat cu o calatorie in care avem alegeri de facut (la intersectii de drumuri) evenimente la care vom participa si tot asa. De aceea este util sa avem cat de cat o idee despre lucrurile importante pe care unii din noi le vor intalnii pe calea vietii lor. Zic unii din noi pentru ca daca Rapirea este bine fixata in timp (din perspectiva lui Dumnezeu Rapirea este la un moment bine stabilit, cam in acelasi fel cum este data examenului de bacalaureat pentru un elev de liceu care are o data bine fixata) nu este obligatoriu ca toti crestinii sa fie in viata pana in acel moment (moartea individuala nu este la o data fixa) astfel ca iminenta intalnirii cu Domnul Isus este si nu este atat de iminenta. Este iminenta prin moarte individuala si nu este iminenta prin Rapire. Dar cum orice elev de liceu constiincios stie ca trebuie sa se pregateasca zilnic pentru examenul de bacalaureat si un crestin constiincios nu va lasa lucrurile pe ultima suta de metri… Deoarece sunt sanse mici sa repari lucrurile nefacute la timp: a se vedea pilda fecioarelor Matei 25:1-13 cand toate au fost anuntate de iminenta venirii mirelui dar acest anunt a fost inutil celor nepregatite. Ziua judecatii se pregateste AZI!

  Si de asemenea este important sa avem in minte ca daca studiem aceste profetii referitoare la vremea sfarsitului nu o facem pentru a sporii doza de nesiguranta si groaza. Din contra cunoscand lucrurile acestea si caracterul lui Dumnezeu se poate trai o viata care daca nu sa elimine macar sa reduca diverse greutati care ne pot afecta. De exemplu prigoana de la pecetea a 5-a nu apare asa ca fulgerul din cer senin. Ci apare datorita lucrurilor nerezolvate din viata… Daca un crestin ar trai o viata fara arogante, in ascultare si supunere prin care sa nu supere pe alti oameni, cine il va prigonii? Dar daca lasi in urma oameni care cu prima ocazie iti vor capul… sa nu fie mirare daca atunci cand vor avea posibilitatea se vor folosi de ea… De aceea crestinilor care ideologic fac parte din grupul de iubitori (biserica din Filadelfia) vor fi mult mai scutiti de necazuri decat ceilalti… Deci o viata frumoasa traita acum va va scuti de greutati mai tarziu. Si aceasta pentru ca Dumnezeu chiar este drept!

  Conform textelor din evanghelii revenirea Domnului Isus are loc la evenimentul cosmic care are loc la ruperea pecetii a sasea si de fapt descrierile facute de Domnul Isus asupra evenimentelor apocaliptice se si opresc in acel moment de timp si nu mai descrie nimic privitor la evenimentele care sunt descrise in Apocalipsa privitoare la trambite si potire. De aici eu deduc ca Rapirea va avea loc la pecetea a sasea care temporal se situeaza undeva la mijlocul perioadei de 7 ani. Aceasta perioada de 7 ani incepe (si de fapt din acest moment se poate incepe contabilizarea timpului) conform textului din Daniel 9:27 cu stalilirea de catre Israel a unui legamant privitor la Templul din Ierusalim.Acest eveniment nu este legat in nici un text de ruperea vreunei peceti… (Ruperea pecetilor 1-5 nu este conditionata de alte evenimente si este raspandita pe o perioada mai mare de timp. Practic este foarte evident ca ruperea pecetii a doua a fost la 11.09.2001 iar a treia a fost in octombire 2008. Avem si cateva ecouri ante-eveniment ale celelorlalte doua dar inca sigur nu au fost rupte.)

  Astfel terenul va fi pregatit din timp pentru evenimentele care vin si care sunt progresiv mai grele urmand o anumite linie de continuitate. Aceasta continuitate progresiva are ca efect secundar si o anumita impietrire a celor cere raman astfel ca desi Rapirea sa fie un eveniment impresionant sa poata fi totusi uitat relativ repede.

  Si desi eu spun ca sustin midtribulationismul datorita faptului ca ruperea pecetiilor are loc pe o perioada mai lunga de timp practic pentru a putea sustine acest mijloc de perioada trebuie subliniat ca timpul calendaristic se masoara de la inceputul celor sapte ani care am spus mai sus cum se determina.

  Deci situatia realitatii dupa cum o vad eu a fi in momentul de fata este ca deja suntem intre pecetile 3 si 4. Asa ca oricum pretribulationismul este deja pentru mine scos dintre carti.

  Pericolul unei vederi gresite este ca nu permite pregatirea celor care o cred pentru viata reala. Asa cineva care crede pretribulationismul va fi foarte greu incercat cand va observa aparitia celor doi profeti pe scena istoriei care dupa cum am spus intr-un mesaj anterior la acest topic vor fi primii si sansele de a fi confundati cu Anticristul si Profetul mincinos extrem de mari (mai ales cineva neobisnuit cu pastrarea adevarului cu orice pret si tendinte nete spre neascultare aproape garantat va pica in capcana). Foarte probabil va fi foarte dezamagit si va avea sanse foarte mari sa cada… Va ajunge sa cunoasca adevarul … dar mult prea tarziu…

  Deci in concluzie studiul profetiilor si cunoasterea adevarului despre viitor (atat cat ne este dat sa il cunoastem) este foarte importanta! Altfel nu ne-ar fi fost scrise in biblie aceste lucruri. Ar fi ciudat sa cautam sa cunoastem viitorul daca viitorul revelat deja in biblie nu cautam sa il cercetam.

  • Frate pomisor

   Fii linistit, nu s-a rupt inca nici o pecete.
   Perioada celor „7 zile” din Daniel 9:26-27, va incepe doar cu aparitia omului anticrist.
   (sistemul anticrist fiind fiara din Apocalipsa 13:1).
   Daca vorbesti despre ruperea unor peceti, mai intai trebue sa poti sa ni-l arati pe anticrist si sa ne arati si legamantul trainic, pe care el il va face cu multi timp de o saptamana…
   Apocalipsa 6 prin cei 4 calareti (respectiv 4 cai colorati diferit), ne reda cele 4 faze ale lucrarii lui anticrist, din prima jumatate a saptamanii profetice din Daniel 9:27
   Deci e prematur sa vorbim despre ruperea unor peceti…

   • Anticrist nu are decat 42 de luni ca activitate deci nu poate aparea pe scena la inceputul celor 7 ani! El nu apare primul ci doar „pe aripa uraciunilor idolesti. Sistemul anticrist este … ideologia rosie, aflata in expansiune in momentul de fata.
    Nu pot sa v-il arat pe Anticrist din simplul motiv ca el inca nu a aparut! El va aparea candva in prima jumatate a celor 7 ani. Legamantul inca nu s-a incheiat si este un eveniment separat de peceti.

    Asupra celor 4 calareti gresiti: nu sunt 4 faze ale activitatii lui Anticrist (idee luata din pretribulationism…) ci sunt 4 spirite/ingeri cu rang foarte inalt (gen Archanghel) care actioneaza pe pamant inca de la creatie. Ruperea pecetiilor este doar punerea lor intr-o noua activitate. Acesti 4 cavaleri mai apar si in Zaharia 6:1-8 unde le arata si zonele unde vor actiona.

    Deci nu este prematur sa vorbim de ruperea vreunei peceti.

  • ..cele sapte peceti nu sint legate de cele sapte biserici ?

   • Nu. Nu au legatura.
    Ele reprezinta practic sigilii aplicate pe un document (carte). Acest document (care eu cred ca reprezinta dreptul de stapanire asupra pamantului) este oferit Domnului Isus de catre Dumnezeu.
    Ruperea sigiliilor este necesara pentru deschiderea, citirea si astfel insusirea atributiilor si drepturilor scrise in document. Astfel pe pamant au loc anumite evenimente la ruperea acestor peceti, evenimente care duc la realizarea practica a ce este scris in carte: trecerea imparatiei lumii in mainile Domnului Isus. Trecerea aceasta se realizeaza complet totusi la a saptea trambita. (Trambitele au rostul de a vesti/aduce la cunostinta oamenilor aceasta schimbare.)

 23. Fratilor, mai ramane o problema de interpretare:
  Ce intelegem prin „neamul acesta”?
  Aceasta expresie inseamna „generatia aceasta” (care vede smochinul, si celelelte semne) sau „natiunea aceasta” (adica Israel)?
  Daca interpretam ca fiind o generatie atunci putem spune 1948+70, 80, 120 de ani si cat va mai vrea Domnul!
  Si totusi, frate Ionescu anul 1993 ramane in istorie ca un an revelator 🙂 mai cunostem pe cineva care vorbea despre anul acesta ca fiind anul rapirii…In rest nu stiu care pastori au mai abordat problema aceasta;

  • Este aberant să stabilim vreo dată deoarece… habar nu avem!
   Dar ca să identificăm timpul vieții noastre ca fiind vremea sfârșitului este normal: au făcut-o și creștinii din prima generație și Pavel!

 24. Pozitia mid-tribulationista, rapirea inainte de mania lui Dumnezeu se gaseste prezentata si argumentata in cartea „Rapirea Bisericii, raspunsuri clare si simple”, autor Robert Van Kampen, – Arad Multimedia 1997; Cautati-o pe net, se mai gaseste in unele librarii crestine!!!

 25. @Pomisor. …cei doi maslini sint omoriti in Roma sau in Ierusalim…?…intrebarea nu este retorica…marturia lor este pentru evrei sau pentru neamuri?

  • Locul exact in care vor fi omorati nu este cunoscut. Sigur va fi undeva in zona Israel-Egipt dar in niciun caz Roma.

   Marturia lor va fi atat pentru evrei cat si pentru neamuri. Poate mai mult pentru evrei dar sigur si pentru neamuri din moment ce activitatea lor le afecteaza si pe ele.

   • …din Apocalips 11 reise ca marturia celor doi maslini a dus la minia neamurilor Aps. 11 cu 18 …de ce ?

   • Mai corecta ar fi intrebarea cine NU se va mania pe ei din moment ce „acesti doi proroci chinuisera pe locuitorii pamantului” (Apocalipsa 11:10)…

   • Cei doi martori vor fi omorati in acelasi loc unde a fost omorat si Domnul Isus Hristos.
    Acel loc in inteles profetic, se numeste Sodoma si Egipt.
    Ca sa depistezi locul in care vor fi omorati cei doi martori, trebue sa intelegi mai intai ce inseamna in inteles duhovnicesc denumirea de Sodoma si Egipt.
    Dar in inteles profetic ce inseamna Israel ? (multe alte profetii vorbesc despre Israel)
    Dar Babilonul ?
    Dar Tirul ?
    Dar Asiria ?
    Dar eliberarea din robia din tara vrajmasa ?
    (Ieremia 31:15-16 ; si Isaia 60:1-3 )
    Oamenii din toata lumea vor privi trupurile moarte ale celor doi martori timp de 3 zile si jumatate.
    Deci e vorba despre a doua jumatate a saptamanii profetice din Daniel 9:27..si nu despre 3 zile calendaristice.
    Neintelegand exprimarile profetice si neintelegand numerologia biblica nu vom intelege nici mesajul profetiilor…

   • spunea cineva ca cei doi proroci vor sta in a doua parte a celor 3 ani jumate ,respectiv cele 3 zile si jumatate..Pai mi se pare cam fortata talmacirea avand in vedere ca cei doi prorocii vin si fac o lucrare timp de 1260 de zile apoi la sfarsitul lucrari lor ,a marturisiri lor dupa cum scrie Apocalipsa 11:7,fiara care se ridica din Adanc ,va face razboi cu ei si ii va birui .,si ii va omora.
    Nu stiu de ce multi nu vreu ca sa inteleaga ca acesti 2 prorocii vin inainte de aparitia fiarei.
    Fiara care se ridica din pamant,nu zice ca fiara care s-a ridicat din pamant,sau fiara care se va ridica,ci fiara care se ridica .Deci fiara tocmai se ridica din pamant la sfarsitul marturisiri celor 2 prorocii.
    Va fi ceva fara de precedent in istorie dimensiunea lucrari celor 2 proroci pana la ridicarea fiarei din pamant.Dar va fi si o mare bucurie pt toata lumea cind vor vedea 2 cadavre intinse pe pamant in fata lor timp de 3 zile si jumate.Incat lumea se vor bucura vazand 2 cadavre ,va intreb daca v-ati gandit cit o suferit lumea din partea celor 2 ,incat acum sunt asa de veseli.
    Si am o intrebare.?
    Unde ii biserica in timp ce cei 2 stau acolo morti .?
    Pe Stefan L-au plans biserica cind a murit ca si martir ,sa se fi schimbat oare biserica la sentimente ,si sa nu le mai pese de cei 2 proroci .?
    Personal eu cred ca strigatul pe care il aud cele 10 fecioare care au adormit a venit din partea celor 2 prorocii.La miezul noptii ,s-a auzit o strigare.Mat.25:6.
    Cine ii treaz cind biserica doarme de a binelea.?
    Si apoi strigarea din miezul noptii era ca a unuia care vedea ceva real,si care tocmai asa s-a intamplat.
    Apoi cine vinde undelemn pe timp de criza.?
    Cine are ulei ,.?
    Cei doi maslini din Zaharia 4,.
    Apoi daca ai vreo indoiala ca nu s-ar fi putut sa se realizeze un transfer de untdelemn de la cei doi maslini ,catre cele 5 fecioare nechibzuite ,te rog sa reflectezi putin la cei ii scris.Numeri 11…,,,voi lua din Duhul care este peste tine si-L voi pune peste ei””””.
    si in 2 Imparati 2:…,,,,,9. Dupa ce au trecut, Ilie a zis lui Elisei: „Cere ce vrei sa-ti fac, inainte ca sa fiu rapit de la tine.” Elisei a raspuns: „Te rog sa vina peste mine o indoita masura din duhul tau!”

    10. Ilie a zis: „Greu lucru ceri. Dar daca ma vei vedea cand voi fi rapit de la tine, asa ti se va intampla; daca nu, nu ti se va intampla asa.” „””””.

 26. @Ioan Basa. …credeti ca intoarcerea harului Lui Dumnezeu inspre Israel nu va aduce si scimbari de opinii teologice in ceea ce priveste identitatea miresei…totusi apostolul Pavel nu avea la indemina Apocalipsa lui Ioan…va respect opiniile si doar incerc sa port un dialog civilizat…cu stima!

  • Apostolul Pavel nu avea nevoie de Apocalipsa lui Ioan.
   Cel care i-a revelat lui Ioan derularea tainelor escatologice, i-a descoperit si lui Pavel mareata taina a „casatoriei” dintre Hristos si Biserica(Efeseni 5:31-32).
   Aceasta lucrare trebue sa o intelegi profetic si nu firesc.
   Prin „casatoria” cu Hristos, Biserica va fi a patra parte din Dumnezeire in vesniciile viitoare.
   Ea va sta pe Scaunul de Domnie al lui Dumnezeu, alaturi de Tatal si de Fiul.
   Dar acest concept probabil ca te depaseste…

   • …in ebraica DUHUL SFINT este la feminin,RUACH, iar tetragrama YHWH, fara vocale,contine doua potente feminine…cind spuneti ,,biserica va fi a patra parte din Dumnezeire in vesniciile viitoare” va referiti la Dumnezeirea in Sine?

   • „Prin “casatoria” cu Hristos, Biserica va fi a patra parte din Dumnezeire in vesniciile viitoare.
    Ea va sta pe Scaunul de Domnie al lui Dumnezeu, alaturi de Tatal si de Fiul.”

    O concluzie ……periculoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mai stiu pe cineva care vroia sa fie deopotriva cu Dumnezeu….

    …..intr-adevar, un concept care pe multi ii depaseste.

    Am recitit toate comentariile facute de dumneata pe acest articol……sunteti de o stapanire de sine iesita din comun si aratati deja o superioritate si aroganta suparatoare fata de toti comentatorii. Aruncati cate o replica taioasa oricui indrazneste sa-si exprime opinia, demoland fiecare idee intr-un mod brutal, ca un profesor pus numai pe „vanatul greselilor”.

    Daca sunteti chiar asa de teolog cum vreti sa pareti, scrieti un blog sau un articol pe acest subiect, cu explicatii de la incaput la sfarsit si inafara ca ne ve-ti deschide ochii si mintea va fi si profitabil avand in vedere ca in aceste zile tot ce este in legatura cu …..escatologia este asa bine vandut.

    Stiu argumentul, sunteti aproape la o suta de ani si nu va mai intereseaza acesti bani pamantesti dar puteti sa-i donati pentru o scoala care sa continue studiile ideilor dumitale.

 27. Sa fie oare Rapirea doar un miraj ondulatoriu ,greu de ajuns ??!!.Oare poate fi incadrat drept un minus al dezamagirii ,a muri inainte de decesiva Rapire ??!!. 99% din numele celor scrisi in Cartea Vietii , constatam ca nu „beneficiaza ” de aceasta unica ,senzationala scena de gigantica amploare !. In special si cu precadere ,Martirii lui Hristos !. Constatam ca Cei Morti in Domnul nu vor fi integrati (pe) Drept participanti in „supremul si exuberantul” spectacol al Rapirii !. Mai mult ,este scris ca moartea,pentru ei este si ramane un castig !. Personal ,consider ca Actul Invierii este CEL mai semnificativ si ramane CEL MAI IMPORTANT DEZNODAMANT al acestei confuze „enigme” ,greu de a fi incadrtata in timp !

 28. Frate pomisor

  Cei doi martori nu sunt doua persoane fizice.
  Ei in mod profetic, mai sunt numiti si „cei doi maslini”, „doua sfesnice”, „doi prooroci” si „doi unsi”…
  Dumnezeu mai vorbise in trecut despre cei doi, asa ca studiind profetiile biblice nu-ti va fi prea greu sa-i depistezi.
  Neintelegand cine sunt cei doi prooroci, nu vei pricepe tainele escatologice.
  Activitatea lor va fi in prima jumatate a saptamanii profetice din Daniel 9:27

  • Frate ioan_basa,
   Cei doi martori nu sant persoane fizice?Vá rog sá vá explicati,adicá pe ce se fondeazá aceastá afirmatie.Doar faptul cá nu e asa ci altfel nu aduce nici o luminá.Dacá argumentele dumneavoastrá sánt solide, am putea trage foloase si noi(ceilalti comentatori).
   Multumesc.

   • Afirmatia mea are la baza faptul ca Dumnezeu vorbise in trecut despre acesti MARTORI, despre acesti MASLINI,,sau despre aceste SFESNICE asa ca in Apocalipsa 11:3-4, Dumnezeu doar reia conceptul profetice si spune ACESTIA SUNT…
    „ACESTIA”, despre care am mai vorbit in trecut…
    Pe cei doi, ii vei gasi deasemenea in profetia lui Zaharia 4:11-14 si Apocalipsa 11:10.

    Oricare persoana o vei lua si vei spune ACESTIA SUNT, ei trebue sa se incadreze in cele 5 criterii profetice:
    -AMANDOI TREBUE SA FIE MARTORI
    -TREBUE SA FIE MASLINI
    -TREBUE SA FIE SFESNICE
    -TREBUE SA FIE UNSI
    -TREBUE SA FIE PROOROCI…
    Ti-as mai da si alte referinte dar e mai interesant sa le descoperi singur…
    Oricum, Succes in cercetarea profetiilor biblice.

   • Domnul Ioan Basa nu imi place sa interpretez atat de simbolic profetiile. Observ ca aveti o inclinatie foarte accentuata pentru simbolistica si luarea intr-un sens alegoric a profetiilor. Eu personal nu ma regasesc in acest mod de a vedea textele profetice.
    Expresia „cei doi martorii Mei” eu o interpretez ca fiind un nume pentru faptul ca cei doi vor fi… crestini (singurii care sunt martori ai Domnului).
    Doar o pereche din cele doua, sunt maslini si aceasta eu o interpretez ca reprezentand niste oameni care desi foarte puternici (simbolul maslinului) nu vor avea priza la oameni ne fiind si buni vorbitori.
    A doua pereche (una mult mai unita decat prima) vor reprezenta un om si sotia lui foarte bun vorbitor si cu priza la public dar care nu au putere in ei sa poata lucra singuri, de aceea vor putea lucra foarte bine doar in combinatie cu prima pereche.
    Ungerea poate reprezenta punerea in slujba de profet.
    Profet este o persoana care vesteste lucrurile pe care Dumnezeu i le-a dat sa le spuna.

  • Ba da sunt persoane. Si asa cum am spus mai sus.
   Corect activitatea lor va fi la apogeu in prima jumatate a celor 7 ani si intrarea lor deplina in scena va fi concomitent cu incheierea legamantului cu evreii.

   • pomisor, pomisor….
    Macar daca ai fi si tu un maslin verde, gras si cu roade frumoase si placute….

   • Acei doi prooroci vor fi persoane. nu sunt sigur insa daca se refera la doua persoane sau mai multe persoane.Daca n-ar fi persoane nu ar putea sa moara si sa ii vada si altii morti in piata cetatii.

   • Corecta observatie domnule Gabriel Dinca. Daca nu ar fi persoane nu ar putea muri pentru ca numai fiintele vii pot muri. Si numai in cazul lor putem avea un cadavru care sa invie.
    Domnul Ioan Basa maslinul este cred singura planta cultivata si foarte renumita care … are fructele teribil de amare cand sunt proaspete de aceea se consuma murate. Este vestit pentru uleiul sau (simbol al puterii) Judecatori 9:8,9.

 29. e corect sa ne-nfratim cu toata lumea avand in vedere ca unii au invataturi eretice? adica ar fi corect sau bine sa ma adresez unui mormon, de exemplu, cu frate x? pt ca totusi nu suntem frati intru credinta avand in vedere c-avem credinte diferite. nu? 🙂

 30. …cum pot sa inteleg Vechiul Testamant daca ignor interpretarea data acestuia de acea natiune pentru care a fost scrisa aceasta carte,daca nu cunosc semnificatia V. Testament cum pot avea pretentia ca il inteleg pe cel Nou?Fanatismul , bigotismul,mintile inflacarate si partinitoare cauta sa L inlature pe Cel Maret si Infinit , pe Dumnezeul ordinii si al iubirii, denaturind invataturile Celui rastignit.Pretentii teologicale,in fond,absurditati profanatoare promulgate drept interpretari adevarate ale cartilor Profetilor si Apocalipsei…toate cartile scrise dea lungul istoriei crestinismului se vor topi in fata reasezarii tuturor lucrurilor…

 31. Frate Ilioi

  Iarasi te superi pe mine fara nici un rost…
  Recunosc ca nu sunt „te-olog” dar in tineretea mea, mi-a placut sa cercetez profetiile Biblice si am citit enorm de multe tratate teologice, unele scrise de cei mai buni comentatori biblici.
  In multe din studiile biblice citite, am constatat ca acei comentatori foloseau un sablon comun ,unanim acceptat de ei, dar care nu se armoniza intru-totul, cu tot ceea-ce spunea Dumnezeu in Cuvantul Lui.
  Si-atunci am inceput sa citesc Biblia si sa cercetez profetiile biblice pentru a intelege pentru mine aceaste taine dumnezeiesti.
  M-am rugat mult si am cerut de la Domnul ,lumina si pricepere, pentru a intelege ceea-ce studiam.
  Eu iubesc mult Cuvantul lui Dumnezeu.
  De multe ori am citit Biblia de la un capat la altul pentru a intelege uneori o singura tema pe care mi-am propus sa o inteleg.
  Nu-ti voi spune de cate ori am citit Biblia de la un capat la altul deoarece iarasi o sa ma acuzi ca ma laud cu aceasta…
  Printre temele studiate am incercat sa inteleg cine suntem noi oamenii din punctul lui Dumnezeu de vedere ?!…
  De ce suntem aici pe acest pamant ?!…
  Cand am fost noi creati de Dumnezeu?! (Vezi Psalmul 87)
  De unde am venit?!…
  Ce inseamna Sionul din punct de vedere profetic….?!
  Care este Planul lui Dumnezeu de reabilitare si de mantuire cu omul pacatos….
  Daca Dumnezeu ne-a creat, de ce mai trebue sa fim si mantuiti ?
  Taina Gradinii Edenului…
  Taian eliberarii prinsilor de razboi…
  Isus Hristos singura solutie pentru mantuirea omului…
  Ce sa intamplat ca Cruce…
  Ce inseamna sa fii botezat in moartea lui Hristos si sa mori impreuna cu El pe Crucea Lui….(ROMANI 6:3-12).
  De ce botezul nostru in apa nu inseamna neaparat Moartea Eu-lui nostru pe Crucea lui Hristos.
  Tainele escatologice…
  Perioada de timp de 70 de saptamani si Saptamana profetica din Daniel 9:24-27
  Cei doi martori din Apocalipsa 11….
  FIARA (adica sistemul anticrist) si cornul cel mic (sau omul anticrist)…
  Vasele de cinste…(pe ce criteriu au fost ele alese inainte de intemeierea lumii ???)
  (alese si puse deoparte dintre cine ???)
  Vasele de ocara…De ce a creat Dumnezeu Vase de ocara ?(Romani 9:21- 22)
  Dumnezeu creaza lucruri stricate ???
  Ce inseamna „vesnic” din punctul lui Dumnezeu de vedere ?…
  Ce inseamna Vecii Vecilor ?…(sau din vesnicie in vesnicie…).
  Dar cerul cerurilor ?

  etc, etc…

  Si alte teme de acest fel….

  Am inceput sa scriu un studiu biblic pe aceasta tema, dar datorita unor incercari prea mari pentru mine,( prin care am trecut cu cativa ani in urma), am oprit acel studiu si , nu l-am mai finalizat…
  Introducerea si unele subpuncte le poti gasi la adresa:
  http://profetiilebiblice.blogspot.com/2011/02/planul-lui-dumnezeu-de-reabilitare-si.html
  si in:

  http://basaioan.wordpress.com/

  • @ioan_basa…..nu, nu m-am suparat….eu de regula cand ma supar ( daca ma supar, caci nu prea ma supar…) nu vorbesc, deci inchei orice conflict inainte sa …..inceapa. Daca v-am raspuns inseamna ca nu m-am suparat…..si nici nu cred ca a-si fi avut motiv de suparare. Mai ales dupa ce-am citit „link-urile” dumitale si dupa atatea calcule si atati ani „pedeapsa” pentru suparare (doar supararea este pacat…) m-am „pocait in sac si cenusa”.

   In privinta intrebarilor, sa ne rugam sa vina Domnul cat mai curand si atunci vom cunoaste pe deplin, nu ca acum in parte. Si daca Biblia declara ca acum cunoastem toti in parte, cred ca ….cunoastem toti in parte (deci NIMENI inca nu cunoaste TOTUL pe deplin) si atunci e bine sa lasam loc la …diferente intre „gandirile” noastre. Daca pana la urma avem toti dreptate in „puzzle-ul” Lui Dumnezeu? Mai ales ca toate acestea nu au de-a face cu mantuirea, pentru ca la mantuire stim cu toti ca suntem mantuiti prin Jertfa Lui Christos.

   Adevarul este ca mi-ar face placere sa ne intalnim vreodata fata in fata si sa purtam cateva discutii despre aceste….taine ascunse inteleptilor de veacuri dar descoperite acum copiilor (bineinteles IN PARTE)

  • @ion_basa,
   Vasele de cinste…(pe ce criteriu au fost ele alese inainte de intemeierea lumii ???)
   (alese si puse deoparte dintre cine ???)
   Vasele de ocara…De ce a creat Dumnezeu Vase de ocara ?(Romani 9:21- 22)
   Dumnezeu creaza lucruri stricate ???
   Dupa parerea mea umila,vreau sa-ti spun ca dpdv a lui Dumnezeu TOATE VASELE sint utile,au o intrebuintare data de Dumnezeu-DECI SINT FOLOSITOARE cand vrea,unde vrea si cum vrea Dumnezeu.
   Vasele sint DE CINSTE SAU DE OCARA dpdv al perceperii de catre oameni.
   Ex. Conform Efes.4;11 Dumnezeu a dat si da oameni pe carei pune in cele 5 slujbe dar NUMAI proorocii sint VASE DE OCARA (vezi dela Geneza la Apocalipsa-tratarea acestora de catre oameni) desi Dumnezeu se foloseste DIN PLIN de aceste vase.(Isaia,Ieremia isi blestemau zilelele..)
   Ex.Cred ca fiind in Romania ai avut cel putin doua randuri de galeti;
   -una o foloseai la caratul si depozitarea apei de baut(foarte curata)
   -alta o utilizai la caratul ..laturilor etc..pentru alimentarea porcilor
   DAR foloseai cu „drag” amandoua galetile..Nu-i asa ..???
   Acum te intreb ; Cu ce era de „vina” galeata pe care o foloseai la porci,fata de cealalta-care era la loc de cinste,dupa usa..??
   In consecinta;
   Valoarea de intrebuintare a fiecarui vas(de cinste sau ocara) O DA STAPANUL ,nou revenindune obligatia ASCULTARII INTOCMAI de stapan ,pentru A NU FI LEPADATI.

   ..

   • Drago, dar ce spune cuvintul despre „vasu de ocara” care se curateste? Ce se va intimpla cu el? Cine dispune aceste lucruri? Cit despre „analiza” acestor aspecte ramine de vazut ce spune Eclesiastul 7 cu 13. Fii binecuvintat.

 32. Si totusi frate ioan_basa,
  cine sánt cei doi?
  Pasajele recomandate de dumneavoastrá le-am citit(de multe ori) si tot nu pricep”taina”.De fapt asa cum afirmati si dv. de multe ori am citit si eu Biblia,si altá interpretare nu am gásit decát cá cei doi sau cele douá sánt douá persoane.
  Dacá puteti da o altá pista´pentru cei mai greuti un pic vá rog faceti-o.

 33. dar,asa cum sustineti dv. cá cei doi:
  -AMANDOI TREBUE SA FIE MARTORI
  -TREBUE SA FIE MASLINI
  -TREBUE SA FIE SFESNICE
  -TREBUE SA FIE UNSI
  -TREBUE SA FIE PROOROCI…
  la fel cei doi v-or fi:ucisi,vázuti morti,duhul de viatá intrá in ei…..
  Din punctul meu de vedere(si e personal)cei doi sánt Moise si Ilie.

 34. Cred ca am monopolizat cam mult blogul fratelui Cristian Ionescu.
  Vreau sa-i multumesc ca mi-a permis sa dezbat unele subiecte interesante si poate ca voi mai reveni in viitor dar deocamdata vreau sa ma retrag pentru o perioada de vreme.

  Frate EU
  Pe „marea de sticla” din Apocalipsa 15:2, biruitorii fiarei vor canta DOUA cantari.
  1.)Cantarea lui Moise si
  2.)Cantarea Mielului

  Cum de nu se canta numai Cantarea Mielului ?

  • Cei doi maslini mie im par a fi biserica crestina dintre neamuri si evreii.

   • Indiferent de originea de baza crestinii formeaza o singura unitate care in Apocalipsa este reprezentata prin copilul nascut de femeia din Apocalipsa 12 care este simbolul pentru poporul evreu.

   • Nu „biserica” ci sfintii care vor intra in Necazul cel Mare atat dintre evrei cat si dintre neamuri:

    El va rosti vorbe de hula impotriva Celui Preainalt, va asupri pe sfintii Celui Preainalt si se va incumeta sa schimbe vremurile si legea; si sfintii vor fi dati in mainile lui timp de o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme.
    (Dan.7:25), (Dan.7:18), (Dan.7:22)

    I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruie. Si i s-a dat stapanire peste orice semintie, peste orice norod, peste orice limba si peste orice neam. (Apoc.13:7)

    Acestia sunt CEI DOI MARTORI prin care Dumnezeu va face mari lucrari in vremea sfarsitului…

 35. Rog pe unii de aici sa nu mai rastalmaceasca Cuvintul lui Dumnezeu si sa spuna ca 2+2=5. Lasati-l asa cum este scris si daca unii din voi nu pricepeti cum stau lucrurile cu privire la acest subiect, inseamna ca nu e locul vostru la aceasta dezbatere.
  Aceasta este hrana tare pentru oi. Rog mieluseii si oitele sa stea la locul lor, caci se pare ca deja unii care s-au dat la hrana tare, s-au si inecat!!!

 36. Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, tevoi pazi si Eu deceasulincercarii,care are sa vina peste lumea intreaga, ca sa incerce pe locuitorii pamantului. Ap. 3:10. Isaia 26:20,Maleahi 3:17, 4:1-3, Apoc. 18;4

 37. Domnul Isus va veni INAINTE de Necazul cel mare! Este deosebire intre Biserica si poporul Israel

 38. nu vreau sa mio luati in nume de rau dar eu cred ca puneti mai mult pret pe data reveniri mantuitorului,pe cum va fii si in ce fel ce este necazul cel mare.eu sunt de parere cu ce ne spune mantuitorul ca nu este treaba noastra sa cunoastem vremurile si soroacele.mai bine sa ne rugam si sa veghem ca nu cumva ziua acea sau ceasul acela sa ne gaseasca dormind.atunci va fi vai de noi.haideti sa cautam imparatia lui dumnezeu si neprihanirea lui si restul sa il lasam in seama lui.noi daca traim in neprihanire si veghem si tot odata ne pregatim pentru acele zile cu siguranta domnul ne va intari pana la venirea sa.domnul sa ne binecuvinteze sa ne sfintim.amin

 39. Referitor la rapirea Bisericii posttribulationista. Daca tocmai cei 2 martori au facut minuni aprox 3,5 ani si apoi au stat morti aprox 3,5ani si tocmai ramasita Bisericii si alte cateva miliarde de oameni au fost nimiciti de urgii, cum se aplica modul actiunii ca a unui hot, cand omenirea este in pace si liniste si nimeni nu banuieste nimic? 1 Tesaloniceni 5:2,3. Sa fim binecuvantati.

  • … unii teologi spun ca cel ce sta in calea „tainei faradelegii”… adica antihrist , caci el este secretul faradelegii,…. ar fi Biserica, mai exact Duhul Sfant din noi… FALS:
   – NICIODATA atributul Duhului Sfant nu a fost de a sta impotriva cuiva , ci de a ne calauzi pe noi pana la capat.
   – Duhul Sfant nu a stat impotriva nici a cezarilor romani nici a lui hitler, stalin…etc.. pentruca acesta nu este rolul lui… nicidecum sa stea impotriva lui antihrist.
   – in sec. XXl , mireasa DOMNULUI a fost mai persecutata ca oricand… si acest secol a dat martiri mai multi decat in toate celelalte secole…deci?…

   … am intrebat pe DOMNUL si am dorit sa stiu acest lucru….
   …iata…2 Tesaloniceni cap.2 … si accentul pus pe o singura litera:

   2 Tesaloniceni 2
   7. Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei.

   … daca citim atent observam ca „cel ce” este scris cu litera mica , fara majuscula…dar in toata Biblia , fie ca este vorba de DUMNEZEU Tatal, DOMNUL Isus sau Duhul Sfant , intotdeauna este scris cu majuscula:
   Dumnezeu a zis lui Moise: „Eu sunt Cel ce sunt.” Si a adaugat: „Vei raspunde copiilor lui Israel astfel: „Cel ce Se numeste „Eu sunt”, m-a trimis la voi.” (Exod.3:14)

   si zice: „Ce ar putea sa stie Dumnezeu si ce ar putea sa cunoasca Cel Preainalt?” (Ps.73:11)

   Iata ca nu dormiteaza, nici nu doarme Cel ce pazeste pe Israel. (Ps.121:4)

   …iar cine Ma nesocoteste pe Mine nesocoteste pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Luc.10:16)

   Caci Cel ce sfinteste si cei ce sunt sfintiti sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rusine sa-i numeasca „frati” (Evr.2:11)

   Atunci Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri si a zis: „Avraame! Avraame!” „Iata-ma!”, a raspuns el. (Fac.22:11)

   Apocalipsa 1
   10. In ziua Domnului eram in Duhul. Si am auzit inapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trambite,
   11. care zicea: „Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma. Ce vezi, scrie intr-o carte si trimite-o celor sapte biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia si Laodiceea.”

   … si exemplele pot continua… intotdeauna are majuscula referirea la DUMNEZEU , fie ca este TATAL ,FIUL sau Duhul Sfant.

   2 Tesaloniceni 2
   1. Cat priveste venirea Domnului nostru Isus Hristos si strangerea noastra laolalta cu El, va rugam, fratilor,
   2. sa nu va lasati clatinati asa de repede in mintea voastra si sa nu va tulburati de vreun duh, nici de vreo vorba, nici de vreo epistola, ca venind de la noi, ca si cum ziua Domnului ar fi si venit chiar.
   3. Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii,

   6. Si acum stiti bine ce-l opreste ca sa nu se descopere decat la vremea lui.
   7. Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei.

   … in aparenta este o contradictie intre aceste versete…dar nu este:
   versetul 3 spune CLAR ca strangerea noasstra nu va fi inainte sa vina lepadarea de credinta si de a se ARATA (a se descoperi) fiul pierzarii..

   … pe cand versetul 7 , spun unii ca trebuie sa fie luata Biserica si pe urma apare antihrist…insa acolo nu este vorba de Biserica … ba mai mult Apostolul Pavel ne spune ca cei ce invata ca plecarea noastra este inainte de a aparea antihrist …. sunt amagitori……si sunt pline Bisericile cu ei.

   2 Tesaloniceni 2
   3. Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii,

   … atunci CINE ESTE ? In primul rand , este vorba despre o persoana , androgina, cel,(la singular) NICIODATA acest cuvant „cel” nu a fost folosit pentru a descrie Biserica DOMNULUI…… dar cine este?… DUMNEZEU nu poate fi… dar nici un om nu poate…

   Acolo este vorba de un inger foarte puternic : Arhanghelul Mihail. De ce?

   ….ingerii au zone geografice de care se ocupa , fie ca sunt ai Lui DUMNEZEU fie ca sunt ai lui satan.

   Dar capetenia imparatiei Persiei mi-a stat impotriva douazeci si una de zile; insa iata ca Mihail, una din capeteniile cele mai de seama, mi-a venit in ajutor si am iesit biruitor acolo, langa imparatii Persiei. (Dan.10:13)

   El mi-a zis: „Stii pentru ce am venit la tine? Acum ma intorc sa ma lupt impotriva capeteniei Persiei; si cand voi pleca, iata ca va veni capetenia Greciei! (Dan.10:20)

   … cu cine sa luptat ingerul Gabriel?… cu un om?… NICIDECUM… ci cu ingeri care sunt asezati strategic de satan.
   … Arhanghelul Mihail a dat ajutor si a invins… Biblia ne spune clar , ca de fiecare data cand intervine Arhanghelul Mihail , biruie pe satan :

   Arhanghelul Mihail, cand se impotrivea diavolului si se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a indraznit sa rosteasca impotriva lui o judecata de ocara, ci doar a zis: „Domnul sa te mustre!” (Iuda.1:9)

   Dar capetenia imparatiei Persiei mi-a stat impotriva douazeci si una de zile; insa iata ca Mihail, una din capeteniile cele mai de seama, mi-a venit in ajutor si am iesit biruitor acolo, langa imparatii Persiei. (Dan.10:13)

   Apocalipsa 12
   7. Si in cer s-a facut un razboi. Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu ingerii lui s-au luptat si ei,
   8. dar n-au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit in cer.

   In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit, si anume oricine va fi gasit scris in carte. (Dan.12:1)

   … ingerul Gabriel spune lui Daniel (evreu) ca la sfarsit Mihail se va ridica caci va fi o vreme grea pentru ISRAEL…
   … dar unde a fost pana atunci?

   2 Tesaloniceni cap.2
   7. Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei.

   …Mihail nu fost invins de nimeni , ci a fost luat… deci cineva care are o mai mare putere, autoritate decat acest „cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei”… la luat din calea lui antihrist…
   …un om sa ia pe un inger?… NU … dar cine?… nu poate fi decat DOMNUL Isus Hristos :

   Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: „Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. (Mat.28:18)

   …dar de ce a fost luat ? … care este motivul?…

   El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat.” (Dan.9:27)

   … deci antihristului (taina faradelegii) i se permite de catre DUMNEZEU sa insele pe ISRAEL si natiunile… intra in Templu …in Ierusalim, adica in ISRAEL….dar unde este Arhanghelul Mihail?…caci el apara zona geografica ISRAEL:

   In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit, si anume oricine va fi gasit scris in carte. (Dan.12:1)

   … a fost luat pentru o vreme din calea lui antihrist… de ce?

   El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat.” (Dan.9:27)

   …cel care pustieste este antihrist… cel pustiit este ISRAEL… dar….. prapad hotarat?…. de catre cine?… de catre DUMNEZEU.

   ……intr-o clipa, intr-o clipita din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. (1Cor.15:52)

   …daca citim cu atentie, in Necazul cel mare incep sa sune trambitele… si atunci care este ultima trambita ?
   … unii spun ca rapirea este inainte de necaz… dar cum sa fie … cand nici nu au inceput sa sune trambitele?… este ceva elementar!

   Ingerul al saptelea a sunat din trambita. Si in cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Imparatia lumii a trecut in mainile Domnului nostru si ale Hristosului Sau. Si El va imparati in vecii vecilor.” (Apoc.11:15)

   ….am fi tentati sa credem ca in sfarsit aceasta trambita care rasuna in necazul cel mare, este ultima trambita si noi vom fi ridicati de pe pamant sa intampinam pe DOMNUL… dar nu este asa … iata ULTIMA trambita :

   Matei 24
   29. Indata dupa acele zile de necaz „soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer, si puterile cerurilor vor fi clatinate.”
   30. Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava.
   31. El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.
   32. De la smochin invatati pilda lui: cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape.
   33. Tot asa, si voi, cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi.
   34. Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta, pana se vor intampla toate aceste lucruri.

   … deci inca o trambita?… dupa cele 7 din necaz… mai suna inca una?… DA … aceasta este ultima… dupa acele zile de necaz… ATUNCI vine DOMNUL…. de aceea NIMENI nu poate socoti ziua si ceasul venirii exacte a DOMNULUI chiar daca vom incepe numaratoarea inversa de la legamantul de pace mincinos facut de antihrist.

   … aici inca o confirmare ca ridicarea Bisericii este atunci cand vine pe nori… nu pe furis cum au invatat „martorii Lui Iehova” si mai departe adventismul…
   … din nefericire o invatatura care a prins si in Bisericile Evanghelice…dar nu in toate. SLAVA DOMNULUI.

   Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. (1Tes.4:16)

   …cum atunci invata unii , ca Biserica este „rapita” inainte de Necaz… si inainte de aratarea lui antihrist… ?…cum se face ca daca este sa ne luam dupa ei, sa zicem asa :

   1. Biserica este „rapita” inainte de Necaz…

   2. Apare antihristul…

   3. DUMNEZEU trimite lucrarea de ratacire TUTUROR celor ce nu au primit Evanghelia… (de retinut ca DOMNUL asteapta ca Evanghelia sa fie vestita la toate ἔθνεσιν – ethnesin (natiunile).

   …cum se face ca… in plin Necaz o multime de oameni care nu poate fi numarata este credincioasa DOMNULUI Isus?…

   Apocalipsa 7
   9. Dupa aceea m-am uitat si iata ca era o mare gloata pe care NU PUTEA S-O NUMERE NIMENI, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba, care statea in picioare inaintea scaunului de domnie si inaintea Mielului, imbracati in haine albe, cu ramuri de finic in maini;
   10. si strigau cu glas tare si ziceau: „Mantuirea este a Dumnezeului nostru, care sade pe scaunul de domnie, si a Mielului!”

   13. Si unul din batrani a luat cuvantul si mi-a zis: „Acestia, care sunt imbracati in haine albe, cine sunt oare? Si de unde au venit?”
   14. „Doamne”, i-am raspuns eu, „tu stii.” Si el mi-a zis: „Acestia vin din necazul cel mare; ei si-au spalat hainele si le-au albit in sangele Mielului.

   2Tesaloniceni 2
   9. Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase
   10. si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti.
   11. Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna,
   12. pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osanditi.
   13. Noi insa, frati preaiubiti de Domnul, trebuie sa multumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, caci de la inceput Dumnezeu v-a ales pentru mantuire, in sfintirea Duhului si credinta adevarului.

   … deci daca Biserica este „rapita” cine sunt cei din Necaz care refuza inchinarea la antihrist?… daca Biserica nu este …cine sunt ei?… se mai pocaiesc oameni in Necaz?…. IMPOSIBIL…dar cine sunt aceia care vor chema numele DOMNULUI? (aceia vor fi DOAR din poporul Lui ISRAEL, cand TOT ISRAEL va privi spre Hristos, Zafaria 12:10)…deci NIMENI dintre natiuni daca cititi cu atentie nu se mai poate pocai, decat cei deja pocaiti…. DUMNEZEU trimite lucrarea de ratacire pentru ei la intrarea lui antihrist in Templu … atunci cine sunt ei care vin din necaz?… …nu poate fi decat Biserica.

   … multi spun ca cei alesi se refera la cei 144.000 de mii de evrei … FALS :

   Apocalipsa 7
   4. Si am auzit numarul celor ce fusesera pecetluiti: o suta patruzeci si patru de mii, din toate semintiile fiilor lui Israel.

   Apocalipsa 14
   1. Apoi m-am uitat si iata ca Mielul statea pe muntele Sionului; si impreuna cu El stateau o suta patruzeci si patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Sau si Numele Tatalui Sau.

   4. Ei nu s-au intinat cu femei, caci sunt verguri si urmeaza pe Miel oriunde merge El. Au fost rascumparati dintre oameni, ca cel dintai rod pentru Dumnezeu si pentru Miel.

   … pai.. ei nu sunt Evanghelistii necazului cel mare? .. NICIDECUM… ei sunt impreuna cu DOMNUL …. dar de ce doar ei?… unde este Biserica?… Intai iudeul si apoi grecul.

   …cei dintai din Biserica care pleaca , sunt cei 144.000 de mii de evrei din cele 12 semintii ale lui ISRAEL.

   Au fost rascumparati dintre oameni, ca cel dintai rod pentru Dumnezeu si pentru Miel.

   … ei nu au fost martirizati?… NU … deoarece invierea nici nu a avut loc, alltfel ar fi fost scris ca au fost inviati ..asa cum este scris despre cei doi maslini , cei doi proroci care predica in necaz si vor fi omorati de fiara din adanc:

   Apocalipsa 11
   7. Cand isi vor ispravi marturisirea lor, fiara, care se ridica din Adanc, va face razboi cu ei, ii va birui si-i va omori.

   11. Dar, dupa cele trei zile si jumatate, duhul de viata de la Dumnezeu a intrat in ei si s-au ridicat in picioare, si o mare frica a apucat pe cei ce i-au vazut.

   12. Si au auzit din cer un glas tare, care le zicea: „Suiti-va aici!” Si s-au suit intr-un nor spre cer; iar vrajmasii lor i-au vazut.

   … cand incepe Necazul cel mare ?

   … multi teologi spun ca necazul dureaza 7 ani si este impartit in 2… FALS :

   …necazul dureaza 3 ani si jumatate :
   Daniel 9
   27. El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat.”

   Matei 24
   15. De aceea, cand veti vedea „uraciunea pustiirii”, despre care a vorbit prorocul Daniel, „asezata in Locul Sfant” – cine citeste sa inteleaga! –
   16. atunci, cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti;

   20. Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.
   21. Pentru ca ATUNCI va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi.
   22. Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate.

   … cand ATUNCI?… cand uraciunea pustiirii intra in Templu (antihrist)… atunci incepe un necaz cum nu a mai fost si nici nu va mai fi.
   … se mai aude o erezie prin bisericile evanghelice de genul: daca nu te pocaiesti acum in libertate , o sa fie mai greu in NECAZUL CEL MARE… FALS:

   NIMENI nu se mai poate pocai in Necazul cel mare :

   2Tesaloniceni cap.2
   9. Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase
   10. si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti.
   11. Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna,
   12. pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osanditi.

   ……dar de ce nu evanghelizeaza cei 144.000 ? in primul rand ca sunt luati de pe pamant ca intaiul rod dintre oameni… si pe urma … NU MAI AI PE CINE sa Evanghelizezi…deoarece DUMNEZEU trimite lucrarea de ratacire TUTUROR celor ce nu au vrut sa primeasca dragostea adevarului (Isus Hristos)…

   Ceilalti oameni, care n-au fost ucisi de aceste urgii, nu s-au pocait de faptele mainilor lor, ca sa nu se inchine dracilor si idolilor de aur, de argint, de arama, de piatra si de lemn, care nu pot nici sa vada, nici sa auda, nici sa umble. (Apoc.9:20)

   Si au hulit pe Dumnezeul cerului, din pricina durerilor lor si din pricina ranilor lor rele, si nu s-au pocait de faptele lor. (Apoc.16:11)

   …pur si simplu , nu se mai poate , lucrarea de ratacire impiedica pe oricine (din cei ce au primit lucrarea, cu exceptia celor ce au crezut) sa se pocaiasca.

   Nu va inselati: „Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera. (Gal.6:7)

   … deci intrarea lui antihrist in Templul de la Ierusalim este borna finala de Evanghelizare a natiunilor…NIMENI nu se mai pocaieste odata cu intrarea antihristului in Templu… acolo se inchide usa harului pentru natiuni si incepe lucrarea DOMNULUI pentru ISRAEL…. de aceea DOMNUL asteapta Evanghelizarea lumii .. de ce ?… ca sa slujeasca de marturie , sa nu poate spune nici o etnie ca nu a avut evanghelia si nu a stiut… sunt unii care spun ca trebuie ca Biblia sa fie tradusa in toate limbile , altfel DOMNUL nu vine… FALS :
   Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos. (Rom.10:17)

   Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul. (Mat.24:14)

   … atunci „va veni” sfarsitul … nu zice „este” sfarsitul… fiindca atunci cand evanghelia ajunge la ultima etnie (ἔθνεσιν – ethnesin (natiuni)… DOMNUL ingaduie sa se declanseze ultima saptamana (7 ani) din acest veac…si implicit aparitia lui antihrist.

   … este foarte bine ca este tradusa Biblia …dar nu asta este conditia revenirii… ci evanghelia trebuie sa fie : PROPOVADUITA …a propovadui inseamna a vesti prin orice mijloc : cu gura, radio, internet, televiziune, tractate…etc… acum tehnologia permite acest lucru… de aceea DUMNEZEU grabeste vremurile caci pacatosii vor umple masura rabdarii.

   …deci cine sunt cei din Necazul cel mare ?

   Apocalipsa 7
   9. Dupa aceea m-am uitat si iata ca era o mare gloata pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba, care statea in picioare inaintea scaunului de domnie si inaintea Mielului, imbracati in haine albe, cu ramuri de finic in maini;
   10. si strigau cu glas tare si ziceau: „Mantuirea este a Dumnezeului nostru, care sade pe scaunul de domnie, si a Mielului!”

   13. Si unul din batrani a luat cuvantul si mi-a zis: „Acestia, care sunt imbracati in haine albe, cine sunt oare? Si de unde au venit?”
   14. „Doamne”, i-am raspuns eu, „tu stii.” Si el mi-a zis: „Acestia vin din necazul cel mare; ei si-au spalat hainele si le-au albit in sangele Mielului.

   … cuvintele „ei vin”…arata un prezent continuu , deci numarul nu era complet… dar ce este mai ciudat este faptul ca erau credinciosi DOMNULUI… si totusi spune despre ei ca si-au spalat hainele… cum adica „credinta simpla” in Hristos nu mantuie?… NU … suna bine,dar este valabila daca esti in situatia talharului de pe cruce , altfel…. este FALS… iata ca acestia aveau haine , si totusi le-au spalat in sangele mielului…. dar de ce era nevoie sa fie si martirizati ? … va rog sa priviti la starea Bisericii din toate denominatiunile si o sa intelegeti… caci se tot aud duhuri inselatoare care vestesc o mare trezire… FALS… Biblia mea vorbeste ca vine lepadarea de credinta…SI ESTE ATAT DE VIZIBILA … NICIDECUM o mare trezire…

   … cand incepe Necazul cel mare (cei 3 ani si jumatate) daca nu esti credincios , vei primi o lucrare de ratacire de la DUMNEZEU… deci cei din necaz, sunt Biserica chemata sa dea socoteala de nadejea care este in ea.Dar poate ca vei spune : mai am timp , caci nu a aparut antihrist… gresit mod de gandire… cu fiecare zi traita departe de DOMNUL Isus , inima ta se impietreste… si ai nevoie de o pregatire si o buna relatie cu DOMNUL ca sa ramai in picioare in ziua pe care DOMNUL o va ingadui sa fii chemat ca si martir , caci DUMNEZEU nu ingaduie sa fii incercat mai mult decat poti… insa necazul cel mare nu este un blestem… ci o mare favoare care o face DOMNUL Isus Bisericii Sale… caci este scris …si-au spalat hainele in sangele mielului…. dar nu erau spalate mai dinainte?…

   14. „Doamne”, i-am raspuns eu, „tu stii.” Si el mi-a zis: „Acestia vin din necazul cel mare; ei si-au spalat hainele si le-au albit in sangele Mielului.
   …si….
   Zaharia 3
   1. El (ingerul) mi-a aratat pe marele preot Iosua stand in picioare inaintea Ingerului Domnului si pe Satana stand la dreapta lui ca sa-l parasca.
   2. Domnul a zis Satanei: „Domnul sa te mustre, Satano! Domnul sa te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un taciune scos din foc?”
   3. Dar Iosua era imbracat cu haine murdare si totusi statea in picioare inaintea Ingerului.
   4. Iar Ingerul, luand cuvantul, a zis celor ce erau inaintea Lui: „Dezbracati-l de hainele murdare de pe el!” Apoi a zis lui Iosua: „Iata ca indepartez de la tine nelegiuirea si te imbrac cu haine de sarbatoare!”

   … poti fi preotul DOMNULUI si totusi sa fii gasit cu hainele murdare?… iata ca se poate…dar noi stim ca sangele lui Hristos ne curateste de orice pacat… de aceea , DUMNEZEU
   …lasa pe mana lui antihrist , Biserica , ca aceasta sa-si spele din nou hainele in sangele DOMNULUI… sa poata sta in picioare inaintea DOMNULUI.

   Copilasii mei, pentru care iarasi simt durerile nasterii, pana ce va lua Hristos chip in voi! (Galateni 4:19)

   O mare trezire va avea ISRAEL… cand tot ISRAELUL va fi mantuit … singura natiune care va striga la DOMNUL si va fi izbavita :

   Zaharia 12
   9. In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.
   10. Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

   ….dar o intrebare fierbinte : cand vine DOMNUL Isus Hristos sa ridice Biserica ?

   Matei 24
   29. Indata dupa acele zile de necaz „soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer, si puterile cerurilor vor fi clatinate.”
   30. Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava.
   31. El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.
   32. De la smochin invatati pilda lui: cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape.
   33. Tot asa, si voi, cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi.
   34. Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta, pana se vor intampla toate aceste lucruri.

   …deci alesii nu sunt cei 144.000, caci ei erau deja cu DOMNUL pe muntele Sionului , Apocalipsa 14……. „oameni care se pocaiesc in necazul cel mare” … nu se poate , caci odata cu intrarea lui antihrist in Templu se inchide usa harului pentru natiuni…… ramane CLAR Scriptura curata asa acum a fost propovaduita de sfintii prooroci, DOMNUL Isus Hristos si de Sfintii Apostoli: Biserica va trece prin necaz.

   Psalmul 91
   7.O mie sa cada alaturi de tine, si zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.
   8. Doar vei privi cu ochii si vei vedea rasplatirea celor rai.

   El va rosti vorbe de hula impotriva Celui Preainalt, va asupri pe sfintii Celui Preainalt si se va incumeta sa schimbe vremurile si legea; si sfintii vor fi dati in mainile lui timp de o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme. (Dan.7:25)

   ..adica 3 ani si jumatate… Biserica (Sfintii Celui Preainalt) este data pe mana lui antihrist…dar nu spre nenorocirea noastra …ci spre Slava si gloria Lui DUMNEZEU dar si spre binele nostru vesnic.

   Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata. Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana. Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani. (Apoc.20:4)

   Iata, in adevar, ce va spunem prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti. (1Tes.4:15)

   … iar Biserica din Filadelfia , o parte din credinciosii din vremea sfarsitului , are promisiunea ca va fi pazita de ceasul incercarii care vine peste INTREAGA LUME , Necazul cel mare:

   Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu de ceasul incercarii, care are sa vina peste lumea intreaga ca sa incerce pe locuitorii pamantului. (Apoc.3:10)
   … deci avem o promisiune , daca pazim Cuvantul DOMNULUI … vom fi si noi paziti… aviz celor care-si permit sa strice Scripturile….dar nu numai atat…caci cine face asa ceva…o face spre pierzarea lui.

   … a pazi de necaz … nu inseamna a lua din necaz …
   Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau. (Ioan.17:15)

   …dar de ce nu toata Biserica este pazita de antihrist?… cea mai mare parte ARE NEVOIE de martiriu , sa-si spele hainele murdare in sangele mielului…si o mica parte este socotita vrednica sa nu cunoasca NICIODATA moartea… credinciosi cu putina putere…si asta este limpede de observat… dar… dar… care pazesc Cuvantul DOMNULUI… nu ca ar fi o nenorocire ca ai muri pentru DOMNUL… este o onoare… si totusi asa hotaraste DOMNUL ca unii sa nu guste moartea NICIODATA.
   Faptul ca DOMNUL Isus va ingadui ca Biserica Lui , ca de altfel dea-lungul veacurilor sa sufere persecutie crunta… este pentru ca asa gaseshte cu cale sa desavarseasca pe sfinti, copiii Lui DUMNEZEU,…… cat timp a fost persecutie … fratii se iubeau…astazi pe vreme de libertate abea ne salutam… Intelegeti acum ca toate valurile de prigoana au ca scop curatirea noastra si desavarsirea spre Slava Lui DUMNEZEU ?… ce intelegeti frati si surori prin expresia :

   ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana. (Efeseni 5:27)

   …sunteti de pare cumva ca noi, Mireasa , astazi, suntem asa cum doreste DOMNUL?… EU NU CRED…daca cineva crede ca este bine… este in mare pericol. Mireasa TREBUIE sa fie la standardele pe care DUMNEZEU le ARATA CLAR: fara pata, fara zbarcitura si fara prihana…persecutia nu numai ca va aprinde in noi focul credintei…dar va fi ca intodeauna o metoda prin care „neghina” , adica falshii credinciosi „ciulinii”… vor fi departati de Mireasa…”ciulinii” vor fi aruncati departe de haina alba data Bisericii… vor fi aruncati…in foc.

   Apocalipsa 14
   1. Apoi m-am uitat si iata ca Mielul statea pe muntele Sionului; si impreuna cu El stateau o suta patruzeci si patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Sau si Numele Tatalui Sau.

   4. Ei nu s-au intinat cu femei, caci sunt verguri si urmeaza pe Miel oriunde merge El. Au fost rascumparati dintre oameni, ca cel dintai rod pentru Dumnezeu si pentru Miel.

   … cei 144.000 de mii de evrei , sunt cei dintai care pleaca de pe pamant sa fie in prezenta DOMNULUI Isus…ei sunt cel dintai rod dintre oameni… intai iudeul si apoi grecul… ACEST verset desfiinteaza definitiv si irevocabil orice rapire. (Nu exista cuvantul rapire in original , aceasta este traducerea reala din limba greaca: apucat, luat, prins, .. αρπαγησομεθα , arpagisometa, *catch , by force, shall be caught away, snatched away)

   Apocalipsa 20
   4. Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata. Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana. Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani.
   5. Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani. Aceasta este intaia inviere.

   …deci Biserica trece prin Necaz, incepe martiriul si apoi vine invierea… Scriptura este clara pentru cine vrea sa creada ce este scris.

   … daca pana in generatia dinaintea noastra , o interpretare gresita a acestor pasaje , nu era o amagire, o erezie, o invatatura falsa, caci nu privea respectiva generatie … acum noi stim din Scripturi ca suntem generatia care vede pe antihrist cum se ridica la putere… caci ISRAEL este deja de 64 de ani acasa… mai este putina vreme…pentru noi…insa reprezinta o amagire reala si erezie care are rolul de a prinde pe picior gresit Biserica intr-un asemnea necaz, o asemnea incercare, martiriul… nu vorbe, nu palme , nu bete pe spinare … ci chiar moartea pentru numele DOMNULUI Isus, va trebui sa dam dovada suprema , ca suntem ceea ce am spus ca suntem, si multi nu sunt pregatiti pentru asta , fiindca de la amvoane se spune ca vom pleca inainte.De aceea DOMNUL Isus a avertizat ca multi vor cadea si se vor vinde unii pe altii…cine citeste sa inteleaga.

   Prea multi teologi incearca sa explice Apocalipsa (si dau nastere la erezii si rataciri) fara cartile profetice din Vechiul Testament,epistolele din Noul Testament si Matei 24 care expune CLAR cand si ce va fi cu Biserica….

   Ce este de facut?… am primit de la DOMNUL urmatoarele cuvinte si Duhul Sfant mi-a adus aminte de ceea ce porunceste Scriptura…si de un verset : DRAGOSTEA

   Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta. (1Tim.1:5)

   Matei 24
   10. Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii si se vor uri unii pe altii.

   …daca intrarea lui antihrist in Templu , prinde pe cineva nepocait… soarta lui va fi crunta… lucrarea de ratacire de la DUMNEZEU nu o va putea respinge… va ajunge sa fie un vanzator de frati…o iuda…si vai de cel ce se atinge de fiul Lui DUMNEZEU… aici nu este vorba numai de DOMNUL Isus .. caci Scriptura zice :

   Eu va voi fi Tata, si voi Imi veti fi fii si fiice, zice Domnul cel Atotputernic.” (2Cor.6:18)

   Frati si surori din Biserica DOMNULUI Isus Hristos…iubiti-va unii pe altii…altfel…
   „Daca astazi nu ma iubesti, maine… ma vei vinde”.

   Mult Har si binecuvantare.AMIN.AMIN.

   Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi. (1Ioan.4:1)

   • Iurkovski Doru,

    Aici se scriu comentarii, nu se posteaza studii Biblice copiate de nu știu unde. Apoi cât despre rapire, ea va fi in secret. Pe nori va veni Domnul Isus împreuna cu ingerii ca, sa judece toate neamurile si sa instaureze Imparatia de 1000 de ani.

    • trebuie sa-ti spun ca nu sunt copiate, ci mi-a fost descoperit de catre Domnul Isus. Daca ai versete nescoase din context sa contrazici… arata. Dar daca nu… lasa-l pe satan sa-si faca treaba de mincinos si acuzator.

     Domnul Dumnezeu TATAL si Fiul sa te inconjoare cu mila Lui. Amin.

     • Iurkowski Doru,

      Te ratacesti prietene si scri lucruri care nu potrivesc cu Biblia!

     • Ok, am înțeles că ziceți diferit lucrurile…

     • … daca citim atent observam ca “cel ce” este scris cu litera mica , fara majuscula…dar in toata Biblia , fie ca este vorba de DUMNEZEU Tatal, DOMNUL Isus sau Duhul Sfant , intotdeauna este scris cu majuscula:
      Dumnezeu a zis lui Moise: “Eu sunt Cel ce sunt.” Si a adaugat: “Vei raspunde copiilor lui Israel astfel: “Cel ce Se numeste “Eu sunt”, m-a trimis la voi.” (Exod.3:14)

      Daca pe asta iti bazezi argumentele te inseli pentru ca in limba originala nu se scriau anumite cuvinte cu majuscula si altele nu, asa dupa cum nu erau puse virgule de exemplu. Toate aceste lucruri au fost puse de traducatori. De exemplu cuvantul „duh” in unele traduceri intr-un anumit verset este pus cu D in altele cu d dupa cum au crezut de cuviinta traducatorii iar cititorul ar trebui sa isi dea seama din context la ce se refera. Sunt versete in care duh se poate referi la duhul crestinului sau la Duhul Sfant…

     • Iurkowski Doru 27 martie 2013 la 4:57 AM

      poate imi arati si mie remus ce afirmi tu, dar nu cu acuzatii, ci cu versete care sa sustina ce spui tu.

     • Iurkowski Doru 27 martie 2013 la 7:17 AM

      …”ucenicul lui Hristos” , cand vei citi in limba greaca, o sa constati ca ai gresit. Asa se intampla cand lumea este invadata de tot felul de traduceri si „invatatori”. SA FIE CLAR: TEXTUS RECEPTUS este Noul Testament…RESTUL: sunt traduceri…si in afara de KJV, absolut TOATE au erori GRAVE…ba chiar este atacata divinitatea Domnului Isus…de ex.:

      doar cateva exemple:

      Dă clic pentru a accesa col2.pdf

      Cornilescu
      Coloseni 2
      2. pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos,

      Textus Receptus:
      Coloseni 2
      2. ca inimile lor să fie încurajate, fiind unite în dragoste spre bogăţiile depline ale înţelegerii complete, pentru cunoaşterea tainei lui Dumnezeu, şi a Tatălui şi a lui Hristos;

      …NICI nu seamana macar sfarsitul acestor versete.

      Dă clic pentru a accesa 1ti3.pdf

      Cornilescu
      1 Timotei 3
      16. Si, fara indoiala, mare este taina evlaviei… „Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.”

      Textus Receptus:
      1 Timotei 3
      16. Şi fără îndoială, mare este taina evlaviei: DUMNEZEU S-a arătat în trup, a fost dovedit drept în Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost vestit printre Naţiuni, a fost crezut în lume, a fost înălţat în slavă.

      … CAT de diferit si clar: DUMNEZEU a fost aratat in trup… si in Ioan 1 spune la fel.
      …. si sunt multe altele.

      DOMNUL DUMNEZEU TATAL si Fiul sa dea pricepere celor cu inima sincera.amin.

      Cine este YAHWEH? Isus Hristos!

      Zaharia 12

      Dă clic pentru a accesa zec12.pdf

      1. Prorocia, cuvantul Lui YAHWEH pentru Israel. Asa vorbeste YAHWEH care a intins cerurile si a intemeiat pamantul, si a intocmit duhul omului din el:

      10. Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au STRAPUNS. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

      ….asa ca cerceteaza cu ochii tai: http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/Greek_Index.htm

      Inca nu ai aratat nici tu si nici altcineva din Scriptura ca este ceva gresit in ceea ce Domnul Isus Hristos mi-a revelat. Si totusi te opui…si nu numai tu… dar shtii de ce?… nu suporti ideea ca vreodata va trebuie sa-ti dai viata ptr Hristos. Cerceteaza-te. Mai este putin timp. Semeni si tu si altii cu islamicii, care se opun vehement, DAR fara sa aduca argumente cu versete NE-scoase din context. De ce se intampla asta?… PUR SI SIMPLU, astazi ideea de martir ptr Hristos este o nebunie ptr caldicei, ca sa nu mai spun ca multi au doar impresia ca sunt nascuti din nou…dar traiesc o mare inselaciune.

 40. stiti care este cea mai buna predica -o data la 20 ani.

 41. Sunt deacord cu teoria dumneavoastra, dar cred ca va scapa ceva. in primul rand dumneavoastra ati pomenit despre comunitatea rapirii. In perioada domniei de 100 de ani a Domnului Isus Hristos, vor exista si neamuri, in afara de evrei. Apocalipsa 20:3
  Daca doar in Israel vor exista persoane dintre neamuri, care vor refuza sa accepte semnul pe mana dreapta sau pe frunte, nu stiu, totusi ele vor exista.
  Un indiciu il putem gasi si in Zaharia capitolul 14. Este clar ca incepand de la versetul 6 putem sa identificam modul cum se va instaura }mparatia de 1000 de ani a Domnbului Isus Hristos. Este descris in detaliu episodul de la Armaghedon, care apare si in Apocalipsa. Iar in versetele 16 si 17 aflam ca vor exista nationalitati care vor convietui cu poporul evreu in perioada de 1000 de ani.
  Asta ne pune sa ne intrabam anumite lucruri despre care nu stim multe.
  Este posibil ca oameni din anumite nationalitati de pe Glob, care nu cred in Domnul Isus Hristos, dar sunt persecutati si ei de antihrist, datorita faptului ca se impotrivesc tiraniei si care raman in viata, dupa instaurarea Imparatiei Domnului Isus Hristos, sa ramana in perioada celor 1000 de ani?
  Avem argumente in favoarea unei astfel de teorii? Eu cred ca da. In timpul persecutiei comuniste, au fost oameni, care au avut convingeri politice corecte si morale si s-au impotrivit regimului comunist pana la moarte, dar nu fost crestini si sunt chiar romani de marca in cultura romaneasca.
  De ce nu ar fi posibil si in acea perioada o astfel de impotrivire? Si de ce Dumnezeu, in mila Sa nu ar putea sa protejeze astfel de persoane acordandu-le o sansa in perioada de 1000 de ani?
  Eu cred ca asa se explica versetele din Zaharia 14: 16-18.
  Inca ceva ce mai cred eu….. Datorita faptului ca perioada bisericvii este incheiata, jertfa Domnului Isus Hristos nu va mai avea efect pentru evreii din perioada de 1000 de ani si se va reintroduce jertfele animale sistematice, cu mentiunea ca in acea perioada, oamenii nu vor mai fi ispititi de diavol, deci vor pacatui mult mai putin. Astfel ca „mantuirea” evreilor de la sfarsit, are mai mult conotatie de „izbavire”, nu de introducere in biserica.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Trece Adunarea prin necazul cel mare? Cateva ganduri… « Spre ţintă - 8 februarie 2012

  […] pe blogul fratelui Cristian Ionescu despre o parere comform careia Adunarea ar fi rapita la mijlocul saptamanii 70. Daca nu stii despre […]

 2. 100 de comentarii la: Răpirea înainte de mâna lui Dumnezeu, argument midtribulaționist « Romania Evanghelica - 11 februarie 2012

  […] Răpirea înainte de mâna lui Dumnezeu, argument midtribulaționist – postarea de pe blogul lui Cristian Ionescu a adunat peste 100 de comentarii. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: