NU BOTEZĂM COPIII (PREA) MICI – 2

Cu ceva timp în urmă, am publicat o secvență video AICI cu botezul unui copil (prea) mic. Prea mic în sensul că, pe cât se poate vedea, nu este în stare să considere sobrietatea momentului! Iată o altă asemenea secvență în care candidatul (și nu numai el…) confundă baptistierul cu un bazin de înot… Spre sfârșit, mi se pare mie sau copilul umflă guma de mestecat fără de care – pentru mulți – serviciile bisericii sunt insuportabile?

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

30 răspunsuri sa “NU BOTEZĂM COPIII (PREA) MICI – 2”

  1. Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 7 februarie 2012 la 8:30 AM

    Wow, video-ul acesta chiar m-a intristat! Complete disrespect…

    • Manuela, nu trebuie sa fi trista.Biblia iti spune sa rizi cu cei ce rid si sa plingi….pentru cei care au hotarit o asemenea procesiune, ca eu nu cred ca se poate vorbi de botez. In alta ordine de idei eu cred ca acest botez este mai aproape de ortodoxie decit de nou testamental.Cel botezat oricum nu stie nimic.Altii au decis pentru credinta lui si pentru marturisirea cugetului lui.
      Astazi am avut o partasie minunata intre noi fiind si un crestin american ce a misionat in Africa vreo 20 de ani , asa am inteles. Si dintre lucrurile interesante mi-a atras atentia o afirmatie: pentru ca in adunarile americanilor este mare criza de pastori, s-a ajuns sa se treaca cu vederea celor ce solicita aceste slujba ,faptul ca sunt casatoriti a….cita oara, ca admit avorturile, ca admit relatiile „unic sens” si cite alte aberatiii, numai sa fie pastor, sa nu tina locul vacant.
      Si nu este de mirare ca fr MIKE a hotarit sa plece cu sotia din nou in Afrika, chiar daca se apropie de 65-70 de ani virsta.
      Sa nu uitam ca Domnul nostru Isus a spus cuvinte de aur „intre voi sa nu fie asa” si daca nu vom veghea pina la ultimul „batic” iti spun eu ca vom cadea si caderile vor fi napraznice.Fii binecuvintata tu si frumoasa ta familie in Domnul Isus.Rivna o sa-ti fie rasplatita.

  2. Eh, am vazut eu una mai buna la noi… Tinarul de 18 se boteaza, iasa afara din apa , isi ia prietena in brate, dupa care de mina merg la masina sa se schimbe….
    Nici macar nu erau logoditi..

  3. CIRC IN TOATA REGULA!!!
    Cat despre guma de mestecat, aceasta este o epidemie in unele biserici! Deja face parte din „tinuta duminicala”.

  4. Gaby pai s-a botezat ca sa se poata logodi

  5. Pentru interse , pozitie social-bisericeasca si prestigiu familial , multi parinti isi strunesc ,imping si determina copii ,cu mare insistenta , la o varsta mult prea frageda sa treaca prin apa botezului !. Da , doar o trecere formala si treditionala, de mare publicitate evanghelica,dar. . . lipsita de efect ,de transformare ! . Vina nu este a acestor copii !.Botezul este marturisirea unui cuget curat,un cuget la maturitatii,dragostei si intelepciunii , un inceput de drum nou alaturi de Hristos !.Copilul lipsit de vibrare ,de puterea analitica ce-l ajuta sa disocieze binele de rau ,fara sa poata intelege cu maturitate analitica diferenta dintre pacat si slujire ,el ramane usuratic si confuz nepregatit si incompetent pentru un asa de mare si radical pas de schimbare de macaz al vietii .El sarmanul , nu poate evalua

    insemantatea actiunii si gestului care este determinat sa-l „comta ” !Totusi convins de anumite promisiuni compensatorii, de insistentele lor, el vrea sa-si bucure parintii si cedeaza ! . La prima adiere atractiv-lumeasca, va ceda ,va aluneca inapoi in mediul lui copilaresc !.Iar vina nu este a lui ci a parinilor, lipsiti de intelepciune !

  6. Nici un copil nu e prea mic pentru mântuire.

    • De acord. Dar „copiii sunt sfințiți prin părinți credincioși” nu prin botez!

      • si adultii sunt sfintiti prin credinta, nu prin botez….si totusi ne botezam…nu cred ca merge argumentul 🙂

      • Cu respect, dar:
        „Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.” (Ioan 3: 5)

      • Val, botezul nu sfinteste un adult dar trebuie sa-l faca…dar la varsta cand in mod personal poate depune marturia unui cuget curat. Isus a fost FIUL LUI DUMNEZEU – SFANT SI NEPRIHANIT, si nu avea nevoie de botezul pocaintei, dar i-a zis lui Ioan: „Ioane, se cade sa implinim toata neprihanirea lui Dumnezeu”.

      • Ovidiu,
        Am spus eu ca nu trebuie? am spus doar ca nu sfinteste!!!! 🙂

        Drept sa.ti spun, sunt de parere ca penti si bapti nostri sunt aproape la fel de ignoranti cu privire la botezul in apa (ce inseamna, etc)….
        O tot dam cu varsta, dar Biblia nu pune nici o conditie de varsta… Stiu copii botezati cu DS la 5 ani…banuiesc ca au fost nascuti din nou, biblic vb. deci ar trebui botezati… Plus, Biblia nu interzice direct botezul copiiilor, de ce o facem noi????

      • Ovidiu,
        Inca o chestie: actul botezul in sine este marturia unui cuget curat, nu faptul ca tu marturiesti cu gura la botez…deci, la botez nu e necesar sa zici nimic pt a marturisi cugetul tau curat–cel putin Biblia nu indica aceasta necesitate.

      • @C.I. Referitor la aceasta remarca am avut -discutii – cu un frate de la bis Pent. Portland –el sustinea aces cred , dar eu l-am contrazis deoarece si eu sint copil de credincios (care a murit ca martir pentru credinda in Isus Hristos) dar nu ma pot considera Sfint. Eu cred ca , pina cind copilul e la starea de inocenta poarta cu el -puritatea – conditie necesara titlului de sfint– dar cind incepe sa deosebeasca binele de rau- si face raul cu stiinta(premeditare) sfintenia lui –cade-. Deasemenea cred ca un botez adevarat se face corect atunci cind persoana respectiva se recunoaste vinovat de pacate si face o marturisire –( nu a unui cuget curat) – a unui cuget pocatos care are nevoie de spalare si stergere de pacate – apoi devine cuget curat– apoi lupta lui cu pacatul, ca haina sufletului sa fie mereu curata. 1 -COR -1-30 ,31. ( PENTRU CEI CE STRIGA in gura mare sintem Sfinti ,pusi deoparte.)

      • si copii mici ai caror parinti nu sunt pocaiti nu dunt mantuiti ?
        poate o sa aveti un post special pt asta si pt probleme privitoare la binecuvantarea de copii
        m-ar interesa asta
        si adresa dumneavoastra de mess as avea mai multe lucruri cu privire la slujire de care sa va intreb

    • @Ioan C, pina unde se intinde protectia pentru copiii care au fost adusi la inchinare cind sunt mici? Se poate vorbi bilbic despre limite ale responabilitatilor in fata lui Dumnezeu si cum are loc transferul? Raspunsurile vin limpede din cuvintul bibliei.
      Si as vrea sa cred ca mintuirea nu are virsta, acesta bucurie o traiesc personal. Dumnezeu lucreaza cu ce are la indemina, aceasta este sansa mea si a ta. Fii binecuvintat.

      • Domnule Mihail,
        Botezul înlocuie circumcizia (care ştim că se făcea la 8 zile de la naştere):
        ”Iată eu, Pavel, vă spun vouă: Că de vă veţi tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.” ( Galateni 5: 2).

      • „11. În El aţi şi fost tăiaţi împrejur, cu tăiere împrejur nefăcută de mână, prin dezbrăcarea de trupul cărnii, întru tăierea împrejur a lui Hristos.
        12. Îngropaţi fiind împreună cu El prin botez, cu El aţi şi înviat prin credinţa în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morţi.”
        (Coloseni 2: 11- 12)

        Botezul e echivalent cu tăierea îmrejur, scrie clar mai sus.

        • NU! Tăierea împrejur nu este echivalentul botezului ci a nașterii din nou!
          Coloseni 2:11 ”În El aţi fost tăiaţi împrejur, nu cu o tăiere împrejur făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământeşti…”
          Or, 1 Petru 3:21 spune că ”Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu…”
          Deci:
          Tăierea împrejur ESTE dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământeşti.
          Dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământeşti ESTE (cu alte cuvinte) curăţare de întinăciunile trupeşti.
          Botezul NU ESTE curăţare de întinăciunile trupeşti, DECI, NICI dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământeşti, DECI, NICI tăierea împrejur!

      • C.I.
        Ati rapsuns f bine. cu privire la Col 2:11. Multumesc pt clarificare. Si eu presupuneam ca se refera la botez desi nu era logic. Acum vad f clar mesajul.

      • ULTIMUL RĂSPUNS la această temă

        Domnule Cristian Ionescu,
        Citez din Biblia dumneavoastră: ”Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul” (I Petru 3: 21), deci e clar că Botezul e o taină absolut necesară mântuirii.

  7. eu am impresia ca botezu` o ajuns sa fie si la pocaiti un ritual, o traditie. doar ca nu-i botezam de copii, ci de adolescenti.

  8. Ce spectacol… teatru comic.

  9. Fr. Ionescu,

    dar ce parere aveti ca stimabilul nostru ” pastor ” a botezat in apa un handicapat grav bolnav psiho-neuro-motor de la nastere, bolnav care la vremea respectiva avea undeva vreo 38 de ani, pe care statul german il sprijina financiar, fiind 100% in incapacitate de munca din toate punctele de vedere ??? Bolnav care nu s-a pocait niciodata, care nu stie ce inseamna pocainta, botezul in apa, care nu stie ce inseamna Cina Domnului, dar totusi a luat-o, macar ca avea probleme si cu (…)
    Eu cred ca, stimabilul nostru ” pastor ” era mai bolnav la cap, decat acest om handicapat, care l-a facut sa intre intr-o lucrare nepermisa de Dumnezeu, pentru asemenea categorie de oameni.

    • Botezul nu se poate administra fără o mărturie conștientă.
      A boteza pentru morți (a căror soartă este pecetluită), copii (care nu au discernământ) și handicapați mental (a căror soartă este în mâna lui Dumnezeu nu a noastră) este o dovadă de iresponsabilitate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: